Etelä-Afrikka

 (Luettu 83235 kertaa)

Sipris

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 577
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #100 : 21.08.2015, 14:59:34 »
Yhdyn tuohon paikallisten ylivarovaisuuteen. Asuin Pretoriassa, vietin iltaa paljon Joburgissa ja seikkailin pitkin poikin. Vuokraisäntäni piti minua hulluna kun tykkäsin kävellä Pretorian keskustassa keskellä päivää. Harrastin myös pitkiä matkoja viikonloppuina autoillen sillein, että saatoin saapua paikalle hotelliin/hostelliin vasta puolenyön aikoihin/jälkeen ja tätä pidettiin usein sekopäisenä käytöksenä.


Menin junalla Joburgista Kappiin ja hytissäni oli kaksi muuta naista, toinen oli reissannut kyseistä väliä ennenkin paljon, toinen oli ihan rikki ja huomasi, että hän pelkäsi. Matkan lopuksi hän sanoi '' ei tää ollutkaan niin paha. ''.

Minulle ei puolen vuoden aikana tapahtunut mitään ikävää, vaikka monien paikallisten ystävien mielestä käyttäydyin turvattomasti.

Yhtä pahaa rasismia en ole muualla nähnyt, tummaihoisen kollegani kanssa sain usein kuulla sekä valkoisilta, että mustilta, että meidän ei tulisi viettää aikaa yhdessä. Suomalainen miespuolinen ystävä sai myös huutia Afrikaner nuorelta joka luuli häntä britti alkuperää olevaksi paikalliseksi, eli valkoisessakin väestössä rasmismia...

Itse ihastuin täysin Joburgiin. Toki se oli välillä pelottava ja alueet rajattu missä aikaa vietin mutta jokin siinä kaupungissa viehätti. Kävin walking toursilla ja yllätyin kun suurin osa osallistujista oli valkoisia, Joburgin läheltä tulevia jotka ei vaan uskaltanut/tiennyt minne uskaltaa yksin mennä. Eli, jos on mahdollista, pysähdy Joburgissa, käy Apartheid museossa ja tee tosiaan vaikka jokin walking tour. Tai vieraile Sowetossa.


yörällä lontooseen mennään 3 viikkoa ja kävellen 2. Lentokoneella 1 tunti, raketti on nopein mikä maailmassa voi koko maailmaa kiertää.
-Into 5v-

niinuska

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #101 : 24.08.2015, 09:41:26 »
Keskustelusta käy hyvin ilmi, että omakohtaiset kokemukset ovat tietysti kovin erilaisia. Varma siitä, että mitään ei tapahdu ei tietenkään voi olla, vaikka kuinka yrittäisi olla varovainen, mutta se pätee missä vain. Jään punnitsemaan joko rohkenen matkaan soolona tulevana marraskuuna... Mikäli löytyy suosituksia/tietoa hyvistä paikallisista matkanjärjestäjistä kiertomatkoja/safaria varten (tai hyvistä niitä kokoavista tietolähteistä), niitä ottaisin mielelläni vastaan :) Kiitokset vielä vastauksistanne!

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 411
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #102 : 24.08.2015, 12:03:55 »
https://www.safaribookings.com/tours/south-africa -> tuolta löytyy myös review:t tripadvisorin tyyliin

itse käytin vuodenvaihteessa Kruger Flexi Toursia ja olin erittäin pariin päiväretkeen Krugeriin jotka tein Nelspruitista käsin.

kreikka2012

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #103 : 30.09.2015, 21:17:20 »
Hei kaikki Etelä-Afrikka gurut :)
Ystäväni on kutsunut minut häihinsä, jotka järjestetään Durbanin läheisyydessä (tarkemmin sanottuna Ballitossa) helmi-,maaliskuun vaihteessa. Etelä-Afrikka on matkakohteena minulle täysin uusi, vaikka muuten on tullut melko paljon reissattua, joten kaikki vinkit olisivat todella tervetulleita!:)
Ystäväni sanoi, että Cape Town ja safari olisi pakko kokea Etelä-Afrikassa. Olen kuitenkin sen verran lukenut kohteesta, että Cape Towniin olisi noin parin tunnin lentoaika Durbanista. Luuletteko, että olisi mahdollista yhdistää  reilun viikon reissuun sekä Durban, että Cape Town? Entä jos jäämmekin Durbanin alueelle koko loman ajaksi, loppuuko sieltä tekeminen ja näkeminen kesken? Osaatteko suositella nähtävyyksiä, jotka olisivat alueen lähietäisyydellä?
Entä onko alue kuinka turvallinen muihin Etelä-Afrikan kaupunkeihin verrattuna (verrattavissa enemmän Cape Towniin vai JoBurgiin)? 

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 471
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #104 : 30.09.2015, 22:06:15 »
Cape Town on tosi kiva kaupunki, mutta ei millään tavalla pakollinen. Itse en ehkä lähtis, koska Durbanin lähistöltäkin riittää kyllä nähtävää ja tekemistä. Itse vietin viime talvena 2 kuukautta Kwazulu Natalissa (provinssi, johon Durbankin kuuluu) vapaaehtoistöissä mm. Hluhluwe-iMflozi Game Reservessä (noin 240 km Durbanista) joka on siis villieläinten kansallispuisto. Siellä voi ajaa joko omalla autolla tai sitten osallistua kierrokselle. Itse varaisin tuolla käymiseen joko koko päivän tai sitten kaksi päivää, kolmekin päivää menis helposti, että näkis mahdollisimman paljon eläimiä. iMflozissa on varsinkin paljon elefantteja, sarvikuonoja, seeproja, puhveleita ja pahkasikoja. Muitakin eläimiä, kuten leijonia ja gepardeja on, mutta niitä ei välttämättä bongaa päivittäin. Puisto on tosi suuri ja sen läpi ajamiseen menee paljon aikaa, tosin voi myös keskittyä pienempään alueeseen ja kiertää sitä useaan kertaan. Kwazulu-Natalissa on muitakin kansallispuistoja ja itse suosittelisin myös MKuze Game Reserveä (en muista saiko täällä mennä omalla autolla) ja siellä olevaa Hidea, eli siis paikkaa missä voi suojan takaa seurata eläinten tulemista lammelle juomaan ja peseytymään. Aivan mahtava paikka. Lisäksi Durbanin lähellä on Drakensberg, jos tykkää trekkailusta ja vaikka ei tykkäis, niin maisemat jo pelkästään on tosi upeat ja kun ajaa Drakensbergiin Durbanista pikkuteitä, päätyy moneen mahtavaan paikalliseen kylään, jossa voi käydä ostamassa limua kioskista, jonka lattia on niin täynnä kanoja, ettei sekaan meina mahtua :) Rannikolla myös St Lucia, joka on aivan hurmaava pikkukaupunki, ja jossa on loistavat mahdollisuudet nähdä krokotiileja ja virtahepoja. Näissä nyt olis ainakin viikoksi tekemistä :D

Lisääkin tulis varmaan mieleen, mutta en jaksa kirjoittaa   ::)

kreikka2012

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #105 : 30.09.2015, 23:05:30 »
Hei SunRiseGirl!

Kiitos paljon vinkeistä, kuulostaa kyllä siltä että tekemistä siis riittää! Villielaimet, kaunis luonto ja trekkailut tosiaan kiinnostaisi itseäni ja poikaystävää todella.

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 293
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #106 : 01.10.2015, 07:50:53 »
Joillakin lentoyhtioilla voi myos lentaa Jburgiin ja palata Cape Townista, siina saastaisi vahan aikaa. Mielestani muutama paiva Capetownissa on ihan vaartti, siina maisemassa on kuitenkin jotain vaikuttavaa. Mutta viikko on lyhyt aika, ja Etela-Afrikka on todella iso, mutta voihan sen matkan ottaa maistiaisenakin.

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 411
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #107 : 01.10.2015, 09:30:27 »
Yksi hieno päivän tai yli yön retki Durbanista on visiitti Lesothoon (Sani Passin kautta).

Vaikka Durbanin kaupunki ei olekaan mikään Cape Townin veroinen nähtävyys niin kyllä sielläkin useampi päivä menee. Löytyy rantaelämää, museoita ja kulttuuria.  Ja ympäristössä on tosiaan paljon mielenkiintoista nähtävää - SunRiseGirlillä oli hyviä vinkkejä.

timook

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 61
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #108 : 03.01.2016, 12:23:02 »
Itse olen aina ottanut täältä omavastuun poistovakuutuksen.
http://www.insurance4carhire.com
Tuo näytti täydelliseltä meidän tämän vuoden vuorotteluvapaasuunnitelmille!

Paitsi :( että tuossa paikassa ja viidessä muussakin vastaavassa firmassa oli just Zimbabve lueteltuna kielletyiksi maiksi. Harmi kun ainakin Hertzille se on OK, kun käydään vain Victoria putousten alueella.

Pariin heitin kyselyn asiasta, mutta tietäiskö täällä kukaan ratkaisua tuollaiseen?

ROP

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #109 : 24.04.2016, 22:45:04 »
Ylivarovaisuutta tai ei, mutta kyllä meidän matkalla paikallinen parikymppinen valkoihoiselta oltiin varastamassa omaisuus taskuista (kännykkä)  keskellä päivää hänen kävellessään suojatiellä.

Ja meidät veinattiin ryöstää seisoessamme kauppakeskuksen ulkopuolella aukiolla odottaessamme tuttua, joka käväisi viereisessä kaupassa. Mukana meillä oli paikallisia, vaikkakin meistä kahdesta aikuisesta varmaankin paistoi jo pitkälle, että olemme turisteja. Noh, viime hetkellä tuttu tuli ja pakenimme kauppakeskukseen sisään. Huvaittavaa oli, että aukiolla parveili vartijoita, mutta kun "alkoi tapahtua" ja yritimme katseella etsiä vartijoita, ei heitä näkynyt missään. Porukka oli kuulemma jotain jengiä, paikallinen tunnisti kaulan tatskoista.

Viiikkoa ennen sinne lähtöä tuttu meilasi, ettei nyt voi liikkua ulkona, koska paikalliset taksifirmat kiistelevät reviireistään. Käytännössä ampuvat toisiaan ja siinä voi saada osumaa paikalle sattunut turistikin.

En kävelisi Kapissa ilta-aikaan ainakaan. Ainoastaan jonkun tutun kyytiin uskaltaisin ja ovet visusti lukossa.

ili

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #110 : 12.05.2016, 13:28:58 »
No ohhoh. Eipä vastaa edellinen postaus niitä kokemuksia, joita itse saimme Etelä- Afrikan reissulla. Viestistä ei tosin käy ilmi missä ko. asiat tapahtuivat, mutta itse en kokenut minkäänlaista vaaratilannetta missään liikkuessani. Suhtauduimme Etelä -Afrikan reissuumme tietyllä varauksella. Varovaisuus on valttia- ennakkoasenteella.

Toki jo lentokentältä lähtiessä ajetaan melko kuumottavien Townshippien vierestä tai niitä sivuten. Se olikin lähes ainoa kerta kun ennakkoluulot ja todellisuus edes hipaisivat toisiaan.  Lähempänä Muizenbergia tuntui jo ihan kotoisalta ja turvalliselta. Simonstownissa emme kohdanneet minkäänlaista uhkatilannetta. Emmekä liioin Cape Pointin luonnonpuistossa.

Matkamme suuntautui sieltä kohden Garden Routen alkupistettä Mossel Baytä. Tiestö erinomaista ja liikennekulttuuri kurinalaista, mikä oli itselleni hienoinen yllätys. Liikennevalvonta näkyvää ja meidätkin pysäytettiin parin viikon kuluessa kolmesti ”puhallusratsiassa” . Tämäkin loi turvallisuuden tunnetta liikkumiseen. Tiukka liikennevalvonta= rattijuopot/kaaharit poimitaan pois liikennevirrasta.
Mossel Bayssa menimme iltaisin autolla pimeällä syömään. Ei ongelmia. Ei vaaratilanteita. Sieltä Garden Routea pitkin reittiä George-Wilderness (tuttu nyt monelle Suomen Banchelor ohjelmasta) -  Knysna ( aivan loistava paikka, Banchelorin viimeinen jakso kuvattiin muuten Simola Golfhotellin yläterassilla?)- Plettenberg- Tsisikamma luonnonpuisto- Stormsrivier.

Missään näissä paikoissa emme kokeneet yhtä ainutta uhkaavaa tilannetta. Emme liikenteessä. Emme iltaisin ulkona liikkuessa. Emme patikkapoluilla. Iltaisin liikuttiin hotellilta taksilla ruokapaikkoihin, päivällä ajeltiin autolla. Taksit suuntaansa tippeineen 100,- randia = 5,70. Ei ole siis mitään järkeä edes kävellä iltaisin pilkkopimeällä hiljaisimpia reittejä pitkin.

Garden Routelta palatessamme ajoimme Franschhoekkiin. Koko mahtava viinilaakso oli oikea turvallisuuden tyyssija. Pimeälläkin saattoi kävellä missä tahansa, jos halusi tai viitsi. Taksit maksoivat taas sen saman satasen majapaikan ja keskustan välillä. Matkalla Kapkaupunkiin droppasimme vuokra-auton kentälle. Kilometrejä tuli yhteensä reilusti yli tuhat.

Matkan lopussa majoituimme Cape Townissa Green Pointin- alueelle. Päivällä alue tuntui täysin turvalliselta. Iltaisin pimeällä en olisi lähtenyt kaduille kävelemään. Miksi niin olisinkaan tehnyt? Taksi maksoi taas sen satasen täältä (Glenn Boutique Hotel) Waterfronttiin. Waterfront ympäristöineen on jo niin laaja alue, että vaativinkin matkailija löytää sieltä itselleen sopivan baarin tai ravintolan. Seikkailunhaluisempi menee iltaisinkin Long Streetille. Siellä emme iltaisin käyneet.

Kapkaupungisssa vuokrasimme avoauton päiväksi. Sillä sitten ajettiin Chapmans Peak Drive edestakaisin yms. Levikkeillä ja maisemapaikoilla oli välillä hyvinkin monenkirjavaa joukkoa pysähtyneenä. Koskaan ei ollut kuitenkaan minkäänlaista turvattomuuden tunnetta. Kukaan ei tullut pilkkimään auton sisään liikennevaloissa tms.

Etelä-Afrikka oli meille positiivinen yllätys. Emme kokeneet paikkaa vaaralliseksi. Päinvastoin. Kyseessä on upea maa. Luontoarvoiltaan ja maisemiltaan paikka oli aivan upea. Uhkaa ja hiuksia nostattavia tilanteita olen kokenut silloin tällöin pitkin poikin maailmaa, mutten tällä lomalla. Tervejärki mukaan liikkuessa, niin hyvä tulee. Tavallinen turisti ei ehdoin tahdoin eksy täälläkään todella vaarallisiin paikkoihin. Kukapa niihin edes haluaisi hakeutua? Suosittelen Etelä-Afrikkaa lämpimästi.
Olimme matkalla huhtikuun alussa 2016. Lämpötilat vaihtelivat 20-35 asteen välissä. Sikäläinen syksy oli siis erinomainen matka-ajankohta.


timook

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 61
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #111 : 12.07.2016, 23:47:45 »
No, tuo reissu on takana ja toistaiseksi kuvia julkaistu nämä:  https://www.flickr.com/photos/timokoo/albums/72157663221050531

Omat kokemukset oli saman suuntaisia kuin näiden ongelmia kohtaamattomien, eli kaikki meni aika hyvin. Viimeisenä päivänä tuli tehtyä se poliisin lahjominenkin Johannesburgissa, mutta siihen riitti onneksi se 5€. Muuten ei poliisienkaan kanssa ollut ongelmia. Turvattomalta ei tuntunut kuin Zimbabwen puolella poliisien kanssa, kun narahdettiin siihen auton heijastintarrojen puutteeseen. Namibiassa taas oli pohjoisosissa tiheästi poliisien pysäytyspisteitä, mutta usein viittoivat ohi tai kiinnostuneena selailivat passia.

Ajot tilastoina:  http://blog.kytta.net/2016/03/ajettiinpa-afrikassa.html


kenno

 • Vieras
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #112 : 04.01.2017, 15:51:15 »
Sori jos on jo käsitelty, mutta hotellia katsoessani Kapkaupungista, luki varaussivustolla "lisäksi paikallisvero veloitetaan hotellilla". Mitähän maksuja tuolla joutuu suorittamaan ja missä hintaluokassa ne ovat?

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 471
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #113 : 04.01.2017, 19:21:05 »
Yleensä nuo verot on luokka 0,5 - 2 euroa/yö/yöpyjä. En tiedä miksi noita ei voi sisällyttää noihin näkyviin hintoihin.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2017, 19:22:51 kirjoittanut SunRiseGirl »

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #114 : 22.05.2017, 19:05:54 »
Jo'burg on kaiken lukemani ja kuulemani perusteella sellainen paikka, että sinne en haluaisi astua jalallanikaan.

Höpsistä!

Joburg on Afrikan New York. Kaupungissa on valtava turismipotentiaali ja siellä tapahtuu nykyään kaikenlaista.

Kun vierailin Joburgissa ekan kerran vuonna 2004, en uskaltanut käydä keskustassa ollenkaan; oli niin vaarallinen, kuulemma. Nyt keskusta on rauhoittunut ja siellä toimii jopa hotelleja ja yksi hostelli (kävelin hostellille 3,5 kilometrin matkan bussiasemalta rinkkoineni). Keskustan kortteleista monissa on menossa gentrifikaatio. Newyorkmaisia kahviloita ilmestyy kadunkulmiin, gallerioita sinne tänne. Rehellisyyden nimissä on tosin sanottava, että ei Johannesburgin keskusta edelleenkään ole varsinaisesti turvallinen, mutta mahdollinen. Keskustaa ympäröi hyvin erikoisia lähiöitä, joissa ihmiset asuvat räjähtäneissä 30-kerroksisissa kerrotaloissa. Näitä "inner suburb" -lähiöitä on mm. linja-autoaseman ympäristössä. Näistä lähiöistä varoitellaan erityisesti, mutta liikekeskusta on ihan käveltävissä päiväaikaan. Puistoista saattaa tosin lehahtaa kakan tuoksu nenään.

Jos haluaa majoittua keskustassa, aivan bussiterminaalin takana on kolme hotellia. Näistä Park Station Guest House on paras hintalaatusuhteeltaan; hotellissa on menneen maailman tunnelmaa. Minibussit Swasimaahan lähtevät lähettyviltä sekä bussit kaikkialle maahan terminaalista. Ne, jotka käyttävät Park Station asemaa vain kauttakulkuun, voivat pyytää Park Stationin vartijaa saattajaksi Swasimaan minibussipysäkille. Pieni tippi on paikallaan.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2017, 19:10:04 kirjoittanut UsvaAuer »

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 102
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #115 : 31.05.2017, 14:05:00 »
Sorry. Omien kokemusteni perusteella pidän edelleenkin Etelä-Afrikkaa vaarallisena maana vierailla. Tätä käsitystäni eivät poista kertomukset tällä palstalla, ettei itselle sattunut matkan aikana mitään, kun seuraava sattumus jo kolkuttaa ovella...tämä muistui mieleeni kun luin oheisen linkin mukaisen jutun netistä.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705302200173001_ul.shtml
Missään maassa, koskaan ikinä en ole pelännyt henkeni puolesta niin kuin Etelä-Afrikassa, en edes Mexicossa, joka myöskin luokitellaan yhdeksi maailman vaarallisimmista maista.

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 293
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #116 : 31.05.2017, 15:07:22 »
Sorry. Omien kokemusteni perusteella pidän edelleenkin Etelä-Afrikkaa vaarallisena maana vierailla. Tätä käsitystäni eivät poista kertomukset tällä palstalla, ettei itselle sattunut matkan aikana mitään, kun seuraava sattumus jo kolkuttaa ovella...tämä muistui mieleeni kun luin oheisen linkin mukaisen jutun netistä.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705302200173001_ul.shtml
Missään maassa, koskaan ikinä en ole pelännyt henkeni puolesta niin kuin Etelä-Afrikassa, en edes Mexicossa, joka myöskin luokitellaan yhdeksi maailman vaarallisimmista maista.
Anekdootteihin vastaaminen anekdootilla vie pohjaa argumentiltasi. Samassa lehdessa on uutisia paloittelumurhaajasta, tekeeko se suomesta vaarallisen????

En sinansa ole eri mielta kanssasi Etela-Afrikan vaarallisuudesta, se on paikka jossa taytyy olla valppaana ja minimoida riskeja, mutten myoskaan pida sita maana johon ei voisi matkustaa. Tilastot eivat koskaan kerro suoraa totuutta, ketka ovat rikosten uhreina ja miksi. Suomi on vakivaltainen maa tilastojen perusteella, mutta huomattava osa henkirikoksista on juoppopuukotuksa.

pahakyy

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 496
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #117 : 31.05.2017, 20:25:02 »
Mexicossa -> Etelä-Africassa?

Anekdootti: Pyörin road-tripilla Joburgin ja keskisen Namibian välillä pari vuotta sitten. Yövyin alussa ja lopussa kollegani luona Joburgissa. Hänellä on hieno talo, betonimuurit ja sähköaidat. Toisena päivänä taloon murtauduttiin kun olimme Witsissa. Minulle jäi päälläni olleet vaatteet, läppäri, kameran runko ja yksi objektiivi. Kaikki muu meni (rahallinen arvo n. 3K€). Tuo oli neljäs murtautumiskerta kyseiseen taloon ja kaverin nuori tytär ei enää uskaltanut nukkua omassa sängyssään, koska edellinen murtautuminen tuli huoneensa kautta yöllä. Alkuketutuksen jälkeen osasimme arvostaa sitä, että mukanamme ollut proffa oli päättänyt lähteä kanssamme yliopistolle taloon jäämisen sijaan, sillä murrot voivat olla väkivaltaisia. Itse talon omistajaa tyynnyttelimme pari viikkoa.

Oli mielenkiintoista seurata, miten paikalliset varautuivat. Milloin laitettiin auton ovet lukkoon ja milloin auton ikkunaa auki ja kiinni. Tuolloin Witsissa oli mellakoita, joten tilanne oli normaalia kiristyneempi. Matkalla jätettiin vaihtelevasti kamoja autoon ja usein yksi vahdiksi. Western Capessa ja Namibiassa oltiin skarppeina ja joku oli aina auton luona jos paikalla ei ollut aktiivista vartijaa.

Tuskin tuolla reissaajalle mitään sattuu, mutta riski on olemassa. EA on potentiaalisesti vaarallinen, mutta myös upea maa, jonne matkustamista ei pidä välttää. Yo-linkin postaamiset ovat turhia, vaan pitää ymmärtää kokonaiskuva ja käyttäytyä ja toimia sen mukaan. Kansalliset tilastot ovat matkailijalle yhtä tyhjän kanssa.

Ja yhtyen monien muiden postauksiin, olen kokenut pahimmat matkakuumotukseni pääkaupunkiseudun lähijunassa.
« Viimeksi muokattu: 01.06.2017, 13:06:38 kirjoittanut pahakyy »

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 102
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #118 : 01.06.2017, 14:46:54 »
Sorry. Omien kokemusteni perusteella pidän edelleenkin Etelä-Afrikkaa vaarallisena maana vierailla. Tätä käsitystäni eivät poista kertomukset tällä palstalla, ettei itselle sattunut matkan aikana mitään, kun seuraava sattumus jo kolkuttaa ovella...tämä muistui mieleeni kun luin oheisen linkin mukaisen jutun netistä.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705302200173001_ul.shtml
Missään maassa, koskaan ikinä en ole pelännyt henkeni puolesta niin kuin Etelä-Afrikassa, en edes Mexicossa, joka myöskin luokitellaan yhdeksi maailman vaarallisimmista maista.
Anekdootteihin vastaaminen anekdootilla vie pohjaa argumentiltasi. Samassa lehdessa on uutisia paloittelumurhaajasta, tekeeko se suomesta vaarallisen????

En sinansa ole eri mielta kanssasi Etela-Afrikan vaarallisuudesta, se on paikka jossa taytyy olla valppaana ja minimoida riskeja, mutten myoskaan pida sita maana johon ei voisi matkustaa. Tilastot eivat koskaan kerro suoraa totuutta, ketka ovat rikosten uhreina ja miksi. Suomi on vakivaltainen maa tilastojen perusteella, mutta huomattava osa henkirikoksista on juoppopuukotuksa.

Höh. Montako paloittelumurhaa tehdään Suomessa päivässä, kuukaudessa, vuodessa ja kuinka moni uhri on tekijälle tuntematon? Mun mielestä aika kaukaa haettu tämä kommentti jos sitä rinnastaa rikollisuuteen Etelä-Afrikassa!

Tässä ketjussa on monia kommentteja E-A:ssa satunnaisesti matkanneilta  ja he pitävät paikallisiia valkoihoisia ylivarovaisina. No, liittämäni linkin mukaan tämä pariskunta ei valitettavasti ollut ylivarovainen eli olivat parkkeeraaneet autonsa tien laitaan perjantai-iltana. Seuraukset olivat karmivat.
Kun ite olin E-A:ssa, me ei ikinä illalla/yöllä pysäytetty autoa edes punaisiin liikennevaloihin koska kaikki paikalliset tietää siellä, että ryöstäjät yleensä hyökkää pysähtyneisiin autoihin. Päiväsaikaan auton saattoi parkkeerata teiden/katujen varteen mutta heti siihen tuli miehiä, jotka vaativat rahaa auton valvomisesta. Niille oli pakko maksaa muuten olisi auto häipynyt poissaolon aikana tai vähintään olisivat renkaat häipyneet.

Olen samaa mieltä monen kirjoittajan kanssa siitä, että Etelä-Afrikka on kaunis maa, luonto ja eläimet. Ainoa miinuspuoli on rikollisuus.

jasmin.a.

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Etelä-Afrikka
« Vastaus #119 : 12.09.2017, 09:07:30 »
Hyviä kommentteja täällä Etelä-Afrikasta.

Ehkä omaan kokemukseeni vaikutti niin paljon se fakta että olin ajanut puoli vuotta alas länsirannikkoa omalla autolla. E-Afrikka ja Namibiahan tuntuivat suorastaan luksukselta.

Cape Townissa matkustin paikallisjunalla, asuin kuukauden `valkoisten aidatulla alueella`, kävin ulkona.. Kerran olin auton parkkeerannut hotellin takapihalle, aamulla lähtiessä ajamaan mietin miten se karjapuskuri oli niin heppoisen olonen. Siitä oli irroitettu ruuvit, oli yritetty viedä. Tässä tilanteessa tosi ruostuneet mutterit joita ei ollut saatu auki, pelastivat ryöstöltä.

Mitä tuohon rasismiin tulee, niin puolin kun toisin. Se oli jotenkin karua.. Täällä ei saa sanoa halaistua sanaa mutta siellä millään tälläisellä ei tunnu olevan väliä. Jotenkin vääristynyt tämä kuva meillä täällä Euroopassa.

Ruoka oli muute aivan älyttömän hyvää. Varsinkin ne kaikki aroeläimet! Suosittelen.