Rooma

 (Luettu 848196 kertaa)

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #880 : 03.06.2008, 22:57:52 »
Onhan noita isohkoja kaupunkeja etelässäkin Napolin lisäksi. Pescaraan pääsee helposti Roomasta autolla tai junalla, Salernoon on myös melko lyhyt matka ja vähän pidemmän matkan päässä on Lecce ja Bari.

Pescara ei kyllä sijaitse Roomasta etelään, vaan Abruzzossa Adrianmeren rannalla  ::)

Eikä Lecceen ja Barinkaan nyt mikään kivenheitto ole vaan kutakuinkin 600km.
i]Sapere aude![/i]

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #881 : 03.06.2008, 23:02:03 »
Kiitos kaupunkivinkeistä!

Mitenkäs muuten Roomassa ja noissa ehdottamissanne kaupungeissa mahtaa olla sujuvuus lapsen kanssa liikkuessa? Ei ole tullut katsottua Roomaa(kaan) aikaisemmin sillä silmällä, että onko kadut ihan ok rattaiden kanssa kulkemiseen?
Entäpä sitten Salerno, Perugia ja Siena - onko kauheasti korkeuseroja ja mukulakiveä, vai meneekö rattaat sujuvasti?

Italialaiset lienevät lasten suhteen sen verran suopeita, että eivät pistä pahakseen, jos ottaa vauvan mukaan ravintolaan?

Italiassa kaikissa kaupungeissa on kaikenlaista - ja laatuista katua. Roomassakin on mukulakiveä, mutta kyllä väittäisin että täällä ihan hyvin selviää. Perugiassa on korkeuseroja kuten Sienassa, mutta toisaalta kaupungit on sopivan kompakteja ettei siellä tarvitse kieli vyön alla vaeltaa.

Italialaiset rakastavat lapsia ja lapset otetaan aina mukaan ravintolaan. Siitä ei siis huolta. Skandinaavit pellavapäät eri toten ihastuttavat paikallisia. Nipoista turisteista ei kannata todellakaan välittää, jos sellaisia eteen sattuu.  ;)
i]Sapere aude![/i]

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 678
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #882 : 04.06.2008, 10:46:41 »
Mieluummin etelään, ja ei kovin kauas, mutta ei Napoliin. (Jos kaikki menee putkeen, meillä on mukana viisikuukautinen vauva, ja ylihysteerinen tuleva äiti [= minä ;D] ei nauti yhdistelmästä saastaiset jätevuoret+vauva.) Olennaista olisi hyvä kulkuyhteys ja kiva loppusijoituspaikka.

Napoliin vaan. Parempaa kanssakohdetta Roomalle ei ole. Pohjoisessa on turhan kliinistä ja järjestelmällistä, Etelässä on elämää.

Saastevuoria ei keskusta-alueella näkynyt maaliskuussa lainkaan, tuskin nytkään. Viisikuukautinen on aika hyvin hallussa vanhemmilla muutoinkin eikä karkaa yksin keskustan ulkopuolelle jätevuoriin telmimään. Mutta 15 vuoden kuluttua naispuolista sellaista en päästäisi Napoliin yksin, jos ei halua paikallista vävypoikaa. Mitään turvallisuushuolia ei ole ollut, pimeällä kannattaa ehkä pysyä pääkaduilla, mutta Spaccanapolissa sekään ei ollut erityinen ongelma, asemanseudulla saattaa ollakin (ei siis sieltä yöpaikkaa).

Kulkuyhteys Roomasta on mainio, kuapunki (tää oli kirjoitusvirhe, mutta jääköön savolaisterminä mausteeksi) on ihastuttavan vihastuttava ja loppusijoituspaikoissa löytyy, myös kohtuuhintaisissa. Ks. vaikka Europeo majoitustietokannasta - siellä on pitkä arvio.

Napoliketjussa ON lisää tietoa. :)

jasmi73

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 237
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #883 : 04.06.2008, 12:30:15 »
Vähän aiheen vierestä menee, mutta kun täällä pyörii Rooman alueen luottovastaajat, niin tungen kysymykseni tänne.


 Kaupungin ei tarvitsisi olla mikään miljoonakaupunki, joku sellainen kiva vaan, jossa olisi olo rauhaisaa vauvaperheen makuun, ja muutamaksi päiväksi nähtävää.
 
