Kokemuksia andamaaneista?

 (Luettu 63887 kertaa)

Laukaura

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« : 02.06.2006, 22:06:32 »
Heiips,
Onko kukaan teistä lähtenyt Intiasta (Chennaista) käymään Andamaaneilla? Tuli hirveä hiuko, mutta mulla ei ole kauheen selkeetä käsitystä siitä kuinka matka sinne onnistuu. Chennaista lähtee n.kerran viikosssa laiva Andamaaneille, matka kestää n.60 tuntia. Onko kenelläkkään siitä kokemuksia? Pärjääkö Andamaaneilla suht pienellä budjetilla? Ja onko muuten mukavaa? Toivon, ettei monsuunisateet ole aivan yhtä rajuja siellä heinäkuussa, kuin esimerkiksi Intian länsirannikolla. Eli kaikenlaisia kokemuksia Andamaaneista ottaisin erittäin mielelläni ja kiitollisena vastaan!

Djimbo82

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 166
  • Profiili
  • http://killijalilli.blogspot.com
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #1 : 03.06.2006, 12:29:34 »
Kokemusta ei ole, mutta joskus googlettelin asiaa aika innolla. Muistaakseni sekä Chennaista että Kolkatasta on lentoja Andamaaneille. Lentojen hinnoistakaan ei ole ihan varmaa tietoa, olisiko ollut noin 200 euroa suunta.

Juurikaan muuta tekemistä siellä ei tietääkseni ole kuin sukeltamista ja palmun alla lekottelua. Siihen tosin varmaan parhaita paikkoja koko pallolla. Eli en ehkä monsuunin aikaan tonne lähtisi.


Tuolta vielä lisää infoa
http://www.barefootindia.com/contents/fe/home.aspx
uka on väittänyt, että uutisten on pakko olla synkkiä päivästä toiseen?

Miqel

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #2 : 03.06.2006, 14:10:29 »
Oijoi! Lempiaiheeni, paras paikka maailmassa! Suosittelen tosissaan tuonne lähtöä ja aikaa kannattaa budjetoida vähintään se luvallinen kuukausi ja enemmänkin kannattaa virastosta käydä ruinaamassa. Andamaanien saarista suurin osa selvisi tsunamista ilman vaurioita, ja erityisesti niistä saarista joihin länsimaisia turisteja tällähetkellä pääsee ei suurempia ongelmia ollut kuin Little Andamaanilla.

Yleisesti meininki on periaatteessa "perus Intiaa" mutta ehkä vähän rennommalla otteella ja suurilla etnisillä vaihteluilla. Ainoa urbaani keskus on Port Blair, luonteeltaan vähän kuin jokin mantereen "hill stationeista", onko niille suomenkielistä nimeä olemassakaan. Luonto, maisemat, rannat.. kaikki sanoinkuvaamattoman täydellisiä. En ole käynyt andamaaneilla monsuuninaikana mutta melkein suosittelesin sitä! Viimeisten parin vuoden aikana saaret ovat saaneet monestakin syystä paljon julkisuutta ja matkustajavirrat ovat kasvaneet moninkertaisiksi. Tämän vuoden tammi-helmikuussa esimerkiksi sesonki oli vähän liiankin kuuma, suosituimmalla Havelockin saarella oli majoituksesta vähän pulaa. Jatkosta odotettiin vielä pahempaa (tai parempaa) sillä Jet Airways aloitti maaliskuun alusta halpalennot Chennaista ja Kalkutasta Port Blairiin. Kaksi koneellista turisteja päivässä vaikuttaa tuolla paljon. Ei niitä turisteja oikeasti kuitenkaan niin paljoa ollut, varsinkin syrjäisimmillä kolkilla ainoat vastaantulevat ulkomaalaiset ovat varmasti israelilaisia.. eikä niitäkään paljoa. Lupaan että pienellä kiertelyllä löydät itsesi vähintään kymmeneltä täysin autiolta unelmarannalta, valkoista hiekkaa, aaltoja, palmuja, lehmiä..

Laivalla paikalle pääsee tosiaan kolmessa yössä, 65-70 tuntia yleensä ja erittäin erittäin tylsää. En ole tavannut ketään joka olisi saanut tuosta meriromantiikkaa irti, muttei se mitenkään epämielyttävääkään varsinaisesti ole. 80-hengen hytissä matka maksaa noin 1450rp, nukutta saa liiankin kanssa. Lennon voi saada samalla hintaa tai halvemmallakin, itsestä kiinni.

