Intian sisäiset junaliput

 (Luettu 122400 kertaa)

haint

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Junalippujen osto!
« Vastaus #220 : 12.01.2013, 11:09:45 »
Jos menet, tai olet Delhissä, aseman 2 kerrokseen ja turistilipunmyyntiin. Sieltä voi kerralla ostaa ihan kaikki junaliput kerralla. Maksu rupioissa. Ei mitään ongelmia ja myös turistiaikaan on aina löytynyt liput haluamaani junaan.
Muutoin, lähimmälle juna-asemalle ja lippujonoon. Kertaakaan ei kukaan ole kysynyt yhtään mitään, mistä rupiat peräisin..   hyvin raha kelvannut ja junaliput saatu.
Toki on myös sitten noi travel officet. Ottavat juu jotain välistä,  mutta hoituu se homma sitäkin kautta.

Matkaajamasa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Junalippujen osto!
« Vastaus #221 : 12.01.2013, 12:04:05 »
Kiitoksia vastauksista! ensimmäinen itsenäinen reissu, niin tuppaa olevaan melko paranoidi..
-Jos luulet olevasi liian pieni vaikuttamaan asioihin, yritä nukkua suljetussa huoneessa, jossa on moskiitto-

Hypatia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 752
 • Hypatia has (almost) left the building.
  • Profiili
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #222 : 22.02.2013, 08:45:47 »
Jos rahanvaihtokuittia kysytään, niin pankkiautomaattikuittikin käy. Kehoittaisin olemaan varuillaan matkatoimistojen kanssa sillä esim. Delhissä niiden joukossa on paljon epärehellisiä toimijoita.

palekastro

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #223 : 18.06.2014, 23:18:24 »
Herätelläänpä vähän keskustelua Intian junamatkailusta. Monet sanovat, että junat varataan usein täyteen jo viikkoja ennen lähtöä, joten kannattaa varata netistä liput hyvissä ajoin. Jos netistä etukäteen varaamiseen päätyy, kannattaako se tehdä suoraan Indian Railwaysin sivujen kautta vai suositteletteko jonkin muun sivuston kautta säätämistä? Luottokorttia käsittääkseni edelleen vaaditaan?

Mielestäni mukavampaa olisi vain marssia lipputiskille ja ostaa lippu paikanpäältä, mutta kauhutarinat täyteen buukatuista junista mietityttävät. Tuleva Intian matkani siis alkaa Delhistä, mutta haluaisin sieltä melko nopeasti jatkaa matkaa, mielellään junalla. Pahoittelen, jos jotain ärsyttää samojen asioiden jauhaminen, mutta kaipaisin ajankohtaista tietoa/kokemuksia, sillä tuntuu, että nämä asiat päivittyvät ja muuttuvat tiuhaan tahtiin. Kiitos!

himachal

 • Vieras
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #224 : 19.06.2014, 00:13:22 »
Kyllä kannattaa edelleen varata junaliput etukäteen jos mahdollista, ja etenkin jos haluaa matkustaa tiettyinä päivinä. Kyllä liput voi saada myös suoraan paikan päältä, mutta huonolla tuurilla voi joutua odottamaan päiviä. Turistikiintiölippuja ilmeisemmin on tiettyihin juniin saatavilla joita ei edes pysty netistä varaamaan, siitä en osaa sanoa tarkemmin kun en sitä lipputyyppiä ole käyttänyt, vaan yleensä Sleeper tai AC3 luokkaa. Stressitön vaihtoehto on varata netistä. Itse olen käyttänyt, ja kohta taas käytän, Cleartripin sivuja junalippujen varaamiseen. Vaati ainakin muutamia vuosia sitten ylimääräisen rekisteröitymisen ensimmäisten junalippu ostojen myötä, mutta siihen simppelit ohjeet ja sen jälkeen lippujen ostaminen kätevää jatkossakin. Kyllä, maksu luottokortilla.

palekastro

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #225 : 19.06.2014, 11:12:43 »
Kiitos nopeasta vastauksesta! Pitääpä tuo Cleartrip tsekata. Ja pitää myös ettiä joku luottokortillinen kaveri maksumieheksi, itse kun en sellaista omista.

