Reppumatkaajan Kuuba

 (Luettu 265385 kertaa)

Libu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Re: kysymyksiä kuubasta
« Vastaus #40 : 02.10.2007, 22:25:32 »
Lainaus käyttäjältä: "santoz"
Hei!
Mulla olisi suunnitteella väli-amerikaan ja kuuban reissu tammi-helmikuussa.
Osaisiko kukaan sanoa miten Kuubasta pääsee Jamaikaan?
Onko lentäminen ainoa vaihtoehto?

Kysyisin vielä tietääkö kukaan
mikä on halvin vaihtoehto päästä Meksikosta tai Guatemalasta Kuubaan? Onko tosi ettei mitään laivayhteyksiä ole.
Haluaisiko joku kertoa, joka on kierrelly väli-amerikkaa, miten on hoitanut omat lennot ja muut reitit maasta maahan. Onko paikan päällä vaikea saada lennot esim.panamasta meksikoon. :roll:
majoituksesta vielä sen verran että miten sellaisista casoista saa tietoa ja miten niihin pääsee yöpymään.

toivottavasti täältä löytyy jotain sellaista mitä matkakirjoissa ei kerrota


Moi!

Olen lähdössä samanlaiselle reissulle, tammikuussa kiertelemään Meksikoa, Kuubaa ja Väli-Amerikkaa. Olen tutkistellut jonkin verran liikkumista maiden välillä, ja tosiaan Karibialla ei kulje reittilaivoja. Lento Cancunista Havannaan on n. 200e (1 suunta). Jamakaille on jostain syystä paljon kalliimpaa mennä. Mietin jos lentäisin sitten Havannasta San Josehen Costa Ricaan (n.200e) ja siitä Väli-Amerikan läpi takas Meksikoon.

Anniina

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 94
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #41 : 25.10.2007, 15:03:11 »
Kuuba kutsuu joulukuussa, tosin ei reppumatkalle mutta kuitenkin :D. Matkalla olemme parisen viikkoa ja tutustumme Havannaan ja Trinidadiin. Trinidadin läheltä varattiin ihan kunnon rantahotelli jossa olisi tarkoitus viettää löhölomaa. Osaako joku sanoa, minkälaiset snorklausmahdollisuudet tuolla Trinidadin lähistöllä on :?:  Ja miten kirkkaat vedet ovat joulukuussa? Trinidadissa ainakin pitäisi ilmeisesti olla ihan hyvät ilmat ja lämmintä tuolloin. Entä mitkä ovat Trinidadin must nähtävyydet :) ?

Meillä on lennot Air Francella Pariisin kautta, maksoivat 1820e/2hh meno-paluu. Ihan kohtuuhinta minusta, kun ottaa huomioon että tosiaan joulun ajasta kyse. Olemme siis myös joulun Kuubassa.

Mayito

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Arvotavarat + yksin reissaaminen
« Vastaus #42 : 01.11.2007, 00:55:07 »
Olen nuorimies ja lähdössä yksin kuubaan reppumatka mielessä. Casa particulareja käyttäneet, mihin ootte jättäny arvotavarat kuten passi, lentolippu, visa. Uskaltaako niitä jättää casoihin? Ulkoministeriö ainakin varoittaa jättämästä. Onko kokemuksia voiko hotelleista vuokrata tallelokeroita, vaikkei siellä yövykään? entä pankeista? Entä ootteko yksin matkustaneet uskaltanu meressä uidessa jättää tavarat rannalle? Pöllitäänkö kengät? Mitä muuta pitäis yksin reissatessa huomioida?

IS

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #43 : 01.11.2007, 18:02:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Isla bonita"
Lainaus käyttäjältä: "Elenath"
Pariskunta, Caridad ja Elio, jotka sitä piti oli uskomattoman mukavia ja ystävällisiä. Ottivat asiakseen järjestää meille koko loppumatkan majoitukset tuttujen casan omistajien luota ympäri saarta.


Olen myös ollut tuossa casassa. Kokemukset ei olleet ihan näin hyviä, vaikka ymmärrän, että toisilla on voineet olla.  :(  Varmaan oli omallakin käytöksellä osuutta asiaan, mutta silti Caridad veti hiukan ylireaktiot, kun koitin jutella Elion kanssa. Ja siirsivät mun kamat poissaollessa toiseen huoneeseen, kun tuli muita ym. Mutta avuliaita ovat ja suomenystäviä!  :)


Itsellenikään ei jäänyt mitenkään hyvä kuva tästä pariskunnasta. Tuo "järjestely" ja "auttaminen" tuntui olevan ihan omanedun tavoittelua ja kun se ei meille kelvannut (sanoimme että hoidamme itse) olivat aika happamia. Olisivat myös halunneet että viemme tavaraa heidän pojalleen Suomeen mutta koska meillä oli reissua useita viikkoja vielä edessä mantereen puolellakin, kieltäydyimme. Siitäkin kuulemma Caridad oli vetänyt herneen nenään.

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #44 : 07.11.2007, 10:51:15 »
Jahans, reissu se vaan lähestyy, enää puolisentoista kuukautta lähtöön!

Mites nuo turistikortit, kun olette hakeneet niitä, niin oletteko tosiaan vaan lätkäisseet jonkin hotellin nimen siihen hakemukseen? Meillä ei ole varattuna hotellia, mutta luin, että se pitää ilmoittaa, koska majoittumisinformaatio vaaditaan kaikilta Kuubaan saapuvilta.

Jos siis laitan siihen jonkin hotellin nimen, emmekä aio mennä sinne, joudutaanko vaikeuksiin?

pjetero

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #45 : 19.11.2007, 16:15:09 »
Joulukuussa tiedossa reissu Kuubaan, josta matka jatkuu muualle väliamerikkaan. Paljon kysyttävää.

Ollaan kuubassa joulukuun puolivälistä n kuukausi eteenpäin. Oon kuullut että casat olisivat tosi varattuja joulukuussa, ja niitä suositellaan varattavaksi ennalta. Kokemuksia? Onko kyse vaan jouluaatosta ja sen edeltävistä/jälkeisistä muutamista päivistä vai onko ruuhkaa jo tosiaan puolivälissä joulukuuta?

Koska tulemme olemaan jouluaattonakin casassa, ajattelimme viedä jonkin lahjan mukanamme. Lahjaideoita keskiverto kuubalaisperheelle?
Kuubaan veisi mieluusti jotain oikeasti hyödyllistä, ei kuitenkaan mitään "köyhäinavustukselta" tuntuvaa. Jotain sopivan käytännöllistä/ehkäpä jotain perinteistä suomalaista.

Edellisessä viestissä jo udeltiin sitä majoitusinfoa, joka pitää olla valmiina Kuubaan saavuttaessa, kokemuksia? Tarkistetaanko näitä mitenkään vai voiko laittaa jonkun random hotellin?
Lentomme Havannassa tosin on perillä joskus myöhään illalla/yöllä, joten ajattelimme, että voisimme oikeasti varata jonkun yöpaikan valmiiksi. Miten casojen varaaminen onnistuu suomesta käsin?

Unohtui vielä kysyä, casojen turvallisuudesta, kai ootte jättäneet kaikki passit, lentoliput ym casoihin? Jossain suositeltiin ettei jättäisi casoihin arvotavaroita, mutta kuulostaa ihmeelliseltä, että casojen omistajat kävisi anastamassa asukkiensa tavaroita.

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #46 : 19.11.2007, 17:06:43 »
Minä soitin tänään Kuuban suurlähetystöön ja kysyin tuosta majoituksen ilmoittamisesta turistikorttihakemuksessa. Olimme laittaneet siihen hotellin ja nyt tilanne muuttuikin niin, että menemme kaverimme suosittelemaan casaan. Emme tiedä vielä casan osoitetta, joten suurlähetystössä sanoivat laittavansa siihen pelkästään casa particular ja näytämme sitten maahantullessa sähköpostiä casan omistajalta, josta käy ilmi osoite.

Nyt jännätään enää sitä päästäänkö lähtemään, kun Ranskassa lakkoillaan. Joku Air Francen työntekijäosastoista on jo liittynyt tukilakkoon. Eipä ota hieman päähän, jos reissu tyssää siihen, kun ollaan sitä odotettu kohta 9 kk.

