Reilaajan ruoka

 (Luettu 73174 kertaa)

kuvioneule

  • Aloittelija
  • Viestejä: 13
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #80 : 15.07.2007, 23:07:57 »
Lainaus käyttäjältä: "pikku myy"
Hostelleis ei ollu keittiötä ku Köpikses, joten ravintolan puoleen piti kääntyä.


Eikö hostelleissa ole yleensä keittiötä? Kantaako turhaan kattilaa sun muuta tykötarvetta, jos on ajatellut hostelleissa tehdä niillä ruokaa keittiössä?
i]Maaliin on vieläkin matkaa,
ei lopu koskaan.
Vielä on monta askelmaa,
ei lopu koskaan.
: Apulanta - 0010 :[/i]

Kapris

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 252
    • MSN Messenger  - katri_tee@luukku.com
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #81 : 16.07.2007, 00:06:10 »
Ainakin niissä hostelleissa, joissa olen kyökin puolella käynyt, on ollut majoittujien käytössä paitsi keittomahdollisuus myös jonkinlaista ruuanlaittovälineistön poikasta... Kattilaa, paistinpannua, kauhaa ja semmoista. Eli niihin ei tarvitsisi omia keittokamoja välttämättä kantaa.

Edit: Ja tämmöisiä keittiöitä on ollut ainakin Krakovassa, Prahassa ja Wienissä käyttämissäni hostelleissa, muissa en ole ottanut selvää keittomahdollisuudesta.

skugga

  • Vieras
Reilaajan ruoka
« Vastaus #82 : 16.07.2007, 07:10:36 »
Lontoossa ei ollut mitään. Hella ja tyhjät hyllyt.

mil8zi

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 134
    • Profiili
    • Sähköposti
Reilaajan ruoka
« Vastaus #83 : 16.07.2007, 11:39:02 »
ei varmaankaan läheskään aina ole. missä muistan käyttäneeni hostellin keittiötä niin islannissa ja ruotsissa ainakin.. mutta nehän onkin elintasomaita  :wink:
Älä meinaa vaan mene ja tee.

June

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 84
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #84 : 17.07.2007, 18:01:22 »
Reilillä minulla oli mukana vain veitsi, haarukka, lusikka ja pullonavaajat. Pärjäsin niillä mainiosti. Kävin kaupasta hakemassa ruoat ja sitten painelin puistoon piknikille tai kokkasin hostellin keittiössä. Aina ateria ei ollut mitenkään kehuttava. Kun oli kaksi päivää syönyt sämpylää, jonka välissä oli pelkkää tonnikalaa ja siihen lisäksi jonkun hassun tomaatin, tajusi, mitä on nälkä. Näin jälkeen päin ajatellen, oli oikeastaan ihan tyhmää yrittää pärjätä parilla sämpylällä/päivä vain siksi, ettei rahaa kuluisi. Niinä päivinä, jolloin sai kunnolla syödäkseen, jaksoi luonnollisesti paljon paremmin.

Barcelonassa löysimme sellaisen kivan paikan, jossa sai vetää reilulla 8 eurolla taivaallista salaattia, pitsaa, pastaa ja kastiketta, lasagnea ja jälkkäreitä niin paljon kuin sielu sieti. Ihan uskomaton mesta! Mikäli oikein ymmärsin, niitä paikkoja on ympäri Barcelonaa. Suosittelen lämpimästi, sillä se oli reilini paras päivällinen. Jos tuota buffetpaikkaa ei lasketa, kävin ravintolassa vain kolmena iltana. Ainakin Espanjassa ravintolassa saattoi syödä oikeinkin hyvin kolme ruokalajia 8-10 eurolla, jos vähän poikkesi kaupungeissa keskustojen ulkopuolelle. Kannattaa myös muistaa ihanat tapakset. Ne ovat yllättävän täyttäviä.

Yllättävän paljon rahaa sai kulumaan myös veteen, sillä aina pahimman janon ilmaantuessa lähistöllä oli vain joku turistikioski, jossa 0,5 litran pullosta sai pulittaa euron.
menee, kun on mentävä.

AdaSxn

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 279
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #85 : 20.07.2007, 11:56:16 »
Mitä Spareihin tulee, niitä on bongattu lähestulkoon jokaisesta eurooppalaisesta maasta, jossa olen käynyt.  Eivät vaan koskaan taida olla erityisen halpoja.

