Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)

 (Luettu 758295 kertaa)

Yazaku

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 531
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #740 : 13.07.2010, 21:36:42 »
Munchenia kovasti aina kehutaan.
Itsekkin suosittelen tota.
Jos tekniikka kiinnostaa, niin Deutsches Museum on paras maailmassa.
As cool as a cucumber.

rommikola

 • Reissaaja
 • Viestejä: 31
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #741 : 14.07.2010, 12:36:30 »
Hei Pallontallaajat! Mukava liittyä joukkoonne...

Kävin Suomi24 keskustelussa kyselemässä aiheeseen liittyvää, enkä oikein vielä ole saanut kummosempia vastauksia, lähinnä kohteeseen liittyen. Eräs suositteli ISLA MUJERES -saarta Meksikossa. Liitän tähän tekstin jonka sinne kirjoitin;

EKA OMATOIMIMATKA, KOHDE?

Nyt ei meinaa ollenkaan osata päättää minnekkä päin sitä seuraavaksi lähtisi.

Ensin vähän taustatietoa; pariskunta, reissattu on tähän mennessä vain valmiiden matkanjärjestäjien (Aurinko/Finn) kautta euroopassa, mutta myöskin kaukomailla. Ehkäpä siksi, että ne ovat turvallisia, helppoja ja edullisia tapoja matkustaa, viime matkalle tajusimmekin miksi... 14 h lento Finnairin lomalento boeing 757 yhdellä pysähdyksellä; IHAN KAMALAA. Kumma juttu, edellinen kaukomaan matka lennettiin boeing 767, joka ei ollut ollenkaan kamala, mutta nyt kun nämä Finnamatkat, Aurinkomatkat ja suurin osa Tjäreborgin valmismatkoistakin lennetään tällä sillipurkilla, aion viimeiseen asti boikotoida niitä. Niin joo, pääsehän thaimaaseen ja kanariansaarille ja miamiin joko MD-11 tai Airbusilla.... no ne nyt sattuu olemaan paikkoja, minne meitä ei kiinnosta mennä. (Miami ehkä voisi olla näkemisen arvoinen)

Siitä tulimmekin asiaan... viimeksi idässä käydessämme, tekisi mieli taas lähteä jonnekin päin karibiaa, väli- tai etelä-amerikkaa. Tykätään hienoista rannoista, kivoista tunnelmallisista ravintoloista, elävä musiikki, paikalliset, marketit mistä saa muutakin kuin sipsiä, ei kuitenkaan tarvitse olla mitään sen kummempia shoppailumahdollisuuksia, biitsillä aurinkotuoleissa on mukava maata ja uida ja illalla mennä sitten vähän "kylille" nauttimaan tunnelmasta ja ennen kaikkea syömään hyvää ruokaa. Pienet kodikkaat hotellit ovat lähellä sydäntä, viime matkallamme olimme isossa hotellikompleksissa, jossa kuului aamupala hintaan, mutta ei jotenkin ollut meidän juttu, liikaa porukkaa ja mukavampi olisi nauttia aamupala kahden omalla partsilla.

Olen viime reissusta lähtien kuumeisena katsellut matkoja ja moneen kertaan todennut, miten monta sataa euroa kalliimmaksi lento+hotelli tulee, kun haluaisimme mennä reissuun alkumaaliskuussa, 2 viikkoa ja mielellään vain yhdellä lennonvaihdolla ja lentokentältä matka kohdekaupunkiin ei tarvitsisi kestää kovin montaa tuntia. Meitä ei kiinnosta kaikkein yleisimmät paikat maissa, että jos Meksikoon menisimme, ei todellakaan PdC:n tai Fortalezan miljoonakaupunkiin... näihin tietysti olisi enemmän valikoimaa lentojen ja hotelleiden suhteen. Kuuba on aina kiinnostanut, ensiksi huomion vei Varadero (upeat rannat), joka pikkuhiljaa rupesi kuitenkin vaikuttamaan vain pelkältä AI-hotellien alueelta. Braslian kohteista Aurinkomatkoilta oli tarjolla Porto de Galinhas, oikein tuntu mukavalta pikku paikalta ja olisivat lentäneet hyvällä koneellakin...mutta vain 11 päivää!!!