Homma siis toimii edelleen e-ticket meiningillä, eli printatun lipun kanssa voi marssia suoraan junaan?

himachal

 • Vieras
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #226 : 19.06.2014, 12:26:28 »
Kyllä, printattu lippu mukaan ja eikun hyppää junaan  ;D

palekastro

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #227 : 21.06.2014, 19:21:50 »
Hyvä meininki! Odotan jo innolla junamatkailua Intiassa. Sitä kun on hehkutettu. Pari kuukautta vielä...

Hypatia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 752
 • Hypatia has (almost) left the building.
  • Profiili
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #228 : 27.06.2014, 02:24:21 »
Turistikiintiölippuja ilmeisemmin on tiettyihin juniin saatavilla joita ei edes pysty netistä varaamaan, siitä en osaa sanoa tarkemmin kun en sitä lipputyyppiä ole käyttänyt, vaan yleensä Sleeper tai AC3 luokkaa.
Tässäpä taas kerran vastaus, joka osoittaa, miksei täältä kannata neuvoja kysellä: turistikiintiö ei ole mikään matkustusluokka, mutta usein turistikiintiössä saa juuri mainittuihin luokkiin lippuja. Indian Railwaysin sivuilta löytyy kyllä hakemalla tieto, mihin juniin ja mihin luokkiin on saatavilla turistikiintiölippuja vaikkei niitä netistä voikaan ostaa. Poikkeuksia toki on esim. Ootyn vuoristojuna, johon on netissä näkymätön turistikiintiö (kuultu tatkallippujonossa vuoropäälliköltä Coimbatoren asemalla viime keväänä.)

himachal

 • Vieras
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #229 : 27.06.2014, 05:20:17 »
Suo pahoittelut Hypatia jos ilmaisin asian ilmeisemmin liian epäselvästi. En tarkoittanutkaan mainita turistikiintiön lippuja matkustusluokaksi, vaan lipputyypiksi. Samaan hengen vetoon, suo anteeksi, erehdyin vetäsemään että itse suosin halvimpia matkustusluokkia, joissa mainitsin matkustusluokan. Yritin erotella näitä asioita mainitsemalla sanat "lipputyyppi" tarkoittaessani turistikiintiölippuja, ja "luokkaa" kun tarkoitin matkustusluokkaa. Mutta yritän olla tarkempi jatkossa sanoissani :)
« Viimeksi muokattu: 27.06.2014, 12:28:03 kirjoittanut himachal »

tiipii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 230
  • Profiili
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #230 : 28.06.2014, 12:00:10 »
:D :D Monesti ihmettelen, miksi kaiken tietävä Hypatia edes roikkuu täällä. Täällähän on vain vääriä vastauksia ja kaikki tietohan löytyy muualta netistä hakemalla tai niistä huikeista opaskirjoista. Itseäni lohduttaa monesti, että muutkaan eivät ole täydellisiä vastauksineen, ja muitakin askarruttaa asiat ja muutkin ovat huomanneet asioiden olevan toisinaan hyvin epäselviä, koska vastauksetkin ovat monenkirjavia ja toisistaan poikkeavia. Rohkaisee etsimään lisää tietoa ja auttaa ymmärtämään, että mikään ei Intiassa ole oikeastaan itsestään selvää eikä varsinkaan mustavalkoista. Yleensäkin internetiä olisi syytä uskoa varauksella.
Kaikenlainen nettivarailu tuntuu muuttuvan aika ajoin. Viimeaikaisimmat, itse havaitsemani muutokset koskevat lähinnä suoraa nettivarausta irctc:n kautta. Pankkivaihtoehdot maksaessa muuttuneet, eikä herunut enää lippuja punjab national bankin kortilla, kummallista. Tatkal kutsuu...
Turistikiintiölippuja ei vuoden vaihteessa saanut enää matkatoimistojen kautta paitsi jos matkatoimistolla oli "oma mies" asemalla. Clear tripistä en tiedä mitään.
« Viimeksi muokattu: 28.06.2014, 12:07:44 kirjoittanut tiipii »
Vakratunda mahakaye, suryakoti samaprabha, Nirvighnam kurumedeva, sarva kareshu sarvada

Hypatia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 752
 • Hypatia has (almost) left the building.
  • Profiili
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #231 : 29.06.2014, 14:34:15 »
Täällä on yksi ketju, josta oli minulle jonkin verran apua kevään reissulla. Kyseisen ketjun aloittajana katson myös olevani jossain määrin vastuussa siitä. Siksi.

