Newcastle upon Tyne

 (Luettu 1659 kertaa)

Vee_-

  • Aloittelija
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Newcastle upon Tyne
« : 27.11.2006, 09:15:37 »
Jos tästä nyt saisi itsensä reilaamaan tai muuten vaan enklanninmaalle, niin olisiko jollain listaa 'must see' -paikoista Newcastlessa? Lähinnä Newcastle Unitedin takia sinne lähtisin, pyhiinvaellusmatkalle St. James' Park :ille, mutta millaista muuta menoa kaupungista löytyy, jos löytyy?
Esimerkiksi jos reilaamaan lähtisin pelkästään Brittein saarille, Newcastlessa tulisi vietettyä väh. 4 päivää kuudestatoista, joten kaupungin ulkopuolellekin voisi eksyä. Kaikenlaiset vinkit otetaan vastaan.

p.s. Ihme ettei ole ollut paljoa juttua tästä Koillis-Englannin ylpeydestä, ihan nätiltä kaupungilta näyttää/vaikuttaa, ja maailman parasta oluttakin paikasta saa  :wink:

mipako

  • Aloittelija
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Newcastle upon Tyne
« Vastaus #1 : 11.12.2006, 23:15:40 »
Moi!

Itse asuin Newcaslten naapurikaupungissa Durhamissa, joten tuli aika paljon heiluttua siellä päin.

Ensiksikin, Newcastle on opiskelijakaupunki, joten menoa riittää ja yöelämä on vähintäänkin vauhdikasta joka iltana viikossa. Kannattaa ottaa huomioon, että mitä pohjoisemmaksi Englantiin mennään, sitä vähemmän baareissa on narikoita ja paikalliset juoksentelevat ympäri vuoden ihan bilevetimissä oli pakkasta tai satoi vettä.

Euroopan suurin ostoskeskus on avattu myös Newcastleen eli Metro Centre, joka kannattaa käydä kattoon jo ihan kokonsa vuoksi. Kaupungissa on myös paljon ostospaikkoja.

St James' Parkin jo itsekin mainitsit, kannattaa varmistaa aukioloajat! China Town on myös näkemisen arvoinen. Melko pieni, mutta loistavia ravintoloita.

The Sage, konserttihalli. Millenium Bride, Newcastlessa on tosi paljon siltoja, kaupunki on rakennettu joen varteen. Vanha kaupunki on ihan mahtava arkkitehtuuriltaan ja uudesta kaupungista löytyy myös tekemistä.

The Monument patsas löytyy ihan Newcastlen keskustasta.

Kannattaa käydä myös Durhamissa, junalla menee n.15 minsaa ja maksaa £5. Durhamissa kannattaa vierailla linnassa ja katedraalissa. Sunderlandin rantakaupunki on myös tosi hieno, n. 15 mailin päässä Newcastlesta.

Newcastlessa hintataso on oikein sopiva ja useasta paikasta saa opiskelija-alennuksen suomalaisellakin opiskelijakortilla.

Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, itsellä on kova ikävä takaisin!! :)