Ensimmäistä kertaa reilaamaan

 (Luettu 181945 kertaa)

Laurau

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 245
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #80 : 12.07.2009, 14:02:15 »
Rantakohteita matkalla Italiasta Budapestiin löytyisi esim. Sloveniasta ja Kroatiasta ja mun mielikuvissa nämä ovat kiehtovampia kuin Sunny Beach.

Todellakin.

Xlayder

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #81 : 13.07.2009, 17:51:56 »
Aijai, itselläkin olisi sitten ensimmäinen reili edessä. Tänään kävin 22 päivän lipun hakemassa ja lennot Saksaan/Saksasta varasin jo aiemmin. Kun ei ketään kaveria saanut mukaan, niin on sitten lähdettävä yksin, kun kerrankin on hyvä sauma ja rahaakin. Mitään kovin tarkkaa suunnitelmaa en ole tehnyt niin kuin toisilla näyttää olevan, tarkoitus on lentää 29. päivä Bremeniin, reilipassi tulee voimaan 31. päivä joten Bremeniä ehtii hetken katsella. Myöskin lento Frankfurtista takaisin Suomeen on pari päivää reilipassin umpeutumisen jälkeen.

Tarkoitus olisi kiertää Saksa - Hollanti - Saksa - Tsekki - Itävalta - Italia - Sveitsi - (Ranska) - Saksa, joista siis Saksassa lähinnä reilin alussa ja lopussa, ehkä yksi yö välissä matkalla Hollannista Tsekkiin. Hollannissa on yksi tuttu, ja siellä en varmaan juuri muualla käykään kuin Groningenissa, kun 'Dam on jo nähty, vaikkakin vähän pikaisesti. Ihan pakollisia paikkoja ei juuri ole, reissulle on lähinnä tavoitteena nähdä vähän Eurooppaa, käydä uimassa välimeressä (jossain Pohjois-Italiassa kenties) ja viettää aikaa Sveitsissä. Myös Tsekissä on yksi pakollinen yöpymispaikka katsottuna. Mutta melko löyhä suunnitelma mielestäni, jos aika ei riitä niin Italian ja varsinkin Ranskan voi pudottaa pois. Näin saattaa tapahtua jos alpit lumoavat liiaksi :) Maiden pääkaupunkeja ei ole tarkoitus kierrellä lainkaan, en tiedä pitäisikö mutta itseä ei kovin suuret kaupungit vaan kiehdo.

Nyt kun noista rannoista oli puhetta, niin kertoilkaahan kokeneemmat matkustajat hyviä rantoja vaikkapa sieltä Pohjois-Italiasta, tai muualta mainituista maista. Mielellään ehkä vähän pienempia, vaikka kai niillä kaikilla aika lailla porukkaa on kun olosuhteiden pakosta reilikuukaudeksi jäi itselle Elokuu. Jossain alppien keskellä olevassa järvessä tai lammessa olisi myös huippua käydä uimassa, mikäli vedet eivät jäätävän kylmiä ole.

Jo tässä on ehtinyt stressata ja jännittääkin vähäsen, mutta innolla matkaa odotan  ;D
« Viimeksi muokattu: 13.07.2009, 17:54:05 kirjoittanut Xlayder »
And eternity, my friend, is a long fucking time

weylin

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #82 : 22.08.2009, 09:43:33 »
No niin, laitanpas tännekin nyt viestiä vaikkei vielä ajankohtainen reissu olekaan.

Elikkäs ajattelin anoa 2010 maalis-huhtikuun taitteeseen 3vko lomaa ja heittää repun selkään. Suunittelin hiukan tällaista reittiä: Lento Helsinki-Edinburgh ja sieltä lähtisin pikku hiljaa junailemaan etelään päin. Menisin joko lautalla tai junalla Ranskan maalle ja sieltä valuisin taas Roomaan. Ja ajattelin, että ottaisin Roomasta lennon Helsinkiin.

Mutta katselin tuossa Rooma-Helsinki lentoja ja ne oli todella hintavia. Eli kysynkin, että miten kauan menee junailla Roomasta takaisin Pariisiin? Jos ottaisinkin paluulennon Pariisista Helsinkiin. Ehtiikö 3 viikossa nähdä mitään, jos tekee piston Italian maalle? Eniten kiinnostaisi viipyä muutama päivä mm. Skotlannissa, Lontoossa, Pariisissa ja Roomassa. Vai olisiko parempi käydä pyörähtämässä Pohjois-Italiassa ja jättää Rooma myöhempään ajankohtaan?
ina ei voi voittaa

riiiina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #83 : 22.08.2009, 22:28:32 »
Ens kesä ollaan kaverin kaa kesätöissä ja sitte sitä seuraavana kesänä lähdetään reilaamaan, ensimmäistä kertaa siis. Itse olen silloin 18 ja kaverini melkein 18, saas nähdä miten pärjätään tuolla maailmalla.

Itse en ole ikinä juonut mitään alkoholia (no okei, maistoin pienen lasillisen viiniä tuossa loppukesästä) ja aion pysyä juomatta koko elämäni. Tuli luettua noita tarinoita muiden reilireissuilta ja aika paljon pahoja tilanteita oli tapahtunut just kännissä.

Suunnitelmissa on kierrellä Iso-Britanniassa, käydä Pariisissa (jossa minulla asuu tuttuja ja jossa vietin viime joulun), ehkä Italiassa ja Prahassa. Kyllä nuo suunnitelmat vielä jotenkin kait muuttuvat.Feelfunk

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #84 : 31.08.2009, 21:17:59 »
Pitää pistää tänneki viesti että muut ensikertalaiset uskaltaa lähteä reissuun  ;).
Siis: Kävin tossa kesällä interraililla, ja oli mahtava reissu ja selvisin lähes naarmuitta huolimatta seuraavista seikoista: reissu oli elämäni ensimmäinen Tukholmaa kauemmas suuntautunu reissu, olin Euroopan ruuhka-ajan alussa liikenteessä, olin alle seittemäntoistavee ja lisäks olin yksin  ;D. Reitti kulki näin: Suomi-Ruotsi-Tanska-Saksa-Tsekki-Itävalta-Sveitsi-Saksa-Tanska-Ruotsi-Norja-Ruotsi-Suomi. Ja melkeenpä jokaista paikkaa voisin suositella ;D. Uteliaisuus ois vetäny vaikka Moldovaan asti, mutta reilipassi oli vaan kolmen viikon mittanen. Ja varmasti aion mennä uudelleen, kunhan saan taas kesätöillä fyffeä käärittyä kokoon  ;)

Älkää antako rahan tai hysteeristen vanhempien olla este! Matkailu avartaa!

Laara V.Helvete

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #85 : 25.09.2009, 18:46:05 »
Minäkin uskaltauduin näin "vanhemmalla" iällä (25) ensimmäistä kertaa reilaamaan ja oli mainiota. Otettiin ensin lennot Bremeniin, mistä lähdettiin sitten junalla matkaamaan kohti Ulmia. Mitään varsinaista matkasuunnitelmaa ei meillä ollut, mentiin siis fiilispohjalla. Ulmissa viihdyttiin neljä päivää ja jatkettiin siitä siten kohti Kroatiaa. Rijekassa vietettiin päivä ja yöjunalla puksutettiin Splittiin. Siellä nautittiin rantaelämästä ja hyvästä safkasta jonkun aikaa ja siirryttiin seuraavaksi Ljubljanaan. Ljubljanasta huitaistiin sitten Prahaan ja Prahasta Berliiniin, sieltä sitten takaisin Bremeniin. Reissu meni yllättävän helposti, meikäläisen hermoilusta ja miehen toheloinnista huolimatta...:) Ensi vuonna toivottavasti uudelleen.

Alez

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
  • Sähköposti
Uudeksi vuodeksi pikkureilille
« Vastaus #86 : 12.11.2009, 19:33:56 »
Moro! Koitin vähän searchin kanssa pelailla, muttei oikein löytynyt kaikkea tarvitsemaani. Eli oltais kaverin kanssa lähdössä 28. päivä joulukuuta lentokoneella Bremeniin ja samana päivänä ois tarkoitus päästä Amsterdamiin. Mitenhä nuo junat kulkee tuolla? Mistä niitä aikatauluja pystyy kahtoo jne.? Amsterdamista sitten Pariisin, jos onnistuu niin uuden vuoden yöksi. Pariisista ois tarkoitus Italian Roomaan ja sitten taas Damin kautta Saksaan ja pois. Millaisia kokemuksia teillä on junamatkoista ja näistä kulkemisistä? Kuka ois mennyt nämä samat välit? Ajateltiin ostaa se 5/10 päivä reilikortti, että sen luulis riittävän? Miten se toimii käytännössä? Jos käytän yhden päivän, niin sillä saa ajella junilla 24h, ennenku menee toinen päivä, vai?
-Kiitoksia Vastauksista-

Niin, ja toki hostelli vinkkejä, nii pääsee yöksikin jonnekki :D

Viesti yhdistetty vanhaan ketjuun. -Milma
« Viimeksi muokattu: 12.11.2009, 19:55:38 kirjoittanut Alez »

Bulkky

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #87 : 31.01.2010, 09:38:34 »
Reittisuunnitelma Tampere-Bremen*-Hollanti-Belgia-Ranska-Espanja/Barcelona-Tampere/Helsinki*

*lentokoneella

Kumman lipun sitä ottais 22p vai 1kk? Kuukauden lipulla saisi tutkia rauhassa, mutta 22 päivän lippu nostaisi päiväbudjettia aika maukkaasti.. Tampere-Bremen lippu on jo varattu. Muuten reitti on viellä muokattavissa.


E: Kiitos lukuisista mielipiteistä. 22päivän passilla mennään.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2010, 10:48:42 kirjoittanut Bulkky »

adventurous

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Interrailille lähdössä: pää täynnä kysymyksiä!
« Vastaus #88 : 17.03.2010, 19:34:18 »
Eli olen suunnitellut poikaystävän kanssa kuukauden interrailia, joka olisi meidän ensimmäinen. Alustava suunnitelma reitistä on tämännäköinen:
Kööpenhamina - Varsova - Praha - Wien - Venetsia - Rooma - Nizza - Barcelona - Madrid - Sevilla.

Tämä ei siis ole lopullinen, eikä ihan näihin kaikkiin varmasti keretä jäädä asustamaan.

Nyt pyydän teidän kokeneiden neuvoa!

1. Miten laivat/lautat toimii, kun pitäis päästä Suomesta Ruotsiin ja Ruotsista Tanskaan? Ilmaiset interrail-passilla? Ja miten ja mistä Ruotsissa pääsee lauttaan?

Lisäksi kiinnostaa miten Italiasta (Rooman lähistöltä) pääsee parhaiten Ranskan etelärannikolle? Käsittääkseni jotain laivoja kulkee.. Kuinkakohan paljon nämä maksavat ja kuinka kauan kestää? Onko hyvä tapa vai suositteletteko mieluummin junaa?
2. Kertokaa kokemuksia, jos teillä on joiltain osin tältä reitiltä. Miten matkustus sujui missäkin? Missä kannattaa pysähtyä? Missä kannattaa käydä, jos ei jaksa käyskennellä taidemuseoissa?  ;D
3. Hyvät hostellit, kaupat ym. ko. kohteissa? Vinkatkaa! Näissä keskusteluissa ja kohteiden kommenteissa on usein hyvin vanhaa tietoa...

Kertokaa muutenkin, mitä kannattaa ottaa huomioon, sillä eka reili tosiaan kyseessä!

Kiitos kaikille jo etukäteen  :)

Viesti ja siihen tulleet vastaukset yhdistetty vanhaan ketjuun. -Milma

thautal

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 135
  • Profiili
  • Blogi
Vs: Interrailille lähdössä: pää täynnä kysymyksiä!
« Vastaus #89 : 18.03.2010, 11:02:29 »
Vastaan nyt vain ensimmäiseen kohtaan. Suomesta Ruotsiin laivalla on 50% alennus IR-kortilla. Tanskan ja Ruotsin välissä ei tarvita lauttaa, Juutinrauman siltaa pitkin pääsee myös junalla. Nopeiten Puolaan päin Kööpenhaminasta pääsee todennäköisesti Berlin Night Expressillä (Ruotsin Lundista Berliiniin, halvimmillaan 15 euron paikkavaraus kortin kanssa) ja sitten jatkamalla Berliinistä itään. Tai sitten Ruotsin Karlskronan kautta laivalla Gdanskiin (50 euroa, en tiedä alennuksista). Kannattaa Puolassa harkita Krakovaa Varsovan sijasta, on kuulemma mukavampi kaupunki.

Jos on tosiaan se interrail-kortti niin suosittelen Italian ja Ranskan välillä junaa. Korsikan kautta lautoillakin todennäköisesti pääsee, mutta jos teillä ei ole mielenkiintoa saareen niin turha sitä kautta on mennä.

Jos mielesi ei ole avoin, pidä myös suusi kiinni.

adventurous

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Interrailille lähdössä: pää täynnä kysymyksiä!
« Vastaus #90 : 18.03.2010, 12:10:55 »
Kiitos vastauksesta, tuokin auttoi jo paljon.  :)
Tutkinkin vielä eilen illalla, että esim. Rooma-Torino välillä kulkee nopea juna, joten juna lienee siis parempi vaihtoehto!

Reissumiäs

 • Reissaaja
 • Viestejä: 58
  • Profiili
Vs: Interrailille lähdössä: pää täynnä kysymyksiä!
« Vastaus #91 : 18.03.2010, 13:05:57 »
http://www.interrailnet.com/. Tossa ois aika hyödyllinen sivusto, jota kannattaisi vilkuilla ennen matkaanlähtöä. Siellä on kerrottu mm. miltä laivareiteiltä saa alennuksia ja junien aikatauluhakua.

Peginho

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 109
  • Profiili
Vs: Interrailille lähdössä: pää täynnä kysymyksiä!
« Vastaus #92 : 24.03.2010, 13:40:54 »
http://www.interrailnet.com/. Tossa ois aika hyödyllinen sivusto, jota kannattaisi vilkuilla ennen matkaanlähtöä. Siellä on kerrottu mm. miltä laivareiteiltä saa alennuksia ja junien aikatauluhakua.

Kyseinen sivu on tosiaan virallinen InterRail-sivusto, jos jollekin se on jäänyt epäselväksi :).
Chi ama il calcio, odia il razzismo.

losty

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #93 : 29.03.2010, 11:57:04 »
Suunnittelen reilireissua ensi kesälle ja olisi kiva saada jotain vinkkejä mitä kirjallisuutta kannattaisi matkaa ja reittiä suunnittellessa lukea.

Saako Suomesta mistään tilattua Lonely Planet Western Europe Travel Guide -kirjaa? Jos ei, niin miltä ulkomaiselta sivulta voisi tilata kyseisen kirjan?

Heittäkää toki jotain vaihtoehtoisia kirjoja mitä kannattaisi lukea.

Peginho

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 109
  • Profiili
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #94 : 30.03.2010, 10:47:58 »
Suunnittelen reilireissua ensi kesälle ja olisi kiva saada jotain vinkkejä mitä kirjallisuutta kannattaisi matkaa ja reittiä suunnittellessa lukea.

Saako Suomesta mistään tilattua Lonely Planet Western Europe Travel Guide -kirjaa? Jos ei, niin miltä ulkomaiselta sivulta voisi tilata kyseisen kirjan?

Heittäkää toki jotain vaihtoehtoisia kirjoja mitä kannattaisi lukea.

Reilaamaan lähtijälle hyviä matkaoppaita omasta mielestäni ovat seuraavat:

Lonely Planet Europe on a shoestring
 - löytyy kaikista isoimmista kirjakaupoista (Akateeminen, Suomalainen, jne.)

Let's Go: Western Europe on a budget
 - vaikka onkin amerikkalaisten tekemä kirja, niin kirjasta löytyy hyviä vinkkejä esimerkiksi majoitusten suhteen (löytyy ainakin Akateemisesta)

Let's Go: Eastern Europe on a budget
 - kts. edellinen

Lisäksi tietysti mun mielipide on, että reilaajillekin hyödyllistä matkustamiseen yleisellä tasolla liittyvää tietoa löytyy Madventuresin kansainvälisen seikkailijan oppaasta. Suosittelen enemmän kuin lämpimästi.

Ja kaikista parhaimpaan tulokseen pääsee majoitusten ja ruokapaikkojen etsimisessä silloin kun lähtee pois turistirysien luota ja löytää itsensä paikallisten joukosta. Kysymisessä ei häviä mitään ja on tietenkin lähestulkoon varmaa, että paikalliset tietävät parhaat mestat.
Chi ama il calcio, odia il razzismo.

Anacon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #95 : 30.03.2010, 11:05:36 »
Kannattaa EHDOTTOMASTI myös hankkia Thomas Cookin European Rail Timetable kirja. Siinä on todella kattavasti Euroopan juna-aikataulut sekä aikatauluja joillekin muillekin kulkuneuvoille. Todella tarpeellinen reilatessa, suosittelen. Julkaistaan ilmeisesti joka vuosi? Joten on myös ajankohtainen. Myydään mm. Akateemisessa Kirjakaupassa.
Go where you want to be.

skavoovie

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 212
  • Profiili
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #96 : 30.03.2010, 12:20:48 »
Suunnittelen reilireissua ensi kesälle ja olisi kiva saada jotain vinkkejä mitä kirjallisuutta kannattaisi matkaa ja reittiä suunnittellessa lukea.

Saako Suomesta mistään tilattua Lonely Planet Western Europe Travel Guide -kirjaa? Jos ei, niin miltä ulkomaiselta sivulta voisi tilata kyseisen kirjan?

Heittäkää toki jotain vaihtoehtoisia kirjoja mitä kannattaisi lukea.

Tilaaminen on halvempaa ulkomailta: esimerkiksi europe on a shoestring on akateemisesta 23€, britti-amazonista 13.50£ eli 15€. Play.com ja amazon.co.uk ovat helppoja ja halpoja.

Itse tilaisin yhden matkaoppaan reissua varten reppuun perustietoja (bussiaseman sijaintia etc.) varten, ja keräisin ajankohtaista tietoa netistä.

Matkaoppaiden kartat ovat järjestään huonoja, ja ravintolasuositukset usein vanhentuneita ja tylsiä. Netistä löytää hakemalla paljon, ja ainakin wikitravelin artikkelit kannattaa lukea. Hostelleja ja ravintoloita muistikirjaan, ja paikan päältä lisää. Monissa paikoissa on ilmaisia tai halpoja englanninkielisiä lehtiä, joissa on ravintolalistauksia yms. Esimerkiksi Time out on hyvä.

losty

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #97 : 31.03.2010, 23:51:22 »
Minulla olisi kysymys koskien reitin pituutta ja siihen kuluvaa aikaa. Matka on tarkoitus tehdä Heinäkuu - Elokuu -aikana. Olen melko hakoteilla siitä kuinka kauan tähän kaikkeen menee aikaa kun ei ole paljoakaan kokemusta tälläisestä matkustamisesta. Palauttakaa minut toki maan pinnalle jos tarve vaatii :D

Runko olisi seuraava: Puola - Saksa - Itävalta - Italia. En ole vielä paljon ehtinyt tarkempaa reittiä suunnittelemaan, mutta uskoisin että pääsääntöisesti mennään suurempien kaupunkien lävitse (esim. Varsova, Berliini, Wien, Rooma) ja joka maassa tehdään ainakin yksi "retki" johonkin pienempään kaupunkiin ja mahdollisuuksie sekä halujen sekä huvittamisen mukaan sitten vielä muitakin. Kuinka monen päivän reililippu kannattaisi ostaa? Kannattaako yöpymispaikat varata jo etukääteen?

Muutosta reittiin: Voi olla että reili loppuu Riminiin Italiaan.
« Viimeksi muokattu: 05.04.2010, 14:12:31 kirjoittanut losty »

losty

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #98 : 10.04.2010, 18:53:09 »
Voisiko joku vastata tuohon^ ?

pettter

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 133
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« Vastaus #99 : 10.04.2010, 21:09:02 »
Noh, jotkut reilaajat viipyvät samassa kaupungissa päivän, toiset taas vaikkapa viikon. Se on ihan itsestä kiinni miten nopeasti haluaa edetä ja miten paljon haluaa nähdä kaupunkeja. Keski-Euroopassa kaupunkien välimatkat ovat loppujen lopuksi melko lyhyitä. Itse kävin 17 päivän aikana yhdeksässä eri maassa, tai no Belgia olisi kymmenes, mutta siellä vaan vaihdoin junaa. Reililippuna oli se kymmenen matkan. Suurin osa reilaajista liikkuu varmaan paljon hitaammin.

Esimerkiksi sillä viiden matkustuspäivän reilikortilla näkee kuusikin kaupunkia. Ja voihan jossakin vaiheessa tehdä vaikkapa niinkin, että menee päiväksi jonnekin ja jatkaa sitten illalla uuteen kaupunkiin niin ei kulu kuin yksi matkustuspäivä. Esimerkiksi itse matkasin Wienistä yöjunalla Venetsiaan, jossa kiertelin muistaakseni 6 tuntia, jonka jälkeen jatkoin Milanoon.

Itse en hostelleja etukäteen varaillut vaan etsin ne aina paikan päältä. Mitään matkaoppaita ei mulla ollut mukana, vaan ihan summamutikassa lähdin kiertelemään ja etsiskelemään. Tosin pari kertaa jäin ilman yöpaikkaa. Moni reissaaja varmaankin varaa etukäteen, varsinkin lomakausina. Esimerkiksi edellisessä kaupungissa voi käydä jossakin nettikahvilassa tai hostellin koneella. Ja voihan sitä jo kotonakin niitä varailla, mutta silloin ei niin helposti voi fiiliksen mukaan reissata jos on jo tarkka suunnitelma.
« Viimeksi muokattu: 10.04.2010, 21:14:50 kirjoittanut pettter »