Omatoimimatkailusta ei siis meillä ole mitään hajuakaan ja toisaalta vaikka ajatus vähän pelottaakin, niin luulen että ekan kerran jälkeen sitä rohkaistuisi....

Eli olisin enemmänkin kuin kiinnostunut kuulemaan, jos sinulla on meille kohdevinkkejä tai ohjeita omatoimisesti lennon + hotellien varaamiseen yms

Execution

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 70
  • MSN Messenger - ville.hietanen@uta.fi
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #742 : 14.07.2010, 12:42:27 »
Hei, osaisiko kukaan suositella mitään rantalomakohdetta venäjällä (poislukien ylihintainen Sotshi)? Ilmeisesti venäläiset matkailevat aika paljon Krimille ja Turkkiin/Egyptiin mutta osaisiko kukaan sanoa mistä löytyisi biitsejä venäjältä?

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #743 : 14.07.2010, 13:08:49 »
Jos junalla menee ja aikaa on, niin suosittelen aina noita pienempiä mestoja. Kaikkiin mainitsemiisi isoihin kaupunkeihin pääsee milloin vaan halvalla ja helposti suoralla lennolla Helsingistäkin. Mutta pääsepä kätevästi Moselin laaksoon, Sveitsin järville, Schwatzwaldiin jne. Toki eka lentokoneella ja sitten autolla tai junalla, mutta itse pysähtelisin berliini-Pariisi välillä mielummin noissa pikkumestoissa, kun kerran junareittisi joka tapauksessa menee niiden kautta. Unohda siis sinänsä kivat Damit ja Munchenit. Zurich ja bryssälä eivät ole kummoisia mestoja. Ei huonojakaan, mutta parempiakin löytyy.

AdaSxn

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #744 : 14.07.2010, 14:44:18 »
Hakusessa olisi pieni tai pienehkö kaupunki/kylä maksimissaan noin kahden tunnin ajomatkan päässä Malagan lentokentältä. Mitä lähempänä, sen parempi.

Etsimme rauhallista paikkaa kauniiden maisemien keskeltä, ei mitään bilehelvettiä. Mitään kummempia aktiviteetteja emme muutaman ruokapaikan ja supermarketin lisäksi tarvitse, ajatuksena on vuokrata talo kaupungin liepeiltä ja rentoutua siellä. Bonusta on, jos noin tunnin ajomatkan säteellä olisi joku hyvä päiväretkikohde.

Granadan suunta ei nyt kiinnosta, sillä se seutu on toistaiseksi riittävän nähty.

AlNU

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 363
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #745 : 14.07.2010, 15:40:37 »


Eka omatoimimatka tulossa ja heti aloitetaan dissaamalla Thaimaata. No ei siinä jollei kiinnosta. Minkälaisella budjetilla meinaatte matkustaa?

Meksikoon on aika mahdoton päästä noiden isojen kaupunkien ja rysien ulkopuolelle yhdellä vaihdolla ja lyhyellä muulla siirtymisellä. Sama pätee Etelä-Amerikkaankin. Eli jäljelle jäi Karibia, jonne useammallekkin saarelle pääsee yhdellä vaihdolla Euroopan suurilla kentillä.

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #746 : 14.07.2010, 16:17:41 »
Rommikola: ei ne turistiluokat reittilennoillakaan mitään jalkatilan ihmeitä ole... Mutta asiaan: Kuubassa on helppo matkustaa ensikertalaisenkin, hyvä matkaopas mukaan ja espanjaa kannattaa opetella edes alkeet. Ruoka on siellä mielestäni lähinnä pahaa (en tiedä isoista all-inclusive-hotelleista, mutta näin reppureissaajan perspektiivistä), rommidrinksut ja olut hyvää. Biitsejä piisaa, turisteja myös, mutta jenkit loistavat poissaolollaan. Meksikossa pääkaupunki on ihan mielenkiintoinen parin päivän visiitille (vaikka suurkaupunkeihin ette halunneetkaan) ja "lähi"seudut eivät ole niin täynnä turisteja kuin Cancunin seutu, muta taitavat olla kaikki kauniit biitsit täynnä muitakin turisteja joka puolella. Isla Mujeres on ihan sympaattinen, mutta kyllä sielläkin turisteja piisaa. Ruoka hyvää, samoin olut ja drinksut. Karibialla muuten on paljon muitakin turisteja, hintataso usein Suomen luokkaa. En ole Karibian kohteiden ruokatarjonnasta erityisen vaikuttunut (mutta olenkin ollut lähinnä sukellusreissuilla). Suosittelen tutustumaan maakohtaisiin keskusteluihin näillä sivustoilla. Itse koen Kaakkois-Aasiassa (on siellä muitakin kohteita kuin Thaimaa) jostain syystä omatoimimatkailun helpommaksi ja halvempaa se ainakin on (lentää voi halvimmalla jonnekin esim. Bangkok/Singapore/Kuala Lumpur/Hongkong ja AirAsialla/CebuPacificilla/Tigerillä sinne, minne haluaa)
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

rommikola

 • Reissaaja
 • Viestejä: 31
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #747 : 14.07.2010, 17:15:33 »
Kiitos vastauksesta Tintin!

Reittilennot olisi kuitenkin parempi sen takia, että niissä on monesti vara valita hieman tilavampi paikka mikä ei kuitenkaan ole business. Me muutenkin mielellään istutaan ihan kahdestaan, kuin niillä typerillä kolme henkee vierekkäin. Ihan sama mikä lentokone, kunhan ei ole boeing 757.

Turisteja me ei pelätä, mutta tietoisesti ei kyllä hakeuduta sinne missä oletettavasti niitä on hyvin paljon. Siis saa olla turistipaikka, mutta ei iso. Esim. Malesiaan mennessä valitsimme Langkawin saaren, joka on pienempi kuin Penang ja huomattavasti pienempi kuin Kuala Lumpur jne. Varmaan jos Thaimaaseen joskus menemme menemme ennemmin esim. Krabille johonkin pieneen kylään lähellä Ao Nangia, mutta emme varmaan ikinä mene Phuketiin/Pattayalle/Hua Hiniin jne.

Nää kaukomatkat on huomattavasti hankalempia etsiä mieleistä pientä kivaa paikkaa. Euroopassa Välimerellä niitä olisi vaikka kuinka paljon. Valmismatkajärjestäjätkin näyttävän valikoivan rantakohteensa nykyään, että on hirveän isoa kaupunkikohdetta tai sitten joku ihan pikkupikku tuppukylä, jossa ei oo muuta kun se all inclusive hotelli.

Ainu: en kyllä tarkoittanut kommenttiani Thaimaasta ym. niin että se ymmärrettäisiin dissauksena.... minun lähipiirissäni ja työkavereissani on vaan niin paljon Thaimaan kävijöitä, että tuntuu kuin olisin itsekin jo käynyt siellä :D Malesiasta me tykättiin ihan hirveästi, ihan top1-paikka tähän mennessä.... mutta seuraavaksi halajais länteen, se mañana-meininki viehätti.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2010, 17:21:38 kirjoittanut rommikola »

london86

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 616
 • Älä uneksi elämääsi, elä unelmasi.
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #748 : 15.07.2010, 00:08:32 »
väli-amerikkaa suosittelen lämpimästi aivan mahtavaa aluetta ;)

tompe

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #749 : 17.07.2010, 10:21:30 »
Eli mistä päin maailmaa (HUOM! muualta kuin Thaimaasta) löytyisi paikka joka täyttää nämä vaatimukset:

-Joulukuussa/uutena vuotena hyvä aurinkoinen sää.

