Machu Picchu

 (Luettu 110682 kertaa)

Paulita

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • MSN Messenger - paulanisk@hotmail.com
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #20 : 06.06.2007, 21:38:24 »
Menin Machu Picchulle tuota Miquelin mainitsemaa kengännauhailijareittiä muutama viikko sitten.

Menimme combeilla ja colectivoilla Pisaqin, Calcan ja Urubamban kautta Ollantaytamboon ja katsastettiin siinä matkalla mm. Pisaqin tiistaimarkkinat. Muitakin reittejä olisi päässyt.

Ollantaytambosta lähdettiin Santa Mariaan bussilla, jonka päätepysäkki on Orillabamba. Menimme kahdelta iltapäivällä lähtevällä bussilla, mikä oli vähän huono valinta: tie on huono ja siksi suljettu kunnostusten takia noin aamuseitsemästä iltakuuteen, ja jouduimme odottamaan tiesululla toista tuntia. Lisäksi tielle oli tippunut kiviä/lohkareita, ja jouduimme odottamaan myöhemmin lisää noin neljä tuntia pimeässä, ennen kuin paikalle saatiin työkoneita raivaamaan tie ajokuntoiseksi. Perillä olimme puolen yön maissa.

Myöhemmin illalla menee toinenkin bussi Santa Mariaan, mutta en muista tarkkaa aikaa. Noin 20-22 seudulla ehkä.

Santa Mariasta lähtee yöllä kolmelta (käytännössä taisi olla tunnin pari myöhemmin, mutta kolme oli ilmoitettu aika) combi Santa Terezaan. Matka kesti kai tunnin pari. Noita combeja ei tietääkseni mene kuin yksi (tai kaksi?) vuorokaudessa, eli epämukavaa vaihtoaikaa ei oikein voi välttää.

Santa Terezasta hypättiin kuorma-auton lavalle, joka vei meidät noin puolessa tunnissa hidroelectricalle (vesivoimalalle). Sieltä eteenpäin ei sitten päässytkään muuten kuin jalkaisin, eli viimeinen pätkä käveltiin junan kiskoja pitkin noin kolmen tunnin matka Aguas Calientesin kylään.

Ja sieltä sitten aamuvarhaisella otsalamppujen kanssa portaita pitkin Machu Picchulle, ettei tarvitse maksaa riistohintaisesta bussista.:)

Matka maksoi:
Cusco-Ollantaytambo noin 6 solea
Ollantaytambo-Santa Maria 15 solea
Santa Maria-Santa Tereza 3 solea
Santa Tereza-Hidroelectrica 3 solea (oikea hinta taisi olla 4 solea, mutta saimme säälialennuksen, koska kaveri huomasi kadottaneensa lompakkonsa matkan aikana).
Nämä hinnat ovat siis toukokuulta 2007.

Koska jälkiviisastelu on niin mukavaa, pitää kertoa, että jos lähtisin nyt uudestaan, jäisin Santa Mariaan yöksi. Sieltä voi kuulemma kävellä Santa Terezaan mukavasti jokea seuraillen noin 5-6 tunnissa, ja perillä odottaa mukavasti rentouttava banyos termales. Santa Terezasta voi sitten jatkaa kävellen seuraavana päivänä.

Muunkinlaisia halpoja reittejä olen kuullut ihmisten käyttävän, ja yhteisenä tekijänä kaikkiin sisältyy paljon kävelemistä.

katrija

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • MSN Messenger - katrija[don't spam!]@hotmail.com
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #21 : 07.06.2007, 13:50:33 »
Semmosta kyselisin että ootteko kaikki varannu etukäteen paikan tai jonku oppaan tahi paketin machu picchulle?

Ollaan menossa sinne syksyllä mutta kun tarkemmin emme vielä tiedä milloin olemme siellä suunnilla niin ei ole ollut järkeä edes kysellä paikoista. (Matkaamme siis etelä ameriikkaa ristiin rastiin ilman suurempia suunnitelmia...)

Mitä mieltä ootte, kannattaako luottaa tuuriin että pääsee sinne ilman mitään varauksia etukäteen?
Onko se edes mahdollista? :roll:

Nepukki

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #22 : 30.07.2007, 21:12:57 »
Hei!

Mikä olisi paras ajankohta vierailla Machu Picchulla? Ollaan suunniteltu reissua ensi kesäksi, millainen sää on Perussa Suomen kesällä?

Luin juuri, että MP:lla käy liikaa turisteja ja paikka on tuhoutumassa sen vuoksi... Hui! Näin tietysti monessa kohteessa... Mietityttääkö muita oma osallisuus näiden maailman perintökohteiden rappeutumisessa..? Itsellä vähän huono omatunto, sen verran on lentokoneilla tullut lennettyä ym.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Machu Picchu
« Vastaus #23 : 31.07.2007, 02:05:37 »
Kesäkuusta elokuuhun on kiivainta matkustusaikaa MP:lla. Elokuu ehkä kiivain.

Säät ovat kirkkaat ja kuivat, tosin myös viileät. Vuoden kylmin aika ja etenkin yöt saattavat olla napakoita.

Cuzcon kaupungissa, josta MP-reissut aloitetaan, vietetään suurta festivaalia joskus kesäkuun loppupuoliskolla. Jos mahdollista kannattaa matka ajoittaa tähän ajankohtaan. Tosin kannattaa muistaa, että festivaali kiinnostaa monia muitakin...

bl_pixel

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 64
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #24 : 03.08.2007, 19:45:22 »
Juhannuksena Cuscossa on Inti Raymi, eli Auringon Jumalan juhla, sitä vietetään, eteläisellä pallonpuoliskolla kun ollaan, siis vuoden lyhyimmän päivän aikana. Tästä päivästä lähtien aurinko tulee takaisin ja alkaa uusi vuosi. Tähän aikaan Cuscossa on varmaankin eniten turisteja. Tänä vuonna mm. Bill Gates.

tattahaara

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • MSN Messenger - m0nzu@hotmail.com
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #25 : 08.08.2007, 10:19:01 »
Heips! Tarkoitus olisi lennellä Limaan Marraskuun puolivälin aikoihin. Luulettekos kokeneet, että saataisiin varattua tuo Inca trail Cuzcosta? Vai kannattaisiko varata etukäteen? Mitä enemmän olen googlannut asiaa tuntuu, että jokaisella sivulla sanotaan, että pitäisi bookata. Emme kuitenkaan haluaisi tehdä kovin tarkkaa päivä ohjelmaa reissullemme, niin mieluummin varaisimme reissumme vasta Cuzcossa.

Onko kenelläkään huonoja kokemuksia pienten matkatoimistojen Inca traileista? Mietin vaan, että kannattaako ottaa enemmin jonkun isomman ja kalliimman toimiston vaellus ja maksaa vähän enemmän, vai ovatko pienemmät ja halvemmatkin olleet hyviä kokemuksia?

Mites muuten tavaroiden säilytys? Rinkassa meinaan 5 viikon reissun kamat, niin en tiedä kannattaako/pystyykö niitä kantamaan tuolla vaelluksella. Lueskelin, että voi "vuokrata" porterin, mutta siellä mainitaan seuraavanlainen seikka:

"In 2002 the maximum weight that a porter can carry was limited to 25kg (20kg load + 5kg personal items). "

Elikkä siis monenkos kilon edestä niitä kamojaan nyt sitten se kantaja voi kantaa? 25 vai 5? Tämä tieto tuli osoitteesta
http://www.andeantravelweb.com/peru/treks/incatrail_regulations.html

Luulisin, että rinkan paino pyörii tuossa vaiheessa siinä 10 kilon pinnassa. Huhheijaa. Kertokaahan te ilman varauksia Inca trailille menneet, että miten valitsitte toimiston mistä ostitte matkan.
ellainen hieman omituinen höpöttäjä.

bl_pixel

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 64
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #26 : 08.08.2007, 12:47:01 »
inka traililla en ole ollut, mutta samalla tavalla se kai toimii kuin muutkin vaellukset: joutunee se kantaja kantamaan omiakin tavaroitaan...ynnä telttoja, ruokatarvikkeita, asiakkaiden kamoja...

Vaellukselle ei tarvitse ottaa mukaan paljon mitään. Mitä luulisi kuluvan muutamassa päivässä? Alusvaatteet, jos ne haluaa vaihtaa (ei pakollista). sadevarusteet, villapaita, joku pusakka, vaihtosukkia ja pala saippuaa. Ei siitä monta kiloa tavaraa tule. Osan kamoistasi kannat itse, kamerat ja vesipullot ainakin. Ja sen sadetakin.
Ylimääräiset roinat jätät hotelliisi säilöön. Minä olen Perussa säilyttänyt matkatavaroitani jopa kuukausia hostellissa ilmaiseksi sillävälin kun olen reissannut muualla. Jätin jopa matkalaukun Huaraziin ja lähdin repun kanssa Ecuadoriin ja Kolumbiaan.

tattahaara

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • MSN Messenger - m0nzu@hotmail.com
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #27 : 08.08.2007, 13:44:44 »
Niin, enpä ajatellutkaan pakata mukaan hirveätä määrää turhaa roinaa :) Lähinnä mietin juuri sitä, että voikohan niitä muita tavaroita jättää hostelliin ja kuinkas paljon se kustantaa. ..mutta näyttää se muiltakin onnistuneen :)

Tietty se, että jos ei halua palata enää takaisin, vaan jatkaa matkaa suoraan. ..mutta ehkäpä tuo ei nyt niin kovin suuri onkelma ole.

Kiitos nopiasta vastauksesta :)
ellainen hieman omituinen höpöttäjä.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Machu Picchu
« Vastaus #28 : 10.08.2007, 20:26:38 »
Lainaus käyttäjältä: "tattahaara"
Luulettekos kokeneet, että saataisiin varattua tuo Inca trail Cuzcosta? Vai kannattaisiko varata etukäteen?  Emme kuitenkaan haluaisi tehdä kovin tarkkaa päivä ohjelmaa reissullemme, niin mieluummin varaisimme reissumme vasta Cuzcossa.


En ole minäkään traililla käynyt, mutta mielipide löytyy!

Inca trailin matkaajamäärähän on rajattu tiettyyn kiintiöön. Tästä syystä suositellaan etukäteisvaaraamista ja se onkin välttämätöntä huippusesongin aikana. Marraskuu ei ole ruuhka-aikaa, mutta silti saattaa pahimmassa tapauksessa käydä niin, että jos ette ole varanneet matkaa, jäätte kokonaan ilman. Tai voitte joutua odottelemaan vapaata paikkaa useamman päivän. Tähän vähintään teidän tulee varautua suunnitelmissanne.

Inca trail ei tosin ole ainoa trekkailumahdollisuus Andeilla eikä edes Cuzcon lähialueella. Jos ette onnistukaan pääsemään Inca trailille, pääsette todennäköisesti jollekin toiselle - joka voi olla jopa kivempi!

Katselkaa vielä, mitä Thorn Tree sanoo aiheesta. Osaako joku joskus marrakussa saman pulman edessä ollut antaa kokemusperäisen vastauksen? (Marraskuu on kysymerkki kuukautena. Viimeinen kuiva kuukausi ennen sadekautta, mutta perinteisesti marraskuussa tehdään ulkomaanmatkoja vähiten kaikista kuukausista.)

Halvemmat trailit ovat halvempia siksi, että maksavat vähemmän kantajille.

Lonely rider

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 551
  • Profiili
  • Matkakuvia
Machu Picchu
« Vastaus #29 : 20.08.2007, 21:13:14 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Lainaus käyttäjältä: "tattahaara"
Luulettekos kokeneet, että saataisiin varattua tuo Inca trail Cuzcosta? Vai kannattaisiko varata etukäteen?  Emme kuitenkaan haluaisi tehdä kovin tarkkaa päivä ohjelmaa reissullemme, niin mieluummin varaisimme reissumme vasta Cuzcossa.


En ole minäkään traililla käynyt, mutta mielipide löytyy!

Inca trailin matkaajamäärähän on rajattu tiettyyn kiintiöön. Tästä syystä suositellaan etukäteisvaaraamista ja se onkin välttämätöntä huippusesongin aikana. Marraskuu ei ole ruuhka-aikaa, mutta silti saattaa pahimmassa tapauksessa käydä niin, että jos ette ole varanneet matkaa, jäätte kokonaan ilman. Tai voitte joutua odottelemaan vapaata paikkaa useamman päivän. Tähän vähintään teidän tulee varautua suunnitelmissanne.
Itse Katselin Inka trailin paikkoja  Toukokuussa. Kaksi kuukautta ennen Peruun saapumista ja kaikki paikat oli menneet. Seuraavaksi tilaa olisi ollut Syyskuussa. Menin sitten Salkantayn vaellukselle ja varasin sen päivää ennen. Hyvällä tuurilla voi tietysti saada peruutuspaikan.

Marraskuusta en osaa sanoa, mutta kannattaa varautua siihen että voi joutua odottamaan muutaman päivän ja jos nyt ei jostain syystä pääse Inka trailille, niin erillaisia vaelluksia kyllä löytyy ja moni päättyy Machu picchuun.

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #30 : 22.08.2007, 01:57:08 »
Hei ja terveisia Aguas Calientesista. Inca trail loppui tanaan Machu Picchulle ja porukkaa siella oli mielettomasti. Saa oli tosin hyva ja nakyvyys mahtava, joten sinansa elokuu oli hyva aika.

Turistien maaraa inca trailille on rajoitettu huomattavasti ja itse toukokuussa varatessani en enaa saanut elokuun lopulle paikkaa. nyrkkisaantona on ainakin 6kk etukateen.

Tein siis "alternative inca trail":in, mita itseasiassa suositeltiin enemman. Lares trek on ihan yhtalailla inkojen kayttama reitti, mutta tuota toista on vain alettu jossain vaiheessa markkinoimaan THE inca trail:ina. Laresille saa lupia yleensa viela muutamaa viikkoa ennen lahtoa. Lares oli kaunis reitti, hiukan vaativampi kuin tuo "tavallinen" inca trail. Mukana oli tytto joka oli tehnyt molemmat, ja piti tasta enemman. Emme edes nahneet toista ryhmaa, vaikka onkin high season.

Hyvaa matkaa, mutta ala unohda etta reitti on oikeasti vaativa. Ylamakea on paljon ja se tuntuu neljan kilometrin korkeudessa. Maisemat ovat kuitenkin palkitsevat ja Machu Picchu sanoinkuvaamaton!
She rides rollercoasters but never screams

toro

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #31 : 26.08.2007, 21:57:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Sanza"
Moikka!
Itellä olis Inkapolku edessä ensi vuoden maaliskuussa, lähtiessämme kiertämään tämän pallon. Gapilta näyttäisi löytyvän meille sopiva paketti, mikä sisältää sekä Inka Trailin että Galapagosin. Kertokaapa te polun jo kulkeneet, kuinka äkkijyrkkiä pudotuksia polun varrella on? Siis tokihan ymmärrän, että siellä kuljetaan hyvin korkeissa maisemissa, mutta onko itse polku kuinkakin kapea, tyyliin vuoren seinämään hakattu? Miehelläni kun on lievä korkeanpaikan kammo, mikä ilmeni patikoidessamme Madeiralla hyvin kapeaa levadaa (eli toisella kädellä pidettiin kiinni vuoren seinästä, toisella puolella oli suora pudotus pilvien päälle).

Omalta osaltani olen enemmänkin huolissani fyysisestä puolesta, kun toinen polveni on vähän hajalla. Onneks tässä on vielä kuitenkin aikaa sitä vahvistaa.

Kaikki muutkin kokemukset Inkatrailista olisivat hyvin tervetulleita :D  

Lisäksi vielä kysyisin, onko kukaan kulkenut Inka Trailia Gapin järjestämänä? Kokemuksia?


Olin maaliskuussa Inca Traililla, varasin reissun Cuscosta paria päivää aiemmin. Tarjontaa siellä firmoista riittää ja kaikilla kohtaamillani oli vaan hyviä kokemuksia eri firmoista.

Reitti saattaa olla liukas, koska vettä ja ainakin kosteutta riittää. Jotkin paikat on kapeita ja on pudotusta, mutta rauhallisesti kulkemalla ihan turvallista. kuulemma muutama vuodessa aina putoaa johonkin rotkoon, liukastuu tai saa sairauskohtauksen. mutta monesti mukana on sellaista porukkaa jolla ei ole resursseja suht rankkaan vaellukseen ja ne onnettomuudet taitaa olla just näiden tyyppien. Korkeuteen kannatta totutella hyvissä ajoin ennen trailille lähtöä niin ei tule vuoristotaudin oireita.

Itselläni alaspäin mentäessä polvet ja nilkat oli kovilla kun "rappusia" oli loputtomasti. Kävelysauva helpottaa ehdottomasti. Ja maisemat kyllä korvaa pienen kivun! jotkut oli palkanneet koko trailille oman kantajan jos oma kunto arvelutti.

Fiilistä, kun näkee ekaa kertaa Macchu Pichun, ei voi kuvata. Sitä ei unohda koskaan.

Aquarian

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #32 : 30.08.2007, 00:48:39 »
Viime vuoden marraskuussa Cuzcossa näkyi useammankin liikkeen ikkunassa lappuja, joissa mainostettiin vapaita paikkoja Inka Traililla. Lähdöt olivat parin...muutaman päivän päästä, eli ainakin silloin varaus paikan päällä olisi onnistunut. Periaatteesta suosittelisin paikallista perulaista retkenjärjestäjää  kansainvälisten ketjujen sijaan, jäävät rahat paikan päälle.

Korkeuteen kannattaa totutella rauhassa ja kävelysauvat ovat laskeutuessa suureksi avuksi. Kepit voi ostaa paikan päältä, mutta jos paikallinen bambumalli ei kelpaa ja mukana on omat kepit, pitää kepin pää suojata kumitupilla (puiston määräys, ettei polku kulu), niitäkin myytin lähtöpään kylissä.

Mahtavaa seutua kerta kaikkiaan kruununa Machu Picchu - jonne kannattaa saapua mahdollisimman aikaisin aamulla.

may-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #33 : 19.11.2007, 00:58:15 »
Moi! Ollaan neljän hengen porukalla menossa inka trailille joulukuun loppupuolella. Paikkoja ei ole vielä varattuna ja ollaankin mietitty ettei varattaisikaan vaan koitettaisiin saada halvemmalla menemällä vain paikan päälle kyselemään. Mutta onko 4 hengen porukalla tällainen mahdollista vai ovatko ne aiemmin ketjussa mainitut paikan päällä ostetut retket vain yksittäisiä jämäpaikkoja? Jos joku on ollut paikan päällä joulukuun aikoihin niin oliko siellä paljon näitä jämäpaikkoja? Uskaltaako riskeerata? Inka trail olisi matkan kohokohta joten sitä ei kyllä haluaisi missata mutta etukäteen varatessa korkea hinta ja varaussählinki ei houkuta. Jossain lonely planetissa (tai vastaavassa, en nyt muista mistä luin) sanottiin että inka trail -luvan hommaamisessa kestää matkatoimistoilta 3vrk, onko näin? Meillä olisi cuscossa max.3päivää aikaa odotella retken alkua.

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #34 : 19.11.2007, 18:36:05 »
^Siis kirjoitin juuri tästä aiheesta elokuussa noin neljä/viisi viestiä tästä pohjoiseen.
Eli riippuu nyt siitä, minkä Inca Trailin te aiotte tehdä. Vaihtoehtoiselle trekille, esim Laresille, luvan voi saada jopa kahden päivän päähän. Jos haluatte nimenomaan tämän turistien suosiman, ns. originellin Inca Trailin, siihen täytyy varata high seasonilla luvat jopa neljän kuukauden päähän. Joten jos sille haluatte, menkää nyt ihmeessä katsomaan vapaat paikat tänään ja varatkaa. Lares on kuitenkin mielestäni upea, ja muilta saamien palauksen mukaan parempi kuin "perinteinen" inca trail. Luvat inca trailille ovat henkilökohtaisia eli jos vaikka joku sairastuu, paikkaa ei saa myydä muille. Näitä säännöksiä kiristettiin jokunen vuosi sitten, koska polku uhkaa mennä pilalle.
She rides rollercoasters but never screams

kimmop.

 • Reissaaja
 • Viestejä: 50
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #35 : 07.12.2007, 11:16:16 »
Olisi tarkoitus mennä La Pazista, Boliviasta, Macchu Picchulle... onko kellään mitään kokemusta tästä? Mistä bussi ja kauanko matka mahtaa kestää?

bl_pixel

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 64
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #36 : 07.12.2007, 18:27:40 »
Suoraa reittiä en tiedä, tai siis en tiedä myykö joku siihen bussilipun koko matkalle jo La Pazista. Mutta itse olen mennyt La Pazista Punoon Milton Toursin autolla (majailin niiden hotellissa La Pazissa), siinä välillä on bussin vaihto Copacabanassa, matka Punoon kestänee, eeh, 8 tuntia? tai vähemmän. Punosta voit ostaa kyydin Cuscoon. En osaa tarkkaan sanoa matkan kestoa Punosta, mutta itse olen takavuosina mennyt Arequipasta Punon kautta Cuscoon yhtämatkaa ja siihen taisi mennä n. 12 tuntia..

jre4

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #37 : 21.12.2007, 00:04:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Sanza"
Moikka!
Itellä olis Inkapolku edessä ensi vuoden maaliskuussa, lähtiessämme kiertämään tämän pallon. Gapilta näyttäisi löytyvän meille sopiva paketti, mikä sisältää sekä Inka Trailin että Galapagosin. Kertokaapa te polun jo kulkeneet, kuinka äkkijyrkkiä pudotuksia polun varrella on? Siis tokihan ymmärrän, että siellä kuljetaan hyvin korkeissa maisemissa, mutta onko itse polku kuinkakin kapea, tyyliin vuoren seinämään hakattu? Miehelläni kun on lievä korkeanpaikan kammo, mikä ilmeni patikoidessamme Madeiralla hyvin kapeaa levadaa (eli toisella kädellä pidettiin kiinni vuoren seinästä, toisella puolella oli suora pudotus pilvien päälle).

Omalta osaltani olen enemmänkin huolissani fyysisestä puolesta, kun toinen polveni on vähän hajalla. Onneks tässä on vielä kuitenkin aikaa sitä vahvistaa.Polun varrella ei ole mitään kovin äkkijyrkkiä pudotuksia, mutta sehän on suhteellinen käsite ja jokaisen kulkijan päässä. Jyrkimmät kohdat ehkä Sayacmarkan jälkeen kolmospäivänä pilvisademetsässä mutta siinä pudotuksen allekirjoittaneen kohdalla peittivät pilvet. Madeiran levadat ovat paikoin pahempia paikkoja.

Polvista kannattaa pitää huolta, suurin fyysinen haaste reitillä olivat pitkät laskut täynnä rappusia, jotka ovat kovin kapeita ja sateella vähän liukkaitakin. Kaverini hajotti polvesta nivelsiteet reissulla.

Iiris_Hoo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #38 : 28.12.2007, 17:07:39 »
Jos on mahdollista, kannattaa yöpyä Aguas Calientesissa, koska sillä tavalla voi vierailla MP:lla silloinkin, kun siellä ei ole mieletöntä määrää amerikkalaisia. Eli olla illlalla pidempään, kun jenkkien kulkuneuvot on lähteneet, ja tulla aamulla aiemmin taas paikalle ja rynnistää vaikkapa sinne Huayanalle.
MP on tosi hengästyttävä paikka, mutta pahimpana sesonkina turistien määrä saattaa viedä hieman hohtoa pois. Itse olin aikanaan tammikuussa, jolloin oli aurinkoista. Mieletön kokemus.

Boliviaan pääsee kätevimmin Punosta, kuten tuossa edellä jo todettiinkin, mutta vaikka matka suomalaisittain on lyhyt, kyllä se bussilla kestää melkein koko päivän. Punosta pääsee Cuscoon junalla kätevästi ja niitä junia taisi vieläpä kulkea suht usein.

Sanza

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #39 : 28.01.2008, 13:10:21 »
Kiitos paljon kaikille vastanneille. Vielä olisi lisää InkaTrailiin liittyviä käytännön kysymyksiä..
Ensinnäkin, miltä teistä trailin kokeneista on se korkeus tuntunut?
Tokihan se tietysti on hyvinkin yksilöllistä, mutta meinaa vähän jänskättää koko reissu :D  
Onko joku joutunut jättämään trailin kesken vuoristotautioireilun vuoksi?

Ja osaisiko joku kertoa, millaisia (tai lähinnä miten paksuja) vaatteita InkaTrailille kannattaisi varata maaliskuussa? Samalla reissulla kun tulee kierrettyä koko pallo, niin ei viitsisi ihan kamalasti roudata parin päivän patikointia varten.
Kuinkahan kylmä siel on?

Ja näin naispuoleisena on noussu mieleen myös se hygieniapuoli, eli onkohan siellä millaiset mahdollisuudet käydä peseytymässä tai ylipäätään wc:ssä?

Kaikesta muustakin Inka Trailiin liittyvistä asioista olisin hyvin kiinnostunut kuulemaan.