Frankfurt

 (Luettu 49678 kertaa)

californiagirl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
  • Sähköposti
Frankfurt
« : 14.06.2003, 22:03:09 »
Osaisiko joku kertoa, että onko jotain tiettyä mitä Frankfurtissa pitäisi nähdä? Aikaa olisi 11 tuntia, lentoni saapuu aamulla ja jatkolento on vasta kymmeneltä illalla  >:( En ole aikaisemmin käynyt Frankfurtissa (muuta kuin lentokentällä), eli olisiko kenelläkään ideoita miten viettää 11 tuntia ko kaupungissa? Ideoita otetaan vastaan  ;)
I'll always love my home, it's California ;-)

Roosa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 937
  • Profiili
Vs: Frankfurt
« Vastaus #1 : 14.06.2003, 23:53:05 »
Jos on hyvä sää, niin voi vaikka jäädä pidemmäksi aikaa lojumaan Frankfurt am Mainin varrelle, jossa itsekin on tullut ihailtua pilvenpiirtäjämaisemia sekä leppoisaa meininkiä. Ainakin sunnuntaina koko Mainin varsi oli täynnä ihmisiä, jotka olivat tulleet piknikille ja siinä sivussa heittelivät vesilinnuille leivänpaloja. Itselleni  jäi hyvin idyllinen kuva koko kaupungista.

Berlin

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 739
  • Profiili
Vs: Frankfurt
« Vastaus #2 : 16.06.2003, 08:52:27 »
Kuulostaa tutulta... itelläni oli eräänäkin uudenvuodenpäivänä 12 tuntia odotusaikaa siellä. Yhtä helvettiä, se kenttäkin on ankee kuin mikä! Kaverit suositteli Mainz-nimistä kaupunkia jonne sitten lähdin muutamaa tuntia kuluttamaan. Varmaan kesällä ihan viihtyisä pikkukaupunki, mut keskitalvella ei kyllä paljoa saanut irti. Sinne pääsee kätevästi ja nopeasti junalla lentokentältä eli on ihan varteenotettava vaihtoehto, jos ei jaksa lähteä suurempaan kaupunkiin lyhyeksi aikaa hortoilemaan.

Anonymous

 • Vieras
Frankfurt (+ Ryanairin huippuhalvat lennot sinne!)
« Vastaus #3 : 14.12.2003, 15:37:27 »
Maaliskuulle suunnitellaan jotain kaupunkireissua miehen kanssa. Ryanairilla näkyi olevan varsin kohtuuhintaiset lennot tarjolla Frankfurtiin; meno-paluu meiltä kahdeltä yhteensä 71.54€ :shock: .

Minkäslainen mesta tuo Frankfurt on, kannattaako edes harkita 4 päivän reissulle? Mitä tekemistä? Nähtävyyksiä? Shoppailumahdollisuuksia? Hintatasoa? Kertokaapa kaikenlaista  :) .

Entä millä mahtaa päästä tuolta Hahnin lentokentältä Frankfurtiin?

ellina

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 743
  • Profiili
Frankfurt (+ Ryanairin huippuhalvat lennot sinne!)
« Vastaus #4 : 14.12.2003, 16:28:12 »
Itse Franfurtissa jokunen vuosi sitten vuoden asuneena voisin heittää jotain

Kaupunkina Frankfurt ei mielestäni ole kauhean kaunis. Kovin paljon vanhaa keskustaa ei ole säilynyt, koska kaupunki pommitettiin maan tasalle sodassa. Joten se onkin nyt sellanen kalsea lasisia pankkirakennuskompleksi, mutta kyllä siellä viikonlopun viettää. Sanoisin, että neljä päivää riittää Frankfurtin näkemiseen.

Nähtävyyksiä ei tule kauheasti mieleen, mutta tässä Franfurtin raatihuoneen aukio Römer, joka on rakennettu lähes kokonaan uudelleen. Tässä linkissä kuvaa Römeriltä:

http://www.stadtpanoramen.de/frankfurt/roemer.html

Monet on sanoneet, että Struwelpeter (Jöröjukka) museo on hauska, itse en ole käynyt:
http://www.rma.de/eng-rmaweb/kultur/museen/struwwelpeter-eng.htm

Nähtävyyksistä on ehkä parhaimpia kasvitieteellinen puutarha Palmengarten
http://www.stadt-frankfurt.de/Palmengarten/deutsch/menue.htm

Sitten on muistaakseni kaksi juutalaismuseota, kävin niistä toisessa. Sen nimi oli Judengassemuseum.

Sittenhän on vielä eläintarha, jos sellaset kiinnostaa.