-Kohtalaisen edullinen maa.

-Pitkä valkoinen kaunis hiekkaranta, jota pitkin voi kävellä mahdollisesti kilometrikaupalla ja sen varrelta löytyy aina uusia pikku majakyliä, joista voi kysellä onko vapaita bungaloweja. Samoin ravintoloita ym. olisi rannan varrella erilaisia ja niissä olisi iltaisin ohjelmaa.

-Mahdollisesti maa, josta löytyy myös jokin suuri kaupunki.

-Hyvää paikallista ruokaa.

-Muitakin turisteja saa olla. Samanverran kuin esim. Thaimaan Koh Phanganilla, tai muulla vastaavalla pikku saarella. (Tosin olin siellä seitsemän vuotta sitten, joten en tiedä miten suosittu se nykyään on.) Mutta siis sen verran, että omaakin rauhaa on mahdollista saada halutessaan.

-EI mielellään muslimimaa eikä paikka jossa joutuu pelkäämään.

(Olimme viimeksi Sansibarilla. Paikka oli kyllä kaunis, mutta reissuun liittyi niin paljon ikäviäkin asioita, että huonot muistot jäi. Ranta-alueet oli tiiviisti eristetty ja vartioitu paikallisilta, koko ajan oli olo että oli "kyttäyksen" alla. Stone Townissa suorastaan pelotti kulkea etenkin iltaisin jne. Edes rannalla ei kehdannut kulkea vähissä vaatteissa paikallisten uskonnon takia jne. Lisäksi (rokotukset, malarialääkitykset ym. olivat kunnossa) saimme niin käsittämättömän vatsataudin että Suomessakin jouduimme tiputukseen, eikä mitkään testit kertoneet mitä sairastimme. No, vatsataudin voi saada missä vain, mutta mm. nämä vaikuttivat siihen, että kokemus ei ollut mikään paras mahdollinen. Oma moka, kun emme olleet ottaneet kunnolla selvää asioista ennenkuin lähdimme. Ja olemme kuitenkin vähän enemmän "perusturisteja", joten kenties sansibar oli meille hieman liian extremeä, jos näin voi sanoa.)

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 475
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #750 : 17.07.2010, 12:06:08 »
Nyt pitaa kylla kysya, etta missa ihmeessa te oikein olitte Zanzibarilla? En ikina ole edes kuullutkaan moisesta. Totta, Afrikassa yleensa suomesta tullessa vahan aristaa kun on niin paljon paikkoja joita ei ole valaistu, mutteivat ne valttamatta ole vaarallisia. Yleensa missa on ihmisia, siella on turvallista. Stone Town sinansa on turvallinen, siella on muutamia pothead, joita tulee varoa. Eika ihan autioille kujille kannata menna. Harmi sinansa nuo teidan kokemukset.

tompe

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #751 : 18.07.2010, 12:42:46 »
Oltiin siinä länsirannikolla ja stone townissa. Sillä matkalla meni kaikki pikkasen pieleen, mikä vaikutti koko kokemukseen. Kaunista siellä rannan tuntumassa kyllä oli, mutta säät oli pilviset, melkein joka päivä satoi vettä, vaikka ei olisi pitänyt olla sateinen kausi jne. Meidänkin halvahko hotelli tai motelli tai vastaava missä yövyttiin, oli ihan ok, mutta isot portit oli ja aita kiersi alueen ympäriinä. Portin edessä oli vahti joka avasi sisään tuleville autoille portin ovet jne.Ja samoin näytti olevan muissakin rannan alueen hotelleissa. Väkisinkin pisti miettimään, että miksi tälläiset turvatoimet...

