Islanti

 (Luettu 365532 kertaa)

san-nii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 154
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #460 : 17.01.2010, 17:55:03 »
Ensi kesänä olen viimeinkin lähdössä noin viikon pituiselle ratsastusvaellukselle (200-240 km) Islantiin. :) Retken valinta vain tuottaa hieman päänvaivaa, kun vaihtoehtoja on niin monia ja en noita paikkoja tunne... En ole ennen käynyt Islannissa. Hienoja maisemia haluaisin nähdä. Alla on pari vaihtoehtoa, lisäksi löytyy monia muita suuntautuen kaikkiin ilmansuuntiin. Islannissa käyneet, minne mielestänne kannattaisi suunnata? Mikä alue ehdottomasti pitää nähdä?

KJÖLUR:  Tämä pitkä ja vaativa, etelästä pohjoiseen suuntautuva vaellus vie ratsastajat unohtumattomalle matkalle Islannin ikiaikaiselle vaellusreitille, jonka varrelle osuu niin moni nähtävyys kuin historiallinen käännekohtakin. Vaellusreitti alkaa etelästä Gullfoss-vesiputouksen ja Geysirien luota. Reitti kulkee erämaateitä kahden jäätikön välissä kohti punahehkuisia vuoria ja Hveravellirin kuumia lähteitä, jotka tupsahtavat eteen erämaan keskeltä kuin keidas. Reitti päättyy pohjoisen vehreisiin maisemiin, ja matkan varrelle itse kukin on voinut jättää ”kivensä vieraskirjaan”, kiviröykkiöihin, jotka ovat aikojen alusta asti opastaneet Kjöluria matkaavia oikean reitin valinnassa. Nämä tarujen ja uskomusten sävyttämät monimuotoiset ja monituhatvuotiset maisemat saavat monet tuntemaan oman pienuutensa Islannin suuren ja ihmeellisen luonnon keskellä.

POHJOIS-ISLANTI: Tämä upea, suurten vesiputousten reittejä seuraileva vaellus vie ratsastajat läpi henkeäsalpaavien maisemien kohti Islannin tuliperäisesti aktiivisinta aluetta, Myvatn-järveä. Reitit kulkevat laavakenttien yli, jokiuomien viertä ja edelleen sumujen laakson läpi Fellskoguriin, metsään, joita ei montaa Islannissa olekaan. Reitin kohokohta useiden vesiputousten lisäksi, Sprengisandurilta aukeava uskomaton näkymä alueen yli, sään salliessa aina Islannin kuningattareksi kutsutulle tulivuorelle saakka. Pohjoisen tärkeimmät nähtävyydet, tulivuoret, pseudokraaterit ja kummalliset kuplivat mutalähteet kierretään viikon aikana lisäksi bussilla, ja rasittuneita lihaksia päästään retken puolivälissä hellimään kuumassa kylvyssä. Tätä on pohjoinen Islanti parhaimmillaan!

Siisu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #461 : 19.01.2010, 15:14:43 »

Moi!

Käytä aikaa siihen, että googlailet erilaisia talleja ja tutustut tarjontaan. Laittele sähköpostia, esittele ratsastustaitosi ja kysy. Islannista löytyy valitettavasti myös rahat pois- talleja  :-[  Hieno esite ei takaa hienoa kokemusta! Jos maisemiltaan yms. pitäisi valita noiden kahden välillä, niin suuntaisin ehdottomasti pohjoiseen.

---

Olisiko kenelläkään tietoa, paljonko kruunun kurssi on ollut viime aikoina? Sen kun saa tietoonsa vain "kokeilemalla" eli nostamalla rahaa tai maksamalla VISA: ja tutkimalla sitten kuinka paljon kurssi oli... Lähden Islantiin nyt lauantaina, ja mietin mikä lie kurssi. Elokuussa se oli jotain 172.

---

Joku kysyi tuossa aikaa sitten jo RE ja IE eroja. Mielestäni Iceland Excursions on sen verran parempi, että maksaisin sen 30 euron extran. Oman kokemukseni mukaan RE vain ajeluttaa, mutta IE myös opastaa ja on muutoinkin "turistiystävällisempi". Mutta se on vain minun kokemukseni.