Leiriytyminen saarilla on vaihtelevasti sallittua tai kiellettyä, joka tapauksessa suositeltavaa. Majoitusta löytyy sesongin aikaan noin 250rp / kahden hengen maja, ei tosin kaikilta saarilta, lähinnä Havelock, Neil ja North Andaman. Sesongin ulkopuolella varmasti paljon halvemmallakin, vaikka oma ranta eurolla kahdella mutta luultavasti saat laittaa ruuatkin itse. Sukeltaminen on vain sesongin aikaan ja suhteellisen kallista. Fillareita ja skoottereita saa vuokralle parista paikkaa, varsinkin Port Blairistä on mukava lähteä jotenkin pois omin keinoin.

Koska monsuuni muuten iskee andamaaneille? Itse olin siinä uskossa että joskus heinäkuussa vasta, ja jatkuu pari kk. Vuonna 2004 olin paikalla lokakuun ja sadetta tuli kerran päivässä, erittäin paljon mutta lyhyen aikaa. Vaikuttaisikohan tuolla enemmän luoteismonsuuni vai sitten kaakkois-aasian monsuunijärjestelmät? Laivat eivät kuulemma  kulje monsuunin aikaan, lentokoneet mahdollisesti.

Voisin tarinoida suosikkipaikastani maailmassa muutamia tunteja lisääkin mutta antaa nyt jäädä tähän. Aiheesta on varmasti ollut ennenkin keskustelua jonka haku paljastaa tai saa kysyä lisääkin.

Miqel

Laukaura

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #3 : 05.06.2006, 00:00:44 »
Vau, kiitos vastauksista!  :)
Vähän kyllä epäilykset heräsi kun kirjoitit Miqel, ettei sinne kulje laivat monsuuniaikaan (mulla ei ole mahdollisuutta mennä muulloin...) Siis lennonkin voi saada n.1500 rupialla? Mistä, miten? Laivamatka voisi kyllä olla kokemus sinänsä, mutta jos ne ei kulje... Höh. En itsekään ole oikein saanut selville koska ne sateet siellä pahimmin jyllää, mutta sen näkee paikan päällä sitten  :wink:   Onkohan siellä turvallista yksin liikkua?
-L

Miqel

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #4 : 05.06.2006, 10:33:11 »
Ota nyt vaan laivoista paremmin selvää jostain, jos olet intiassa niin soita vaikka Shipping Corporation of Indiaan. Tosin laiva-aikataulut tehdään yleensä vain kolme viikkoa eteenpäin.. ja lippujen ostaminen voi välillä olla todella mielenkiintoinen rumba. Itse lensin maaliskuussa mantereellepäin www.airdeccan.net firmalla, 1600rp. Silloin oli muistaakseni puhetta että lippujen hinnat alkavat jostain 400 rupiasta, halpalentofirmojen periaatteita noudattaen. Toinen firma joka ainakin lentää on www.jetairways.com mutta käsittääkseni kalliimmalla, tai sitten kilpailu on purrut. Koitin sivuja vähän tässä katsoakin mutta ei toimi tällä kertaa intialainen it-ihme.

Turvallisuus saarilla on vähintään samaa tasoa kuin muuallakin intiassa, eli erittäin erittäin turvallista! Syrjäisemmissä paikoissa valkolainen on niin eksoottinen näky että reaktiot ovat lähinnä huvittuneita, ja toiset saaret kuten tuo Havelock elävät nykyään niin paljon repputurismista ettei mitään ongelmia varmasti päästetä tapahtumaan. Saaristo on muuttumassa kovaa tahtia, ainakin maaliskuussa intian tv:ssä joka toinen mainos kertoi siitä miten ihania häämatkoja andamaaneilla voi toteuttaa.. ja ensimmäinen kansainvälisen tason resorttikin oli jo rakenteilla thaimaalaisin rahoin. Oma tuntuma oli talvella että intialaiset turistit asuivat Port Blairissa kalliissa hotelleissa ja tekivät sieltä pistoretkiä luontoon, 5 tuntia yhteysaluksilla molempiin suuntiin saman päivän aikana, välissä 1.5 tuntia seisoskelua "maailman kauneimmalla rannalla". Muut turistit taas olivat israelista tai sitten "eurotrashia", johon lasken itsenikin.. eli siis sitä samaa porukkaa jota näkee LP reitillä intiassa muutenkin. Jos ei katso muualle. Tai mene muualle. Nojoo, tälle porukalle löytyy bambumajoitusta ravintolalla mainitsemiltani kolmelta saarelta, muualla voi leiriytyä tai etsiä ahkerasti jotain intialaistyyppistä hotellia teiden risteyksistä. Voi hemmetti, alkaa melkein isoa miestä itkettää kun mietin noita parin kuukauden takaisia tunnelmia ja istun tässä kurjassa opiskelijakaksiossa.. no ylihuomenna lemmenlomalle Puolaan!

