Azerbaidzan, Baku

 (Luettu 55609 kertaa)

jk

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 151
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #40 : 13.11.2016, 19:55:41 »
Mikä olisi paras paikka katsella auringonnousu?
Mäellä on sankarihautausmaa, Shahidlar Khiyabani, ja siellä muistomerkki, jolta on hyvät näkymät. Se on kylläkin lentokentältä päin toisella puolella keskustaa, joten ehkä vähän kaukana, taksi taitaa olla välttämätön. Rantabulevardi on tietysti helpompi vaihtoehto, mutta maisemat auringonnousun suunnalla eivät ole ihan näteimmät.

Bird

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 123
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #41 : 06.01.2017, 04:32:28 »
https://evisa.gov.az/en/

Täältä pääsisi nyt klikkailemaan azerivisan itelleen $20 hintaan Finlandiya Respublikası -passin haltijana. Onko tää nykyisin näin helppoa vai kuvittelenko vaan?

sunshineen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 150
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #42 : 06.01.2017, 09:35:07 »
https://evisa.gov.az/en/

Täältä pääsisi nyt klikkailemaan azerivisan itelleen $20 hintaan Finlandiya Respublikası -passin haltijana.

Mahtava uutinen! Ensin Uzbekistan ilmoitti viisumivapaudesta ja nyt tämä. Näyttäisi tulevan voimaan 10.1.2017, joten jopas helpottui viisumin hankkimminen Azereihin.  :)

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #43 : 06.01.2017, 16:31:17 »
Alkaa näköjään Keski-Aasia avautumaan kiihtyvällä tahdilla... Menkää siis "Staneihin" ja Azerbaidzaniin ennen kuin massat vyöryvät sinne! Ovat kyllä kiehtovia maita! 

jennikatariina

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
  • no more lovesongs
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #44 : 08.03.2017, 06:59:16 »
Funtsin tässä just e-visaa.

"Foreigners and stateless persons temporarily staying in the Republic of Azerbaijan for more than 10 days (including cases when they change residence within the country) should apply to the State Migration Service of the Republic of Azerbaijan online (by entering “registration upon place of stay” section placed under the “E-service” window of the official website of the Service - www.migration.gov.az) or by directly applying to regional migration departments within 10 days after arriving in the country. No fee will be charged for the registration. In accordance with the law foreigners and stateless persons are held liable for staying in the country after expiration of the time fixed in the electronic visa and without being registered (when they stay for more than 10 days); "

Meinaako tämä nyt sitten sitä että jos on alle 10 päivää maassa niin ei tarvitse rekisteröityä maassa ollessaan?  ??? Tuntuu vähän epätodellisen helpolta :D
« Viimeksi muokattu: 08.03.2017, 07:02:20 kirjoittanut jennikatariina »Bird

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 123
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #45 : 10.03.2017, 18:47:11 »
https://evisa.gov.az/en/

Täältä pääsisi nyt klikkailemaan azerivisan itelleen $20 hintaan Finlandiya Respublikası -passin haltijana. Onko tää nykyisin näin helppoa vai kuvittelenko vaan?

Ei ollut vain kuvittelua homman helppous. Tiistai-iltana viisumi tilaukseen ja $24 maksu (ton kahdenkympin päälle tuli vielä neljä taalaa jotain käsittely/maksukuluja), ja torstaina päivällä hyväksytty viisumi odotti sähköpostissa. Toukokuussa sitten mennään! :)

Niin, ja tuohon kohtaan "Residence address" voi ilmeisesti laittaa mitä vaan. Nakkasin siihen jonkun Booking.comista löytyneen Bakussa sijaitsevan keskitason hotellin tiedot, vaikka mitään varauksia ei toki ole vielä tehtynä. Eivät siis näytä tarkistelevan asiaa mitenkään.
« Viimeksi muokattu: 10.03.2017, 18:50:44 kirjoittanut Bird »

sunshineen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 150
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #46 : 02.05.2017, 20:29:57 »
Vappu vietetty Bakussa ja testattu uutta e-visaa. Kaikki toimi loistavasti alusta loppuun. Hakemus oli helppo tehdä, viisumin sai seuraavana päivänä ja perillä näytettiin vaan lappu passintarkastajalle. Hotellin osoitetta ei varmistettu eli laittaa vaan hakemukseen jotain, jos ei varattua hotellia ole.

Armenian leimat passissa aiheutti kyselyä tullessa: miksi olen ollut siellä, missä ja onko sinne sukulaisuussuhteita. Vähän kuumotti, mutta hyvin sekin meni.


Tokos

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #47 : 03.05.2017, 21:16:06 »
Mites nuo Bakun rannat? Ilmeisesti sen verran paskasta että ihan kaupungin edustalla biitsielämää ei kannata viettää. Onko kokemusta Bilgahin ja Amburanin rannoista että kannattaako niissä päivää rannalla uhrata?

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #48 : 04.05.2017, 00:16:16 »
En käynyt kummallakaan noista kahdesta rannasta mutta tuli testattua Mardakan (aka Merdekan), joka on samalla suunnalla. Ei mikään kovin erikoinen ranta - tuli vähän vastaava fiilis kuin olisi Suomessa meren rannalla. Eli ei niin valkoista hiekkaa ja tummia vesiä. Kyseinen ranta oli aika täynnä jengiä ja kohtuullisen roskainen. Paikallinen rantascene kyllä aika erikoista katseltavaa - jengi ratsasti hevosella auringonpalvojien keskellä ja ihmisten hautaaminen hiekkaa oli suosittua hupia. 

Vielä omituisempi kokemus oli Sixov Beach, jolta näkyy jotain öljynporaustorneja. Tämä mesta on lähempänä keskustaa ja oli lähes tyhjänä kun kävin (johtuen pienestä pääsymaksusta kai) ja huomattavasti siistimpi.

Ainakin natiivit uiskentelivat surutta kummallakin rannalla vaikka Kaspianmeren saastaisuudesta varoitellaan. Itsekin kävin uimassa Sixovilla eikä vesi ainakaan ulkoisesti vaikuttanut erityisen likaiselta - tiedä sitten mitä pöpöjä siinä olikaan.

En lähtisi Bakuun rantalomalle mutta sen verran omituisia nuo rannat ovat, että ilman muuta kannattaa viettää yksi päivä rannalla. Sixoville pääsee julkisilla helpommin mutta noilla Bakun pohjoispuolen rannoilla näkee enemmän paikallista elämänmenoa.


musti

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 443
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Azerbaidzan, Bakun rannat
« Vastaus #49 : 04.05.2017, 13:22:17 »
Mites nuo Bakun rannat?
Jos tuulet on tärkeät, niin https://www.windguru.cz/275757

Mikäli sää suosisi eikä erikoisempaa tekemistä kupungissa, niin tsekkaisin pohjoisrannan lisäksi lentokentältä itään olevat mestat.

Veden lämpötilaa voi vertailla täältä  https://www.seatemperature.org/

Tokos

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #50 : 30.05.2017, 09:55:24 »
Sunnuntaina otettiin Tbilisistä yöjuna kohti Bakua. Junat lähtevät joka päivä klo 19.30 ja saapuu Bakuun 9.15. Vaihtoehtoina kolme matkustusluokkaa. Päätettiin ottaa rehellisesti ykkösluokan vaunu joka maksoi n. 82laria joka nykyisellä kurssilla on noin 30€. Tbilisin juna-asemalla tuo lipun ostaminen sujui todella kätevästi ja lippuluukun nainen puhui sujuvaa englantia.

Vaunuun päästiin jo puoli tuntia ennen lähtöä. Ulospäin juna näytti vanhalta Helsingin lähijunalta, mutta sisältä ainakin tuo meidän ykkösluokan vaunu oli erittäin siisti ja puhdas. Hytit olivat hyvässä kunnossa vaikkakin ahtaita. Löytyipä hytistä pieni Samsungin LCD televisiokin vaikkakin siinä neljästä kanavasta näkyi yksi huonolla kuvalaadulla :D Meidän vaunun naistyöntekijä oli hyvin avulias ja englantikin sujui. Vaunusta sai ostettua kahvia ja teetä, mutta ruokaa ei ole tarjolla niin kannattaa eväät ostaa mukaan. Hyttiin tuodaan matkan aikana puhtaat lakanat ja käsipyyhkeet. Junan vessa on aikalailla samanlainen kuin vanhan lähijunan vessa, että mielellään käy juna-aseman yleisessä siistissä vessassa asioimassa ennen lähtöä. Omaa vessapaperia kannattaa varuiksi olla junaan mukana.

Matkalla saa täytettäväksi Azerbaidzanin customskaavakkeet johon täytetään perustiedot ja onko tullattavaa mukana. Luin eri lähteistä kauan tuo rajatarkastus kestää ja kokemukset vaihtelivat 45min-75min. Meillä tuo kesti 2h. Georgian puolella tuo tarkastus menee tosi näppärästi ja nopeasti jossa viranomainen käy keräämässä passit ja palauttaa vähän ajan päästä leimoineen.
Kun matkaan päästään taas niin noin 15min päästä tullaan Azerien tarkastuspisteelle. Tästä olin onneksi etukäteen muiden matkailijoiden kokemuksista lukenut niin osasi varautua mitä tulee. Ensin tutulla kaavalla viranomainen tulee keräämään passit ja viisumit. Meillä mukana printattuna e-visa. (Huom. Kannattaa varmistaa, että tuo viisumi on voimassa jo lähtöpäivänä, erään matkailijan kertomuksessa joutui tosissaan kamppailemaan että pääsi jatkamaan matkaa, koska viisumin voimassaoloaika alkoi vasta seuraavana päivänä).
Vähän ajan päästä sitten alkoikin mielenkiintoinen vaihe. Vuorotellen hyteistä siirryttiin attendantin hyttiin ns. kuulusteluun. Tässä meidän vaunun naistyöntekijä auttoi ja tuli kertomaan milloin oma vuoro. Kuulustelussa otetaan kuva ja saatetaan kysyä miksi matkustaa Azereihin ja onko ensimmäinen kerta. Kaveriltani tuossa kuulustelussa ei kysytty mitään, mutta minulta kysyttiin nämä kysymykset ja koska minulla on passissa edellisiltä matkoilta Armenian leima, niin miksi olin siellä ollut. Tähän riitti vastaukseksi vain että "holiday". Lopulta tuo tilanne menee kuitenki näppärästi ohi, vaikka voi vähän kuumottava ollakin :D
Tämän jälkeen jonkin aikaa odottelua ja junalla edetään lyhyen matkaa, kunnes uudet viranomaiset tulevat tarkastamaan vaunut. Kassit ja rinkat tulee avata tarkastusta varten. Meillä tarkastamaan tullut upseeri ei englantia puhunut ja puhetyyli varsin aggressiivinen. Kysyi onko meillä laukuissa "cognac, vodka?" Tämän jälkeen hän vielä tarkisti laukut. Meillä tässä kohtaa sykettä nostava tilanne oli, kun minulla mukana Georgiasta ostama tuliaisviinipullo. Ilmeisesti upseeri oli tarkoittanut mitä tahansa alkoholia, kun itse kuvitteli kyseen olevan kovista viinoista. Pullon löydettyään kaveri riemastui ja alkoi vihaisesti pulloa heiluttaa ja ja yritin selittää "no vodka, vino, georgia vino" tämän jälkeen hän kysyi vielä uudestaan vodkasra ja ilmeisesti kysyi onko sitä lisää. Hetken pulloa tutkittuaan totesi sen georgialaiseksi viiniksi ja totesi sen olevan ok. Vaikka upseeri oli tiukka niin loppujen lopuksi kiitti ja ilmeisesti vitsaili meille omalla kielellään ja hymyilikin lopuksi ennenkuin siirtyi seuraavaan vaunuun. Tilanne oli semikuumottava ja jälkeenpäin olisi kannattanut pullo samantien näyttää, ettei anna kuvaa että sitä piilottelee, sillä tiesin sen olevan ok maahan tuoda. En tiedä mikä käytäntö sitten on kovien viinojen tai muiden ulkomaalaisten tuotteiden suhteen.
Vaikka tarkastuksessa meni n. 2h juna kuitenkin saapui täysin ajallaan Bakuun. Pedit sängyssä hieman ahtaita ja ainakin omalle selälle hieman liian kovia, mutta muuten yömatka sujui oikein hyvin.

Toivottavasti tästä jollekin apua kuka matkaa junalla Tbilisistä Bakuun suunnittelee. Itselle apua oli kun ulkomaisista blogeista luki niin osasi varautua matkaan. Jos passissa tosiaan Armenian leimaa löytyy niin kannattaa varautua kyssäreihin ja jos viiniä Georgiasta tuo niin kannattanee ne heti alkuun tarkastajalle näyttää. Vaikka tarkastuksessa intensiivinen meininki, niin ihmiset Bakussa äärimmäisen ystävällisiä, eräskin vanha herra auttoi meitä etsimään 20min hostelliamme ja halusi lopussa vain kätellä ja kysellä mistä olemme :)

fl0yf

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 101
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #51 : 07.05.2018, 08:28:02 »
Tarvitseeko e-visaa tehdessä tietää täysin tarkat päivät milloin saapuu maahan, tai milloin poistuu vai riittääkö että on voimassa sen aikaa kun maassa on?

Edit. Lisäkysymyksenä vielä: tarvitseeko olla mitään lentolippua, tai muuta lippua jolla pitäisi todistaa maasta poistuminen? Mietin mikäli lentäisin Tbilisiin ja menisin sieltä junalla Bakuun ja tuon jälkeen matkuistasin junalla Tbilisin kautta Jerevaniin. Toki nopeampaa olisi mennä Tbilisistä Jerevaniin ja sieltä sitten Bakuun Tbilisin kautta.  Netistä saa aika monenlaista tietoa siitä, että tuleeko minkälainen maahantulo Azerbaidzaniin mikäli vierailet samalla reissulla Armenian ennen Azerbaidzania...
« Viimeksi muokattu: 07.05.2018, 09:55:30 kirjoittanut fl0yf »

jk

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 151
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #52 : 07.05.2018, 13:13:12 »
Tästä uudesta e-visasta en tiedä mitään, koska kävin itse maassa vanhan nettimatkatoimiston kautta haettavan e-visan aikana. Silloin kyllä maahantulo onnistui, vaikka paluulento oli Tbilisistä (kirjoitin toki hakemukseen suunnitellut aikataulun ja matkareitin, eli maitse Baku-Sheki-Tbilisi). Bakussa tapasin myös jonkun tyypin, joka oli käynyt Armeniassa ennen Azerbaidzania. Olivat kuulemma rajalla vain kyselleet, että ethän vaan käynyt Vuoristo-Karabahissa, mutta muuten ei mitään sen kummempaa ongelmaa. Itse pelasin sen verran varman päälle, että kävin Armeniassa vasta Azerbaidzanin jälkeen.

Mutta kuten sanottu, tämä tieto on syksyltä 2016, joten asiat ovat voineet muuttua.

fl0yf

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 101
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #53 : 10.05.2018, 22:08:05 »
Hieman hölmö kysymys, mutta e-visaa täyttäessä travel document kohdasta voi valita "Ordinary Passport" tai "Official passport" (muitakin vaihtoehtoja on), jos omistaa normaalin suomalaisen passin niin mitä tuohon tulisi valita?

jk

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 151
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #54 : 11.05.2018, 06:23:19 »
Hieman hölmö kysymys, mutta e-visaa täyttäessä travel document kohdasta voi valita "Ordinary Passport" tai "Official passport" (muitakin vaihtoehtoja on), jos omistaa normaalin suomalaisen passin niin mitä tuohon tulisi valita?
"Official Passport" on virkapassi, jota käyttävät esimerkiksi ulkomaanedustustojen virkailijat. Eli luonnollisesti valitset "Ordinary Passport".

suhis

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #55 : 03.05.2019, 21:10:41 »
Menossa Azerbaidzaniin kesäkuussa. Bakuun ainakin muutamaksi päiväksi, ja sitten varmaankin pohjoisen kautta busseilla kohti Georgiaa ja Tbilisiä. Onko vinkkejä, mitä muuta kannattaa nähdä ja kokea kuin Baku?? :)

Appet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #56 : 04.05.2019, 17:55:19 »
Onko vinkkejä, mitä muuta kannattaa nähdä ja kokea kuin Baku?? :)
Olin Bakussa kesäkuussa 2017 ja muistaakseni nelisen päivää. Näin lyhyessä ajassa suosittelen pysymään ihan Bakussa ja Bakun omissa nähtävyyksissä eikä lähteä liikaa seikkailemaan ympäri maata, koska ylimääräistä aikaa ei liiemmälti ole. Toki tuossa aivan Bakun lähistöllä on kalliomaalauksia ja ikuista tulta, mutta julkinen liikenne on maassa täysin olematon enkä kokenut mielenkiintoiseksi juuri tuollaisten suurimpien turistihoukuttimien katselun, joten jätin nekin väliin. Pidemmän ajan puitteissa toki olisi voinut käydä muuallakin, mutta mieluummin näin silti yhden paikan kunnolla. Toki jos bussimatkalla Georgiaan on mahdollista tehdä pysähdyksiä joihinkin Azerbaidzhanin pienempiin kaupunkeihin, niin sitten. Itse en ole Georgiassa käynyt, joten en osaa sanoa onko välistoppien tekeminen järkevämpää Azerbaidzhanissa vai Georgiassa.

suhis

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #57 : 06.05.2019, 06:48:15 »
Kiitos Appet, itselläni aikaa on hyvin käytössä joten ehdottomasti haluan nähdä muitakin paikkoja. Varmaankin suuntaan kohti Quban aluetta, jos ei tule vinkkejä paremmista kohteista.. :)

jk

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 151
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #58 : 06.05.2019, 07:52:41 »
No Sheki tulee tietysti melkein matkan varrelle, jos on menossa Georgiaan maata pitkin. Ihan näkemisen arvoinen paikka, mutta Qubassa en käynyt, joten siihen en osaa verrata.

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Azerbaidzan, Baku
« Vastaus #59 : 06.05.2019, 09:24:22 »
Mielestäni kiinnostavin spotti Bakun lähistöllä oli "mutatulivuoret". Samalla reissulla tuli tsekattua lähistöllä olevat kalliomaalaukset, jotka nekin olivat ihan kiintoisia. Otin hotellin kautta taksin alle, mutta kyllä julkisillakin onnistuu tuo retki. Lonely Planetista löytyy ohjeita.

Jos rannalla oleilu kiinnostaa, niin Bakun hieman omalaatuisille biitseille pääsee varsin helposti paikallisbusseilla.

Itse tsekkasin myös Sakin / Shakin / Shekin (mestalla on aika monta nimeä) matkan varrella kun tulin Georgiasta. Yksi yö riitti hyvin ja kuuluisa "linnahotelli" oli ihan kokemisen arvoinen yöpymispaikka