Älkääs tyhmitelkö (paasausta)

 (Luettu 16172 kertaa)

1963

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 143
  • Profiili
Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« : 22.07.2003, 16:08:14 »
Minä olen nyt roikkunut täällä jokusen kuukauden. Yksi asia on pistänyt silmään:

kun joku erehtyy kysymään jotain, mistä on aiemmin keskusteltu, niin joku toinen pörhältää marisemaan tyyliin "avaa silmät pahvi, tuollahan on ihan sama aihe keskusteltu jo ajat sitten".

Tuommoinen ei minusta ole kovin nättiä. Ettehän te nyt herrajjestas voi olettaa, että joku selaa kaikki keskustelut läpi vuodesta 2000? Linkitys vanhoihin keskusteluihin on ihan hyvä juttu, mutta tyhmittely rassaa.

Tällaisen foorumin tehtävinä on nähdäkseni 1) jakaa kokemuksia ja tietoa, ja 2) aktivoida ihmisiä.

Jollei kakkosta olisi, täällä voisi olla Isä Aurinkoisen ja UKK:n asiantuntija-artikkeleita vain.  Tai Folke Westin, koska kukaan ei ainakaan pitkään kirjoita ilmaiseksi asiantuntija-artikkeleita.

Antakaa ihmisten aktivoitua rauhassa. Jokainen uusi aloitus, vaikka tyhmäkin, on lisäpölkky pallontallaajien pitkien kiskojen alle. Ja matka jatkuu, vaikka asemia olisi jo jäänyt taakse.

Pahoittelen, sain paasauskohtauksen. ::)
voir un corps, c'est la grande menace pour l'esprit.

leposi

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 720
  • Profiili
  • last.fm
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #1 : 22.07.2003, 16:46:58 »
Lainaus
Ettehän te nyt herrajjestas voi olettaa, että joku selaa kaikki keskustelut läpi vuodesta 2000? Linkitys vanhoihin keskusteluihin on ihan hyvä juttu, mutta tyhmittely rassaa.
Vuoden 2002 toukokuussa aukesi tämä keskustelu.

Välillä on tosiaan aiheetonta "sättiä" ihmistä joka kysyy samaa asiaa uudelleen. Tiedän (osaan kuvitella), että suurin osa palstan lukijoista ei ole ns. tottuneita foorumikäyttäjiä, eli eivät välttämättä osaa hakeutua 'etsi'-toiminnon pariin. Mutta välillä on kyllä huvittavaa lukea samoja kysymyksiä uudelleen. Varsinkin kun vastaukset lukee tuolla "faq"-osiossa.

Tai jotain tuohon suuntaan. Repikää tästä omat johtopäätöksenne...

Pera

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 434
  • Profiili
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #2 : 22.07.2003, 18:51:18 »
Samaa mieltä 1963:n kanssa, tyhmittelystä kun ei ole hyötyä kenellekkään. Samalla vaivalla heittää linkin aikaisempaan keskusteluun ja laittaa siihen sitten saatteeksi vaikka ohjeen lukea vanhoja viestejä ennen viestin kirjoittamista.

Eihän tällä palstalla vielä ole viestejä sentään ihan niin mahdottomasti, että viestien paljous hirveesti rassaisi. Jokaisella palstalla riittää kyllä aina saman asian kysyjiä vuodesta toiseen. Yhden kirjoittajan "haukkuminen" ei asiaa juurikaan muuta, mutta vähentää kyllä vähemmän kirjoittavien intoa aloittaa uusia keskusteluita.

Itseäni haittaa yleensä enemmän viestien turhan päiväinen otsikointi, mutta täälläpä ei ole tätäkään ongelmaa viimeaikoina liiaksi esiintynyt.

Joo, eipä tämä kuitenkaan mikään järin suuri ongelma ole.
id�tteleminen on ep�rehellisyytt�.