Meillä on samanlaisia suunnitelmia. Lennot buukattu Roomaan ja aiotaan junailla sieltä itsemme Amalfin rannikolle joka on kappale kauneinta Italiaa. On jäänyt vaan sattuneista syistä aiemmin Italian matkoilla käymättä. Me yövytään Sorrentossa vaikka sitä on täällä kalliiksi mainostettukin. Löydettiin suht kohtuuhintainen hotelli pariksi yöksi. Sieltä käsin kierrellään rannikkoa ja pikku kyliä ja loput päivät vietetään sitten Roomassa.
It's attitude that counts!!!

~tintti~

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #884 : 05.06.2008, 00:49:47 »
Vatikaanin museoissa ja Pietarinkirkossa haluan myös käydä. Siellä siis kannattanee olla ajoissa liikenteessä. Millyn tavoin myös kiinnostaa että onko siellä oikeasti aina ihan hirveän paljon ihmisiä ja näkeekö siellä loppujen lopuksi sen mitä haluaa? Siis pitääkö kiertää jossain jonossa vai voiko sompailla oman mielensä mukaan? Jostain muistelen lukeneeni, että Paavi esittäytyisi keskiviikkoisin jossain siellä, tietääkö kukaan? Itseäni ei Paavi kiinnosta niin paljon, ajattelin vain, että jos siellä on silloin paljon ihmisiä, niin ei itse änkeä sinne. :)

Olin Roomassa huhtikuun lopulla (jolloin säät todellakin suosivat!) ja tuli käytyä myös Vatikaanissa. Päätimme pienen harkinnan jälkeen ottaa turistikierroksen vatikaanin ulkopuolella päivystäviltä myyjiltä. Opiskelijoina saimme alennusta, taisi olla noin 25 euroa 3 tunnin kierroksesta. Tällä pääsimme jonon ohitse (mikä klo 12 aamupäivällä olisi muuten ollut 3 tuntia). Menimme ensin siis Vatikaanin museoon ja Sikstuksen kappeliin jonka jälkeen Pietarin kirkkoon ja Pietarin aukiolle. Kierros oli todella mielenkiintoinen ja opas asiantunteva, uskon että moni yksityiskohta olisi ilman sitä jäänyt huomaamatta. Omasta puolestani voin siis tällaista vaihtoehtoa suositella.

Ihmismassoja on melkeinpä mahdotonta välttää, mutta meitä se ei pahemmin häirinnyt: Vartijat ohjasivat turisteja niin että pahimmilta ruuhkilta vältyttiin. Muistelisin jonkun kertoneen, että sunnuntaita kannattaa välttää sillä tuolloin liikkeellä on vielä enemmän ihmisiä kuten myös taskuvarkaita. Korjatkaa jos tieto on väärä! Samoin sateella liikkuminen sisätiloissa on erittäin hidasta kun ihmisiä päästetään vähemmän kerralla tiloihin märkine vaatteineen. Valokuvaaminen on kiellettyä Sikstuksen kappelissa, muualla tietääkseni sallittua (ilman salamaa siis).

Itse ihastuin myös Palatine Hilliin, jonka lippu kävi siis myös Colosseumiin seuraavanakin päivänä.
Juokaa, syökää ja iloitkaa, sillä huomenna voitte olla radioaktiivisia!

Milly

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #885 : 05.06.2008, 12:23:11 »
Anteeksi jos tälle on jo oma ketju, mutta ei ole aikaa etsiä, kun pakkailen tässä jo jännityksen vallassa! :D Jännittävää ajatella että ihan kohta sitä ollaan siellä jo ihan oikeasti!

Nimittäin lentokoneen turvamääräyksistä... Ajattelin lähteä pelkällä isolla repulla (joka on mennyt aina käsimatkatavarana kooltaan) ja välttyä matkalaukun odottamiselta ym. Mutta sitten tuli huoli; kuinka tarkkaan Finnairilla katsotaan ne "nesteet" laukussa? Saako olla minipullossa shampoota, kosteusvoidetta, aurinkorasvaa, perusmeikkejä? Vai onko se reppu sitten kumminkin laitettava ruumaan, että menevät läpi?

