Mita lautasella ?

 (Luettu 108964 kertaa)

Bella

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 155
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #100 : 02.01.2007, 16:52:45 »
Colombaa syodaan paasiaisena! Tuntuu etta joka pirskeisiin taalla on ihan oma kakku  :D
i]Sapere aude![/i]

ilona

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 298
    • ICQ Messenger - 112101545
    • Profiili
    • Sähköposti
Mita lautasella ?
« Vastaus #101 : 02.01.2007, 20:05:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Lainaus käyttäjältä: "disko"
Noni! Onko se "panettone" se sellainen megaiso pulla tai kakku? Se sellainen, kyllä te tiedätte! Faijalla oli sellainen nyt uuveenä eikä muistettu et mikä se on... :(


Just se. Mun käsityksen mukaan se taikina muistuttaa enemmän pullaa, mutta saavat nuo Italiaa paremmin tuntevat korjata. Sisiliassa saimme aivan ihanaa tämäntyyppistä leivonnaista, jota kutsuttiin kyyhkyksi (Colomba).


Oisko se niin, että panettonea jouluna, pandoroa uutena vuotena ja colombaa pääsiäisenä... Samaa höttöä ne on kaikki. Panettonessa vaan rusinoita ja jotain kuivatun hedelmän palasia mahdollisesti, pandorossa tomusokeria päällä, ja colombassa molempia tai ei voi ihan varmasti muistaa.

Neiti Q

  • Tuplatonnitallaaja
  • Viestejä: 2 328
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #102 : 02.01.2007, 20:33:48 »
Lainaus käyttäjältä: "ilona"
Oisko se niin, että panettonea jouluna, pandoroa uutena vuotena ja colombaa pääsiäisenä... Samaa höttöä ne on kaikki. Panettonessa vaan rusinoita ja jotain kuivatun hedelmän palasia mahdollisesti, pandorossa tomusokeria päällä, ja colombassa molempia tai ei voi ihan varmasti muistaa.


Ok. Me oltiin Sisiliassa toukokuussa, kai niillä sitten oli vielä pääsiäisestä jäljellä sitä Colombaansa. Mainostivat sitä Petralia Sottanassa vähän niin kuin yhden tietyn leipomon tuotteena, misä päättelin että se olisi ollut suorastaan erisnimi ;) Löysimme leipomon lähikylästä ja toimme kotiinkin komean pullan, hyvin maittoi kotiväelle. Veikkaan että pähkinöiden ja hedelmänpalojen lisäksi tässä oli kostukkeena jotain aromaattista (viinaako??).

Harvemmin muuten tulee kotimaista pullaa näin hehkutettua ;)
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

PetraJii

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 714
    • Profiili
    • http://my.opera.com/PetraJii/albums/
Mita lautasella ?
« Vastaus #103 : 03.01.2007, 21:04:35 »
Vihersalaattia uuden elämän kunniaksi.

Ja jotta ei uusi elämä menisi ihan liian radikaaliksi, salaatin kyytipoikana meni valkosipulivoilla täytetty patonki (niitä itsepaistettavia)   :lol:
t's enough for this wide-eyed wanderer
That we got this far

Neiti Q

  • Tuplatonnitallaaja
  • Viestejä: 2 328
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #104 : 03.01.2007, 22:13:26 »
Olen jälleen siirtynyt suklaakonvehdeista ruokaan.. tai no, nyt jälkkäriksi menee vielä Twist-pussin jämiä ja muuta. Tänään oli kuitenkin tarjolla insalata caprese, ja hyvin maittoi. Ei ollut klassisista klassisin versio nätisti siivutettua tomaattia ja juustoa vaan pisaratomaatin puolikkaita ja kevyen bufala mozzarellan palasia basilikan alle peiteltynä. Lasissa punaisen Nortonin loput.

Ruokahalu näyttää palailevan pätkittäin.
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

diokenes

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 817
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #105 : 04.01.2007, 11:00:22 »
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Lainaus käyttäjältä: "disko"
Noni! Onko se "panettone" se sellainen megaiso pulla tai kakku? Se sellainen, kyllä te tiedätte! Faijalla oli sellainen nyt uuveenä eikä muistettu et mikä se on... :(


Just se. Mun käsityksen mukaan se taikina muistuttaa enemmän pullaa, mutta saavat nuo Italiaa paremmin tuntevat korjata. Sisiliassa saimme aivan ihanaa tämäntyyppistä leivonnaista, jota kutsuttiin kyyhkyksi (Colomba).