Lukuisat pienet matkafirmat järkkäävät myös esim. kultaista kierrosta.

Mutta parhaiten näkee ja kokee kun vuokraa oman auton  :-X Reykjavikin lähellä on lukuisia käymisen arvoisia paikkoja, jotka nuo turistibussit kiertävät.

Ubuntu / Celebrate difference

elned

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #462 : 21.01.2010, 18:59:36 »
Noni. Eka viesti (:

Lentoliput ostettu kesäkuun kahdeks ekaks viikoks Islantiin. Vihdoin! Auto olis tarkotus vuokrata luultavasti viimeseks viikoks (tai edes muutamaks päiväks vikalla viikolla). Olis hieno päästä kattomaan vähän paikkoja ja mietinki jos joku kokenut osais sanoa päiväretkiä (Reykjavikistä)/pitempiä retkiä mitä kannattaa tehdä. Ainakin ekan viikon olis tarkotus oll Reykjavikissa hostellissa (sieltä sit päiväretkiä bussilla tai liftaten) ja sitte tietenkin viimenen viikonloppu ennen lentoja (sunnuntaina kotiintulo), mutta en sitte tiedä jos toisen viikon reissais ympäri muissa kaupungeissa ja hostelleissa.

Eli ehdotuksia? Kaupunkeja mitä nähdä? Paikkoja missä käydä?

Lonely Planetin Iceland kirja hankittu ja sitä tulee varmasti kevään aikana selailtua paljon, mut muiden kokemukset kiinnostaa (niin paljon mielenkiintosia paikkoja on tossa kirjassa, et tietäis jonkun kokemuksesta ees minne nyt ainaki mennä).

Jonku verran oon näit sivuja lueskellu, et sori jos täällä on jo joku kirjottanu litanian mun kysymyksiin (ohjatkaa mut vaan sinne ni luen). (:

(saa myös ehdottaa halpoja hostelleita.. ollaan avokin kanssa lähössä ja se ei mikään erikoinen reissarityyppi ole, että varmaan vaihtuu dormihuoneet privaateiksi).

e/ niin ja vielä sellaista, et tietääkö kukaan noista autonvuokraus ikärajoista? Joskus on ollu 21, onko vielä?

« Viimeksi muokattu: 21.01.2010, 19:04:36 kirjoittanut elned »

Sirri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #463 : 28.01.2010, 19:42:15 »
san-nii: Olen myös suunnittelemassa ratsastusreissua ensi kesälle ja pohdin noita samoja vaihtoehtoja ja muutamaa muuta. Olen googlettanut vaikka kuinka monia talleja ja varteenotettavia ja hieman halvempiakin vaihtoehtoja tuntuu löytyvän. Kunpa vain osaisin päättää, minne haluan. Toisaalta aikaa olisi n. 3 viikkoa, joten muutakin aikaa kiertelyyn löytyy heppavaelluksen lisäksi.

san-nii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 154
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #464 : 31.01.2010, 19:45:54 »
Lainasin kirjastosta Mondon Islanti matkaoppaan, josta sain hyvin tietoa Islannin eri kolkista. Siitä löytyi myös eri puolilla Islantia sijaitsevien tallien nettiosoitteita. Pitkistä ratsastusretkistä kirjassa suositeltiin erityisesti Kjölurin, Snæfellsnesin ja Koillis-Islannin vaelluksia. Päädyimme Kjölurin retkeen, koska sen reitin varrelle osuu monia paikkoja, jotka haluamme nähdä ja jotenkin juuri sisämaan näkeminen kiehtoo. Kun lueskelin, että mm. Mývatn järvi (joka nähdään yhdellä pohjoisen retkellä) on ihan ykköstien tuntumassa, joten sen näkeminen onnistuisi joskus tavallisella henkilöautollakin. Sen sijaan Kjölurin tielle en varmasti tule sinne vaaditulla nelivetomaasturilla koskaan lähtemään (eikä vuokra-autolla kai saa yleensä jokia ylittääkään?), siispä ne paikat tulee nähtyä hevosen selästä nyt...

Cadhlan

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #465 : 03.03.2010, 15:53:46 »
Eli ehdotuksia? Kaupunkeja mitä nähdä? Paikkoja missä käydä?

Kannattaa vuokrata auto ja ajaa etelään kohti Víkin kylää. Matkalta helppo poiketa golden circle alueelle, jossa geysir ja Gulfos. Siitä kun palaa takaisin päätielle on matkan varrella Víkkiin ainakin 3 vesiputosta. Ensimmäisen nimeä en muista ajoimme valitettavasti ohi ja takaisin tullessa oli ja pilkkopimeää. Mutta varrella ovat ainakin Seljalandsfoss ja Skogafoss, joista Skogafoss oli ehdoton suosikkini, mutta mielipiteitä on monia.

Ennen Víkin kylää on Dyrholaeyn alue, jossa on iso black beach ja hienot kallio muodostelmat. Suosittelen ehdottomasti. Kesällä siellä varmasti jotain aktivitettia ja toimintaakin. Itse olimme lokakuussa, joten ketään ei ollut missään.

Tie Víkkiin on helppo ajaa, ei suuria vuoristoja.  Lukuun pientä tienpätkää ennen Hhveragerdia, jolloin tie nousee melko korkealle. Eikä lokakuussa ollut liikennettäkään.

Oma auto kannattaa ehdottomasti!
Try to remind myself that I was happy here
Before I knew that I could get on the plane and fly away

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Islanti
« Vastaus #466 : 25.03.2010, 00:02:58 »
Aivan mieletön ketju, lukaisin parin päivän aikana alusta loppuun. Kiitos etenkin Urho_Kekkoselle, jonka tarinoinnit ensimmäisillä sivuilla ovat parasta Pallista ikinä!


sonjalin

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Islanti
« Vastaus #467 : 21.04.2010, 21:07:05 »
Islantiin on nyt varattu lennot toukokuun lopulle; vähän hurjaa vaan, kun ei vielä tiedä, mitä Katla mietiskelee...

Olen lähdössä kaverin kanssa ja aikaa on puolitoista viikkoa. Tällä hetkellä konseptina olisi joko

a) vuokrata Reykjavikista pyörä ja kiertää kehätie ympäri pääsääntöisesti bussilla, mutta käyttää pyörää silloin kun jäädään bussista milloin minnekin

b) kiertää bussilla ja vuokrata pyörä aina kustakin paikasta, johon asetutaan hetkeksi

Toukokuun loppu ei kai ole vielä mitään sesonkia, joten bussiin luulisi mahtuvan pyörien kanssa? Vaihtoehto a:ssa ei tarvitsisi aina miettiä, mistä saa pyörän vuokrattua, ja olisi kyllä halvempaakin. Lisäksi voitaisiin taittaa kehätietä myös pyörällä. Vaihtoehto b:n kanssa päästäisiin kyllä aina bussiin, kun ei ole pyöriä, mutta meneekö vuokrapyörien etsintään sitten aina aikaa hukkaan?

elned

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #468 : 25.04.2010, 20:07:11 »
Kysymyksiä kysymyksiä...
Kun haluaa käydä kattomassa Heimaey saaren niin riittääkö siihen päivämatka Reykjavíkista jos aamulla lähtee ja illalla palaa? En oikein ottanu selkoa pilot guiden bussi ja laiva-aikatauluista, tai ne tuntui menevän jotenki ihan hassusti (niin että just ehkä ehtis bussiin tai ehtis pari tuntia olla saarella ja sitten takasin.. jos nyt oikein muistan).
Kokemuksia?
Saaren ehtii hyvin päivässä nähdä joten kannattako sinne mennä autolla vai kulkeeko busseja niin että helposti pääsee. Entä lautat saarelle?
:)
« Viimeksi muokattu: 25.04.2010, 21:49:09 kirjoittanut elned »

JouniS

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 121
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #469 : 26.04.2010, 19:55:07 »
Kun haluaa käydä kattomassa Heimaey saaren niin riittääkö siihen päivämatka Reykjavíkista jos aamulla lähtee ja illalla palaa?

Päiväretki onnistuu vaivatta ainakin lentämällä. Air Iceland lentää Reykjavikista Heimaeylle ja takaisin pari kertaa päivässä. Jos lähtee aamulennolla ja palaa takaisin iltapäivälennolla, ehtii perillä olla sellaiset 8-9 tuntia. Lentokenttä on molemmissa päissä kävelymatkan päässä keskustasta, muodollisuudet ovat melkein olemattomat ja lentoaika alle puoli tuntia. Etukäteen varaamalla edestakaiset liput voi saada hintaan 10000 ISK, jos on valmis valitsemaan päivän hinnan perusteella.

elned

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #470 : 27.04.2010, 11:20:52 »
Kiitti :)

Mielellään en lentele, joten eiköhän me yks yö Heimaeylla vietetä ja tulla sit aamulaivalla takasin. Ainoa huono puoli on se, et joutuu rinkkaa kantamaan mukanaan, mut senki sitte heittää gesthouseen ennen kun lähtee saarta kattomaan, joten ei sekään nyt niin kauheeta ole :D
Laivamatkoista tykkään ja kolmen tunnin matka (toivottavasti viel kirkkaassa säässä) kuulostaa houkuttelevammalta kun lento...

Cadhlan

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #471 : 27.04.2010, 13:43:41 »
Varautukaa siihen, että kovalla tuulella lautta keinuu pahasti. Pahoinvointilääkettä mukaan jos taipumusta merisairauteen! Muuten voi olla todella ikävät 2,5 h
Try to remind myself that I was happy here
Before I knew that I could get on the plane and fly away

elned

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #472 : 28.04.2010, 15:12:10 »
Varautukaa siihen, että kovalla tuulella lautta keinuu pahasti. Pahoinvointilääkettä mukaan jos taipumusta merisairauteen! Muuten voi olla todella ikävät 2,5 h

Haha! Pitää joo avokille varata pillereitä, ite harvoin voin missään pahoin, mut kerta se on aina ensimmäinenki :)

skugga

 • Vieras
Vs: Islanti
« Vastaus #473 : 28.04.2010, 21:11:29 »
Vakuuttakaa nyt mut sitten että auton vuokraus on turvallista, eikä me eksytä siellä mihinkään käyttökelvottomalle tienpätkälle ja ajeta ykskaks rotkoon. Oon kuullut niin paljon ristikkäisiä mielipiteitä auton vuokraamisesta Islannissa, että kuuppa menee sekaisin. Meillä ei ole aikaa kuin 4pv ja olis kiva tehdä vaikka ominpäin päiväretki Reykjavikista, vesiputouksille ja Geysirille ainakin. Sais varmaan enemmän irti kun menisi vuokrakärrillä eikä turistibussilla. Toinen vaihtoehto olis tietty paikallisbussit, niilläkin varmaan pääsee paikalle?

Urho_Kekkonen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 554
  • Profiili
  • Kuvia
  • Sähköposti
Vs: Islanti
« Vastaus #474 : 03.05.2010, 21:59:55 »
^ Jos et kovin usein Suomessa aja käyttökelvottomalle tienpätkälle tai rotkoon vahingossa, en usko että teet niin Islannissakaan.

Islannin liikenteessä vaarana on ennen kaikkea Islantilaisten onneton ajotaito, josta on juttua tässäkin ketjussa. Lisäksi etenkin iltaisin ja viikonloppuisin syrjkylillä (siis Suur-Reykjavíkin ulkopuolella) kannattaa ottaa huomioon vastaantulijoiden rattijuoppouden mahdollisuus.

Yhden päivän reissu bussilla Gullfoss-Geysír-Þingvellir -akselilla Rvíkistä on kyllä ainakin ennen ollut niin helpo juttu ettei sen takia kannata autoa vuokrata, mutta jos on tarkoitus ajella muuallakin niin sitten ehkä.

Aivan mieletön ketju, lukaisin parin päivän aikana alusta loppuun. Kiitos etenkin Urho_Kekkoselle, jonka tarinoinnit ensimmäisillä sivuilla ovat parasta Pallista ikinä!
Hyvänen aika, minähän punastun.
http://ihmeellisiaasioita.blogspot.fi/

Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen. Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen.
-Ääntenlaskija 1956

Max Power

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Islanti
« Vastaus #475 : 07.05.2010, 07:14:27 »
Miten olette käteisen rahan hoitaneet Islantiin reissatessa, kun Suomen pankeista ei oikein tunnu löytyvän paikallista valuuttaa? Lähin Forexikin lienee jossain 100km päässä.. Onko paras vaihtoehto ottaa reissurahat Islannin lentokentän automaatista?

