Machu Picchu

 (Luettu 110614 kertaa)

hanu59

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #40 : 02.02.2008, 12:28:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Sanza"
Kiitos paljon kaikille vastanneille. Vielä olisi lisää InkaTrailiin liittyviä käytännön kysymyksiä..
Ensinnäkin, miltä teistä trailin kokeneista on se korkeus tuntunut?
Tokihan se tietysti on hyvinkin yksilöllistä, mutta meinaa vähän jänskättää koko reissu :D  
Onko joku joutunut jättämään trailin kesken vuoristotautioireilun vuoksi?

Ja osaisiko joku kertoa, millaisia (tai lähinnä miten paksuja) vaatteita InkaTrailille kannattaisi varata maaliskuussa? Samalla reissulla kun tulee kierrettyä koko pallo, niin ei viitsisi ihan kamalasti roudata parin päivän patikointia varten.
Kuinkahan kylmä siel on?

Ja näin naispuoleisena on noussu mieleen myös se hygieniapuoli, eli onkohan siellä millaiset mahdollisuudet käydä peseytymässä tai ylipäätään wc:ssä?

Kaikesta muustakin Inka Trailiin liittyvistä asioista olisin hyvin kiinnostunut kuulemaan.


Heips,

Perusta juurikin palnneena, vaikkakaan itse Inca Trailia käymättömänä, joskin ko. tripin käyneiden kanssa keskustelleena vähän asiasta:

Sacred Valley on subtrooppista sademetsää, joten varsin kylmä siellä ei ole, voit varautua n. 10°C yölämpöihin. Sen siaan saattaapi vielä maaliskuussa tulla vettä ihan huolella, sadeaikaa kun on. Eli polut voivat olla märät, kuraiset ja liukkaat. Kunnon sadeasu ja kahdet vaelluskengät voinevat olla hyvinkin tarpeen. Korkeus on alle 3000m, joten hyväkuntoiselle yleensä riittää parin kolmen päivän totuttelu ennen trailin aloittamista. Ja mate de coca tai coca-namut oikeasti auttavat, tosin myös vähentävävt nälän tunnetta, joten pitää muistaa myös syödä. Älä kuitenkaan ahnehdi, kuulin tarinoita hemmoista, joilla itse MP jäi vähän huonolle, kun kiirehtivät katsomaan auringonnousua Aquas Calientesista ja vetivät itsensä piippuun sillä nousulla MP:lle. Maaliskuu on vielä hiljaista aikaa, jenkit ja massaturistit tulevat vasta touko - elokuussa.

Hygienia on kohtuu tasollla, kunhan et pelkää kylmää vettä ja tuot omat paskapaperit ja saippuat mukanasi. Eli paskalle ja pesulle pääsee ihan omassa rauhassaan, mutta seinät voivat olla pressua ja kuuma vesi on ylellisyys. Suosittelen minäkin yöpymistä Aqua Calientesiissa ja käymistä kuumilla lähteillä ed. iltana ennen kipuamista MP:lle (10sol/2,5€), siellä saa liotettua trailin koettelemukset pois. (joskin täytyy sanoa, että oli huonoin näistä kuumavesikylpylöistä koko reissulla).

Jos et muuten välitä hirveästi inkaruinsseista ja kurasta niin mielenkiintoisepi ja maisemiltaan näyttävämpi traili on Arequipasta Colca Canyonille. Halvempikin. Tosin käydään reilusti korkeammalla, joten on haastavampi siinä mielessä, tosin päivämatkatkin ovat selvästi lyhyempiä. Suosittelen.

t. hanu
 boat in harbour is safe, but that is not what the boats are built for.

katrija

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • MSN Messenger - katrija[don't spam!]@hotmail.com
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #41 : 19.02.2008, 03:42:13 »
Joo mekin kokeiltiin tuota Paulitan sekä Miquelin mainitsemaa kengännauhailijareittiä tuossa joulukuussa 2007, mutta ei tosin käynyt yhtä iloisesti:

Menimme onnistuneesti bussilla Pisaqiin, käytiin markkinoilla ja tosi upeilla raunioilla siellä. Sitten microlla Urubambaan ja sieltä microlla Ollantaytamboon. Sieltä oli oikeastaan tarkoitus ottaa iltajuna jossa piti ehdottomasti olla tilaa mutta niinpäs vaan kävi ettei ollut, joten jäimme yöksi Ollaan.
(Junayhtiön edustaja siis lupasi edellis iltana Cuzcossa että junassa olisi tilaa Ollasta Aguas Calientesiin. Cuzcon toimisto oli jostain syystä kiinni eikä lippuja sieltä siis saanut ostettua etukäteen)

Aamulla odottelimme bussia Santa Mariaan kolmisen tuntia Ollantaytambon pääaukiolla ja lopulta eräs vartija tuli kysymään että minnes tytöt on matkalla ja kerrottuamme suunnitelmamme meni hän ystävällisesti soittamaan bussiyhtiöön.

Palatessaan takaisin luoksemme vartija kertoo lievä puna poskillansa että niin hän ihan unohti kertoa että bussit välillä Olla-S.Maria ei aina kuljekkaan Ollan kautta, joskus saattaa mennä kaksikin viikkoa että ne ajaa kaupungin kautta kun se ei oikeasti ole niiden lähtöpiste ja kun Ollasta on niin vähän matkustajia matkalla S.Mariaan....
Jäimme siis jumiin Ollaan toiseksi päiväksi.
Eikä vieläkään saatu juna lippuja.

Päädyimme ottamaan taxin vuoriston yli s.Mariaan sillä muuten olisi jäänyt koko Machu Picchu tekemättä aika pulan takia.

Maksoimme taksikuskille yli neljän tunnin vaarallisesta matkasta 150solea (n 13e?), kyydissä oli kolme hlöä.

Tie oli karseassa kunnossa. Oli sadekausi ja maanvyöryjä oli vähintään sadan metrin välein, monissa oli tuoreita kukka kimppuja valkoisten ristien vieressä.
Itsekkin koimme pienen kivi sateen mutta selvisimme luojan kiitos ehjin nahoin.

Viimeinen bussi Santa Mariasta Santa Terezaan oli juuri lähtenyt 15  min ennen meidän saapumistamme Santa Mariaan ja paikallinen taksi kuski hurjsteli meidät sitten autollansa bussin kiinni.
Autossa meinasin pissata housuun kun jouduin istumaan pelkääjän paikalla, vedimme siis kahtasataa pienillä hiekkaisilla rinne teillä saadaksemme bussin kiinni, siitä kyydistä maksoimme 15solea.

Myöhemmin kuulimme että combeja S.Mariasta S.Terezaan kulkee läpi päivän, päivällä klo 11-16 kaikista useiten ja sen jälkeen noin puolentoista tunnin välein aina klo 22.30 saakka.

Saavuimme S.Terezaan n klo 17.30 ja bussi kuski heitti meidät vielä pientä lisämaksua vastaan hidroelectricalle (vesivoimalalle).

Aloitimme reippaan mutta epäonnisen kävelyn kohti Aguas Calientesia kuuden seittämän välissä illalla.

Pimeys laskeutui nopeasti ja ainoa taskulamppumme hajosi heti alkuunsa.
Alkoi myös satamaan. Sademetsän kaatosade, ei mikään pieni sievä ropi ropi vaan pian tuntui siltä että olisin vallan mainiosti voinut meloa itseni rinkan kyydissä loppumatkan.

Paikalliset sanovat että junaradalla (jota pitkin siellä siis kävellään) ei kulje junia klo 17 jälkeen mutta se tarkoittaa vain ettei niitä kulje matkustajille ;)

Saimme siis loikkia pusikkoon muutaman kerran kuin pelästyneet jänikset.

Junat on nopeita ja radan viereiset pusikot piikikkäitä, mahdollisesti myrkyllisiä sillä alle kirjoittaneella oli sauraavana aamuna kivoja turvonneita naarmuja jaloissa ja kuumetta ;)

Radan poikkipuut on muuten sadekaudella liukkaita joten myös ehkä sen seurauksena säärissäni oli näitä kauniita matkamuisto merkkejä....

Saavuimme Aguas Calientesiin yöllä kymmenen aikaan ja otimme ensimmäisen hotelli tarjouksen vastaan jota meille tarjottiin.