Roosa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 937
  • Profiili
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #3 : 22.07.2003, 20:08:36 »
Mutta kun se "etsi"-nappula on keksitty  :)

Ja imo olisi kyllä kivempi, jos esimerkiksi aiheesta Praha (tai mikä tahansa muu kaupunki/maa/whatever) löytyisi kaikki tarinointi yhden ja saman topikin alta. Se nimittäin helpottaisi suunnattomasti tiedon etsimistä ja löytämistä. Itselläni on edessä idän reili ensi viikolla ja on välillä hieman turhauttavaa lukea viittä eri Praha-topikkia ja viittä eri "kuinka päästä Tallinnasta Varsovaan"-topikkia jne. Mutta kukin tavallaan, itse pidän kyllä enemmän järjestelmällisestä foorumista.

hile

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 379
  • MSN Messenger - reija20_00@hotmail.com
  • Profiili
  • http://spaces.msn.com/members/brxtnrabbit/
  • Sähköposti
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #4 : 22.07.2003, 20:10:04 »
Mutta onhan se parempi ohjata kyselijät topiikkiin, jossa on kymmeniä viestejä. Löytää ainakin vastauksen kysymykseensä ja saa paljon infoa, jota ei ehkä tullutkaan ajatelleeksi. Harva kuitenkaan jaksaa vastata samaan kysymykseen sadatta kertaa. Jossain vaiheessa noita eurolines kyselyihin sai vastata joka päivä (tiedän, ei ole pakko vastata), kun ei ihmiset jaksaneet yhtään vaivautua etsimään josko olis aiheesta aikasemminkin puhuttu. Tuolla kun on yksi hienous muiden joukossa:etsi.
Toinen asia on henkilöt, jotka (useimmiten) ekaa kertaa eksyy tänne. Viestejä pistetään väärien osioiden alle, mistä taas on haittana, ettei välttämättä saa parasta asiantuntevaa porukkaa vastaamaan kysymyksiin (jos esim. kysyy Thaimaasta Afrikka osion alla, niin Thaimaa spesialistit ei välttämättä ole kiinnostuneita Afrikasta, ja näin ollen lue ko. viestiä). Ja viestejen löytyminen oikeasta paikasta helpottaa myös muiden foorumin käyttäjien elämää (ts. löytää itseään kiinnostavat jutut helpommalla).

Kiitos, ei muuta tällä erää
 love to see my people living in love ,
I 'ate to see dem fighting an' swimming in blood.

I-Wayne -Living In Love

juspu

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 348
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #5 : 22.07.2003, 23:38:14 »
Juu, Etsi toiminto on ihan kätevä. Sitä saa käyttää. Kaikki ei varmaan vaan älyä sitä. Itsellänikin meni varmaan vuosi ennen kuin huomasin että tuolla ylhäällä on tuommoinen palkki missä on keltaista tekstiä. Kas, sieltä löytyikin kiinnostavia linkkejä ;) Kyllä, nyt saa haukkua minua pahviksi, kun näin sokea olen.

Berlin

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 739
  • Profiili
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #6 : 23.07.2003, 08:02:58 »
Ja milläköhän keskustelufoorumilla tuota tyhmittely-ilmiötä EI esiinny?  Itse asiassa täällä sitä on todella vähän, kun vertaa oikeastaan mihin tahansa muuhun näkemääni foorumiin. Eikä se ole muuallakaan poistunut sillä, että yksi ihminen on aiheesta paasannut ;)

No, ei mustakaan ole kovin asiallista, jos vastaus on tyyliä "oletko sokea, painu kuuseen, tästä on jo keskusteltu", mutta harvinaista tuokin täällä on.

Itse henk.koht. en voi käsittää, miten keskustelufoorumeita käyttävät ihmiset eivät osaa/ymmärrä käyttää etsi-nappulaa, oli kyse sitten mistä aiheesta ja foorumista tahansa. Mutta kai sekin on mahdollista, että juuri nuo ihmiset on elämänsä ensimmäistä kertaa lähettämässä viestiä millekään foorumille... miten lie.

