Busseillen lattareissa.

 (Luettu 4146 kertaa)

reppuli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Busseillen lattareissa.
« : 27.06.2006, 02:14:58 »
Miettinyt jos lähtisi pohjoisesta amerikasta ja valuisi busseilla aina buenosiin asti niin kuinkahan realistista tämä haahuilu on.? Rahaa ei olisi kauheasti, 3000+ ehkä. Halvat maat saisivat enemmän aikaa osakseen kuin kalliit. Kielen kanssa no hubiera problemas. Toisekseen, en ole löytänyt halpoja lentoja argentiinasta eurooppaan. Olenko etsinyt väärästä paikasta.?
onakin aikaisena aamuna Nuuskamuikkunen heräsi teltassaan Muumilaaksossa ja huomasi että ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Busseillen lattareissa.
« Vastaus #1 : 02.07.2006, 21:46:42 »
Tarkoitaako "pohjoinen amerikka" Pohjois-Amerikkaa vai pohjoisosaa Etelä-Amerikasta?

Kyllähän sitä vallan mainiosti matkustaa busseilla lattereissa. Ja onhan sitä moni hurauttanut fillarillakin läpi Väli-Amerikan. Kaikki on mahdollista.

Jos 3000 on budjetti, niin se on sitten budjetti ja elää sen mukaan. Paljon riippuu siitäkin, kauanko olet ajatellut matkalla viipyä, mihin vuoden aikaan matkustat, missä maissa matkustat ja millaiset ovat matkailutottumuksesi. Ilman tieto näistä on mahdotonta ottaa kantaa kustannuksiin.

Dormipaikat eivät missään maksaa paljoakaan ja niitäkin halvempaa majoitusta on olemassa. (Ainakin) Argentiinassa, Chilessä ja Brasiliassa  telttailu on suosittua ja (ainakin) Kolumbian  rantakohteissa halvimmin pääsee majoittumalla pelkkään hostellin tai leirintäalueen riippumattoon. Fillarireissaajista moni turvautuu paikallisten vieraanvaraisuuteen.

Halvinta majoitus on Boliviassa, missä jo eurolla saa oman huoneen. Kolumbian riippumatot taisivat maksaa kaksi euroa ja Chilessä, maanosan kalleimmassa maassa, dormimajoitus 7.5 euroa.

Etelä-Amerikassa maat halvimmuusjärjestyksessä:

1. Bolivia
2. Peru
3. Argentina
4. Kolumbia
5. Paraguay
6. Ecuador
7. Brasilia
8. Chile
9. Uruguay

Lennot Euroopasta Etelä-Amerikkaan ovat halvimimmat nimenomaan Buenos Airesiin. Ja halvimmat lennot myydään Espanjasta tai Englannista. Kannattaa tutustua sellaisiin lentoyhtiöihin kuin Aerolineas Argentinas, Iberia, Air Madrid ja Air Comet (jolla ei tosin taida olla nettimyyntiä). Air Madridin lentoja saa jopa hintaan 340e suunta (riippuen matkustusajankohdasta).

reppuli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Busseillen lattareissa.
« Vastaus #2 : 02.07.2006, 23:27:41 »
Kiitos usvaauer. Unelma olisi aloittaa ihan vancouverista... sielläpäin on nimittäin sukua. Sitten niin kauan matkataan etelään kun rahat riittää. Ehkä eivät riittäisi ihan Buenos airesiin asti? Osaatko sanoa paljonko pitkän matkan bussit maksavat?
onakin aikaisena aamuna Nuuskamuikkunen heräsi teltassaan Muumilaaksossa ja huomasi että ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu.

ipanemalainen

 • Reissaaja
 • Viestejä: 38
  • MSN Messenger - ipa.reuna@hotmail.com
  • Profiili
Busseillen lattareissa.
« Vastaus #3 : 03.07.2006, 17:14:27 »
Ainakin jenkeissä grey houndit on todella kalliita. Taidettiin maksaa noin 100 $ NYsta Miamiin (edestakaisin). Paikallisilta ymmärsin että on paljon halvempaa lentää (mutta itse emme koskaan näitä halpoja lentoja löytäneet).
USAssa menee vähintään 30 $/pvä minibudjetilla, eli jos asustaa hostellissa ja laittaa ruoat itse. Itsellä meni n 800 $ kuukaudessa.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Busseillen lattareissa.
« Vastaus #4 : 03.07.2006, 23:14:01 »
Pakko todeta, että ei 3000+ riitä, jos aikoo matkustaa busseilla Vancouverista Buenos Airesiin. Ei sitten millään! Enkä muutenkaan kauheasti liputtaisi ajatuksen puolesta, jollei aikaa ole todella paljon. Busseissa istuminen alkaa pitkän päälle tympiä pahemman kerran, jos joka päivä tai joka toinen joutuu sitä tekemään.