"Palekastro" aikoi maksaa lippunsa jonkun toisen kortilla, mikä saattaa tuottaa ongelmia/olla mahdotonta (Intiassa käydään junalipuilla laitonta kauppaa, jota yritetään suitsia mm. karsimalla välimiesten käyttöä).  Täältä löytyy runsaasti lisätietoa http://www.indiamike.com/india/indian-railways-f10/ esim.: "Solving problems with IRCTC/Cleartrip registration" ja "Setting up your IRCTC and Cleartrip accounts for buying railway tickets from abroad".

Netistä varaaminen ei monesti ole niin mutkatonta kuin voisi luulla. En itse onnistunut hankkimaan lippuja
Kovalamilla matkatoimistosta, koska internetyhteys oli liian ruuhkautunut sekä aamu- että iltapäivällä. Sen sijaan pystyin kyllä löytämään tabletillani junavuoron, jossa oli runsaasti tilaa eikä varaus ollut siksi tarpeen. Matkatoimiston heppu oli aivan yhtä hämmästynyt kuin minäkin siitä, että seuraavalle päivälle löytyi juna joka oli puolityhjä.

Oman kokemukseni mukaan tatkallippujärjestelmä toimii nyt hyvin ja jonottaminen on ainakin isommilla asemilla hyvin järjestettyä.

Mitä Delhiin tulee, niin en näe erityisesti syytä varata lippuja netistä, koska New Delhin asemalta saa helpohkosti lippuja turistitoimistosta ja junayhteyksiä on pilvin pimein. Joka tapauksessa vuoroista ja paikkatilanteesta kannattaa ottaa ajoissa selvää (vaikken itse olekaan koskaan tehnyt niin ennen maahan saapumista vaan luottanut siihen, että Delhistä pääsee kyllä aina jotain kautta eteenpäin.)

"Tiipiin" iloksi tieto, että nämä kaksi viestiä olivat poikkeus palstan moderoinnin vuoksi omaksumastani linjasta.
« Viimeksi muokattu: 30.06.2014, 02:15:10 kirjoittanut Hypatia »

palekastro

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #232 : 24.07.2014, 17:58:44 »
Kuinkahan ruuhkaiseksi arvioisitte Delhi - Varanasi -välin syyskuussa? Alustava suunnitelmani on seuraavanlainen: Lento Delhiin, jossa pyörimistä muutama päivä, fiiliksen mukaan. Delhistä Agraan Taj Mahalia kattomaan, josta siirtyminen mahdollisesti Rajasthaniin. Rajasthanista olen ajatellut siirtyä Himachal Pradeshia rundaamaan.

Varanasissa haluaisin ehdottomasti mennä käymään, junalla matkustaen. Koska suunnitelmani on vasta alustava, eikä tarkkaa aikataulua tule olemaan, on junalippujen varailu hieman konstikasta. Periaatteessa haluaisin varata lipun Varanasiin etukäteen, mutta en halua sitoa itseäni tiettyyn päivämäärään. Millähän varoitusajalla on mahdollista saada lippu Varanasiin (mielellään sleeper class)? Mieli tekisi lähteä Delhiin ilman varauksia,
mutta en halua joutua odottelemaan viikkotolkulla. Jos kyse on muutamista päivistä, ongelmaa ei ole.

EDIT: tuo Delhi - Agra - Rajasthan - Himachal Pradesh -pyöriminen onnistunee helposti bussilla?
« Viimeksi muokattu: 24.07.2014, 18:00:18 kirjoittanut palekastro »

kkarhu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 145
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #233 : 24.07.2014, 23:54:41 »
Kuinkahan ruuhkaiseksi arvioisitte Delhi - Varanasi -välin syyskuussa?
Delhistä Agraan Taj Mahalia kattomaan, josta siirtyminen mahdollisesti Rajasthaniin. Rajasthanista olen ajatellut siirtyä Himachal Pradeshia rundaamaan.

Varanasissa haluaisin ehdottomasti mennä käymään, junalla matkustaen. Periaatteessa haluaisin varata lipun Varanasiin etukäteen, mutta en halua sitoa itseäni tiettyyn päivämäärään. Millähän varoitusajalla on mahdollista saada lippu Varanasiin (mielellään sleeper class)? Mieli tekisi lähteä Delhiin ilman varauksia,
mutta en halua joutua odottelemaan viikkotolkulla. Jos kyse on muutamista päivistä, ongelmaa ei ole.