Kiinalainen on usein halpaa, esimerkiksi Budapestissa ja Bratislavassa taisi olla ihan normaalia, että ruoka maksaa kinukissa noin 2-3 euroa. Nälkäiselle barcelonankävijälle taivas löytyy aika läheltä keskustaa, jokunen kortteli Placa Catalonialta luoteeseen. Neljän ruokalajin kiinalainen ateria maksoi muistaakseni 6 euroa. Poislähtiessämme olimme niin ähkyssä, että meinasi tulla puklu. Kerron osoitteen, kunhan pääsen kotiin ja kiinni matkaoppaaseen.

dansa

  • Aloittelija
  • Viestejä: 12
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #86 : 20.07.2007, 12:55:09 »
Tuo Junen mainitsema buffet-ravintola on nimeltaan Fresco. Ihanaa ruokaa, suosittelen jos liikut Barcelonassa, Madridissa tai Granadassa :)

klapti

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 161
    • Profiili
    • Sähköposti
Reilaajan ruoka
« Vastaus #87 : 21.07.2007, 11:57:34 »
Sparit olivat mielestäni todellakin muita kauppoja kalliimpia.. :/

Monessa hostellissa, jossa yövyimme, oli kyllä kattilat ja muut vermeet kokkaamiseen. :)
“Not all those who wander are lost.” – J. R. R. Tolkien

nanny

  • Reissaaja
  • Viestejä: 21
    • Profiili
Hostellien keittiöiden välinetaso.
« Vastaus #88 : 22.07.2007, 00:27:26 »
Minä myös olisin kiinnostunut tietämään, mikä on yleensä hostellien keittiöiden välinetaso: Hella, uuni, vesihana, jääkaappi? Kattilat, paistinpannut, mikro? Lautaset, ruokaluvälineet, mukit? Vielä tiskiaineet ja -harjat?

AdaSxn

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 279
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #89 : 22.07.2007, 00:35:45 »
Lupailemani kiinalaisen osoite (siis Barcelonassa) on C. Roséllon 194. Ravintolan nimi on Chino Felicidad ja se sijaitsee Diagonal-metroaseman lähellä.

June

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 84
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #90 : 29.07.2007, 15:17:30 »
Juu, taisi olla FresCo se paikka, jota mainostin. En muista muuta kuin, että kyltissä oli vihreää ja paikka oli suhteellisen lähellä Plaza Catalonya ja El Corte Inglesia. :)

Mitä tulee hostellien keittiöiden varustetasoon, niin ainakin Espanjassa kaikissa hostelleissa, joissa oli keittiö, oli myös loistava varustetaso. Oli uunit, mikrot, lautaset, haarukat, veitset, kattilat ja pannut, kaikki mahdollinen. Lienee itsestään selvää, mutta jokainen hoiti sitten omat tiskinsä. Varsinkin Oasis hostelleissa oli hyvät keittiöt.

Voisikin kuvitella, että hostelli, joka kauppaa itseään nimenomaan nuorisohostellina tai reppumatkailijoille tarkoitettuna, panostaisi tähän keittiöasiaan.
menee, kun on mentävä.

alice in wonderland

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 75
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #91 : 11.08.2007, 18:35:41 »
Minä kyllä löysin lontoon-hostellistani keittiön kaikilla varusteilla (kattilat, paistinpannut, aterimet, lautaset, mikrot...). Eikä tarvinnut edes tiskiharjoista jne murehtia kun henkilökunta hoiti tiskit matkaajien puolesta... :shock:

wilu

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 153
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #92 : 12.08.2007, 16:27:22 »
Edellisiin sen verran tarttuen, että kyllä keittiö kuuluu jokaisen hyvin varustellun hostellin palveluihin, mutta asia kannattaa silti etukäteen varmistaa, mikäli tarkoituksena on omia pöperöitä keitellä.

Oma suosikkini nälkäbudjetilla matkatessa on aasialainen herkku nimeltään nuudeli. Nopeaa, maittavaa ja HALPAA. Kyytipojaksi voi sitten ostaa vaikka leipää, jos tuntee olevansa hyvin rahoissaan. Tätä menyytä pystyy yhtäjaksoisesti syömään noin 2-3 viikkoa ennen kuin kyseisestä ruokalajikkeesta alkaa näkemään painajaisia ja käsivarret muistuttamaan samanlaista nauhaa. Kuitenkin jos tähän ruokalajikkeeseen yhdistää toisen suosikkini, Turkin lahjan maailmalle, eli kebabin, voi kyseisellä ruokavaliolla nauttia näistä kulinarismin helmistä jopa kuukauden päivät. Kebabin ohella myös muu grillimättö on yleensä edullista ja hinta-laatu-suhteeltaan amerikkalaisten maailmanpelastajaketjujen tavoittamattomissa. Vaikka kebua syödessä ei välttämättä paikallinen keittiö tule tutuksi, niin tuet paikallista yrittäjää (usein vielä maahanmuuttajaa) ja voit olla suht varma, että lautaselle ilmestyy sama tuote, jonka luulit tilanneesikin...  :D

Ainut ongelma näissä mätöissä on se, että ruokajuoma (mieluiten olut) voi nopeasti tulla maksamaan enemmän kuin itse ruoka, mutta tämä on vain nieltävä...

neferet

  • Reissaaja
  • Viestejä: 26
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #93 : 13.08.2007, 00:05:40 »
meillä oli trangia mukana jolla pystyi kokkaamaan helposti ja halvalla (n.1€) maittavan aterian jos hostelleissa ei ollut keittiötä. Tosin joskun puistoissa ohikuljiat katsoivat hieman oudosti, mutta kukaan ei tullut häätämään meitä mistään pois, ei edes junalairutilta keskellä yötä. ..

on noi suomalaiset outoja ;)

Yhden asian pakkaan seuraavalla kerralla mukaan, juustohöylän! Säästää jokusen euron evästarpeiden ostossa kun ei tarvitse etsiä juustoa siivuina.

usnah

  • Aloittelija
  • Viestejä: 13
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #94 : 13.08.2007, 09:56:17 »
Pitää syödä hyvin että jaksaa!

...ainakin minusta tuntui, että suurin osa reissusta meni ruuan etsimiseen... :D

Ilman trangiaa liikuttiin, muutamia öitä leirintäalueilla yöpyessä vähän harmittikin sen puute, kun olisi säästänyt PALJON rahaa. Vaikka sillä ei olisi varsinaisesti mitään keitellytkään, niin ainakin valmiin ruuan olisi saanut lämmitettyä. Oli nimittäin hassua huomata, että monessa paikassa myytiin valmiiksi keitettyä riisiä/spagettia ja sensellaista. Tuli sitten syötyä kylmänä valmiiden salaattipussien ja meetvurstiviipaleiden kanssa. Ei varsinainen gourmet-nautinto.

Hostellien keittiöt ovat kyllä todella eritasoisia. Sveitsin YMCA-hostelli oli aivan unelma reilikokkaajalle, todella siisti, puhdas ja moderni keittiö ja älyttömästi kaikenlaisia vempeleitä kokkailuun. Lontoossa taas erään hostellin jääkaappiin kurkistaminen oli VIRHE, koko kerros haisi sen jälkeen homeelta ja se ainoa kattilakin oli ihan vihreässä töhnässä. Reilatessa yövyttiin eniten kuitenkin hotelleissa, joissa luonnollisesti ei ole keittiötä. Pelkkä mikrokin ois ollut kiva.

Ruokailu menikin sitten (kalliissa!!) Länsi-Euroopassa ravintolalinjalle, valitettavasti lähinnä mäkkäripohjalta. Helppo löytää kaikkialta, tietää mitä saa, todellakin halvin vaihtoehto. Junaeväänä ja aamupalana patonki, viipalejuusto ja ehkä kurkku kahdelle köyhdyttää sen muutaman euron, ja vaikka juusto ja kurkut lentää todnäk roskiin seuraavana päivänä, niin halvemmaksi tulee kuin valmispatongit (ilman mitään vihreää päällä) tai surullisen kuuluisat kolmioleivät. Purkkihedelmät on kivoja, kun säilyvät pidempään kuin esim. banaani, joka menee heti huonoksi laukussa. Tietysti kaikkiin edellisiin ruokiin turtuu 25 päivässä, ja tauko mäkkiruuasta ja patongeista on tarpeen, seuraavaan reissuun asti :)