Aamulla heräsin siis melkein 40 asteen kuumeessa ja luovuimme suurista trekkaus suunnitelmistamme.
Kaikki kamppeemme oli yöllisen seikkailun jäljiltä edelleen märkinä ja tyydyimme ottamaan yltiö hintaisen bussi kyydin ylös raunioille joilla juuri hädin tuskin jaksoin käydä kääntymässä.

Kävimme Huchyipicchulla (noinkohan se kirjoitettiinkaan) siinä Wayna Picchun kupeessa, se oli aikas mukava, muuhun ei energiaa riittänyt ja lähdimme takaisin alas.

Onnemme potkaisi onneksi kerran vielä eteenpäin ja saimme juna liput takaisin Cuzcoon samaksi illaksi.
Kuume laski seuraavien päivien aikana ja jäljelle jäi outo flunssa.

Niin ja kerrottakoon sekin vielä että se sama tauti on päällä vieläkin, vaikka Machu Picchun reissusta on jo 2,5kk ja olen jo Suomessa.
Tällä viikolla alkaa uusi lääkärisarja arvauskeskuksella.
Tähän mennessä siis ovat veikanneet vain perus flunssaa, ihmettelevät tosin joitain oireita ja kuumeen ajoittaista palailua, itse olen jo alkanut kutsumaan tätä olotilaa Peru's flunssaksi, no siitä offtopicista ei enempää:)

azucena

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #42 : 19.02.2008, 11:01:02 »
Huhhuh katrija, aikamoinen MP-reissu teillä! Toivottavasti kummat oireet alkaa pian katoilemaan..! :)
"whatever tomorrow brings, i'll be there with open arms and open eyes"

jre4

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #43 : 25.02.2008, 09:26:53 »
Korkeuteen sopeutuminen on niin yksilöllistä, että sitä on turha käydä etukäteen arvailemaan. Korkein sola Inca Traililla on reilut 4200 metriä. Sopeutumista auttaa tietysti se, jos oleskelet muutaman päivän esim. Cuscossa etukäteen. Tai käyt Titicacalla.

Vessaan kyllä pääsee mutta eihän siellä mitään suihkuja ole. Kyllä neljä päivää menee peseytymättäkin.

Aquarian

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #44 : 02.03.2008, 18:13:01 »
Itse asiassa Inka Traililla on kolmantena iltana mahdollista käydä suihkussa Winay Huaynassa, vai mika sen leiripaikan nimi olikaan. Suihkuun saa lämpimän veden kolikolla, taisi vaatia 1 tai 2 solea. Muuten reitillä on kylmä vesi ja ainakin ensimmäisessä leiripaikassa suomalaisten(!) kehitysyhteistyönä rakentamat käymälät.

Eikä siinä kaikki - Winay Huaynassa on myös pieni baari, jonka terassilla on hyvä maistella Cusqueñaa, ihastella maisemaa auringonlaskuineen ja valmistautua seuraavan aamun aikaiseen herätykseen. 8)

samuelson

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Machu Picchu
« Vastaus #45 : 03.03.2008, 15:39:37 »
Moi,machhu picchulle tarkotus mennä huhtikuussa ja reissu varattu gapin kautta..tietääkö kukaan noista matkavakuutuksista,otin tapiolasta ku perheellä sinne keskittyny ja halvalla sai vaikka yli 3kk reissuks meneeki..olikohan 65 euroo..mutta siihen ei sisälly toi machhu picchu reissu,ei edes lisähinnasta..sanoivat että sieltä voi reissulle ostaa tolle trekille jonku vakuutuksen.kellään kokemuksia?ainut mikä ois tainnu kattaa ton inca trailin ois ollu goudan super mut maksanu noin 200 e enemmän..minkälaisia vakuutuksia porukalla on ollu sit tonne?

bimba

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #46 : 11.03.2008, 13:11:47 »
Aikomuksena ois suunnata Machu Picchulle kesäkuussa, mutta en haluaisi varata reissua sinne etukäteen, koska tarkat aikataulut ei oo vielä selvillä ja ainakin mun budjetille noi Kilroyn kautta tarjotut valmiit paketit ja muut netistä löytämäni ovat ihan riistohintaisia. Oon selaillu tätä topicia vaikka kuinka, mut en oo löytäny etsimääni. Eli onko joku ollut aiemmin Machu Picchulla kesäkuussa ja buukannut trailin vasta Cuzcosta? Millaisia kokemuksia, voiko kahdelle löytää paikan? Minkä hintaista? Entäpä jos trailille ei löydy tilaa, onnistuuko matka Machu Picchulle muuten? Eli voiko junasta vielä löytää siinä tapauksessa tilaa?