Markus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 388
  • Profiili
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #7 : 23.07.2003, 10:12:41 »
Niin, kyllä tällä foorumilla varmaan on suhteellisen paljon kokemattomia foorumien/netin käyttäjiä. Syy on siinä että tänne on helppo ohjautua, kun etsii asiaa reilaamisesta tai matkustelusta, vaikka ei varsinaisesti keskustelupalstaa etsisikään. Siksipä onkin jossainmäärin ymmärrettävää, että samoja asioita kysellään usein ja netikettiä ei noudateta samoissa määrin, kuin hc-foorumeissa, joihin ei eksy jos ei välttämättä halua keskustella golfpallon kolojen optimaalisesta määrästä ja sijoittelusta. Varmasti tämä on ollut Peralla alkuperäinen tarkoituskin: tarjota helposti lähestyttävä tietolähde aloitteleville matkustelijoille (korjaa jos olen väärässä). Se, että tänne on muodostunut vakituinen ukko/akka-kööri on sivuvaikutus, osin positiivinen osin negatiivinen. Positiivinen tietysti siksi, että täällä lähes päivittäin vierailevat ihmiset pystyvät tarjoamaan vinkkejä moneen maailmankolkkaan ja käymään rakentavaa keskustelua kokemuspohjalta käytännön asioista matkustaessa. Negatiivista on mm. juuri tämä asia, että aloittelijoita (forumien käytössä) kohdellaan turhankin tylysti kokemattomuudesta johtuvista virheistä. Tämä ei rohkaise foorumille uusia käyttäjiä, joilla varmasti jossain vaiheessa olisi paljonkin annettavaa meille muille. Tällä foorumilla on varmasti rohkaisevaa vaikutusta suomalaisten lähtöön maailmalle reppu selässä ja tämä on ainakin minulle eräänlainen motivaatio täällä kirjoitteluun. Olisi ihan positiivista tavata enemmän suomalaisia maailmalla ja muuttaa suomalaisten asenteita siihen suuntaan, että ainoa oikea lomamatkakohde ei ole kanariansaaret ja rohdos.
Eli haluan sanoa, että jos ainoa syy täällä hengailuun on se, että valvoo netikettiä, silloin on väärässä paikassa. Jos ei pysty kohteliaasti tarjoamaan linkkiä jo aloitettuun keskusteluun, toivottamaan aloittelijan tervetulleeksi, niin silloin pitää mennä hc-foorumeille missä on suorastaan suotavaa haukkua aloittelijat pystyyn, jotta oppisivat tavoille.

ilona

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 298
  • ICQ Messenger - 112101545
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #8 : 23.07.2003, 10:33:48 »
Lainaus
Itseäni haittaa yleensä enemmän viestien turhan päiväinen otsikointi, mutta täälläpä ei ole tätäkään ongelmaa viimeaikoina liiaksi esiintynyt.

Joo, eipä tämä kuitenkaan mikään järin suuri ongelma ole
Siis mitäs tämä turhan päiväinen otsikointi tarkoittaa?  ::)

Jos 1963 nyt erityisesti viittasit johonkin tiettyyn viestiketjuun, niin kieltämättä tuolla yleisissä PeterPanmaailma -kymysykseen oli jokseenkin tyly vastaus. Mutta sen kirjoittaja oli joku 'vieraista', ja mielestäni ihan noita oletko tyhmä-tasoisia vastauksia ei ole kauheasti näkynyt.

Kieltämättä joskus rasittaa, kun aina kysytään samaa asiaa. Ja sellaiseen informaatiopalvelu, 'vastatkaa minulle nyt ja heti' tyyliin.
Itse kuitenkin pidän tätä nimenomaan keskustelufoorumina, en sellaisena VR:n kysymys ja vastaus -palstana. Tai henkilökohtaisesti en ainakaan pidä kauhean antoisana minään vastausautomaattina olemista. (tosin mulla nyt mitään resursseja siihen olisi, mutta kuitenkin...)

Berlin

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 739
  • Profiili
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #9 : 23.07.2003, 11:22:16 »
Lainaus
Kieltämättä joskus rasittaa, kun aina kysytään samaa asiaa. Ja sellaiseen informaatiopalvelu, 'vastatkaa minulle nyt ja heti' tyyliin.

Kieltämättä joskus tulee sellainen olo, että nämä kyselijät kuvittelevat tän palstan olevan joku ilmainen informaatiopalvelu. Siis kun kysytään aivan yksinkertaisia asioita, jotka löytäisi itse pienellä vaivalla googlea käyttäen tai tämän sivun linkkien kautta. Ja jos ei sattumalta osaisi käyttää googlea, niin voisihan sitä vaikka ihan piruuttaan kokeilla mitä tapahtuu, jos osoiteriville kirjoittaa www.eurolines.com... sen sijaan, että ensimmäiseksi kyselisi täällä Eurolines-bussien aikatauluja.

Oliskohan Pera muuten jollain konstilla mahdollista, että rekisteröityessään saisi jonkun tervetuloa-viestin/muun ilmoituksen siitä, että käytössä on nuo linkit, majoitustietokannat yms, jolloin ne uudet ja tottumattomatkin netinkäyttäjät osaisivat ensimmäiseksi suunnistaa sinne?

Pera

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 434
  • Profiili
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #10 : 23.07.2003, 11:42:11 »
Lainaus
Kieltämättä joskus tulee sellainen olo, että nämä kyselijät kuvittelevat tän palstan olevan joku ilmainen informaatiopalvelu.

Moni luuleekin, ihan uskomattomia pyyntöjä tulee aina välillä sähköpostilla tyyliin: "Mikä on Eurolinesin puhelinnumero? Kiitos!" :-D

Lainaus
Oliskohan Pera muuten jollain konstilla mahdollista, että rekisteröityessään saisi jonkun tervetuloa-viestin/muun ilmoituksen siitä, että käytössä on nuo linkit, majoitustietokannat yms

Onnistuu, laitan idean mieleen ja toteuttelen sen sitten kun keskustelua uudistetaan muutenkin. Ehkäpä teen myös sellaisen "Paras hyöty irti näistä sivuista" -ohjeen, jossa kerrotaan lyhyesti mitä täältä sivuilta löytyy.
id�tteleminen on ep�rehellisyytt�.

Anonymous

 • Vieras
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #11 : 23.07.2003, 13:52:05 »
Tuo "etsi"-nappula voisi kyllä olla paremmin esillä. Jotain ankaria vilkkuvaloja ympärille ja teksti nuolen kanssa: "PAINA TÄTÄ"  ;D Itekkin täällä seurailin juttuja varmaan viikon tai pari ennen ku huomasin sen. Eli jos näillä sivuilla on ensimmäistä kertaa ei voi olettaa että sen samantien huomaisi. Ja itsekin lähdin reilauksesta aluksi etsimään tietoa vr:n kautta ja tämä foorumi oli ensimmäinen tämäntyyppinen jossa olen käynyt. Joten yrittäkää te vakikäyttäjätkin ymmärtää meitä uusia käyttäjiä.

ande

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 113
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #12 : 28.07.2003, 00:11:43 »
Varmaan olen jotenkin onneton käyttäjä tai jotain  :P, mut toi Etsi -toiminto ei tunnu aina oikeen pelittävän niin kuin sen mielestäni pitäis. vaikka se vika on varmaan itsessäni...

Anonymous

 • Vieras
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #13 : 28.07.2003, 10:20:33 »
Lainaus
Varmaan olen jotenkin onneton käyttäjä tai jotain  :P, mut toi Etsi -toiminto ei tunnu aina oikeen pelittävän niin kuin sen mielestäni pitäis. vaikka se vika on varmaan itsessäni...


Ootkos säätänyt sitä "Enintään aikaa viimeisestä viestistä" -kohtaa? Se on munkin mielestä pikkuisen kömpelö tuo haku.

Esmeralda

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #14 : 30.07.2003, 09:21:56 »
Minunkin mielestäni on typerää lähteä ihmisiä ns. tyhmittelemään ja heittään viestejä tyyliin "oletko sokea". Tokihan  mun olisi pitänyt nähdä tämä aiempi topiikki aiheesta PeterPaninmaailma, mutta kun asiat nyt vaan ovat niin, että en tässä foorumilla kauheasti ole ehtinyt heilumaan ja sekin vähä työn ohessa, niin ja ihmisiähän tässä vaan ollaan. Se vaan on niin, että jos tulee jotain mieleen niin sitä kirjoittelee heti tohkeissaan viestiä, eikä välttämättä tule kateltua etsi-toiminnon alta, että onko aiheesta kirjoiteltu aikaisemmin (varsinkin kun on uusi käyttäjä).

Peralle ja muille tosireissaajille ja guruille jne, ehkäpä teiltä kysellään juuri siksi kaikkea mahdollista, kun te olette reissanneet niin paljon ja kokemusta löytyy monista asioista, joten teinä olisin ylpeä itsestäni ja tietotaidoistani. Täytyy muistaa, että tietyt asiat ei ole kaikille itsestäänselvyyksiä kuten ehkä "reissaajaguruille" ja jokainen on ollut joskus aloittelija myös te.

Etsi-toiminto on munkin mielestä hieman piilossa, eli sen hogaaminen voi vaatia muutamia kertoja täällä käyntejä. Lisäksi se on hieman kömpelö käyttää, tai sit vika on minussa.
Mutta muuten tää foorumi on ässä.   :)

Berlin

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 739
  • Profiili
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #15 : 30.07.2003, 09:48:41 »
Lainaus
Täytyy muistaa, että tietyt asiat ei ole kaikille itsestäänselvyyksiä kuten ehkä "reissaajaguruille" ja jokainen on ollut joskus aloittelija myös te.

Omasta puolestani voin todeta, että koska olin se aloittelija paljon ennen www-aikaa, niin mun on entistä vaikeampi ymmärtää tätä nykyistä internet-laiskuutta. Vaikka voisi kuvitella että netti olis tehnyt tiedon etsinnän ja hankinnan entistä helpommaksi, niin oikeasti se on tehnyt ihmiset vaan laiskemmiksi. Sen sijaan, että käytettäisiin 10 minuuttia jonkun aivan simppelin asian selvittämiseen (johon ennen saattoi mennä tunteja, lukuisia puhelinsoittoja, kirjastokäyntejä jne - tai luultavammin piti vaan mennä paikan päälle sinne Roomaan ja katsoa miten asiat siellä on), naputellaan kysymys johonkin foorumiin tai meili foorumin ylläpitäjälle ja istutaan odottamassa valmista vastausta.

Sitten kun joku kyseenalaistaa tämän, niin puolustus on juuri tuo "onhan kaikki joskus olleet aloittelijoita eikä kaikkea voi tietää". Niinpä, mutta ei kaikki silti ole olleet laiskoja, eikä sentään kaikki aloittelijat ole edelleenkään vaikka mahdollisuus siihen jo onkin ;) Eikä kaikkea voi tietää kukaan, mutta voi sitä tietoa silti yrittää itsekin etsiä.

No, kysymyksiä vartenhan nämä foorumit on toki olemassa, mutta paremman hyödyn näistäkin saa sillä omalla viitseliäisyydellä ja etsimisellä. Ei siihen sadatta-kertaa-samaan-kysymykseen kuitenkaan kukaan enää vastaa, joten kallista nettiaikaa meni odotellessa hukkaan, kun samalla vaivalla olisi etsinyt sen tiedon jo moneen kertaan muualta ;)

Esmeralda

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #16 : 30.07.2003, 10:38:00 »
Berlin en todellakaan kyseenalaista ns. reissaajaguruja enkä puolustele laiskuutta, ehkäpä ymmärsit kommenttini väärin. Toki jokaisen täytyy ottaa asioista selvää itse niin pitkälle kuin mahdollista esim. puhelinnumerot yms eikä naputella foorumeihin ja odottaa valmista, kuten sanoit. Toki näitä ihmisiä on olemassa. Mutta itsellänikin on jo sen verran ikää ja kokemustakin reissaamisesta, että en nyt ihan viitsi "naputella ja odottaa valmista".  Enkä epäile yhtään että jollain ei kiinnosta vastata kysymykseen joka on sadatta kertaa kierroksessa.

