-Kuolema-

 (Luettu 29518 kertaa)

andr

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 542
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #40 : 08.09.2006, 11:21:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Kirnauskis"
. Kun kerran kysyit, että onko muitakin taivaita, niin itse uskon siihen taivaaseen, jossa rauha vallitsee jne. enkä esimerkiksi siihen viikinkien viimeiseen olotilaan, jossa istutaan pitkillä penkeillä ja juodat päivät pitkät simaa (vai miten se niillä meni?) mut Suomi on vapaa maa ja mun puolestani kukin uskokoon mihin lystää.
Hmm... En nyt muista ketkä nimenomaan joivat simaa kuoleman jälkeen, mutta ainakin taistelussa kaatuneet viikingit pääsivät viettämään ikuista elämää...
 
Tämä on Wikipediasta : http://fi.wikipedia.org/wiki/Valhalla
"Valhalla on skandinaavisessa mytologiassa jumala Odinin myyttinen halli, jonne urhoollisesti kuolleet soturit pääsivät nauttimaan toismaailmallisista syömingeistä ja juomingeistä valkyyrioiden tuotua heidät sinne. Samalla he myös taistelivat keskenään päivittäin, mutta heräsivät joka ilta uudestaan eloon jatkaakseen syöminkejä ja taisteluita. Odin otti puolet sotureista, kun taas toinen puolikas kuului Freijalle. Sotureita kutsuttiin nimellä Einherjar, eli "lohikäärmeen surmaaja".

Valhallalla sanottiin olevan yli viisisataa ovea ja sen katot olivat päällystetty kultaisille kilvillä. Ragnarökin koittaessa jokaisesta ovesta mahtuu marssimaan kahdeksansataa soturia taistelemaan Odinin rinnalla maailmanlopun taistelussa."


Lisää viikinkien kuolemankäsityksistä ja -jumalista:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hel

"Hel on skandinaavisen mytologian mukaan alamaailman eli Helheimin jumalatar. Hän on Lokin ja jättiläinen Angrboðan tytär sekä Fenris-suden ja käärme Jörmungandrin sisar.

Kun Odin sai tietää, että Lokilla on lapsia, hän karkotti heidät syrjäisiin paikkoihin. Helin Odin syöksi maanlaiseen valtakuntaan ja antoi hänelle vallan kaikkien niiden vainajien sieluihin, jotka eivät kuole taistelussa, vaan sairauteen tai vanhuuteen. ( Itsemurhan tehneet eivät joutuneet uskonnon mukaan helvettiin, itsemurha oli kunniakas teko.)

Kristinuskon levitessä Skandinaviaan useiden kristillisten maiden alamaailma nimettiin Hel:in mukaan (esim. suom. helvetti ja engl. hell)"


petska

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 280
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #41 : 08.09.2006, 13:18:01 »
Uskon, että jossain vaiheessa ihmisen on mahdollista saavuttaa ikuinen tai lähes ikuinen elämä. Mielestäni se on väistämätöntä, kunhan ihmiskehon ja varsinkin aivojen toiminta saadaan selvitettyä kokonaisuudessaan.

En tiedä onko tämä lopulta hyvä asia. Nykytilanteesta katsoen ainakaan ympäristön kannalta se olisi varsin tuhoisaa, mutta toisaalta uskon että ympäristöongelmiinkin on löydetty siinä vaiheessa ratkaisut (tai kenties olemme tuhonneet maapallon ja itsemme siihen mennessä).

Miettikääpä yhteiskunnan radikaalia muutosta, kun ihmiset elävät ikuisesti. Ei pitäisi olla enää kiire mihinkään. Yksi ihminen voisi omistaa jonkin asian tutkimiselle satoja/tuhansia vuosia. Uskontojenkin täytyisi sopeutua tilanteeseen ja muokata näkemyksiään, pitkälti samalla tavalla kuin keskiajalla (ei se maailmanloppu tullutkaan tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen). Toki ihminen voisi viellä kuolla onnettomuuksissa, joten taivaan olemassaolo olisi turvattu. Entäpä avioliitto - tuhatvuotinen liitto? Pystyykö ihminen edes käsittämään tällaisia aikajaksoja?

