Pisa

 (Luettu 2926 kertaa)

Pallottelija

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • MSN Messenger - katga3@hotmail.com
  • Profiili
Pisa
« : 09.03.2008, 15:50:48 »
Kaikki Pisassa käyneet, kertokaas onko päivän aikana muuta näkemisen arvoista kuin Pisan kalteva torni? ja miten sinne pääsee?

Ericaoscar

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 87
  • Profiili
  • Sähköposti
Pisa...
« Vastaus #1 : 09.03.2008, 16:10:39 »
Kyllä Pisassa päivän saa kulumaan vaan ei paljon enemmän. Kaupunki ei ole kovin suuri, mutta on siellä normaalia italialaista elämänmenoa Piazza dei Miracolin (aukio jolla torni ym. sijaitsevat) lisäksi.

Rautatieasemalta kävelykatua seuraamalla on melko suora reitti tornille, matkalla Arno-joen ylitys. Lentoasemalta tulee paikallisbussi myös rautatieasemalle, ei kävelymatkakaan toki mahdoton ole kun lentoasema on liki keskustassa.
 
Turisti-info oli muistaakseni rautatieasemalta lähdettäessä seuraavassa korttelissa vasemmalla, opasteet kuitenkin oli. Sieltä saat kartan.  

Jos intoa riittää jonottaa torniin ja duomoon niin siinä sitä aikaa sitten meneekin.  :D

Pallottelija

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • MSN Messenger - katga3@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Pisa
« Vastaus #2 : 12.03.2008, 15:35:59 »
ok, kiitoksia paljon!  :D

unkkatkumiankka

 • Vieras
Vs: Pisa
« Vastaus #3 : 02.04.2008, 19:32:01 »
On siellä paljon muutakin kuin se Piazza dei Miracoli...  :)  Itse suorastaan rakastan Pisaa, koska se on pienuudestaan huolimatta lähes suurkaupunki, jossa kuitenkin vallitsee mitä idyllisin tunnelma. Joku päivä tahdon asua siellä, historiallisessa keskustassa..

Näkemisen arvoisia paikkoja on noiden perusjuttujen (kalteva torni, Duomo ja battistero) lisäksi mm. Piazza dei Cavalieri (yksi ehkäpä Italian tunnetuimpia aukioita), keskiaikaisen kapeat kadut ja kujat, Arno-joen rannalla sijaitseva pieni, valkoinen goottilaistyylisesti rakennettu kirkko, kaupunkia ympäröivät keskiaikaiset muurit, lukuisat kauniit kirkot historiallisen keskustan alueella, kauniit puistot ja puutarhat sekä museot + taidegalleriat! Kyllä siellä enemmänkin kuin yhden päivän saa kulumaan kevyesti... Historia on Pisalla kunniakas, kaupunkivaltiohan oli 1000-1200-luvuilla suuri merimahti Euroopassa ja taiteita arvostettiin. Ja tiesittekös, ihmiset, että "kalteva torni" ei olekaan kaupungin ainoa vähän kallellaan oleva torni?  :) Niitä löytyy kaksi kappaletta lisää toisella puolen kaupunkia!

Tornin huipulle kapuaminen kustantaa muuten 15 euroa, mutta onhan se maisema hieno. Toisella sivustalla näkyvät kukkulat ja vuoret, toisella taas alanko kaupunkimiljöineen.
« Viimeksi muokattu: 02.04.2008, 19:45:43 kirjoittanut unkkatkumiankka »

