Lukoista ja hälytyskellosta

 (Luettu 6167 kertaa)

Anonymous

 • Vieras
Lukoista ja hälytyskellosta
« : 30.04.2003, 09:01:59 »
Varustelistoissa neuvotaan ottamaan mukaan lukko hostellin kaapin oveen, minkähän kokoinen sen pitäisi olla? Riittääkö pieni, jolla saa tarpeen tullen myös repun lukkoon, vai täytyykö olla hervottoman iso? Kertokaa te, jotka olette Euroopan hostelleissa nukkuneet.

Joku antoi vinkin, että vaunuosastossa tai teltassa nukkuessa kannattaa olla jonkin sortin hälytyskello kutsumattomien vieraiden (tai konnarin) varalta. Mitä suosittelette? Onko kokemuksia, tarviiko sitä edes?

Kiitoksia tiedoistanne!

Berlin

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 739
  • Profiili
Re: Lukoista ja hälytyskellosta
« Vastaus #1 : 30.04.2003, 09:07:25 »
No, mulla on ainakin mukana ollut varsin pieni lukko ja aina sillä on pärjätty. Hälytyskelloja en ole ikinä katsonut tarpeelliseksi kantaa mukana eli mun mielestäni ei tarvi, vaikka ei kai siitä haittaakaan ole?

Lisa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Re: Lukoista ja hälytyskellosta
« Vastaus #2 : 30.04.2003, 10:44:32 »
Tavallinen abloy riittää vallan mainiosti; kyllä se kaappi aukeaa, jos rosmot niin haluaa, vaikka ovessa olisi mitkä munalukot... Kuitenkin lukosta on se hyöty, että saa kamat ainakin psykologiseen turvaan :) Junassa en telkeisi itseäni lukkojen taakse. Esim. Idässäpäin matkustettaessa loossiin saattaa hyökätä vuoronperään niin konnari kuin poliisikin; ovi vain riuhtaistaan auki... Ne ei välttämättä tykkää mistään ketttinkiviritelmistä.

Hälytyskelloihin en ole koskaan matkallani törmännyt... Sellaisella varmasti herättäisi huomiota, kun se pärähtää soimaan (tiedä sitten miten toimii ;) )

Yleisesti mielestäni riittää sellainen perus varovaisuus. Massiiviset varkaudentorjuntalaitteet herättävät mielestäni enemmänkin vain turhaa huomiota (jotain arvokasta tuolla täytyy olla mukanaan) Kamoja kannaattaa pitää silmällä ja rinkka on nukkuessa erittäin mukava jalkatuki tai päänalunen.... Digikameroita ja Forexin rahakuoria tai Nokian kommunikaattoria ei kannata heilutella ihan jokaiselle vastaantulevalle. Likaiset vaatteet eivät ole varastettujen tavaroiden listan kärjessä; toki nekin saattavat ahneimmalle kelvata ;)

Anonymous

 • Vieras
Re: Lukoista ja hälytyskellosta
« Vastaus #3 : 01.05.2003, 19:34:22 »
  Hälytyskelloista sen verran, että ainakin ne neuvoisin unohtamaan. Lukoista saattaa olla (?) jossain tilanteissa hyötyä.
   Mun kaksi hyvää ystävää oli reilaamassa viime kesänä. Barcelonassa he joutuivat yöpymään ulkona, juna-aseman rappusilla (juna lähti vasta aamulla). Toinen vaan jätti rinkan vierelleen, toinen köytti omaisuutensa itseensä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Viimeiksi mainitulla lähti kaikki (vaan katkaistut piuhat jäi), toisen tavaroihin ei oltu koskettukaan. No, se reissu sitten -yllätys yllätys- päättyi siihen.
   Luulisi henkilön, joka varastaa likaisen, täynnä vaatteita olevan rinkan ( -kukaan idiootti(!!!)han ei säilytä rahoja ym. sielä  ; >:() ) olevan jonkin aineiden vaikutuksen alaisena. Se, ettei kaveri heränyt, kun rikka lähti säästi luultavasti sen hengen.
   Ja joku hälytyskello -ole vaan kuule onnellinen, jos et sellaisessa tilanteessa herää... ;)  Siinä vaiheessa, kun on puukko kyljessä, on myöhäistä miettiä rinkan -tai edes passin ja rahojen- todellista arvoa. Ja lukolla sä huudat vaan ympärilles, että "mulla on jotain arvokasta, tulkaa hakemaan!"
  Kaikesta huolimatta: Mahtavaa interrailia  :)!!