Jos haluatte muitakin paikkoja nähdä: Lähiympäristössä vierailun arvoisia paikkoja on mulle tuttu Kronberg, pääsette sinne S4:llä. Ja siitä vielä ylemmäs Taunus vuoristoon on Königstein, sen lisäksi siinä lähellä kiva paikka on Bad Homburg, pääsee myös S-Bahnilla. Näissä paikoissa on säilynyt Frankfurtia enemmän vanhoja rakennuksia. Päivävisiitillä vois käydä myös Mainzissa tai Wiesbadenissa. Heidelbergiinkin ehtis vaikka päiväseltään.
Schönes Wochenende lippu olis viikonloppuna suht halpa tapa tehdä junalla päivävierailuja jossain.

 Jos shoppailla haluatte on ehkä paras alue ostoskatu Zeil ja sen ympäristö ja viikonloppuisin on/oli Mainin rannalla kirppareita.  Nykyisestä hintatasosta en osaa oikein sanoa.

Tässä linkissä näyttäs olevan jotain ostospaikkoja:

http://www.rma.de/shopping/frames_s.htm
 

Siitä lentokentältä Frankfurtiin menemisestä on keskusteltu tässä:
http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=1680

Urho_Kekkonen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 554
  • Profiili
  • Kuvia
  • Sähköposti
Heidelberg
« Vastaus #5 : 15.12.2003, 12:25:55 »
Toisaalta Hahnin kentältähän pääsee suoralla bussilla moneen muuhunkin paikkaan, kuin mielestäni tylsähköön ja liian business-henkiseen Frankfurtiin.

Luulisin, että 4 päivän reissulle kaunis Heidelberg olisi mitä ihanteellisin paikka (riippu tietysti siitä mitä etsitte). Historiallisia ja muitakin nähtävyyksiä vaikka kuinka ja tekemistäkin piisaa yhdessä Saksan tärkeimmistä yliopistokaupungeista jonka opiskelijapopulaatio pitää yöelämän virkeänä. Ostospaikkana Frankfurt olisi varmaan parempi, mutta kyllä Heidelberginkin Hauptstrasselta putiikkeja löytyy. Hintataso, kuten muuallakin (Länsi-)Saksassa on jokseenkin sama kuin Suomessa, ulkona syöminen ja juominen ehkä aavistuksen halvempaa. Heidelberg ei Hahnin kentältä ole edes juuri sen kauempana kuin Frankfurtkaan.

Katsokaa vaikka kaupungin virallisen turititoimiston propagandasivusto www.cvb-heidelberg.de jolta löytyy vinkkejä nähtävyyksien, majoituksen, ravintoloiden ja muunkin tekemisen suhteen (eivätkä edes maksa mulle palkkiota tästä viestistä).

Hahnin lentokentän bussiaikataulut löytyvät osoitteesta http://www.hahn-airport.de/deutsch/01/anfahrt/f_bus.htm . Suoran bussiyhteyden päässä on muitakin kiinnostavia kaupunkeja, mm. Köln ja Trier.
http://ihmeellisiaasioita.blogspot.fi/

Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen. Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen.
-Ääntenlaskija 1956

ellina

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 743
  • Profiili
Frankfurt (+ Ryanairin huippuhalvat lennot sinne!)
« Vastaus #6 : 15.12.2003, 14:16:17 »
Olen samaa mieltä. Erityisesti Heidelberg on kyllä mun yks suosikkikaupunki ja kävin siellä Saksassa oleskeluni aikana useita kertoja ja voisin mennä uudestaankin. Sen sijaan Frankfurt on tosiaan vähän kalsea. Tietenkään toisten kiinnostuksen kohteita ei tarkkaan tiedä...

Yks muu vaihtoehto vois olla auton vuokraus ja käydä ajelemassa Reinin ja vaikka vielä Moselin rantoja kulkevia teitä. On muuten hieno reitti. Reinin varrelle sijoittuu myös Köln. Reinin varrella on säännöllisin välein kaupunkeja ja erilaisia nähtävyyksiä. Aika lailla Reinin vartta pitkin pääsee myös junalla. Reinin kierroksen vois aloittaa Mainzista.

KirsiP

 • Vieras
Frankfurtin kokemukset?
« Vastaus #7 : 19.07.2004, 23:28:27 »
Hei !

Ajattelin viedä mieheni synttäreitä juhlimaan Frankfurtiin pikäksi viikonlopuksi syys-lokakuun aikana. Matka tehdään totta kai edullisimman kaavan mukaan, elikkä Ryanairilla.

