Islanti

 (Luettu 365552 kertaa)

Isoveivi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #600 : 27.09.2016, 16:59:30 »
Kysellääs näin vähän viime tingassa paria käytännön asiaa kun parin päivän päästä on ensimmäistä kertaa lento Reykjavikiin ja aikaa touhuta tuolla reilu viikko. Luin toki pari viimeistä sivua ketjusta ja etenkin nimimerkki merri-n viesti oli erittäin informatiivinen.
Tukikohta on Reykjavikin ydinkeskustassa ja tarkoituksena vuokrata auto heti kättelyssä, mitenköhän toi pysäköinti aivan ytimessä, maksanee huomattavasti ja paikkojakaan tuskin loputtomasti on. Sitten kun lähtee pidemmälle niin tuolla on jotain tiemaksuja, mitään hajua kokoluokasta?
Joku suositeltava/sopuhintainen autonvuokrauspaja? Missä kunnossa tuolla muuten tiet ovat lokakuussa, talvi ilmeisesti tekee vahvasti tuloaan ja osa saattaa olla kiinni jo?

Alustava suunnitelma olisi lähteä aamulla melko aikaisin tuonne Snaefelssnesin niemimaalle, mahtaakohan siellä näkyä valaita tähän aikaan vuodesta?
Toi Lakitours näköjään pitää sapattia koko lokakuun? Ylipäätään hienot maisemat ja ulkoilu teemana eli mahdolliset valaat sitten bonuksena, kivahan varmaan niitäkin olisi vilkaista. Selviääköhän pelkällä päiväretkellä tuonne jos ajaisi illaksi/yöksi "himaan"? Muita mainittavia hienoja paikkoja noilla nurkilla?(merri-n viesti edelleen vahvasti huomioituna)

Toiseen päivään olisi ajatuksena "Keski-Islanti" eli taas päiväreissu mutta nyt itään eli jos saisi ympättyä samaan jotkin vesiputoukset (Gullfoss?), Geysirin ja vaikka jonkun kylpylän. Tuolla taitaa olla myös jotain pelkkiä maakuoppia joissa voi kylpeä jos ei halua turreilemaan Blue Lagooniin?
Tuollapäin jotain jäätikköä/muuta ihmeteltävää?

Kartalta hieman vilkuillut yllämainittuja mutta kolmas päivä voisi suuntautua tuonne vähemmän tunnettuun (?) eteläisiin/kaakkoisiin osiin, niissä mitään mielenkiintoista? Tavoite olisi että pisimmillään oltaisiin about 200-250 km Reykjavikista että voi ajaa takaisin samana päivänä. Ellei jossain ole jotain erikoissiistiä johon voisi jäädä yöksi. Nää Husavikit, Myvatnit ja Akureyrit jäävät joka tapauksessa väliin.
Lisäksi, mitä tuolla kannattaa syödä, löytyykö maaseudulta ylipäätään mitään syötävää jne.
Varmaan joku hyvä/kohtuuhintainen hevostelutalli -täysin aloittelijoille- kiinnostaa kanssa, samoin näkyykö niitä valaita tähän aikaan edes Reykjavikista lähtevillä aluksilla.
Alkoholin kanssa läträtään vasta ihan viimeisinä päivinä eli etenkin ruokailuvinkit kiinnostavat kovasti.
Kaikki informaatio liittyen kaikkeen otetaan lämmöllä vastaan  :)


emmielina

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #601 : 29.09.2016, 02:27:42 »
Tulin viime perjantaina Islantiin ja kierrettiin Keflavikin ympäristöä ja Snæfellsnesiä ennen kuin siirryttiin pohjoiseen.

