Rooma

 (Luettu 886572 kertaa)

minnam.

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 406
  • Profiili
  • http://www.minnam.org/
Rooma
« Vastaus #260 : 18.02.2007, 10:01:43 »
Lainaus käyttäjältä: "marlee"
Minkä hintainen on esim. 5pv metrokortti Roomassa? Ollaan kateltu majoitusta Vatikaanin takaa, niin kävelymatkaa keskustaan kertyy sen verran, että metrokortti lienee tarpeellinen... Lähinnä mietin kannattaako mieluummin ottaa majoitus lähempää keskustaa ja maksaa vähän enemmän vai onko julkisilla kulkeminen halpaa/helppoa?


Yksi metromatka maksoi muistaakseni euron. Viiden päivän kortin hintaa en tiedä, mutta lopun kaiken Rooma on yllättävän pieni. Toki riippuu kuinka laajalla alueella liikkuu.  Itse olen kävellyt melkein kaikkialle omilla matkoilla ja hyvin olen jaksanut. Toki joitakin pidempiä matkoja tein metrolla, mutta mielestäni Rooman metroverkosto ei ole ihan täydellinen, vaan bussilla pääsee paremmin. Toki sitten pitää tietää mitkä bussit menee minne ja mitkä linjat eivät jumita niin paljoa kuin toiset.

Kannattaa siis tarkastaa onko hotellin lähellä metroasemaa vai ei. Tuskin kuitenkaan tulee halvemmaksi lähteä lähemmäksi keskustaa. Ja onhan vatikaanissakin vaikka mitä! (ainakin miljoonia turisteja ja paavin kuvalla varustettuja kortteja myyviä tätejä ja setiä.)

snoukka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #261 : 18.02.2007, 10:10:51 »
kylmetän itseni noille ruokajutuille, en maiskuttele, enkä unelmoi, tyydyn vaan kirjaamaan muistiin...

muta yhtä safka-kyzzää vielä pukkaa, eli pihvipuoli, edullista ja hyvää pihviä, mistä kannattaa metsästää?

sitten for ladies only:
kyselykauteni kodistuu tälläketaa edullisiin naisten vaatteisiin, ja muihin tilpehööreihin,
jostain matkaoppaasta löysin muutamia vinkkejä, mutta kiinnostavin tori/kirppari oli auki vain sunnuntaisin.
Niinpä kaipailisin vinkkejä semmoista edullishintaisista  "rättipujluista" / toreista/basaareista kaseja yms saa olla myös, sekä toki kenkiä.
Tai jotain secondhandshoppia, missä hyvää muotikamaa / joku muu pulju mikä myypi jotain persoonallisempaa edukkasti.

*hypistelee jo mielessään vaaterekkejen antimia.*
i]what goes around, comes around[/i]

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #262 : 18.02.2007, 19:11:46 »
Lainaus käyttäjältä: "marlee"
Minkä hintainen on esim. 5pv metrokortti Roomassa? Ollaan kateltu majoitusta Vatikaanin takaa, niin kävelymatkaa keskustaan kertyy sen verran, että metrokortti lienee tarpeellinen... Lähinnä mietin kannattaako mieluummin ottaa majoitus lähempää keskustaa ja maksaa vähän enemmän vai onko julkisilla kulkeminen halpaa/helppoa?


atac.roma.it tietää. En vaan millään muista, oliko 5 päivän korttia, viikon on, ja päivän (muistaakseni 3 euroa). Kannattaa, sillä ei tarvi metsästää lipunmyyntipisteitä. Bussien avulla Roomassa kulkemista voi olennaisesti helpottaa, sitäpaitsi sieltäkin käsin näkee kaupunkia.

Julkisilla kulkeminen on kohtuuhalpaa ja helppoa, bussit kulkevat tiuhaan, mutta epäsäännöllisesti. Mutta kulkeminen vie aikaa. Riippuu siitä, paljonko haluaa satsata. Vatikaanin seudusta ei ole kokemusta majoituspaikan sijaintina, mutta ainakin siellä on pitkät perinteet turistien rahastamisessa (epäillä kannattaa aina).  Ehkä asuisin mieluummin lähempänä keskustaa...

 :idea: Raitiovaunut ovat kivoja, niillä ajelee jo ihan huvikseenkin. Samoin sähköbussit, jos saa istumapaikan.

vilviis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 172
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #263 : 18.02.2007, 19:22:00 »
Kolmen päivän lippu atacilta löytyy myös. Toimii siis kaikissa julkisissa ja hintaa taisi olla noin 10-12euroa. Eli itseasiassa hinta hyvin pitkälti samaa luokkaa kuin Helsingissä.

peski

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #264 : 18.02.2007, 23:07:19 »
Tämän ketjun lukeminen todellakin kannattaa! Kiitokset kirjoittajille vinkeistä, oma tulossa oleva matkani on avullanne selkeytynyt huomattavasti.

Ensimmäinen reissuni ikuiseen kaupunkiin on edessä kevään yo-kirjoitusten jälkeen, maaliskuun lopulla, reilun viikon ajaksi. Matkustan yksin, ja toistaiseksi varattuna ovat vain lennot. Majoituksen suhteen sen sijaan emmin vielä. Paljoa en vaadi, mutta jonkinlaista perustasoa ja rauhallisuutta (jaksaa sitten paremmin kiertää). Noissa majoitustietokannan hostelleissa oli muutamia kelpo vaihtoehtoja ja alueesta esitetyistä ristiriitaisista kommenteista huolimatta tulen näillä näkymin päätymään dormipetiin Terminin seudulta, mutta ei kuitenkaan ihan aseman nurkalta. Tosin jos jollakulla on tuoreita kokemuksia hyvästä ja huokeasta majoitusvaihtoehdosta toisaalla Roomassa, niin olisin kovin kiitollinen.

Nähtävää varmasti riittää koko viikolle. Vatikaani ja antiikin ajan monumentit ovat tietysti pakollisia, ja epäilemättä paljon muutakin löytyy. Opaskirjan hommaaminen ilmeisesti kannattaa, ja nimenomaan äskettäin päivitetyn sellaisen. Tuosta Vatikaanista sen verran, että noin pääsiäisen alla siellä on varmasti normaalia enemmän vierailijoita, eli onkohan sitten myös hinnoissa tai tarjonnassa jotakin erityistä huomioitavaa?

Yritin löytää kalenteria Rooman tapahtumista ja romaturismo-sivustolta löysinkin jonkinlaisen. Tuo ei tosin ole tällä hetkellä kattava kuin helmikuun osalta, joten täytynee odotella päivitystä. Vinkkejä otetaan myös vastaan...

Harmi että jalkapallossa on tuolloin maaottelutauko. Huolimatta kaikesta loskasta mitä Italian futisliigan päälle on satanut, olisi aito calcio-matsi olympiastadionilla sellainen tapahtuma missä haluaisi poiketa. Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa.

En kysy, että missä pitäisi ehdottomasti käydä, koska mieltymykset ovat yksilöllisiä. Sen sijaan kysyn, että mitkä paikat ovat sellaisia joita kannattaa ehdottomasti välttää? Onko jotain yleisiä ”haksahduksia”, jotka sitten todellisuudessa ovat varsin selvää ajan/rahan tuhlausta? Vaikka nuori olenkin, niin rajuja bileitä ym. en näin rauhallisempana tyyppinä ole etsimässä. Pikemminkin kiireetöntä aistittavaa, kaupungin ominta tunnelmaa :)

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #265 : 18.02.2007, 23:28:00 »
Mina antaisin tassa kylla sinulle maaliskuun lopulle vinkin Ostia Anticaan! Metromatkan paassa se on, mutta helposti saavutettavissa.
Siella ei ole maaliskuussa tunkua, varsinkin jos viikolla menet. Ehdoton paikka viettaa paiva omassa rauhassa kulkien ja ihmetellen niita raunioita. Siella on myos ravintola  hyvalla ruualla - ala kysy hintaa ;)- ellei ota omia evaita. Ostia Anticassa, siis siina kylapahasessa siina vieressa (!) on myos pari ruokapaikkaa.

Maaliskuussa paasee kaikkialle viela suhteellisen kivuttomasti. Mina sanon aina kaikille, etta alkaa jonottako kesalla! Se on ajan tuhlausta! Mutta tahan aikaan vuodesta voi tovin odottaa, jos silta nayttaa. Muuten kaikkialle kannattaa menna. Mikaan ei mielestani ole niin turistirysa etteiko silla olisi oikeasti nahtavyytena arvoa. Mutta myos hiljaisemmistakin paikoista voi loytaa niita omia henk.koht. yllatyksia  :wink:
i]Sapere aude![/i]

AdaSxn

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #266 : 19.02.2007, 12:42:18 »
Markkinameininkiä haluavalle voin suositella Santa Maria in Trastevere-aukiota iltaisin. Ei mikään virallinen tori, mutta sen läheisyydessä pikkukujilla on lukemattomia myyjiä myymässä käsitöitä ja kaikkea rihkamaa (ja piraattituotteita). Muutenkin kyseinen aukio on suosikkipaikkani Roomassa. Siellä on ihana, Roomankin mittapuulla vanha kirkko, lähikujilla hurjasti tunnelmallisia ruokapaikkoja ja aukiolla on lähes aina ollut iltaisin esiintymässä jotain katutaiteilijoita muusikoista taikureihin ja tulennielijöihin.

Tosin tuolla varmaan kaikki käyvät muutenkin, mutta pitipähän sanoa silti  :wink:

Helinaattori

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #267 : 19.02.2007, 17:52:23 »
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Lainaus käyttäjältä: "Helinaattori"
Hei taas, tästä pitää vielä kysyä, että millä tavoin noi suomalaiset oppaat on parempia kuin Lonely Planet? Ne on aika paljon kalliimpia ja olen luullut että se johtuu vaan siitä, että ne käännetään. Olenko sitten ihan pihalla..?  :oops:


Erittäin henkilökohtainen kysymys. Minusta nuo suosittelemani ovat mukavampia käyttää, laajempia ja Kaupunkikirjat -sarjassa on kivoja kuvia ja mahtavat kartat - todellakin näkee kaupungin opaskirjasta jo etukäteen.

Joku toinen vihaa varsinkin Kaupunkikirjoja ja käyttää vain LP:tä, esim. Tinja tuskin lukee tätä ketjua :mrgreen:

Suomalaisessa matkaoppaassa on mukana kiva suomalainen näkökulma, ja minusta nimenomaan tuo Rooma-kirja niistä on loistava.


Hankin tänään tuon kaupunkikirjat: Rooma - opuksen ja täytyy sanoa, että tykästyin siihen aika nopsaan ja paljon. Olin aiemmin ajatellut, että se vaikutti sekavalta kaikkine kuvineen ja kolmiuloitteisine karttoineen, mutta nyt kun sitä tarkemmin luki, niin huomasin, että se lukeminen olikin huomattavasti miellyttävämpää kuin "tylsästä" LP-kirjasta. :P  Lisäksi tykkäsin, kun siinä oli paljon enemmän tietoa toreista, herkkukaupoista yms. mistä tykkään. Ja kieltämättä noiden historiallisten paikkojen nimet oli kivempaa lukea suomeksi!

Kiitos vinkistä, taidan siirtyä näihin kirjoihin jatkossakin!

H&M

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Roomaan!
« Vastaus #268 : 19.02.2007, 18:02:20 »
Huh, menipäs aikaa selata koko ketju läpi, mutta erittäin hyviä vinkkejä sain. Ollaan avopuolison kanssa menossa Roomaan toukokuussa, kumpikin ensimmäistä kertaa. Tuli muuten juuri mieleen, kun joku totesi aiemmin tuolla, että sellaiset, joita ei ole kuljetettu pienenä paikasta toiseen, ovat sitten vanhempana himoreissaajia, niin ainakin se meihin pätee.  :D

Mutta siis asiaan. Toukokuussa on ilmeisesti jo aika ruuhkaa, opiskelijan pakko mennä silloin kun koulu sen sallii. Miten esimerkiksi Vatikaani, onko minkäänlaista mahdollisuutta selvitä ilman monen tunnin jonotusta?

Joku tuolla aiemmin kertoi niistä Terminin matkatavaran säilytyslokeroista, niin ovatko ne ihan turvallisia ja luotettavia? Lennämme maanantaina takaisin koto-Suomeen ja lento lähtee vasta 19.40 ja hotellista check-out on yleensä 11 aikoihin, joten olisi kiva saada tavarat siksi aikaa jonnekkin, kun kuitenkin käytämme ne viimeisetkin hetket Rooman ihailuun.

Lennot on jo varattu, varasimme ne Finnairilta ja tuli kahdelta aikuiselta maksamaan edetakaisin 350e. Majoitus olisi vielä tarkoitus varata, mutta runsas tarjonta hieman ahdistaa. Kivoja hostelleja/hotelleja on löytynyt, mutta kuvat ja esittely voivat olla aivan eri kuin todellisuus. Aluekin on vielä epäselvä. Alan_mies kehui Travesterea, olisitko halukas kertomaan minne itse majoitut maaliskuussa ja minkä hintainen majoituksesi on? :)

Ja onko Terminin seutu todella niin paha, kuin mitä olen saanut ymmärtää? Mikä osa Terministä ovat niitä kaikkein epämäärisempiä paikkoja? Nähtävyyksien lähellä olisi mukava majoittua, mutta ne ovat yleensä sitten sen verran hinnakkaampia ja tosiaan, vaikka suhtkoht tasokas majoituksen pitää olla, niin mitään maltaita emme ole valmiita maksamaan sillä hotellissa kuitenkin lähinnä vain nukutaan.

Kiitokset vinkeistä! Enää 88 päivää Roomaan  :D

Nele

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 131
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #269 : 19.02.2007, 19:20:35 »
Ei se Terminin seutu niin kauhea ole. Sellainen mitä nyt rautatieaseman nurkat monesti on, ei kovin viehättävä eikä viihtyisä ja monenlaista porukkaa pyörii kulmilla, mutta ei siellä välittömästi hengestään pääse. Voi siellä yöpyä, jos löytää hyvänhintaisen paikan. Hämyisää aluetta on lähinnä siellä "takapuolella", siis pääovilta katsottuna kun lähdetään kulkemaan aseman sivua pitkin. Nekin kulmat ovat hämyisiä lähinnä myöhään illalla ja yöllä. Siellä taitaa olla kodittomien yömajakin. Ei siellä taida kauheasti hotellejakaan olla, enemmän kai niitä on siellä pääovien tuntumassa. Eikä yleensä mikään alue missään ole niin paha kuin väitetään. Vaikka varovaisuushan kannattaa aina.

minnam.

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 406
  • Profiili
  • http://www.minnam.org/
Rooma
« Vastaus #270 : 19.02.2007, 19:50:05 »
Joo, ihan hyvin voi jäädä terminen lähistöllekin. Itse olin hostellissa juurkin siellä vähän sivummalla ja hengissä olen. Tai no sivummalla ja sivummalla, mutta siellä oikealla puolella pääovilta katsottuna.

Se hyvä puoli alueessa on, että matkailijoita on paljon, joten niiltä osin on ihan turvallista kulkea.

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Re: Roomaan!
« Vastaus #271 : 19.02.2007, 21:37:40 »
Lainaus käyttäjältä: "H&M"

Joku tuolla aiemmin kertoi niistä Terminin matkatavaran säilytyslokeroista, niin ovatko ne ihan turvallisia ja luotettavia?


En oikein osaa rankata säilytyslokeroita paremmuusjärjestykseen, mutta Terminillä laukkuja vartioivat kerberokset, jotka kuskaavat ne hissillä johonkin helvetin esikartanoihin syvälle maan uumeniin ja tuovat pyydettäessä takaisin. Aika pomminvarmalta systeemiltä vaikutti, mutta ei tosiaan sovi hätähousuille.
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

H&M

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Terministä vielä...
« Vastaus #272 : 19.02.2007, 22:05:49 »
Mielelläni vielä haluaisin tarkennusta tuohon terminin hämäriin seutuihin. Eli mille kadulle se pääovi avautuu, sinne Viale Enrico De Nicolalle päinkö? Vai Via Giovanni Giolittille päin?
Muutamia meidän kukkarolle sopivia hostelleja on löytynyt mm. näiltä kaduilta: Viale Castro Pretorio, Via Conte Verde, Via Rattazzi, Via Principe Eugenio (40), ja Via Gaeta.
Onko joku yöpynyt näillä main tai tiedättekö millaista aluetta näiden seutuvilla on?

Lainaus
En oikein osaa rankata säilytyslokeroita paremmuusjärjestykseen, mutta Terminillä laukkuja vartioivat kerberokset, jotka kuskaavat ne hissillä johonkin helvetin esikartanoihin syvälle maan uumeniin ja tuovat pyydettäessä takaisin. Aika pomminvarmalta systeemiltä vaikutti, mutta ei tosiaan sovi hätähousuille.


Hyvä, että meidän tavaroita sitten näinkin hyvin vahdittaisiin!   :D
Kiitos taas kerran!  :)

sannannaa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 619
  • MSN Messenger - sannannaa@windowslive.com
  • Profiili
  • http://my.opera.com/sannannaa/albums/
  • Sähköposti
Re: Roomaan!
« Vastaus #273 : 19.02.2007, 22:09:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Aika pomminvarmalta systeemiltä vaikutti, mutta ei tosiaan sovi hätähousuille.


Joo ei todellakaan sovi jos on kiire. Jonotettiin kerran säilytykseen vähän reilu puolitoista tuntia, tosin silloin oli elokuu ja hirveät laumat turisteja. Takaisin rinkat saatiinkin jo vähän nopeammin, ehkäpä vartissa.
Yesterday I got drunk on Jack
Lost my wallet and my back-pack

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Re: Terministä vielä...
« Vastaus #274 : 19.02.2007, 22:30:05 »
Lainaus käyttäjältä: "H&M"
Mielelläni vielä haluaisin tarkennusta tuohon terminin hämäriin seutuihin. Eli mille kadulle se pääovi avautuu,

Onko joku yöpynyt näillä main tai tiedättekö millaista aluetta näiden seutuvilla on?


Pääovi avautuu suoraan eteenpäin siihen piazzalle, sitten on sivuovet molemmilla sivuilla, kun ajattelet raiteiden suunnassa. En jaksa kaivaa karttaa esiin, mutta ymmärtänet.

Jos et kerran yöllä liiku, niin ei tuo sijainti iso ongelma ole (aikaisemmissa viesteissä oleva kritiikki on paljolti minun kirjoittamaani). Subjektiivinen asia tietenkin, seuraavalla kerralla ehkä haluat muualle, ehkä et. Minä olen ollut Roomassa niin usein, että olen laiskistunut kulkemisen suhteen, haluan nykyään majoittua sille alueelle, missä viihdyn muutenkin.

Minustakin ne aseman sivut ja niiltä sinne raiteiden tulosuuntaan näyttää huonommalta.

Ruokapaikat kannattaa valita muualta, noin yleistäen.

Ainakin via Cavourin varsi ja sen läheisyys on ihan ok, ja bussit kulkevat mukavasti esim. piazza Venezialle (nro 84).

Mizzoni

 • Vieras
Re: Terministä vielä...
« Vastaus #275 : 19.02.2007, 22:49:21 »
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Lainaus käyttäjältä: "H&M"
Mielelläni vielä haluaisin tarkennusta tuohon terminin hämäriin seutuihin. Eli mille kadulle se pääovi avautuu,

Onko joku yöpynyt näillä main tai tiedättekö millaista aluetta näiden seutuvilla on?


Pääovi avautuu suoraan eteenpäin siihen piazzalle, sitten on sivuovet molemmilla sivuilla, kun ajattelet raiteiden suunnassa. En jaksa kaivaa karttaa esiin, mutta ymmärtänet.

Jos et kerran yöllä liiku, niin ei tuo sijainti iso ongelma ole (aikaisemmissa viesteissä oleva kritiikki on paljolti minun kirjoittamaani).


Olen yöpynyt Terminiltä ulos tullessa oikealle katsottuna parin kadun päässä ja pomppinut Terminin kautta myös ilta/yöaikaan. Onhan siellä niitä yhden sun toisenkin alan miehiä ja naisia liikenteessä, mutta eivät ne kimppuun hypänneet. Edes pimeällä. Ei niitä varmaankaan erityisesti kannata jäädä jututtamaan tai muutenkaan suorittaa mitään assahengailua, mutta kyllä mielestäni sieltä voi ihan hyvin kulkea rauhassa. Ja heti kun poistui aseman pihapiiristä, taakse jäivät epäilyttävät henkilöt. Lähikadut olivat aivan rauhallisia illalla.

suomineito

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 428
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #276 : 19.02.2007, 23:34:45 »
Lainaus käyttäjältä: "AdaSxn"
jotain katutaiteilijoita muusikoista taikureihin ja tulennielijöihin.


tästä tulikin mieleen, missä on mr. guarda? ei ole näkynyt vähään aikaan, ei muistaakseni kertaakaan viime kesänäkään vaikka kesähän on juuri parasta sesonkia heillä (vai olenko itse vaan ollut niin poissa paikoilta) eli onkohan setä mahtanut vaihtaa kokonaan maisemaa? kenelläkään näkö- tai kuulohavaintoja lähiajoilta?

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #277 : 20.02.2007, 08:47:03 »
Lainaus käyttäjältä: "suomineito"
tästä tulikin mieleen, missä on mr. guarda?


Kuvailetko tarkemmin, mitä/ketä tarkoitat...

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #278 : 20.02.2007, 12:30:24 »
Kylla sielta Terminin seudulta voi majapaikan ottaa. Ei siella kukaan nyt ensimmaisena niskaan hyppaa! Niinkuin mainittiin, ei siella varmaan kannata ruveta hengaamaan, mutta siita vaan rohkeasti kulmille. Myos esimerkiksi Ciampinon kentalla on yoaikaan myos aika ihme sakkia, ns. taksikuskeja. Kaikki rikollisia, linnasta paasseita hihhuleita. Eli ei mitaan taksia sitten oteta, jossa kuski tulee huutelemaan asiakasta, tsot tsot! Muuten Italiassa voi saada turpaansa ihan paivasaikaankin ja ihan tavallisenkin nakoisilta hemmoilta, jos vaan sattuu tilanne napparasti kehittymaan. Se on oikeasti aika pelottavaa, jos joku todella huutaa muutaman sentin paassa omasta naamasta, jonkun asian takia mika on niin pieni ettei voi muuta kuin haukkoa henkea tyrmistyksissaan. Tosin tallaiset tilanteet eskaloituvat useimmiten liikenteessa. Mutta ei kannata edes leikillaan ruveta vinoilemaan kenellekaan puolituntemattomalle!
i]Sapere aude![/i]

suomineito

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 428
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #279 : 20.02.2007, 12:39:07 »
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Lainaus käyttäjältä: "suomineito"
tästä tulikin mieleen, missä on mr. guarda?


Kuvailetko tarkemmin, mitä/ketä tarkoitat...


no se... intialaissyntyinen (?) keski-ikäinen taikuri/katutaiteilija joka kiertää roomassa eri paikoissa (mm. piazza di spagna, campo de fiori, trastever, fontana di trevi etc) viihdyttämässä ihmisiä taikatempuillaan ja huutaa tehdessään temppuja "guarda!" (eli "katso!") - aina samalla intionaatiolla. paikalliset tuntevat mr. guarda -nimellä kyseisen sedän.

toinen aika hellyyttävä on muuten hiukan päälle 70v gina-niminen mummo campo de fiorilla joka tanssii siellä illat pitkäkseen pedässäverettävään kassiinsa kiinnitetyn radion tahdissa ikihittejä (tanssityyli on tanssissa kuin tanssissakin sama: leveä hymy, polvet hiukan notkuen ja kädet kuin tahtia huitoen). mummo tienaa tanssimisella melko hyvin sillä elättää kuulemma hyvin itsensä ja eläimensä sekä antaa osuuden myös pisneskumppaneilleen (eli sedälle joka kuljettaa mummon aina kotoa tanssipaikalle ja takaisin).