En kyllä tajua, miten kukaan elää pelkällä leivällä ja hedelmillä monta päivää, itse tuun ainakin vaan vihaiseksi ilman yhtä-kahta täyttävää lämmintä ruokaa päivässä  :twisted:

Mukaan muovinen lusikka-haarukka-veitsi (2e partiokaupasta) ja ehdottomasti linkkari, jossa samassa kunnollinen puukko (eiköhän sillä saisi sen juustopalankin viipaleiksi) ja jonkinnäköiset tölkin- ja pullonavaamiseen kelpaavat välineet.
 can resist everything except temptation. -Oscar Wilde

June

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 84
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #95 : 15.08.2007, 13:07:18 »
Öö...otan tuon Frescon takaisin. Siivoilin huushollia ja löysin sen mainitsemani buffetin esitteen. Paikan nimi olikin Lactuca ja sijainti Rambla Catalunya 8. Näitä ilmeisesti riittää ja varmaan Frescokin on ihan kelpo paikka. :)
menee, kun on mentävä.

anuleena

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 68
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #96 : 16.08.2007, 12:27:34 »
Lainaus käyttäjältä: "June"
Paikan nimi olikin Lactuca ja sijainti Rambla Catalunya 8. Näitä ilmeisesti riittää ja varmaan Frescokin on ihan kelpo paikka. :)


Voisihan sitä mennä kokeilemaan. Ja tosiaan FresCon olen kokenut Madridissa ja varsin kelpo paikka oli, ja juuri alkuperäisen kuvauksesi mukainen.

Janisti

  • Reissaaja
  • Viestejä: 32
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #97 : 16.08.2007, 15:14:35 »
Oon nyt ekalla reilillani, ja meilla (mina plus kaks muuta) syominen on ollut lahinna kaupasta patongit ja juustot -meininkia seka epamaaraisten grillikioskien suosimista. Kahdesti Burger Kingissa kayty. Nyt 19. paiva reissussa ja nyt jo hieman tokkii, omien ruokien teko jai suunniteltua vahaisemmaksi. Parin hostellin ja halvan hotellin aamiaiset ovat olleet niin runsaat etta niilla on parjannyt pitkalle iltapaivaan asti.

Sakr

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 72
    • MSN Messenger  - disturbance@suomi24.fi
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #98 : 26.10.2007, 03:58:46 »
Reilasin kesällä kuuden viikon reilin ja täytyy sanoa, että nuo kuusi viikkoa menivät hyvin pitkälti patongin ja veden voimalla. On yksinkertaisesti niin helppoa marssia markettiin ja napata hyllystä patonki ja vesipullo. Marketti-patongin lisäksi tuli vedettyä melkein päivittäin jonkinmoinen sämpylä tai täytetty patonki.

Ehkä kerran viikossa tuli käytyä syömässä jotain "oikeaa" ruokaa, toisinaan useamminkin, yleensä siis pizzaa tai pastaa jossain halvassa ravintolassa. Etelä-Ranskassa ja Italiassa vietimme niin hektistä reilielämää, että ruoantarve täytettiin lähinnä Self Bar-automaattien suklaapatukoiden ja kolmioleipien avulla.

Marketeista saatavat salaatit olisivat reilillä ihanneruokaa, mutta valitettavasti ainut paikka, josta sai halpoja ja herkullisia salaatteja oli Lontoon Tesco Metro. Sieltä sai aivan mahtavia pastasalaatteja, jotka korvasivat hyvin päivällisen.
Vive le vie de Bohème!

alin

  • Aloittelija
  • Viestejä: 14
    • Profiili
Reilaajan ruoka
« Vastaus #99 : 20.11.2007, 17:32:43 »
Mulla oli pussipuuroa mukana, enkä yhtäkään syönyt! Suomesta otettiin mukaan myös vauvanruokaa (hedelmä), mutta yllättäen Euroopassa ne oli älyttömän kalliita. Siispä elettiin leivällä, päällysteillä (juusto, tahna, hillo), vihanneksilla ja hedelmillä. Kuukauden suolistonpuhdistus. Juhlaa oli syödä lämmintä ruokaa: supermarketista löydettiin pari kertaa paikanpäällä valmistettua safkaa ja muistan vieläkin ne ihanat maut... Lisäksi ravintolassa syötiin pari kertaa pizzaa ja pastaa.