Sitten kun lähtee pidemmälle niin tuolla on jotain tiemaksuja, mitään hajua kokoluokasta?
Joku suositeltava/sopuhintainen autonvuokrauspaja? Missä kunnossa tuolla muuten tiet ovat lokakuussa, talvi ilmeisesti tekee vahvasti tuloaan ja osa saattaa olla kiinni jo?
Snæfellsnesiin mennessä on yksi tunneli. Maksaa 1000 kruunua yhteen suuntaan (7,50€).
Me ollaan vuokrattu Europcarilta, koska se on ollut niin hyvä, mutta ei ole kyllä mitenkään edullinen.
Tiet on ihan hyvässä kunnossa. Muutamana päivänä on sää käynyt jo nollassa, mutta vielä ei ole ollut liukasta. Haastavinta on tuuli. Snæfellsnesissä tuuli 20 m/sek ja puuskissa 28m/sek. Henkilöauto heilui pysäköitynäkin ja opittiin, että auto pitää parkkeerata kohti tuulta, jottei ovet lähde avatessa tuulen mukana irti.
Näitä kannattaa seurata:
www.road.is
www.vedur.is

Toi suunnitelma kuulostaa ihan hyvältä.

Snæfellsnesiin kannattaa lähteä aikaisin aamulla, koska siellä riittää kyllä nähtävää. Me oltiin 3 yötä siellä ja silti jäi paljon näkemättä, osaksi sään takia. Ei nähty valaita, mutta Ytri-Tungassa hengaa ainakin aurinkoisella säällä hylkeet rannan tuntumassa (oikean puoleinen ranta, kauimpana parkkipaikasta).

Reykjavikissa olen käynyt viime talvena Ishestarin ratsastusretkellä. Se oli täysin aloittelijoille. Ihan jees, mutta ryhmä oli meidän retkellä valtava. Jos teidän yöpaikassa on respa/joku töissä niin ehkä kysyisin suosituksen kivasta tallista.

Reykjavikistä etelään on Hveragerði, jossa voi uida kuumassa joessa. Parkkipaikalta joelle on 3,5 km kävely. Tämän reissun ehdottomia kohokohtia. Suosittelen!

Jos haluaa maaseudulla syödä halvasti, eikä ole nirso, niin islantilainen lounasaika on joka kylässä kello 12. Hyvällä tuurilla lounas jatkuu klo 14 asti. Lounaspaikan löytää kun katsoo minkä kuppilan eteen on parkkeerattu kaikki nelivetomaasturit – tai vaan kysymällä ravintolasta lounasta. Monessa paikoissa lounasta ei lue missään kyltissä, koska kaikki paikalliset tietää. Yleensä lounasvaihtoehtoja on tasan yksi. Lounasannos on noin 12 € (sis kahvin).

Hampurilaisannokset ja fish&chips-annokset on kyllä kans yllättävän hyviä täällä. Maksaa noin 20 €.

Gee

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
  • Nomadin Blogi
Vs: Islanti
« Vastaus #602 : 06.10.2016, 16:17:06 »
Lainaus
Jos haluaa maaseudulla syödä halvasti, eikä ole nirso, niin islantilainen lounasaika on joka kylässä kello 12. Hyvällä tuurilla lounas jatkuu klo 14 asti. Lounaspaikan löytää kun katsoo minkä kuppilan eteen on parkkeerattu kaikki nelivetomaasturit – tai vaan kysymällä ravintolasta lounasta. Monessa paikoissa lounasta ei lue missään kyltissä, koska kaikki paikalliset tietää. Yleensä lounasvaihtoehtoja on tasan yksi. Lounasannos on noin 12 € (sis kahvin).

Tuota halusinkin kysaista, etta onko missaan Islannissa olemassakaan mitaan edullista pikaruokaa (tyyliin nappaa jonkun piirakan mukaan tms.)? Me ollaan aiottu menna ihan omilla evailla, kun tietenkin tiedan ravintoloiden olevan ihan jarkyttavan kalliita ja mina olen vielapa vege, joten oletettavasti tama yksi lounasvaihtoehto ei ole minua varten...

emmielina

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #603 : 07.10.2016, 12:21:27 »
Lainaus
Tuota halusinkin kysaista, etta onko missaan Islannissa olemassakaan mitaan edullista pikaruokaa (tyyliin nappaa jonkun piirakan mukaan tms.)? Me ollaan aiottu menna ihan omilla evailla, kun tietenkin tiedan ravintoloiden olevan ihan jarkyttavan kalliita ja mina olen vielapa vege, joten oletettavasti tama yksi lounasvaihtoehto ei ole minua varten...

Edullinen pikaruoka on valitettavasti hodari (pylsu), joten ei vege sekään.

Toinen pikaruoka on ranskalaiset, joita saa sekä ravintoloista että pikaruokapaikoista. Ne ei ole mitään McDonalds-tyylisiä mössöranskiksia vaan sellaisia mitä meillä ehkä kutsuttais maalaisranskanperunoiksi. Ja annokset on isoja. Jaettiin yhtenä iltana "pienet ranskikset" poikaystävän kanssa ja annoskoko oli ehkä puoli kiloa. Hinta noin 4 €.

Reykjavikistä ja Akureyrista saa vegeruokaa. Akureyrissä paikan nimi on Simstodin Cafe ja se löytyy pääostoskadulta. Pizzaa ja lounasta. Ihan ok mesta.

Maanantaina tuli ensimmäisen kerran vastaan ravintola (Húsavikissa), jossa mentiin lounaalle ja islanniksi seinään oli kirjoitettu "Lounastarjous" ja kolme vaihtoehtoa muttei hintaa. Englanniksi seinässä luki Fish of the Day 2550,- (eli noin 20€). Tarjoilija toi listan ja kun kysyin lounaasta englanniksi niin kaikki ruuat löytyi listalta. Ruokien hinnat oli alkaen 30 €. Sama tarjoilija tuli kysymään tilausta. Tsemppasin ja tilasin islanniksi kaksi lounaslammasta. Palvelu muuttui islanniksi ja saatiin järkyttävän kokoiset lampaankyljysannokset ranskiksilla, paistetuilla vihanneksilla ja salaatilla. Annos maksoi 14 €.

Gee

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
  • Nomadin Blogi
Vs: Islanti
« Vastaus #604 : 12.10.2016, 14:22:20 »
Wow, aika jannaa etta siellakin on paikallisille eri hinnat kuin turisteille - sen toki ymmartaa koyhissa maissa, etta turisteilta lypsetaan tuplahintoja, mutta etta Islannissakin... no joka tapauksessa, kiitos vegevinkeista! On sita ranskiksilla eletty ennenkin  ;D

a.kujis

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #605 : 09.02.2017, 16:00:21 »
Tänne ei ole nyt kukaan hetkeen kommentoinut, mutta ajattelin kertoa oman, hieman budjetimman version ja muita kokemuksia Islanninreissusta :) maa on aivan älyttömän kallis, joten josko tästä olisi jollekin apuja. Itse olimme viime toukokuussa mieheni kanssa 10 päivää.

Majoitus:
Me majoituimme Reykjavikissa airbnb:n kautta ihanan islantilaisnaisen luona, maksoimme yhteensä ehkä 30e/yö tms. Todellinen löytö siis. Kyseinen rouva kertoi tosin myös kattavasti Islannin airbnb-toiminnan ongelmista: varsinkin Reykjavikin alueella paikallisilla on äärimmäisen vaikeaa saada vuokra-asuntoja millään muotoa mahdollisin hinnoin, sillä omistajat vuokraavat korkeampaan päivähintaan asuntonsa turisteille, joita riittää oli hinta mikä tahansa. Suosittelen siis airbnb:tä sillä varauksella, että mieluummin majoittuu jonkun luona/huoneessa kuin että vuokraisi kokonaista asuntoa.