Laukaura

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #5 : 11.06.2006, 11:55:45 »
Kiitos taas  :D  !!
Hmm, pitää varmasti yrittää Chennaista bongata noita halpoja lentoja. Ehkä yhteen suuntaan jaksaa mennä laivalla, jos ne nyt siis edes kulkee. Kuten sanoit, aikatauluja sille ajalle ei vissiin ole vielä tehty, ainakaan en ole niitä mistään löytänyt. Monesta paikasta olen lukenut että nyt alkaa olla viimeiset mahdollisuudet nähdä Andamaanit rauhassa, ennen kuin turismi valtaa saaret kokonaan. Joidenkin mielestä nyt on jo liian myöhästä.
Toivottavasti Puolassa oli KIVAA!
-L

jekkupeukku

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #6 : 17.08.2006, 00:08:15 »
Lieneekö mahdollista mennä meriteitse Thaimaasta Andamaaneille? Kenelläkään tietoa?

piatro1

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 168
  • Profiili
  • Sähköposti
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #7 : 19.08.2006, 09:58:52 »
Lainaus käyttäjältä: "jekkupeukku"
Lieneekö mahdollista mennä meriteitse Thaimaasta Andamaaneille? Kenelläkään tietoa?Epäilen vahvasti että ei mut joku joka tietää varmasti voipi kertoa. :roll:
..BreAK oN Through to tHe oTher sIDe...

Miqel

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #8 : 19.08.2006, 10:38:21 »
Googlaas "yacht andamans" ja vastaavaa niin jotain löytyy, mutta kaupalliset vaihtoehdot siinä 150e per päivä.. Miehistöksi tai omalla veneellä sitte vaan (ostetaan porukalla Thaimaasta? Moon messis.) Charterlentojen Thaimaasta Andamaaneille pitäisi alkaa tämän vuoden joulukuussa mutta kyseessä taisi olla jokin spesiaali viisumi jolla saa olla paikalla max 2vko eikä saa siirtyä Manner-Intiaan. Hyvä niin vissiin.

uttnas

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
  • Sähköposti
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #9 : 20.08.2006, 17:06:15 »
Juu, odotan innolla tuon paikan kokemista, ilmeisesti siinä...hmm,
maaliskuussa -07. Pari vuotta unelmoitu on, joten vihdoin.
Ilmeisesti Thaimaasta lennolla sinne pääsee, mutta kuulemma aika
kallista olisi, me vähän viime vuonna mietittiin thaikuissa tota vaihtoehtoa.
mutta juu, toivottavasti se andamaanit viellä olisi sellanen vähän suojaisempi mesta missä sitä turistia ei ihan joka palmussa näkyisi.
siitä en tiedä, vielä.
kavereilta tuolta 10vuoden takaa kuullut niin uskomattomia tarinoita
että pakko mennä tsekkaamaan, vaikka taidan olla jo myöhässä.
ALASTI ANDAMAANEILLA, terve.

osmond

 • Reissaaja
 • Viestejä: 53
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #10 : 23.08.2006, 13:15:29 »
Voih, olen täysin samaa mieltä Miqelin kanssa Andamaaneista, maailman paras, ihanin ja kaunein paikka! Olin siellä viime vuoden marras- ja joulukuussa kolmisen viikkoa enkä ehtinyt Port Blairin lisäksi kuin kahdelle saarelle eli Neilille ja Havelockille.
Melkein tekisi mieli olla hehkuttamatta paikkaa liikaa (ollenkaan), että se pysyisi vastedeskin omana paratiisinani, jonne massaturismin lonkerot eivät yllä, mutta en osaa pitää suutani kiinni... Valitetavasti suunta taitaa olla huonoon päin, jos noita halpalentoyhtiötä ja chartereita sinnekin alkaa lennellä. Itse menin Chennaista laivalla molempiin suuntiin bunk class -luokassa, eikä se matka mielestäni mikään kamala ollut.

Ehdottamasti Intian-reissuni kohokohta ja luultavasti myös paras paikka, missä olen millään reissullani käynyt. Ikinä.

Ohaio

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 215
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #11 : 30.01.2007, 16:12:28 »
Huoh, tonne olis kyllä pakko päästä. Elättelen toiveita, että voisin pitää kesälomani vasta lokakuussa, jolloin tuolla olis vissiin ihan suht ok sää, vaikka sitä vettä tulee kaiketi vielä jonkin verran.

Tässä aika pelottava linkki missä näkyy noi monsuunit Andamaaneilla: http://www.andaman.org/BOOK/chapter2/text2.htm

Lokakuu ei siis ton mukaan olis mitään parasta mahdollista aikaa vierailla saarilla, mutta kuukauden osuessa monsuunien väliin, sen pitäisi olla kuitenkin parempi, kuin esim. syys- tai marraskuun.

Täällä http://southindiatourtravel.com/andaman-nicobar-islands/travel-to-andamans/climate.html
taas sanotaan juuri näin:
The weather is calm only from January to April and to some extend in October.

Eli toi "to some extend" kuulostaisi ihan passelilta :D Tammi-Maaliskuussa en reissuun ainakaan pääsisi.

Jos joku on vieraillut saarilla sitten viime kirjoitusten ketjussa, niin kertokaa ihmeessä lisää kokemuksia!

spedu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • MSN Messenger - spedu_lee@hotmail.com
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #12 : 08.04.2007, 15:39:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Huoh, tonne olis kyllä pakko päästä. Elättelen toiveita, että voisin pitää kesälomani vasta lokakuussa, jolloin tuolla olis vissiin ihan suht ok sää, vaikka sitä vettä tulee kaiketi vielä jonkin verran.

Tässä aika pelottava linkki missä näkyy noi monsuunit Andamaaneilla: http://www.andaman.org/BOOK/chapter2/text2.htm


Itselläni olisi tarkoitus vierailla saarilla kesäkuussa, mutta ylläolevan linkin mukaan sää ei näytä olevan paras mahdollinen. Onko kukaan mahdollisesti vieraillut saarilla kesäkuussa? Pystyykö tuona ajankohtana sukeltaan tai edes snorklaamaan, vai tuleeko sadetta päivät pitkät?

Bocuma

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #13 : 12.04.2007, 17:56:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"

Jos joku on vieraillut saarilla sitten viime kirjoitusten ketjussa, niin kertokaa ihmeessä lisää kokemuksia!

Sen verran voin sanoa, etta kannattaa menna pikapikaa käymään, jos haluaa viela sitä peace and quietia. Havelock on jo taynna jengiä, mutta sinnekin kannattaa mennä käymään ihan vaan Beach no. 7:n takia. Neil Island oli vielä tänä kautena hyvin hiljainen, ja mukava paikka levyttää. Hyvää snorklausta, eikä liikaa jengiä. Tosin se on nyt muuttumassa. Juttelin yhen ravintolanpitäjän kanssa, joka kertoi että parin seuraavan kauden aikana sinne on tulossa mahdollisesti jopa viis resorttia lisää. Ei hyvä.

Sitten on tietysti Long Island ja Little Andaman, jotka eivat näillä näkymin ole suurta muutosta kokemassa. Longin ranta-alueet on valtion omistuksessa, eikä sinne kuka tahansa resortteja rakentele. Ja Littlellä on viela Ongeja jaljella, joten sinne ei varmaan mitään isoja hotelleja oo tulossa.

jane

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 410
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #14 : 08.07.2007, 13:42:04 »
Herättelenpä keskustelua taasen.

Syyskuun lopussa taidetaan ottaa riski ja lähteä - ihan vain tuon kommentit voimilla: "here is medium to heavy rain during the monsoon, in the months from May to mid September and November to mid December."  http://southindiatourtravel.com/andaman-nicobar-islands/travel-to-andamans/climate.html

Eli toivo elää, jos monsuuni olisi vähän rauhoittunut syyskuun lopussa...

Jos joku olisi tuohon aikaan paikalla käynyt, voisi kertoa kokemuksistaan, kiitos!!
"Kattele ny se maailma kunnolla ettei tartte toista kertaa lähteä!"

spedu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • MSN Messenger - spedu_lee@hotmail.com
  • Profiili
Kokemuksia andamaaneista?
« Vastaus #15 : 07.03.2008, 06:29:03 »
Moi,

Olisi tarkoitus vihdoin mennä Andamaaneille pääsiäiseksi. Aika on sen verran lyhyt ettei viitsisi matkusteluun käyttää kauheasti aikaa. Osaako kukaan sanoa kauan kestää Port Blairista esim Havelockin saarelle ja miten siirtyminen tapahtuu?

aiivanai

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Port Blairista Havelockiin
« Vastaus #16 : 07.03.2008, 07:22:59 »
Moi!

Port Blairista Havelockiin kulkee päivittäin kaksi lauttaa, jos sää olosuhteet sen sallivat. Ja pääsiäisen seutuun meren pitäisi olla rauhallinen, jote varmaankin lautat kulkevat.

Lauttoja on ilmeisesti väkimäärään nähden kovin vähän, joten jos aikataulu on tiukka, niin suosittelen turvautumista "matkan järjestäjään". Ainakin Havelockissa toimiva DiveIndia http://www.diveindia.com/planning.html tarjoaa palvelua, jolloin he varaavat liput sinulle etukäteen ja pääset varmasti siihen lauttaan, johon haluat. Palvelusta joutuu vähän maksamaan, mutta se kannattaa.

Olin Andamaaneilla joulukuun lopussa ja odottelimme Port Blairissa kolme päivää ennen kuin onnistuimme ostamaan liput laivaan. Ulkkarit  eivät itse pääse ostamaan lippuja etukäteen, joten suosittelen palvelun käyttämistä.

Voi hyvinkin olla, että muillakin Havelockissa toimivilla majoituspaikoilla on vastaavaa palvelua, kannattaa googlettaa. Itse opettelin sukeltamaan DiveIndiassa ja voin firmaa lämpimästi suositella, niin sukellukseen, majoitukseen, ruokailuun kuin muuhunkin.

Mukavaa lomaa! Se on hieno paikka!
inka

aiivanai

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Matka-aika Port Blair - Havelock
« Vastaus #17 : 07.03.2008, 07:27:49 »
Unohdin vielä viestiä tuosta matka-ajasta. Nopeat lautat kulkevat välin 2-3 tunnissa ja hitaat 4-5 tunnissa. Muistelisin, että hitaat lähtevät joskus 10 maissa aamulla ja nopeat klo 14 maissa iltapäivällä, mutta tästä en ole varma.
inka

spedu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • MSN Messenger - spedu_lee@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Matka-aika Port Blair - Havelock
« Vastaus #18 : 12.03.2008, 10:29:16 »
Unohdin vielä viestiä tuosta matka-ajasta. Nopeat lautat kulkevat välin 2-3 tunnissa ja hitaat 4-5 tunnissa. Muistelisin, että hitaat lähtevät joskus 10 maissa aamulla ja nopeat klo 14 maissa iltapäivällä, mutta tästä en ole varma.

Kiitoksia vinekistä :) Tosin matka kariutui, eihän Andamaaneille enään lentoja pääsiäiseksi saanut :( Eli jos tuonne halajaa, niin pitää olla tosiaan hyvissä ajoin varaamassa matkoja. Pitää alkaa miettimään jotain toista matkakohdetta pääsiäisen ajalle.

Muurakko

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Myrsky- ja sadetilanne ajalla kesakuu-elokuu?
« Vastaus #19 : 08.04.2008, 15:32:58 »
Yo! Suunnitelmana olisi menna Andamaaneilla kesakuun loppupuolella. Millainen mahtaa olla sade- ja myrskytilanne siella silloin?
Suomeen tullaan Intiasta takaisin elokuun puolivalissa. Milloin olisi paras kayda noilla saarilla valilla kesakuun puolivalista elokuun alkuun?

Kuinka ajoissa kannattaa hommailla lentolippuja ja majoitusta?
Saako majoituksen hommattua vasta paikanpaalla?
« Viimeksi muokattu: 08.04.2008, 15:35:01 kirjoittanut Muurakko »