Rooma

 (Luettu 784113 kertaa)

unkkatkumiankka

 • Vieras
Re: Hotelli Clarin
« Vastaus #20 : 07.07.2006, 20:41:00 »
Lainaus käyttäjältä: "tessuli"
Ja kysymys teille, oi Roomassa olleet:
Meidän lento takas suomeen lähtee 8.45 Fiumixinon kentältä. Eka Leonardo Express lähtee (jos oikein osasin katsoa) 5.53 tms. Onko junat tuohon aikaan jo kovin täynnä? Terminin luokse tuohon aikaan meneminen ei kauheesti innosta, mutta vaihtoehtona taxi, jolla saattaa matkaan mennä aikaa reilusti enemmän, mikäli kirjoituksianne yhtään olen ymmärtänyt.


Kyllä se juna suhteellisen täynnä on, ainakin jos ei mikään ole muuttunut, mutta istumaan pääsee kyllä.  :)  Itse olin Roomassa ja matkustin juuri tuolla junalla n. viikko sitten.

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #21 : 07.07.2006, 21:00:07 »
Kylla taalla on hyvin hyvin kuuma  8)

Ilmat tietenkin vaihtelee, mutta vaikka eilenkin tuli vetta paivalla seka lisaksi ukkosti ja sato koko yon, niin tanaan oli kuitenkin sitten jo paivalla auringossa melkein 40. Sen lisaksi Rooma karsii sievoisesta saasteongelmasta, joten hengittaminen voi kayda valilla raskaaksi. Jos sitten haluaa juosta kaikki mahdolliset nahtavyydet kaikkien turistien (ja niita piisaa!!!) keskella, niin voi ruveta kylla heikottamaan! Suosittelenkin Roomaa valilla syyskuu-huhtikuu.
i]Sapere aude![/i]

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 587
 • Kulkija
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #22 : 07.07.2006, 22:32:43 »
Tessuli kirjoitti:

Terminin luokse tuohon aikaan meneminen ei kauheesti innosta, mutta vaihtoehtona taxi, jolla saattaa matkaan mennä aikaa reilusti enemmän, mikäli kirjoituksianne yhtään olen ymmärtänyt

--------

Eiköhän ongelmaporukka ole pääosin ryöminyt koloihinsa siihen mennessä, kun teidän pitää mennä junalle. Jos satutte myöhästymään, ehditte vielä seuraavallakin junalla.

Kaksi vinkkiä teille; Via Genovalla, aika lähellä hotellianne, on Est,Est,Est (fratelli Ricci), yksi suosikkipizzerioistani, kannattaa mennä aikaisin, täyttyy nopeasti. Pizza on erilainen kun muualla, sisustusta ei ole muutettu viime vuosisadan alun jälkeen. Bruschettalajitelma on tosi hyvä, kuten karahvipunaviinikin. Kohtuuhintainen, vieläkin, 10 vuotta sitten oli halpa.

Muuten menkää Trastevereen tai Testaccioon etsimään iltaelämää, ellei se"pussikalja piazza Navonalla" riitä - minulle se tosin on reppucamparia (mahdollisesti myös Tiberin saaren rannassa) ja parin sellaisen jälkeen Trastevereen. Jos siellä haluaa pizzalle, niin minun ykköspaikkani koko kaupungissa on Panattoni, Viale Trastevere 53. Baarit eivät Trasteverestä lopu kesken.

wend

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #23 : 08.07.2006, 11:48:50 »
Lähteekös noita turistibusseja terminiltä Ciampinon kentälle pitkin päivää..? Aamulla pitäis kentälle jollain tavalla päästä, eli onkos tuo bussi suorin ja halvin vaihtoehto pikkubudjetille..?  :roll:
otkut uskovat että on elämää tärkeämpiä asioita. Ikuisia, suurempia, joiden arvoa ei voi mitata..

postino

 • Vieras
Rooma
« Vastaus #24 : 09.07.2006, 15:56:27 »
...

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #25 : 10.07.2006, 10:25:41 »
Ehdottomasti kaynnin arvoinen kohde on St. Paulin kirkko Via Ostiensella keskustan ulkopuolella. Tarkein kirkko Pietarinkirkon jalkeen.
i]Sapere aude![/i]

postino

 • Vieras
Rooma
« Vastaus #26 : 10.07.2006, 15:37:51 »
...

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #27 : 10.07.2006, 16:05:09 »
Aina tietenkin hieman nipottaa saa, jos niin kerran mieli tekee!

No mutta kiinnostukseni herasi:
Miksi S Paoloa ei mitenkaan voi pitaa toiseksi tarkeimpana kirkkona? Milloin muulloin se paloi kuin 1823? Mista tuo rankinglista on ja kuka sen on koonnut? Miksi juuri S. Giovanni in Laterano on se toiseksi tarkein? Miksi oma suosikkisi on juuri S. Maria del Popolo?
i]Sapere aude![/i]

postino

 • Vieras
Rooma
« Vastaus #28 : 10.07.2006, 16:21:27 »
...

lorenzo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
MAJOITUS / KIRKOT
« Vastaus #29 : 25.07.2006, 13:39:21 »
Lainaus käyttäjältä: "raruru"
Kiitos kun et suuttunut.
S. Giovanni on Rooman piispan kirkko. Se on Rooman pääkirkko. S. Pietro ei ole Roomassa, vaan Vatikaanissa.  S. Paolo tuhoutui vuoden 1823 tulipalossa täydellisesti. Nykyinen kirkko on kopio. Useimmat kirkot Roomassa ovat palaneet useamman kerran. S. Maria del Popolo on siitä merkittävä, että on hyvin säilynyt. Bernini muutti sitä barokkiasuun, mutta paljon jäi vanhaakin (Pinturicchio).
Lainaus(i)
Esquilianon alue on oikein mukavaa paikkaa yöpyä. Siinä on kosolti kaupuungin yleiseen tasoon nähden halpoja paikkoja. S. Maria Maggiorelta kaupunkiin päin on sitten Monti niminen kaupungin osa, joka on varsinainen kylä keskellä kaupunkia. Eli on hyvää paikkaa kortteerata.

(ii)
Nipotetaan noista kirkoista... Tuo kirkkojen rankinglista tulee noista seitsemästä pyhiinvaelluskirkosta, noteetauksissa korkealla ovat S. Pietron jälkeen juuri Lateraani, S. Maria Maggiore ja S. Paolo fuori la Mura. Ja jos oikein nipotus jatkuu, tuo jälkimmäinen ei onneksi kokonaan tuhoutunut tuossa kaameassa tulipalossa. Sen päälaivan toinen puoli romahti, mutta toinen puoli jotenkuten säilyi. Tärkeää on myös se, että nuo Rooman ihanimmat ristikäytävät säilyivät.

Kirkko on ehdottomasti käymisen arvoinen. Se nimttäin antaa vähäldyksen siitä, millainen S. Pietron henki on ollut ennen barokkikoristelua. Nykyään paikkaan muuteen pääsee ihan vaivatta , sille on oma mertoasemakin. [Toista se oli ennen, oli hankalan bussimatkan takana.]

 

agarina

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #30 : 03.08.2006, 13:10:48 »
Nostetaanpa tätä viestiketjua hieman...

Tarkoitus on tehdä syksyretki Roomaan, luonnollisestikin mahdollisimman pienellä budjetilla. Eli halpalennot, yöt lentokentällä sekä mennessä että tullessa ja hostellimajoitus.

Kysymykseni kuuluisikin, kertoisitteko jotain yleistä hintatasosta – ihan tavallisen reissaajan, ei designer-putiikkeja kaipaavan. Esim. pääsymaksuista nähtävyyksiin, julkisen liikenteen hinnoista (olisiko jotain kausikorttia?) jne.

Olisi myös mukava tietää, onko jossain päin Roomaa sellaisia markkinapaikkoja/second hand -alueita, joilta tekee löytöjä edullisesti. Tai onko jokin kaupunginosa erityisen tunnettu halvasta ruoasta, juomista, viihteestä jne. Kuinka kaupunki toimii, millainen päivä- ja viikkorytmi siellä on? (Minähän en ole kellonaikojen ja aikataulujen orja...)

Kiitos jo etukäteen.

lorenzo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
rooma / hinnat
« Vastaus #31 : 03.08.2006, 13:59:12 »
Jos oikein pienellä budjetilla matkustaa, kannttaa tarkistaa koska noilla turistipyydyksillä on vapaan sisään pääsyn päivä. Sellaisia nimittäin on.  Mutta paljon pällisteltävää Roomassa riittää ihan ilmaiseski, ei sieltä näkeminen lopu vaikkei rahaa ympärilleen kylväisikään.

