Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)

 (Luettu 452651 kertaa)

Maailmallamenossa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1760 : 21.04.2017, 12:31:50 »
Ensi talveksi pois täältä.

Ei osaa vielä päättää, että suuntaanko pidemmäksi aikaa johonkin tiettyyn kohteeseen vai kiertelenkö useampia.
Aikarajaa ei sinällään ole, mutta matkabudjetti olisi noin 4000-5000e kieppeillä. Yöpyminen dormeissa tai jos olen paikallaan niin jollain kk-sopimuksella yms.

Kaakkois-Aasia vai Etelä-Amerikka?

Tämä kiinnostaisi itseänikin.

Itse lähtisin varmaan kiertelemään Kaakkois-Aasiaa. Tuolla n. 5 000 eurolla kuitenkin oleskelee siellä jo sen verran hyvän tovin, että ehdottomasti vaihtaisin paikkaa useasti.

Riippuu toki varmasti siitäkin, että missä on käynyt jo aijemmin. Itse haluan nähdä ja kokea mahdollisimman monta paikkaa, joten itse harkitsisin Kaakkois-Aasiaa.

Oma budjetti menisi jotakuinkin näin:

 - Lennot Helsinki - Bangkok meno-paluu, 510 euroa (nopea haku)
 - Varaisin siirtymisiin (lennot, bussit, junat ym.) 490 euroa, jolloin siirtymiset kokonaisuudessaan tulisi kustantamaan n. 1 000 euroa.
 - Pyrkisin pitämään päiväbudjetin 25-30 euroa, sis. majoitus ja ruoka.

Tällöin matkan pituudeksi tulisi n. 3-5kk, riippuen kuinka hyvin budjetti pitää.

Miten te kokeneemmat matkaajat tuumaatte?
Kertomuksia läheltä ja kaukaa, sekä vinkkejä matkustamiseen: http://www.maailmallamenossa.wordpress.com

Purkka

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1761 : 22.04.2017, 09:24:47 »
Ääni Etelä-Amerikalle täältä.  Sielläkin on halpoja maita joissa elelee noin 30€ päiväbudjetilla, esim. Bolivia, Ecuador, Columbia. Espanjan alkeet on edes hyvä osata (tai opetella paikan päällä) toisin kuin Aasiassa pärjää enkulla hyvin. E-Amerikassa ei tarvitse viisumeita muistaakseni mihinkään maahan alle 90 päivän visiitille, toisin kuin tuolla toisessa suunnassa joten ottakaa huomioon että ne viisumit  voi viedä budjetista monta sataa!sle97

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1762 : 22.04.2017, 11:21:56 »
Kaiketi tuossa se suurin haaste on se haluaako olla paikallaan vai matkustella? Viidellä tonnilla varmaan tarvittaessa lusii melkein vuoden kummallakin alueella, mutta tien päällä se raha kuluu nopeammin.

Etelä-Amerikassa, ainakaan Brasiliassa, en suuremmin spennaisi sen viisumin suhteen mikäli et ole sinnepäin pikaisesti palaamassa. Noilla viisumin ylittämisestä tulee sakkoa päiväkohtaisesti ja se on rajattu muistaakseni johonkin 800 realin (?) kattoon tms. Mukavaksi tuon tekee se, että se lankeaa maksuun vasta maahan palatessa.

Täältä ääni siis Etelä-Amerikalle ja paikalleen asettumiselle. Jos tarkoitus on kaahata maasta toiseen, Aasia on siihen varmastikin helpompi kohde ihan jo etäisyyksien puolesta.

Joku workaway-tyyppinen ratkaisu voi olla konsti venyttää penniä ja reissua vaikka kuinka pitkälle.
Air Condition Gypsy

Matkaajanainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 829
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1763 : 22.05.2017, 21:08:09 »
Viisi päivää aikaa, minne Mustanmeren rannikolle? Bulgaria olisi mielessä, mutta löytyykö sieltä muuta kuin järkyttävää turistihärdelliä? Joku hieman rauhallisempi paikka jossa kuitenkin jotain palveluita löytyisi? Vai kenties Ukrainan puolelle? Constanta ei ole poissuljettu mutta mielelläni lähtisin naapurimaahan.
Soarele este galben

veevee

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 155
  • Profiili
Vs: Minne mennä? (Kyselyjä suositeltavista matkakohteista)
« Vastaus #1764 : 23.05.2017, 13:25:59 »
Elokuu. aikaa n. 3-4viikkoa. Vaatimuksena ranta ja riippumatto (eli siis pari palmua mihin sen saa) sekä aurinko. Kiva jos mahdollisuus snorklaukseen tai surffaukseen, mutta ilmankin pärjätään. Toki rantapäivien väliin vähän kulttuuria tai muuta aktiviteettia ei ole pahitteeksi. Edullisuus plussaa. Paljon ollaan reissattu kaikilla mantereilla joten ns. vaikeampiakin kohteita (hitaat ja hankalat siirtymät tai kieliongelmat ja suuret kulttuurierot on ratkaistu ennenkin) voi ehdottaa, ei turistirysiä (tyyliin phuket tai sunnybeach), mutta ei se nyt haittaa jos samaan paikkaan on joku muukin eksynyt.