Kuulostaa varmastikin scifiltä, mutta järjellä ajateltuna mahdollista.

pekkapoks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 498
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #42 : 08.09.2006, 13:43:47 »
Jos ikuinen elämä jossain vaiheessa saavutetaan, ollaan ihmistä muokattu jo todella paljon. Onhan aina mahdollisuus että se tapahtuisi ilman haittavaikutuksia, mutta maalaisjärjellä ajateltuna epäilen vahvasti. Mistäpä pieni kansalainen tietää mitä tiedemiehillä on suunnitelmissa, mutta ihmiskehon vanhenemisen estäminen ei ole tähänkään saakka kovin pitkäikäistä hupia ollut.

Elintilan riittämiseksi ihmisten määrää pitäisi rajoittaa radikaalisti. Se johtaisi varmasti konflikteihin mm. Petskan mainitsemien uskontojen takia. Uskon että eri uskonnot, rahallisen edun valvojat, valtiot etc. eivät tule missään maailmanvaiheessa soputumaan niin että sodat ja muut tappelut loppuvat tästä maailmasta. Aina löytyy kaksi tahoa jolla on mukavasti aihetta pistää aseellinen konflikti pystyyn. Ja kun tilanne olisi se ettei luonnollista harvennusta ihmiseläinten joukkoon tulisi, niin  varmasti lisätilaa omalle väelle haettaisiin sodilla etc.

Syntyvyyden säännöstelu, tai jossain vaiheessa totaalinen lopettaminen, toisi mukavia ristiriitoja ikuisen elämän harmooniaan. Olisiko oikeus synnyttämiseen ehkä vain geneettisesti lahjakkailla yksilöillä?

Minusta on ihan hyvä että ihminen kuolee jossain vaiheessa. Ollaan nyt tyytyväisiä että joillain on taivaspaikat ja muut menee maan poveen.

petska

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 280
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #43 : 08.09.2006, 13:51:16 »
Lainaus käyttäjältä: "pekkapoks"
Jos ikuinen elämä jossain vaiheessa saavutetaan, ollaan ihmistä muokattu jo todella paljon. Onhan aina mahdollisuus että se tapahtuisi ilman haittavaikutuksia, mutta maalaisjärjellä ajateltuna epäilen vahvasti. Mistäpä pieni kansalainen tietää mitä tiedemiehillä on suunnitelmissa, mutta ihmiskehon vanhenemisen estäminen ei ole tähänkään saakka kovin pitkäikäistä hupia ollut.


Niin, en nyt spekuloinutkaan, että se tapahtuisi huomenna tai sadan vuoden päästä, mutta ehkä tuhannen tai kymmenentuhannen...

tico

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 223
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #44 : 08.09.2006, 15:00:48 »
Kieltamatta olisi mielenkiintoista tietaa kuinka pitkaan sellaista kidutusta kestaisi jossa kehon jokainen osa on kykenematon kuolemaan mutta on kuitenkin altis kaikille siihen kohdistuville rasituksille seka ikaantymiselle (olipa fyysinen rakenne mika tahansa, tarkastelujakso on loputtoman pitka). Toisaalta se ei mitenkaan eroaisi siita etta mieli olisi kuolematon. Ajan kasitteella ei olisi mitaan merkitysta eika liioin millaan muullakaan - pysyisihan olotila teoista ja toimista riippumatta samana loputtomasti (ihmettelenkin toisinaan sita miksi tiettyihin uskontoihin nojaavat ihmiset valittavat yhtaan mistaan silla heidan uskomuksensa mukaan he ovat tietoisessa muodossa ikuisesti - toisaalta, jos olisi olemassa kansa joka ei voisi lakata olemasta, eiko sellaisen kansan suurin kuviteltavissa oleva toive olisi juuri tuo). Todennakoisesti elamalla ei myoskaan olisi merkitysta silla se on mahdollista maaritella vain kehon seka mielen vaistamattoman haviamisen kautta.
Mirrors and copulation are obscene, for they increase the numbers of mankind." -- Borges

Kirnauskis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #45 : 08.09.2006, 15:55:36 »
Kiitos viikinkisivistyksestä :) Tein heistä aikoinaan lukiossa jonkun esitelmän ja siinä yhteydessä opiskelin heidän "taivasasiansakin", mut koska vettä on paljon virrannut erinäisissä joissa sitten lukiovuosieni, oli päässyt unohtumaan.