Suuno

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Vs: Pisa
« Vastaus #4 : 02.04.2008, 21:06:47 »
Pisassa on myös aika kiva ranta marina di pisa jos haluaa aurinkoa palvoa. Ranta on pikkukiveä ja minusta mukavampi kuin hiekkaranta  :)
Lähellä on myös pieni paikka nimeltä montecatini, jossa on ihastuttava pieni kylä kukkulalla(montecatini alto). Hyvät maisemat avautuu Toscanan lakeuksille ja muistaakseni pisan tornikin näkyi sinne asti.
Markkinat oli muistaakseni ke ja la aamupäivisin.
Kyllä siellä aika ihan mukavasti kuluu ja jäätelö on hyvää  :P

unkkatkumiankka

 • Vieras
Vs: Pisa
« Vastaus #5 : 02.04.2008, 23:43:25 »
Jeps, ja Montecatinin alueella on myös kuuluisa kylpylä, ellen aivan väärin muista.  :)  Pisan provinssissa yleensäkin on aivan hemmetisti nähtävää, ei sitä kannata sivuuttaa olankohautuksella ja kommentilla "no, siellä on vaan se torni.."

Rauno

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Pisa Huhtikuussa
« Vastaus #6 : 16.10.2010, 10:43:14 »
Terve
varasin Ryanairilta lennot Pisaan Huhtikuulle, Keskiviikko iltayö-Sunnuntai olisi aikaa.
Kannattaako vuokrata auto? Jos haluais katsella vähän ympäristöäkin. Kuinka pienikylä toi Pisa on tuleeko aika pitkäksi /riittääkö nähtävää.
Mites hotelli / mikä olisi hyvä, 5 tähteä ei kaivata mutta sais olla suihku ja wc huoneessa ja siisti tietysti.

Viesti siirretty jo foorumilta löytyneeseen Pisa-ketjuun. Heloriina/mode

unkkatkumiankka

 • Vieras
Vs: Pisa Huhtikuussa
« Vastaus #7 : 19.10.2010, 20:03:54 »
Kannattaa ehdottomasti vuokrata auto, jos meinaat nàhdà muutakin kuin Pisan, Firenzen ja Luccan (joihin on hyvàt junayhteydet). Làhiseudulla (alle 100 km sàteellà) on vaikka kuinka paljon mukavia pikkukylià, joista làhes kaikissa on keskiaikainen keskusta. Esimerkkeinà Volterra, Vicopisano, San Miniato ja Fucecchio. Ja tietysti Sienaan voi tehdà pàivàreissun.

Pisassa on asukkaita reilut 90 000, eli se on suhteellisen pieni kaupunki, làhinnà opiskelijoiden kansoittama. Mutta nàhtàvàà riittàà useammalle pàivàlle, jos niikseen on. Maailmankuulun tornin, tuomiokirkon, kastekappelin ja hautausmaan lisàksi sieltà lòytyy mm:

- Italian arvostetuin yksityinen yliopisto (Scuola Normale Superiore) Piazza dei Cavalieri -aukiolla
- keskiaikainen linnoitus (nykyisin puistoalue nimellà Giardino Scotto)
- roomalaisen kylpylàn rauniot (Porta a Lucca, 400 m kaltevalta tornilta itààn pàin)
- todella kaunis kirkko Santa Maria della Spina joen rannalla, pisalais-goottilaista tyylià
- Rooman valtakunnan aikaisille aluksille omistettu museo
- monta museota, joista huomattavin on Museo dell'Opera del Duomo aivan kaltevan tornin vieressà. Toinen vierailemisen arvoinen on joen rannalla sijaitseva Palazzo Blu, joka on nimensà mukaisesti maalattu siniseksi, 1800-luvun aatelisperheen asunto.
- kaksi muutakin kaltevaa tornia

Hyvà ja halpa hotelli voisi olla Hotel Helvetia, lisàtietoja googlettamalla. Tai miksei myòs Hotel Roma taikka Jolly Hotel Cavalieri.

EDIT: piti sanomani myòs, ettà huhtikuu voi olla varsin hyvà aika matkustaa tànnepàin, koska ei ole kuuma. Làmpòtilat ovat huhtikuun alussa siinà 20-23 astetta ja kuun loppua làhetessà pari astetta lisàà. Sateen mahdollisuus on olemassa. Kesàkuukausina sitten saattaa olla yli kuukauden pituisiakin jaksoja, jolloin ei sada tippaakaan.
« Viimeksi muokattu: 19.10.2010, 21:56:03 kirjoittanut unkkatkumiankka »