Jo USA:n läpi sujauttaminen lohkaisee ison osan budjettiasi. Olisikohan realistista ajatella, että pääsisit Costa Ricaan asti (jos sinnekään)? Itselläni ei ole käsitystä Väli-Amerikan hintatasosta, mutta olen siinä uskossa, että kalliimpaa on kuin Etelä-Amerikassa. Ilmeisesti juuri Costa Rica on kallein. Tosin Costa Ricasta pääsee halvalla Air Madridilla Espanjaan.

Kansainväliset bussit ovat pari-kolme kertaa kalliimpia  kuin maan sisäiset kaikkialla lattareissa. Kannattaa siis aina hurauttaa rajalle maan sisäisellä bussilla ja ylittää raja paikallisbusseilla tms. Busseissa mantereella on valtavasti hintaeroja riippuen tasosta. Jos suostuu tinkimään mukavuudesta voi matkustaa törkeän halvalla.

Kannattaa myös muistaa Panama-Kolumbia on koko lattareiden kinkkisin rajaylitys, joka onnistuu vain vesitse.

reppuli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Busseillen lattareissa.
« Vastaus #5 : 04.07.2006, 00:40:04 »
Surullista, mutta varmaan totta.  :(  Pitää varmaan keksiä jotain muuta yhtä mielenkiintoista... Ottaa fillarointi harkintaan...jenkkejen läpi fillarilla? Liftaus ei jenkeissä ole välttämättä ihan suositeltavaa? Tai sitten pitää puurtaa lisää töitä. Mukavuudesta olisin kyllä valmis tinkimään. Olisihan minulla toki aikaa, vaikka koko vuosi. Kyse olisi siis välivuodesta.
onakin aikaisena aamuna Nuuskamuikkunen heräsi teltassaan Muumilaaksossa ja huomasi että ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu.

Hapi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Busseillen lattareissa.
« Vastaus #6 : 04.07.2006, 14:05:44 »
itse vedin viime vuonna Chicagosta Argentiinan Etleä-kärkeen ja takaisin pohjoiseen Rioon. Lähinnä bussilla, mutta Argentiinassa rupesi tympimään istuminen ja tein muutaman lennon.
Lähinnä Etelä-Amerikka on se ongelma bussilla matkustamisessa, koska se on pirun iso. Paljon isompi kuin tajuakaan. Väli-Amerikan pystyy vetämään vaikka yhdellä kertaa, jos niikseen tulee. Hyviä bussilinjoja menee maasta toiseen. Halvemmalla pääsee chicken busseissa eli entisissä koulubusseissa.
Jenkeissä GreyHound on SE bussifirma ja reittejä löytyy nettisivuilta, kuin myös hintoja. Armtrak on juna yhtiö, jolla voisi päästä kivuttomammin pitempiä matkoja. Hinnat ovat melkein Suomen hinnoissa. Muistaakseni. Itse en käyttänyt kertaakaan.  

Käyppä katsomassa mun nettisivut, www.hortoilu.net, ja siellä kartat niin näät reittini. Ja kysele lisää...

Lennoista sen verran, että lensin Panama Citystä Quitoon ja se oli n. 270 taalaa. Vielä vähän halvemmalla olisi päässyt Kolumbian Cartagenaan, jonna pääsee myös veneellä. Se oli muistaakseni 200 taalaa, mutta kestää 4-5 päivää ja vähän epävarma riippuen kuskista, säästä ja tuurista.
Buenos Airesista meinasin lentää Eurooppaan ja ainakin niin päin oli AirMadrid selvästi halvin. Mutta lentää vain Madridiin. Brasiliasta oli selvästi kalliimpi. Muutenkin Etelä-AMerikan sisäiset lennot ovat aika kalliita.

Paljon tulisi lisää, mutta oravapyörä kutsuu. Toivottavasti oli hyötyä.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Busseillen lattareissa.
« Vastaus #7 : 05.07.2006, 02:46:38 »
Lainaus käyttäjältä: "reppuli"
Surullista, mutta varmaan totta.  :(  


Paljonhan riippuu siitä, kuinka kauan aiot viettää aikaa esim. USA:ssa. Nyt kun vilkaisin Greyhoundin sivua, niin Seattlesta San Diegoon (eli pohjoisesta etelään) pääsisi 33 tunnissa eli yhdellä istumalla! Ja lippukin maksaisi alle 100 USD. Mutta jos haluat hengailla, niin rahaa varmasti palaa.