Tico: Jos kidutuksesta puhutaan, niin voinpa kertoa että vaikka kuolemaan liittyvät asiat ovatkin itselläni reilassa, niin fyysistä kipua oikeasti pelkään. Oma kipukynnykseni on noin nanomillin korkuinen ja niinpä toivonkin, että kun kuolen niin kuolen nopeasti ja ns. saappaat jalassa. Tai jos hitaasti pitää kuolla, niin sitten on syytä olla sellainen lääkitys että takapuolikin on tunnoton (ja tämän muuten sanon aina hammaslääkärissä :))
Kotiin on moni kuollut.

Epeliini

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #46 : 08.09.2006, 22:39:02 »
Kuolema ja siihen liittyvät asiat on mun mielestä todella henkilökohtasia asioita.

Mun kokemuksen mukaan toisen ihmisen kuolemassa on pahinta menettämisen tuoma suru ja ahdistus. Se että juuri sinä itse menetät sen ihmisen. Et voi enää kokea yhteisiä asioita ja tunteita. Et voi jakaa mitään konkreettisella tasolla. Koskaan et enää voi tavata sitä itselle tärkeää ja rakasta henkilöä.

Kuolema tulee kun on tullakseen. Kaikki kuolee jossain vaiheessa. Se on fakta. Silti ei saisi aivan kyynistyä. Kaikille on suotava oma aikansa surun (eli oman menetyksen) käsittelyyn. Kukaan ei voi määritellä toisen puolesta aikaa, jolloin pitäisi jo olla päässyt yli kuolemasta johtuneesta menetyksestä.

Quu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 475
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #47 : 08.09.2006, 23:01:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Tinja"
Lainaus käyttäjältä: "Quu"
Uskossa onkin se mielenkiintoinen juttu, että sitä ei voi ei-uskovalle (eikkarille) selittää eikä tieteellisesti todistaa. Ei voi selittää sitä, miksi usko tuntuu hyvältä. Ainakaan kristinuskossa ei myöskään itse voi päättää, että alkaa uskoa, koska usko saadaan Jumalalta.


Uskohan on vain sita, etta uskoo johonkin hengelliseen juttuun ja saat hyvan olon siita tunteesta, etta joku on siella katsomassa juuri sinun vaellustasi. Joku toinen taas uskoo, etta Hitler oli nasta jatka ja se tuo sitten taas varmasti hanelle samanlaisen tunteen (hmm... aika "hyva" vertaus, mutta kuitenkin). Mulle, eisiihentyypilliseenjumalaan uskovalle tulee samanlainen tunne muista uskonasioista, joilla ei vaan ole mitaan tekemista uskonnollisten asioiden kanssa. Valitettavasti en paase sinne teidan taivaaseen, mutta hahaa, enpas mene helvettiinkaan! Niin kuin joku kerran sanoi, jos uskoo Jumalaan uskoo myos Saatanaan.Viitaten toiseksi viimeiseen virkkeeseesi lainaamassani pätkässä: Kristittyjen uskovien näkökulmasta sinä olet matkalla helvettiin, koska uskomme mukaan kaikki, jotka eivät usko Jumalaan ja Jeesukseen, sinne joutuvat (kuten ensimmäisessä viestissäni kerroinkin). Oman uskosi mukaan et helvettiin joudu ja uskosi sinulle suotakoon.

Se on totta, että jos uskoo Jumalaan, on myös sielunvihollinen yhtä todellinen. Se on sitten toinen asia, ketä palvelee.
e parhaiten nauraa, jolla on kovin lääkitys.

Nakke

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 867
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #48 : 09.09.2006, 10:35:28 »
Lainaus käyttäjältä: "Quu"
[
Kristittyjen uskovien näkökulmasta sinä olet matkalla helvettiin, koska uskomme mukaan kaikki, jotka eivät usko Jumalaan ja Jeesukseen, sinne joutuvat


Millaisen uskot helvetin olevan?
Onko se fyysinen paikka vai henkinen olotila vai mika?
Miksi uskot sen olevan juuri sellainen?
ไม่เป็นไร

Illusion

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 732
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #49 : 09.09.2006, 11:33:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"
Lainaus käyttäjältä: "Quu"
[
Kristittyjen uskovien näkökulmasta sinä olet matkalla helvettiin, koska uskomme mukaan kaikki, jotka eivät usko Jumalaan ja Jeesukseen, sinne joutuvat


Millaisen uskot helvetin olevan?
Onko se fyysinen paikka vai henkinen olotila vai mika?
Miksi uskot sen olevan juuri sellainen?


Hmm.. Käsittääkseni jehovan todistajat (jotka siis myös kuuluvat kristittyihin) uskovat ei-uskovien joutuvan vain hautaan, mistä sielu ei sitten pääse mihinkään taivaisiin, kuten uskovien ihmisten. Siis ruumis vain yksinkertaisesti mätänee haudassa, ihmistä ei enää ole ei henkisesti eikä kauaa fyysisestikään. Näin joku tähän uskonlahkoon kuuluva muistaakseni kertoi, kun olimme koulusta joskus tutustumassa heidän uskoonsa.

diokenes

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 817
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #50 : 09.09.2006, 11:41:55 »
Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
Niin, jälleen kerran: "kuollessa lähtee naimalla saatu henki..."


...Ja etenkin ruumis !

Ilman kuolemaa koko elama olisi aika lailla lattea kokemus, luulisin.
Kaiken naennainen rajallisuus tekee koko hommasta sen
ainutlaatuisen elaman jota tassa itse kukin eletaan.
Ilman kuolemaa koko elama tuskin maistuisi paljon miltaan.

Kukas se kirjoittikaan "ihmisen ymmartavan koko elamansa aivan
liian kapeasta sektorista suhteessa aikaan ja tilaan"?

Sina paivana kun maallisen ruumiini paino lakkaa tuntumasta,
ja sukellan "jalkielaman siniseen kuiluun", eli kuolla kuukahdan,
toivon maahanpanijoisistani tulevan oikein kunnon iloisten bileiden !
 :D
Hautakirjoitukseksi kiveen haluaisin hakattavan jotakin sentapaista
kuin: "See you later guys",  tai "Wish to see you soon, guys!".
 :lol:
"Game over" olisi jo liian falskia.
"I´ll be back!"  olisi aika hauska.
 :D
I dont care going nowhere, as long as it´s an interesting path.

Illusion

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 732
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #51 : 09.09.2006, 11:51:20 »
Onko täällä muita, jotka ehdottomasti eivät haluaisi hautaa mihinkään? Itse toivon, että minut tuhkana siroteltaisiin vanhan metsän sammaliin ja niityille kauniina, kasteisena aamuna.. Mitään hautajaisiakaan en haluaisi, koska tiedän, miten kurjaa hautajaisissa useinmiten on (siis niillä vierailla tietysti  :) ). Ja mitä jollakin hautakivellä tekee? Omaiset vain joutuvat stressaamaan hautapaikan hoidosta, kukkien viemisestä ym. Isovanhempani on tuhkattu ja siroiteltu kaus kotipaikastani: jouluna laitamme aina kaksi kynttilää metsän reunaan pihallemme palamaan heidän muistokseen.

Ihme pohdintaa, iloista ennen kaikkea.

diokenes

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 817
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #52 : 09.09.2006, 12:05:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
Onko täällä muita, jotka ehdottomasti eivät haluaisi hautaa mihinkään? Itse toivon, että minut tuhkana siroteltaisiin vanhan metsän sammaliin ja niityille kauniina, kasteisena aamuna.. .