Kulkeminen + tekeminen:
Meillä ei ole luottokortteja (vaikka sellaiset saisimmekin), joten hylkäsimme autonvuokrausidean liian korkean panttimaksun vuoksi. Sen sijaan islanti on liftaajan ihmemaa, ja saimmekin majoittajaltamme loistavia liftauspaikkavinkkejä. Liftasimme läheiseen Hveragerdin kaupunkiin ja kävelimme Reykjadalurin reitin lämpimälle joelle. Kävelyreitti on melko suosittu, mutta hieno, joskin joelle päästyämme huomasimme, että sen viereen on rakennettu puinen "laituri" ja pari seinää vaatteidenvaihdon näköesteeksi. Jokeen itseensä ei sentään ollut koskettu. Kävelyreitti itsessään kauniilla säällä oli worth it :)
Liftatessa molempiin suuntiin emme joutuneet odottamaan 5-10 minuuttia kauempaa. Liftaus on pääosin todella turvallista ja suomalaiset erittäin pidettyä kansaa. Kerran saimme myös Reykjavikin alueella kyydin täysin pyytämättä ihanalta vanhalta naiselta, joka halusi tarjota kyydin ja lopulta osoittautui jonkinlaiseksi taiteilijaksi. Hän antoi meille itse tekemiään kortteja pinon :)

Kerran pääsimme airbnb-emäntämme ja hänen uusiseelantilaisen ystävänsä kanssa roadtripille reykjanesin niemimaan ympäri, eli käytännössä Reykjavikista etelään lähtevä niemimaa, se missä on myös keflavik. Siellä on pieniä kyliä, osa kalastuksesta eläviä, jotkut taiteilijoiden suosiossa, välillä ei juuri mitään, välillä hienoja ranta-alueita ja kallioita, tyhjä leirintäalue, kirpputori keskellä ei-mitään jne. Hieno reissu hyvällä porukalla :)

Kolmas isompi reissumme oli erään paikallisen erähenkisen valokuvaajan nelivedon kyydillä ympäri erilaisia vesiputouksia. Mukana oli myös yksi englantilainen opiskelija. Bongasimme tämän mahdollisuuden carpooling-sivuston kautta, tartuimme siihen. En edes tarkkaan tiedä missä kaikkialla kävimme, ainakin thorufossilla, hraunfossareilla, jossain ylängöillä/sisämaassa lähellä jäätiköitä Reykjavikista koilliseen. Osalla putouksista ei ollut nimiä, ajelimme pienten jokien ja purojen yli, kävelimme toisten jokien yli päästäksemme kiipeämään hulluja rinteitä. Kuskimme teki hommaa joka viikonloppu, kiersi kuvaamassa omaa maataan, otti muita kyytiin päiväretkille ja tiesi mitä kaikkea voi turvallisesti tehdä, se oli hienoa! Samalla syntyi myös hyviä keskusteluja. Takaisin päin tulimme Reykjavikiin pohjoisesta valasvuonoilta. Maksoimme koko lystistä vain osamme polttoainekuluista.

Majoituksemme sijainti oli n. 5km Reykjavikin keskustasta, melko syrjässä siis. Emme käyttäneet julkista liikennettä vaikka se olisi ollut mahdollista. Sitkeästi kävelimme raikkaassa ulkoilmassa päivittäin minne halusimme :)

Ruokaa ja muita suosituksia:
Ruoka oli jokapäiväinen pohdinnan aihe, koska rahaa meillä ei ollut liikaa. Nopeita, helppoja, kohtuuhintaisia ja (riittävän) hyviä ovat ainakin noodle station pääkadulla aivan keskustasta hieman itään, toinen nuudeli/ramenpaikka lähellä satamaa, (editoin nimen tänne myöhemmin jos muistan, olen nyt kännykällä netissä), ranskalaismesta aivan keskustassa oisko ollut Reykjavik fries nimeltään tms, sekä kasvisravintola Glo niin ikään keskustassa.

Ostimme miehen kanssa myös 10 kerran kortin paikallisiin uimaloihin, samaa korttia voi käyttää moni. Ehdottomasti suosittelen mikäli viipyy Reykjavikissa pidempään. Altaita on ympäri kaupunkia, ehdottoman ihania rentoutumiseen ja mahdollisuus kurkistaa paikalliseen elämänmenoon. Nautholsvikin rannalla on myös ilmainen pieni allas, samoin kuin ympäri maata on tietysti ilmaisiakin altaita.

