Ruaha Tansania

 (Luettu 3918 kertaa)

Pialiina

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 83
  • Profiili
Ruaha Tansania
« : 12.06.2006, 15:37:28 »
Onko kokemuksia safareista Ruahan kansallispuistossa?
Näkeekö eläimiä samoin kuin kerrotaan Serengetillä näkevän?
Kumpaa suosittelette jos on valittava?
Entä kokemukset peter pan maailman matkoista?

Pialiina

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 83
  • Profiili
Ruaha Tansania
« Vastaus #1 : 06.01.2007, 18:15:51 »
Kävin sitten katsastamassa Ruahan kansallispuiston joka on Tansanian toiseksi suurin Serengetin jälkeen. Eläimiä näkyi kyllä paljon, muita turisteja ei, joten hyvä niin. Toki muutamia muita autoja silloin tällöin oman ryhmämme lisäksi.

Peter Pan Maailman kautta ostettu ylihintainen maapaketti ei ollut hintansa väärtti. En voi suositella! Safarilla ei ollut opasta mukana lainkaan, autokuski pysähtyi kun pyysi ja joskus harvasanaisesti kertoi jotain pientä eläimistä, no ainakin nimen.. Liikuimme kolmella jeepillä joista yksi oli umpi-auto, eli kattoa ei saanut auki, näin ollen ne jotka joutuivat siihen autoon joutuivat bongaamaan eläimet ainoastaan ikkunan läpi. Kaksi autoa oli lisäksi heikompia jäämään mm. kiinni mutaan, josta sitten puolipäivää paras vetovoimaisin auto yritti vetää toista irti. Ryhmä joutui koko tämän ajan vain odottelemaan..

Myöskään autoissa ei ollut radiopuhelimia joilla olisi voinut pitää yhteyttä ja varoitella mm. huonoista mutaisista reiteistä tai kertoa mitä muut olivat nähneet. Liikuimme siis peräjälkeen jolloin ensimmäinen auto sai nähdä eläimet ja toisen auton kohdalla eläimet olivatkin jo juosseet karkuun. Paljon olisi siis voinut parantaa sillä että kaikki autot olisivat olleet samantasoisia ja että niissä olisi ollu myös ne radiopuhelimet. Ja jäin kyllä kaipaamaan opasta joka olisi kertonut alueesta ja eläimistä, puista ja pensaista.
Toiveajattelua.

Matka Ruahaan kesti noin 12 tuntia bussilla, huonoilla teillä..

Peter Pan Maailman toimiston väki vastaili nuivasti ja info oli melkoista sillisalaattia, matkaohjelma vaihtui matkanjohtajaa myöden tämän tästä, eikä kellään ollut tietoa mitä milloinkin tapahtuu... ei edes aina niillä paikallisilla matkanjohtajilla seuraavasta päivästä.

Olisin ilmanmuuta, (hyvä näin jälkikäteen viisastella) maksanut pikkasen enemmän reissusta joltain asiansa osaavalta toimistolta, kun nämä reissut ei missään nimessä ole mitään halpoja kummiskaan ja näin toivottavasti välttänyt pahan mielen ja sekavan huonosti hoidetun rankan reissun, kun paikka ja maa kuitenkin oli niin upea.

capman

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Ruaha Tansania
« Vastaus #2 : 22.01.2007, 12:37:20 »
Yllä kuvatut ongelmat ovat olleet ko. matkalla todellisia, mutta eivät suinkaan johtuneet paikallisesta matkanjärjestäjästä. Ongelmien perimmäinen syy oli se, että PPM ei ollut hoitanut omia velvoitteitaan ja näin matkalaiset joutuivat suotta kärsimään puutteelisesta palvelusta.
Matkustaminen on yhteispeliä, jossa jokaisen osapuolen tulee huolehtia omasta reviiristään.
Kuten kirjoittajakin totesi, niin Ruahan puisto ja Tansania laajemminkin on upea maa matkailla. Toivottavasti tämä on vain yksittäistapaus, vaikkakin valitettava sellainen.
aras matka on seuraava matka :-)))