Ugandan sadekaudet vs. telttailu

 (Luettu 8474 kertaa)

polar78

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Ugandan sadekaudet vs. telttailu
« Vastaus #20 : 12.03.2010, 15:21:40 »
Siis hei nyt larium ja malarone  yms ei missään nimessä. niitä suositellaan mutta ei ei ja vielä kerran ei.   eli tämä on ihan uus antibiootti malariaa vastaan  ja nimi on siis doxitin 100mg  pelkästään. saa täältä ainakin eurooppalaisilta lääkäreiltä. Eli ihan kaikki vanhat kikat romukoppaan. Se on paras tuo doxitin ja 10tabletin pakkaus on suomessa jotain 3e ja risat ja kysyy vaikka apteekista. Larium yms ei missään nimessä. Tuo mpalan komennti siitä että äärimmäisessä hädässä niin on ihan totta. Ei täällä kannata käyttää lääkkeitä kuin vain jos menee semmoselle alueelle missä malaria on tosiasia. Ite olen nyt namibian ja angolan rajalla ja menen tästä parinviikonpäästä zimbabven kautta botswanaan ja siitä zambiaan ja takas ja ei täällä malaria ole oikein nyt edes puheen aihe ja ite nappailen lähinnä sen takia kun pyörin tuolla kylissä missä aika pahoja ongelmia kaikkien tautiten kanssa. Lähinnä aidsin ja tulvien takia eikä ongelmia ole ollut ja pakko ottaa. TÄRKEÄÄ: jos saat malarian niin suomessa testeihin että jääkö se vereen. Se on hyvä nimittäin tietää ihan jatko reissuja silmällä pitäen.

Ja ainiin semmoinen juttu kun raapase tulvien aikaan niin otappa muuten kolera rokote. ei maksa paljon nimittäin voi tulla tarpeeseen vaikkei se pakollinen olekkaan.

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 421
  • Profiili
Vs: Ugandan sadekaudet vs. telttailu
« Vastaus #21 : 12.03.2010, 15:48:22 »
DOXITIN  -tablets contains doxycycline which is an antibiotic. Doxycycline inhibits the vital functions of the microbes susceptible to doxycycline and causes the death of the microbes.
DOXITIN -tablets are used in the treatment of the infections caused by bacteria susceptible to doxycycline. The most important indications are respiratory tract infections (e.g. pneumonia, bronchitis), urinary tract and genitals infections and skin infections (e.g. acne, borrelios). 

Africo Vespucci

 • Reissaaja
 • Viestejä: 38
 • XXX
  • Profiili
Vs: Ugandan sadekaudet vs. telttailu
« Vastaus #22 : 13.04.2010, 17:40:32 »
Alla kommentteja keikalta:
(Reissun pituus 15 päivää pääsiäisen ympäristössä. Alue Jinjasta länsirajalle, ja eteläkärjestä Albertjärven pohjoispäädyn korkeudelle pohjois-eteläsuunnassa.)

TELTTAILU
-Alle 2500m:ssä yölämpötilat pysyi reilusti yli 20 asteen.
-Päivällä ei ollut mitään syytä mennä telttaan, eli nie probelm from that.
-Vartioituja camp saitteja on paljon.
-Vartioimattomassakin paikassa pystyi jälleen kerran telttailemaan, mutta on jokaisen oma asia missä yönsä haluaa viettää.

TIESTÖ
-Etelässä päätie Kampalasta BWindiin on suurelta osin hyvää asfalttia. Samoin Rwenzorin lähistöllä on pitkät pätkät laadukasta asfalttia.
-Pääteiden ulkopuolella, erityisesti vuoristossa tiet ovat huonoja. Sateella ne voivat muuttua nopeasti äärimmäisen vaikeakulkuisiksi ja matka voi tyssätä useaksi päiväksi.
-QE NP:ssä rankkasateet olivat hajottaneet siltoja hiljattain. Lyhyt siirtymä muuttui 10-tuntiseksi pitkän kiertotien vuoksi.

