Rooma

 (Luettu 848203 kertaa)

suomineito

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 428
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #820 : 07.03.2008, 17:40:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Nienna"
Yövyin itse Terminin lähellä sijaitsevassa Lilliput Hostellissa.


Milloin olit ko. hostellissa? Hostelli toki oli suosittelemisen arvoinen, mutta kun juttelin omistajan kanssa elokuussa 2007 niin kuulemma hostelli on lopetettu ja kunnostettu muutaman tähden hotelliksi... Koskee siis molempia, sekä Lilliput hostellia että Friends hostellia, jotka olivat aikoinaan samalla omistajalla, samaa hostellifirmaa.

Mmjt

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 141
  • Profiili
  • http://my.opera.com/Mmjt/about/
Rooma
« Vastaus #821 : 07.03.2008, 20:33:57 »
Olin viikko sitten (matkanjärjestäjän) viikon pituisella valmismatkalla Roomassa. Alun kauniin aurinkoisen sään jälkeen loppumatkan ajan oli pääsääntöisesti pilvistä ja lämpöä noin 15 astetta, välillä vähän satoikin. Roomalaiset itse käyttivät untuvatakkeja (mutta eivät suinkaan kaikki) ja myös itsekin sitä käytin iltasella - vilukissa kun olen... Sateen ansiosta kevät näytti ottaneen oikein spurtin ja oletan, että Rooman kevät lienee parhaimmillaan muutaman seuraavan viikon ajan. Huokaus.

Toiset täällä ylistävät italialasta ruokaa, toiset ovat olleet pettyneitä. Luulisin, että kyse on monen tekijän summasta, millaiseksi oma mielikuva muodostuu. Missä ruokailee, mihin aikaan, mitä tilaa - mitkä ovat olleet omat odotukset jne. Itse en  italiaa osaamattomana ja ilman kunnollista sanakirjaa löytänyt kovin montaa erilaista vaihtoehtoa ruokalistoilta, koska en syö lihaa. En siis lämmintä ruokaa syödessäni kokenut mitään maata järisyttäviä makuelämyksiä, mutta ihan syötäviä sapuskat olivat enkä koe kovasti pettyneeni. Yhdessä paikassa spagetin voin sanoa olleen ehkä parasta mitä olen ikinä syönyt.

Ravintoloiden itse valmistamat tiramisut olivat muuten taivaallisia!! Niitä tuli syötyä useammassa paikassa ja voi vain lämpimästi suositella.

Mihin johtopäätökseen tulen tästä? Italialaista ruokaa ei voi arvostella huonoksi yhden matkan perusteella. Voin, kuten kuka tahansa jossain kerran viikon matkalla olleena, todeta käyneeni syömässä muutamassa paikassa, joiden tarjoilema ruoka ei millään vastaa koko italian tai edes Rooman tarjontaa. Varsinaisia turistimenu-paikkoja pyrimme välttämään emmekä aterioineet aivan nähtävyyksien kupeessa, mutta mielestäni aloittelijan on vaikea löytää “ei turistiravintolaa“ Rooman keskustan alueella. Ehkä ensi kerralla, kun ei ole niin kiire nähtävyyksien kanssa, voi rauhoittua ja keskittyä tuohon ruokapuoleen enemmän ja valmistautua etukäteen kattavammin.

Mmjt

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 141
  • Profiili
  • http://my.opera.com/Mmjt/about/
Rooma
« Vastaus #822 : 07.03.2008, 21:16:27 »
Joku kyseli noista nähtävyyksistä. Sanoisin vinkkinä ainakin sen, että jos vain mahdollista, niin ei kannata sännätä Vatikaanin museoihin ja Pietarin kirkkoon ihan ensimmäisenä. Ne ovat niin valtavia ja vaikuttavia etteivät muut nähtävyydet sen jälkeen tunnu enää niin ihmeellisiltä.  :shock:

Päivemmällä Colosseumin ympäristössä kulkee muiden kaupustelijoiden joukossa "virallinen opas", joka ystävällisesti ja erittäin hyvällä englannilla tarjoaa opastettua kierrosta ilman jonotusta - vain 20€/naama! Vakuuttaa paikallisoppaan (?!) opiskelleen paljon ja touhun olevan täysin virallista, eikä kierroksesta 20€ ole paha hinta kun muutenkin maksaa 10€ sisään per hlö. Kuittia kun kysyi, niin ääni muuttui kellossa ja kaupanteko loppui lyhyeen. Tämä on siis taas yksi niistä lukuisista hämäräbisneksistä, joita Colosseumin ja muiden nähtävyyksien reunoilla harrastetaan, ei voi suositella.  :evil:

Colosseumin ja Palatinuksen yhteislippu oli muuten 9e. Olimme n. klo 9.10 paikalla ja pääsimme sisään Colosseumilta noin viiden minuutin jonottamisen jälkeen. Siellä siis kannattaa olla ajoissa. :D

Mmjt

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 141
  • Profiili
  • http://my.opera.com/Mmjt/about/
Rooma
« Vastaus #823 : 07.03.2008, 21:33:39 »
Kulkemisessa ne hyvät kengät ovat juuri niin tärkeät, elleivät vielä tärkeämmätkin, kuin aikaisemmissa viesteissä on painotettu! Käveltyä tulee paljon, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että metrokin on todella kätevä ja sitä käyttämällä voi säästää energiaa itse nähtävyyksien koluamiseen. Lipun voi ostaa niin kuin aiemmissa viesteissä on kerrottu kioskista tai kätevästi automaatista aseman sisäpuolella ennen sisäänmenoportteja. (Muuten automaatin käyttäminen oli äärettömän helppoa, mutta en meinannut heti tajuta, että kolikkoja syötettäessä laitteen "vipu" pitää nostaa ylöspäin, tiedoksi vain jos joku muu sattuu olemaan yhtä blondi..)  Bussilla kulkiessa ehkä näkee vähän enemmän ikkunoista, mutta matkan teko onkin sitten vauhdiltaan jotain aivan muuta. Ja metrossa matkustaminen vaikutti kyllä ihan turvalliselta. Itse en esim. jaksanut joka matkalla korjata kameraa kaulasta laukkuun, vaan annoin sen olla eikä mitään hankaluuksia tullut.

tinksu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 207
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #824 : 08.03.2008, 00:54:29 »
Roomassa käydessä kannattaa ehdottomasti muuten tsekata myös katakombit, San Sebastiano/San Callisto vaikkapa. Opastetut kierrokset ovat ihan kohtuuhintaisia, itse suosittelen Sebastianon katakombeja jossa ainakin minun kohdalle sattui älyttömän mukava ja asiantunteva opas. Muutenkin näkemistä riitti enemmän kuin San Callistossa.

Niin ja Sant'Ignazion kirkon kattofreskot. Allekirjoittanut on muutamaan otteeseen kipeyttänyt niskansa siellä :D
To live would be an awfully big adventure.

Nienna

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 265
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #825 : 08.03.2008, 14:27:49 »
Lainaus käyttäjältä: "suomineito"
Lainaus käyttäjältä: "Nienna"
Yövyin itse Terminin lähellä sijaitsevassa Lilliput Hostellissa.


Milloin olit ko. hostellissa? Hostelli toki oli suosittelemisen arvoinen, mutta kun juttelin omistajan kanssa elokuussa 2007 niin kuulemma hostelli on lopetettu ja kunnostettu muutaman tähden hotelliksi... Koskee siis molempia, sekä Lilliput hostellia että Friends hostellia, jotka olivat aikoinaan samalla omistajalla, samaa hostellifirmaa.


No hitsi. Olin huhtikuussa 2007 eli sen jälkeen on sitten tapahtunut muutoksia. Harmi, oli niin kiva paikka.

Colosseumilla kannattaa varoa kanssa niitä gladiaattoriheppuja, jotka veloittavat valokuvan ottamisesta. Ja kiertää myyntikojut kaukaa ja ostaa kaupasta vesipullo. Limsat maksoivat muistaakseni 5 euroa puoli litraa.

hierro

 • Reissaaja
 • Viestejä: 38
  • Profiili
Rooma
« Vastaus #826 : 10.03.2008, 20:32:49 »
Ostin Mondon ihkauuden Roomaoppaan. Odotukset eivät kyllä olleet korkealla, mutta halusin tutustua Mondoon. Ei kannattanut. Täysin turha kirja. Yleensä matkaoppailla on ainakin joku funktio, toiset painottavat kulttuuria, toiset ravintoloita jne. Tällä Mondolla ei ole mitään pointtia.

Jep, tämä oli vähän off-topic, mutta kun olen närkästynyt...

Nöhveröinen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #827 : 13.03.2008, 14:19:03 »
Olemme lähdössä poikakaverini kanssa Roomaan elokuussa. Taitaa olla kyllä pahinta turistisesonkia mutta ei ole muuta vaihtoehtoa.

Ajattelimme majoittua Hotel Turnerissa. Onko kenelläkään kokemuksia?

Vanhoja viestejä lukiessani sain sen kuvan että lentokentältä kannattaisi mennä junalla tuonne pääasemalle, ja siitä näyttäisi olevan alle kilometri tuonne hotellille.

Mmjt

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 141
  • Profiili
  • http://my.opera.com/Mmjt/about/
Vs: Rooma
« Vastaus #828 : 13.03.2008, 21:14:04 »
Noista oppaista ja kartoista. "Kaupunkikirjat Rooma" todellakin teki matkasta huomattavasti antoisamman (taustatietoa nähtävyyksistä, metro- ja bussilinjat yms. hyödyllistä sälää), mutta yksin sillä ei olisi pärjännyt sujuvasti. Saatuamme käsiimme useamman kappaleen Rooman karttoja huomasimme, että ne ovat paikoitellen sellaisia suuntaa antavia, eikä niihin ole aivan kaikkia katuja tullut merkityksi. Jossain kartassa, johon oli tärkeimmät (?) nähtävyydet merkitty kuvilla, jokun ystävällisen oli tullut mieleen kääntää kaikki fasadit etelään - olet siinä sitten ihmeissäsi, kun rakennus on "oikein päin", mutta kartalla merkittyjä katuja ei löydä erkkikään  ??? ennen kuin vihdoinkin hoksaat homman jujun..  :D

Tällä perusteella sanoisin, että mitä enemmän karttoja on mukana, sitä paremmin löytää perille ja säästyy turhalta ja aikaa vievältä kummastelulta. Kun jotain katua ei yhdestä kartasta löydy, niin toiseen se onkin merkitty. (En nyt tarkoita, että pitäisi olla koko ajan se koko repertuaari esillä, vaan pitää aktiivikäytössä sitä, mikä itsestä sopivammalta tuntuu ja sitten tarvittaessa vilkaisee muista, jos ihmetys iskee.)

Mukavaa muuten ettei tarvinnut olla se yksi ja ainoa tyhmä turisti, josta paistaa epätietoisuus kilometrien päähän - noita karttojen kanssa pällistelijöitä oli aika runsaasti muitakin meidän lisäksemme.  ;D

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 678
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #829 : 18.03.2008, 15:02:33 »
Tulipa taas vietettyä Roomassa yksi päivä lisää elämästä.

Forum oli muuttunut maksulliseksi, eli nyt kannattaa varata runsaasti aikaa siihen ja Palatinukseen tutustumiseen ja ottaa eväät mukaan. Nyt via Sacralta Colosseumin suunnasta oli vain uloskäynti. Tekevät tuolla maksullisuudella vuodessa melkoisen tilin.

Onneksi sentään Capitoliumille pääsi ilmaiseksi, sieltähän ne parhaat näköalat ovat. Filetti di Baccalassa kävin nauttimassa valkoviiniä ja puntarellen, sekä toki Panattonissa pizzalla hyvässä seurassa, kera runsaan määrän punaviiniä. Erityiskiitos hotellikuljetuksesta.

Rinkka täyttyi ostoksista. Roomassa se on miehelläkin mahdollista - Roomahan pitää kantaa kotiin asti. ;)

tinksu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 207
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #830 : 18.03.2008, 15:51:15 »
Mitähäh, ai oikeastikko pitää maksaa että pääsee Forumille?  :o Pääseekö samalla lipulla siis Forumille ja Palatinukselle? Eipä siinä, kumpikin on nähty kyllä jo moneen otteeseen, mutta jotenkin se kuuluu Rooman matkaan että tallustelee Forumin läpi vähintään sen kerran.

Mikä on muuten sen kolmannen metrolinjan tilanne?  :)
To live would be an awfully big adventure.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 678
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #831 : 18.03.2008, 16:30:40 »
Mitähäh, ai oikeastikko pitää maksaa että pääsee Forumille?  :o Pääseekö samalla lipulla siis Forumille ja Palatinukselle? Eipä siinä, kumpikin on nähty kyllä jo moneen otteeseen, mutta jotenkin se kuuluu Rooman matkaan että tallustelee Forumin läpi vähintään sen kerran.

Samalla lipulla pääsee, mutta ne lukuisat ilmaiset tallustelut on nyt ohi. En tiedä, koska on muuttunut, mutta erillinen yhteislippu Colosseuminkin kanssa oli myynnissä. Ja niin tosiaan kuului jokaiseen matkaan ja useampaankin kertaan, vaan ei enää. :'(

Mikä on muuten sen kolmannen metrolinjan tilanne?  :)

Rakenteilla, vaan tuskin valmistuu aikoihin. Jos osaa italiaa tarpeeksi hyvin, niin infoa on Atacin sivuilla - minä en osaa niin hyvin. Jos joku paikallinen tai italiantaitoinen kertoisi.

Peginho

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 109
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #832 : 18.03.2008, 17:17:43 »
Rooman metrolinjoista.....

Nyt käytössä olevat tietysti Linea A (Battistini-Anangnina) ja Linea B (Rebibbia-Laurentina).

Linea C (Pantano-Grottarossa) valmistuu kokonaisuudessaan aikavälillä 2008-2015.

Lisäksi käytössä on seuraavat paikallisjunalinjat:

Ferrovia Roma-Lido di Ostia
Ferrovia Roma-Pantano
Ferrovia Roma-Viterbo
+Lazion maakunnan junalinjat
Chi ama il calcio, odia il razzismo.

suomineito

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 428
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #833 : 29.03.2008, 15:48:51 »
siirryin minäkin nyt läppäriaikaan. onko tietoa missä roomassa voi käyttää (mahdollisesti maksuttomasti tai kahvikupin hinnalla) langatonta verkkoa? eli hotelleissahan usein on mahdollista, mutta onnistuukohan esim. joissain tietyissä kirjastoissa, terminillä, kahviloissa tms.? omaan sopimukseen vaaditaan usein 1v sitoutuminen, tarpeeni on kuitenkin vain 4kk joten turha maksaa koko vuodesta.

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #834 : 29.03.2008, 18:00:46 »
Filetti di Baccalassa kävin nauttimassa valkoviiniä ja puntarellen, sekä toki Panattonissa pizzalla hyvässä seurassa, kera runsaan määrän punaviiniä. Erityiskiitos hotellikuljetuksesta.

Prego! Oli hauskaa, totta tosiaan  ;)

Hotellikuljetus kuuluu pakettiin myos ensi kerralla!
i]Sapere aude![/i]

annupas

 • Vieras
Vs: Rooma
« Vastaus #835 : 29.03.2008, 19:52:39 »
Mikä on muuten sen kolmannen metrolinjan tilanne?  :)

Rakenteilla, vaan tuskin valmistuu aikoihin. Jos osaa italiaa tarpeeksi hyvin, niin infoa on Atacin sivuilla - minä en osaa niin hyvin. Jos joku paikallinen tai italiantaitoinen kertoisi.

Ihana. Siis tuo että nettisivuilta voisi Italiassa saada jotain oikeaa infoa ja noinkin hankalasta projektista... Tuo rakenteilla kuvaa hyvin tilannetta ja toisaalta mitä sitä turhaan mennä arvoimaan valmistumisaikaa, kun niin moni asia voi mennä pieleen/mutkistua sitä ennen.  ;)
« Viimeksi muokattu: 29.03.2008, 19:55:25 kirjoittanut annupas »

Uppokeiju

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #836 : 30.03.2008, 10:57:26 »

Samalla lipulla pääsee, mutta ne lukuisat ilmaiset tallustelut on nyt ohi. En tiedä, koska on muuttunut, mutta erillinen yhteislippu Colosseuminkin kanssa oli myynnissä. Ja niin tosiaan kuului jokaiseen matkaan ja useampaankin kertaan, vaan ei enää. :'(


Maksullinen ei ainakaan ollut vielä helmikuun viimeisellä viikolla 08. Tai mitään emme ainakaan maksaneet emmekä lipunmyyntiä hoksanneet vaan kävelimme porteista sisään.

annvan

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Sleep in Italy - suosituksia?
« Vastaus #837 : 30.03.2008, 15:04:09 »

Joku täällä vinkkasi sleepinitaly.com -sivustolle ja niinpä tässä Rooman reissua suunnitellessa kävimme kurkkaamassa sivuston. Hulppean näköisiä huusholleja ja vieläpä kohtuuhinnalla! Onkohan jollain kokemuksia sivuston kautta varaamisesta ja siitä, millaisia nuo huoneistot todellisuudessa ovat?

Kävimme myös tsekkaamassa rentalinrome.com -sivuston ja kivan näköisiä kämppiä sielläkin ja perusskeptisenä tässä ihmetyttää, onko tähän joku koira haudattuna..?

Kaikista kommenteista kiitos :)

Ericaoscar

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 87
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rooma
« Vastaus #838 : 30.03.2008, 16:27:11 »
Sleepinitalysta en osaa sanoa, mutta ainakaan Rental in Romeen ei ole mitään koiria haudattuna. Viime keskiviikkona tulin viimeisimmältä Rooman reissulta ja asuin taas sitä kautta vuokratussa huoneistossa Trasteveressa. Ja onneksi asuin, tuli vaan mieleen että mitenkähän olisi hotellihuoneessa saanut kamat kuivaksi, vettä kun satoi pääsiäisen seutuun ihan kiitettävästi.

Rental in Romelle maksat kortilla (tai pankin kauttakin onnistuu) 20 % varausmaksua, loput paikanpäällä käteisellä. Kämpät on sitä mitä on luvattu eikä mitään piilokuluja tule. Suosittelen ehdottomasti, jos reilumpi tila ja huoneiston mukavuudet houkuttavat. Itse olen vanhemmiten tullut sen verran mukavuudenhaluiseksi ettei oikein jaksa hotellihuoneessa kökkiä (kun ei enää viitsi ihan ympäripyöreitä päiviä kaupungillakaan resuta). Ja onhan tuota tullut jokunen hotellihuonekin jo nähtyä...  :)

Peginho

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 109
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #839 : 31.03.2008, 16:45:44 »
Hei kaikille!

Onko kenelläkään kokemuksia Laurentinon ja Corvialen kaupunginosista Roomassa? Ovatko turvallisia paikkoja ja onko mitään nähtävää? Tarkoitus olisi käydä ensi vuonna interrailreissun Rooma-etapin yhteydessä vähän kiertelemässä perinteisten nähtävyyksien lisäksi sielläpäin, varsinkin Laurentinokkupatossa Laurentinon kaupunginosassa.
Chi ama il calcio, odia il razzismo.