Ja noista vakuutuksista, ainakaan mun oma matkavakuutukseni ei välttämättä korvaa, jos tuolla MP:llä sattuisi jotain tapahtumaan, mut täytyy toivoa parasta! Ja ottaa selvää hiukan lisää. Ainakin näin nopeasti tsekattuna näyttäis, että matkavakuutus Ifillä maksais noin 150 € enemmän urheilulajeista tulevan lisämaksun kanssa.

Junantuoma

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #47 : 11.03.2008, 20:43:57 »
Marraskuussa kävimme Machu Picchulla, ei kylläkään Inka Trailin kautta.

Cuscosta ostimme pakettimatkan yöpymisellä Aguas Calientesissa ja opastettu kierros MP:ssa, hinta 140 USD. Alkumatka bussilla, loppumatka junalla. Kannattaa ottaa tuo kahden pävän reissu, Aguas Calientesissa on nähtävää, ja pääsee aamun ensimmäisellä bussilla ylös Machu Picchulle ja opastetun kierroksen jälkeen on aikaa kierrellä useita tunteja ennen paluumatkaa. Oppaana oli Cosme Cuba, jolla oli melkoinen tietämys aiheesta ja puhui hyvää englantia. Cuscon lentokentän myymälästä löysin hänen kirjoittamansa kirjan MP:n historiasta.

Inka tailin kautta matkustavien pitää miettiä vuoristotaudin riskiä, ei riipu fyysisestä kunnosta.
n ole täydellinen idiootti, jotain vieläkin puuttuu.

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #48 : 02.09.2008, 21:23:42 »
Suunnitelmissa olisi helmi-maalsikuu tai tammi-helmikuu. Helmikuussa koko reitti näkyy olevan kiinni, ja sataakin ja mutaa on tiedossa. Kyselisin lähinnä maisemista, eli onko kaikki paikat sumun/pilvien peitossa, vai näkyykö kuitenkin edes jossain määrin hienot vuoristomaisemat sateesta huolimatta? Sataako nonstop vain kuuroina? varusteiksi riittänee tuo normaali Lapin-varustus...Edellä joku kehui Colca canyonia, mitä kautta olette varanneet reissun vaiko ominpäin?
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

bl_pixel

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 64
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #49 : 02.09.2008, 23:48:30 »
olen ollut Cuscossa ja MP:llä sekä kesä- että tammikuussa, nyt tammikuussa 2008 viimeksi. Ero on aika selvä, mutta ei tammikuukaan aivan toivoton ollut. Menimme MP:lle tosin junalla, joten trailin kunnosta en osaa sanoa. Olimme Cuscon alueella n. 4-5 pv., sää oli enimmäkseen pilvinen, pilvipoutainen, sade oli ajoittaista ja kevyttä, yksi kunnon rankkasade, mutta aurinkoakin näkyi. Käynti MP:llä oli ihan nautittava. Aamulla aikaisin sateli, ja jälleen iltapäivällä. Auringonnousua ei olisi kannattanut ylös mennä katsomaan. Monet kuvat verrattuna neljän vuoden takaiseen kesäkuussa tehtyyn reissuun ovat kyllä vähän ikäviä, mutta photoshopilla puukottaen niistäkin saa jotain...joukkoon mahtuu myös ihan aurinkoisia näkymiä, mutta vuoret olivat kyllä koko ajan enemmän tai vähemmän pilvipeitossa.