Olisiko mukavia omakohtaisia kokemuksia, mitä siellä voisi tehdä?
Kivoja tutustumisen arvoisia paikkoja, jotka pitäisi nähdä? Ja joita ei ole "oppaissa".

Terveisin Kirsi

Urho_Kekkonen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 554
  • Profiili
  • Kuvia
  • Sähköposti
Frankfurtin kokemukset?
« Vastaus #8 : 20.07.2004, 19:36:47 »
Ehdottaisin menemistä jonnekin muualle kuin Frankfurtiin, joka kuuluu valitettavan yleiseen sarjaan "edellisessä sodassa rikkipommitetut saksalaiset suurkaupungit". Oma suosikkini noiden nurkkien paikkakunnista on Heidelberg (OK, osasyy asiaan on se että siellä asuu sukulaisiani). Sinne pääsee "Frankfurt"/Hahnin Ryanair-kentältä suoralla bussilla (n. 2 tuntia, n. 16e). Heidelbergissa on mm. hieno ja romanttinen linna, jolta on kivat näköalat kaupunkiin, iso yliopisto ja siten kohtuullisen paljon mukavahkoja melko edullisia kuppiloita.

Jos haluaa paikkaan, jota ei löydy oppaista, voi hypätä OEG-raitiovaunuun (vai onko se paremminkin paikallisjuna?) ja nousta siitä missä tahansa mukavan näköisessä kylässä.

Propagandaa: http://www.cvb-heidelberg.de
http://ihmeellisiaasioita.blogspot.fi/

Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen. Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen.
-Ääntenlaskija 1956

Anonymous

 • Vieras
Frankfurtin kokemukset?
« Vastaus #9 : 21.07.2004, 01:21:42 »
On Frankussa paljonkin nähtävää. Pläjäytän tähän ketjuun sellaisen nöjesguiden-tyylisen ehdottomasti noudatettavan ohjelman kunhan ehdin ja jaksan. Kaksi vuotta on kaupungissa aikoinaan tullut asuttua ja sen jälkeen vierailtua ahkerasti.

Rödelheim Posse! (kannattaa googlettaa niin oppii saksalaisesta hiphopista).

Fyah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 281
  • Profiili
Frankfurtin kokemukset?
« Vastaus #10 : 21.07.2004, 18:25:33 »
Heidelberg on kyllä linnoineen näkemisen arvoinen paikka ehdottomasti. Muutenkin oli mukavamman oloinen paikka kuin Frankfurt. Molemmissa tuli toissa viikolla käytyä.
Pitäkää köyhyytenne ja rätit päässänne, tahdomme vain öljynne emme päitänne, emme vihaa teitä rakastakaa tekin meitä, tuomme vapauden ja rauhan Pax Americana

KirsiP

 • Vieras
Jos unohtaisin Frankfurtin..
« Vastaus #11 : 24.07.2004, 13:07:31 »
Hei,
ajattelinkin tässä, ettei käydäkään Frankfurtissa vaan ollaan jossain lähimaastossa. Katselin Hahnin lentokentän sivustoja ja ihastuin näkymiin.
Onko kukaan retkeillyt Hahnin ympäristössä ?

Terveisin Kirsi

Tirppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 680
  • Profiili
  • Viinipullopostia Lontoosta
Frankfurtin kokemukset?
« Vastaus #12 : 26.01.2005, 17:46:40 »
Frankfurt näyttäisi olevan suhteellisen lähellä Luxemburgia. Tavoitteena on kiertää muutaman vuoden sisällä kaikki EU-maat ja tuossa tulisi siis Saksan lisäksi maa johon ei varmaan monesti tule lähdettyä vartavasten.
Onko palstalaisilla kokemuksia miten pitkään matka kestää ja mitä esim. juna noin suunnilleen maksaa.

*Muokkaa* Löytyikin vastauksia jo yllin kyllin lentomatkustuspuolelta.

eeva

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Frankfurtin kokemukset?
« Vastaus #13 : 27.01.2005, 11:06:26 »
Kysyisin samalla toisenkin kysymyksen, kun kerran kyse on Frankfurtista.

Pääseekö Hahnin lentokentältä kätevästi junalla? Reililipulla arvatenkin tahtoisi mennä eteenpäin, kun on hypännyt ensin ulos Ryanairin koneesta.

Jos jollakin on muutenkin kokemuksia siitä, miten parhaiten pääsee kiinni rautateihin tai mihin kaupunkiin Saksassa kannattaa suunnistaa (kohti Sveitsiä), otan mielelläni neuvot vastaan   :)

Tirppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 680
  • Profiili
  • Viinipullopostia Lontoosta

Anonymous

 • Vieras
Frankfurtin kokemukset?
« Vastaus #15 : 28.01.2005, 17:12:43 »
Ota halvin auto Hahnilta, ei maksa paljon. Älä ota Ryanairin yhteistyöfirmalta, koska siellä on laskeutumisen jälkeen törkyinen jono, muilla tiskeillä ei ole juurikaan jonoa.