Säästimme autonvuokrausidean hylkäämisessä sen verran, että lähdimme valaisretkelle Reykjavikista. Itse menimme special toursin järjestämälle puhtaasti netin arvostelujen takia, mutta järjestäjiä on todella monia, ja alukset pyörivät käsittääkseni samoilla alueilla. Alusten koossa yms on tietysti eroa. Hintavaahan se on ja paljon porukkaa niillä käy, mutta koska yksin sitä ei oikein voi siellä tehdä, olimme tyytyväisiä. Jos meidän laillamme rakastaa luontomaisemien lisäksi eläimiä, on tämä hyvä tapa katsella valaita niiden ehdoilla, kun ne saavat vapaasti päättää minne menevät. Jos valaita ei olisi näkynyt olisi ainakin meidän käyttämämme firma tarjonnut uuden ilmaisen reissun. Lämpimät haalarit sai alukselta, opas oli mukava. Yksi ryhävalas päätti tunkea naamansa pintaan aivan aluksen vieressä pari metriä mun naamastani, silloin tiesin mitä on säikähtäminen :D oppaan mukaan harvoin niin käy. Ryhävalaiden lisäksi näkyi lahtivalaita ja valkokuonodelfiinejä. Jos oikein tuuri käy, on niillä vesillä myös miekkavalaita ja sinivalaita yms. Lunneja oli vesillä myös, todella surkeita lentäjiä, yksikin rämähti päin pienintä aluksen jättämää aallontapaista. Hyviä uimareita kyllä :)

Tulipahan romaani, mutta tässä mun kokemuksia. Hieno maa, turisteja liikaa, tai ainakin niitä, jotka tekevät tismalleen samat jutut. Ei siinä mitään, mutta paljon hienoa on myös niiden suurimpien nähtävyyksien ulkopuolella. Reykjavik on tosi sympaattinen kaupunki, ihmiset mukavia ja toukokuu hyvää aikaa siellä reissusta ennen kaikkein pahimpia sesonkeja :)

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 474
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #606 : 10.02.2017, 12:10:23 »
Kiitos Islanti kokemuksesta. Mulla oli suunnitelmissa lähteä Islantiin nyt keväällä mutta jää nyt välistä noiden autonvuokraus juttujen takia. Just olen laskenut luottokorttien luottorajat aika alas ja tuolla pitäis olla lukita jopa 2500 euroa, että saa auton muutamaksi päiväksi vuokralle. Odotan aikaa, että saan jonkun kaverin mukaan ja mennään sitten kesällä teltan kanssa.

todo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 44
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #607 : 13.02.2017, 19:04:40 »
Islannissa toimii paljon pieniä, yksityisiä autovuokraamoja. Kannattaa kysellä niistä, eivät varmasti edellytä tuhansien eurojen takuusummia.

a.kujis

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #608 : 13.02.2017, 19:34:03 »
Islannissa toimii paljon pieniä, yksityisiä autovuokraamoja. Kannattaa kysellä niistä, eivät varmasti edellytä tuhansien eurojen takuusummia.

Joo, ei todella tarvitse mitään SunRiseGirlin mainitsemia 2500e jättää pantiksi :) Isoista kansainvälisistä firmoista (Avis, Hertz tms) me ei edes kyselty enkä tosin tiedä vuokraavatko ilman luottokorttia, ts. käyttävätkö luottokortittomien kanssa takuusumma-juttuja muutenkaan ollenkaan, kun niillä markkinat on niin isot ilmankin.

Me kyseltiin netistä löytyneiden vinkkien+arvostelujen mukaan muistaakseni ainakin Lotus Car Rental -nimisestä paikasta. Luottokortilla kaikki olisi varmasti helpompaa, mutta heillä debit-kortillakin maksettaessa takuusumma huiteli ehkä euromääräisesti jossain 300-400 kieppeillä, en muista tarkkaan. Meille se oli kuitenkin siinä tilanteessa liikaa, sillä debit-kortin kanssa maksu olisi palautunut tilille vuokrauksen päätyttyä "viimeistään 5 pankkipäivän aikana" tms. Budjetti ei opiskelijoina siihen yltänyt, ainakaan jos palautus olisi venynyt sinne 4-5 päivän hujakoille, eli puolet reissusta jo siinä. Se kannattaa tosiaan varmistaa jos ei ole luottokorttia, että missä muodossa se takuusumma perittäisiin ja miten nopeasti sen saa takaisin!