EDIT: tuo Delhi - Agra - Rajasthan - Himachal Pradesh -pyöriminen onnistunee helposti bussilla?
Junalippusi eivät muodosta ongelmaa. Voit  lähteä matkaan toiveesi mukaan ilman mitään varauksia. Saat sleeperisi iisisti New Delhin aseman toisen kerroksen International Tourist Bureausta. Mene sinne heti aamulla klo 8 jälkeen kun avaavat ovet tai arkisin auringon laskettua jollet halua istuskella viileässä salissa ihmettelemässä, vaikkei syyskuussa mitään mahdottomia jonotusaikoja ole keskipäivälläkään. Yleensä ehdin just ja just täyttää varauslomakkeet kun vuoroni tulee. Rupioilla maksettaessa rahanvaihtokuitteja ei enää ole kyselty.

Junilla pääsee busseja paremmin tasangoilla kunhan ottaa yksityiskohdista selvää esim www.erail.in. Varsinkin Delhistä Agraan kannattaa mennä junalla.  Agrasta ei kovin vaivattomasti pääse junilla Rajasthaniin jollei ota esim aamunvirkkuna Agran linnakkeen asemalta  Ajmeriin päätyvää Intercityä tai hieman myöhemmin edellisiltana Varanasista startannutta hitaampaa Marudharia Jodhpuriin. Ajmerista  suoraan yöjunalla kukkuloiden juurelle maun mukaan joko Pathankotiin tai Chandigarhiin, jonne pääsee aamun ekaa tuntia lukuunottamatta päivänvalossakin erikoisnopealla junalla. Muutoin päiväjunilla yöpymällä välillä Delhissä ja vaikka taas piipahtamassa lippuvaraamossa, jos omat aikataulut Varanasiin siirtymisestä ovat paremmin hahmottuneet. Näitä varauksia voi samassa paikassa perua kätevästi ja tehdä uusia, jos vuorilla mielesi muuttuu. Intia on erittäin joustava kunhan oppii tavoille.

palekastro

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #234 : 25.07.2014, 13:14:02 »
Kiitos kkarhu perusteellisesta vastauksesta! Tästä oli paljon apua. Ajattelinkin, että Intia joustaa tarvittaessa  ;) Päätäni vain vaivasivat muiden reissaajien varoitukset liittyen ilman junalippuvarauksia matkustamiseen. Näillä näkymin lähden siis reissuun ilman mitään varauksia. Vähän reilu kuukausi lähtöön!  8)

ClickClack

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 100
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #235 : 29.07.2014, 21:35:38 »
Junalippusi eivät muodosta ongelmaa. Voit  lähteä matkaan toiveesi mukaan ilman mitään varauksia. Saat sleeperisi iisisti New Delhin aseman toisen kerroksen International Tourist Bureausta. Mene sinne heti aamulla klo 8 jälkeen kun avaavat ovet tai arkisin auringon laskettua jollet halua istuskella viileässä salissa ihmettelemässä, vaikkei syyskuussa mitään mahdottomia jonotusaikoja ole keskipäivälläkään. Yleensä ehdin just ja just täyttää varauslomakkeet kun vuoroni tulee. Rupioilla maksettaessa rahanvaihtokuitteja ei enää ole kyselty.

Semmoinen detaljin tarkistus että onko tämän "tourist byro" 2. Kerroksessa. Joka paikassa muualla lukee että on ykkösessä? Esim täällä: http://www.indianrail.gov.in/international_Tourist.html

Lippuasia on ajankohtainen myös allekirjoittaneelle siinä mielessä että mitään lippuja ei vielä ole - ettei tässä vaan jumiudu delhiin kohta.  ;D

kkarhu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 145
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #236 : 29.07.2014, 23:18:51 »
Saat sleeperisi iisisti New Delhin aseman toisen kerroksen International Tourist Bureausta.

Semmoinen detaljin tarkistus että onko tämän "tourist byro" 2. Kerroksessa. Joka paikassa muualla lukee että on ykkösessä? Esim täällä: http://www.indianrail.gov.in/international_Tourist.html
Intialainen sanoo katutasosta seuraavavaa ylempää  kerrosta 1. kerrokseksi. Suomalaiselle se on 2. kerros. Katutasoon jäävä suomalainen, joka etsii hänen ymmärtämästään 1. kerroksesta lippuvaraamoa ja jumittuu vaikka seisomaan johonkin alakerran jonoon, voi saada kimppuunsa kaiken maailman huijareita, jotka ovat kekanneet helpon, asioita ymmärtämättömän uhrin.

nemsus

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #237 : 31.10.2014, 07:46:56 »
Nyt kyllä täytyy tunnustaa, että jäi tuo rautatieaseman lipputoimisto löytymättä. Piti huomiseksi saada lippu Haridwariin. Avuliaita oli ohjaamassa ties minne monen kilsan riksamatkan päähän. Uupuneena lennon jälkeen kävelin suosiolla  metroon, jonotin lipun ja matkasin hostelliini. :o Taisinpa olla vain väsynyt. Olishan se pitänyt löytää! Tripadvisorista löytyy vielä kuvien kanssa ohje siitä, miten sen löytää http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g304551-d3707912-r187431869-New_Delhi_Railway_Station-New_Delhi_National_Capital_Territory_of_Delhi.html
« Viimeksi muokattu: 31.10.2014, 08:13:40 kirjoittanut nemsus »

angry finnish lady

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #238 : 16.11.2014, 12:13:56 »
Pahoitteluni jos vastaus kysymykseeni on jo joissain näillä kahdellatoista sivuista, en vaan millään jaksanut lukea kaikkea läpi.
Olen siis täysin kokematon Intian matkaaja ja suureksi hämmästyksekseni olen onnistunut ostamaan cleartripin kautta kuukauden reissulleni etukäteen liput KAIKILLE mahdollisille junaosuuksille reittini varrella. Eikä siinä vielä kaikki, vaan jopa kaksin ja jopa kolminkertaiset per junaosuus!

Esim, jos lentoni lähtee takaisin kotiin Delhistä 17.12, mulla on Bikanerista Delhiin junaliput päiville 14.12, 15.12 (WL11) ja 16.12. Kysymys kuuluu teille kokeneille junamatkustajille, että kuinka usein junia perutaan tai ovat huomattavasti myöhässä? Riittääkö kolme eri lippua eri päiville, jotta todennäköisyys perillepääsystä olisi mahd suuri? Olen käsittänyt, että yleinen tapa on varata reilusti lippuja ja perua ne jos niitä ei tarvita.
Cleartripillä on tosiaan se 10 lippua kuukauden aikana rajoitus, mutta sen ratkaisin hankkimalla toisen tilin.
Bussilippuja en sen sijaan millään onnistunut ostamaan cleartripistä. Ehkä se onnistuu paikan päällä.

Toinen kysymykseni koskee sleeper luokkaa. Olen 32-vuotias vitivalkoinen nainen. Kannattaako sinne sleeperiin tunkea vai ottaako suosiolla AC2 tai AC3? Matkustan Rajasthanissa jossa ymmärtääkseni harvemmin näkee edes paikallisia naisia ulkosalla. Tietysti turisteja on. Toisaalta SL luokassa matkustaminen viestii etten ole rikas, mistä olisi kyllä hyötyä.

Mitähän mun vielä piti kysyä?

Tyyne

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: Intian sisäiset junaliput
« Vastaus #239 : 16.11.2014, 16:38:55 »
Hei angry finnish lady,

Kyllä sleeper-luokassa matkustus on ihan turvallista. Omien kokemusteni mukaan siellä tutustuu paremmin ihmisiin (jos sellaista halajaa) ja jos ei ilmastointia ja lakanoita pidä tarpeellisena, niin mielestäni se on mitä oivallisin tapa matkustaa. Olen junaillut myös Rajastanissa ilman mitään ongelmia; outolintuja yksin matkaavina naisina varmasti olemme, mutta junassa en ole ikinä kokenut oloani uhatuksi.

Itse olisin halunnut kysyä sinulta tuosta onnistuneesta cleartrip-bookauksesta; sujuiko maksu ongelmitta ulkomaisella luottokortilla? En ole sitä kautta bookausta kokeillu, mutta nyt minulle oli mahdottomuus saada maksetuksi irctc:n kautta junalippuja (joka on aiemmin, vuosia sitten tosin, ollut ihan helppo juttu). Asiakastuesta sanoivat, että ulkolaiset eivät voi maksaa matkoja kuin AMEX-luotolla, jota ei ymmärtääkseni myönnetä Suomessa. Tiedä sitten onko asia todellakin näin, mutta olisi kyllä kiva pystyä matkoja etukäteenkin varaamaan, aina ei pysty kaikkea järkkäilyä jättämään paikan päällä hoidettavaksi.