Me ajattelimme viedä casan omistajalle suomesta kertovan kirjan, mikäli vaan löydetään sellainen espanjaksi kirjoitettuna.

tinu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
matkaopaskirjat ja tanssikurssit
« Vastaus #47 : 24.11.2007, 19:15:54 »
Kuubaan reissuun lähtö on pian edessä. Tässä arvon että minkähän kirjan hankkisi. Lonely planet on tuottanut jonkin verran pettymyksiä latinalaisen amerikan suhteen, joten vähän varautuneesti suhtaudun siihen. Vaihtoehtoja on ainakin footprint ja rough guide. Onko millaisia kokemuksia näistä kirjoista?

Toinen pohdinta tällä hetkellä liittyy salsaan. Onko kokemuksia tanssikursseista? Mielessä on lähinnä muutaman päivän kestävät. Missä kaupungissa? mitä maksaa? onko ollut hyviä?

kekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 720
 • Dec 93 AUS
  • Profiili
Re: matkaopaskirjat ja tanssikurssit
« Vastaus #48 : 24.11.2007, 21:06:35 »
Lainaus käyttäjältä: "tinu"
Kuubaan reissuun lähtö on pian edessä. Tässä arvon että minkähän kirjan hankkisi. Lonely planet on tuottanut jonkin verran pettymyksiä latinalaisen amerikan suhteen, joten vähän varautuneesti suhtaudun siihen. Vaihtoehtoja on ainakin footprint ja rough guide. Onko millaisia kokemuksia näistä kirjoista?

Footprinttiä (2004) käytin vuonna 2005, voin suositella jos siitä on uudempi painos. Moon Handbooksin Cuba on vuoden vanha ja on hyvä opaskirja.
Salud, amor y dinero - y tiempo para gozarlos.

tinu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
nettikahvilat ja pyykipesu
« Vastaus #49 : 25.11.2007, 22:37:45 »
Kaikkia kysymyksiä tulee tässä mieleen matkaa suunnitellessani.

On siellä Kuubassa millainen tilanne nettikahviloiden suhteen? löytyykö niitä hyvin ja onko ne minkä hintaisia?

Mites pyykin pesettäminen luonnistuu? onko casa particulareissa pyykkäyspalveluita? vai mahdollisesti kaupungilla pesuloita?

Tässä kun olen kuubaa tutkinut, niin monet näyttävät sanovan että siellä ei ole juuri tavaraa myynnissä. Eli onkohan niin että tältä reissulta en saa ostettua uusia halpoja silmälaseja?

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #50 : 26.11.2007, 09:02:43 »
Mulla on muuten ollut lainassa tuo Lonely Planetin uusin Kuuba painos ja mun mielestä se on ollut ihan ok. Saan torstaina lainaan Discoveryn (?) oppaan, joten voin esittää vertailuja niiden kahden välillä.

Meidän reittisuunnitelma on nyt muotoutunut seuraavaksi:

Eka kaksi yötä Havannassa, sitten neljäksi päiväksi Isla de la Juventudille rentoutumaan. Takaisin Havannaan päiväksi ja sitten lähtö Santiago de Cubaan, josta käydään ensin Guantanamossa ja Baracoassa. Santiago de Cubasta jatkamme Holguiniin, jossa oleillaan muutama päivä. Holguinista sitten lähdetään päryyttelemään bussilla kohti Havannaa ja pysähdellään matkan varrella niissä kaupungeissa mitkä sattuvat kiinnostamaan.

Niin ja voisin tosiaan veikata, että silmälaseja ei Kuubasta edullisesti löydy.
Kun päästään takaisin Havannaan, niin katsotaan jääkö aikaa vielä poiketa Viñalesissa. Aikaa on siis kolme viikkoa ja matkat isla de la juventudille ja santiago de cubaan taitetaan lentäen ajan säästämiseksi.

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #51 : 30.11.2007, 08:42:03 »
Eilen sain tuon Discoveryn Kuuba oppaan ja sillä ei kyllä paljoa tee. Ihan kivoja kuvia siinä on ja mukavasti kerrottu Kuuban historialliset vaiheet, mutta varsinainen matkustaminen maassa jää vähemmälle. Plussaa kartoista, jotka oli mielestäni parempia kuin Lonely Planetissa. Muuten LP kyllä pieksee mennen tullen tietopaketillaan Discoveryn oppaan.

Iiris_Hoo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #52 : 20.12.2007, 16:12:42 »
Olen pidemmän aikaa tähyillyt halpoja lentoja Kuubaan, vaikka lähtöä suunnitellaan vasta ensi jouluksi. Air Francen lennot ovat halvimmillaan n. 900 euroa - vai oletteko löytäneet jostain tämän alle? Mielellään siis ei Aeroflotia. :)

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #53 : 08.01.2008, 21:45:09 »
Kuuban reissu on reissattu ja oli kyllä melkoinen matka, jotten sanoisi.

Meidän lennot maksoivat 500 euroa/hlö, en tiedä mihin kampanjaan osuin, kun helmikuun lopussa varasin lennot. Liput olivat nimittäin Air Francen Affairs-luokkaan ja matkustaminen sujui kovin vaivatta. Matkatavarat jäivät luonnollisesti CDG:lle, ja oltiin pari päivää ilman. Onneksi pakattiin välttämättömät mukaan käsimatkatavaroihin.

Paikoista tykättiin eniten Isla de la Juventudista ja Santiago de Cubasta. Holguin oli kyllä melkoinen mesta tuhansine kärpäsineen. Trinidad aivan liian turistimesta ja Havanna oli ihan jees. Kunhan joudan, voin kirjoitella casa-suosituksia myöhemmin.

agarina

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #54 : 12.01.2008, 13:45:07 »
Voisiko joku vähän kertoilla tuosta jo useaan kertaan kysellystä arvotavaroiden säilyttämisestä. Mitä uskaltaa jättää minnekin, mitä uskaltaa kantaa mukanaan, saako hotelleista/pankeista vuokrattua säilytyslokeroita?

Ja CDG:stä sen verran, että se on etukäteen ajateltuna matkan hirvittävin osio. Meillä on mennessä puolentoista tunnin ja tullessa viidenkymmenen minuutin vaihtoaika. Tullessa varmasti joko tavarat tai ihmiset jää kentälle, mutta menomatkalla toivoisin kaiken sujuvan. Arvelen matkatavaroiden löytävän meidät jokseenkin helpommin Suomesta kuin Kuubasta, eikä kentälle jääminen reissun jälkeen ole maailmanloppu. Mitä arvelette, riittääkö puolitoista tuntia?

agarina

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #55 : 12.01.2008, 14:01:55 »
Sellainenkin kysymys vielä (kyselen tätä joka paikassa, koska tarvitsisin vastauksen pikapuolin), että millaista reittiä olette Kuubaan lentäneet? Meillä on reitti Hki-Pariisi-Havanna, ja kysymykseni tälle reitille on se, saako matkatavarat lähtemään suoraan Helsingistä Havannaan, vai pitääkö ne poimia Pariisissa ja chekata uudelleen? Silloin tulee ongelmia keritä lennolle jo mennessä, epäilen.

Edit. Tiukan opastuksen seurauksena löysin jo etsimäni tiedon.

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #56 : 12.01.2008, 14:50:36 »
Me jätettiin huoletta casoihin arvotavarat. Ei nyt ihan esille kuitenkaan, vähän jemmailtiin niitä rinkkoihin ja pakattiin esim. vaatteen sisään. Kannattaa aina laskea tarkkaan ne rahat, mitä jättää casaan, jotta voi olla varma, ettei mitään ole hävinnyt.  Casan omistajat itse varoittivat ottamasta kaikkea omaisuutta, esim. passia ja turistikorttia mukaan rannalle, koska siellä on monia ryöstetty. Casat olivat hyvin turvallisen tuntuisia, ja mikäli casoilla on lisenssi, eivät he mitä todennäköisimmin halua vaarantaa lisenssiään varastamalla turisteilta ja muita kuin rekisteröityjä casoja ei edes suositella.

No noista vaihdoista CDG:lla. Ei ehdi matkatavarat mitä todennäköisimmin. Meillä jäi mennen tullen. Lennätte varmaan samalla Finnar/Air France codeshare-lennolla kuin mekin, lähtö Helsingistä klo 9:25 ja Pariisista kohti Havannaa 13:30?

Meidän tavarat ei ehtineet ja oltiin Havannassa pari päivää ilman matkatavaroita. Kaupassa käynti Havannassa on taidetta, koska suurin piirtein joka tuote myydään omassa puodissaan ja niihin saa jonottaa. Pakatkaa käsimatkatavaroihin siis varuiksi ainakin hammasharjat ja -tahna, hiusharja/kampa, suihkusaippua, pienet shampoot ja hoitoaineet, vartalovoidetta ja vaihtovaatteet, opaskirja ym, mitä nyt kukin pitää tarpeellisena.

Mulla oli varvastossut käsimatkatavaroissa ja ne oli erittäin tarpeelliset. Muistakaa EU:n alueella nesterajoitukset, eli kaikki käsimatkiksiin tulevat nesteet pitää mahtua siihen minigrip-pussiin ja olla tilavuudeltaan alle 100 ml. Tämä myös takaisin tultaessa eli jos ostatte rommia, laittakaa menemään ruumaan, koska käsimatkatavaroista ne heitetään pois Pariisissa, kun vaihdatte Helsingin koneeseen. Itse olin fiksu, mutta muutama suomalainen joutui pullonsa jättämään.

Virkalija selvittää teidän matkatavarat Helsingissä jo Havannaan asti ja mitä todennäköisimmin myös checkaa teidät Pariisi-Havanna väliselle lennollekin. Sama juttu, kun lähdette Havannasta. Meidät ainakin selvitettiin ilman mitään pyyntöjä eikä tarvinnut käydä tiskillä Pariisissa lainkaan, käveltiin vaan terminaalista toiseen.

Jos matkatavarat jää, muistakaa hyökätä heti Lost and Found tiskille Jose Martilla, älkääkä antako yhdenkään kuubalaisen etuilla. Ne meinaan etuilee surutta joka paikassa muutenkin  :wink:

ramses

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 77
  • Profiili
  • www.easy-rider.fi
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #57 : 12.01.2008, 16:21:37 »
Lainaus
Jos matkatavarat jää, muistakaa hyökätä heti Lost and Found tiskille Jose Martilla, älkääkä antako yhdenkään kuubalaisen etuilla. Ne meinaan etuilee surutta joka paikassa muutenkin
Kuubassa jonottaminen on hiottu viimeisenpäälle sujuvaksi, jonossa täytyy vain ilmottautua viimeiseksi ja jonottaa niin kauan, että tulee uusi viimeinen. Sen jälkeen voi lähteä vaikka ilmoittautumaan johonkin muuhun jonoon viimeiseksi. ...jonoja ja jonottajia riittää :D
Lyhyeltä näyttävä jono voi olla illusio ja kun jonottajat sitten palaavat omalle paikalleen, näyttää se varmasti etuilulta. Etuilua ja kiilausta on tietysti ihan oikeastikin, sitä en epäile.

kekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 720
 • Dec 93 AUS
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #58 : 12.01.2008, 23:34:36 »
Lennoilla HEL-CDG-HAV matkatavarat ovat ehtineet kaksi kertaa (kahdesta kerrasta), ja takaisin tullessa molemmat kerroilla myöhästyneet (eli taksi toi ruumaan tsekatun laukun kotiin seuraavana päivänä.)
Salud, amor y dinero - y tiempo para gozarlos.

nailon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 335
  • Profiili
Reppumatkaajan Kuuba
« Vastaus #59 : 13.01.2008, 12:34:07 »
Me jätettiin kans arvotavaroita huoletta casoihin. Järkeiltiin että ei ole casan omistajien edun mukaista joutua tekemisiin poliisin kanssa, casoja suljetaan varmaan vähemmästäkin. Mutta tervettä järkeä kun käyttää niin eiköhän se siitä!

Ja Trinidadiin joku oli menossa, siellä on sellanen mahtava ulkoilmabaari nimeltä Casa de la Musica (muistaakseni), siellä on livemusiikkia ja aika mahtavat pileet, suosittelen! Vanha kaupunki oli muutenkin näkemisen arvoinen.

Lisäys: Ai niin ja juu, ei myydä tavaraa hirveesti, silmälasit saat unohtaa! Viñalesiin kannattaa poiketa, ihana laakso! Pyykin pesetys, usein myös kuivaus ja silitys onnistui casoissa, ja kerran myös rankkasateen sattuessa ripustin pyykit ulos, ikinä ei oo pyykit ollu niin raikkaita!;D Nettikahviloita on ja niihin pitää aina (?) ostaa tunnin kestävä kortti jonka voi käyttää useammissa erissä ja maksaa 6$!! Ja nettiyhteys pätkii.

Luksushotellialueiden palveluista en osaa sanoa mitään...
"En tahtoisi olla yksi heistä.
Tahdon olla vapaa, ja hengittää havun tuoksua.
Täällä olen kuin vanki, lähden Kuusamoon."
Danny, Kuusamo