Hahn on 130 km Frankfurtista, joten kannattaa ajaa lähempänä olevaan Luxembourgiin vuoristosoliin, niin on oikeasti siistiä.

Arvelen, että kaksi henkeä säästää auton vuokraamalla, junaliput ja paikallisliput Frankfurtissa eivät ole mitenkään ilmaisia ja halvimmat autot ovat oikeasti halpoja. (No, ei varmaan ole halpaa parkkeeraaminenkaan)

Ajatusten Tonava

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 117
  • Profiili
Frankfurtin kokemukset?
« Vastaus #16 : 25.06.2007, 12:20:46 »
Nostan tätä ketjua hiukan ylös, kun kysymykseni liittyy Heidelbergiin. Eli tarkoitus on mennä Frankfurtin lähistölle ja omaa aikaa on su-illasta ke-iltaan.

Ajatuksena on alustavasti pitää Frankfurtissa jonkinlaista tukikohtaa ja sieltä käsin käydä ihmettelemässä lähiseutujen paikkoja. Eli te Heidelbergissa käyneet, onko paikka nähtävissä yhdessä päivässä vai varaisitteko hotellin erikseen sieltä? Kaupunkia on kehuttu kovasti täällä(kin), joten sinne pitää ehdottomasti päästä.

Mietin, että olisin maanantain Heidelbergissa ja tiistain Wiesbadenissa, mutta olen myös miettinyt Heidelbergissa asustelua useammankin päivän.

wilu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
Frankfurtin kokemukset?
« Vastaus #17 : 25.06.2007, 17:38:22 »
Lainaus käyttäjältä: "Ajatusten Tonava"
Nostan tätä ketjua hiukan ylös, kun kysymykseni liittyy Heidelbergiin. Eli tarkoitus on mennä Frankfurtin lähistölle ja omaa aikaa on su-illasta ke-iltaan.

Ajatuksena on alustavasti pitää Frankfurtissa jonkinlaista tukikohtaa ja sieltä käsin käydä ihmettelemässä lähiseutujen paikkoja. Eli te Heidelbergissa käyneet, onko paikka nähtävissä yhdessä päivässä vai varaisitteko hotellin erikseen sieltä? Kaupunkia on kehuttu kovasti täällä(kin), joten sinne pitää ehdottomasti päästä.

Mietin, että olisin maanantain Heidelbergissa ja tiistain Wiesbadenissa, mutta olen myös miettinyt Heidelbergissa asustelua useammankin päivän.


Viime kesänä Heidelberg ehdittiin nähdä juurikin noin vuorokaudessa ja tässä ajassa kyllä ehtii nähdä enimmät näkemisen arvoiset, mutta ei parikaan päivää varmasti liikaa olisi tälle kaupungille tarjota. Meidän porukan vieraillessa kaupungissa sattui 40 ºC:n helteet ja tyydyimme saapumispäivän uhraamaan Neckarin varren puistossa istuskeluun ja viinin juontiin, mikä taas johti siihen, että seuraavana päivänä sai hieman kiirehtiä nähtävyyksien kanssa.  Jos vuorokauden käyttää järkevästi, niin kiirettä ei välttämättä tarvitse pitää, mutta sekin taas riippuu kuinka tarkasti tahtoo kaupunkiin tutustua. Enemmän Heidelbergista olen näköjään kirjoitellut tänne.

tojoe

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 161
  • Profiili
Frankfurtin kokemukset?
« Vastaus #18 : 26.06.2007, 10:16:57 »
Kyllä Frankfurt ainakin minut säväytti, hienoja pilvenpiirtäjiä  8)

Pikkumakia

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Frankfurt
« Vastaus #19 : 16.07.2008, 12:38:53 »
Hei, kaipaan tuoreita vinkkejä isoista ostareista Frankfurt/Mainissa. Tarkoitus on viipyä siellä vaan pari päivää, joten menisin mieluiten mahd. isoon ostariin päiväksi pörräämään ja sitten toisen päivän vois hengata kaupungilla muuten vaan. Olen ajatellut ottaa hotellihuoneen läheltä shoppailukohdetta, koska mukana on pikkulapsi ja kävellen on kätevä liikkua rattaiden kans.

Onko kellään sanottavaa seuraavista:
Leipzigerstrasse
Goethestrasse
Main-Taunus Zentrum
Zeil