Jos joku 3000 tonnia jää kulutettavaksi Väli- ja Etelä-Amerikaan, niin kyllä sillä jo aika pitkälle Etelä-Amerikkaa pötkii.

Siitä fillaroinnista. Muistaakseni tällä foorumilla joku tyttö aivan hiljakkoin kertoi fillaroineensa Väli-Amerikan läpi ja olen kyllä törmännyt muihinkin vastaavanlaisiin fillarointikokemuksiin.

(Tarkistin tiedon: kyseessä on nimimerkki Boca ja matka Meksikosta Kolumbiaan pyörällä. Tekisi kyllä mieli kuulla lisää siitä matkasta!)

Sun pitää nyt vaan ottaa tarkasti selvää kustannuksista. Lainaat kirjastosta Väli-Amerikan ja Etelä-Amerikan oppaat ja katsot sieltä, mitä majoitus ja matkustaminen eri maissa maksavat.

Parhaimmat säästövinkit:
1) Vältä paikallisten lomakuukausia (majoitus ja joskus matkustaminenkin kalliimpaa)
2) Vältä heinä- ja elokuuta (länkkäreiden lomakuukaudet nostavat hintoja)
3) Vältä suurkaupunkeja


P.S.

Lueskelin Hapin matkapäiväkirjaa, lähinnä Etelä-Amerikan osuutta. Kauhealla vauhdilla matkustit! Mikä oli pisin aika, minkä olit yhdessä paikassa? Itse vietin lähes 3vkoa Buenos Airesissa, pari viikkoa Riossa ja Sao Paulossa. Limassakin meni kymmenen päivää. Olen laiskimus! Olin reissussa yhtä pitkän ajan kuin sinäkin mutta kolmen mantereen sijaan en päässyt yhtä pidemmälle. Laiskimus!

reppuli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Busseillen lattareissa.
« Vastaus #8 : 06.07.2006, 00:22:06 »
Kiitos vastauksista!

Nyt pitää laittaa mietintämyssy päähän, voisin muuten pitää sitä töissä niin aika rientäisi.  :) Jenkeissä haluaisin käydä Seattlessa, San fransiscossa ja moikkaamassa yhtä Kalifornialaista jonka tapasin Japanissa. Noin viikon olisin ehkä. Tuli myös toinen vaihtoehto mieleen. Meksikosta voisi lentää Kuubaan ja sieltä kotiin. Tietty olisi ihana nähdä kaikki: intiaanit ja machu pichu ja amazonas ja buenos aires ja andit ja ja...  :P Santiagossa on myös tuttu jota kävisin tapaamassa. Jännitän parhaillaan pääsenkö yliopistoon, tulokset julkistetaan pian. Ellen pääse ei se välttämättä haittaisi.  :roll:
onakin aikaisena aamuna Nuuskamuikkunen heräsi teltassaan Muumilaaksossa ja huomasi että ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu.

Boca

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
Busseillen lattareissa.
« Vastaus #9 : 06.07.2006, 20:17:52 »
et saa skipata lattareita!!! missaan nimessa!!
asiaan. valiamerikassa parjaa hyvin 100 doltsulla / viikko. guatemalassa ja hondurasissa meni paljon vahemman, costa ricassa ja panamassa taas ehka suhteessa enemman mutta anyway parjaa huntilla. panama-kolumbia vali sujui yllattavan kivuttomasti pyorienkin kanssa, siihen meni parisen paivaa eika sattunut mitaan. lentoja saa pariin sataan dollariin. kylla valiamerikassa ainakin pystyy liftaamaan (esim vanin peralla suht turvallista) mutta bussit on kylla halpoja. koita elaa jenkeissa niin minimibudjetilla kun pystyt jotta paaset pidemmalle lattareita! ihanaa  :D

reppuli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Busseillen lattareissa.
« Vastaus #10 : 10.07.2006, 00:43:04 »
:?

Amerikoiden matka siirtyy tulevaisuuteen, koska pääsin ennakkoluuloista huolimatta opiskelemaan unelma-alaani. En ole luopunut suunnitelmistani, en vain tiedä koska toteutan ne. Olen joka tapauksessa jatkanut matkan suunnittelua.  :roll:
onakin aikaisena aamuna Nuuskamuikkunen heräsi teltassaan Muumilaaksossa ja huomasi että ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu.