Italia - Toscana, Pistoio

 (Luettu 3645 kertaa)

napakettu

  • Aloittelija
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Italia - Toscana, Pistoio
« : 09.02.2007, 00:34:17 »
juu moi.

Elikkä olis tuossa maaliskuussa tarkoitus mennä pariks viikoks kaverin luokse tuonne pistoio:hin toscanaan ( firenzen lähellä). No mietin, tässä että halvinta taitais olla ottaa lento johonki isoon kaupunkiin. Kuten Roomaan tai Milanoon ja siitä juna? Junat ei taida italiassa niin kauhean kalliita olla? Ainut että, löydänkö italian kieltä taitamattoma kovin helposti oikean juna-aseman esim. Roomasta? Tietenkin jos jollain on antaa parempi vinkki matkustamisesta tuonne, niin otetaan vastaan. :)

Toiseksi. Katsoin netistä, että Pistoihin lähellä on joku n. 2000m korkea nyppylä. Jossa on joku laskettelupaikka. Ajattelin, että vois olla iha kiva käydä siellä laskemassa, mutta millainen ilma toscanassa ("vuorilla) vallitsee maaliskuussa olisiko vielä mahdollisuuksia? Muutenkin millainen ilmasto siellä on?

Juu sori, jos näitä asioita on käsitelty jo. Ajattelin kuitenkin tehdä nyt oman topicin tästä aiheesta.

Lissukka

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 256
    • Profiili
Italia - toscana, pistoio
« Vastaus #1 : 16.02.2007, 00:09:37 »
Junat Italiassa ovat kohtuuedullisia Suomeen verrattuna. Erityisesti hitaimmat junat (R ja IR-junat) ovat halpoja, joskin usein myöhässä. (Muistakaa leimata lippu ennen junaan menoa!!). Näet Italian juna-aikataulut, ja myös hinnat enkuksikin www.trenitalia.it
Esim. AirBerlin lentää melko edullisesti Milanoon, ja vaihdolla Lontoon kautta pääsee Ryanairilla Roomaan. Molemmista taitaa olla lähes yhtä pitkä matka Firenzeen. Rooma on kyllä mielestäni kiinnostavampi ja kauniimpi kuin Milano. Rooman päärautatieasema on Termini, ja sinne ei ole vaikea löytää. Milanossa asemia taisi olla enemmän..
Valitettavasti vuodenajoista en osaa kummemmin sanoa, mutta Toscana ja Firenze ovat IHANAA aluetta  :D