Äärijäbä

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 610
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Lukoista ja hälytyskellosta
« Vastaus #4 : 02.05.2003, 13:14:28 »
Mulla ei kyllä tule mieleen yhtään hostellia, jossa olisi ollut jotain munalukkoja vaativia säilytyslokeroita. Joko lokeroita ei ole ollut ollenkaan (yleisempää) tai sitten kaapit eivät ole tarvineet erillistä lukkoa. Mutta eipä sellainen munalukko paljoa tilaa vie, joten varmuudeksi kannattanee ottaa yksi mukaan. Mulla on ollut reissussa aina kolme sellaista pientä munalukkoa. Ne kulkee kätevästi rinkan pikkutaskujen vetoketjuissa. Eli ilman veistä ei kukaan pölli rinkkani taskuista mitään esim. tungoksessa. Toisaalta ne lukot on niin pieniä - melkein kuin koristeita - että ne tuskin ketään houkuttelee. Etenkin jos rinkassa roikkuu päällä paskaset, festareilla viimesen päälle ryvettyneet purjehduskengät. :)

Junassa paras varokeino lienee valpas mieli - jos suinkin mahdollista niin esim. yhden kannattaa aina vähän valvoa tilanteen mukaan. Esim. Italian yöjunissa on välillä (tai aina kun itse olen niillä kulkenut) aika outoja hiippareita... Kerran myös asettelin jalkani siten, että ne "rojahtavat" alas jos joku avaa hytin oven. Omaksikin ihmetyksekseni suunnitelmani jopa toimi, sillä havahduin unenpöpperöstäni heti kun joku raotti ovea. Lähti kyllä samantien pötkimään muualle kun huomasi että heräsin. :o Ketjuviritelmiä on tullut kokeiltua tasan kerran, Romaniassa. Mutta sellainen taitaa kyllä olla hätävarjelun liioittelua - mutta "ainoa" turvallinen vaihtoehto jos kaikki haluaa sikeät unet. Tuossa kyllä on se huono puoli, että joku on saattanut varata paikan samaan hyttiin eikä varmasti ole iloinen jos nousee yöllä junaan huomatakseen että oma hytti on teljetty sisäpuolelta! Romaniassa meille nimittäin kävi näin(?). Yhden aseman jälkeen yöllä joku alkoi jyskyttää ovea auki (ei varmasti ollut rosvo, koska mitä järkeä herättää koko vaunu mesoamalla!)... Varmuutta ei kyllä saatu kuka siellä oli, sillä ei jaksettu avata ovea. ;D

Oon myös yöjunissa heittänyt rinkan monesti kiinni vaijerilukolla sinne seinähyllyyn, ehkä siinä toivossa että se voisi jotain amatöörirosvoa vähän hidastaa... Ja kaikki arvokas tietenkin rahavyöhön/pään alle.

Sinänsä kyllä hassua, että matkalla näkee aina jonkun verran myös todellisia "hardcore-reissaajia", tai ainakin siltä näyttäviä tyyppejä. Sellaisia lähemmäs 30v-tyyppejä, jotka makailevat milloin missäkin eivätkä näyttäisi ottavan turhaa stressiä ainakaan matkatavaroistaan (yhdellä äijällä ei tainnut olla kuin hammasharja mukanaan...). Todennäköisesti näitä ihmisiä jäljittelemällä saisi itsekin parhaiten oltua rauhassa - vielä kun sitä katu-uskottavuutta saisi vähän lisää. Sänki ja vanhat vaatteet jo löytyvät.. :)
quot;Life is what happens while you are busy making other plans" -John Lennon

Shiznau

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Lukoista ja hälytyskellosta
« Vastaus #5 : 02.05.2003, 13:19:45 »
Samaa mieltä ylläolevan kanssa.. Joka maassa ei rosmot välttämättä hirveästi pelästy hälyyttimistä, ärsyyntyy vaan ja lyö vaan tajun kankaalle. Hyvähän siinä sitten unenpöpperössä puolustautua.  :-/ Lukko kannattaa tosin ehdottomasti olla mukana, minä ainakin suosittelen normaalia abloyn keskivahvaa lukkoa. 3 euron kökkölukosta mihin on sama avain kaikkiin samanmerkkisiinn lukkohin ei ole mitään hyötyä, ja sitten joku rautamötiskä 50 eurolla painaa vaan turhaan ja aukeaa aivan yhtä nopeasti kun edellämainittu abloy.
Aurinko on kirkas" - sanoi kaverini kun ratikan ikkunasta katteli..

Shiznau

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Lukoista ja hälytyskellosta
« Vastaus #6 : 02.05.2003, 13:29:57 »
Lainaus
Sinänsä kyllä hassua, että matkalla näkee aina jonkun verran myös todellisia "hardcore-reissaajia", tai ainakin siltä näyttäviä tyyppejä. Sellaisia lähemmäs 30v-tyyppejä, jotka makailevat milloin missäkin eivätkä näyttäisi ottavan turhaa stressiä ainakaan matkatavaroistaan (yhdellä äijällä ei tainnut olla kuin hammasharja mukanaan...)

Mistä sitten erottaa hardcore-reissaajan paikallisesta deekusta?  ???
Tahtois olla hardcore, mutta ei varmaan riitä rahkeet lähteä matkaan hammasharjan kanssa. :'(

Kuin moni muuten käyttää just noita helylukkoja repussaan? Oletteko ite polttanut/leikannut reiät taskuihin niiden kiinnittämiseksi?  
Aurinko on kirkas" - sanoi kaverini kun ratikan ikkunasta katteli..

Äärijäbä

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 610
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Lukoista ja hälytyskellosta
« Vastaus #7 : 02.05.2003, 15:18:58 »
Lainaus

Mistä sitten erottaa hardcore-reissaajan paikallisesta deekusta?  ???
  

No niin, voihan nämä tyypit tietysti olla ihan vaan deekujakin, mutta eivät ainakaan mitään paikallisia sellaisia... Tyyliin Nizzasta Roomaan jne. :)
quot;Life is what happens while you are busy making other plans" -John Lennon

Anonymous

 • Vieras
Re: Lukoista ja hälytyskellosta
« Vastaus #8 : 03.05.2003, 09:13:43 »
Kyllä munalukko kannattaa ottaa mukaan. Joissakin hostelleissa on lokerikot repuille mutta ei lukkoa, mm. Luxembourgissa. Pikkulukoilla saa myös kätevästi lukittua repun esim. tungoksessa kävellessä (kukaan ei voi avata sitä huomaamattasi takaapäin). Repun sulkemiseen paras on sellainen pieni "päiväkirjalukko" ja hostellin kaappeihin saattaa tarvita vähän isomman.

kimble

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 222
  • Profiili
  • http://www.huugohelmi.net
  • Sähköposti
Re: Lukoista ja hälytyskellosta
« Vastaus #9 : 03.05.2003, 14:39:42 »
Lisäksi mielestäni lukon kannattaa olla sellainen mihin ei tarvitse avaimia vaan siinä on ne numerot ja oikealla numerosarjalla (saa itse päättää) se sitten aukeaa.
Ei tarvitse hätäillä jos avaimet katoaa ja lukko on niin pieni että tosiaan näyttää koristeelta!
os jotain unohtui, sitä ei tarvitse...

www.huugohelmi.net