Panettone ja Pandoro ovat lahes sama asia, samasta taikinasta
leivottu, mutta Panettonessa on myos rusinoita, etc.  seassa.
Panettone on alkujaan Milanosta,  Pandoro sen sijaan Veronalainen
herkku.
Molemmat ovat varsinaisia rasvapommeja, lahes pelkkaa voitaikinaa
Pandoro nautitaan tomusokerilla kuorrutettuna.
Nautitaan yhtalailla Jouluna kuin uutena vuotena.

Vatsakipuja podetaan viela pitkalle seuraavan vuoden puolelle.

 :D  :?  :(
I dont care going nowhere, as long as it´s an interesting path.

alan_mies

  • Triplatonnitallaaja
  • Viestejä: 4 680
  • Kulkija
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #106 : 04.01.2007, 11:22:42 »
Jaaha, aika laittaa lautasellinen eilen valmistettua pasta bolognesea mikroon :? , ja taas säästyi viitisen euroa matkarahaa verrattuna ravintolalounaaseen :D .

Tuosta tulikin mieleen hyvä säästövinkki, juokse taksin perässä, älä bussin, säästät enemmän (vanha laihialainen kansanviisaus). :mrgreen:

miumau

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 566
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #107 : 04.01.2007, 11:23:43 »
Uhh, melkein tuli jo ikävä takaisin Italiaan, joulupöytään poksahtamaan, mutta sitten palasikin mieleeni viime pääsiäinen; vuokraemäntä oli saanut viisi colombaa lahjaksi ja lahjoitti ne eteenpäin meille. Kyllä niitä pari päivää jaksoi järsiä, mutta sitten alkoi ällöttää... niiden päällähän on sentin kerron sokeria, urgh.

Rupes muuten tekeen hirveesti mieli parmiggianaa. Kuinkakohan kalliita munakoisot on tähän aikaan vuodesta? *kuolaa*

diokenes

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 817
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #108 : 05.01.2007, 11:44:20 »
Eilen iltasella lautasella oli pizzaa; Margherita alla Romana,
Eli tavallisen Margheritan lisaksi myos anjovista.

Hassua, etta samaista pizzaa Roomassa kutsutaan "Napoletaniksi".

 :?

Pizzeria oli Salernon paras,  Trianon,  eli sama kuin Napolissakin.
I dont care going nowhere, as long as it´s an interesting path.

Neiti Q

  • Tuplatonnitallaaja
  • Viestejä: 2 328
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #109 : 05.01.2007, 16:10:52 »
Tää menee jo vähän paksuksi.. olen toisinaan niin laiska ja mielikuvitukseton kokki, että teen samaa ruokaa monta kertaa peräjälkeen (oikeasti syy on tietty se, että on sattunut osumaan hyvä ja maistuva kombo). Mutta nyt kävin kahtena päivänä peräkkäin samassa lounaspaikassa, ja söin ihan prikulleen saman satsin intialaisesta buffasta. Hohhoijaa. Tosi hyvää mutta kolmatta päivää ei kyllä jaksaisi putkeen. Onneksi on perjantai ja voi mennä aukomaan taas (tyhjän) jääkaapin ovea kotiin. Eiku olenkin menossa kavereille syömään sekä tänään että huomenna ;)
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

tirmo

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 837
    • Profiili
    • http://my.opera.com/tirmo/albums/
Mita lautasella ?
« Vastaus #110 : 07.01.2007, 18:03:28 »
Brownies.  :D  Hyvää.
Krooninen euforia ¤ Ladurée

phanatic

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 056
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #111 : 08.01.2007, 18:33:58 »
Kohta valmistuu curryinen ja chilinen nauta-paprika-porkkana-herkkusieni-sipuli-kermasetti ja viereen basmatiriisiä.

PetraJii

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 714
    • Profiili
    • http://my.opera.com/PetraJii/albums/
Mita lautasella ?
« Vastaus #112 : 08.01.2007, 18:44:52 »
Kamala nälkä tulee näitä juttuja lukiessa ja vielä pitää jumppaan hilpasta ennen syöntiä. Lautasella siis sitten myöhemmin salaattia ja leipää tahinan kanssa.
t's enough for this wide-eyed wanderer
That we got this far

Neiti Q

  • Tuplatonnitallaaja
  • Viestejä: 2 328
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #113 : 08.01.2007, 19:58:17 »
Piitkästä aikaa tein ihan vain itselleni ruokaa. Punajuurigratiinin ainekset olivat odottaneet kaapissa aika kauan, mutta hitaasti hauduttamalla niistä tuli edelleen hyvää ;)

700 g punajuuria
1 sipuli
runsaasti valkosipulia
100 - 150 g sinihomejuustoa
jotain kermatuotetta
suolaa, pippuria, yrttejä
pinnalle voi raastaa juustonjämän

Kuori ja viipaloi punajuuret. Siivuta sipuli ja niin paljon valkosipulia kuin sielu sietää. Murenna juusto. Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan (mielellään ei ison vuoan pohjalle vähän, vaan tiiviiksi kakuksi sopivan, pienemmän vuoan täydeltä). Muista suola ja mustapippuri (sekä halutessasi timjami ja rosmariini) joka kerrokseen, myös kermatuotetta kannattaa jakaa joka kerrokseen. Kypsennä aluksi reilu parisataa-asteisesa uunissa, vähennä sitten lämpöä ja laita tarvittaessa kansi päälle. Lisää myös nestettä, jos vuoka näyttää kuivahtavan. Anna hautua ainakin tunti, mielellään reilusti yli.  

Ruokajuomaksi tarjosin itselleni Nogne On portteria.

 :lol:

.. ja samaisen portterin kanssa maistuivat jälkkäriksi tummalla suklaalla päällystetyt pistaasit. Juuri sopivan kokoisessa rasiassa (tulitikkuaskin verran..).
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

greenapple

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 397
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #114 : 08.01.2007, 20:11:17 »
Ei mitään. Tuli viikonloppuna syötyä siinä määrin ja niissä määrin epäterveellisesti ettäpä tänä iltana en keittele mitään muuta kuin vihreää teetä. Josko sitten mahtuisi taas paremmin housuihinsa.  :)
walk on

anicca

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 507
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #115 : 09.01.2007, 00:33:06 »
Illan iloksi kokkasin kasvislasagnen - ja hyvää tuli! Siitä saa sitä paitsi huomiseksi töihin hyvän lounaan :D .
 következö buszon
Rajta leszek én is

diokenes

  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 817
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #116 : 09.01.2007, 11:26:02 »
On nuha.

Lautaselle valuu nokasta aina saman
verran lisaa tavaraa,
mita saa suuhun lusikoitua.
 :?
Loppumaton lautanen....
I dont care going nowhere, as long as it´s an interesting path.

miumau

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 566
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #117 : 09.01.2007, 20:22:23 »
Nuha on täälläkin, mutta lautasella oli juuri äskettäin ehkä jopa eksoottisempikin pläjäys kuin nuhakeittoa:

paneroitua silakkafileetä, raakaa porkkanaa ja tuorekurkkua sekä kaksi balkanmakkara-juusto-riisikakkua. Ja ruokajuomaksi Ceylonin teetä.

greenapple

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 397
    • Profiili
Mita lautasella ?
« Vastaus #118 : 11.01.2007, 23:24:54 »
Joulupukki.  
:shock: Niitä saksalaisia suklaafiguureja siis.
walk on

Blanche-Neige

  • Vieras
Mita lautasella ?
« Vastaus #119 : 13.01.2007, 19:09:16 »
Vielä ei mitään lautasella, eikä varmasti ennen yhdeksää... Uunissa hautuu burgundilainen pata. Namnam...
Viimeksi söin eväsleivän ulkona ja kitkerän haaleaa kahvia (termari petti). Niin, ja joulunamujen loputtua piti tietysti ostaa kaupasta lisää ja vedellä niitä pitkin päivää!

Kumma, että tämä pimeä vuodenaika saa elämän pyörimään pelkän ruuan ympärillä...  :roll:  :)