KENGÄT
-Nilkkapituiset vaelluskengät oli vaelluksilla yleisimmät, niillä menin itekin esim. Bwindissä ja Murchison Falls NP:ssä kaikki vaellukset.
-Kaikilla näkemilläni paikallisilla vaellusoppailla oli kumisaappaat.
-Tulimuurahaisalueen yli käveltiin gorilla trackingin aikana, muttei jääty seisoskelemaan. Sen puolesta olis pärjännyt jopa lenkkareilla. Eri asia jos joutuu oleilemaan pitkään niitten kanssa.
-Kaikkialla muualla kuin vaelluksilla käytin läpsysandaaleja tai olin paljasjaloin.


SADEKAUSI- HAASTATTELUA
-Sadekausi on haastattelemieni paikallisten ihmisten, eräoppaiden, reissailijoitten yms. erittäin vaihteleva vuosittain ja paikallisesti sitäkin vaihtelevampi, ts. täysin arvaamaton.
-Kaikki sanoivat että Jinjan korkeudelta alaspäin yleensä aina muutaman päivän välein sataa riippumatta vuodenajasta. Pohjoisemmas mentäessä voi tulla pitempiäkin sateettomia jaksoja, ja ihan pohjoisessa on kuivuuksia.
-Yks eräopas kertoi tehneensä menneen kolmen vuoden aikana yhden keikan s.e. satoi nonstoppina joko rankasti tai tihuuttaen kolmen viikon ajan. Muulloin on osunut aina vähintään jokunen sateeton päivä aina välissä.
-Vietä Bwindissä pari päivää, ja aina tulee vettä niskaan. Usein rankasti ja äkkiä.
-Parissa turistipaikassa näin sadeviittoja myynnissä, jotkut niitä käyttivät, mutta suurin osa ei. Esim. gorillatracking-vaellukselle suositeltiin briefingissä ottamaan sadevarustus, mutta kokeneemmat neuvoivat ottamaan sadevarustuksen sijasta kevyen vaatetuksen, ja vesitiiviiseen pakettiin kuivat vaihtovaatteet.
-Säätiedotukset... vaikuttaisi turhahkolta seurata niitä riippumatta vuodenajasta. Kannattaa varautua sateeseen ja toivoa hellettä 8).

SADEKAUSI-TÄLLÄ KERTAA
-Kelien suhteen kävi tuuri. Suurimmaksi osaksi saatiin hellettä ja aurinkoa. Paikallisten mukaan se on kuivallakin kaudella harvinaista herkkua.
-Sadetta tuli niskaan kolmena päivänä. Kaikki ensimmäisen viiden päivän aikana.
-Sateita ja rajuja ukkosmyrskyjä oli pitkin Ugandan eteläosia, ohitettiin niitä paljon läheltä. Lake Bunyonyi:llä oli maanvyörymä. Lähes kaikkialla oli vähintään tuoreita lätäkköjä ja mutaa vaikka sateita ei olisi näkynytkään, eli veikkaisin siitä että voimakkaat rankkasadekuuropilvet pyyhkivät aluetta säännöllisesti.
-Osa sateesta jota nähtiin oli rajua, osa ihan tavallista suomalaista sadetta, jota vastaan markan kertakäyttösadeviittakin toimisi. Sen perusteella en kyllä julista kellekään että jätä sadeviitta kotiin, voi siitä olla paljonkin hyötyä jos sattuu pitempi pissing rain- pätkä kohdalle.
-Jinjassa oli joidenkin mukaan satanut lähes joka päivä, helle tuli vasta päivää ennen kun mentiin sinne lopuksi.

RAFTING
-Victoria Niiliillä patohanke etenee tökkien. Paikalliset aavistelivat että vielä puolen vuoden ajan vähintään pystyisi alkupään koskissakin laskemaan Adrift Campista alkaen.
-Veden korkeutta säädellään, ja juuri yläpuolella oleva pato on määräävä tekijä veden korkeudessa. Sadekauden ja kuivan kauden vaikutus näkyy siis kompressoidusti ja viiveellä.
-Uuden padon alapuolelle on jo tekeillä lodgeja/camppeja, joiden pitäisi olla valmiina puolen vuoden kuluessa. Alapuoliset kosket jäävät toimimaan koskenlaskuun.

VIISUMI
-50 USD, EBB lentokentältä läpihuutojuttu. 2 minuuttia koko toimitus.Malarialääkekeskustelut syvemmin jossain muussa topicissa, kiitos. Tärkeitä juttuja nekin epäilemättä mutta niistä näyttää olevan jo varsin paljon asialle dedikoituneita topicceja.Sormi on nyrkkiä vahvempi.