Me asioimme Lotuksen kanssa sähköpostilla, vastauksessa saattoi mennä päivä tai pari. Vaikka emme lopulta autoa vuokranneetkaan, ihan ystävällisen oloista pourkkaa oli, ja tuntui siltä, että maksavia asiakkaita ei käännytetä pois vaikka ei sitä luottokorttia ollutkaan. Luottokortillistenkin kanssa uskon monen asian olevan neuvoteltavissa näissä pienemmissä firmoissa :)

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 474
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #609 : 14.02.2017, 10:25:49 »
Huomasin kyllä, että osalla firmoja oli hyvin pieni takuusumma, mutta sitten sitä oli kompensoitu korkeammalla vuokralla yms. Islannissa asuva tuttava sanoi, että on myös kuullut, että koittavat välillä laittaa vaikka mitä pikkuvikaa vuokraaajan piikkiin. No, mulla nyt jäi Islannin reissu siksikin väliin, että olisin halunnut lähteä telttaileen ja välillä olis kiva suihkun yms. juttujen takia päästä leirintäalueille ja mun matkustaajankohdan aikaan huhtikuussa leirintäalueet ovat suurimmaksi osaksi kiinni. Pitää koittaa vaikka loppukesästä uudestaan. Kyllä tuonne joskus on mentävä, vaikka inhoankin kylmiä paikkoja  8)

a.kujis

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #610 : 14.02.2017, 12:03:05 »
Huomasin kyllä, että osalla firmoja oli hyvin pieni takuusumma, mutta sitten sitä oli kompensoitu korkeammalla vuokralla yms. Islannissa asuva tuttava sanoi, että on myös kuullut, että koittavat välillä laittaa vaikka mitä pikkuvikaa vuokraaajan piikkiin. No, mulla nyt jäi Islannin reissu siksikin väliin, että olisin halunnut lähteä telttaileen ja välillä olis kiva suihkun yms. juttujen takia päästä leirintäalueille ja mun matkustaajankohdan aikaan huhtikuussa leirintäalueet ovat suurimmaksi osaksi kiinni. Pitää koittaa vaikka loppukesästä uudestaan. Kyllä tuonne joskus on mentävä, vaikka inhoankin kylmiä paikkoja  8)

Tuo on kyllä totta! Monia arvosteluja silloin luin kun tätä pohdittiin ja järkyttävän moni firma tuntui tehneen vuokraajasta maksajan aivan mitättömiin ja jo aikaisemmin syntyneisiin "vaurioihin". Varsinkin jos vuokraaja ei ollut ottanut maksullisia ja vapaaehtoisia lisäpalveluja.
Tätä tosin varmasti tapahtuu ihan kaikkialla, ei vain islannissa. Yksi syy miksi välttelen auton vuokrausta aina jos se ei ole ehdottoman pakollista  :-\

Gee

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
  • Nomadin Blogi
Vs: Islanti
« Vastaus #611 : 13.03.2017, 11:04:41 »
Kiitos kokemusten jakamisesta, kuulostaa todella hienolta reissulta! Ja tuo 30€ airbnb-majoitus oli kyllä mahtava löytö - me hädintuskin löydettiin mitään alle sadan euron siivousmaksuineen yms. Ollaan siis menossa kesäkuun lopulla, mikä on tietenkin pahinta mahdollista sesonkia ja siksikin varmaan ne aina kalliit hinnat vielä oikein huipussaan. Varattiin tapojemme vastaisesti jo iät ajat sitte kaikki mahdollisimman halvat (tai siis vähiten kalliit) hostellit, nyt ne kaikki on jo loppuunbuukattu tai hinnat vielä lähempänä pilviä.
Autonvuokrauskin on jo varattu ja aiotaan käyttää noita carpooling-sivuja, jotta saadaan kavereita jakamaan bensakulut ja vaikka seurankin vuoksi. Raportoin tänne, jos vain kerkiän, miten Islannin reissu meni ja sieltä jatketaankin sitten Kanadaan :)

teppic

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #612 : 20.03.2017, 13:02:23 »
Hei!

Olisin kysynyt vinkkiä Islannista. Olemme harkinneet sinne reissua nyt kesällä 6kk vauvan kanssa. Ajatus oli alunperin kiertää saari, mutta olemme ilmeisesti liian myöhään liikkeellä sillä majoitukset ovat heinäkuussa jo todella kalliita ja tarkkaan aikataulutettu roadtrip ei vauvan kanssa innosta. Myvatnin alue olisi kovasti kiinnostanut, mutta sinne on jo vähän turhan pitkä matka ajella vain edestakaisin ja lento toiseen suuntaan tulee melko kalliiksi, kun vuokra-auton palautus eri kaupunkiin maksoi myös paljon extraa.

Joten: onko vinkkejä n. 200km päässä Reykjavikista sijaitsevista mielenkiintoisista luontokohteista? Kiinnostaisi helpohkot päivävaellusreitit (vauva repussa), kuu-maisemat ja vesiputoukset, kuumat lähteet yms? Pari yötä voisimme yöpyä ja ajatus on vuokrata reissun ajaksi oma auto.

Muuten ajattelimme:
1 pv reykjavikin katseluun
1-2pv kultainen kierros
1pv valaiden bongaus risteily

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 443
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #613 : 20.03.2017, 14:29:59 »
Ajakaa Reykjavikista Skaftafelliin, jossa on muutama helppo päiväpolku ja siinä matkan varrella on myös kaikenlaista nähtävää, vaikkapa Selfossin vesiputous ynnä muuta. Paluumatkalla voitte koukata kultaisen kolmion kautta ja Pingvellirissä on myös helppoja kävelyreittejä

emmielina

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #614 : 20.03.2017, 15:30:28 »
Sesonkiaikaan pahin ruuhka on varmaankin Reykjavík - Golden Circle - Jökulsárlón -välillä

Reykjanesista löytyy paljon saman tyylisiä paikkoja kuin Myvatnista. Lähimmät kuumat kuplivat mutapaikat ja hienot rannikot ovat ihan Keflavikin lentokentän takana. Itse olin ainakin vaikuttunut Gunnuhverista ja sen vieressä olevasta rannikosta.
Vinkkejä katsoin täältä:
http://www.visitreykjanes.is/en/what-to-see-do/nature
Yöpaikkoja löytyy varmasti Reykjanesbaerista.

Toinen kohde voisi olla Snaefellsnes. Sinne on lyhyt ajomatka ja lähistöltä löytyy paljon pieniä retkipolkuja ja nähtävää. Olin viime syyskuussa ja yövyin Kast Guesthousessa. Kiva paikka ja hyvä hinta islantilaiseksi. Siistit huoneet omilla kylppäreillä ja lampaat vaelsi pihalla. Paikka on lähellä nähtävyyksiä ja patikointipolkuja, mutta ruokakaupassa pitää muistaa käydä kaupungissa tullessa.
Snaefellsnesin pohjoisrannalla on Stykkishólmur ja muistaakseni myös valasveneet lähtee Stykkishólmurista. Hieno pieni kylä muutenkin. Majoitus on siellä ehkä kalliimpaa. Leipomo on tosi hyvä ja halpa.
Snaefellsnesissä kannattaa olla kaksi yötä, jotta ehtii nähdä jotain. Matkalla sinne voi käydä Golden Circlellä katsomassa geysiriä (ja turisteja).

Reykjavíkissa olisin vain pari tuntia. Enkä olisi siellä yötä jos ei ole pakko. Kaikki kivat yöpaikat, luontokohteet ja parempi hinta-laatu löytyy yleensä muualta kuin Reykjavíkista.

(Skaftafellin suunta on varmasti myös kiva, mutta en tunne sitä itse.)

a.kujis

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #615 : 21.03.2017, 12:36:33 »
Hei!