Lokakuu ei ole enää high seasonia, joten majapaikkojen hinnat eivät ole pilvissä. Sen verran kannattaa mukvauuden haluinen olla, ettei kovin kauaksi keskustasta majoitu. Eritasoisia luukkija tuosta Termini - Esquilianus - Monti alueelta löytyy, kyllä niissä on joka kukkarolle sopivaa. Jos tyytyy esim. käytävällä olevaan vessaan, pääsee aika halvalla.

Rooma ei ole mikään halpala elää. Mutta tuskin kukaan nyt niin ääliö on, että menee syömään jollekin Piazza S. Maria Trasteverelle [huomasin suolaisimmat ravintolahinnat siellä..]. Kiva asia Roomassa, ja Italiassa ylipäätänsä, on siinä, että tuollainen halpa pikaruokakin on yleensä hyvää. Eli siis kun ostaa tavola caldasta [kuumasta pöydästä] pizzan palan se on pääsääntöisesti halpa ja hyvä. Tietenkin kannattaa ostaa ruokaa myös ihan tavallisesta ruokakaupasta, Piazza S. Maria Maggiorella, siis ihan Terminin viereässä, on UPIM-tavaratalo, jonka pohjakerroksessa on iso elintarvikeosasto. Sieltä saa perusvarantoa.

Julkinen liikenne ei ole kallista, jos useamman päivän on paikassa, kannattanee mertokortti ostiaa.

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #32 : 03.08.2006, 21:41:49 »
www.romaturismo.it on aivan vallan mainio sivu. Sielta loytyy mielestani lahes kaikki oleellinen.

Ei Rooma mielestani nyt niin kallis ole. Pizzat on yleensa siina 6-7 euroa, ja yleisesti ne ovat erittain hyvia verrattuna suomalaisiin plattyihin. Tavola caldojen pizzat on parhaita mun mielesta. Sielta voi ottaa vaikka kuinka ison tai pienen palan ja se maksetaan painon mukaan. Myos suppli-pallosta suosittelen. Se on roomalaista ihanaa herkkua: riisilla ja mozzarellalla taytetty juttu. Kaikkien ravintoloiden alkuruat vaihtelee, mutta kannattaa ottaa alkupaloiksi esim. uppopaistettuja kesakurpitsan kukkia. Salaatteja ei kannata ottaa ainakaan paaruuaksi, silla ne eivat todella vastaa suomalaisten ravintoloiden tarjoamia sellaisia. Kalja maksaa keskustan kuppiloissa yleensa 4,5 euroo. Siideriakin saa irkkubaareista. Terminin aseman lahella on yksi.

Vaatteita saa kaiken hintaisia.

Trasteveressa on Porta portese -tori sunnuntaisin. Siella on kaikkea. Osta parmesaanimylly, mieleton peli! Trastevere on myos suosittu illanistujaispaikka. Siella onkin kovin viihtyisaa.

Rooman tayttaa talla hetkella aivan uskomaton maara turisteja. Se on jotain kammottavaa. Onnittelut siispa syksyn ajankohdasta. Rooma on ihana paikka turistikauden ulkopuolella. Kaikki tuntuu silloin jotenkin niin uskomattoman rauhalliselta ja satumaiselta. Siihen aikaan on nimenomaan ihana vain kavella ja katsella kaupunkia. Niinkuin jo aiemmin mainittiin, niin nakemista ja tekemista loytyy myos kuluttamatta paljon rahaa. Tietysti itselle mielenkiintoisimmat mahtavyydet kannattaa kayda katsomassa. Villa Borghesen puistoalueet on taydellisia rauhalliseen kappailyyn ja ihasteluun.

Rooma on suhteellisen kaoottinen. Palvelu ei valttamatta ole sita maailman parasta. Italialaiset ovat valista kummallista sakkia. Tunteet naytetaan avoimesti, myos turisteille. Huokailu ja naaman vaantely on yleista kuultavaa ja nahtavaa
 :wink:

Mutta erilainen ja ehdottomasti sellainen kaupunki, johon varmasti palaa mielellaan toisenkin kerran!
i]Sapere aude![/i]

postino

 • Vieras
Rooma
« Vastaus #33 : 04.08.2006, 11:18:14 »
...

lorenzo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
Rooma /hinnat
« Vastaus #34 : 04.08.2006, 12:23:26 »
HÖH: Miten niin säästää aikaa ja olla Vatikaanissa käymättä?! Joka kertahan S. Pietrolla pitää käydä kun Roomassa ollaan! Metrolla Octaviolle ja siitä sitä kiinnostavaa katua myöden Vatikaaniin. Kokonaan toinen juttu sitten on, että parhaimpaan sesonkiin niihin museoiden jonoihin ei pidä mennä. [En muuten ymmärrä miksi sinne ei saada tuollaista ennakkovarussysteemiä.]

Mainitsit tuon Via Governa Vecchion. En noista kirppareista tiedä, mutta sillä kadulla on yksi legendaarinnen halpa ja hyvä ravintola. Muutenkin noilla muutamalla Piazza Navonan takaisella kadulla on hyviä ruokpaikkoja. Ja hinnat ovat ihan toista kuin tuossa Piazzalla.

Kun tuossa taannoin sanoin, ettei Rooma ole halpala, tarkoitin, että hintataso on osapuilleen suomalainen, ravintoloissa toki halvempi, mutta kuka täällä kotona nyt joka päivä ravintolassa syö...

Oli nyt noiden hintojen kanssa miten hyvänsä, harva kai sitä Roomassa oloaan katunutkaan on.

postino

 • Vieras
Rooma
« Vastaus #35 : 04.08.2006, 13:18:40 »
...

lorenzo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #36 : 04.08.2006, 13:53:52 »
Ruvetaan nyt oikein kinaamaan... S. Pietron mahtavuus on minulle siinä, että mikään turistilauma ei sen arvokkuutta voi häiritä. Missään barokin sisätilassa ei tuota liioittelua ole vedetty niin överiksi kuin siellä. Baldakiinihan on pienen kerrostalon korkuinen, mutta sitä ei ensiksi oikein tajua. Kannattaa muuten ehdottomasti nousta tunne ylös, sieltä on ensin mainiot näkymät kirkon sisälle, lattaian kauneus ei sieltä alhaalta aukene. Ja näkymät sitten ulkokatoltakin ovat vertaansa vailla. Tietenkin me Pohjolan asukkaat hiljennymme myös oman kuningattaremme, Kristiinan, hautamuistomerkin äärellä.

Ei se terrorismin vastainen sota mielestäni kirkkoon menoa niin hirveästi hidasta.

Museossa tuo Siktuksen kappelin palvonta on kyllä ihan koomista. On siellä muutakin, mutta turisteja ajetaan vain kuin karjaa tuohon kappeliin.

Vielä vinkki Vatikaanista: Jos sattuu olemaan kieroutunut huumorin taju, kannattaa kävellä Porgo Pio loppupäähään. Siellä on Commodini-niminen liike. Seillä on parhaan valikoimat tuota protestanttiseen mieleen niin uskomatonta uskonnollista krääsää. Mitä vain ikimä kuvitella saattaa madonna-mallisista muovisista vihkivesipulloista ristiinnaulittua esittäviin rasteri-kortteihin. [Veri tippuu somasti...]

Joo, noit a kirkkojahan on. Nuo mosaiikki virityksen ovat hienoja, mutta kyllä se roomalainen barokkikin - siis S. Pietron lisäksi - on upeaa. Siinä lajissa omat suosikkini ovat S. Carlo alla Quatro Fontane, tuo aseista riisuva pieni kappeli ja sitten taas ihan toista maata oleva S. Ingnazio, se julistaa jesuiittojen maailman valtaa huikealla tavalla. Voi, voi niitä on niin määrättömästi.

Minulle taas tuo Galleria Borghese ei oikein napannut. Hienoja veistoksia, mutta maalaustaide jotenkin vähän valjua. En nyt kyllä osaa sanoa, mikä se yksi museo minulla olisi.

postino

 • Vieras
Rooma
« Vastaus #37 : 04.08.2006, 15:04:18 »
...

lorenzo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
Rooma/ ym.
« Vastaus #38 : 04.08.2006, 15:22:21 »
Vielä S. Pietrosta: On aivan uskomatonta, jos sinne olet joutunut tuntikausia jonottamaan! Minulla on sitten ollut säkää tässä terrorismin vastaisen sodan tiimellyksessäkin.

No ei paljoa puuttunut, että olisin sen Villa Gulian ehdottanut. Siitä on vain niin ruotosen kauan kun siellä olen käynyt. Mutta muistikuva on hyvin mielyttävä.

Onkos kukaan käynyt muuten tarkistamassa sitä Rooman uutta - kaiketi aika megalomaanista - modernin taiteen museota?

Ja vielä vinki-vinkki: Pekka Tuomiston uusi "Kävelyretkiä antiikin Roomassa" on vallan viehättävät kirja.

postino

 • Vieras
Rooma
« Vastaus #39 : 04.08.2006, 15:43:37 »
...