Tuo olisi kylla varteenotettava vaihtoehto.
Tuhka ripoteltuna tuuleen, kuten koko elamakin.

Tuo hautapaikka itse asiassa onkin aika masentava ajatus,
lienee kaikki ruumiit on kuopattava samaan kirkkomaahan ?
Ajatus hautapaikasta mieleisessaan maisemassa ja maassa
taitaa olla aika mahdoton, ja laiton ajatus ?
Sikali nakisin vain hauskana aatoksena valita kuoppa jossakin
upeassa maassa ja maisemassa, paasisivat tuttavat ja sukulaisetkin
joskun hieman matkailemaan.
Mieluiten viela mahdollisimman vaikeassa ja hankalakulkuisessa
paikassa, vaikkapa korkean vuoren huipulla, jonne paastessa
koko hautajaiskulkue olisi jo taysin puhki ja vittuuntuneita...
 :lol:
Hemmetti, hautahan tietaa viimeinkin asettumista aloilleen, ja
pysyvasti. Tieda missa synkassa kuusikalmistossa, naapureina
ties mita ekonomia, pankinjohtajaa tai poliitikkoa !
Ehei, valitsen tuhkaamisen tarkemmin aatellen minakin !
 :D
I dont care going nowhere, as long as it´s an interesting path.

Skönäri

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 475
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #53 : 09.09.2006, 12:10:44 »
Olen ollut ehdottomasti tuhkaamisen kannalla jo pidemmän aikaa. Ja meikäläisen tuhka tulisi ripotella sitten mereen. Jos joku haluaisi muistella, ei tarvitsisi kuin hankkiutua lähimpään rantaan.

Ja itse asiassa tuhkan mereen ripottelu on tällä hetkellä niin kovassa suosiossa, että Suomeen on perustettu paikkoja, joissa se on sallittua.
Vapaus on sitä, kun ei tiedä missä nukkuu seuraavan yön. Fotoja:
http://www.merikauhu.kuvat.fi/kuvat/

marlee

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 134
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #54 : 09.09.2006, 12:31:27 »
Jossain leffassa parantumattomasti sairas päähenkilö päätti pitää hautajaisensa ennakkoon. Vielä ollessaan hyvässä kunnossa, hän järjesti kotonaan juhlat, joihin kutsui kaikki itselleen tärkeät ihmiset. Näin hän sai tavata ja viettää aikaa tuttaviensa kanssa vielä kerran ennen kuolemaansa. En muista kertoiko päähenkilö vierailleen juhlien syytä, mutta tunnelman perusteella se ei ainakaan haitannut menoa, jos hän sen teki :D . Varsinaiset hautajaiset (maahanpanijaiset) vietettiin sitten perhepiirissä. Sinänsä ihan varteenotettava idea, jos tietää, ettei aikaa ole enää tuhlailtavaksi :wink:, mutta jaksaa vielä järjestellä juhlia ja jopa itse jossain määrin nauttia niistä.

Hautajaiset on kurjia, enkä itse ainakaan haluaisi mitään isoja get-togethereita jäljellejäävien riesaksi. Kuitenkin olisi mukava, että joku muistaisi. Tuhkaus ja ripottelu sopis mulle, vaan ei tosiaan taida olla kovin laillista Suomessa (en sit tiedä valvonnasta...), eikä onneksi toivottavasti pitkään aikaan vielä ajankohtaistakaan. Kynttilät metsänlaidassa kuulostaa ihanalta tavalta muistaa Illusion.Tinja

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 433
  • Profiili
  • Tintin oma hostelli
-Kuolema-
« Vastaus #55 : 09.09.2006, 13:24:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Quu"
Viitaten toiseksi viimeiseen virkkeeseesi lainaamassani pätkässä: Kristittyjen uskovien näkökulmasta sinä olet matkalla helvettiin, koska uskomme mukaan kaikki, jotka eivät usko Jumalaan ja Jeesukseen, sinne joutuvat (kuten ensimmäisessä viestissäni kerroinkin). Oman uskosi mukaan et helvettiin joudu ja uskosi sinulle suotakoon.


Hoh, on se aika kurjaa, etta kun te kristityt sanotte olevanne niin kaikkia rakastavia, ni sitte haluatte laittaa mut helvettiin vaan sen takia, etten usko samaan tyyppiin kuin te. Mutta kiltit tytot paasee taivaaseen, tuhmat tytot minne vaan!

Kaverit tietaa jo, etta jos satun kupsahtamaan ennen heita, niin hautajaisia ei ole. Saavat pitaa muistajaiset jos haluavat ja soittaa mun mielimusiikkia :D Ja jos satun kupsahtamaan ennen aippaa, niin sekin tietaa, etta jos en kuoppaa Belgiassa, niin sitten mut pitaa vieda sinne :lol:

Quu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 475
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #56 : 09.09.2006, 13:44:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"
Lainaus käyttäjältä: "Quu"
[
Kristittyjen uskovien näkökulmasta sinä olet matkalla helvettiin, koska uskomme mukaan kaikki, jotka eivät usko Jumalaan ja Jeesukseen, sinne joutuvat


Millaisen uskot helvetin olevan?
Onko se fyysinen paikka vai henkinen olotila vai mika?
Miksi uskot sen olevan juuri sellainen?


Uskon, että helvetti on ennen kaikkea henkinen olotila, vaikka Raamatussa puhutaankin siitä myös fyysisten kipujen paikkana. Uskon kuitenkin, että ne ovat lähinnä vertauskuvia (helvettiä kuvaillaan Raamatussa esim. kohdissa Ps. 116:3, Dan. 12:2, Matt. 25:41, Ilm. 20:14) ja raamatunkohdassa 1. Kor. 15:44 sanotaan: "Kylvetään ajallinen ruumis, nousee hengellinen ruumis. Jos kerran on olemassa ajallinen ruumis, on myös hengellinen." En kuitenkaan usko, että maanpäällisessä elämässämme koskaan voimme käsittää, kuinka kauhea on ikuinen kadotus kuten emme voi käsittää taivaan mahtavuuttakaan.

Uskoni perustan Raamattuun.

Hautauksesta ja tuhkaamisesta löytyy lakitietoa täältä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030457 (hautaustoimilaki, tuhkauksesta luvussa 7).
e parhaiten nauraa, jolla on kovin lääkitys.

PieniMieli

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #57 : 09.09.2006, 14:09:22 »
Oijoi, nyt oli pakko liittyä seuraan, kun löysin tämän viestiketjun.

Olen jo jonkun aikaa miettinyt, että mitenkä sitä saisi ajatuksensa kasaan.

Äidilläni todettiin vuodenvaihteessa vakava sairaus. Kun tauti saatiin jonkinlaiseen hallintaan, laukesi minulla melkoinen mietintävaihe - elämä, kuolema, maailmankaikkeus... Olen aikalailla tynnyrissä kasvanut, eli selvinnyt elämässä hyvin vähillä kolhuilla. Sen takia uskon, että tämä kaikki tuli niin rytinällä.

Kuolemasta ajattelen tällä hetkellä niin, ettei sen jälkeen ole mitään. Tänne vain synnytään ja sitten joku päivä kaikki on ohi. Nopeasti jos kuolisi, niin ei jäisi aikaa miettiä ja pelätä. Vaikeinta on niillä, jotka jäävät suremaan.

Jonkinlaista elämän tarkoitustahan tässä tulee haettua. Välillä harmittaa, että ihminen on sellainen, että kykenee miettimään näitä isoja asioita. Olisi helpompaa, jos ei älyäisi ajatella tämmöisiä!

Olen mielenkiinnolla todennut, että vielä vuosi sitten en pyöritellyt näitä asioita mielessä ollenkaan. Viimeisin pähkäilyvaihe (parisuhdekriisi) pari vuotta sitten aiheutti erilaista pohdiskelua: mikä on elämässä tärkeää, mikä tekee minut onnelliseksi? Olen siis siirtynyt näihin järeämpiin aiheisiin. Ja nyt odotan aikaa, jolloin olen saanut nämäkin ajatukset järjestykseen ja astelen kevyemmällä mielellä.

Tällä hetkellä pitäisi kaikenlisäksi löytää energiaa työnetsintään. Lastenhankintakin mietityttää. Haluaisin ruveta siihen touhuun hyvinkin pian, mutta eihän se onnistu ennen kuin on jotenkin sinut tämän maailman kanssa.

Olen toivonut, että löytäisin oikeanlaisen ihmisen, jonka kanssa käydä keskusteluja (=joka olisi itse jo miettinyt samoja asioita). Ei ole hyvä miettiä liikaa yksin. Toisaalta jostain kirjastakin voisi olla apua. Ehdotelkaa luettavaa, jos keksitte.

-Syvissä mietteissä sadepäivänä-

Skönäri

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 475
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #58 : 09.09.2006, 14:21:19 »
Polttaminen tuntuu paremmalta vaihtoehdolta myös siksi että silloin ikään kuin sykli katkeaa. Ei lähde enää ruumis kiertoon, kuten mullan alla tavallaan tapahtuu.
Henkisen pääoman jatkuvuudesta maallisen taivalluksen päättyessä onkin sitten vähän vaikeampi kehitellä järkeviä perusteita. Ainakin osa ihmismielestä kulkeutuu eteenpäin lähimmäisten toimesta senkin jälkeen kun hertta on leiponut kiinni sen viimosen kerran.
Vapaus on sitä, kun ei tiedä missä nukkuu seuraavan yön. Fotoja:
http://www.merikauhu.kuvat.fi/kuvat/

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
-Kuolema-
« Vastaus #59 : 10.09.2006, 12:27:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Quu"

Viitaten toiseksi viimeiseen virkkeeseesi lainaamassani pätkässä: Kristittyjen uskovien näkökulmasta sinä olet matkalla helvettiin, koska uskomme mukaan kaikki, jotka eivät usko Jumalaan ja Jeesukseen, sinne joutuvat (kuten ensimmäisessä viestissäni kerroinkin). Oman uskosi mukaan et helvettiin joudu ja uskosi sinulle suotakoon.

Se on totta, että jos uskoo Jumalaan, on myös sielunvihollinen yhtä todellinen. Se on sitten toinen asia, ketä palvelee.

Tätä nyt ei kyllä ihan suoraan voi kristittynäkään allekirjoittaa, sekä helvetin että Saatanan olemassaolosta on kristittyjen keskuudessa erilaisia tulkintoja, enkä esim. minä usko suoranaisesti helvettiin, ainakaan siinä muodossa kun sen perinteisesti ajatellaan olevan.

Lisäksi olen sitä mieltä ettei kristittyjen tulisi alkaa tuomitsemaan ihmisiä etukäteen taivaaseen ja helvettiin/tuonelaan, vaikka joku tapaus oman uskontulkinnan ja oman rajoittuneen tiedon mukaan itsestäänselvältä näyttäisikin, meidän tietomme asiasta ovat yksinkertaisesti naurettavan vajavaiset.

Itse olen siis kristitty ja uskon näinollen kuolemanjälkeiseen elämään pelastuville. Loppujen uskon päätyvän kadotukseen, joka tarkoittanee joko ikuista kuolemaa ("toinen kuolema") tai eloa erossa Jumalasta, mihinkään helvetin kidutukseen en kuitenkaan usko.

"Siksihän me näemme vaivaa ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten pelastaja, varsinkin uskovien." 1.Tim. 4:11

En suoranaisesti pelkää kuolemaa, mutta en myöskään haluaisi vielä lähteä, ja lähteviä tuttavia tulee ikävä, vaikka uskonkin heille itselleen tapahtuman olevan lähinnä muutos parempaan päin.

Anyway, tässä tuli varmaan kantani kuolemaan selväksi. Kristinuskon tulkinnoista voidaan vääntää lisää uskontoketjussa.
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani