Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)

 (Luettu 729093 kertaa)

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 140
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1740 : 28.01.2017, 14:21:37 »
Olen samaa mieltä UsvaAuerin kanssa: nyt kannattaa matkustaa Meksikoon ja Egyptiin. Jos puhutaan vain elinkustannuksista kyseisissä maissa ja ei huomioida lentoja vaikka eiväthän nuo lentoliput Egyptiin päätä huimaa jos lentää vaikka Turkish Airlines, British Airlines (huonot vaihdot) jne.
Siitä on jo muutamia vuosia kun olin viimeksi Meksikossa mutta hintataso oli jo silloin tosi edullinen Suomeen verrattuna ja nyt siis vielä edullisempi. Meksiko on ihan yksi mun suosikeista, paljon nähtävää ja toimintaa ja eurooppalaiselle helppo maa liikuskella yksinäänkin.
Egyptistä palasin pari viikkoa sitten. Olen kirjoittanut aiheesta Egypti-osiossa, laittanut sinne hintoja. Ruokaan +  ostoksiin meni kuukauden matkan aikana alle 200 euroa kun asuin ystävien luona ilmaiseksi. Olen reissanut Egyptissä noin 20 vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti mutta koskaan aiemmin siellä ei ole ollut näin halpaa.

klupu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1741 : 31.01.2017, 22:28:17 »
Kanarian saaret käynyt mielessä, mutta ei taida ihan hirveän lämmintä sielläkään olla tuohon vuodenaikaan. Unohdin vielä mainita että olen asunut Berliinissä vuoden ja englantia puhun todella sujuvasti. Thaimaa käynyt myös mielessä. Jos Thaimaaseen olisi yksin lähdössä niin miten kannattaisi matka järjestellä?

Kai tuo riippuu siitä, minkä kokee lämpöiseksi/kuumaksi. Thaimaaseen tuskin kandee lähteä viikoksi, mutta pariksi viikoksi kylläkin. Teneriffaseessa ja Gran Canariaseessa muissa Kanarian saariseissa on kyllä hyvin lämpöä tuohon aikaan vuodesta.

Jos haluaa mennä Thaimaahan, ja on hieman liikkumavaraa ajan suhteen, niin kandee katsella äkkilähtöjä ja matkatoimistojen tarjouksia, tietysti lentoyhtiöiden newsletterien lisäksi. Alkuvuoden tarjouksia tulee vielä. Tsekkaile matkustusajan sää vaikka Wundergroundista ja katsele kohdetta sen mukaan. Hyvällä tuurilla ja oikeilla valinnoilla voi levyttää rannalla ihan rauhassa. Google on ystävä. 

Berliinissä puhutaan saksaa, ja saksa on monessa Euroopan maassa hyödyllisempi kieli kuin englanti.

Thaimaa taitaa valikoitua kohteeksi. 30 astetta on aika lailla optimaalinen lämpötila, mutta liika ilmankosteus taas ei oikein sovi mulle. Matkustusaika olisi 27.2-26.3 väliseltä ajalta n. 2 viikkoa. Pitää kuitenkin alkaa lyömään jo lukkoon ettei työkalenteri ala täyttyä valitulle ajalle.

Eilen hieman tutkin vaihtoehtoja ja ainain TUI:lla oli Phukettiin parin viikon pakettilomia vaatimattomassa majoituksessa vähän reilu 1000€. Finskiltä saisi suoralentoja mm. Bangkokin n. 700€ pintaan. En ehkä ole luonteeltani sieltä ihan spontaaneimmasta päästä keksimään lennosta mitä tehdä ja minne mennä. Onko muita suosituksia ei niin kokeneelle matkailijalle?

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 474
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1742 : 31.01.2017, 23:11:37 »
Jos olet valinnut Thaimaan kohteeksi, niin kannattaa lukea noita maakohtaisia ketjuja

http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?board=27.0

Tuolta mm.löytyy ensikertalaisena Thaimassa, mistä varmasti saat hyviä vinkkejä.

tessuli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 246
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1743 : 01.02.2017, 08:09:07 »
Klupu, me tehtiin aikanaan niin että otettiin halvalla pakettimatka phukettiin. Huilittiin hotellilla muutama päivä ja sitten lähdettiin lautalla kiertelemään. Kierreltiin Krabi, Koh lanta, Koh mook ja Phi Phi saaret. Helppoa ja halpaa. Muutamaa päivää ennen lentoa takaisin suomeen palattiin phuketiin.
Ehkä vähän matkustaneena valmismatka tuo vähän turvaa henkisesti kun lähtee ekoja kertoja kauemmmas?
Work like you don't need the money, love like you've never been hurt and dance like no one is watching!

Kippe67

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1744 : 01.02.2017, 08:38:48 »

Vietnam jos haluaa nähtävää. Sri Lanka jos haluaa nähdä jotain ihan mahtavaa. Etelä Thaimaassa Krapilla tulee tällä hetkellä tihuttamalla vettä ja luvattu aika huonoa keliä, outo ilma tähän aikaa vuodesta :-( (tyttöni pisti juuri sieltä viestiä). Thaimaa olisi kuitenkin unelma sukeltajalle, näin olen ymmärtänyt. Ystäväni joka on paljon sukellellu sanoi että loistava reissu oli Thaimaassa kun menivät sukeltamaan Myanmarin rannikolle. Minulla löytyy jonkinlaisia kertomuksia Vietnamista ja Sri Lankasta ja Thaikustakin www.matkakertomuksia.fi Siellä on lisäksi tyttöni kertomus Thaimaasta, josta alotti muutama viikko sitten Aasian kierroksensa.

Justmyside

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1745 : 01.02.2017, 17:14:17 »
Tässä Helmikuun alusta "nauttiessa" tuli katseltua mahdollisia reissuja keväälle/alkukesälle. Ongelmaksi tulee vain loma ja rahan puute, joten katsoin pidennettyä viikonloppua. Eli yhden päivän vapaata pystyisin töistä pitämään. Lisäksi ajattelin, jos saisi lennot hotellin edullisesti vielä jonkin arkipyhän yhteyteen. Siitä tulisi taas enemmän aikaa kohteeseen. Alustavasti katselin täältä: pyhäpäivät.fi, sopiviksi ajankohdiksi joko Vappua tai Helatorstaita. Molemmista saisi yhdellä vapaapäivällä neljän päivän reissun.

Onko siis ehdotuksia, jos matkaan lähtee noin 30v pariskunta noin 600€ yhteisbudjetilla lentoihin ja hotelleihin? Käyttörahat tulee sitten erikseen, mutta jos kohde on hintatasoltaan edullinen voidaan budjettia lentoihin ja hotelleihin lisätä noin 100€.  Haussa nyt siis kaupunkimatka, mutta ei rannasta haittaakaan ole. Esim. Barcelonasta pidettiin molemmat, vaikka oltiin rannalla neljän päivän loman aikana vain kolme tuntia oli se silti yksi reissun parhaista hetkistä.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1746 : 01.02.2017, 19:54:25 »
Vappu on siinä mielessä hyvä ajankohta matkustaa, että se on varaslähtö kevääseen.

Itse lensi kerran vappuna Varsovaan ja siellä oli kevät jo ihanasti kukassa. Varsova, Vilna ja Krakova ovat edullisia lähellä olevia lomakohteita. Kiova, Euroviisujen isäntäkaupunki tänä vuonna, on myös erikoinen kohde ja paikallisen valuutan romahdettua hintataso on varsin houkutteleva. Istanbul on varsinainen runsauden sarvi ja herkkusuiden kohde. Veikkasin vuonna 2002, että Istanbulista tulee seuraava Barcelona, mutta ei oikein siltä vaikuta... Jos haluaa lisää halpaa eksotiikkaa, Georgian pääkaupunki Tbilisi täyttää varmaan kriteerit.

Jos taas haluaa hieman luontomatkailua kevään kunniaksi, niin suosittelen lämpimästi Moselin-laaksoa Saksassa: Pyöräilyä, kevyttä patikointia, linnoja ja pikkusieviä kaupunkeja. Ja Marx-museo lähellä. Hintataso on edullinen. Luxemburg on kanssa hurmaava patikointikohde (päiväretket) ja huoneet hyvätasoissa hostelleissa eivät maksaa paljoa. Kumpaankin kohteeseen kannattaa lentää Ryanairin Frankfurt-Hahnin kentälle.

hard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1747 : 01.02.2017, 21:26:41 »
Itsellä aikalailla samanlaista pohdintaa menossa, tässähän tulikin mukavasti ideoita. Lisäisin listaan vielä Pariisin, siellä kelit voivat olla jo varsin kesäiset tuohon aikaan ja kaupungissa on paljon kaikkea kaunista nähtävää. Itselläni viime Pariisin reissusta on nyt kulunut 10 vuotta, joten voisi lähteä taas katsomaan paikkoja.

Noista UsvaAuerin paikoista olen käynyt Varsovassa, Krakovassa ja Luxemburgissa. Kaikki nämä olivat kivoja paikkoja. Luxemburg on vähän "unohdettu" kohde, kiva ja tosi kaunis kaupunkivaltio. Tuntuu, että se ei kuitenkaan ole matkakohteena hirveän suosittu. Osasyy varmaan se, että maayhteydet (juna yms.) ovat vuoristoista johtuen hitaita, sinne on pitkähkö matka vähän joka puolelta. Ryanairin lisäksi kannattaa tsekata Lufthansan tarjonta (pääsee Helsingistä), vaihdollisia yhteyksiä Luxemburgiin vapun korvilla näyttäisi olevan alle 200€ meno-paluulla. Vaihto toki tekee matkasta hitaamman mutta pääsee lentäen perille saakka...

(PS. Jostain syystä Ryanairin sivuilta ei löydy enää yhteyksiä Tampereelta Frankfurt-Hahniin, ainoastaan Bremeniin ja Budapestiin. Onko Tampere-Frankfurt -reitti lopetettu?)

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 443
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1748 : 01.02.2017, 21:56:36 »
Pidennettyynkin viikonloppuun pitää olla kohteeseen suorat lennot että ei kulu liikaa aikaa koneessa. Tämä rajoittaa hieman potentiaalisten kohteiden määrää ja ainakin pääsiäinen on usein varattu jo hyvissä ajoin sen verran tukkoon että tuo teidän 600e budjetti ei välttämättä riitä.

Lähtisin skannaamaan finskin + norskin hintakalenterit läpi ja katsoisin mihin enää löytyy alle 200e meno-paluita per naama ja rupeaisin sen perusteella tekemään valintaa. Ja Baltic kannattaa toki katsoa myös - jos löytyy jotain tiukalla alle tunnin vaihdolla olevia lippuja Rigan kautta niin siinä myös vaihtoehto suorille lennoille.

Sanoisin että melkein mikä tahansa Etelä- ja Itä-Euroopan kaupunkikohde toimii keväisin - varsinkin jos Suomessa sataa vielä räntää tai on muuten vaan ankea keli. Jos nyt jotain mestoja pitää suositella niin Lissabon, Balkanin maat, Praha, Bratislava esim. Lontoon ja muut "läntisemmät" mestat jättäisin teidän budjetillanne tällä kertaa väliin.

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 474
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1749 : 01.02.2017, 22:23:34 »
Oliskos tallaajilla mulle ideaa? Mulla on huhtikuun lopussa mahdollisuus 6 - 10 päivän reissuun. Budjetti on rajallinen ja käyttäisin sen tällä reissulla mieluusti auton vuokraamiseen. Yöt voisin viettää teltassa ja vaikka leirintäalueilla, koska suihkumahdollisuus olis kiva. Mihin siis voisin mennä? Olin ensin ajatellut Islantia, mutta siellä leirintäalueet aukeaa pääosin vasta kesäkuussa.  Mulla on hyvä sateenkestävä teltta (nukuin siinä viime kesänä 6 viikkoa Nepalin monsuunissa) ja olis kova hinku hyödyntää sitä nytkin.
- ei isoja kaupunkeja
- kivoja autoilureittejä, ei liian kaoottista menoa
- matkan varrella nähtävää ja trekkauspaikkoja
- ei vasemmanpuoleista liikennettä :D

Islanti olis ollut täydellinen, mutta menisin mielummin kesällä, kun telttailu olis mukavampaa

Olisko Korsika, Sardinia tai jotkut Kreikan saaret hyviä tähän?

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 443
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1750 : 02.02.2017, 00:44:24 »
^ joku Balkanin maa - esim. Kroatia? Autonvuokraus on halpaa, löytyy idyllisiä pikkukaupunkeja, kansallispuistoja + trekkausta jne. Ja useimmissa Balkanin maissa on tarjolla runsaasti kotimajoitusta - varmaan sallivat myös telttailun noissa "sobe" yms mestoissa jos vaan sopiva maatilkku löytyy? Telttailusta ei ole omakohtaista kokemusta Balkanilta mutta kotimajoituskin on niin halpaa että liekö edes kovin järkevää lähteä teltan kanssa reissuun...

Justmyside

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1751 : 02.02.2017, 15:39:15 »
Hyviä ideoita tullut, kiitos niistä! Ehdotetuista on tullut käytyä Pariisi, Varsova, Lissabon, Luxenburg, Praha, Bratislava, Lontoo. Lisäksi viimeisin reissu oli Puolaan, niin se jää väliin jo siitä syystä nyt. Istanbul ja Kiova jää itseltä nyt väliin levottomuuksien takia, vaikka molemmat ihan turvallisia kohteita olisivatkin. Kroatia oli hyvä ehdotus, siellä ei ole tullut vielä käytyä. Täytyy katsella lentoja sinne. Lisää kohteita saa toki vielä ehdottaa.

viltsuvilperi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 34
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1752 : 02.02.2017, 17:43:43 »
Ljubljana on myös kiva kohde pidennetylle viikonlopulle, jos ette ole vielä käynyt. Finskillä alkaa taas kesälennot sinne huhtikuussa, joten matka-aikakaan ei päätä huimaa, jos lentopäivät sopii teidän aikatauluihin. Ljubljana on aika pieni kaupunki, 270 000 asukasta, joten keskusta on mukavan kompakti ja helppo ottaa haltuun. Ihan keskustan kupeessa olevalla funikulaarilla pääsee muutamalla eurolla linnavuorelle katselemaan maisemia, ja miksei linnaakin, jos se kiinnostaa. Joen rannassa on mukavia ruoka- ja juomapaikkoja ainakin kesemmällä, varmaan jo keväälläkin, ja kivan rento tunnelma iltaisin.

Viime kesänä osuttiin sattumalta paikalliseen Odprta Kuhna "Avoin keittiö"-tapahtumaan, jossa ljubljanalaiset ravintolat jalkautuvat yhdelle kaupungin keskustan aukioista kesäkauden perjantaisin. Kiva ruokafestari, hyvää ja kohtuuhintaista ruokaa. Tapahtuman nettisivuille ei ole vielä päivitetty vuoden 2017 kauden aloituspäivää, mutta kai se jo toukokuussa on käynnissä..  :) Pakko vielä mainita ravintola Luda, joka sijaitsee Poljanka Cesta-kadulla, ihan lyhyen matkan päässä ydinkeskustasta. Todella kotoisa tunnelma, herkullista ja laatuunsa nähden inhimillisen hintaista safkaa, kolme ruokalajia maksoi suunnilleen parikymmentä euroa. Luda on avoinna vain iltaisin ja pöytävarausta suositellaan, kun paikka on aika pieni ja ilmeisen pidetty.

Suosittelen tekemään päiväretken Bled-järvelle, jos yhtään tykkää viettää aikaa ulkoilmassa. Ensinnäkin järvellä on ihan upeat maisemat ja siellä on mahdollista myös esim. vuokrata vene ja soudella. Blediin kulkee busseja ja matka kestää noin tunnin. Junallakin pääsee, mutta asema on sen verran kaukana, että sinne täytyy kulkea bussilla tai taksilla. Yksi ilmeisesti harvinaisempi vaihtoehto, jonka me toteutimme, on mennä junalla Bled Jezero-nimiselle, joka sijaitsee järven toisessa päädyssä kylästä katsottuna. Tuolta Bled Jezeron asemalta oli hienot näköalat järvelle, joten siitä plussaa, mutta junia kulkee harvemmin ja matka Ljubljanasta kestää pidempään, koska reitti kulkee pienen mutkan kautta.

Slovenian rautatiet: http://www.slo-zeleznice.si/en/
Ljubljanan linna: http://www.ljubljanskigrad.si/en/the-ljubljana-castle/
Odprta Kuhna: http://www.odprtakuhna.si/en/
Ravintola Luda: https://www.facebook.com/okrepcevalnicaluda

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 443
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1753 : 02.02.2017, 19:52:21 »
Slovenia toimii myös hyvin pidennettyn viikonlopun kohteena. Pari vuotta sitten tuli käytyä pääsiäisreissulla siellä mutta sää oli vielä hieman epävakaista eikä kovin keväistä. Auton vuokraamalla näkee enemmän mutta etäisyydet maassa ovat lyhyitä eli julkisillakin pääsee hyvin kulkemaan.

Kroatiassa tuli myös tehtyä pääsiäisrundi Dubrovnikin ympäristössä (myös Montenegron puolella). Tuohon suuntaan kannattaa ehdottomasti mennä aikaisin keväällä niin välttää kesän ruuhkat.

Noista kahdesta huhtikuussa suosittelen Kroatiaa - on todennäköisesti paremmat kelit. Toukokuussa ei varmaan niin suurta eroa ole

pahakyy

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 526
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1754 : 02.02.2017, 21:11:51 »
Budjetti ei ole hirmuinen, joten kannatan myös Balkania, olkoon Slovenia tai Kroatia. Kroatiassa Dubrovnik ja Split ovat aika lailla yhden-parin päivän kaupunkeja, ja jälkimmäinen jopa melko tylsä. Dalmatian rannikolla on nättejä paikkoja ja idyllisiä kyliä/kaupunkeja ihan mainittujen kaupunkien lähellä, joten jos kirkkaan Dalmatianlahden ihailu pikkukylän sobesta (yksityismajoitus, jota löytyy paikan päältä) miellyttää, niin ei hullumpaa. Bussilla pääsee nopeastikin rauhalliseen paikkaan. 
Heitän ehdotukseksi vielä Budapestin ihan lentojen hinnan vuoksi. Kyseessä kuitenkin pyhä-viikonloput, joten hinnat varmaankin koholla.

illusia

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 749
  • Profiili
  • http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1755 : 02.02.2017, 21:19:19 »
Oliskos tallaajilla mulle ideaa? Mulla on huhtikuun lopussa mahdollisuus 6 - 10 päivän reissuun. Budjetti on rajallinen ja käyttäisin sen tällä reissulla mieluusti auton vuokraamiseen. Yöt voisin viettää teltassa ja vaikka leirintäalueilla, koska suihkumahdollisuus olis kiva. Mihin siis voisin mennä? Olin ensin ajatellut Islantia, mutta siellä leirintäalueet aukeaa pääosin vasta kesäkuussa.  Mulla on hyvä sateenkestävä teltta (nukuin siinä viime kesänä 6 viikkoa Nepalin monsuunissa) ja olis kova hinku hyödyntää sitä nytkin.
- ei isoja kaupunkeja
- kivoja autoilureittejä, ei liian kaoottista menoa
- matkan varrella nähtävää ja trekkauspaikkoja
- ei vasemmanpuoleista liikennettä :D

Islanti olis ollut täydellinen, mutta menisin mielummin kesällä, kun telttailu olis mukavampaa

Olisko Korsika, Sardinia tai jotkut Kreikan saaret hyviä tähän?

Kroatiaa jo ehdotettiinkin. Loistopaikka ja helppo nakki lähteä myös saarille autolautoilla. Tuntuu, että siellä parhaat rannat on varattu leirintäalueille. Toinen, mikä tuli heti minun mieleeni, on Pohjois-Espanja; upeita maisemia, kaunis rannikko, pikkukaupunkeja, hyvät tiet ja luonnonpuistoja.
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Törkeän täynnä elämää
- Ismo Alanko -

Matkamuija

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1756 : 08.04.2017, 22:55:52 »
Suositelkaa reppureissukohdetta seuraavin tiedoin:
- matka-aika 3 tai 4 viikkoa
- ajankohta kesäkuu tai heinäkuu
- jokin halpa maa, Suomea selvästi halvempi
- lämmintä, mieluiten trooppinen ilmasto mutta ei kesällä juuri pahinta sadekautta
- mahdollisuus niin saari- kuin kaupunkielämään saman maan sisällä

Thaimaa, Singapore ja Malesia melko hyvin jo koluttu. Onko olemassa Malesian/Thaimaan tyyppistä maata; lämmintä, halpaa, kaunisluontoista paikkaa jossa on niin saaria kuin myös mahdollisuus tutustua suurkaupunkiinkin ja jossa ei juuri kesäkuukausina olisi kovin sateista ja olisi ns helppo reissata? En ole mikään erityisen kokenut reissaaja joka tykkäisi viettää koko reissun erityisen vaatimattomissa oloissa "kaukana sivistyksestä" mutta en myöskään kaipaa erityisen suosittuihin turistikohteisiin (Thaimaan Koh Samui oli jo siinä ja siinä).

sle97

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 107
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1757 : 08.04.2017, 23:28:38 »
Brasilia? Muut ehdot täyttyy helposti, mutten tiedä onko siellä tarpeeksi saaristoa vaatimuksiisi nähden.

Ilha Granden tai Boipeban kaltaisia mestoja nyt ainakin.
Aircondition Gypsy

Save The Maze: https://www.gofundme.com/f/save-the-maze-rio

Fiasko

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 249
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1758 : 09.04.2017, 12:48:50 »
Pyytäisin ideoita ensi kesän* vaelluskohteeksi, joko Euroopasta tai muuten edullisten lentojen (max 300/menopaluu)  katealueelta. Olen näillä näkymin lähdössä reissuun yksin (saa toki infota, jos jollain samansuuntaisia  suunnitelmia!), ja haussa olisi reitti, jonka kulkisi 1-2,5 viikossa. Karttaa osaan lukea, mutta yksin kulkiessa olisi miellyttävämpää kulkea merkittyjä tai idioottivarmoja ("seuraa meren rantaa") reittejä eikä lähteä erämaahan testailemaan suunnistustaitoja - lisäksi rinkan painon kannalta ideaalia olisi, jos ruokavarantoja pääsisi täydentämään muutaman päivän välein, eikä vettä tarvitsisi roudata kuin enintään yhden päivän tarpeisiin. Yöpyminen teltassa tai edullisissa huteissa/bothyissä/refugeissa... Scramblingia kummempaan kiipeilyyn ei ole valmiuksia, mutta korkeuseroja en pelkää.

Mietinnässä on ollut GR20 tai Skye trail (jo kerran koluttu), hätätilanteessa lennän Pietarista Georgiaan ja keksin jotain, mutta olisin kiitollinen ideoista!

*edit: kesäkuun puoliväli - heinäkuun puoliväli
« Viimeksi muokattu: 09.04.2017, 12:51:06 kirjoittanut Fiasko »
Pietari vei mennessään.

jeje

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 67
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1759 : 20.04.2017, 22:25:24 »
Ensi talveksi pois täältä.

Ei osaa vielä päättää, että suuntaanko pidemmäksi aikaa johonkin tiettyyn kohteeseen vai kiertelenkö useampia.
Aikarajaa ei sinällään ole, mutta matkabudjetti olisi noin 4000-5000e kieppeillä. Yöpyminen dormeissa tai jos olen paikallaan niin jollain kk-sopimuksella yms.

Kaakkois-Aasia vai Etelä-Amerikka?