Visby

 (Luettu 15156 kertaa)

Funfinn

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Visby
« : 11.05.2006, 15:30:20 »
Heip :)

Onko kenelläkään kokemuksia Visbystä? Olen käynyt siellä joskus 90-luvulla lapsena, mutta nykyään sitten kiinnostaisi ihan erilaiset asiat. Millaista yöelämää? Mitä päivällä kannattaisi tehdä?

poppis

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • MSN Messenger - sandranikola@hotmail.com
  • Profiili
Visby
« Vastaus #1 : 11.05.2006, 18:55:53 »
Kävinpä tuossa kuukaus sitten, melko lyhyt vierailu mutta eipä siellä järjettömästi koettavaa ollutkaan. Ja sitten vähän ruusuja ja risuja.

Plussaa: Kaunis pieni kaupunki, uskomattoman herttaista arkkitehtuuria ja vanhoja rakennuksia. Kodikas ilmapiiri ja älyttömän mukavia ihmisiä. Mielenkiintoinen historia, aiheesta kiinnostuneelle suosittelen museota Fornsalen (kannattaa mennä opastetulle käynnille). Kohtalaisen pienet välimatkat, paikallisetkin liikkuvat lähinnä pyörillä. Paljon mukavia kahviloita ja pikkuputiikkeja.

Miinukset: Yöelämää ei ole nimeksikään, etenkään jos arki-iltana haluaa jotain tehdä. Tekeminen loppuu kesken jo parissa päivässä kun lähes kaikki on nähty (ellei mene kiertoajeluille muualle Gotlantiin). Historiallisilla paikoilla on vähän turha käydä ilman opasta tai hyvää opaskirjaa, suurta muuria lukuunottamatta ei paljoa ole jäljellä (eli lähinnä kivikasoja). Julkinen liikenne todella huonoa. Suuri osa liikkeistä kiinni turistikauden ulkopuolella.

Ymmärtääkseni Visby on ikäänkuin Ruotsin Hanko, eli kesäkaupunkina parhaimmillaan (itse en ole käynyt tosiaan kuin kerran tuossa loppukeväästä). Silloin tosin turisteja lappaa joka suunnasta. Kannattaa siellä varmaan kerran käydä, ihan kelpo paikka mutten varmaan uudestaan mene pariinkymmeneen vuoteen.

roxanna

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Visby
« Vastaus #2 : 24.05.2006, 13:04:57 »
Itse puolestani voin lämpimästi suositella Visbyä matkakohteena, riippuen tietysti mitä lomalta tahtoo...Totta on, että saari on melkoisen hiljainen muulloin kuin turistikauden aikaan. Vaikkakin mielestäni varsin viehättävä paikka myös talvisaikaan. Turistit saapuu Gotlantiin kesäkuussa, juhannusviikon tienoolla alkaa saarella olla vilinää kauttaaltaan. Elokuun loppuun mennessä saari jälleen hiljenee.

Yöelämä on Visbyssä vilkasta turistikauden aikaan ja vanhan kaupungin baarit viihtyisiä. Pubeja ja yökerhoja löytyy melkoisen paljon, ottaen huomioon ettei Visby mikään suuri kaupunki ole. Järjestetäänpä Visbyssä rockfestaritkin nimeltään Volym Festival. Toissa vuonna kävin kuuntelemassa useita nimekkäitä ruotsalaisbändejä. Ehkei kuitenkaan niin kovin tunnettuja meillä Suomessa... :roll:

Kyllä kaupungista päivälläkin tekemistä löytyy, on museoita ja kirkkoja. Kaikki liikkeet ovat kesän ajan auki. Vanhassa kaupungissa on mukava kuljeskella pikku kujilla ja pistäytyä välillä putiikeissa tai kahvilla. Gotlannissa on paljon käsityöläisiä ja monen liike sijaitsee Visbyssä.

Jos aikoo pidemmän ajan saarella lomailla, suosittelen kyllä käymään kaupungin ulkopuolellakin. Gotlanti on hurmaava saari. Visbystä pohjoiseen sijaitsee turistien suosima Lummelunda grottan, missä pääsee ihastelemaan tippukiviä. Uskon, että sinne ainakin pääsee julkisilla kulkuvälineillä. Ja nopeasti matka varmasti taittuu pyörälläkin! Ja jos pyörällä päättää lähteä liikenteeseen, niin suosittelen tekemään saman tien pidemmän lenkin ja tutustumaan saaren kyliin, maaseutuun ja rantoihin. (Visbystä etelään sijaitsee muuten suosittu ranta, Tofta strand. Sielläkin saa helposti yhden päivän kulumaan, jos nauttii auringossa loikoilusta. Ja bussit kulkee kyllä, jos ei huvita pyöräillä. ) Visbystä itään sijaitsee Roma, ja Roma ruin, missä tukholmalainen teatteriryhmä esittää joka kesä jonkin Shakespearen näytelmän. Suosittelen käymään, jos on aikaa. Jo pelkät puitteet teatterille vanhoilla raunioilla on mahtavat.

Elokuun toisella viikolla Visbyssä järjestetään keskiaikaisviikot. Ja silloin nähtävää riittää, kaupungissa pidetään markkinoita, turnajaisia...monenlaista tekemistä ja näkemistä keskiajan henkeen. Kannattaa kuitenkin varata laivaliput ajoissa, koska Medeltidsveckan houkuttelee paikalle entisestään lisää tursiteja.

Voisin jatkaa listaa loputtomiin, kyllä Visbyssä ja Gotlannissa tekemistä löytyy. Etenkin kesällä, kun saadaan nauttia väenpaljoudesta ja kaikki liikkeet ja baarit ja museot on auki, ja saaren luonto on täydessä loistossaan  :)

http://www.gotland.info/

qbes

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Visby
« Vastaus #3 : 30.06.2008, 22:52:22 »
Perheelle edullista majoitusta etsin Visbystä. Tietääkö kukaan mistä löytyisi? Onko suosituksia?

Matkailu-addikti ;)

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 744
  • Profiili
Vs: Visby
« Vastaus #4 : 11.07.2017, 02:35:54 »
Ollaan ylihuomenna Visbyssä ja meillä on 20v-hääpäivä. Yritin googlettaa, mutta jos jollaun on ehdottaa romanttista ravintolaa juhlapäivän illalliselle, niin ehdotuksia otetaan vastaan. Jossain matkaohjelmassa söivät ravintolassa, jonka ruokasalit olivat muistaakseni punatiiltä ja kaariholvia. En löydä moista. Toki jos hyvä ilma sattuu, voi ulkona syöminenkin houkuttaa.