Olisin kysynyt vinkkiä Islannista. Olemme harkinneet sinne reissua nyt kesällä 6kk vauvan kanssa. Ajatus oli alunperin kiertää saari, mutta olemme ilmeisesti liian myöhään liikkeellä sillä majoitukset ovat heinäkuussa jo todella kalliita ja tarkkaan aikataulutettu roadtrip ei vauvan kanssa innosta. Myvatnin alue olisi kovasti kiinnostanut, mutta sinne on jo vähän turhan pitkä matka ajella vain edestakaisin ja lento toiseen suuntaan tulee melko kalliiksi, kun vuokra-auton palautus eri kaupunkiin maksoi myös paljon extraa.

Joten: onko vinkkejä n. 200km päässä Reykjavikista sijaitsevista mielenkiintoisista luontokohteista? Kiinnostaisi helpohkot päivävaellusreitit (vauva repussa), kuu-maisemat ja vesiputoukset, kuumat lähteet yms? Pari yötä voisimme yöpyä ja ajatus on vuokrata reissun ajaksi oma auto.

Muuten ajattelimme:
1 pv reykjavikin katseluun
1-2pv kultainen kierros
1pv valaiden bongaus risteily

Hmm. Ensimmäisenä vinkkinä tuli mieleen se, että menkää valasretkelle mahdollisimman pian/heti, riippuen tietysti reissunne pituudesta. Tämä ihan vain siksi, että jos kävisi niin huono tuuri, että valaita ei näy, useat firmat tarjoavat uuden retken. Huonon tuurin osuessa kohdalle ehtisitte sitten vielä hyödyntää uuden mahdollisuuden. Kannattaa myös katsoa että valitsemallanne puljulla on tämä "korvauskäytäntö".

Itse kävimme päiväseltään kulkemassa Hveragerdin kaupungista lähtevällä reitillä. Sieltä laidalta lähtee n. 3km reitti Reykjadalurin lämpimälle joelle, jossa voi kylpeä. Matkalla on kukkulaa, näkyi pieniä putouksiakin, ja pulppuavan kiehuvia muta-/vesilähteitä siellä täällä, lähellä jokea vielä enemmän. Kesällä voi toki olla ruuhkaa, mutta niin sitä on ihan kaikkialla Islannissa. Hveragerdi olisi helppo kohde Reykjavikista käsin, vain noin 40min ehkä autolla? Myös lapsen kanssa/lasta kantaen helpohko kulkea. Reittejä jatkuu vielä joelta eteenkin päin.

Vesiputouksia ja laavamaisemaa yhdistyisi ainakin reissulla Hraunfossarille, n. 120km Reykjavikista pohjoiseen. Hraunfossar on kauniin sininen putous-/virtauspaikka, jossa vettä tulee viereisen laavakentän alta yhdistyen vuolaasti virtaavaan jokeen. Matkalta sinne löytyy varmasti hienoja paikkoja, putouksiakin yms. paljon kun tutkii vaan reittiä ja sen varrella mikä itseä kiinnostaisi! Taas kerran vaan paljon porukkaa. Tuskin tosin niin paljon kuin vaikka sillä kultaisella kierroksella.

Tuollaista tuli näin äkkiseltään mieleen..

teppic

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #616 : 21.03.2017, 13:06:43 »
Kiitos tosi paljon vinkeistä! Näillä matkan suunnitteluun !

aanai

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #617 : 24.11.2017, 17:16:00 »
Hiljaista on ollut ketjussa, mutta nostellaas taas.

Mitkä ovat kohtuuhintaiset lennot Reykjavikiin? 173 e per naama on edestakaisia saatavilla, mutta ei ole vertailupohjaa onko se hintatasoltaan järkevä vai ei.

Zambba

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 147
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #618 : 24.11.2017, 21:05:07 »
Halpaa on, jos Suomesta olet lähdössä.

todo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 44
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #619 : 24.11.2017, 21:06:02 »
Edullinenhan tuo on eli ei muuta kuin varaukseen vaan.