Telttailu Argentiinassa/Uruguayssa

 (Luettu 1273 kertaa)

supi_

  • Reissaaja
  • Viestejä: 32
    • Profiili
Telttailu Argentiinassa/Uruguayssa
« : 14.07.2009, 17:32:07 »
Eli edessä reissu Argentiinaan ja Uruguayhin tammi-helmikuussa ja mietinnässä telttailumahdollisuudet siellä suunnalla. Ilmeisesti leirintäalueita Argentiinassa ainakin löytyy ja paikallisten keskuudessa melko suosittujakin(?) ovat..

Minkälaisia kokemuksia pallislaisilla on niistä? Tai ylipäätään, tunnustaako kukaan moista tuolla päin maailmaa edes harrastaneensa? :D Missä niitä sijaitsee (onko jotain erityisen suositeltavaa/välteltävää), minkälaisia hintoja telttapaikoista pyydetään jne? Tarvitseeko varailla paikkoja etukäteen? Ja minkälaisissa lämpötiloissa liikutaan öisin, tarkeneeko makuualusta+viltti/pussilakana -setillä vai kannattaako suosiolla ottaa makuupussi matkaan? Lennot siis BA:siin, mutta siitä suunta on avoin, tuskin kuitenkaan kovin etelään ehditään (eteläisimpänä mahdollisena pisteenä voitaneen pitää Valdésin niemimaata)..

Mahdollisimman halvalla pyritään reissusta selviämään, joten kaikki asiaa liippaavat vinkit otetaan mieluusti vastaan :)

edit: Vielä yksi: Onko kukaan viettänyt öitään riippumatossa Etelä-Amerikassa?
meinaa kohta lähteä käsistä..
« Viimeksi muokattu: 14.07.2009, 17:36:13 kirjoittanut supi_ »

Pumbae

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 78
    • Profiili
Vs: Telttailu Argentiinassa/Uruguayssa
« Vastaus #1 : 15.07.2009, 11:02:48 »
Ensinnäkin tammi-helmikuu tuolla suunnalla on aivan älyttömän KUUMA. Voit odottaa helposti 35-40 asteisia päiviä jolloin kosteuskin on sadan prosentin luokkaa. Öisinkään tuskin on siis kovinkaan kylmä.

Leirintäalueista en tiedä, mutta itse ainakin pikku porukalla kerran heitimme makuualustat ja pussit erään joen hiekkarannalle ja nukuimme siinä tähtien alla yhden yön. Vieressä oli joku pikkukylä, josta sai vähän iltapurtavaa. Reissu oli kyllä todella random muutenkin, mutta luulen, että samalla taktiikalla pärjää monessa muussakin paikassa. Kannattaa tietenkin vähän olla selvillä mitä eläimiä alueella on (esim. tuolla aika paljon puumia).

Riippumatollahan pärjää myös loistavasti eikä tarvitse olla ihan maassa ötököiden kanssa. Omia kokemuksia riippumattoilusta ulkona on tosin vain Kolumbiasta, mutta kyllä siellä ainakin nukuin tosi hyvin, vaikka yleensä onkin vastaavissa olosuhteissa vähän vaikea saada unta.