Vinkkejä Ausseihin matkaaville

 (Luettu 31623 kertaa)

Lissukka

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 255
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #20 : 13.01.2011, 13:30:57 »
Muutama kommentti:

5.Backpackerille ehdottomia mukaan otettavia tavaroita on hyvä rinkka, makuupussi ja teltta. Hostelleissa asuminen tulee loppupeleissä kalliiksi eli kannattaa varautua nukkumaan taivasalla.

Minusta hostellit eivät olleet ihan mahottoman kalliita, ja usein 2hh oli lähes samanhintainen kuin sänky dormissa. www.wotif.com.au:n kautta löytyi välillä kivoja Bed&Breakfasteja ym.
Kannattaa ottaa huomioon, että monessa hostellissa ei saa käyttää omia vuodevaatteita/makuupussia, jotteivät bedbugit leviäisi. Jossakin oman makuupussin käytöstä uhattiin sakkoakin.

Jos oleilee pidempään samassa kaupungissa, kannattaa tsekata kalustetut asunnot joita vuokrataan viikkoperusteisesti. Niitä löytyy mm. www.gumtree.com.au, josta pääsee valitsemaan isoimmat kaupungit.

6.Australiassa ollaan tosi tarkkoja siitä, ketä päästetään maahan ja ketä ei. Jos esimerkiksi sinulla ei ole paluulippua kotimaahasi, kun saavut Australiaan, sinut voidaan käännyttää lentokentällä takaisin ja sekä sinä, että lipun sinulle myynyt yhtiö saatte tuntuvan sakon. Pidä siis huoli, että lippuasiasi ovat kunnossa, ennen matkaanlähtöä.

En ole kuullut että keltään oltaisiin kysytty paluulippua tai matkakassan suuruutta, mutta ainahan se on mahdollista. Meiltä kysyttiin että onko meillä jo työpaikka kun saavuimme maahan W&H:lla, ja tullivirkailija vaan toivotti onnea työnhakuun :)

9.Täältä löytyy kaikki halvimmat Australian sisäiset lennot http://tsa.webjet.com.au/webjettsa/home.aspx?EntryPoint=Flight

Myös Tigerin, Virginin ja Jetstarin omat sivut kannattaa katsastaa, usein löydettiin sieltä hiukan vielä halvemmalla kuin mitä muilta sivustoilta.

10.Jos olet Australiassa kauemminkin, niin suosittelen paikallisen puhelinliittymän hankkimista. Minulla itselläni oli Vodafonen (toisilla oli myös Optuksen liittymiä) pre-paid liittymä. Soittelu on kallista, mutta tekstailu halvempaa Suomeen, kuin suomalaisesta liittymästä. Elektroniikkaliikkeistä voi ainakin ostaa myös puhelinkortteja, joilla soitteleminen ainakin lankaliittymästä toiseen on naurettavan halpaa. Jos Suomesta joku haluaa soitella sulle ja sulla on käytettävissä lankaliittymä, niin käske ihmeessä rimpautella siihen skypen kautta...maksoi muistaakseni 2senttiä/min...kännykkään soittelusta en tiedä, mutta luulis tuon tiedon löytyvän helposti

Soittelua varten kannattaa ehdottomasti hommata skype, monessa hostellissa se oli valmiiksi koneelle asennettuna, ja kuulokkeetkin oli olemassa.

17.Australiassa 18-vuotias saa ostaa alkosta kaikkea kaljasta väkeviin. Australiasta ei oikeen löydy siidereitä. Ainoa, mitä näin viinakaupassa, oli Strongbow. Erilaisia viinejä ja oluita on sitten sitäkin enemmän. Aussioluista mulle kehuttiin VB:tä ja Tooheys:a ja ite suosittelen Coronaa sekä Aussivalkkareita(Viinit on siellä HALPOJA!). Jos et tykkää kaljasta, niin löytyy myös mm. Bacardi Breezereitä ja erilaisia Vodkacruisereita
 
Siideriasiassa olen kyllä eri mieltä, sillä itse en juo kaljaa ja Australian siiderivalikoima oli mielestäni loistava. Strongbown lisäksi löytyy mm. Mercuryä eri makuisena (henk.koht. lempparini), sitten Three oaks ja jopa Kopparberg ja Rekorderlig (tuontisiiderit ovat kalliita ausseissa). Uudessa-seelannissa ja Tasmaniassa tuotetaan viileämmän ilmaston vuoksi paljonkin siidereitä, ja ainakin Melbournen alueelle niitä kulkeutuu.
Tottakai myös 5 litran halpisviinitonkat olivat kovassa käytössä  :)

Muita kommentteja:

Me löydettiin lennot alle 1000e:lla, mikä selittyi sillä että lähdettiin matkaan syyskuussa, mikä ei ole sesonkiaikaa sinnepäin reissatessa, lennot oli Arean sivuilta, mutta suunnilleen samaa hintaa tarjosi Kalevatravel ja Vertaa.fi. Autolla ajelu hoitui kengurumaassa ihan Suomi-ajokortilla. Jos haluaa majoituskuluissa säästää, niin kannattaa tietysti vuokrata campervan, jolla pääsee liikkumaan paikasta toiseen, ja yöpaikka-asiakin hoituu samalla.


Oi kun sinne pääsis pian takaisin!   :(
« Viimeksi muokattu: 14.01.2011, 10:43:22 kirjoittanut Lissukka »

Nokkasiili

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 61
  • Profiili
Australian tulvat
« Vastaus #21 : 16.01.2011, 17:52:37 »
Moikka,

ollaan suunniteltu Australian matkaa ensi kesälle (kesä-heinäkuulle). Tarkoituksena olisi viettää aika paljon aikaa Brisbanen alueella, koska siellä asuu sukulaisiani. Alue on nyt kuitenkin tulvan kourissa, ja koko matka on alkanut mietityttämään. Toki kesään mennessä tulvista on ehditty jo selvitä, mutta mitenköhän tuo tulvakatastrofi vaikuttaa olosuhteisiin vielä monen kuukauden päästä? Nousevatko esim. ruuan tai bensan hinta?

Ollaan kiinnostuneita etenkin luontokohteista. Mitenköhän paljon esimerkiksi kasvillisuus ehtii toipua tulvista kesään mennessä? Entä suuri valliriutta?

Olisko kellään valistuneita arvailuja tästä?

Pätkis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 345
  • Profiili
  • Tarinoita Maailmalta
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #22 : 09.02.2011, 13:03:45 »
^Toivottavasti todellakin Queensland toipuu noista luonnonmullistuksista, itselläkin ois sinne suunta syksyllä. Ei siis sillä, että mua varten pitäis toipua  ;D

Mua kiinnostaisi tietää, mistä voisi ettiä asuntoja? Oon menossa ehkä ei niin perinteisellä backpakcer meiningillä, koska meinaan asettua Queenslandiin, todennäköisesti Sunshine coastin alueelle aika lailla heti ja ettiä sieltä 'oikean' asunnon, eli ei välttämättä mitään kämppishässäkkää.

Tsekkasin aussilan gumtreen, mutta tuolle alueelle siellä ei hirveesti ollut tarjontaa. Onkohan olemassa muita samantyylisiä sivustoja?

attila

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 180
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #23 : 13.11.2012, 14:09:17 »
Jotta en avaisi uutta ketjua tutuille kysymyksille, jatkan tästä:

Jos esimerkiksi sinulla ei ole paluulippua kotimaahasi, kun saavut Australiaan, sinut voidaan käännyttää lentokentällä takaisin

Ei kai sentään juuri kotimaahasi, eikö mikä tahansa outbound-maastapoistumislippu kelpaa tositteeksi jopa aussiviranomaisille?

Lainaus
Autolla ajelu hoitui kengurumaassa ihan Suomi-ajokortilla.

Onko tämä varmasti näin, sillä löysin Autoliiton sivuilta Kansainvälisen ajokortin tarpeellisuutta koskevan hieman vajaaksi jäävän tiedon, joka sanoo Australiasta: "Suositeltava", mutta "ei tarvita, mikäli kansallinen ajokortti on englanninkielinen. (Suomalaiset ajokortit eivät ole englanninkielisiä.) Australian liittovaltiomuodosta johtuen eri osavaltioissa ovat myös ajokortteja koskevat lait erilaisia."

(http://www.autoliitto.fi/matkailu/asiapaperit/kansainvalinen-ajokortti/missa_kansainvalista_ajokorttia/maat_a-b/)

Ja todellakin, suomalainen ajokorttihan ei ole englanninkielinen vaan suomen- ja ruotsinkielinen.

Sama huomautus on tosin Uuden-Seelannin kohdalla, ja siellä ajoin ongelmitta pelkällä finskikortillani, mutta miten Aussit? Jos kellään ei ole ollut mitään ongelmia finskikortin kanssa, ei asiaa tarvinne enää pohtia.

hako

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #24 : 14.11.2012, 05:04:59 »
meikälääsen on polliisit pysäyttäny pari kertaa ja on suomikortti niille kelvannu,molemmat tapaukset tapahtu queenslandissä,toinen kaupungissa ja toinen outbakissä.toki muis osavaltioos VOI olla vähän eri käytäntö.niin ja kun ottaa ton suomalaisen kortin käteen ja kattelee ja kallistelee sitä hieman niin siinä lukee englanniksikin että driving licence,ja näyttääs olevan muutamalla muullakin kielellä että ajokortti.kippis.

hard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 165
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #25 : 13.02.2014, 23:01:22 »
Mitä alueita Sydneyssä kannattaa valita majoituksen suhteen? Onko keskusrautatieasema hyvä ja keskeinen paikka vai onko joku muu paikka parempi? Saisi mieluusti olla aika keskeinen sijainti kaupungin keskustassa (ravintolat jne.).

ojala

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #26 : 14.02.2014, 12:29:01 »
Mitä alueita Sydneyssä kannattaa valita majoituksen suhteen? Onko keskusrautatieasema hyvä ja keskeinen paikka vai onko joku muu paikka parempi? Saisi mieluusti olla aika keskeinen sijainti kaupungin keskustassa (ravintolat jne.).

Centralin ympäristö on ihan ok, pääsee junalla ja busseilla liikkumaan helposti ja CBD:n läpi kävelee helposti Circular Quay:lle.  Tuo seutu on hyvin aasialaista ja toisaalta paljon opiskelijoita (jotka ovat myös aasialaisia :-) läheisten opinahjojen takia.  Ravintolapuolella on tarjolla paljon halpaa aasialaista.

Meillä on ollut vuokra-asunto Potts Pointista eli pienen kävelymatkan päässä Kings Crossista, joka ei myöskään ole huonompi valinta.  Victoria St:n puolelta löytyy hiukan rauhallisempia backpacker-paikkoja kuin itse KX:n "ytimestä" (yhden korttelin pätkä Darlinghurst Rd:lla).  Tuosta kun on päivittäin kulkenut junaan, kauppaan (Harris Farmer's Market), salille yms. niin alkaa tuntea ammatinharjoittajat, poket ja muut :-)  Alueelta kulkee hyvin busseja, junalla pääsee ja tuosta kävelee näppärästi Botanical Gardenin läpi Circular Quay:lle, toiseen suuntaan voi helposti lähteä kävelemään rantoja pitkin (Rushcutters, Double, Rose Bay).   Macleay St:n kohdalta alkaa sitten kalliimpi alue ja tuo Potts Point / Elizabeth Bay on nuorekasta, hyvätuloista asuinseutua. 

Meille tuo jälkimmäinen on ollut hyvä alue, sopivan eurooppalais-henkistä ja ei mene sulki heti alkuillasta kuten lähiöt.  Centralin seutukin varmaan kelpaisi mutta tuntuisi jotenkin oudolta asua aasialaisessa ympäristössä ausseissa.  Bondi, Coogee ja Manly jätettiin pois vaihtoehdoista, hinnat tuntuivat turhan kovilta ja niissä tuulee jatkuvasti.  Biitsillä voi kuitenkin helposti aina käydä helposti jos kelit ovat hyvät (Coogee ja Balmoral olleet eniten mieleen).

FullStop

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #27 : 26.04.2014, 21:47:58 »
Voisin kommentoida noita lentoja sen verran, että itse löysin halvimmat lennot ottamalla ensin halvimman mahdollisen lennon Lontoo - Bangkok (olen tällä hetkellä Lontoossa), jolle tuli hintaa 230e ja sen jälkeen tein uuden haun Bangkok - Sydney, halvin lento 155e. Yhteensä siis lennot Lontoo - Sydney 385e. Pari kymppiä halvemmalla olisi päässyt Melbourneen ja Perthiin.

Löytyykö jostain jonkinlaista muistilistaa kaikista ennen matkaa hoidettavista asioista? Lennän Thaimaaseen parin viikon päästä ja jatkan sieltä Australiaan 2vk - 1,5 kk päästä, enkä ole saanut hoidettua muuta kuin viisumihakemuksen..

hard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 165
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #28 : 06.12.2014, 16:08:21 »
Mitenkäs kaikki myrkylliset ötökät yms. siellä Australiassa? Olen hiukan huolissani turvallisuudesta, ettei käy huonosti (esim. myrkkyhämähäkki pure yöllä nukkuessa). Ja kun tulee käytyä "metsässäkin" (esim. Blue Mountainsilla). Mitä varotoimenpiteitä pitää tehdä matkalla?

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #29 : 06.12.2014, 22:23:08 »
Toisesta ketjusta huomasin sinun pohtivan NZ vai Oz. Siksipä totean sivuhuomautuksena, että NZ:ssa ei ole mitään noita myrkkyjuttuja mitä tarvitsisi miettiä.

minnaaaa1

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #30 : 06.12.2014, 23:02:05 »
Mitenkäs kaikki myrkylliset ötökät yms. siellä Australiassa? Olen hiukan huolissani turvallisuudesta, ettei käy huonosti (esim. myrkkyhämähäkki pure yöllä nukkuessa). Ja kun tulee käytyä "metsässäkin" (esim. Blue Mountainsilla). Mitä varotoimenpiteitä pitää tehdä matkalla?

Moikka!

Riippuu aika paljon mihin päin olet menossa ja oletko kaupungissa vai aijotko patikoida koko reissun. Onhan siellä vaarallisia eläimiä ja ötököitä mutta itse en kyllä niitä kauheasti pelkäisi. Tietenkin jos olisin siellä pienen lapsen kanssa, olisin tarkka mihin hän sormensa laittaa.
Tämä kannattaa ehkä lueskella

http://blogs.kilroy.fi/australia2014/blog/victoria/hoppers-crossing/2014-02-08%2010:50:16

Maalaisjärjellä selviää kyllä pitkälle, mm. kopsauttelee kengät aina ennen kuin laittaa niitä jalkaan, ei nostele esim. luonnossa oksia/kiviä ja mitä siellä nyt on. Olen itsekin asunut Australiassa enkä tunne ketään jolle jotain pahempaa olisi käynyt. Itse huomaamatta olen tunkenut käteni mehiläispesään mutta se oli ihan omaa tyhmyyttä (musiikit pauhasi korvissa, joten en kuullut surinaa enkä katsonut mihin käteni laitan). Pimeällä kannattaa katsoa mihin astuu, taskulamppu on hyvä olla mukana. Tuolla Blue Mountaisilla on kyllä muutenkin aika paljon kävijöitä että se jo itsessään luultavasti karkottaa eläimiä. Mutta aina kannattaa olla tarkkana :)

maailmanmatti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 157
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #31 : 07.12.2014, 03:21:10 »
Jos aikoo vähänkään sivummalle sivistyksestä niin  kannattaa hankkia Telstran simkortti. Kaikilla muilla on surkea peitto taajamien ulkopuolella ainakin täällä NTssä. Esim nyt oon saarella, jolla ei ole ainuttakaan minkään muun operaattorin tukiasemaa.

Pohjoisessa kantsii pikku myrkkyotukoiden lisäksi varoa krokotiilejä. Uimaan vain merkatuissa paikoissa, krokot voi myös tulla rannalta jokea ylös.

Suomalainen voi käyttää Aussien julkista terveydenhuoltoa ilmaiseksi maiden välisen sopimuksen ansiosta.

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Ausseihin matkaaville
« Vastaus #32 : 07.12.2014, 09:32:27 »
Uimaan vain merkatuissa paikoissa, krokot voi myös tulla rannalta jokea ylös.

Hieman repesin tälle, mutta yhtä lailla tottahan se on. Krokoja on muuallakin kuin luontodokkareissa.

Oikeastihan ihmisiä ei kuole krokoihin, mutta yhtä lailla kannattaa joskus uskoa viranomaissuosituksia.