Joten Berlin, lepo vaan.

Berlin

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 739
  • Profiili
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #17 : 30.07.2003, 10:53:14 »
Kommentti ei ollutkaan yksinomaan suunnattu sulle, vaan ihan yleisesti asiaan liittyen. Noita "vastaus valmiina, kiitos" -ihmisiä kun tuntuu olevan ihmeellisen paljon liikkeellä nykyään. Peran Eurolinesin puhelinnumero -esimerkki oli kyllä ihan niitä parhaita  :D

Lainaus

Joten Berlin, lepo vaan.

Ei valitettavasti onnistu, töissä pitää hikoilla vielä monen monta tuntia ;)

ilona

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 298
  • ICQ Messenger - 112101545
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #18 : 30.07.2003, 12:27:45 »
Lainaus
Minunkin mielestäni on typerää lähteä ihmisiä ns. tyhmittelemään ja heittään viestejä tyyliin "oletko sokea". Tokihan  mun olisi pitänyt nähdä tämä aiempi topiikki aiheesta PeterPaninmaailma, mutta kun asiat nyt vaan ovat niin, että en tässä foorumilla kauheasti ole ehtinyt heilumaan ja sekin vähä työn ohessa, niin ja ihmisiähän tässä vaan ollaan.
Esmeralda, ota huomioon, että se sun viestiisi vastannut ei ollut kukaan käyttäjistä vaan joku 'vieras'. (toistan itseäni, tiedän) Mun mielestä kukaan sadas Eurolines-kyselijäkään ei ole koskaan saanut noin tylyä vastausta keneltäkään "vakikeskustelijoista".

Lainaus
Peralle ja muille tosireissaajille ja guruille jne, ehkäpä teiltä kysellään juuri siksi kaikkea mahdollista, kun te olette reissanneet niin paljon ja kokemusta löytyy monista asioista, joten teinä olisin ylpeä itsestäni ja tietotaidoistani. Täytyy muistaa, että tietyt asiat ei ole kaikille itsestäänselvyyksiä kuten ehkä "reissaajaguruille" ja jokainen on ollut joskus aloittelija myös te.
Noi tosireissaajatittelit kertoo kyllä lähinnä siitä kirjoitettujen viestien määrästä... Että kyllä täällä on varmasti paljon kokemattomanpiakin (onkohan tää sana ihan oikein) matkailijoita joukossa, jotka on vaan henganneet voorumilla muutama kuukautta pidempään. Esim. minä. Joskus vaan jaksetaan googlettaa ns. aloittelijoita enemmän.

Nyt jos nää lainaukset meni hienosti, niin reissaajagurun sijasta musta tuleekin internetguru!  ::)

Vaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 683
  • Profiili
Re: Älkääs tyhmitelkö (paasausta)
« Vastaus #19 : 02.08.2003, 08:56:40 »
Ihan fiksua asiaa puhutte. On tosin pakko myöntää, että kun aloitin tällä foorumilla käymisen, tuli joitakin vastauksia lukiessa olo että ovatko nämä ihmiset syntyneet ns.reissaajaguruina, sen tason juttua lähti  kun joku oli kysynyt aiheesta, jota oltiin jo monesti aikaisemminkin käsitelty. Tällaisistakin asioista kuten etsi-toiminto voi ihan nätisti sanoa ja huomauttaa, ei tarvitse saada kysyjää tuntemaan itseään tyhmäksi.
Ei ole oikein lähteä, mut on seurattava tähteä". -Pelle Miljoona-