Kannattaako ennemmin jättää kaikki pois ja ostaa paikan päältä, vai voiko ne ottaa läpinäkyvässä pussissa mukaan koneeseen, kuten joskus olen nähnyt tehtävän?

Sitten Rooman tunteville vielä toinen kysymys: onko rautatieaseman lähihostellien nurkilla tai muualla suht helposti saatavilla perus-ruokakauppaa, josta voisi ostaa esim. hedelmiä tai muuta pientä naposteltavaa?

 

kaukomatkailija

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 622
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #886 : 05.06.2008, 13:43:40 »
   Saako olla minipullossa shampoota, kosteusvoidetta, aurinkorasvaa, perusmeikkejä? Vai onko se reppu sitten kumminkin laitettava ruumaan, että menevät läpi?

Vähän vääräässä ketjussa, mutta vastataan.

Yksi henkilö voi viedä matkustamoon nesteitä käsimatkatavarana, kun

    * nesteet on pakattu enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin
    * 100 ml pakkaukset mahtuvat enintään 1 l kokoiseen uudelleensuljettavaan ja läpinäkyvään muovipussiin

Nesteitä ovat mm. juoksevat ja jähmeät seokset, geelit, tahnat ja voiteet, kuten esimerkiksi hammastahnat, hiusgeelit, juomat, keitot, siirapit, geelimäinen huulipuna, hajuvedet, partavaahdot, aerosolit ja muut vastaavat aineet.
 

Sitten Rooman tunteville vielä toinen kysymys: onko rautatieaseman lähihostellien nurkilla tai muualla suht helposti saatavilla perus-ruokakauppaa, josta voisi ostaa esim. hedelmiä tai muuta pientä naposteltavaa?

Aika ihme jos ei miljoonakaupungin päärautatieasemalla olisi...
 
Jengi ryysää suuhun ja sieraimiin, leijuu ruumissavut yllä Gangesin, döfis tuo mieleen vanhan Folk-Fredin laulun, skene kuin Riipisen kadonnut taulu
-Pelle Miljoona

Milly

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #887 : 05.06.2008, 14:00:24 »
Kiitos kovasti, kaukomatkailija! Lähtö lähenee, niin tosiaan ajattelin nopeasti vain kysyä.

Lainaus
Aika ihme jos ei miljoonakaupungin päärautatieasemalla olisi...
Heh, lähinnä tarkoitin, onko näkösällä jotakin tiettyä hyväksi havaittua.  ;D

tinksu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 207
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #888 : 05.06.2008, 20:54:28 »
terminiltä ulos pääovista ja oikeelle päin, hetken kuluttua tulee pieni aukio jonka nurkalla on semmoinen keskikokoinen supermarketti jossa on ihan hyvä valikoima. nimeä en kyllä muista :D
To live would be an awfully big adventure.

Peginho

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 109
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #889 : 05.06.2008, 21:58:35 »
terminiltä ulos pääovista ja oikeelle päin, hetken kuluttua tulee pieni aukio jonka nurkalla on semmoinen keskikokoinen supermarketti jossa on ihan hyvä valikoima. nimeä en kyllä muista :D

Jos tarkoitat Piazza Indipendenzalla sijaitsevaa supermarkettia, niin kyseessä on Supermercato.

Keskus
Sitten Rooman tunteville vielä toinen kysymys: onko rautatieaseman lähihostellien nurkilla tai muualla suht helposti saatavilla perus-ruokakauppaa, josta voisi ostaa esim. hedelmiä tai muuta pientä naposteltavaa?

Olen lisännyt Wikitravelin Rooma-osioon melko kattavan osion ruokakaupoista:

    *  DeSpar, Corso Vittorio Emanuele II 42. ma-la 8.00-21.00, su 9.00-21.00.  edit

    * DeSpar, Piazza Flavio Biondo (Trasteveren juna-aseman vieressä.), ☎ +39 06 5818 058. ma-la 8.00-21.00, su 9.00-21.00.  edit

    * DeSpar, Piazzale Partigiani (Piramiden metroaseman lähellä.).  edit

    * DeSpar, Via Claudio Asello 67 (Cinecittàn kaupunginosassa.), ☎ +39 06 7636 7399. ma-la 8.00-21.00, su 9.00-21.00.  edit

    * DeSpar, Via della Moretta 10. ma-la 8.00-21.00, su 9.00-21.00.  edit

    * DeSpar, Via del Pozzetto 119. ma-la 8.00-21.00, su 9.00-21.00.  edit

    * DeSpar, Via Galeazzo Alessi 261 (Via Casilinan ja Via Tor Pignattaran kulmassa.), ☎ +39 06 2414 601. ma-la 8.00-21.00, su 9.00-21.00.  edit

    * DeSpar, Via Nazionale 215 (Keskustassa.), ☎ +39 06 4824736.  edit

    * DeSpar, Via San Bartolomeo de Vaccinari 78. ma-la 8.00-21.00, su 9.00-21.00.  edit

    * Supermercato, Piazza Indipendenza 28, ☎ +39 06 4470 7290.  edit
Chi ama il calcio, odia il razzismo.

Milly

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #890 : 06.06.2008, 00:27:25 »
No mutta kiitos, tämähän oli suorastaan ylenpalttista. :) (Minua muuten naurattaa tuo DeSpar - onkohan se tahattomasti tehty, koska siitä tulee aina mieleen sana despair... Epätoivoista kauppaa? ;D Spar tosin taisi olla saksalainen ketju, mutta silti.)

Aion tulostaa vielä parhaat palat tästä ketjusta ja ottaa mukaan matkalle. Palaan sitten kertomaan, miten reissu sujui. :) Kiitos kovasti, ihanaa kun tällainen sivusto on olemassa ja niin paljon avuliaita ihmisiä!

echidna

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #891 : 08.06.2008, 14:00:49 »
Kiitos pohdiskeluihini vastanneille.

Lähtö lähenee, stressi ja ennakko-ähky kasvaa...Kuinkahan tässä saisi päänsä nollattua! Seuraavan matkan ja matkakohteen varaan kyllä viime tinkaan, sillä nyt on tullut tosiaan niin paljon kahmittua tietoutta, että ihan tosiaan on ähky olo. Tuntuu, että viikko ei riitä mihinkään, sillä haluan jättää aikaa myös olemiselle ja elämänämenon katselulle ja yllättäville käänteille. Tarkoitus ei siis ole säntäillä koko ajan nähtävyyksien perässä, vaan jättää jotain seuraavaankin ( ;D) kertaan.

Nyt kun on käynnissä nuo jalkapallon EM-kisat niin ajattelimme jonain iltana mennä katsomaan Italian peliä jonnekkin, missä niitä nyt yleensä katsotaankaan..varmaan joka paikassa, sillä ihan vähän vissiin nuo italiaanot tuosta potkupallosta pitävät. Varmasti mielenkiintoinen kokemus, jossa luultavimmin pääsee tunnelmaan mukaan. Jos joku osaa suositella hyvää paikkaa missä peliä katsellaan, niin vinkkejä otetaan vastaan!

Niin ja semmoinen kysymys tuli vielä mieleen, että käykö se 7 päivän lippu (tmv paikallislippu) paikallisjunaan fiumincinosta keskustaan? En äkkiseltään googlella löytänyt tietoa.

Mutta meikämatkaaja jatkaa nyt pakkaamista (ja stressaamista, kun kaikki vaatteet tuntuvat niin arkisilta..vielä ehtis kauppaan!)

annupas

 • Vieras
Vs: Rooma
« Vastaus #892 : 08.06.2008, 16:50:03 »

Niin ja semmoinen kysymys tuli vielä mieleen, että käykö se 7 päivän lippu (tmv paikallislippu) paikallisjunaan fiumincinosta keskustaan? En äkkiseltään googlella löytänyt tietoa.

Ei käy, eikä muutkaan paikallisliput. Tuolle junalle on oma lippu, se 5.50 euroa maksava (oletan että Fiumicinolla tarkoitat lentokenttää), mikä taas ei käy metroissa tms.

akimo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #893 : 10.06.2008, 21:06:06 »
Hei.

Kiitokset hyvästä ja informatiivisesta topikista.

Roomaan ollaan matkalla paremman puoliskon kanssa heinäkuun lopussa (tiedän, että on kuuma ja turisteja.). Tässä muutama kysymys mikä on juolahtanut mieleen.

Jostain muistan lukeneeni, että fiumicinolta ternimille ei pääsisi tällä halvemalla paikallisjunalla vaan ainoa vaihtoehto olisi tämä leonardo express juna. Pitääkö paikkansa?

Matkan aikana olisi tarkoitus päästä myös päiväksi rentoutumaan meren äärelle. Tarkoitus olisi suunnistaa Lido di Ostiaan. Maksaako junamatka sinne tuon paikallisliikenteen 1e vai onko sinne kalliimpi mennä? Myös muita vaihtoehtoja otetaan vastaan. Ja löytyykö sieltä mitään hyviä ruokapaikkoja?

Onko forum tosiaan nykyään maksullinen? Paljonko liput sinne maksaa vai pääseekö tuolla palatinus/colosseum lipulla sinne myös?

Kiitos jos joku viitsii vastailla. Lupaan kysellä vielä jatkossa lisää tyhmiä kysymyksiä. :)

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #894 : 10.06.2008, 21:50:18 »
Ja löytyykö sieltä mitään hyviä ruokapaikkoja?

Löytyy. Rantaan päin mentäessä päätietä, Shellin jälkeen, juuri viimeinen tie vasemmalle ennen rantakatua. Kulmassa on (ei se pikapizzapaikka!) oikein mukava paikka missä on hyvä palvelu, hyvä lista ja sisällä on myös savullinen puoli. Muuten samaisesta kohdasta vasemmalle parikymmentä metriä on napolilainen pizzapaikka, mutta sinne saattaa varsinkin viikonloppuna olla vaikea saada paikkaa ellei mene hyvissä ajoin. Boassa, aivan merilaiturin kulmassa rantakadulla, on myös ruokaa. Lähinnä pubityylistä, mutta putiikki tekee itse oluensa ja ne ovat hyviä.

On siinä rantakadulla sitten vino rivi kaikenlaisia muitakin paikkoja ja viikonloppuiltaisin koko Ostia on täynnä kun ihmiset rantabilettää. Että kyllä siellä menoa ja meininkiä löytyy  ;)

Onko forum tosiaan nykyään maksullinen? Paljonko liput sinne maksaa vai pääseekö tuolla palatinus/colosseum lipulla sinne myös?
Maksaa juu ja samalla lipulla koko tienoo hintaan muistaakseni 11 euroo.
« Viimeksi muokattu: 10.06.2008, 21:52:25 kirjoittanut Bella »
i]Sapere aude![/i]

~tintti~

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #895 : 10.06.2008, 23:21:59 »


Onko forum tosiaan nykyään maksullinen? Paljonko liput sinne maksaa vai pääseekö tuolla palatinus/colosseum lipulla sinne myös?
Maksaa juu ja samalla lipulla koko tienoo hintaan muistaakseni 11 euroo.

Näyttäkää lippuluukulla ajokorttia, passia ym. niin pääsee halvemmalla. EU-kansalaisille (en nyt muista ikärajoja) alennus, joten ainakin itse maksettiin vain noin 6,5 euroa. Olettaisin että tämä on voimassa edelleen.
Juokaa, syökää ja iloitkaa, sillä huomenna voitte olla radioaktiivisia!

Milly

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #896 : 15.06.2008, 15:33:21 »
Kotona jälleen, ihanan reissun jälkeen! Neuvot ja vinkit tulivat hyvään tarpeeseen, ja pistin muistiinpanoni kiertoon paikan päällä, niin että moni muukin pääsi niistä osalliseksi. :)

Lainaus
Jostain muistan lukeneeni, että fiumicinolta ternimille ei pääsisi tällä halvemalla paikallisjunalla vaan ainoa vaihtoehto olisi tämä leonardo express juna. Pitääkö paikkansa?
Minäkin sitten turvauduin Leonardo expressiin (11e) koska en ollut varma minne se halvempi juna sitten oikein olisi lopulta päätynyt. Ilmeisestikin Trasteveren asemalle, josta on aikamoinen matka Terminille kävellen, tosin varmaan olisi voinut mennä eteenpäin paikallisjunalla tai jotain?

11 euroa maksoi palatinus/colosseum -lippu, ja täältä saatu neuvo oli erinomainen; ei tarvinnut jonottaa ollenkaan. Pääsin suoraan palatinuksen lippuluukulle ja sisään, ja kiertelin siellä rauhassa miltei yksinäni aamun, sitten colosseumille pääsin suoraan hirmuisen pitkän jonon ohi. Olipas oikein mukava. :)

Vatikaaniin menin aamusta, hostellissa tutustumani ystävän kanssa, kuitenkin vasta kahdeksan jälkeen, ja pietarinkirkkoon pääsi lähes suoraan sisälle, olisiko ollut kymmenkunta ihmistä ennen meitä turvatarkastuksessa. Edes Pietán luona ei ollut montaa ihmistä. Kiipesin kupoliin ja suosittelen muillekin, oli hienot näkymät ja ei se hintakaan minusta paha ollut. Kun sen jälkeen lähdimme pois, oli yllättäen ilmaantunut jo melkoinen jono aukiolle. Myös Vatikaanin museoihin oli valtava jono, ylsi sille nurkalle ennen mainittua Old bridge -jäätelöbaaria, mutta silti kesti alta 40 minuuttia kun oltiinkin jo lipun kanssa sisällä.  Ja kun oli juttuseuraa, niin aika meni nopeasti eikä ilmakaan ollut huono.

Suunnitelmistani huolimatta en sitten tullut lähteneeksi ollenkaan kaupungin ulkopuolelle - ei tarvinnut tuhlata kolikoita Treviin tietääkseni, että tulen varmasti takaisin! :D Sen sijaan keskityin viihtymään kaupungilla ja museoissa. Listaan tähän vähän pääsymaksuja ja kokemuksia, jos niistä olisi toisillekin hyötyä. Nämä siis kaikki maksimihintoja, kaikkiin taisi olla opiskelija-alennus tai muuten halvempi jos oli alle tietyn iän tms.


Galleria Nazionale d'Arte Moderna - 9 e
Nykytaiteen museo mainitaan oppaissa ja kaikessa tosi lyhyesti jos lainkaan, mutta on ehdottomasti näkemisen arvoinen, ja minä suuntasin sinne ensimmäisenä, sillä 1700-luvun lopusta 1900-luvun alkuun on suosikkiaikakauteni taiteessa ja täällä menikin useampi tunti, vaikka muutama osasto oli suljettuna ja työn alla, sekä pari kaipaamaani teosta lainassa muualla. :(
Myymälässä oli varsin suppea korttivalikoima, mutta onneksi sai valokuvata. (Tai minä ainakin kuvasin muutamaa suosikkiani - ilman salamaa tietenkin, eikä vartijat sanoneet mitään.)

Galleria Borghese - 13,50 e
Turhankin hintava, mutta Berninin veistokset olivat kyllä aivan omaa luokkaansa. Myös useampi Caravaggion maalaus ja kaunis Raffaellon muotokuva tytöstä ja yksisarvisesta.
Täällä piti luovuttaa narikkaan kaikki käsilaukusta lähtien, mutta tärkeimmät tavarat sai ottaa läpinäkyvään pussiin mukaan.

Pietarinkirkon kupoli - 7 e hissillä, 5 e kävellen. (Suosittelen hissiä, sillä kiipeämään joutuu kuitenkin)

Vatikaanin museo - 14 e
Ehkä odotukset olivat liian suuret, sillä petyin hieman, etenkin pinacotecaan, koska siellä ei ollut moniakaan maalauksia, joista olisin pitänyt erityisen paljon. Sikstuksen kappelin kierros oli kiinnostavampi kuin muu osa museota. Itämaisen taiteen osastolle ei jostain syystä löydetty ovea, ja se jäi välistä.

Galleria Palazzo Barberini - 5 e
Suosittelen, sillä hintaansa nähden näkemistä oli paljon, ja mielenkiintoistakin. Caravaggion Judith ja Narkissos olivat ihanat nähdä viimein luonnossakin! Täällä oli myös kaupungin paras taidekorttien valikoima - minusta on inhottavaa kun useinkaan ei ole mahdollisuutta ostaa suosikkejaan korttina, ja kirjoissakaan ei aina ole juuri niitä mistä eniten tykkäisin.   