Anacon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #476 : 07.05.2010, 12:13:45 »
^Ota iso kasa euroja mukaan, vaihda pienen pieni määrä lentokentällä niin että pärjäät hetken (varmasti huono kurssi) ja vaihda loput sitten kaupungissa - jos siis sellaiseen olet menossa.
Go where you want to be.

Skönäri

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 475
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #477 : 07.05.2010, 15:26:25 »
^^
Dösätsetin Keflavikistä kylille Rvikiin voi poistaa luottokortilla, eikä tarvii jonottaa masseja. Jos jatkat kentältä suoraan dösärille ja siitä jonnekkin skutsiin, niin ei huolta bussiasemallakin on jonoton automaatti.

Ainakin 2009 kesällä rahanvaihtoon ja automaatille oli infernaaliset jonot, koska kruunuja ei saanut muualta kuin ISlannista. Eli ei myöskään Forexista.
Vapaus on sitä, kun ei tiedä missä nukkuu seuraavan yön. Fotoja:
http://www.merikauhu.kuvat.fi/kuvat/

elned

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #478 : 11.05.2010, 11:36:59 »
Huh, alkaa jo "jännittämään". Toivotaan vaan, et tulivuori pysyy hissukseen ja lennot lentää kolmen viikon päästä.
Kaks viikkoa siis vietetään. Tehään paljon päiväretkiä Reykjavíkistä. Eniten ootan Þórsmörkin, Vík í Mýrdalin ja Vestmannaeyjarin Heimaeyn näkemistä!!! Toki Gullfoss, Geysir, Þingvellir, Akureyri, Snaefellsnesin niemimaa ja muu suunnitelmissa oleva saa hyppimään ihan yhtälailla innostuksesta.

Huh. Niin monen vuoden odottelu ois täs vihdoinki loppumassa et pysyis vaan hissukseen se rööri.. tai ainakin niin, et Hki-Vantaa - Keflavík lennot lentää! En tiiä miten päin olisin jos ei päästäis matkaan!!

Oon jo suunnitellu täs et jos en ens keväänä pääse Islantiin 3kk AMK vaihtoon niin katon KVT:n työleirejä ja lähen sitte vapaaehtoistyöhön (kerran aikasemminki sellasella ollu).. Ja en ees koskaan oo ollu Islannissa.. aika hyvän vaikutuksen tuo paikka on tehny silti :D

Cadhlan

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Islanti
« Vastaus #479 : 11.05.2010, 13:44:52 »
Vakuuttakaa nyt mut sitten että auton vuokraus on turvallista, eikä me eksytä siellä mihinkään käyttökelvottomalle tienpätkälle ja ajeta ykskaks rotkoon.
Minua jännitti etukäteen autonvuokraus, mutta parin ajo kerran jälkeen autonvuokraus alkoi tuntumaan todella hyvältä ratkasulta. Hyvällä säällä ja valosalla ei ollut mitään ongelmia. Päätiellä oli vähän liikennettä, kun ajettiin Víkkiin. Pelottavinta oli sumuinen sää mutkittelevalla vuoristotiellä, jossa paikalliset ohittelivat (välillä Reykjavík - Hverageroisbaer), mutta siitäkin selvittiin. Karttoihin on merkitty F-roadit, eli tiet, joilla voi ajaa vain maastureilla. Tosin tiet näyttävät pieniltä hiekkateiltä, ettei meidän pikku Fordilla sellaisille olisi edes ajatellut lähtevänsä.

Gulfoss - Geysir - Pingvellir kanssallispuisto alueelle tehdään myös opastettuja turistikierroksia, joten pelkästään sen takia ei välttämättä autoa kannata vuokrata.
Golden circle tai silver circle nimeltään. Niihin voi yhidstää myös ratsastusretkiä. Reykjavíkin turisti infosta kannattaa aloittaa.

mm. täältä löytyy yhdistelmä kiertoajeluja jos ratsastus kiinnostaa: http://www.laxnes.is/?gluggi=home


Try to remind myself that I was happy here
Before I knew that I could get on the plane and fly away