Azerbaidzan, Baku

 (Luettu 50776 kertaa)

michelin

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 64
  • Profiili
Azerbaidzan, Baku
« : 21.01.2007, 03:04:37 »
Tällainen kohde kiinnostaisi ja vanhassa ketjussa missä löyty vähän Armeniaa ja Georgiaa niin fishbone oli muutamalla sanalla kommentoinut myös Azerbaidzania.
Kuitenkin kiinnostaisi pelkästään Azerbaidzan ja pistän nyt oman ketjun sille.

Tässä muutama kysymys kohteeseen liittyen, Fishbone tai joku muu auttakaa;

A) Mikä on kohtuuhinta tuonne pelkistä lennoista, (200EUR?, 300EUR? tai enemmän..) kohdetta ei esiinny ihan joka päivä lehdessä :)
B) Onko Baku paikka missä viihtyisi tai kannattaako lähteä liikkumaan muualle myös? Jos, niin mihin?
C) Onko kokemuksia majoituksesta Bakussa? Jos ottaa pelkät lennot niin onko hankalaa etsiä paikan päältä majoitusta kohtuulliseen hintaan? Ehdotuksia paikoista otetaan myös vastaan.
D) Turvallisuus; mielipiteitä jos lähtee yksin, onko järkevää? Oliko Azerbaidzanissa turvaton olo vai ihan ok liikkua?
E) Olenko ymmärtänyt oikein; viisumin saa Bakun lentokentällä eli ennakkoon ei tarvi tehdä tähän asiaan liittyen mitään?

Melankolia

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 101
  • Profiili
Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #1 : 21.01.2007, 16:53:27 »
En osaa muihin kysymyksiisi vastata, mutta viisumin saa kyllä kentältä, ei siitä etukäteen tarvi huolehtia muuta kuin että ottaa kuvat mukaan. Halvin meno-paluu mitä Lontoosta Bakuun löytyi reilu vuosi sitten, oli yli 300e. Tarjouksista voi varmaan löytää halvempia, enkä tiedä onko Suomesta sinne lentäminen halvempaa vai kalliimpaa :)

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 217
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Re: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #2 : 21.01.2007, 22:51:12 »
Oho! Jos joku kerta haluaa täällä Aasia-osiossa kysellä jostain muustakin, kuin Thaimaan hintatasosta tai eri saarille menosta, niin tokihan jeesin on ansainnut. Eli aloitetaan:
Lainaus käyttäjältä: "michelin"
A) Mikä on kohtuuhinta tuonne pelkistä lennoista, (200EUR?, 300EUR? tai enemmän..) kohdetta ei esiinny ihan joka päivä lehdessä :)

Niin se mikä sitten on kohtuullinen hinta pitää jokaisen itse päättää. Itse maksoin snadisti vajaa 400e Helsinki-Riika-Baku//Tbilisi-Riika-Baku lennoista. Sillon kun idean matkaan keksin, niin halvimmillaan lennot olisi saanut reitityksellä Tallinna-Riika-Baku//Tbilisi-Riika-Tallinna hintaan ~270e. Mutta kun taas kerran en vaan saanut aikaan varailla lippuja ajoissa, niin Tallinnasta alkavien lentojen hinnat pompsahti taivaisiin, ja suoraa Helsingistä lähteminen tuli silloin huomattavasti halvemmaksi.
Lainaus käyttäjältä: "michelin"
B) Onko Baku paikka missä viihtyisi tai kannattaako lähteä liikkumaan muualle myös? Jos, niin mihin?

Baku on ihan kiva kaupunki, mutta ei sillä kyllä sinällänsä ole matkaajalle pitkäksi aikaa oikein mitään annettavaa, enkä oikein missään vaiheessa keksinyt mitä näkemistä siellä olisi. Vanhassa kaupungissa oli jonkinlainen muinainen temppeli, mutta parhaaksi ajanvietteeksi silti muodostui vaan istuskelu, eli ihmisten ja elämänmenon tarkkailu.

Mutta jos Azereihin on menemässä, niin ehdottomasti suosittelen Azereiden ainoaan turistikohteeseen Şǝkiin (Shäkiin) matkaamista. Mutta koska olen laiska ja tästäkin jo erääseen toiseen paikkaan kirjoittanut, niin copy-pastean koko (lyhyen) kirjoitukseni Shäkistä tähän:

Shäki on pieni ja viehättävä vuoristokylä noin 7h bussimatkan päässä Azerbaidzanin pääkaupungista Bakusta. Shäki on ollut tunnettu pysähdyspaikka jo silkkitien aikoihin ja se oliki vielä Neuvostoliiton aikana NL:n silkintuotannon keskus; NL:n romahdettua tuotanto loppui kuitenkin liki kokonaan. Silkin ohella tämä noin 63 000 ihmisen pikkukaupunki on tunnettu myös halvastaan ja ympäri Azerbaidzania myydään, varmasti maistamisen arvoista, Shäkin halvaa. Shäki on myös Azerbaidzanin turismin keskus, jonne paikalliset saattavat lähteä viettämään viikonloppuja tai hääjuhlia. Mutta älä anna paikallisen turistikeskuksen tittelin hämätä itseäsi, et varmastikkaan tule tapaamaan paria hassua ulkomaalaista turistia enempää, edes parhaimpana turistisesonkina.

Shäkin nähtävyyksistä voisin mainita kaupungin ylärinteessä sijaitsevan vanhan linnoituksen, jossa muurien suojassa sijaitsee muun muassa 1700-luvulla rakennettu Khan'in palatsi. Tämä lasimosaiikkinen palatsi on loppujen lopuksi suhteellisen hämmentävän pieni ollakseen viimeisen Khan'in palatsi, mutta varmasti vierailemisen arvoinen kaikessa värikkäässä kauneudessaan.

Toinen Shäkin nähtävyyksistä on myös suositeltava majapaikka; Caravanserai hotelli on jo yksistään riittävä syy matkustaa Shäkiin. Tämä kiviholvinen hotelli vuoristomaisemilla lienee ehdottomasti yksi hintasuhteeltaan parhaita majapaikkoja koko maailmassa. 2hh hinnat alkavat $20 ja päättyvät $80 sviitteihin. Tämä paikka saattaa olla joskus isoimpien hääjuhlien aikaan suhteellisen täysi ja etukäteen varaamista kannattaa miettiä ainakin kesäviikonloppuisin. Mutta vaikka niin ikävästi kävisikin, että majapaikkaa ei täältä löydy, niin hotelli kannattaa käydä kuitenkin silti tutkailemassa ja istahtaa hotellin azeri-teetupaan nauttimaan teestä ja muista tarjoiluista.Lainaus käyttäjältä: "michelin"
C) Onko kokemuksia majoituksesta Bakussa? Jos ottaa pelkät lennot niin onko hankalaa etsiä paikan päältä majoitusta kohtuulliseen hintaan? Ehdotuksia paikoista otetaan myös vastaan.

Majapaikkoja pitäisi Bakustakin löytyä kaikista hintaluokista, mutta niistä en osaa valitettavasti sanoa juuri mitään, koska itse nukuin kiskurihintaisessa (100$/1-2hh) pikkuhotellissa. Pääsääntöisesti kai länsimaalaisin standardien mukaan siistit hotellit Bakussa on kuitenkin suhteellisen kalliita, koska liki 100% matkailijoista on työmatkalla ja majoitus ei täten mene omasta pussista. Mutta jos aito Neukkulatyyli ei pelota, niin halvimmillaan majoitus irronnee alle 10e/yö.

Lainaus käyttäjältä: "michelin"
D) Turvallisuus; mielipiteitä jos lähtee yksin, onko järkevää? Oliko Azerbaidzanissa turvaton olo vai ihan ok liikkua?

Missään vaiheessa Azereissa en tuntenut oloani sinällänsä turvattomaksi tai uhatuksi (toisin kuin Georgian puolella ajoin). Aluksi hieman ihmetytti paikallisten täysin peittelemätön ja järkähtämätön tuijotus (todella moni kääntyi vielä perään katsomaan), mutta tähän taisi lopulta olla syynä korvakorut, jotka nyt ehkä ottaisin pois, jos paikalle menisin.

Bakussa minulla kylläkin oli suuren osan ajasta paikallinen opas (hospitalityclubin kautta), jonka mukana olo auttoi moniin asioihin; kyseinen henkilö oli duunissa hotellissani ja se oli syy miksi majoituin 100 taalan hintaiseen ökymestaan. Mutta esim. kun metrolla matkasimme, niin ylhäällä tehtiin pintapuolinen turvatarkastus ja tarkastaja vielä siunaili, että onkohan nyt ihan järkevää, että länkkäri menee metroon; minulle ei kuitenkaan koskaan selvinnyt, että miksei se olisi ollut turvallista. Ja vaikkapa bussilippujen hankiminen Shäkiin olisi ollut varmasti monimutkaisempaa (ja kalliimpaan) ilman paikallista, koska varsinkin Bakussa tuntui olevat ajoittain pientä länkkärilisää hinnoissa, tai lähinnä sitä, että vaihtorahoja ei aina saanut takaisin.

Ja se pitää sanoa, että englantia ei sitten juurikaan puhuta (koulutettua nuorisoa lukuunottamatta, joka tuollakin tuntui sitä osaavan). Eli jos azeri ei taivu, niin turkilla pääsee jo todella pitkälle, kuin myös edes venäjän alkeilla.

Lainaus käyttäjältä: "michelin"
E) Olenko ymmärtänyt oikein; viisumin saa Bakun lentokentällä eli ennakkoon ei tarvi tehdä tähän asiaan liittyen mitään?

Juu, Bakun lentokenttä on ainoa paikka josta saat "rajalta" Azerbaidzanin viisumin. Ja kuulemma ihan oikeasti kannattaisi myöskin jaksaa täyttää se tulliselvityslomake arvokkaista tavaroista, koska lähtiessä sitä saatetaan vaatia. Minulla ei sitä ollut, ihan siitä syystä etten jaksanut alkaa sitä värkkäämään, mutta en tiedä oliko se idioottimaista tulella leikkimistä ja läjä hyvää onnea, ettei sitä kyselty.

Pienenä vinkkinä Azereihin matkaavalle annan sen, että Georgia-Azer-Armenia LP:n voit huoletta jättää ostamatta, ja satsata suoraa Trailblazer Azerbaijaniin, koska siinä on varmasti kaikki, mitä Azereista matkaajan tarvitsee tietää!

Jos nyt jäi vielä jotain jäi mieltä kaivertamaan, niin kysy ihmeessä pois. Ja kyllä, minä meinaan ainakin vielä joskus matkustaa uudelleen Azereihin, ja mieluummin nyt vielä ennen kuin sinnekkin alkaa isommat turistimassat tietään löytämään!

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #3 : 22.01.2007, 15:03:44 »
Taallakin taristaan matkakuumeesta (vaikka tien paalla ollaankin).  

Itse kiinnostuin jalleen kerran Azerbaidzhanista, kun nain BBC Worldilla dokumentin presidentinvaaleista maassa viime vuonna. Toisin kuin Serbiassa, Georgiassa ja Ukrainassa demokratiaa ajanut oppositio ei syrjayttanyt itsevaltaista presidenttia.

Dokumentti oli valtavan mielenkiintoinen kuvaus maailmanpolitiikasta. Siina missa USA syyti rahaa Serbian, Georgian ja Ukrainan oppositiolle, mika mahdollisti kansannousun naissa maissa, Azerbaidzanin oppositio ei saanut sentin senttia USA:lta. Kansainvaliset vaalitarkkailijat raportoivat useita rikkomuksia aantenlaskussa. Dokumentti paattyi uutiskuvaan, jossa Azerbaidzanissa vallassa pysynyt presidentti vieraili Valkoisessa talossa kuukausi vaalien jalkeen. Ja Azerbaidzanhan on merkittava oljyntuottaja...

Sori, ei mitaan kaytannon matkustustietoa, mutta pitipa paasta tamakin kertomaan.

michelin

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 64
  • Profiili
Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #4 : 23.01.2007, 08:23:01 »
Kiitos näistä, kysymyksiä tulee varmasti lisää kun/jos matka tulee varattua.

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #5 : 24.01.2007, 12:23:31 »
Siinähän noita vastauksia oli, mutta jostain syystä takseja ei mainittu.

10000 manatia (vuonna 2003 noin 2 euroa) ihan mihin tahansa keskustan alueella. Ja takseja oli ihan joka nurkassa ja kova kilpailu asiakkaista. Jos on tiukemmalla budjetilla, niin tinkimisen varaakin varmasti olisi.

Itse tyydyin tuohon hintaan, koska miksi pitäisi alihintaakaan maksaa. Englantia kuskit eivät tosiaan osanneet, mutta homma hoitui sanomalla "sirwan ok?" (10k setelin nimi paikalliseksi, enpä nyt muista mistä nimi tulee, kenties setelissä olevasta kuvasta)

Sanotaan vielä turvallisuudesta, koska se on kuitenkin niin yksilöllistä. Kertaakaan en tuntenut oloani mitenkään turvattomaksi, vaikka myös yöllä tuli yksin liikuttua. Poliiseja oli melkein yhtä paljon kuin taksikuskeja, mutta heistäkään ei mitään ongelmaa aiheutunut.

CVNS94

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • MSN Messenger - jari_ala-aho@hotmail.com
  • Profiili
Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #6 : 24.01.2007, 17:19:36 »
Suunnitteilla on tuollainen reissu Bakuun! Kaikki informaatio on tervetullutta.

http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=13271

mpasanen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • http://koti.phnet.fi/pasanma/
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #7 : 24.03.2009, 20:04:50 »
Kesän 2008 tunnelmia. Matkakirjareitti Kaukasuksella ja keski-Aasiassa on niin turistisoitunut, että päätin viettää kuukauden pelkästään Azerbaidzanissa ja katsoa mitä löytyy. Ja kyllä löytyy!

B)
Hinnat ovat ihka aitoja turistihintoja ja vieläpä hävyttömimmästä päästä. Älä mene rantabulevardille teetä juomaan. Maan tapa on ottaa länkkäriltä rahat pois.
Baku ei sinänsä ole kovin viihtyisä paikka. Autoja, pakokaasua, baareissa miehiä (ja venäläisiä maksunaisia). Vanhoja ja uudempia vanhan näköisiä rakennuksia toki on, mutta ne on nopeasti ihmetelty. Jos lähdet katsomaan "laivojen hautausmaata" niemen kärjen saarelle, ota viinipullo, punainen ruusu ja viltti mukaan. Istu öljyn tahrimalle hiekalle ja hae kontrastia.

Siis pois vaan Bakusta, halvemman ja kauniimman elämän perään. Kotimajoitus on kohtuu halpaa ja sitä kautta pääsee käsiksi paikalliseen kotiruokaan.
Sheki, Saki on ok, vaikka hotellit olettavat turistin olevan öljymiljonääri. Torille kannattaa mennä. Itse majailin lähikylässä nimeltään Kis, jossa on orttodoksikirkko (!) ja sen vieressä majoitusta. Sinne vaan! Mukavia ihmisiä ja hinta neuvoteltavissa. Homma hoituu englanniksi.

Parasta eloa löysin kuitenkin venäläisten asuttamasta kylästä nimeltään Ivanovka. Sitä ei taida Lonely Planetista löytyä, mikä on hyvä. Kaupoista löytyy viinipulloja, jotka on valmistettu tuossa kylässä.

Kylä elää ihka aitoa 50-lukua. Hiekkateitä, kyläkauppa, venäläismallisia puutaloja ja pienistä ikkunaruuduista kasattuja, neuvostoliitonsinisellä maalattuja verantoja. Naiset ovat Naisia ja miehet maatöiden jäljiltä lihaksikkaita. Idyllisempää auringonlaskua en ole nähnyt, ikinä!

Ainut huono puoli on, että kylään ei oikein ole kulkuyhteyksiä ilman omaa autoa tai taksikyytiä... ja että kylässä ei ole hotellia ollenkaan. Siellä kun ei turisteja, tai edes azerbaitzanilaisia taida näkyä. Kylästä on suora näköyhteys siihen suureen tutkaan, jota Venäjä tarjosi Naton käyttöön, ettei tarvitsisi rakentaa ohjuspuolustusjärjestelmiä Puolaan ja Tsekkeihin. Tämä aiheuttaa sen, että jokainen vieras on potentiaalinen vakooja. En ehtinyt edes majapaikkaa saada, ennen kuin poliisit (ne kylän ainoat azerit) tulivat, pitkään jututtivat ja veivät passin vuorokaudeksi. Niin, Azerbaidzanin poliisi on aika KGB! Kävivät vielä pari kertaa tsekkaamassa toimintaani. Käsipäivää tällä kertaa. :)

Lahic on hyvinkin katsomisen arvoinen paikka, erityisesti jos jalka kantaa läheisille kukkuloille. Majoitu Turisti-infon pitäjän kotona, niin säästyt pahimmalta vedätykseltä. Mies on oikeasti hyvä ihminen, äidinkielen- ja kirjallisuuden ope ja taitaa englantia niin, että homma hoituu. Kohtele hyvin!.. ja sano terveisiä Markulta. :)


C)
Bakun reppumatkaajien keskus on piilossa Bakun vanhan kaupungin kujalla. Hostelli on oikeasti piilossa, sillä jos viranomaiset sen löytävät, joku tulee heti osingoille. Eihän hostelli varsinaisesti salaisuus ole, mutta piilossa kuitenkin. 1000 Camels Hostel kerää paljon reppullisia, jotka kertovat mitä kannattaa nähdä. Baxlul auttaa, jos pyydät apua. Sano sinnekin terveisiä Markulta!

D)
Humalainen on miljoonakaupungissa aina vaarassa. Selvin päin keskusta-Baku on hyvin turvallinen paikka. Yksin reissasin, eikä kertaakaan tullut uhattu olo, vaikka silmät pidin auki. Poliisi on se, joka ongelmia voi aiheuttaa. Ne ei oikein vielä ymmärrä turismin päälle.

E)
Viisumin saa lentokentältä (2008) ja maksaa liikaa. Periaatteessa tämä viisumi on vissiin kahden viikon viisumi. Rahalla, siis virkailijan tiukasti vaatimalla lahjuksella, sain kuukauden viisumin. En suosittele tätä menetelmää. Virkailija ei vain jättänyt vaihtoehtoja. Viisumiluukku on muuten aamuyöstä kiinni, mutta aukesi kummasti noilla dollareilla.. Eli, hommaa viisumi etukäteen!

Markku
------

Almost gone!

anzilla

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #8 : 02.04.2009, 23:23:20 »
osaako joku kertoo tän hetken tilanteita...

eli, semmonen reissu ois suunnitteilla et venäjän kautta bakuun, junalla ensteks jonnekkin mutta minne..?

a) sochiin ja siitä lautalla batumiin georgiaan ja siitä juna/bussi bakuun
b) suora juna moskovasta bakuun, mut ymmärtääkseni kun en omaa vanhan neuvostoliiton alueen passia rajaa on turha näin ylittää.?
c) mikähän ois hyvä??


Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #9 : 04.04.2009, 02:18:03 »
b) suora juna moskovasta bakuun, mut ymmärtääkseni kun en omaa vanhan neuvostoliiton alueen passia rajaa on turha näin ylittää.?
Muistelisin, että Venäjän ja Azerbaidzanin välisen maarajan ylittäminen ei onnistu kuin paikallisilta, eli kannattaa todella tarkistaa etukäteen, jos tuota reittiä aiot kokeilla. Junasta ulos lentäminen Dagestanissa ei ainakaan minua houkuttelisi.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Artjom

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #10 : 04.04.2009, 07:02:10 »
osaako joku kertoo tän hetken tilanteita...

eli, semmonen reissu ois suunnitteilla et venäjän kautta bakuun, junalla ensteks jonnekkin mutta minne..?

a) sochiin ja siitä lautalla batumiin georgiaan ja siitä juna/bussi bakuun
b) suora juna moskovasta bakuun, mut ymmärtääkseni kun en omaa vanhan neuvostoliiton alueen passia rajaa on turha näin ylittää.?
c) mikähän ois hyvä??Jos tilanne ei ole viime aikoina muuttunut (miksi olisi?) niin ainoa vaihtoehto lienee lentäminen tai lautta Sochista Turkin Trabzoniin. Toki Kazakstanista (Aktau?) päässee myös lautalla Bakuun. Venäjän ja Georgian välillä ei käsittääkseni ole viime vuosina enää kulkenut matkustajaliikennettä (pl lentäminen).

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #11 : 17.04.2009, 23:25:48 »

eli, semmonen reissu ois suunnitteilla et venäjän kautta bakuunHuoh.

Maailma on taynna kauniita, ihania kohteita. Miksi joku haluaa ehdoin tahdoin Azerbaijaniin?  Eksotiikanko takia? Maailma on taynna eksoottisia ja kauniita, ihania kohteita.

"En ole koskaan tavannut yhtaan matkaajaa, joka olisi tykannyt Azerbaijanista", sanoi eras alueella pitkaan reissanut matkaaja. Azerbaijan saattaa hyvinkin olla maailman vahiten pidetty maa.

Edmundo

 • Moderaattori
 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 735
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #12 : 18.04.2009, 21:01:29 »
Huoh.

Maailma on taynna kauniita, ihania kohteita. Miksi joku haluaa ehdoin tahdoin Azerbaijaniin?  Eksotiikanko takia? Maailma on taynna eksoottisia ja kauniita, ihania kohteita.

"En ole koskaan tavannut yhtaan matkaajaa, joka olisi tykannyt Azerbaijanista", sanoi eras alueella pitkaan reissanut matkaaja. Azerbaijan saattaa hyvinkin olla maailman vahiten pidetty maa.

Azerit-Suomi-matsi nyt on ainakin äärimmäisen hyvä syy tuonne vaivautua.

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #13 : 21.04.2009, 23:38:09 »
Johan on taas superträvellerit vauhdissa, ei voi kuin mitä ikinä pyöritellä päätään.

Baku on mahtava kohde ja hyvinkin eksoottinen. Lähinnä säälittävää tämmöinen jonkun maan inhoaminen.

Saksa on paska maa? Tai ehkä me ei tykätä Ruotsista.

Drahia

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #14 : 27.04.2009, 02:33:50 »
Baku kiinnostais! Tai no, ei sinänsä pelkkä Baku, vaan koko Azerbaidzan.

Mutta mikäs olisi paras ajankohta matkustaa, jos ei kestä liiallista kuumuutta/kosteutta (sais olla max +35 astetta)?

Ja minkälainen maa Azerbaidzan on henkilölle, joka helposti kärsii matkapahoinvoinnista (johon lääkkeetkään ei aina auta..), eli millainen on teiden kunto? Ja mites junat, pääseekö niillä hyvin liikkumaan?

Air Balticilla olis sopivanhintaisia lentoja tuonne... Kiinnostus heräsi kun selailin tätä sivustoa: http://www.kulttuurisilta.fi

kims1500

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 377
 • Дзержинск, Город Шахтеров!! :*
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #15 : 01.12.2009, 13:30:53 »
Eilenillalla (30.11.09) tuli ykkoselta dokumentti mielenkiintoisesta Kaspianmeren kareille Stalinin aikana rakennetusta oljy''kaupungista''. Kyseinen mesta sijaitsee siis n.50 kilsaa rannikolta ja sinne on rakennettu jopa 9-kerroksisia taloja oljytyolaisille. Siis meren ja karien paalle. Ohjelmassa vihjailtiin etta oljy alkaa kayda vahiin joten paikka voisi tulevaisuudessa toimia vaikka turistikohteena. Olisi varmasti erikoinen kohde visiteerata. Nimeltaan tuo mesta on Neftjanie Kamni (Нефтяные Камни). Jokohan sinne paasisi?  ???
Go Shahtar!!!!!!!!!!!!

Juhna

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • MSN Messenger - juhna313@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #16 : 08.11.2011, 01:22:32 »
Olen suunnittelemassa matkaa Bakuun ensi tammikuussa, olisko kellään kokemuksia talvisesta Bakusta? ja olisi kiva saada tieto paljonko viisumi maksaa ja mitä kautta se olisi helpoin hankkia kun olen lukenut että lentokentältä ei saisi enään hommattua viisumia?

Bird

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 123
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #17 : 30.12.2011, 06:34:22 »
Ja uppista!

Azerin visaahan ei ole enää syksyn 2010 jälkeen saanut Bakun lentokentältä. Ja maallahan ei ole Suomessa lähetystöä, joten ainakin UM neuvoo kääntymään maan Tukholmassa sijaitsevan suurlähetystön puoleen. Kaipa sen visan saa sieltä sitten, mutta toisaalta esimerkiksi naapurimaan Armenian viisumin saanee hankittua jopa suoraan netistä eli "hieman" käytännön eroja on.

Eli jos/kun joku on Azerbaidzhanissa yhä päässyt käymään, niin tarinaa ja vinkkejä eetteriin, kiitos!

Freewheeler

 • Reissaaja
 • Viestejä: 49
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #18 : 30.12.2011, 10:25:20 »
Ja uppista!

Azerin visaahan ei ole enää syksyn 2010 jälkeen saanut Bakun lentokentältä. Ja maallahan ei ole Suomessa lähetystöä, joten ainakin UM neuvoo kääntymään maan Tukholmassa sijaitsevan suurlähetystön puoleen. Kaipa sen visan saa sieltä sitten, mutta toisaalta esimerkiksi naapurimaan Armenian viisumin saanee hankittua jopa suoraan netistä eli "hieman" käytännön eroja on.

Eli jos/kun joku on Azerbaidzhanissa yhä päässyt käymään, niin tarinaa ja vinkkejä eetteriin, kiitos!

Mä matkustin Azerbaidzaniin keväällä 2011 Pietarista. Ainakin Azerbaidzanin Pietarin konsulaatti vaati hakemuksen liitteeksi valtion hyväksymän matkatoimiston kutsukirjeen. Sen tilasin azerbaijan24.com:sta, mutta löytyyhän niitä googlettamalla muitakin firmoja. Itse viisumihakemuksen käsittely kesti vain 3-4 päivää, mutta hintaa tuli, kun kutsukin lasketaan mukaan, lähemmäs 100 euroa.

marsuo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #19 : 28.01.2013, 22:04:26 »
Täällä ei hirveästi matkakokemuksia Azerbaidzanista ole joten kirjoitetaan nyt jotain..
Matkustin Azerbaidzaniin viime elokuussa. Olimme siellä reilun viikon ja matka meni niin, että aloitimme Bakusta, jonka jälkeen Qobustanin kautta Sakiin ja takaisin Bakuun, jonka jälkeen vielä Yanar dagiin. Baku-Saki ja takaisin Bakuun menimme yöjunilla. Azerbaidzan oli aivan mielettömän upea paikka. Viisumit hommasimme Tukholman suurlähetystöstä ja kutsut saimme hotelleista missä majoitumme. Olimme kahdeksan yötä, joista neljälle piti olla yöpaikka, jotta sai viisumin.
Baku on bulvarin kohdalta supermoderni, mutta siirryttäessä reunempaan niin huomaa, että maassa panostetaan suuresti vain yhteenkohtaan kaupunkia. Bakussa oli kuumaa ja kuivaa ja hintatasoltaan about Suomen tasoinen. Bakussa oli aika paljon nähtävää, eli vanhoja palatseja ja uusia moderneja rakennuksia. Vanhakaupunki oli upea. Bakusta lähdimme Qobustaniin mihin menimme taksilla, koska se on vain noin 50km kaupungista eikä taksi ollut kallis. Taksit huijaavat, eli suosittelen ottamaan virallisia london cabeja. Nekin yrittävät huijata sammuttamalla mittarin ja pyytämällä isompaa summaa mutta se ei haittaa kun itse vain seuraa mittaria. Qoubustanissa ei ole hotelleja eikä ravintoloita, mutta siellä on hienoja kalliokaiverruksia ja ihan mielettömän hauskoja mutatulivuoria, joista tulee ikäänkuin laavaa, mutta muta-muodossa, eli siis kaspianmeri painaa veden neljästä kilometrista ylös jolloin se sekoittuu maa-ainekseen ja tulee pintaan mutana, jolloin muodostuu useiden metrien korkuisia mutavuoria, joissa on noin metrin kraateri. Aika hauskoja, suosittelen.
Sake tai Sheki, ihan miten vaan oli taas aivan erilainen kuin baku. Menimme sinne yöjunalla joten matkustus oli helppoa. Sake oli viileä ja vihreä, sekä täynnä vuoria. Löysimme ihan mielettömän hienon hotellin ylhäältä vuorilta nimeltä gelersen görerser (ainakin suurinpiirtein ton niminen..) Se oli ihan joen rannalla ja vuoren juurella. Joki oli lähes kuivunut, koska ei ollut sadekausi, mutta se pieni "puro" oli täysin juomakelpoista, koska se tuli vuorten sisältä. Sakin kaupungissa ei paljoa ole muuta, paitsi nyt yksi hieno hotelli, joka taidettiinkin jo mainita tässä ketjussa eli karvansaray. Mutta jo pelkästään vuorten takia sinne kannattaa matkata. Sakissa tapasimme myös Bakulaisen perheen joka kutsui meidät kotiinsa syömään kun palasimme bakuun.
Yanar dagissa menimme vain yhdestä syystä ja ne olivat ikuiset liekit. Ikuiset liekit ovat maakaasuja jotka ovat syttyneet palamaan eiväkä sammu ikinä. Ne olivat ikäänkuin tuliseiniä, jotka olivat useita metrejä leveitä ja pari metriä korkeita. Eli ne palaa siellä tätä kirjoittaessa ja myös kun tätä luet, siis kesät, talvet, yöt ja päivät. Ihan mielenkiintoiset.
Turisteja Azerbaidzanissa ei paljoa ollut, lähinnä Venäläisiä ja Georgialaisia. Olimme lähes nähtävyyksiä reppujemme kanssa, mutta ihmiset olivat ihan mielettömän ystävällisiä. Voin suositella Azerbaidzania matkakohteena, ainakin itseni se yllätti todella.