Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)

 (Luettu 824562 kertaa)

cynthialf

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1660 : 03.05.2016, 15:49:33 »
Olen kuullut vahan samaa Kolumbian ruokakulttuurista, joka myos vahan arveluttaa, tosin siella kuulemma gourmet-paikkoja on sitten ihan hyvin.

Japani on ollut mietinnassa ensi vuodelle juurikin hintatason takia - elokuussa paasen ensimmaista kertaa elamassani palkkatoihin - mutta kerta se on kuvittelemaani alhaisempi taytyy laittaa harkintaan!

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 412
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1661 : 03.05.2016, 16:10:21 »
Japanissa huonona puolena on sää heinäkuun alussa. Tietenkin ilmasto vaihtelee vähän maan sisällä, mutta heinäkuu tuppaa olemaan epämukavan kuuma, kostea ja sateinen. Koreassa on vähän samaa vikaa tosin pahimmat sadekaudet ovat hieman eri aikoina. Ruokapuoli molemmissa on kunnossa ja budjetinkin saa pysymään kurissa kun on tarkkana ja ottaa selvää asioista. Laiskalle turistille voi tosin tulla hintavia yllätyksiä ja Japani kärsii tällä hetkellä jonkunmoisesta kiinalaisturistien invaasiosta, mikä näkyy suosituimmissa paikoissa erityisesti sesonkeina.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1662 : 03.05.2016, 23:04:16 »
Perulainen keittiöhän on ollut maailmalla kovassa nosteessa viime vuosina, voisiko se olla yksi vaihtoehto? Vuorilla ei tosin ole lämmintä, mutta aurinko paistaa.

Afrikassa  etiopialainen keittiö on kuuluisa, mutta ei yhtä monipuolinen kuin aasialaiset keittiöt. Toisaalta Etiopia on yksi harvoista Afrikan maista, missä on historiallisia nähtävyyksiä. Ylängöllä sää on sopivan lämmin, etelämänä tasangoilla on afrikkalaisempi ilmasto ja meininki muutenkin.

Intia ja Nepal ovat tietenkin erittäin antoisia ruokailumaita. Intian Rajastanissa on upeita historiallisia nähtävyyksiä. Tosin juuri tämä maakunta ei kuulu keittiöstään kuuluisimpien joukkoon. Ja järkyttävän kuumaahan siellä on heinäkuussa. Nepalissa on selkeästi kivemmat säät.

Emmita_

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1663 : 10.05.2016, 19:47:20 »
Halojaa! Kaipaisin apua tähän reissun suunnittelun alkumetreille, kun vaihtoehtojen määrä pistää pään pyörälle.
Speksit:
- Suunnitelmissa noin kuukauden reissu todennäköisesti marraskuun paikkeille, riippuen siitä mihin kohtaan saan parhaat lennot. Aikataulu on joustava, mutta ensi syys-talvi joka tapauksessa.
- Ensisijainen toive on Kaakkois-Aasia, mutta muitakaan vaihtoehtoja en ole sulkenut pois. Mielessä pyörivät päällimmäisinä Vietnam, Indonesia, Malesia, Filippiinit, ehkä Laoskin (esim. Vietnamin-matkan kanssa samaan syssyyn). Thaimaa ja Kambodza on käyty.
- Mieluiten kuitenkin vain yksi maa, koska olen hidas reissaaja ja tykkään tutustua paikkoihin rauhassa.
- Lentoihin käytettävissä maksimissaan noin reilut 500e ja muu budjetti on reppureissaustasoa.

Toiveet:
- Aurinkoa ja lämpöä
- Meri
- Rauhallisia rantoja löhöämiseen, hiljaisen paratiisirannan löytämismahdollisuus myös iso plussa
- Edullinen hintataso
- Mahdollisuus myös suurkaupunki-piipahdukseen
- Ylipäätään maa, jossa on helppo kierrellä useammillakin seuduilla, kun aikaa on
- Kauniita luonnonpällistelymahdollisuuksia
- Kaikenlainen erikoisuus, autenttisuus ja rosoisuus miellyttää
- Suht turvallinen yksin reissaavalle naiselle

Hyvä ruoka ja kaljanjuontimahdollisuus myös plussaa.

Haluan myös matkustaa rauhassa, eli paikat, jotka ovat täysin tukossa turisteista, eivät houkuta. En kaipaa kymmeniä kaupustelijoita hihaan kiinni enkä sillit purkissa -rantoja, vaikken oletakaan olevani ainoa turisti reissussa.

(Pieni kutkutus olisi myös tutustua Afrikkaan, mutta koko maanosa on Egyptiä lukuunottamatta niin suuri mysteeri mulle, etten tiedä, millainen kohde siellä olisi riittävän rento naisreissarille.)

Mitä te valitsisitte – jonkun noista mainituista Kaakkois-Aasian maista vai jotain muuta?
« Viimeksi muokattu: 10.05.2016, 19:58:15 kirjoittanut Emmita_ »

Quaker

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 343
 • Turistina Milanossa
  • MSN Messenger - mikko@lehtojoki.fi
  • Profiili
  • Lehtojoki.fi
  • Sähköposti
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1664 : 26.05.2016, 12:36:24 »
Nyt tarvittaisiin apua kokeneilta kaakkois-Aasian matkaajilta. Olen lentämässä Vladivostokista Etelä-Korean ja Taiwanin kautta paikkaan X. Paikasta X olisi tarkoitus lentää yhdensuunan lennolla Suomeen.


Olen koittanut keksiä ideoita mikä tämä paikka X olisi, josta voisi löytää inhimillisen hintaisen lennon Suomeen/Viroon/Ruotsiin heinäkuussa. Kiinaan, Singaporeen enkä Japaniin halua. Filippiinit olisivat kiinnostavin mutta yhdensuunnan lento maksaa suolaiset 666€ takaisin kotiin kummaltakin kansainväliseltä kentältä. Sitten on muita paikkoja jotka eivät nyt niin kiinnostavia ole mutta lennot silti n. 500€ luokkaa (esim Kuala, Bangkok..). Tulisiko jotain mieleen mistä kannattaisi lentoja koittaa etsiä, mistä olisi edukasta matkailla kotiin. Toiveissa olisi että Taiwanista lentohinta olisi max 200€ tähän kyseiseen mystiseen sijaintiin Kaakkois-Aasiassa.
Do I need a reason? Matkailublogia osoitteessa www.lehtojoki.fi

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1665 : 26.05.2016, 13:14:04 »
Hyvä reissu. Ei kokemusta, muuta kuin kuukauden aktiivinen lennonmetsästys joskus viime talvena. Bangkok voisi olla hinnallisesti aika hyvä veto, ei kai se nyt ihan sysipaska paikka ole, vaikkei tykkäisikään.

jk

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 153
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1666 : 26.05.2016, 13:21:24 »
^^ Norwegian lentää Bangkokista Tukholmaan, Köpikseen ja Osloon. Muuten taitaa olla aika hiljaista halpojen yhdensuuntaisten lentojen suhteen, ellei osu joku kampanja tai hinnoitteluvirhe kohdalle.

musti

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 450
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1667 : 26.05.2016, 22:11:30 »
Olen lentämässä Vladivostokista Etelä-Korean ja Taiwanin kautta paikkaan X. Paikasta X olisi tarkoitus lentää yhdensuunan lennolla Suomeen.

Olen koittanut keksiä ideoita mikä tämä paikka X olisi, josta voisi löytää inhimillisen hintaisen lennon Suomeen/Viroon/Ruotsiin heinäkuussa. Kiinaan, Singaporeen enkä Japaniin halua. Filippiinit olisivat kiinnostavin mutta yhdensuunnan lento maksaa suolaiset 666€ takaisin kotiin kummaltakin kansainväliseltä kentältä. Sitten on muita paikkoja jotka eivät nyt niin kiinnostavia ole mutta lennot silti n. 500€ luokkaa (esim Kuala, Bangkok..). Tulisiko jotain mieleen mistä kannattaisi lentoja koittaa etsiä, mistä olisi edukasta matkailla kotiin.
Mene sinne mikä kiinnostaa eniten eli Filippineille. Paluulennolla pysähdyt KL:ssa tai Bangkokissa ja vaihdat konetta (riskinä että lennot ovat eri lipuilla ja missaat jatkolennon Helsinkiin jollei päivä pari esim Bangkokissa innosta). Muitakin koneenvaihtopaikkoja on esim Manilasta AirAsialla Delhiin tulo myöhään illalla ja aamuyöstä jatko Aeroflotilla Helsinkiin.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1668 : 26.05.2016, 23:04:18 »
Olen lentämässä Vladivostokista Etelä-Korean ja Taiwanin kautta paikkaan X. Paikasta X olisi tarkoitus lentää yhdensuunan lennolla Suomeen.


Tiesitkö muuten, että Khabarovskista kaukolennot ovat usein halvempia kuin Vladivostokista? Khabarovsk on yksi yö ennen Vladivostokia Trans-Siperia -radan varrella.

Itse olin saman ongelman edessä alkuvuodesta. Olin Malesiassa, mietin, miten päästä halvalla kotiin. Ratkaisu oli yllättävä: Bangkok- Helsinki - Praha -lento Finnairilla ja koneesta pois jääminen Helsingissä (aiheesta käytiin moraalista ja muutakin keskustelua Lentomatkustus-puolelle topicissa Lennolta pois jääminen tms. Kannattaa tutustua keskusteluun, koska sieltä selviää, miten toimitaan matkatavaroiden kanssa). Tämä lento oli ylivoimaisesti halvin tapa päästä Suomeen. Myös vastaavanlainen lento Varsovaan tai Budapestiin oli samanhintainen (330e).

Olen kerran aiemminkin palannut yhdensuuntaisella Kaakkois-Aasiasta. Näitä kahta kertaa yhdisti se, että halvat yhdensuuntaiset lennot tulivat myyntiin lyhyellä varoitusajalla. Lentoyhtiöt ilmeisesti dumppaavat myymättä jääneitä paikkoja viime hetkillä ja vasta tässä vaiheessa aina kalliit yhdensuuntaiset tulevat alennushinnoilla myyntiin. Siksi en olisi huolestunut, jos et vielä ole löytänyt halpaa yhdensuuntaista lentoa. Sillä ekalla kerralla nappasin Philippine Airin suoran lennon Manilasta Lontooseen jollain 350 eurolla. Vaatii tietenkin jonkin verran kylmäpäisyyttä jäädä odottelemaan, mutta varmaan jostain kohteesta osuu joku tarjous. Hong Kongista kannattaa myös katsella lentoja Suomeen.

Tai sitten voi lentää pätkissä. Kaakkois-Aasiasta Dubaihin ja Dubaista Suomeen (tosin Dubaista ei kesällä ole paljon lentotarjontaa Suomeen). Tai Kaakkois-Aasiasta Intiaan ja Intiasta Suomeen (tosin tähän tulee se 50 euron viisumilisä).

Vaihtoehtoja on lukuisia. :)

Musti:
Lainaus
esim Manilasta AirAsialla Delhiin tulo myöhään illalla ja aamuyöstä jatko Aeroflotilla Helsinkiin.

Siis Kuala Lumpurista eikä Manilasta. Kun kerran tunnet tämän reitin, niin pitääkö ostaa se Intian on arrival -viisumi, vai voiko jotenkin luiskahtaa transit-matkaajana toiselle lennolle? Tarkoitan tapausta, että lennot ovat erillisinä lentoina eri lipuilla.
« Viimeksi muokattu: 26.05.2016, 23:21:21 kirjoittanut UsvaAuer »

musti

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 450
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1669 : 27.05.2016, 03:19:44 »

Musti:
Lainaus
esim Manilasta AirAsialla Delhiin tulo myöhään illalla ja aamuyöstä jatko Aeroflotilla Helsinkiin.

Siis Kuala Lumpurista eikä Manilasta. Kun kerran tunnet tämän reitin, niin pitääkö ostaa se Intian on arrival -viisumi, vai voiko jotenkin luiskahtaa transit-matkaajana toiselle lennolle? Tarkoitan tapausta, että lennot ovat erillisinä lentoina eri lipuilla.
AirAsia myy nykyään lentoa MNL-KUL-DEL yhdellä lipulla. Omaa kokemusta vaihdosta Delhissä ilman transit-viisumia (26 €) ei  ole, sillä mulla on aikaa ja katkon lentoja ja jään Delhiin kesäkuumallakin pariksi päiväksi, vaikken olisi jäämässä pidemmäksi aikaa Intiaan. Rajalla myönnettäviä Intian viisumeja ei enää ole. Voi olla, että Manilassa eivät päästä Intian koneeseen ilman Intian viisumia jos on 2 erillistä lippua matkalla Helsinkiin. Porttien aukeaminen riippuu toisinaan olemuksesta ja puhelahjoistakin.


Emmita_

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1670 : 08.06.2016, 00:45:01 »
Ok, edellinen tiedusteluni ei ilmeisesti herättänyt näkemyksiä, joten tiivistetään.

En osaa päättää: Indonesia vai Filippiinit? Marraskuussa.
Kiinnostaa varsinkin mielipiteet heiltä, jotka ovat kummassakin reissanneet.
Kumman ruoka on parempaa?
Kummasta löytää ihanammat ja rauhallisemmat rannat?
Kumman pääkaupunki tarjoaa enemmän?
Kummassa on kauniimpaa luontoa?
Yksinkertaisesti, kummassa viettäisit mieluummin kolme-neljä viikkoa?
(Kumpi on kokonaisuutena halvempi?)

Bolpoco

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1671 : 08.06.2016, 12:49:01 »
Ok, edellinen tiedusteluni ei ilmeisesti herättänyt näkemyksiä, joten tiivistetään.

En osaa päättää: Indonesia vai Filippiinit? Marraskuussa.
Kiinnostaa varsinkin mielipiteet heiltä, jotka ovat kummassakin reissanneet.
Kumman ruoka on parempaa?
Kummasta löytää ihanammat ja rauhallisemmat rannat?
Kumman pääkaupunki tarjoaa enemmän?
Kummassa on kauniimpaa luontoa?
Yksinkertaisesti, kummassa viettäisit mieluummin kolme-neljä viikkoa?
(Kumpi on kokonaisuutena halvempi?)

Vähän vaikea vertailla näitä kahta kohdetta, ovat sen verran erilaisia  ;D ! Filippiinit muodostuvat oliko yli 7000 saaresta eli biitsiä riittää ! Indonesiasta löytyy kyllä varmasti biitsiä joten siinä mielessä menevät tasoissa nämä valitsemasi kohdemaat. Mielestäni Indonesia on ehkä halvempi ja ruoka parempaa mutta kyllä Filippiineilläkin saa nauttia hyvästä safkasta. Filippiineillä puhutaan yleisesti parempaa englantia joten tämä saattaa helpottaa reissaamista, mutta eipä Indonesiassakaan joudu mitenkään pulaan. Manilassa olen viettänyt yhden yön ja ei ollut mun juttu, mielestäni molemmissa maissa ne parhaat paikat on suurkaupunkien ulottumattomissa. Kaunista luontoa on molemmissa joten nämä sun vaihtoehdot on sen verran tasapuoliset että suosittelen valitsemaan toisen ja sinne sitten vain kikkailemaan ! Noissa molemmissa on NIIN paljon nähtävää ja koettavaa etten usko et tuo 3-4 viikon reissu kattaa kaikkea joten siksipä mielestäni on turha kuumotella tämmöisiä, sen kuin lähtee vain viihtymään  ;D !!

Jenniii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 129
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1672 : 12.06.2016, 11:21:25 »
Itselläni on lomaa heinäkuun viimeinen ja elokuun ensimmäinen viikko ja olisi kiva viettää edes viikko "jossain".  ::)
En vielä tiedä olenko lähdössä yksin vai kaverini kanssa.

Haussa olisi joku euroopan kohde, jonne saa suhteellisen edulliset lennot ja jossa olisi paikankin päällä suht edullista. Lisättäköön vielä, että matkailukokemukseni ovat hyvin vähäiset. Joku kaupunkikohde olisi kiva, mutta toisaalta olisi kiva loikoilla biitsilläkin. Olen miettinyt Kroatiaa, Kreikkaa ja Italiaa...  8) Tuo ajankohta taitaa olla sellainen, että turisteja on paljon kohteessa kun kohteessa, vai? Ehdotuksia?  :)

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1673 : 12.06.2016, 12:02:52 »
^ No jos matkakokemusta ei ole paljon, ja kohteellakaan ei ole niin valia, kannattaa ehka harkita jonkun valmispaketin akkilahtoa. Tuohon aikaan vuodesta ei ole mitaan "halpaa", eika ainakaan enaa nain myohaan buukattuna. Akkilahto jonkun Aurinkomatkojen siivin voi tulla helposti halvemmaksi, ja esim. Kreikkaan on melkein aina jotain tarjolla.
She rides rollercoasters but never screams

shootarz

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 156
  • Profiili
  • Twitter
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1674 : 13.06.2016, 03:54:43 »
Itselläni on lomaa heinäkuun viimeinen ja elokuun ensimmäinen viikko ja olisi kiva viettää edes viikko "jossain".  ::)
En vielä tiedä olenko lähdössä yksin vai kaverini kanssa.

Haussa olisi joku euroopan kohde, jonne saa suhteellisen edulliset lennot ja jossa olisi paikankin päällä suht edullista. Lisättäköön vielä, että matkailukokemukseni ovat hyvin vähäiset. Joku kaupunkikohde olisi kiva, mutta toisaalta olisi kiva loikoilla biitsilläkin. Olen miettinyt Kroatiaa, Kreikkaa ja Italiaa...  8) Tuo ajankohta taitaa olla sellainen, että turisteja on paljon kohteessa kun kohteessa, vai? Ehdotuksia?  :)

Jos kaupunkilomalle haluat edullisesti, niin suosittelen Itä-Eurooppaa tai Baltian maita. Lentoja löytyy yleensä semi halvalla, (etenkin Baltiaan) sekä kohdemaissa on edullinen hintataso Suomeen verrattuna. Riikaan pääsee airBalticilla Helsingistä suoraan, edullisesti ja nopeasti. Majoitus ei ole pahan hintaista, eikä ruokakaupan hinnatkaan tunnu kovin pahalta. Lämpöön jos haluaa, niin Kreikka ja Turkki varmaankin parhaimmat vaihtoehdot. Kaikennäköisiä tarjouspaketteja löytyy aina kumpaankin maahan. Niihin saattaa päästä myös paketilla myös muiltakin kentiltä kuin Helsinki-Vantaalta. Bulgarian matkoja kannattaa myös silmäillä. Nekin ovat yleensä olleet edullisia pakettimatkoiksi, sekä Bulgariassa on hyvin edullista.
"The journey, not the destination"

travelerwillem

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 67
 • travellaif.blogspot.com
  • Profiili
  • Travel Twine
  • Sähköposti
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1675 : 09.07.2016, 21:33:33 »
Tulinpa melkein röyhkeästi ja puskan takaa suosittelemaan paikkaa nimeltä  - Liechtenstein - .

Paikka sopii mitä parhaiten niille, jotka etsivät rauhaa, ulkoilua, luonnonkauneutta ja mahdollisesti kaikenkarvaista vuoristoaktiviteettia. Itse pääsin nauttimaan suuresti melkeinpä kaikesta, mitä Liechtensteinin kesä tarjoaa. Mm. luonto ja maisemat, alppikiipeily ja vaellus, ruoka ja juoma, oleilu pilvessä (kirjaimellisesti, kun pilvet vyöryivät ylitse aika-ajoin), linnat... Paikalliset olivat äärettömän ystävällisiä, erityisesti turistialueiden ulkopuolella.

Majapaikaksi paras on mielestäni Triesenberg, joka on riittävän korkealla näkemään huomattavan osan Liechtensteinia ja Sveitsiin asti. Kaikki peruspalvelut löytyy. Kiersin useita paikkoja ja sen perusteella todennäköisesti useimman ensivalinta Vaduz on ehkä huonoin paikka kokea kyseinen valtio. Vaduz on periaatteessa yksi lyhyt turistikatu, isokihon linna ja 'tavanomaista' asuinaluetta. Schaan ei myöskään säväytä ja vastaa pääosin Vaduzia. Balzers on myös eräs nätimpiä paikkoja linnoineen. Oluenharrastajat voivat kysellä panimokierroksen perään (muistaakseni Prinzenbräu). Malbun on pikkuvaltion ainoa hiihtokeskus ja sisältää käsittääkseni myös jonkinlaisen lapsillekin sopivan seikkailupuiston. En tosin käynyt perillä asti, kun vaelsin vain Stegiin asti (joka on siinä ihan naapurissa).

Miten päästä Liechtensteiniin?
Ehkä helpoin keino on lentää Sveitsiin ja ottaa bussi sieltä Liechtensteiniin. Myös Itävallasta pääsee kätevästi bussilla, mutta Suomesta lähtevälle lentokenttä-/lentoreittivaihtoehdot ovat huonommat Itävallassa, kuin Sveitsin puolella. Oma porukkamme ajoi maahan autolla.

Kenelle Liechtenstein sopii?
Niille, jotka pitävät luonnosta, kauniista maisemista, vaelluksesta, vuorikiipeilystä, linnoista, viinistä, oluesta, ruuasta tai vaikka vain rentoilusta ja olemassaolosta nauttimisesta.

Kenelle Liechtenstein ei sovi?
Bileitten tai kaupunkilomien etsijöille. Pienen budjetin matkaajille.

Hintataso?
Keskimääräiseen ateriaan voi odottaa tuhlaavansa noin 25-35 eur per naama, joskin edullisiakin paikkoja löytyy, jos haluaa.
Hotelliyöstä (3* tai enemmän) voi odottaa maksavansa yli 100e yöltä, mutta majoituksessakin löytyy penninvenyttäjien vaihtoehtoja.

Huomioita?
Jos on ihan rapakunnossa tai ruumis rikki, niin ulkoilu kannattaa jättää bussimatkoihin.
Liechtensteinissa käytetään Sveitsin frangia.
Paikallisten saksasta ei saa mitään selvää ns. koulusaksalla.
Tiet ovat suuressa osassa maata ohuita ja mutkaisia, sekä paikalliset kaahaavat talla pohjassa.

Kirjoittelen tarkemmin kokemuksistani blogiini (travellaif) jahka ehdin.
Live & learn & live again.
---

SannaKaroliina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1676 : 26.07.2016, 14:19:42 »
Reissattiin miehen kanssa kolmisen vuotta sitten kolme viikkoa Kuubassa ja kolme viikkoa Jamaikalla ja pidempäänkin olisi voinut olla.

Off-topic, mutta miten Jamaika ja Kuuba vertautuvat? Jamaika ei kai ole yhtä kiva paikka... Millaisella lentolippuyhdistelmällä lensitte Suomesta?

Nyt vasta huomasin tämän, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai miten se meni...

Jamaika oli todellakin hyvin erilainen kuin Kuuba, mutta ei mitenkään huonolla tavalla. Toki Jamaikalla tuli vastaan kaikenlaista kusettajaa, mutta niitä nyt on monessa muussakin paikassa. Kuubassa taas näitä kusettajia ei käytännössä ollut, paria drinkin pummaajaa Havannassa lukuun ottamatta, joten ero melkein mihin tahansa muuhun (turisti)paikkaan on siinä mielessä iso.

Suurin osa ihmisistä oli Jamaikallakin todella avuliaita ja ystävällisiä. Pari-kolme kertaa tunsin oloni jotenkin turvattomaksi, mutta ne olivat ihan omasta jännittämisestä ja ennakkoluuloista kiinni, eikä mitään todellista vaaraa ollut. Kingstonissa nyt tietenkin kannattaa olla tarkkana ettei haahuile tiettyihin kaupunginosiin, tosin paikalliset kyllä hyvin varoittavat jos olet kävelemässä väärään suuntaan... kokemusta on ::)

Käsittääkseni Jamaikalla isoimmat turistien kohtaamat ongelmat ovat Montego Bayn kaltaisissa paikoissa, joissa suurin osa turisteista lomailee all inclusive -resorteissa, ja kontrasti ympäröivään kaupunkiin on valtava. Hotellialueella on varmasti ihan turvallista, mutta kaupungilla välttämättä ei. En ole itse MoBayssa käynyt, mutta tällaisen käsityksen sain silloin paikallisten ja muiden turistien puheista. Tiedä sitten pitääkö miten hyvin paikkaansa?

Vaikka Jamaika olikin ennakko-odotuksista huolimatta yllättävän helppo ja turvallinen kohde reppureissaajalle, osa Kuuban viehätysvoimasta selittyy varmasti sillä että tunsin siellä oloni TODELLA turvalliseksi. Ja vaikka Kuuba näistä kahdesta onkin suosikkini, haluaisin ehdottomasti lähteä Jamaikalle toisenkin kerran. Sanotaan nyt vielä että mies taas piti enemmän Jamaikasta.

Lennettiin muistaakseni mennen tullen Frankfurtin ja Toronton kautta Air Canadalla. Havanna - Kingston väli mentiin Cayman Airwaysilla ja tehtiin samalla parin päivän stoppi Caymansaarille.

wolla

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1677 : 30.07.2016, 02:40:15 »
okei vaikka olen monet kerrat täällä keskusteluja selaillut niin vähän epävarma olenko edes oikeassa paikassa, mut antaapi mennä.

Eli homman nimi on se, että 20-vuotiaan likan matkakuumetta pitäis päästä helpottamaan siinä loka-marraskuussa n. 1-1,5kk. Omalla kohdalla ongelmana valinnanvaikeus ja se, että pitäs ehtii käydä maailman kaikki kolkat. Jonkinverran fiksuna ymmärrän, että valitsen muutaman paikan, jossa viettää viikon tai yli. Yksi tavote ois saada suoritettua sukelluskurssi, kuulemani mukaan joko Utila Hondurasissa tai Filippiinit ois aika kova sana?

Päälimmäisinä mielenkiinnonkohteina:
Sri Lanka
Bali
Bagan, Myanmar
Uusi-Seelanti
Karibiaa, mm. se Hondurasin Utila-saari
Filippiinit
Peru ja ehkä muita Etelä-Amerikan paikkoja

Sen verran kokemusta on, että viime vuonna 4kk olin Australiassa sekä Kaakkois-Aasiassa ja just kesäkuun vietin reilillä Euroopassa. Sen vuoksi tämmönen paikasta toiseen liihottelu tuntuu luontevammalta kuin yhteen paikkaan jämähtäminen, mutta ei mitään pikavisiittejäkään ole tarkotus tehä. Kaksi merkittävää pointtia loppuun:

1. todnäk matkustan itsekseni
2. turvallisuus --> erityisesti toi Hondurasin saari mietityttää kun yleisesti Väli-Amerikka aika huonoa seutua sen suhteen... mielipiteitä?

Pistänpä pisteen tälle ettei ihan romaaniksi mene :D tosiaan mielipiteitä, neuvoja sekä paikkaehdotuksia otan enemmän kuin ilomielin vastaan!

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1678 : 30.07.2016, 13:03:35 »

 loka-marraskuussa n. 1-1,5kk... pitäs ehtii käydä maailman kaikki kolkat... Yksi tavote ois saada suoritettua sukelluskurssi, kuulemani mukaan joko Utila Hondurasissa tai Filippiinit ois aika kova sana?

Päälimmäisinä mielenkiinnonkohteina:
Sri Lanka
Bali
Bagan, Myanmar
Uusi-Seelanti
Karibiaa, mm. se Hondurasin Utila-saari
Filippiinit
Peru ja ehkä muita Etelä-Amerikan paikkojaNo, onhan se totta, että Väli-Amerikassa saa olla varovainen, kun taas Kaakkois-Aasiassa saa reissata huolettomasti. Väli-Amerikassa ongelma on kuitenkin lähinnä suuret kaupungit ja etenkin niiden keskustat.

Jos suoritat sen sukelluskurssin, niin sehän tarkoittaa sitä, että yksi viikko riessusta on jo varattu sille. Lopulle matkustamiselle jää 3 - 5 viikkoa. Väli-Amerikassa tämä voisi tarkoittaa sitä, että saavut mantereelle Hondurasissa ja lennät pois joko Cancunista (Meksiko) tai San Josesta (Costa Rica). American Airilines ainakin myy tällaisia yhdistelmälippuja, tosin lennot ovat Miamin kautta, mikä tarkoittaa pitkiä, pitkiä lentoja kahdella, kolmella vaihdolla. Näin ehdit kuitenkin nähdä kolme, neljä maata reissulla.

Kaakkois-Aasiassa pystyt yhdistämään matkaasi sekä Filippiinit, Balin ja Burman melko vaivattomastikin. Lentoja on paljon. Sukelluskurssi kannattaa tässä tapauksessa tehdä lähellä Cebua, missä on kansainvälinen, vilkas lentokenttä ja hyvät yhteydet muualle. Melkoista haipakkaan saa pitää tässäkin tapauksessa, mutta jos tarkoitus on ahnehtia mahdollisimman paljon, se onnistuu.

P.S. Unohdin: Filippiineillä on varmasti taifuuni/sadekausi tuohon aikaan. Hondurasin sadekautta en muista, mutta muistaakseni Karibian puoleisella rannikollakin on sadekausi juuri tuohon aikaan. (sadekausi siirtyy rannikolta toiselle niin, että toinen puoli on aina sateeton ja toisella sataa.) Yksi sukelluskohde, missä ei varmasti ole sadekautta tuohon aikaan, on Malawi (Afrikka). :)
« Viimeksi muokattu: 30.07.2016, 13:08:05 kirjoittanut UsvaAuer »

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1679 : 30.07.2016, 13:57:27 »
Olen ollut sukeltamassa useita kertoja Filippiineillä loka-marraskuussa  (mielikuvituksen puutetta, tiedän), ja joskus kieltämättä on joutunut sukeltamaan samassa paikassa monta kertaa, kun muualla on ollut liikaa allokkoa/virtausta, mutta ei se ole pahemmin haitannut. Ihan Cebun kentän lähistölle ei kannata jäädä sukeltamaan, saari on suhteellisen pieni kuitenkin. Erinomainen sivusto Kaakkois-Aasian sukellussesonkien ja -paikkojen suhteen on http://starfish.ch/dive/index.html.  Balilla ei taida ihan törkeästi ainakaan lokakuussa sataa... Indonesiassa riittää muutenkin nähtävää ja Balilta pääsee varsin kätevästi lentelemään ympäriinsä. Ajan säästämiseksi kannattaa ehkä käydä PADIn teoria- ja allasosuus Suomessa, niin ei tarvitse käyttää lomapäiviä luentojen kuuntelemiseen ja saa varmemmin asiantuntevan opastuksen ensikertalaiselle. En suhtaudu kovin luottavaisesti Utilan sukelluskurssitehtaisiin...
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain