homeopaattinen lääkitys malariaan??

 (Luettu 58186 kertaa)

reppuli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #20 : 04.05.2007, 22:49:24 »
Lainaus käyttäjältä: "eeeerja"
Eli tiedeyhteisö ei ole löytänyt mitään todisteita toimimisesta, saat itse taudin niistä huolimatta, ja silti uskot että ne toimivat? Ei hemmetti joitakin on helppo huijata.


Ei ihme etteivät ole löytäneet. Kuulin että lääketehtailijoila on mennyt vähän sormi suuhun kun ovat menettäneet rahaa ihmisten alettua käyttää homeopaattisia lääkkeitä. Tutkmimuksen motiivi ja raha helposti ohjaa aika paljon..

Lainaus käyttäjältä: "eeeerja"
Ei hemmetti joitakin on helppo huijata.


"Miten länsimainen lääketiede onkin niin jääräpäisesti pitäytynyt oletuksissaan? Ingrid Bauerin mukaan selitys saattaa piillä Pampers-vaippoja valmistavan Procter & Gamble -yhtiön, pediatrian asiantuntijajärjestöjen ja T. Berry Brazeltonin välisissä kytköksissä. Professori Brazeltonin käänteentekevä artikkeli ilmestyi kuin sattumalta samana vuonna kun ensimmäinen kertakäyttövaippa tuli markkinoille."
http://www.voima.fi/content/view/full/611

Tiesitkö muuten että plasebovaikutus on merkittävä vaikuttaja myös tavallisissa lääkkeissä. Joidenkin arvioiden mukaan jopa 60% lääkkeen vaikutuksesta johtuu plasebosta.

Käsittääkseni homeopatia perustuu samaan periaatteeseen kuin rokotteetkin.

Tuolla ylempänä joku oli valikoiden lainaillut wikipediaa. Olisi kannattanut lukea koko juttu.

"Yhdysvaltain hallituksen alainen vaihtoehtolääkintää tutkiva virasto NCCAM [2] ilmoittaa, että viiden meta-analyysin perusteella homeopaattisten valmisteiden ja lumelääkkeiden tehokkuutta vertailevien kliinisten kokeiden taso on heikko. Kun korkealaatuiset kokeet otettiin mukaan analyyseihin, yllättävän moni osoitti positiivisia tuloksia. Kokonaisuudessaan kliiniset kokeet ovat NCCAM:n mukaan kuitenkin ristiriitaisia ja seikkaperäiset yhteenvedot sekä meta-analyysit eivät ole todenneet homeopatian olevan todistetusti toimiva hoitomuoto mihinkään lääketieteelliseen tilaan."

Ei kannattaisi aukoa päätään asiasta johon ei ole yhtään perehtynyt.  :!:
onakin aikaisena aamuna Nuuskamuikkunen heräsi teltassaan Muumilaaksossa ja huomasi että ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu.

JouniS

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 121
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #21 : 05.05.2007, 00:02:22 »
Lainaus
Käsittääkseni homeopatia perustuu samaan periaatteeseen kuin rokotteetkin.


Ei. Homeopatia perustuu samaan periaatteeseen kuin lumelääkkeetkin, koska homeopaattiset lääkkeet ovat suoraan homeopaattien itse esittämän määritelmän mukaan pelkkää vettä tai muuta laimennukseen käytettävää ainetta.

Kaikenlaisia salaliittoteorioita voidaan tietenkin esittää siitä, miksi lääketieteen harjoittajien intresseissä on vastustaa homeopatiaa. Näin tekemällä ohitetaan kuitenkin todelliset homeopatiaan liittyvät ongelmat. Homeopatian kannattajat kun eivät ole pystyneet esittämään homeopaattisten lääkkeiden toiminnasta minkäänlaista mekanismia, joka olisi yhteensopiva kemian, fysiikan tai ylipäänsä tieteellisen maailmankuvan kanssa.

Poikkeukselliset väitteet edellyttävät poikkeuksellisia todisteita, kuten itsekritiikkiä korostavassa tieteessä on tapana odottaa. Koska homeopatiaan uskomalla uskoo myös nykyisten luonnontieteiden olevan perustavaa laatua olevalla tavalla väärässä todellisuuden luonteesta, on kysymys selvästikin poikkeuksellisesta väitteistä. Näiden puolesta homeopatian kannattajat eivät ole pystyneet esittämään tiedeyhteisön edellyttämiä poikkeuksellisia todisteita, joten on luonnollista olettaa homeopatian kannattajien olevan väärässä.

Toki itse kukin voi halutessaan uskoa tieteen sijasta homeopatiaan, joulupukkiin tai vaikka lentävään spagettihirviöön. Malaria on kuitenkin vaarallinen sairaus. Vaikka itse voikin käyttää homeopaattisia lääkkeitä sitä vastaan, on sellaisten suositteleminen toisille edesvastuutonta ja lähestulkoon rikollista. Tieteen kun erottaa vaihtoehtoisista maailmankuvista itsekritiikin ohella myös se, että se ihan oikeasti ja objektiivisesti toimii luotettavasti. Tavalliset malarialääkkeet auttavat malariaa vastaan, toisin kuin homeopaattiset lääkkeet tai lentävän spagettihirviön rukoileminen. Jos on kiinnostunut etupäässä siitä, mitä tässä maailmassa tapahtuu (vaikkapa tuonpuoleisen sijasta), on tieteeseen uskominen ainoa järkevä vaihtoehto.

tammineN

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #22 : 07.05.2007, 15:08:53 »
Lainaus käyttäjältä: "phanatic"
Malaria voi viedä hengen


Malariatutkijat lähipiirissä väittävät, että malaria tappaa lapsia, ei hyväkuntoisia aikuisia. Heille se on lähinnä kiusallinen, muttei tappava.
"Ceux qui savent où ils vont ne vont jamais bien loin." - Napoléon

Mizzoni

 • Vieras
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #23 : 07.05.2007, 16:18:26 »
Jokainen taysvaltainen aikuinen leikkikoon hengellaan ja/tai terveydellaan ihan niin paljon kuin huvittaa ja laakitkoon tai olkoon laakitsematta sairauksiaan miten parhaaksi katsoo, mutta muiden kannustamista samaan pitaisin hieman edesvastuuttomana puuhana. Tietaakseni homeopatiasta on tehty isot pinot asiallisia tutkimuksia, joissa on mm. todettu ettei vaikuttavaa ainetta useinkaan ole enaa myynnissa olevissa tokoteissa lainkaan. Kyseenalaista on myos, onko homeopatiassa kaytetty vaikuttava aine edes todistettavasti jarkeva tai toimiva hoitokeino kulloiseenkin vaivaan.

Amuletteja, poppamiehia, kuppausta, ihmedieetteja ja horoskooppeja vain kehiin niin sillahan se ihmiskunta pelastuu ikavilta sairauksilta ja muilta kohtalon kiroilta. Ihmiselama taisi muuten olla usein aika kurjaa, kivuliasta ja lyhytaikaista ennen nykyaikaisen lansimaisen laaketieteen kehitysta. Vaikka kuinka hoidettiin vaihtoehtomenetelmilla. En kaipaa paluuta noihin aikoihin. Vaikka voihan se olla romanttista kuolla influenssaan tai umpisuolen puhkeamiseen.

Vai ovatko nama vaihtoehtoiset menetelmat todellakin vain vaihtoehtoisia - ensin kokeillaan niita ja jos ei auta, mennaan vauhdilla "tavalliselle" laakarille itkemaan? Ihan kivahan noilla on leikkia vaikkapa flunssan tai lihaskivun yllattaessa, ne kun tuppaavat ennemmin tai myohemmin paranemaan itsestaan kaytettiin laakkeita tai ei. Mutta onko joku oikeasti todistettavasti paassyt eroon jostakin sairaudestaan esimerkiksi homeopaattisin keinoin? Juhan af Grannin ja Erich von Dänikenin tyyppisia asiantuntijoita ja kaikenlaisia rahan- ja julkisuuden kipeita yrittajia valitettavasti riittaa. Tursuvat mokomat suoraan olohuoneisiimme vaikkapa TV-Shopista tai ovat urkkineet jostakin tietoonsa erektio-ongelmani (sukupuoleni huomioon ottaen en voi muuta kuin ihailla heidan tarkkanakoisyyttaan) ja tarjoavat siihen sahkopostitse mita luottamustaherattavimpia ja edullisimpia hoitokeinoja.

Kasi sydamelle, kuka aikoo saadessaan syovan tai sydankohtauksen tai joutuessaan vaikean onnettomuuden uhriksi luottaa maallisen tomumajansa pelkastaan esimerkiksi homeopaatin hellaan huomaan? Tai olisitteko iloisia, jos veljenne tai aitinne alkaa hoitaa diabetestaan pelkastaan homeopaattisin keinoin? Kutsutaanko skitsofrenian tai Parkinsonin taudin iskiessa kenties manaaja paikalle?

Lainaus käyttäjältä: "v-i-p"
Itse en ketään kannusta suuntaan taikka toiseen, vaikka suosinkin ensisijaisesti valtavirrasta poikkeavia hoidollisia menetelmiä. (tällä hetkellä joudun itsekin popsimaan särkylääkkeitä tajuttomaan hammassärkyyn.. Viisaudenhammas kun ei taida itsestään poistua samaanirummuilla sun muilla vempeleillä  :) )


Onko tama huumoria vai enko nyt muuten vain oikein ymmarra homman logiikkaa? Uskotaan vaihtoehtomenetelmiin, mutta kun oikea ja todellinen kova kipu yllattaa, siihen vedetaan normaalit koululaaketieteen kehittamat sarkylaakkeet?  :D

Rapa-Ripa

 • Vieras
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #24 : 07.05.2007, 19:37:45 »
Lainaus käyttäjältä: "tammineN"


Malariatutkijat lähipiirissä väittävät, että malaria tappaa lapsia, ei hyväkuntoisia aikuisia. Heille se on lähinnä kiusallinen, muttei tappava.Tämä koskee lähinnä afrikkalaisia ja muita ihmisiä jotka asuvat malaria-alueella. Henkiin jääneet aikuiset omaavat melkoisen vastustuskyvyn malariaa vastaan.

Vastustuskyky menetetään kuitenkin parissa kolmessa vuodessa jos tullaan vaikkapa Suomeen asumaan, täällä kun ei saa koko ajan uusia malariatartuntoja.

Olen itse sairastanut plasmodium falciparum malarian ja kokemusta voisi kuvailla melko kiusalliseksi. Ilman tehohoitoa olisin kuollut.

v-i-p

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 283
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #25 : 07.05.2007, 22:08:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"


Lainaus käyttäjältä: "v-i-p"
Itse en ketään kannusta suuntaan taikka toiseen, vaikka suosinkin ensisijaisesti valtavirrasta poikkeavia hoidollisia menetelmiä. (tällä hetkellä joudun itsekin popsimaan särkylääkkeitä tajuttomaan hammassärkyyn.. Viisaudenhammas kun ei taida itsestään poistua samaanirummuilla sun muilla vempeleillä  :) )


Onko tama huumoria vai enko nyt muuten vain oikein ymmarra homman logiikkaa? Uskotaan vaihtoehtomenetelmiin, mutta kun oikea ja todellinen kova kipu yllattaa, siihen vedetaan normaalit koululaaketieteen kehittamat sarkylaakkeet?  :DNäissä keskusteluissa harvoin on järkeä, koska "huuhaa"-puolen ei saa olla mitään mieltä mistään, koska se on jo valmiiksi toisen leirin mielestä väärin.

Yritetään..
On totta, että luotan tiettyihin holistisiin hoitomenetelmiin. On myöskin totta, että joku aika takaperin söin särkylääkettä akuuttiin hammassärkyyn. So fuckin´ what?!
En pidä lääkkeistä, ja kaikin mahdollisin keinoin pyrin välttämään niitä. Mitä väliä sillä on kenellekään jos olen pystynyt aiemmat kivut/säryt hoitamaan muulla lailla, pysymään varsin terveenä ja virkeänä verrattuna moniin läheisiin ihmisiin, ja sitten hammassäryn yllättäessä otan Buranan??

Harvoin on tarvinnut moisia popsia, kun apu on tullut muualta. Kyllä aina olen tiennyt, että nopeampi ja helpompi tapa on vetää buranat ja ibumaxit, miksei vaikka panacodit lärviin jos päätä särkee jne. En ole arvojani muuttanut tai niille selkääni kääntänyt, vaikka nyt näin toiminkin.

Idea ei ole se, että kielletään länsimainen lääketiede ehdottomana pahana. Ajatus holistisen maailmankuvan takana on se, että omilla valinnoilla ja tekemisillä pyritään ennaltaehkäisemään se, että tarvetta lääkkeille ei ole. Pyritään pitämään itsestä huolta niin kehon kuin mielenkin tasolla. Se, että tällainen ihminen turvautuu tilanteessa x vaikka terveyskeskuksen lääkäriin, ei ole epäonnistumista.

Hyvinvointiin pyrkiminen on pelkästään hyväksi. Kohtuus kaikessa, tiedän. Ylilyöntejä tapahtuu aina molemmissa leireissä, oli kyse mistä tahansa vastakkainasettelusta.

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #26 : 07.05.2007, 22:20:07 »
Hyvät reissaajat! Malaria on vakava tauti, johon kuolee pari miljoonaa ihmistä vuosittain, niin lapsia kuin aikuisiakin. Lähes vuosittain siihen kuolee suomalaisiakin. Vastustuskyky ei ole missään nimessä läheskään täydellinen edes niillä paikallisilla, jotka ovat henkiin taudista jääneet, he sairastuvat jonkinverran lievempään tautiin useita kertoja vuodessa ja ovat taudin heikentäminä alttiimpia menehtymään muihin tauteihin, joista muuten toipuisivat. Estolääkitys ei ole täydellinen, mutta kuitenkin huomattavan tehokas. Jos matkustatte alueille, joissa on falciparum-malariaa, estolääkitys on ehdottomasti paikallaan. Toki on tärkeää estää hyttysten pistot. Malariaan voi kuolla asianmukaisesta hoidosta huolimattakin, ja harvassa reppureissukohteessa on länsimaisen standardin mukaista teho-osastoa hengityskoneineen ja mahdollisuuksineen turvallisiin verensiirtoihin lääkityksen lisäksi. Homeopatia on tässä tapauksessa pelleilyä omalla ja toisten terveydellä!
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

phanatic

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 056
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #27 : 07.05.2007, 22:54:02 »
Lainaus käyttäjältä: "v-i-p"

Idea ei ole se, että kielletään länsimainen lääketiede ehdottomana pahana. Ajatus holistisen maailmankuvan takana on se, että omilla valinnoilla ja tekemisillä pyritään ennaltaehkäisemään se, että tarvetta lääkkeille ei ole. Pyritään pitämään itsestä huolta niin kehon kuin mielenkin tasolla.


Käsittääkseni normaalit terveet ihmiset pyrkivät pitämään omilla valinnoillaan itsensä virkeinä ja terveinä. Myös syömällä tutkimuksissa toimivaksi todettua malarian estolääkitystä tietyissä olosuhteissa matkustettaessa.

v-i-p

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 283
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #28 : 08.05.2007, 07:02:51 »
Lainaus käyttäjältä: "phanatic"
Lainaus käyttäjältä: "v-i-p"

Idea ei ole se, että kielletään länsimainen lääketiede ehdottomana pahana. Ajatus holistisen maailmankuvan takana on se, että omilla valinnoilla ja tekemisillä pyritään ennaltaehkäisemään se, että tarvetta lääkkeille ei ole. Pyritään pitämään itsestä huolta niin kehon kuin mielenkin tasolla.


Käsittääkseni normaalit terveet ihmiset pyrkivät pitämään omilla valinnoillaan itsensä virkeinä ja terveinä. Myös syömällä tutkimuksissa toimivaksi todettua malarian estolääkitystä tietyissä olosuhteissa matkustettaessa.


Mitä tähän enää sanoisin?  :roll:
Paitsi, että valitettavan moni ei välitä siitä omasta terveydestään tipan vertaa, ennen kuin se on pilalla.  Sen ei pitäisi olla normaalia, mutta on. Ikävä kyllä sitä  joudun opiskeluissani/töissäni todistelemaan

Tiedän, että tietyille lääkkeille on ehdoton tarve. Opintoni kuitenkin ovat alan opintoja. Työssäni käsittelen lääkkeitä, ja näen niiden positiivisen vaikutuksen. Näen kuitenkin myös sivuvaikutukset, eivätkä ne ole aina kivaa katseltavaa.

Tässä ketjussa on kysytty aiheesta, parjattu aihetta, annettu vaihtoehto homeopatialle, kerrottu kaikki mahdolliset uhkakuvat. Eikö se ole siinä.

tammineN

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #29 : 08.05.2007, 11:40:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Rapa-Ripa"
Lainaus käyttäjältä: "tammineN"


Malariatutkijat lähipiirissä väittävät, että malaria tappaa lapsia, ei hyväkuntoisia aikuisia. Heille se on lähinnä kiusallinen, muttei tappava.Tämä koskee lähinnä afrikkalaisia ja muita ihmisiä jotka asuvat malaria-alueella. Henkiin jääneet aikuiset omaavat melkoisen vastustuskyvyn malariaa vastaan.

Vastustuskyky menetetään kuitenkin parissa kolmessa vuodessa jos tullaan vaikkapa Suomeen asumaan, täällä kun ei saa koko ajan uusia malariatartuntoja.

Olen itse sairastanut plasmodium falciparum malarian ja kokemusta voisi kuvailla melko kiusalliseksi. Ilman tehohoitoa olisin kuollut.


Joo, viestini tarkoitus ei ollut rohkaista ketään välttämään asianmukaista lääkitystä/hoitoa.

Totuus kuitenkin on, ettei malaria ole asianmukaisesti hoidettuna hyväkuntoiselle aikuiselle kuolemantuomio. Paikalliselle lapselle se sensijaan yleensä sitä on:  joka 30. sekunti lapsi kuolee malariaan.
Malaria ei kuitenkaan ole mediaseksikäs sairaus, siksi malaria ja malariatutkimus (ja sen rahoitus) eivät juurikaan näytä kiinnostavan länsimaita tai länsimaisia medioita.

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs094/en/
"Ceux qui savent où ils vont ne vont jamais bien loin." - Napoléon

Rapa-Ripa

 • Vieras
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #30 : 08.05.2007, 11:50:58 »
Lainaus käyttäjältä: "tammineN"

Joo, viestini tarkoitus ei ollut rohkaista ketään välttämään asianmukaista lääkitystä/hoitoa.

Totuus kuitenkin on, ettei malaria ole asianmukaisesti hoidettuna hyväkuntoiselle aikuiselle kuolemantuomio.Joo. Lisätään nyt tähän että nimenomaan tämä falciparum malaria voi tappaa muutamassa päivässä jos ei ole hoitoa tarjolla. Terve aikuinenkin romahtaa äkkiä.

Mizzoni

 • Vieras
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #31 : 08.05.2007, 14:21:51 »
Reissussakin kannattaa mielestani hoitaa kunnolla jopa perussairaudet, saatikka sitten ruveta leikkimaan malarialla. Perusterve aikuinen on yllattavan helppo pelata lopulliseen jaahyaitioon, vaikka aika moni elaakin nykyisin eraanlaisen kaikkivoipaisuuskuvitelman vallassa. ”Ei minuun mikaan tauti tai onnettomuus voi iskea ja jos iskeekin, kylla ne laakarit sen akkia parantaa, vaikka paikallisia kaatuisi ymparilta kuin karpasia.” ”Ei mulle voi mitaan liikenneonnettomuutta sattua, vaikka ajaisin kannipaissani jarruttomalla skootterilla ja ilman kyparaa taysia vaaraa kaistaa vieraalla mutkaisella tiella, ja jos sattuu, ma en ainakaan ole se joka neliraajahalvautuu.” Voi olla myos hieman kelju olo, jos esimerkiksi ihan viaton keuhkoputkentulehdus ottaa levon puutteessa loppukirin ja tulehdusarvot taivaissa yrittaa rampia kohti lahinta laakaria (ei ole rahaa taksiin kun ne kannattaa saastaa kaljaan ne rahat, vaikka tilanne on se etta paasee hadin tuskin kavelemaan). Sitten kun viela saa sattumalta vaarat antibiootit ja iskee totuttua kuumemman ilmaston vuoksi nestehukka, voi alkaa tervehdyttyaan palvoa naita nykyisen pohjoismaisen terveydenhuoltojarjestelman hedelmia. Tai sitten ei.

En tarkoita, etta matkustelu olisi Liian Vaarallista. Enka myoskaan ettei laakkeilla voisi olla ikavia sivuvaikutuksia tai etteiko liika laakkeiden kaytto olisi huono asia. Tiedan myos, etta kotiinsa on moni kuollut. Mutta silti kuulostaa oudolta, jos joku vapaaehtoisesti jattaa tarvittavat varotoimenpiteet tekematta ja on ihan valmis riskeeraamaan terveytensa ja henkensa syista x, y ja z, popsimalla ranskanpastilleja tutkitusti tehokkaiden laakkeiden sijaan.

reppuli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #32 : 08.05.2007, 16:02:13 »
Lainaus käyttäjältä: "JouniS"
Homeopatia perustuu samaan periaatteeseen kuin lumelääkkeetkin, koska homeopaattiset lääkkeet ovat suoraan homeopaattien itse esittämän määritelmän mukaan pelkkää vettä tai muuta laimennukseen käytettävää ainetta.


Uusia lääkkeitä testataan ihmisillä siten, että annetaan lääkettä terveile ihmisille ja kirjataan aikaansaadut oireet ylös. Homeopaattisen samankaltaisuuden periaatteen mukaan annetaan sairaudenkaltaista lääkettä. Miten tämä eroaa rokotteista, paitsi että lääkittävät ovat jo sairaita?

Lainaus käyttäjältä: "JouniS"
Koska homeopatiaan uskomalla uskoo myös nykyisten luonnontieteiden olevan perustavaa laatua olevalla tavalla väärässä todellisuuden luonteesta, on kysymys selvästikin poikkeuksellisesta väitteistä.


En näe vastakkainasettelussa mitään järkeä. Euroopassa saa valita meneekö sairaalassa homeopaatille vai koululääkärille.

Koulu-malarialääke ei ole 100% tehokas, mikään lääke ei ole. Tiedän muutaman jotka saivat niin pahoja sivuvaikutuksia malarialääkkeistä että näkivät parhaaksi olla kokonaan syömättä. Eikö sellaisessa tilanteessa homeopaattinen lääke olisi hyvä vaihtoehto?
onakin aikaisena aamuna Nuuskamuikkunen heräsi teltassaan Muumilaaksossa ja huomasi että ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu.

phanatic

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 056
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #33 : 08.05.2007, 16:10:29 »
Lainaus käyttäjältä: "reppuli"

Uusia lääkkeitä testataan ihmisillä siten, että annetaan lääkettä terveile ihmisille ja kirjataan aikaansaadut oireet ylös. Homeopaattisen samankaltaisuuden periaatteen mukaan annetaan sairaudenkaltaista lääkettä. Miten tämä eroaa rokotteista, paitsi että lääkittävät ovat jo sairaita?


En edes ymmärrä kysymyksesi sisältöä, mutta:

1) Uusia lääkkeitä testataan siten, että annetaan ryhmälle kehitettävää lääkettä ja verrokkiryhmälle plaseboa. Jos oikeaa lääkettä saaneet parantuvat useammin kuin plaseboryhmä, lääke toimii. Homeopaattiset "lääkkeet" eivät toimi plaseboa tehokkaammin.

2) Rokotteissa on vaarattomaksi tehtyjä taudinaiheuttajia, jotka saavat elimistön kehittämään oman vastustuskyvyn tautia vastaan. Homeopaattisessa "lääkkeessä" taas on n. 1/1000000 laimennettu milloin mitäkin, jolloin "lääke"annoksessa ei yleensä ole ainuttakaan molekyyliä tuota ainetta (ainetta jonka tehokkuutta ylipäänsäkään ei ole todistettu). Homeopatian mukaan vaikuttava aine kuitenkin jättää jäljen tuohon jatkeaineeseen, mutta tälle ei esitetä mitään toimintamekanismia. Ja mikäli moinen mekanismi olisi olemassa, kraanavesi toimisi paremmin kuin mikään homeopaattinen valmiste, koska vesihän on kiertänyt maapallolla miljardeja vuosia ja taatusti ollut kosketuksissa kaiken mahdollisen kanssa.

Lainaus
Koulu-malarialääke ei ole 100% tehokas, mikään lääke ei ole. Tiedän muutaman jotka saivat niin pahoja sivuvaikutuksia malarialääkkeistä että näkivät parhaaksi olla kokonaan syömättä. Eikö sellaisessa tilanteessa homeopaattinen lääke olisi hyvä vaihtoehto?


Eli jos joku lääke ei ole 100% tehokas, niin samantien voi syödä pikkukiviä? Perustavanlaatuinen päättelyvirhe. Homeopaattinen lääke on täsmälleen yhtä hyvä vaihtoehto kuin pikkukivet, kraanavesi, ranskanpastillit, rukoilu tai olkapään rapsuttaminen. Eli syö jos haluat mutta älä herranjestas markkinoi muille.

Larppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 563
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #34 : 08.05.2007, 16:40:06 »
Lainaus käyttäjältä: "reppuli"

Koulu-malarialääke ei ole 100% tehokas, mikään lääke ei ole. Tiedän muutaman jotka saivat niin pahoja sivuvaikutuksia malarialääkkeistä että näkivät parhaaksi olla kokonaan syömättä. Eikö sellaisessa tilanteessa homeopaattinen lääke olisi hyvä vaihtoehto?


Aika moni on saanut malarialääkityksistä pahoja sivuvaikutuksia, mutta siltikään en näe syytä homeopaattisten lääkkeiden käyttöön malarian ehkäisyssä... Mieluummin itse kokeilen ensin sitä mahdollisesti pahoja sivuvaikutuksia aiheuttavaa kliinisesti ja valvotusti testattua malarialääkettä, silläkin uhalla että se kenties ei estä malariaa tulemasta minulle, kuin nappaan suuhuni jotain minkä sisältöä ei oikeasti ole testattu eikä tuloksia raportoitu riittävän läpinäkyvästi. Ja jos ei lääkitystä voi sivuvaikutusten takia syödä, niin sitten pitää vain suojata itseään itikoilta hyvin tai välttää niitä pahimpia itikka/malariapaikkoja. Eikös tuo koulu-malarialääke ole kuitenkin jo pelastanut aika monia ihmishenkiä, että paska mäihä lähinnä, jos ei lääkitys istu omalle kohdalle  :roll:  Samaa mieltä olen kuin tuossa ylempänä jotkut muutkin: senkun syö itse homepaattisia lääkkeitä, oli ne sitten tarkoitettu vaikka juuri malarian ehkäisyyn, mutta toisille niitä ei kannata lähteä suosittelemaan, koska jokaisen kroppa toimii eri lailla. Omalla terveydellä saa leikkiä, toisten terveydellä ei! Homeopaattisista lääkkeistä minulla on vain surullisia kokemuksia (on vähän OT...) , eräs henkilö jätti aikoinaan syöpähoidot kesken alettuaan vakaasti uskoa koivuntuhkauutteen syöpää parantavaan vaikutukseen  :evil:  Ja voitte arvata miten kävi. Ei onnellista loppua.
 All work and no play makes Jack a dull boy -

JouniS

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 121
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #35 : 08.05.2007, 17:01:28 »
Lainaus käyttäjältä: "reppuli"
Uusia lääkkeitä testataan ihmisillä siten, että annetaan lääkettä terveile ihmisille ja kirjataan aikaansaadut oireet ylös. Homeopaattisen samankaltaisuuden periaatteen mukaan annetaan sairaudenkaltaista lääkettä. Miten tämä eroaa rokotteista, paitsi että lääkittävät ovat jo sairaita?


Rokotteissa on jokin tunnettu biologinen mekanismi, joka ehkäisee sairastumista. Homeopaattisen samankaltaisuuden periaate taas on olennaisesti eräs keskiaikaisten alkemistien uskomuksista, jolla ei ole mitään pohjaa uskon itsensä lisäksi.

Lainaus
En näe vastakkainasettelussa mitään järkeä. Euroopassa saa valita meneekö sairaalassa homeopaatille vai koululääkärille.


Kysymys ei ole vastakkainasettelusta vaan todellisuudesta. Demokratiassa tosin kansalla on oikeus tehdä tyhmiäkin päätöksiä, mistä syystä homeopatia on joissain maissa nostettu tasavertaiseksi hoitomuodoksi.

Lainaus
Koulu-malarialääke ei ole 100% tehokas, mikään lääke ei ole. Tiedän muutaman jotka saivat niin pahoja sivuvaikutuksia malarialääkkeistä että näkivät parhaaksi olla kokonaan syömättä. Eikö sellaisessa tilanteessa homeopaattinen lääke olisi hyvä vaihtoehto?


Homeopaattinen lääke sen sijaan on 0% tehokas parannuskeino, sillä se ei ole homeopatiaan uskovillakaan sen tehokkaampi kuin rukoileminen, positiivinen elämänasenne tai muu peruste uskoa, että paranee.

annupas

 • Vieras
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #36 : 08.05.2007, 17:30:32 »
Lainaus käyttäjältä: "reppuli"
Homeopaattisen samankaltaisuuden periaatteen mukaan annetaan sairaudenkaltaista lääkettä. Miten tämä eroaa rokotteista, paitsi että lääkittävät ovat jo sairaita?


On tuossa sinänsä totuuden perää, että kummankin periaate on "samanlainen hoitaa samanlaista".
Siihen se yhdenmukaisuus sitten jääkin, jos ottaa huomioon että ensinnäkin rokotteissa haluttua virusta (tapettua tai heikennettyä) on selvästi mitattavissa oleva määrä ja että rokotuksilla on myös tunnettu ja helposti todistettava vaikutusmekanismi. Eli mielestäni perusperiaate kaukaa haettuna on samanlainen, mutta toteutus ja todistettava teho ovat aivan eri luokkaa.

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä kunnon vertailudataa perinteisen lääkkeen ja homeopaattisen valmisteen tehosta malariaa vastaan.

jennin kaveri

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • MSN Messenger - tiiin_@hotmail.com
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #37 : 08.05.2007, 18:26:33 »
Iänikuista taistelua!!! Homeopatia EI LIITY POPPAMIEHIIN EIKÄ HOROSKOOPPEIHIN :D

Homeopatialla saadaan aikaan hyviä tuloksia, muttei aina. Nykyihminen on valitettavasti pumpattu täyteen kaiken maailman lisäaineita ja nämä hentoset homeopaattiset eivät välttämättä tehoa. Lapsiin homeopatia tehoaa erinomaisesti, koska lapset ovat vielä "puhtaita" aikuisiin verrattuna. Homeopatialla on saatu erinomaisia PYSYVIÄ  tuloksia esim. lasten korvatulehduskierteeseen.

Itse olen koittanut homeopatiaa ihosairauteni parantamiseen, sillä TIEDÄN parikin tapausta, jotka ovat siitä parantuneet.. Mitään takeita minulle ei olla tästä luvattu, koska sairaus on hyvin vaikea hoitaa. (sekä länsimaisessa lääketieteessä että vaihtoehtoisessa)

Monessa maassa homeopatia on virallisen lääketieteen piirissä. Meidän Suomemme ei tähän joukkoon valitettavasti ole liittynyt.. ja tästä johtuen sitä pidetään hömpänpömppänä.

Eivätkä sitäpaitsi nämä hoitomuodot sulje tosiaan pois  :!:

EDIT: Homeopaatti, jolla asioin on myös lääkäri. 8) Ja anteksi, tämä on off topic!
illuusio -ystäväni

Rapa-Ripa

 • Vieras
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #38 : 08.05.2007, 19:05:03 »
Lainaus käyttäjältä: "jennin kaveri"
Iänikuista taistelua!!! Homeopatia EI LIITY POPPAMIEHIIN EIKÄ HOROSKOOPPEIHIN :D


Horoskoopit ovat pötyä kuten homeopatiakin. Poppamiehillä saattaa olla toimiviakin hoitoja, tosin monet heidän hoitonsa sitten voivat olla tehottomia tai vaarallisia.

Lainaus käyttäjältä: "jennin kaveri"

EDIT: Homeopaatti, jolla asioin on myös lääkäri. 8) Ja anteksi, tämä on off topic!


Tuo nyt todistaa vain että kaikilla lääkäreilläkään ei ole kaikki kotona. Onkohan moisella tyypillä edellytyksiä hoitaa lääkärin tointa?

jennin kaveri

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • MSN Messenger - tiiin_@hotmail.com
  • Profiili
homeopaattinen lääkitys malariaan??
« Vastaus #39 : 08.05.2007, 20:47:04 »
voi ei...

On. Hän on lääkäri, ollut lähes koko elämänsä.. Havainnut homeopatian tehokkuuden tietyillä osa-alueilla ja opiskellut homeopaatiksi.
Ei homeopatialla syöpää paranneta. Kukaan ei lupaa sellaista, koska se tuskin on mahdollista.

Ottakaa ihmiset selvää asioista. Tästäkin löytyy faktaa vinot pinot. Rauhaa ja Rakkautta vaan tallaajat  :)
illuusio -ystäväni