Reppumatkaajan Kuuba

 (Luettu 264733 kertaa)

Garota

 • Reissaaja
 • Viestejä: 32
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #20 : 31.07.2007, 13:02:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Nakeli"
Kyselenpä vielä tuosta Isla de la Juventudista, kukaan ei ole siihen kommentoinut, mutta löytyykö tosiaan ketään, joka olisi saarella poikennut?


Henkilökohtaista kokemusta ei ole, mutta Kuubassa tapaamani kaksi espanjalaistyttöä sanoivat, että kyseinen saari oli heidän 2 kuukauden matkansa kohokohta.
Lainaus

Olemme joulun ja uuden vuoden ajan Kuubassa ja mieleen tuli sellainenkin tässä, että pääseeköhän joulun ja uuden vuoden pyhinä silti casa-majoituksiin? Onko tästä kokemusta kenelläkään?


Meillä ei ainakaan ollut mitään ongelmia majoituksen suhteen jouluna eikä uutena vuotena. Jouluna La Habanassa casan isäntäväki tarjosi meille joulupäivällisen, ja me sitten laitettiin rommipullo jälkiruuaksi. Uutta vuotta juhlittiin Santiagossa ja jännitettiin liehuuko lippu vai ei.
Lainaus

Aateltiin pari sisäistä lentoa tehdä ja muuten kulkea bussilla/liftaamalla/milloin mitenkäkin. Paljon on suunnitteilla, mutta kaikkea ei varmaan millään ehditä kokea ja nähdä kolmessa viikossa. Mietittiin myös, että suhattaisiin äkkiä Jamaikalla käymään esim. neljän päivän reissu, mutta tämä on vielä auki.


Me matkattiin bussilla, yksi pätkä kuorma-auton lavalla, yksi kimppakyydillä, pari reissua yhden casan pojan kyydissä ja tehtiin yksi lento. Neljä viikkoa oltiin eikä ehditty koluta koko saarta.

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #21 : 31.07.2007, 13:36:26 »
Hienoa, Juventudilla siis käydään tuon perusteella varmasti! Siinä tapauksessa jätetään varmaan Maria La Gorda väliin, mutta käydään Viñalesissa.

Taas tuli mieleen vielä yksi asia, oletteko ratsastaneet hevosilla Kuubassa ollessanne ja paljonko se maksaa? Ajattelin houkutella miehen hevosen selkään, hän ei ole ikinä ratsastanut aiemmin, itse taas olen vuosia mutta monta vuotta sitten. Entä löytyykö saarelta jotain kivoja patikkapolkuja vuoristossa, jonne voisi mennä ihan omin nokkineen?

Hyvä tietää, että casoihin pääsee juhlapyhienkin aikaan.

Voi olla, että tuo Jamaika nyt sitten jää väliin tältä reissulta ajanpuutteen vuoksi.

kekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 720
 • Dec 93 AUS
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #22 : 31.07.2007, 14:50:01 »
Lainaus käyttäjältä: "Nakeli"

Olemme joulun ja uuden vuoden ajan Kuubassa ja mieleen tuli sellainenkin tässä, että pääseeköhän joulun ja uuden vuoden pyhinä silti casa-majoituksiin? Onko tästä kokemusta kenelläkään?

Miksi ei pääsisi? Tuo on sesonkiaikaa, joten varaus casaan kannattaa tehdä etukäteen.

Joulun aikoihin Remedios voisi kiinnostaa festivaaleineen. Viime jouluna piti jättää väliin, kun paluulento Suomeen oli liian lähellä.
Salud, amor y dinero - y tiempo para gozarlos.

Elenath

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #23 : 09.08.2007, 20:36:59 »
Minäkin taidan kantaa korteni tähän kuuba keskusteluun, toivottavasti tästä on hyötyä..
Meidän kuuban reissu sijoittui joulu-tammikuulle 04-05, ja kesti kuukauden.

Havanna, Cienfuegos, Remedios, Santa Clara, Trinidad, Camagüey, Bayamo ja Santiago de Cuba oli ne paikat joissa yövyttiin. Reissu oli mahtava, paras ja mielenkiintoisin kaikista tekemistäni matkoista, en voi muuta kun suositella. Aika kului paljolti kävellessä ja ihmetellessä arkkitehtuuria, maisemia ja kuubalaista elämänmenoa, kouluamalla vallankumousmuseoita ja kuuntelemalla ihanaa musiikkia (muutaman kerran uskaltauduttiin salsaamaankin :) )

Noiden yllämainittujen kohteiden lisäksi käytiin muutamilla mielenkiintoisilla päivämatkoilla kuten tutustumassa Pyhän Lazaruksen päivän pyhiinvaellukseen El Rincónissa ja kiipesimme Sierra Maestralle ihmettelemään Fidelin &co vallankumouksenaikaista päämajaa, maisemat olivat mielettömän hienot ja itse päämaja oli vaikuttava. Tuolla Sierra Maestralla vaeltamista kannattaa vakavasti harkita (reittivaihtoehtoja on useita), mutta sinne ei taida päästä ilman opasta.
Rannalla kävimme vaan muutaman kerran välttäen turistirantoja.

Matkat taittui Viazuleilla ja paikallisilla busseilla ja kerran jopa liftaamalla. Hyvää ruokaa ei tosiaan ravintoloista kannata etsiä, ei edes viidentähden sellaisista! (poikkeuksia voi tosin olla) Parhaat sapuskat saa kyllä Casa Particulareista, itse olen kasvissyöjä, mutta siellä täytyi tyytyä kohtaloonsa ja syödä kalaa.

Koko kuukauden reissuun lentoineen päivineen sai uppoamaan n.2000€, mikä ei minusta ole hullumpi budjetti, eikä sillä tarvinnut kärvistellä. Itse en saanut visa electronilla rahaa, liekö en vaan osannut oikeisiin paikkoihin, mutta visalla onnistui  pienempiä kaupunkeja ja kyliä lukuunottamatta.

Hirveä hinku on takaisin ja jos rahaa saisi kokoon voisin mennä sinne pidemmäksikin aikaa oleilemaan ja opiskelemaan!

Elenath

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #24 : 09.08.2007, 20:45:18 »
Ai  nii  joulu Remedioksessa.. Siellä on tosiaan suuri fiesta niihin aikoihin ja mielenkiintoistahan siellä olikin (joskin myös pelottavaa palavien, päänkokoisten, ilotulitusjätteiden putoillessa taivaalta :shock: ) Suurin shokki kuitenkin oli se että kesken aaton juhlinnan huomasimme Folken raivaavan tietä läpi väkijoukon kasa suomalaisturisteja perrässään :?

Sieltä pääsee kyllä melko kätevästi rannallekin, me mentiin läheiseen Caibarién kylään, otettiin taksi ja ajettiin Cayo Santa Marian saarelle. Niillä saarilla on myös hirveitä hotellilähiöitä, mutta meidän pyynnöstä taksisetä vei meidät rantaan, jossa saimme olla rauhassa (vain pari muuta ihmistä yli sadan metrin päässä).

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #25 : 09.08.2007, 21:53:26 »
Isla de la Juventudilla oli aivan loistavat sukellusmaastot, hyvä näkyvyys, paljon elämää, hyvät korallit, tosin huhti-toukokuussa vedessä on "caribes",jotka on jotain pieniä polttiaiseläimiä, osa porukasta sai niistä punaisia täpliä pitkin vartaloa. Me olimme hotel el Colonyssä, joka oli aika ränsistynyt viritelmä, ilmeisesti la Geronastakin pääsee sukeltamaan (reissusta on aikaa 5 vuotta) , mutta ainakin parhaat dyykkipaikat on saaren eteläpuolella. Menimme saarelle bussi-laiva-yhdistelmällä, jonka piti kestää n 6t, katamaraanista hajosi toinen moottori ja oltiin perillä 18tunnin päästä, lento takaisin oli huomattavasti mukavampi. Ja jos päädytte el Colonyyn, siellä on rantabaarissa Kuuban parhaat Mojito especialit!
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #26 : 10.08.2007, 18:46:21 »
Oijoi, että nostaa matkakuumetta nuo teidän kertomukset, kiitos niistä!

Elenath: Te kun olitte siellä joulun ja uuden vuoden tietämillä, niin saitteko aina helposti majapaikan siellä? Sesonkihan on kovimmillaan tuolloin. Meillä on vain Havannaan majoitus järkättynä ja siitä lähdetään sitten palloilemaan eteenpäin ja casoissa aiotaan yöpyä.

Vielä nelisen kuukautta pitää kärvistellä.

maskros

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 234
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #27 : 10.08.2007, 23:19:29 »
Olin myös Kuubassa joulun aikoihin eikä minulla ollut mitään ongelmia saada casoista majoitusta (olin tosin reissussa yksin). Mitään en varannut ja olen käsittänyt, että vaikka majoituksen varaisitkin, ei se silti ole taattu. Jos haluamaasi casaan ei pääse, kysele omistajilta vinkkejä, monesti he ohjaavat toiseen paikkaan.

Pidä Nakeli hauskaa Kuubassa!
Minä täällä, posteljooni Petshkin. Toin teille Pörriäisen.

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #28 : 11.08.2007, 10:21:41 »
^ Kiitos tiedosta! Uskaltanemme luottaa Havannan majoitukseemme ja lähdemme siitä sitten tallaamaan ympäriinsä saarta.

Pakko se on varmaan vielä yksi espanjan kurssi vetää tässä syksyn aikana, vaikka mieli tekisi keskittyä pelkästään graduun. Tuon espanjan jatkokurssin opetus on täysin espanjaksi  :D

Elenath

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #29 : 11.08.2007, 12:41:46 »
Casa particular jossa olimme Havannassa oli ihana. Pariskunta, Caridad ja Elio, jotka sitä piti oli uskomattoman mukavia ja ystävällisiä. Ottivat asiakseen järjestää meille koko loppumatkan majoitukset tuttujen casan omistajien luota ympäri saarta. Tarjolla oli myös mielettömän hyvää ruokaa :D  Caridad on englannin, italian ja venäjän tulkki, eli huono (tai olematon) espanjan taitokaan ei ollut ongelmana. Caridadin poika asuu suomessa ja ovat senkin takia innokkaita kun pääsivät majoittamaan suomalaisia. Jos ketä kiinnostaa niin se paikka on Vedadossa osoitteessa Calle 18, no. 308 altos e/ 19 y 21 sähköposti: quinones6(at)hotmail.com

Parina kertana oli käynyt niin että olivat buukanneet casansa täyteen, mutta aina heillä oli toinen paikka valmiina mistä meille löytyi huone.. Ja vaikka huonetta ei olisikaan varattuna, niin niitä casoja on niin paljon joka kaupungissa, että varmasti löytyy joku jossa on tilaa. Jo busseja vastassa on sellainen casojen tarjoajien armeija :?

Isla bonita

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #30 : 11.08.2007, 13:46:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Elenath"
Pariskunta, Caridad ja Elio, jotka sitä piti oli uskomattoman mukavia ja ystävällisiä. Ottivat asiakseen järjestää meille koko loppumatkan majoitukset tuttujen casan omistajien luota ympäri saarta.


Olen myös ollut tuossa casassa. Kokemukset ei olleet ihan näin hyviä, vaikka ymmärrän, että toisilla on voineet olla.  :(  Varmaan oli omallakin käytöksellä osuutta asiaan, mutta silti Caridad veti hiukan ylireaktiot, kun koitin jutella Elion kanssa. Ja siirsivät mun kamat poissaollessa toiseen huoneeseen, kun tuli muita ym. Mutta avuliaita ovat ja suomenystäviä!  :)
aikkia asioita ei näe silmin

Elenath

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #31 : 11.08.2007, 14:08:55 »
^
höh, onpa outoa :shock: , meillä ei kyllä mitään ongelmia, vaikka paljon juteltiinkin molempien kanssa :)

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #32 : 11.08.2007, 18:42:09 »
Elenath: vielä piti se kysyä, että paljonko tuosta 2000 euron budjetista oli lentojen osuus? Meillä on lennot jo maksettu, eli säästää tarvitsee enää käyttöraha paikan päälle, osaisitteko suositella jotain summaa, jolla pärjäisi?

Elenath

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #33 : 11.08.2007, 19:22:13 »
Tarkkoja summia en muista, mutta n. 800€ oli lennot, eli noin 1200€ käyttörahaa. Enemmänkin toki saa kulumaan  :wink:

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #34 : 01.09.2007, 11:41:42 »
Äsken tuli juuri Travel Channelilla tunnin mittainen matkaohjelma Kuubasta. Eipä nostata matkakuumetta yhtään!  :D

Sellaista vielä mietin, että kannattaisikohan varata noita Cubanan lentoja jo valmiiksi Suomesta käsin, vai jättääkö ne sitten Kuubassa ostettaviksi.

santoz

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
kysymyksiä kuubasta
« Vastaus #35 : 13.09.2007, 22:11:40 »
Hei!
Mulla olisi suunnitteella väli-amerikaan ja kuuban reissu tammi-helmikuussa.
Osaisiko kukaan sanoa miten Kuubasta pääsee Jamaikaan?
Onko lentäminen ainoa vaihtoehto?

Kysyisin vielä tietääkö kukaan
mikä on halvin vaihtoehto päästä Meksikosta tai Guatemalasta Kuubaan? Onko tosi ettei mitään laivayhteyksiä ole.
Haluaisiko joku kertoa, joka on kierrelly väli-amerikkaa, miten on hoitanut omat lennot ja muut reitit maasta maahan. Onko paikan päällä vaikea saada lennot esim.panamasta meksikoon. :roll:
majoituksesta vielä sen verran että miten sellaisista casoista saa tietoa ja miten niihin pääsee yöpymään.

toivottavasti täältä löytyy jotain sellaista mitä matkakirjoissa ei kerrota

agarina

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #36 : 14.09.2007, 13:58:26 »
Täälläkin yksi tuleva Kuuba-tallaaja. Maaliskuun puolessavälissä lähdetään ja melkein kolme viikkoa ollaan perillä. Enempää ei tässä vaiheessa pystytä olemaan irti opiskelu- ja työkuvioista, mutta eiköhän sillä saa ainakin takaisinpaluupalon syttymään.  :wink:

Kertokaapa oma näkemyksenne Kuubaan ns. maaseudun (ja miksei suurimpien kaupunkienkin) turvallisuustilanteesta (niin hengen kuin lompakonkin). Lisäksi casa-suosituksia otetaan mielenkiinnolla vastaan. En ole mistään vielä löytänyt vastausta siihen, miten casoja varattaessa toimitaan. Jos haluaa varata casasta huoneen jo etukäteen, voiko sen maksaa vasta paikan päällä?

Nämä kysymykset tulivat mieleeni näin kaksi tuntia lentolippujen varaamisen jälkeen - olkaa varmoja, että lisää ilmaantuu!  :wink:

kekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 720
 • Dec 93 AUS
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #37 : 14.09.2007, 16:46:23 »
Kuuban casa particular -majoituksesta saa tietoa hyvistä omatoimimatkailijan matkaoppaista (uusimmat Lonely Planet, Footprint ja Moon Handbook.) Jokin noista on pakko-ostos. Internetistä tietoa myös, kannattanee aloittaa Lonely Planetin keskustelupalstan (Thorn Tree) FAQ:sta. Kysyjät osannevat sen verran englantia?

Olen varannut yhden casan etukäteen sähköpostitse. En ole koskaan maksanut etukäteen mitään varausmaksuja. Jos olet tyytyväinen käyttämääsi casaan, niin yleensä on helpointa antaa sen pitäjän varata seuraava casa toisella paikkakunnalla. Tai voihan sitä vain mennä ja etsiä vapaa casa particular paikan päällä. Jos netissä on palveluita, missä on varausmaksuja - niin niistä ei ole henkilökohtaista kokemusta. Yksi vaihtoehto on varata matkatoimiston kautta hotellihuone 2-3 ensimmäiseksi yöksi.

Turvallisuus on varsin hyvä pl. erinäiset ei-turisti-alueet Havannassa. Ryöstöjä ei tarvinne pelätä, mutta varkauksia esiintyy, lähinnä kun silmä välttää eikä niinkään taskuvarkauksia. Arvotavaroiden jättäminen laittomaan casaan on hölmöyttä.
Salud, amor y dinero - y tiempo para gozarlos.

VeraQ

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #38 : 29.09.2007, 09:56:57 »
Onko jollain kokemuksia Kuubasta lokakuussa (tarkemmin sanottuna lokakuun lopussa)? Lähinnä siitä, millaiset ovat sääolot tuohon aikaan?

Tiedän, että silloin on vielä sadekausi, tosin loppumaisillaan, mutta haluaisin tietää, mitä se tarkoittaa käytännössä Kuubassa? Sään ei tarvitsisi olla loistelias, sillä löhölomalle emme ole menossa, mutta kuitenkin kohtuullinen.

Myös hurrikaanikausi on meneillään, joten aika ei todellakaan ole paras mahdollinen, mutta se sopisi vain niin hyvin omiin aikatauluihin ja hyvä tarjouskin löytyi...

Jazz

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #39 : 02.10.2007, 21:49:03 »
tämä kysymys todennäköisesti kuuluisi "tyhmät kysymykset" osioon, mutta pistämpä tänne kuitenkin, eli jos tiedätte linkin kuuban viisumi sivuille nii pistäisittekö tänne. samoin, muittenkin karibian maiden viisumisivusto linkkejä.

kiitos jo etukäteen