Colcalle voit helposti ostaa retkueen Arequipasta, joko kahden päivän kiertomatkan tai hiukan pitemmänkin vaelluksen. Tarjouksista ei koskaan ole ollut puutetta. olen kyllä itse ollut aina liikkeellä runsaalla ajalla, joten minulla olisi ollut aikaa odotella sopivaa retkeä. Retkeilee siellä ominpäinkin, mutta vaatii vain enemmän omaa järjestelyä.

chagak

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #50 : 06.09.2008, 14:28:05 »
Onko kukaan ollut MP:llä marraskuun lopussa tai joulukuun alussa? Millaiseen säähän kannattaa varautua? Kylmää, sateista??

TahtooReissuun

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #51 : 23.02.2009, 23:16:07 »
Onko kenelläkään kokemusta Bonanza Tours Perusta matkanjärjestäjänä Macchu Picchulle? Olisi Sacred Valley ja Machu Picchu 280 dollaria, onko järkyttävän kallis? Kun tuntuu osa olevan yli 400 dollariakin. Lennämme Limasta Cuscoon 3.huhtikuuta, koskakohan uskaltaisi lähteä kipuamaan Machulle? :) Voiko jo 5.päivä vaiko 6.päivä? Tarkoituksena olisi 2pv/1yö -retki. Kaikki pikaiset vinkit tervetulleita!

fresialinda

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #52 : 24.02.2009, 19:25:19 »
Moi! Machu Picchu ei ole niin korkealla vuoristossa kuin Cusco ("vain" vähän yli 2000 m:n korkeudessa, kun taas Cusco yli 3000 metrissä) joten mahdolliset vuoristo-oireet helpottavat tai häviävät M. Picchulla. Eli varmasti voi jo heti Cuscoon saapumisen jälkeen mennä M. Picchulle. En tiedä millaiselle retkelle olette menossa, mutta yleensä pakettiretkillä körötellään lähes huipulle asti bussilla, joten kiipeilläkään ei varsinaisesti tarvitse.
Hinnoista en osaa sanoa muuta kuin sen, että itse maksoin pelkästä junalipusta Aguas Calientesiin ja takaisin 140 dollaria viime vuonna. Oli kyllä elokuuta eli vilkkain turistikausi menossa. Joten mainitsemasi hinta ei kuullosta kovin pahalta, jos siihen sisältyy Sacred Valley, majoitus ja pääsymaksu M. Picchuun. Jollakin toisella voi olla tästä parempaa tietoa.
Kivaa reissua!

maijahii

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #53 : 24.02.2009, 21:23:51 »
Onko kukaan ollut MP:llä marraskuun lopussa tai joulukuun alussa? Millaiseen säähän kannattaa varautua? Kylmää, sateista??
Minä kävin joulukuun puolivälissä, jolloin kyllä sateli, mutta ei siellä kylmä kuitenkaan ollut (välillä t-paidalla, välillä takkia päälle). Kannattaa tosiaan mennä heti avaamisaikaan klo 6 aamulla, sillä silloin sää on yleensä selkeämpi ja näkee vielä hienoja maisemia. Olikohan jo kahdeksaan mennessä kun pilvet peittivät melkeinpä koko Machu Picchun ja näkyvyys oli huono. Sää kyllä vaihtelee useasti, mekin kun siellä useampi tunti vietettiin niin välillä oli ihan aurinkoista ja välillä ihan pilvistä.

RatKing

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #54 : 05.03.2009, 10:37:06 »
Moi kaikille MP:lle suuntaaville,

Alla eräälle ystävälleni lähettämäni sähköposti, jossa infoa InkaTrailista. Reissun ajankohta oli maaliskuu 2007, joten hinnat eivät pidä paikkaansa, mutta muuten toivottavasti hyödyllistä tietoa.

----------------------------------

Me lähdettiin InkaTrailille X-treme Tourbulencia
(www.x-tremetourbulencia.com) nimisen firman kautta. Niillä on
Cuscossa toimisto, ja me valittiin se ihan puhtaasti niiden
palvelutason perusteella kun yhtenä iltana kierrettiin 5 toimistoa
läpi tekemässä vertailua.

Cuscossahan toimii satoja InkaTrail palveluja tarjoavia firmoja, mutta
vain osa on niinsanottuja lisensoituja "direct tour operatoreita
Camino Inkalle", eli jos ostat palvelun heiltä, niin myös se toimisto
sinut Machu Picchulle vie. Muut, joilla ei ole oikeuksia InkaTrailiin
myyvät sinut jollekin toiselle toimistolle ja sekaannukset ovat
mahdollisia. Näiden kanssa kannattaa olla tarkkana, pyytää niiltä
todistusta tms.

Hinta oli 230 USD/per hlö. Se ei ollut halvin, meille tarjotut olivat
väliltä 190-350 USD. Mutta niinkuin kerroin, palvelu oli todella hyvää
ja kaikkiin meidän kysymyksiin vastattiin asiallisesti. Tuon halvimman
tarjouksen tekijä oli joku tyyppi joka tuli meille kadulla
esittelemään InkaTrailia huonolla englannilla (tää ei nyt teillä niin
oleellinen taida olla...:), eikä oikein osannut vastailla meidän
kysymyksiin. Kysymyksiä mitä kannattaa selvittää on esim:

- InkaTrailille lähtevän ryhmän koko? muut turistit?
- Mitä todella sisältyy hintaan? (pääsymaksut, bussilippu alas Aquas
Calientesille, Juna- tai bussimatka takaisin yms.)
- Pitääkö olla omat makuupussit tai teltat?
- Miten ruokailut on järjestetty?
- Saako vettä kantajilta vai pitääkö kantaa itse mukana?

Toi ryhmän koko on aikas oleellinen. meillä oli 11 turistia, 2 opasta.
Kansallisuudet ja iät kerrottiin meille pyynnöstä. (sekin on tärkeää
että on samanikäistä jengiä ja eri kansallisuuksia) Eka luultiin että
ryhmän koko olisi ollut luvattu 6 hlö, mutta se kasvoi just kun meidän
lähtöpäivän ilmoittautuminen oli menossa umpeen. Toisaalta se ei
haitannut, me saatiin pyytämättä Hennan kanssa bussiliput Machu
Picchulta alas Aquas Calientesille (muuten 6 USD/hlö) korvaukseksi kun
ne kertoi meille väärää infoa ryhmän koosta.

Muutenkin kannattaa selvittää mitä porterit kantaa, pitääkö itse
kuljettaa omat kamat tms. meillä piti, mutta tuossa 350 USD
tarjouksessa kaikki olisi kannettu meidän puolesta. (aateltiin että
mikäs se semmonen vaellus nyt olisi... ;), eli porterit kantoivat
teltat, ruoat ja vedet ja me sitten omat vaatteet, makuupussit ja
-alustat, sekä tieteskin vesipullot (kokilta sai keitettyä vettä
aamuisin, johon me sitten lisättiin mehujauhoa tai kokalehtiä), eli
vettä ei välttämättä tarvinnut ostaa matkalta. Sieltäkin sitä kyllä
saa tasaisin väliajoin ja hirveeseen hintaan... Periaatteessa muovisia
mehupulloja ei saa viedä Trailille, koska roskaaminen on todella iso
ongelma. Sitä ei kukaan kyllä valvonut, mutta me kunnioitettiin tätä
ajatusta ja vietiin omat kannettavat termarit mukana.

Meidän reissu oli huippuhyvä ja ihan uskomaton kokemus. Osaksi se
johtui huippumukavasta ryhmästä ja oppaista sekä loistavasti
hoidetusta ohjelmasta. Makuupussit oli ehjiä, eikä teltat vuotaneet ja
ruoka oli älyttömän hyvää. Mutta mä olen myös sitä mieltä, että Machu
Picchua ei voi ymmärtää kävelemättä sitä 37km, ja näkemättä niitä
muita mahtavia raunioita, sekä tuntematta aikamoista tuskaa toisen
päivän ekan nousun jälkeen! Itseasiassa MP on hirveä turistirysä jonne
tungeksii japanilaisia heti ekalla junalla 11.00 aikaan hirveitä
määriä. InkaTrailin vaeltajat pääsevät sisään heti 7.30 aamulla ja
paikka on suht rauhallinen siihen aikaan. MP:lle voi tehdä kyllä
päiväreissun - Ekalla junalla aamulla Cuscosta ja illalla takaisin
Cuscoon asti. Tälläinen reissu tulee kyllä halvemmaksi tietenkin -
mutta väitän että vastinetta rahalle saa 10 kertaa enemmän vain vähän
isommalla panostuksella.