Scuderie del Quirinale, Ottocento -näyttely - 10 e
(http://english.scuderiequirinale.it/canale.asp?id=755)
Todella hieno näyttely jota suosittelen ehdottomasti 1800-luvun maalaustaiteen ystäville! Hayezia erikoisesti oli näytteillä, ja olin todella riemastunut kun törmäsin useisiin tuttuihin veistoksiin ja maalauksiin muista taidemuseoista! :D Nautin tästä tosi paljon, vaikka hintava olikin!

Capitolium -museo - 8 e
Hieno museo, erikoisesti jos veistoksista tykkää. (Yksi rintakuva oli ihan Lost-sarjan John Locken näköinen, heh. ;) ) Valtavasti nähtävää ja uskomattoman upeat näkymät forum romanumille! Olisikin melkein pitänyt mennä tänne ensin ja sitten vasta tutkimaan lähempää raunioita, kun kokonaiskuva olisi paremmin mielessä. Maalausosasto oli myös hieno, vaikkakaan ei valtava, ja muuta nähtävää oli myös runsaasti, aina siitä kuuluisasta susipatsaasta lähtien.

Museo Nazionale degli Strumenti Musicali - 4 e
Vaikuttava kokoelma vanhoja soittimia, mutta olisin kaivannut nähdä enemmän jousisoittimia ja etenkin viuluja. Kuitenkin käymisen arvoinen ja näkemistä varmasti hintaansa nähden (alennushinta oli vain 2 e, jos siihen on oikeutettu), mutta ei mitenkään välttämätön jos aikaa on käytettävissä vain vähän.


Lisäksi kävin tutkailemassa ison joukon kirkkoja, joissa oli myös paljon nimekkäiden taiteilijoiden töitä, tai jotain muuta mielenkiintoista. Säästin rahaa ruokapuolessa (söin lähinnä hedelmiä ja mehua sekä jäätelöä) joten en käynyt varsinaisesti missään syömässä, mutta muutamia irtopizzapaloja tuli ostettua, ja erikoisen hyvä ja halpa sellainen joltain pikkukadulta Pantheonin takana, niin pienestä loukosta että en olisi edes tajunnut siellä liikettä olevan, jollei joku paikallinen olisi juuri tullut ovesta pizzapala kädessään.

Viikon jännittävä tapaus oli myös kuvausryhmän seuraaminen läheltä. Satuin vahingossa Enkelit ja demonit -leffan kuvauspaikalle ja jäin katselemaan joksikin aikaa. Harmi sinänsä, että siinä oli vain Tom Hanks, eikä vaikkapa Johnny Deppia. ;D Sen kerran kun jonkun näyttelijän näkee läheltä. Tosin mummoväki oli ihastuksissaan, ja näyttihän tuota olevan moni muukin...

Metrolla oli helppo liikkua, mutta enimmäkseen kävelin. Olen näin leikkimielisesti sanoen pikkuisen eri mieltä jonkun kanssa siitä, että Roomassa on nopeaa ja vaivatonta liikkua kävellen. Minun kokemukseni mukaan minne ikinä menitkin, kesti koko päivän päästä sieltä takaisin. ;) Joka paikassa on jotakin nähtävää ja tutkittavaa, ja se tuntuu jaloissa!

Moni matkailija hostellissa suositteli Romapassia, jolla sai kolmeksi päiväksi ilmaisen kulun julkisessa liikenteessä ja muutaman museon sisäänpääsyn olikohan 22 euron hintaan. Pitäisikin laskea, tuleeko kannattavaksi seuraavalla reissulla. Minulla kului vain yhteensä kuusi metrolippua viiden päivän aikana, ja vähemmälläkin olisi pärjännyt. Harmitti, kun millään julkisella ei tainnut päästä Trastevereen (varmaan sillä junalla olisi sitten päässyt, mutta en tajunnut ajoissa!) joten siellä kävelyni jäi suhteellisen vähäiseksi.

Suihkulähteitä oli kiva bongata, ja istuskelin kaikessa rauhassa aukioilla katselemassa ohikulkijoita ja maailman menoa. Vaikka käveltyä tuli paljon ja myös paljon nähtyä, oli kiva ottaa rennosti ja ilman kiirettä, ja katsella rauhassa ympärilleen. Kaupoissa oli paljon ihania juttuja, joita olisi ollut ihana ostella, mutta koska lähdin liikkeelle pelkällä repulla (ei edes rinkalla) sekä rajoitetulla budjetilla, niin oli pakko valikoida. Onneksi takaisin pääsee varmasti joskus. (Toivottavasti pian!) Näkemättä jäi moni museo, joihin olisin halunnut mm. Palazzo Venezia, ja Renoirin näyttelykin siellä olisi ollut, mutta jostain päästä oli pakko karsia. 

Kävin sielläkin kapusiinimunkkien kryptassa, jossa oli luista tehtyjä koristuksia, ja se oli kammottavalla tavalla kaunista nähtävää. Pisti myös ajattelemaan, miten ihmisen elämä kuitenkin on lyhyt.
"What you are now, we used to be; what we are now, you will be."

Ihana reissu oli, ja takaisin on pakko päästä. :) Mutta taidan silti suosia Firenzeä yli Rooman...
« Viimeksi muokattu: 22.06.2008, 22:32:19 kirjoittanut Milly »

reissumees

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #897 : 16.06.2008, 10:42:19 »
Moikka matkaajat,

Haluaisin kompata echidnaa ja niin ikään kysyä kaiken Rooman kulttuuritarjonnan keskellä, mistä löytyy "parhaat urheilubaarit/skriinit" jossa voi huomen illalla seurata kuinka Ranska kaatuu. Nyt etsitään isoa tunnelmaa. Huomen aamulla lähtö (ju-huu) joten toivotaan ASAP-luokituksella vastausta, kiitokset isot jo etukäteen.

Niin ikään olisin kiitollinen tiedoista, jotka johtaisivat mahdolliseen yökerhon/klubin valintaan, koska myös tällainen kulttuurielämys olisi vajaan viikon matkalla tarkoitus suorittaa. Ja musiikkilinjauksen olisi hyvä olla housea tai elektroa. Yritän toki ehtiä lukemaan kaikki 45 sivua tältä palstalta tiedon murusia etsien, mutta kiire tulee, puuuh.

zapa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rooma
« Vastaus #898 : 18.06.2008, 11:28:19 »
Moikka matkaajat,

Niin ikään olisin kiitollinen tiedoista, jotka johtaisivat mahdolliseen yökerhon/klubin valintaan, koska myös tällainen kulttuurielämys olisi vajaan viikon matkalla tarkoitus suorittaa. Ja musiikkilinjauksen olisi hyvä olla housea tai elektroa. Yritän toki ehtiä lukemaan kaikki 45 sivua tältä palstalta tiedon murusia etsien, mutta kiire tulee, puuuh.

Mulla tänään lento Roomaan ja itse suunnistan Perjantaina Lido Ostiaan (toivottavasti osaan paikan päälle junalla). Siellä soittelee Erick Morillo, jii-haa
http://www.oasibeachclub.it/

Jos luet palstaa vielä Ke-To, laita mulle YV:nä puh.numero jos kiinnostaa lyöttäytyä Morillon keikalle,

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 678
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Rooma
« Vastaus #899 : 21.06.2008, 22:38:03 »
Kotona jälleen, ihanan reissun jälkeen!

Paljon hyvää tietoa viitsit kirjoitella, mistä kiitos. Tiesin, että viihdyt.

Harmitti, kun millään julkisella ei tainnut päästä Trastevereen (varmaan sillä junalla olisi sitten päässyt, mutta en tajunnut ajoissa!) joten siellä kävelyni jäi suhteellisen vähäiseksi.

Tähän kuitenkin puutun., Trastevereen pääsee bussilla ja raitiovaunulla helposti. www.atac.roma.it kertoo tai sitten minä: bussi Largo Argentinalle (sitä kautta kulkee hyvin moni, vaikkapa se Vatikaanin bussi 64) ja Largo Argentinalta raunioiden ja kissayhdyskunnan tarkastamisen jälkeen raitiovaunulla 8 suoraan Trasteveren sydämeen. Tai sitten kävellen, vaikkapa gheton ja Tiberin saaren kautta.