Ruoka ei ollut paikallista muuta kuin siinä stone townin torniravintolassa, missä syötiin monen ruokalajin illallinen. Muualla ruokalistalla oli pelkkää pitsaa ja pastaa, jonka päällä säilykepurkista suoraan tomaattikastiketta. Tai hampurilaisia. Tosin reppumatkailtiin, joten käytiin pienissä syrjäisissä ravintoilla eikä missään hienommissa. Ymmärrän kyllä että maa on köyhä ja en todellakaan halua kuulostaa joltain vaativalta länsimaiselta kusipäältä, joka "vaatii" upeaa paikallista ruokaa tms. Mutta mieluummin söisin paikallista ruokaa kuin jotain amerikkalaista mössöä.

Ihmiset vaikuttivat periaatteessa ystävällisiltä, mutta vastaan tuli sellainenkin tilanne, että hotellimme muutama työntekijä tervehti yli-iloisesti vastaantulevia turistinaisia, joilla oli lyhyet hameet ja heti kun turistit kävelivät ohi ja olivat selkä paikallisia kohti, näiden työntekijöiden ilme valahti salamannopeasti vihaiseksi ja he ravistivat päitään toisilleen. (Eivät huomanneet että nähtiin.)Koska itse halusimme kunnioittaa paikallista kulttuuria ja uskontoa ei viitsinyt pikku bikineissä liikuskella ympäriinsä, juuri välttäksemme edellä kuvatun kaltaista käytöstä paikallisilta. 

Stone Townissa heti ensimmäisenä päivänä eräs mömmöissä ollut mies kiinnittyi kylkeemme kaupittelemaan cd levyä. Olen tottunut tälläiseen koska olen asunut ympäri aasiaa vajaan vuoden, mutta tämä tyyppi ei tajunnut välinpitämättömyydestämme mitään, seurasi vain, kunnes pakenimme erääseen matkamuistomyymälään jonka omistaja alkoi tappelemaan miehen kanssa ja raivosivat toisilleen ja hyvä etteivät käyneet toistensa kimppuun ja me pääsimme livahtamaan paikalta.

Kaikkea tälläistä muun muassa...Ja voin sanoa etten todellakaan ole mitenkään "pelokas" matkailija. Asuessani aasiassa sattui niin paljon kaikenlaista etten enää helposti pelästy...mutta stone townissa en olisi uskaltanut yksin varsinkaan lähteä iltaisin kaupungille.
 

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 475
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #752 : 18.07.2010, 13:46:45 »
Niin, sellaista sattuu, joskus asiat ei vaan mene kohdalleen. En tieda yhtaan hotellia Zanzibarin rannoilla (olen ollut Pajessa, Bwejuussa ja Kendwassa), jotka olisivat muurien takana, joten teilla on kaynyt erikoisen huono tuuri. Ehka olisi sitten kannattanut vaihtaa paikkaa.

Usein Afrikassa ihmiset olettavat etta lansimaisen turistit haluavat lansimaista ruokaa. Itse kun muutin Afrikkaan, ensimmainen asia minka apulaiseni osti oli majoneesipurkki... Afrikkalaista ruokaa kylla saa, kun osaa pyytaa erikseen. Monesti ne parhaimmat ruuat myos vaatii aika pitkan valmistumisajan joten sellaiset taytyy tilata erikseen aamulla. Mutta vaittaisin etta kalaa ja riisia saa kaikkialta. Kalahan taytyy kanssa ostaa aamulla, joten jos ei ole iso paikka, sekin kannattaa sopia etukateen.

Toi kulttuurien tormays on erityisen hankala Zanzibarilla, kun siella on muutenkin aika koservatiivista ja vahan sulkeutunutta meininkia. Mielestani ei ole kuitenkaan mitenkaan vaativaa, kun lahtee ympariinsa kavelemaan kylien valilla tms pistaa paikkoja peittoon (niin kuin te ilmeisesti teitte) vaikka huivit ymparille. Omalla rantapatkallaan voi sitten olla niin kuin haluttaa.

Itse en erityisemmin pida rannikon Swahili ihmisista, joten siihen suuntaan ei minultakaan tule kauheasti lampimia tunteita.

AlNU

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 363
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #753 : 18.07.2010, 18:32:19 »
Tuohon antaisin vinkiksi Sihanoukville ja Phnom Pehn Cambodiassa. Osuu kaikkiin kohtiin mitä vaadittiin. Tai sitten naapurimaa Vietnam. Tai Filippiineiltä esim. El Nido, Siquijor tai Siargao jne. Siitä tutkimaan kiinnostaako mikään noista. Väli-Amerikka voisi kanssa tulla kysymykseen, mutta sieltä on vähemmän kokemuksia.

potaatti

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #754 : 22.07.2010, 14:59:02 »
Nyt syksyllä olisi ilmeisesti sellainen mahdollisuus, että voisimme avokin kanssa käyttää 2-3 viikkoa matkusteluun, tuossa sanotaanko syys-lokakuulla. Tarkoitus olisi lähteä johonkin vähän Eurooppaa pidemmälle.

Itse haluaisin mielelläni makoilla rannalla ja rentoutua, mutta ehkä muutakin olisi kiva tehdä. Avokkia saattaisi kiinnostaa sukeltaminen, minua ei niinkään. Mikään suurkaupunki ei kiinnosta kuin ehkä pari päivää. Mielessä siintävät ihanat valkoiset hiekkarannat ja kirkas vesi.  8) Aiemmat reissut ovat olleet niin kiireisiä ja aikataulutettuja, että välillä haluaisimme loikoilla rantsussa ihan rauhassa. Emme kaipaa mitään bilemeininkiä, mutta voisihan sitä pari ottaa jossain kuppilassa.

Tällä hetkellä olemme miettineen Ecuadoria, Thaimaata ja Balia. Koska aika on noin lyhyt, niin ehkä tuo Ecuador on poissuljettu. Se ehkä vaatii enemmän aikaa tutustua? Tosin espanjan alkeet on opiskeltu.  ;) Avokki haluaisi varmaan tuonne Thaimaahan, mutta tuntuu, että tuo Thaimaa on vain koh sitä ja tätä, eikä mitään hajua, mihin kannattaa mennä, vielä kun tuo aika on kait epävakaista sään puolesta.  ???

Olisikohan jollain mielessä joku kohde, jossa sää olisi suosiollinen tuohon aikaan ja lennot eivät maksaisi maltaita?
"Rahat meni, mutta kyllä reissu kannatti." -M. Servo

kaisaaa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #755 : 27.07.2010, 21:42:36 »
Hei!
Kirjoittelen nyt tällaisen viestin, jos vaikka jollain foorumilaisella olisi tylsä hetki töissä ja haluaisi aikansa kuluksi kuvitella lähtevänsä tulevana keväänä noin neljäksi kuukaudeksi matkustelemaan Aasiaan joidenkin tuhansien eurojen budjetilla ja sitten vielä jakaa suunnitelmansa tässä ketjussa.  ;D

Eli siis suunnitelmissani olisi lähteä ensi keväänä tammikuussa noin 4 kk:n matkalle. Vakaa aikomus olisi mennä junalla Suomesta Pekingiin ja siitä junailla etelämmäs ja kiertää perus Thaimaa - Laos - Vietnam - Kambodza (ei välttämättä tässä järjestyksessä) ja sitten napata huhti/toukokuussa lento kotio.

Joten jos jollakulla tulee mieleen jokin paikka näissä edellämainituissa maissa (tai venäjän junareitin varrella) missä sinun mielestäsi on ehdottomasti käytävä tai mistä itse syystä tai toisesta vaan nautit erityisen kovasti, ole kiltti ja jaa se kanssani! Ihan vain voi kertoa kaupungin/kylän jne. nimen, ei tarvitse edes perusteluja laittaa jos ei halua, kunhan saisin jotain mistä päästä alkuun, kun käytännössä katsoen voin mennä minne haluan ja siksi matkan suunnittelun aloituskin on niin vaikeaa  :P ihan KAIKKI vinkit ovat siis tervetulleita.
Myös mielipiteet matkareitistä ja siitä, missä järjestyksessä nuo Kaakkois-Aasian maat kannattaisi kiertää otetaan iloiten vastaan.

Koska oikeasti haluan kuulla kaikenlaiset vinkit niin en viitsisi mitään rajoituksia suositusten suhteen laittaa, mutta jos jonkinlaista suuntaa minua kiinnostavista paikoista pitäisi antaa niin tällaiseen http://www.youtube.com/watch?v=8huB-21TB3U paikkaan en missään nimessä / kovinkaan mieluusti halua päätyä, mutta toisaalta olen paikallisia kieliä taitamaton 19-vuotias yksin matkustava tyttö, joten kaikkein HCimmät viidakot voi myös jättää listalta pois. Kiiiiitos.

AlNU

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 363
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #756 : 28.07.2010, 09:13:53 »
Koska oikeasti haluan kuulla kaikenlaiset vinkit niin en viitsisi mitään rajoituksia suositusten suhteen laittaa, mutta jos jonkinlaista suuntaa minua kiinnostavista paikoista pitäisi antaa niin tällaiseen http://www.youtube.com/watch?v=8huB-21TB3U paikkaan en missään nimessä / kovinkaan mieluusti halua päätyä, mutta toisaalta olen paikallisia kieliä taitamaton 19-vuotias yksin matkustava tyttö, joten kaikkein HCimmät viidakot voi myös jättää listalta pois. Kiiiiitos.

Jopa on Vang Vieng muuttunut muutamassa vuodessa. Toki itse oli off-seasonilla, mutta eipä tarvitse tuonne palata, kun en paikasta tuolloin viimeksikään kauheasti välittänyt ja lähdin 3 päivän jälkeen pois. Ja väkeä siellä oli tuohon videoon nähden ehkä 1/10. Toivottavasti Don Detille ei ole vielä käynyt noin, sillä se oli (tai toivottavasti vieläkin) suosikkipaikka Laosissa.

Muualta suosittelen Kiinan halkaisu Chengdun kautta, josta kiertää lännen kautta ulko-Tiibetin kautta Zhongdingiin, josta pääsee taas helposti Lijiangin ja Dalin kautta Kunmingiin. Tuolla on Daochengin (ja ilmeisesti Litangin, vaikka itse en jostain syystä saanut siellä pysähtyä) kaupungissa kohtuu erilaista menoa kuin muualla Kiinassa ja Yadingin kansallispuistossa todella hienot maisemat tehdä päivävaelluksia ja yöksi sinne ainoaan majapaikkaan. Vaatii valitettavasti vähän lämpimämmän vaatteen ottamista mukaan.

wilhelm-

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 227
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #757 : 28.07.2010, 12:17:19 »
Tuolla reitillä pysähdy ihmeessä muutamaksi yöksi Irkutskissa ja mene bussilla Olkhonin saarelle. Todella erilaista Venäjää, kaunista Baikalia! Laosissa Don Det ja yleisesti koko maa ja itse pidin myös Kambodzasta kovasti.
Matkakertomuksiani lattareista 2012:

www.villek.blogspot.com

Kuukauden reissu eteläisessä Afrikassa 2013

http://www.villek2.blogspot.fi/

maijuliini

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #758 : 29.07.2010, 16:13:34 »
Kaverin kans suunnitellaan pidennettyä viikonloppua elo-syyskuussa. Kohde on vielä hakusessa, suositelkaa paikkoja. Ollaan 28v, yhdistetty kaupunki ja rantaloma olis hyvä, jonakin iltana vois myös käydä bailaamassa. Kestoksi ajateltiin 4pv.

kendraJoy

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 100
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #759 : 29.07.2010, 17:20:46 »
Barcelona ja Nizza tulee ekana mieleen. Jos Barcelonaan päädytte niin ottakaa majoitus keskustasta tai välittömästä läheisyydestä, säästää hermoja ja aikaa mikä muuten menis metrolla sahailuun. Nizza on huomattavasti pienempi paikka, ei pitäisi kulkuetäisyydet turruttaa.