Novi sad

 (Luettu 2637 kertaa)

janna

 • Vieras
Novi sad
« : 11.04.2004, 11:30:54 »
Kertokaas kaikkea mahdollista kyseisestä kaupungista!  :D  Olen menossa loppukesästä tuonne ja haluisin tietää paikkoja joissa kannattaa käydä ja sitten erityisesti haluisin tietoa hostelleista, onko niitä tuolla? Jos ei niin muuta majoitus mahdollisuuksia? Turvallisuus?

Expat

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 319
  • Profiili
Novi sad
« Vastaus #1 : 13.04.2004, 15:34:59 »
Yövyin kyseisessä kylässä syyskuussa 2002 Balkanin moottoripyöräturneellamme. Saavuimme pimeän aikaan ja lähdimme aamun valjettua, joten mitään syväluotaavaa raporttia en pysty ko. paikasta antamaan. Hotelli, jossa yövyimme sijaitsi keskellä kaupunkia ja sen oli suunnitellut sama arkkitehti, jonka referenssilistalle voimme laskea esim. Tallinnan kuvankauniin Lasnamäen kaupunginosan. Eli vanhaa kunnon neukkumeininkiä... Tyhmiltä länsituristeilta rahat pois, huone remontoitu viimeksi vuonna 1972 (tai jotain), aamupala naurettavan surkea ja kaikenlisäksi tarjoilijamummo haisi pahasti hieltä... Ainut positiivinen asia oli se, että saimme mp:t kaltereiden taakse takapihalle suojaiseen ja turvalliseen paikkaan.
Vaikka kuinka yritän, en pysty sanomaan sinulle yhtään positiivista asiaa koko Serbiasta. Lähinnä mieleen tulee ajatus banaanivaltiosta, jossa käytetään banaanivaluuttaa. Kaksihintajärjestelmä oli selkeä, turistia kusetettiin urakalla, jopa tietullien maksupisteissä! Tankatessa mittaripojat pyöristelivät omilla laskusäännöillään, huoltoasemalla tarjottiin vaihtorahaksi kahta pakettia purukumia jne. Onneksi oli edes kaunis sää!
Oikeastaan parasta koko Serbiassa oli tie Unkariin, tuohon kauniiseen veljeskansamme asuttamaan maahan.

T-musu

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 546
  • Profiili
Vs: Novi sad
« Vastaus #2 : 10.09.2010, 13:37:55 »
Nyt on pakko laittaa mainos. :)

Mehän käytiin Novi Sadissa viimetalvena. Majoitus meni totaalisen mönkään, kun hostelli, jonne piti mennä, olikin kiinni, vaikka meillä oli varaus ja kaikkea.

No, hostellirakennuksessa asuva setä auttoi, ja lopulta sitten saatiin majoittua paikallisen samassa talossa (ihan ytimessä) asuvan nuoren miehen asunnossa, jossa oli yksi huone.
Tänään tämä jannu laitteli mulle Facebookissa viestiä, että nyt hän ihan virallisesti vuokraa asuntoaan.
Tässäpä linkki:
http://www.accomodationnovisad.com/

Suosittelen todellakin tätä paikkaa!! Älyttömän mukava vuokraisäntä, ja asunto mitä parhaimmalla paikalla, korkeat huoneet, vanha äärettömän kaunis talo jne.Pacman

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 118
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Novi sad
« Vastaus #3 : 11.09.2010, 15:09:08 »
Kyllähän se asemalta avautuva näkymä on tyrmäävä, eikä missään hyvässä mielessä. Mutta hauska päivä oli linnakkeen juurella olevassa jokilaivassa ja vanhassa kaupungissa. Edullista ja ystävällistä.

edge123

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Novi sad
« Vastaus #4 : 24.09.2010, 14:30:39 »
Kävin Novi Sadissa päiväreissulla Belgradista viime kesänä. Kaupunki oli mielestäni positiivinen yllätys, ja etenkin vanhan Petrovaradinin linnoitus on näkemisen arvoinen. Myös Petrovaradanin vanhat talot ja kadut linnoituksen vieressä koin kiinnostavaksi. Linnoituksesta tuli hieman mieleen Grazin linnoituskukkula Itävallassa, mutta toisin kuin Grazissa, tämä linnoitus on täysin säilynyt ja hienossa kunnossa. Ylhäältä linnoituksesta aukeavat myös hienot näkymät.

Ensivaikutelma Novi Sadista voi olla tyrmäävä, sillä juna-bussiaseman seutu on todella rumaa, mutta pitkään ei tarvitse kävellä päästäkseen vanhaan kaupunkiin, joka on Petrovaradinin ohella kokemisen arvoinen. Tällä alueella on koko joukko kauniita vanhoja rakennuksia, mukavia kahviloita ja ainakin yksi erityisen miellyttävä puisto, johon eksyin täysin sattumalta tietämättä etukäteen puistosta mitään. Novi Sadissa pärjäsi englannilla hyvin, kuten oikeastaan kaikkialla Serbiassa, ja kauniita serbityttöjä oli paljon liikkeellä kesäkuumassa. Paikalliset naiset saivat suomalaispojan pään aivan pyörälle...

Novi Sad on kuitenkin aika pieni, ja kaupungin näkee ja kokee hyvin yhdenkin päivän aikana, mutta hieman pidemmällä reissulla voi nautiskella enemmän yleistunnelmasta, joka miellytti minua kovasti. Vierailin kaupungissa serbiystäväni suosituksesta päivänä, jolloin hänellä oli muuta ohjelmaa, tietämättä paikasta mitään etukäteen.  

Hotelleista ja hostelleista en osaa sanoa mitään, koska tosiaan yövyin Belgradissa ystäväni luona. Käsittääkseni hinta-laatusuhde serbialaisessa majoituksessa voi olla aika heikkoa, joten esim. Couchsurfing voisi olla majoitukseen hyvä vaihtoehto. Itse tulen serbien kanssa erinomaisesti toimeen. Mielestäni he ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia, ja ylipäätään pidän kovasti maasta toisin kuin joku aiemmista vastaajista.

eeppos

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Novi sad
« Vastaus #5 : 22.10.2010, 15:14:51 »
Mehän käytiin Novi Sadissa viimetalvena. Majoitus meni totaalisen mönkään, kun hostelli, jonne piti mennä, olikin kiinni, vaikka meillä oli varaus ja kaikkea.

Ollut varmaan Downtown Novi Sad. Halpa ja hyvä sijainti, mutta tyyppi joka pyörittää hostellia on melkoinen sankari. Harjoittaa ilmeisesti jotain muutakin, veikkaisin hämärähköä bisnestä.

Olin tuolla pari yötä viime keväänä. Varaus oli Hostelworldin kautta ja olin laittanut varaukseen myös kännynumeron. Istuskelin menomatkalla bussissa, kun känny piippaa ja hostelli ottaa yhteyttä, että mihin aikaan olen tulossa.

Perillä Novi Sadissa tyyppi odottaa kadulla, kysyy olenko Suomesta ja opastaa sisään. Kaikki ookoo, jouhevasti ja ystävällisesti kuten hostelliin kirjautuessa kuuluukin. Vei vielä kädestä pitäen läheiseen hyvään ja halpaan ruokapaikkaan.

Tämän jälkeen heppu katosi enkä nähnyt hostellissa henkilökuntaa enää kertaakaan seuraavan kahden vuorokauden aikana. Illalla kännykkä piippasi ja omistaja selitti olevansa tyttärensä kanssa jossain, voisinko jeesata ja päästää yhden reissaajan sisään hostelliin, antaa lakanat, avaimet jne...

Myöhemmin illalla, olin kaljalla sisään päästämäni brassijantterin kanssa, känny piippaa taas ja omistaja tekstaa ja toivoo, että laskisin vielä muutaman ihmisen sisään. Ovelta löytyikin pari nuutunutta reppuineen, olivat raukat odoteleet siinä muutaman tunnin.

Kokonaisuutena visiitti oli vähintäänkin omalaatuinen. Muuten Novi Sad on mukavan rento kaupunki, jossa viihtyy mainiosti yön tai pari, kunhan ei laske yöpaikkaansa ko. hostellin varaan.