Lyhyt piipahdus alpeille

 (Luettu 2790 kertaa)

-kivi-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Lyhyt piipahdus alpeille
« : 01.11.2006, 20:26:48 »
Eli työpaikanvaihdon yhteydessä jäi pari viikkoa luppoaikaa. Hyödynsin tämän varaamalla ensi maanantaiksi lennon frankfurtin kautta milanoon, paluulento on frankfurtista. Tälle välille pitäis keksiä jonkinlainen transportaatio. Kysynkin teiltä rakkaat lukijat miltä seuraavanlainen kuullostaa, ehtiikö 5 päivässä ja kannattaisiko johonkin paikkaan varata hieman enemmän aikaa?

ma 6.11. illalla (toivottavasti) milanossa, about 00:00-00:30-> koisimaan
ti 7.11 junalla milan-tirano, tirano-st. mortiziin +majoittuminen
ke 8.11 junalla churiin +majoittuminen (onko toi millanen paikka)
to 9.11 junalla chur-frankfurt +majoittuminen
pe 10.11 frankfurtista ryanairin lennolle bussilla

Junat tulee maksamaan 200€ kieppeillä, joten raililippua ei kannata hankkia. Mutta tarvitseeko noihin juniin varata lippuja?

Hostelleissa on varmaankin vapaita punkkia tähän aikaan vuodesta?

Oisko jotain muita vinkkejä??
´m out

Olof

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • MSN Messenger - Felix_V
  • Profiili
Lyhyt piipahdus alpeille
« Vastaus #1 : 01.11.2006, 23:46:34 »
Matkasi vaikuttaa varsin hyvältä noin lyhyelle reissulle. Tietysti on aikast tiivis ohjelma mutta kyllä ehdit näkemään aikast paljon Eurooppaa tuossakin ajassa.

Ensiksikin täytyy mainita että Milanossahan saisi vietettyä helposti nuo 5 päivää, tosin Milanossahan voi käydä helposti joskus toistekin.

Tiranosta lähdettäessä kohti sveitsiä.  Suosittelen että otat RhB:n Bernina Express junan. Mielellään sellaisen jossa on panorama vaunut ja osta lippu 1.luokkaan vaikka onkin kalliinpi. Saat huomattavasti enemmän nautia maisemista. Toivottavasti olisi selkeää, jotta ylhäällä 2000m näkisi ympärilleen. Huimat maisemat!

St.Moritz on ihan kaunis kylä ja vuoret ympärillä mahtavat. Kallis paikka ainakin sesonki aikoina. Tällä hetkellä sveitsissä huono lumi tilanne, joten tuskin paljon laskettelijoita. Tarpeeksi korkealla on kyllä lunta.

Chur on hiukan mitään sanomaton paikka. Siellä vanha luostari ja kaupunki, keskiaikainen krypta, mut ei mitään ihmellistä. Tästä kohteesta saat hyvin yhden lisäpäivän jonnekkin muualle. Vaikkapa Milanoon tai sitten otat Zurichin kohteeksi sieltä löytyy nähtävää ja koettavaa joka lähtöön myöskin...

Lisäksi Zurich olisi pikkuisen lähempänä Frankfurttia ja Zurichistä on paremmat yhteydet Frankfurttiin kuin Churistä.

Junien hintoihin vaikuttaa pitkälti se kuinka nopeaa junaa käytät. Tuo Bernina Express juna on kallis ja hidas? Mutta maisemat kyllä korvaavat menetetyn omaisuuden ja ajan.
Varauksia et juurikaan tule tarvitsemaan jollet käytä jotain erikoisjunaa...Mutta parasta on että tarkistat junan mahdolliset lisämaksut aseman lipunmyynistä tai infosta. Liput yms. maksut ovat huomattavasti halvempia ostaessasi ne rautatieasemalta kuin konnarilta junassa.

Ja punkkaus paikkoja tähän aikaan vuodesta rupeaa olemaan aivan varmasti. Ja kohtuu edullisestikkin.

Toivottavasti näistä on jotakin apua.... Ja oikein hyvää matkaa syksyiseen eurooppaan.
quot;Even a bad day on the river is better than a good day at work."

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Lyhyt piipahdus alpeille
« Vastaus #2 : 02.11.2006, 08:55:55 »
Tsekkaapa vielä esim. Frankfurt-Hahnin kentän omilta sivuilta, että missä tuo kenttä oikein sijaitsee. Frankfurtista on sinne melko pitkä matka, ja kuljetuksia on muualtakin. Sen jälkeen voit pohtia, kannattaako sun ylipäätään mennä Frankfurtiin ja yöpyä siellä. Joku Moselin varren pikkukaupunki, esim. Bernkastel-Kues voisi olla mukavampi vaihtoehto. Tosin ne ovat aika hiljaisia näin syksyllä, mutta ainakin viininystävä löytää jotain pientä kivaa, oli keli mikä hyvänsä.

(Tästä seudusta voisi löytyä haulla jotain, hakusanoina vaikkapa yo. kaupungin nimi, Mosel, Cochem..)
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

Thym

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 113
  • MSN Messenger - poleporaca@hotmail.com
  • Profiili
Lyhyt piipahdus alpeille
« Vastaus #3 : 02.11.2006, 09:47:23 »
Hahnin kenttä on tosiaan melko kaukana Frankfurtista. Viime kesänä RyanAirin bussi Hahnista Frankfurttiin taisi maksaa 12 euroa, jos oikein muistan. Korjatkaa, olen väärässä.

Frankfurt on iso ja uusi kaupunki Mainin rannalla. Itsekin vietin siellä vain yhden päivän viime kesänä, sen sai kyllä kulumaan kävelemällä ja katselemalla. Minuun kaupunki ei kuitenkaan tehnyt kummoista vaikutusta, vaikka tämähän on ihan makuasia.
Niin pitkälle kuin tietä riittää ja vieläkin kauemmaksi.

-kivi-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Lyhyt piipahdus alpeille
« Vastaus #4 : 02.11.2006, 12:02:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Thym"
Hahnin kenttä on tosiaan melko kaukana Frankfurtista. Viime kesänä RyanAirin bussi Hahnista Frankfurttiin taisi maksaa 12 euroa, jos oikein muistan. Korjatkaa, olen väärässä.


Tuon verran se taisi maksaa ja lähtee jostain rautatieaseman nurkilta, matka kestää sen puolitoista tuntia.

Täytyypä yrittää jos jättäis tuon churin vähemmälle ja matkais suoraan zurichiin. Aikataulullisesti tuo reissu menee lähinnä junalla matkustettaessa ja maisemia katsellessa. Siihen olen lähinnä tähdännytkin.
´m out

Klazu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 43
  • Profiili
Lyhyt piipahdus alpeille
« Vastaus #5 : 02.11.2006, 21:21:23 »
Onpas tämä Hahnin kenttä todellakin keskellä metsää. Ja bussi lienee ainoa, jolla sinne edes pääsee (auton lisäksi). Kehno on julkisen palvelun taso IMO.