Esim PeruRailin sivuilla (www.perurail.com) packpacker roundtrip on
tällä hetkellä 73USD,  ja sisäänpääsy vissiin 20USD.
Opiskelijakortilla pitäisi myös saada alennusta -kerro se kun teette
tarjouskyselyjä mailitse. En ole ihan varma, mutta saattaa saada
peräti 50% alennusta.

Heinä- Elokuu taitaa olla perinteisesti vilkkainta aikaa. Trailille
lasketaan päivässä 500 hlöä (turistit+oppaat), joten ihan yksin siellä
ei kävellä, mutta esim. me käveltiin Hennan kanssa pitkiä pätkiä
kahdestaan, ilman että ketään muita olisi näkynyt. Meidän ryhmässä
oppaat kävelivät edessä ja takana, ja ryhmä venyi aika pitkäksikin
välillä.
---------------------------------------


Antti81

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #55 : 10.11.2009, 02:44:13 »
Saapastelin tyttoystavani kanssa Machu Pichulle puoliksi halvalla lokakuussa 2009. Eli reitti meni nain:

Cuscosta ajeltiin Aquas Calientesiin junalla, hintaa oli lahemmas 50 dollaria/naama. Tarkoitus oli tahankin suuntaan menna bussilla. Herattiin joskus neljalta, kun hostellimies vaitti, etta viidelta menee eka bussi. No, se menee oikeasti kello 8. Viidelta menee minibussi, joka kaahaa saman valin Cusco-Santa Maria kaksi tuntia nopeammin kuin tavallinen dosa. Jatettiin valiin.

Aguas calientesista loytyi aseman lahelta hostelli, 15 solea, en muista oliko henki vai huone. Tais olla koko huone.

Aamulla sitten kaveltiin Macchu Pichulle, oltiin siella n. 5.30. Palattiin joskus iltapaivalla takaisin Aquas Calientesiin, tarkoitus oli paasta junalla hidroelectricalle asti. Juna sinne maksaa 8 $. Ei saatu enaa lippuja, kun tultiin 10 minsaa ennen junan lahtoa asemalla. Eli jos tahan junaan tahtoo, kannattaa ostaa liputa edellisena paivana ja tulla ajoissa alas Macchu Pichulta. Vahan oli semmoinen olo, etta just just ehtii, jos kay katsomassa Wayna Pichun ja kiertaa sen jalkeen Machu Pichun omin pain.

Mutta siis paadyttiin kavelemaan Aguas Calientesista Hidroelectricalle. Matkaan meni n. 2,5 tuntia, meilla lieva alamaki. Junaradalla tais olla yks risteys, yks veturikin tuli vastaan, ei onneks tunnelissa tai sillalla.

Hidroelectricalta otettiin sitten pakukyyti Santa Teresaan, mista jatkettiin taksilla Santa Mariaan. Eka kuski myi meille lipun Santa Mariaan asti, hintaa koko matkalle 10 solia/nassu. Santa Mariassa taksikuski vei halpaan hostelliin, sen naapurissa halpa ja varsin ok ravintola, kunhan pyytaa ajoissa, etta illallista tahtois. Noihin autoiluihin muuten meni aikaa ehka pari tuntia.

Samana iltana ostettiin bussilippu Santa Maria-Cusco. Tais olla n 8 tuntia ja noin 15 solea/henki. Sanoisin, etta paluumatka jalan ja bussilla oli paljon muistettavampi kuin turistijuna, ja tata reittia nayttaa moni tulevan Machu Pichulle pain. Vahan vasytti Santa Mariassa, kun oli eka kavellyt koko paivan Machu Pichulla ja sitten viela junarataa, mutta kylla siita selviaa, jos on ihan normaalikunto.

Viela sellaisen saastovinkin kuulin, etta jotkut kuulemma kiipeaa edellisena yona Macchu Pichulle, kun paikka on mennyt kiinni ja nukkuu raunioilla. Saastyypa paasymaksu, mutta tuskin paasee Wayna Pichulle.

Ikiliikkuja_

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 165
 • Aivot narikassa ja lappu hukassa
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #56 : 10.11.2009, 03:04:56 »

Hidroelectricalta otettiin sitten pakukyyti Santa Teresaan, mista jatkettiin taksilla Santa Mariaan. Eka kuski myi meille lipun Santa Mariaan asti, hintaa koko matkalle 10 solia/nassu. Santa Mariassa taksikuski vei halpaan hostelliin, sen naapurissa halpa ja varsin ok ravintola, kunhan pyytaa ajoissa, etta illallista tahtois. Noihin autoiluihin muuten meni aikaa ehka pari tuntia.

Santa Teresasta loytyy myos runsaasti halpaa majoitusta alkaen
10sol/naama. Ravintoloitakin on enemman kuin tarpeeksi. Hinnat
ovat huomattavasti halvemmat kuin Aquas Calientesissa.(Tai Cuscossa.)
Plussana myos "Thermal Baths" kavelymatkan paassa,(tai taksilla ..)
jotka ovat 24h auki. Paasymaksu taitaa olla 10sol (en itse vieraillut
mutta muut kehuivat.) Ja kukaan ei yrita kaupitella tai nakittaa sua
mihinkaan syomaan tms.


Mutta siis paadyttiin kavelemaan Aguas Calientesista Hidroelectricalle. Matkaan meni n. 2,5 tuntia, meilla lieva alamaki. Junaradalla tais olla yks risteys, yks veturikin tuli vastaan, ei onneks tunnelissa tai sillalla.

Siina pisimmalla sillallahan on jalkakaytava sivussa.. Natisee ja paukkuu
ne pellit mukavasti.. Muut sillat on niin lyhkasia etta kun kayttaa aivojaan
niin ei oikein voi jaada minkaan alle. Tunnelin voi ja se kannattaa kiertaa, yksi
porukka oli siella tunnelissa kun juna oli tulossa ja juoksivat paastakseen pois,
yksi nainen kaatui sinne sitten. Oli traumatisoituneen oloinen ja itkeskeli
tapahtunutta myohemmin. Ei kuitenkaan kaynyt sen kummempaa, ruhjeita polvissa.

Viela sellaisen saastovinkin kuulin, etta jotkut kuulemma kiipeaa edellisena yona Macchu Pichulle, kun paikka on mennyt kiinni ja nukkuu raunioilla. Saastyypa paasymaksu, mutta tuskin paasee Wayna Pichulle.

Samaa kuulin itsekin, mutta mitapas jos vartijat nappaa? Veikkaan etta maksaa
useamman paasymaksun verran... No, toisaalta Aquas Calientesissa voi olla mukava
putka. 
Ainoa kahleeni olet Sinä, kulkurin iltakalja
  -Hassisen Kone

matkamies31

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 332
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #57 : 09.12.2009, 21:32:29 »
Ehtiikö viikossa tehdä Limasta keikan Macchu Piccuun?

Ikiliikkuja_

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 165
 • Aivot narikassa ja lappu hukassa
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #58 : 10.12.2009, 06:13:36 »
Ehtiikö viikossa tehdä Limasta keikan Macchu Piccuun?

Kylla. Jos olettaa etta liikut kulkuneuvolla etka jalan.
Ainoa kahleeni olet Sinä, kulkurin iltakalja
  -Hassisen Kone

petska

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 280
  • Profiili
Vs: Machu Picchu
« Vastaus #59 : 06.01.2010, 23:51:05 »
Ehtiikö viikossa tehdä Limasta keikan Macchu Piccuun?

Kylla. Jos olettaa etta liikut kulkuneuvolla etka jalan.

Lima-Cuzco bussilla on noin 20 tuntia. Bussit kulkee pääasiassa yöllä. Cruz del Sur on suosituin ja kallein bussiyhtiö.

Cuzco-MP-Cuzco reissun tekee yhdessä päivässä. Peru Railin junamonopoli pelaa hyvin. Kallista se tosin on. Enkä suosittele tällaista päiväreissua.

Juna-aikataulut: http://www.perurail.com/

Voit tehdä reissun kolmessa päivässä mutta hulluahan se on!