Lontoo - yleinen

 (Luettu 265257 kertaa)

Miukku

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Lontoo
« Vastaus #40 : 28.12.2004, 02:25:45 »
Varsin huima paketti! Ihailtavaa, jos ehdit nauttia noista kaikista lomasi aikana.
     Kokemukseni Brittein saarista rajoittuu Brightonissa vietettyyn kuukauteen (lukuunottamatta pikavisiittejä Lontoon lentokentällä koneen vaihtoa varten). Muistaakseni junamatka Brightonista Lontoon Victoria stationille taittuu parissa tunnissa. Brighton on varsin viehättävä kesäkaupunki (kivi)rantoineen, kauppoineen ja klubineen. Ainoa mitä Lontoosta et löydä on juuri tuo ranta hupikeskuksineen, minkä uskon olevan aika kuollut talvella.

Fawlia

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 140
  • Profiili
Lontoo
« Vastaus #41 : 28.12.2004, 03:38:00 »
Pitää vielä sanoa, että Harrodsille ei kannata niissä kaikkein rähjäisimmissä vaatteissa yrittää, koska ovimies saattaa ystävällisesti mutta päättäväisesti käännyttää resuisen matkaajan ovelta pois.

Windsorin linna on tylsä. (Mutta kyllä sen "juurelta" sai hyvää minttusuklaajäätelöä kesällä. Miksi kaupan pakastealtaasta ei muuten saa enää minttusuklaajätskiä?) Eli ajan säästämiseksi kannattaa tuijotella jotain muuta. Minusta ainakin oli paljon mielenkiintoisempaa käydä linnassa, jossa oli tyrmänäyttely ja linnanpihalla ja muureilla sai kävellä. Windsorissa ei saa tehdä mitään ja sisäpihankin taitaa nähdä vain rautaporttien läpi.

Anonymous

 • Vieras
Lontoo
« Vastaus #42 : 29.12.2004, 19:49:27 »
Multakin muutama kysymys löytyisi.  Maaliskuussa pitäsi Lontooseen lähteä ja kiinnostaisi suurena oluen ystävänä sen hinta. Mitä esimerkiksi tuoppi pubissa maksaa? Osaako kukaan suositella hyviä pubeja keskustan alueelta?  
Entä onko kenelläkään kokemusta Piccadilly Hostellista, sijainti on ainakin upea. Millaisia ne kahden hengen huoneet ovat? Vieressä näytti olevan burger king, siinä voinkin koko viikon tyytyväisenä safkata. Mitä muuten joku burger ateria siellä maksaa?
Toivottavasti joku viitsii vastata, jotta voisin vähän budjettia laskeskella, kiitos!   T: Mika

Maaret

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 71
  • Profiili
Lontoo
« Vastaus #43 : 29.12.2004, 20:12:12 »
Lontoossa on paljon hyviä pubeja, mutta parhaat on ehdottomasti kauempana keskustasta. Kauemmas kannattaa myös lähteä- koska pubit menee kiinni klo 11, ja vikat metrot (tubet) lähtee noin 12.30 su- to, ja 1.20 pe-la, niin hostellille kerkiää vielä hyvin vikojenkin tuoppien jälkeen. Lempialuieitani on Chiswick High St (tube: Turnham Green) ja Hampstead Heathin koko alue. Kivoja pubeja löytyy myös Ladbroke Grovelta, Portobello St. sivukaduilta (tube: Notting Hill tai Ladbroke Grove) Ei tule niin turistioloa, ja hinnatkin on halvempia. Parhaat juottolat on wetherspoon- nimiseen ketjuun kuuluvat pubit, joissa on on paljon "two for one" tarjouksia alkoholista, ja joskus koht. halpoja tuoppeja, reilun punnan.Tunnelma ei ole yleensäkään kovin hauska ja ruoka aina pahaa, musiikkiakaan ei soiteta, mutta halpaahan se on.... Yökerhoissa maksaa heti monta kertaa enemmän. Wetherspooneja on joka puolella, hostellisi voi kertoa lähimmän. Mutta suosittelen lämpimästi Piccadillyn, Leicester Squaren yms hylkäämisen, tunnelma on noissa pubeissa aina nihkeä ja tarjoilu töykeää. Keskustassa tuoppi kuitenkin maksaa noin £1.75 halvimmillaan ja reilut kolme kalleimmillaan. Ja kannattaa maistella myös enkkulaisia siidereitä, musta ainakin hyviä, vähemmän makeita..... hauskaa reissua!  :D

Lume

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 73
  • Profiili
Lontoo
« Vastaus #44 : 03.01.2005, 10:58:56 »
Millainen kokemus Lontoo on maalis- tai huhtikuussa? Tyttöystävän kanssa ollaan menossa reissuun, mutta taitaa kesätöiden kannalta olla parempi lähteä jo aikaisemmin kun toukokuussa lukukauden jälkeen.

Lämpötilat tiedän, eli koleaa on. Mutta miten ne sademäärät? Millimetrilukemat eivät ainakaan minulle kerro tarpeeksi, olisiko jollain omaa kokemusta keväisestä Lontoosta...?

Swingbream

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 542
  • Profiili
Lontoo
« Vastaus #45 : 03.01.2005, 14:36:31 »
Kannattaa varautua siihen, että sataa ja on kylmä, ihan vuodenajasta riippumatta. Onhan siellä toki parempiakin kelejä, joskus jopa pitkiäkin aikoja, mutta eipä ainakaan pety. Ja katso säätiedotukset aamulla, ulos katsomalla et pysty ennustamaan tuntia pidemmälle.

Sinh

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
trallalaa..
« Vastaus #46 : 03.01.2005, 16:13:20 »
heiheiheiheihei..nyt on pakko nähdä vastaamisen 'vaiva'. itse käväisin ystäväiseni kanssa lontoossa 6 pvn reissulla tuossa elokuussa, ja alunperin meillä tais olla suunnilleen yhtä pitkä lista paikkoja joissa on 'pakko' käydä. kunnes me luojan kiitos tajuttiin, että tärkeintä lontoossa(kaan) ei ole kaikkien mahdollisten paikkojen läpikäynti, vaan fiilistely :). eli elettiin päivä kerrallaan ja hengailtiin ihan mielialan mukaan. toki siis käytiin katselemassa museoita ja nähtävyyksiäkin,  ja ehdittiin aika lailla nähdäkin mutta niin..varmasti ois menny matka piloille jos oltais aikataulutettu se minuutin päälle.

paljon jäi tietysti näkemättäkin, mutta sehän on vaan loistava syy lähteä sinne uudestaan :).

ja Fawlia..ingman golden;  english mint. hyvää :), tosin en voi ikävä kyllä verrata brittijäätelöön ku tais se kokemus jäädä välistä. ens kesänä sitte  :wink: .
Anna palaa, Frank!'

Lume

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 73
  • Profiili
Lontoo
« Vastaus #47 : 03.01.2005, 21:32:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Swingbream"
Kannattaa varautua siihen, että sataa ja on kylmä, ihan vuodenajasta riippumatta. Onhan siellä toki parempiakin kelejä, joskus jopa pitkiäkin aikoja, mutta eipä ainakaan pety. Ja katso säätiedotukset aamulla, ulos katsomalla et pysty ennustamaan tuntia pidemmälle.


Joo, tämä on tiedossa. Silti tuntuu että noista keleistä vaahdotaan välillä liikaa, niin kaikki kokemukseen perustuva tieto on tervetullutta.

Viime kesänä Dubliniin lähdettiin sillä mielialalla että kastutaan jossain välissä joka tapauksessa...mutta viikon lomalla vettä tuli tasan KERRAN - kymmenen minuutin ajan, eikä edes paljoa. Muuten saatiin nauttia ihan hienoista keleistä. Henkilökohtaisesti luulenkin että Brittein saarten säähän pettyy vain silloin jos odottaa rantalomien tyyppistä auringonpaistetta 24/7.

Maaret

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 71
  • Profiili
Lontoo
« Vastaus #48 : 03.01.2005, 22:12:52 »
Lontoossa kevät voi alkaa hyvinkin aikaisin (Huom. VOI!), ja huhtikuun lopussa voi olla jopa helle, joten pakatkaapa nyt pari T-paitaakin  :D  Syyssateet on yleisempiä kuin kevätsateet, voi selvitä vähällä sateella.... parasta tietty katsella säätilannetta ennen reissuun lähtöä, varmimman tiedon saamiseksi. Brittein saarilla kun sitä on niin hankala ennustaa!  :roll:

Swingbream

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 542
  • Profiili
Lontoo
« Vastaus #49 : 04.01.2005, 10:04:28 »
Omakohtaisista kokemuksista vielä: Viime heinäkuussa (alkupuolella) viikon reissulla ei pidetty kertaakaan shortseja, ehkä pari kertaa t-paitaa. Kastuttu ei lopulta juurikaan, mutta monesti oltiin sateelta piilossa. Lontoossa oli silloin vielä koko saaren mittakaavassa paras kesäsää, Skotlannissa oli jonain päivänä maksimilämpötila kai 7C! "Disappointing weather again", aloitti BBC:n säämiehet tiedotuksensa. Oli kylläkin "kylmin kesä koskaan", ainakin siihen asti, ehkäpä ensi kesä on sitten kuumin (no toivottavasti ei ihan kuitenkaan!).

paivii

 • Vieras
Lontoo
« Vastaus #50 : 08.01.2005, 14:49:18 »
muutama vinkki lontoon kävijöille:

minunkin mielestä kannattaa tarkan minuuttiaikautaulun ja nähtävyydeltä nähtävyydelle juoksemisen sijaan ottaa rennosti ja kierrellä paikasta toiseen rauhassa ja istuskella kahviloissa. toki joitakin nähtävyyksiä ja markkinoita kannattaa tsekata, mutta parhaan kuvan lontoosta saa sen elämää seuraamalla.

joku kyseli ilmasta maalis-huhtikuussa. tosiaan kannattaa varautua sateeseen, niin ei pety. mutta ei ole yhtään mahdotonta etteikö aurinko jo kunnolla lämmittäisi ja ilman takkiakin pärjäisi mainiosti. toukokuun alussa näkyy jo ihmisiä bikinit päällä puistossa maaten. itse en ole koskaan ymmärtänyt englannin huonon sään mainetta tai sitten on käynyt vaan erittäin hyvä tuuri, joka kerta kun olen siellä käynyt tai asunut..

fudiksesta.. itse suosin ennemmin 1divisioonan pelejä kuin liigamatseja. halvemmat liput, mutta silti loistava tunnelma.

piccadilly hostellista.. itse asuin samaisessa talossa ennen kuin siitä tehtiin hostelli. sijainti on ihan täydellinen, sohon elämä lähellä, st james parkin rauha lähellä, covent gardenin kaupat lähellä, yöbussit kaukaisemmilta klubeilta ja baareista tulee viereen.  toivon vaan, että kiinteistöä on isolla kädellä remontoitu ennen hostellin avaamista... :) (milloin tuli yläkerran pesutuvasta vedet katon läpi, milloin lavuaari vuoti, milloin bedbucksit kiusasi.. oi niitä aikoja :) )

kaikesta ihanuudesta ja kurjuudesta huolimatta, on lontooseen pakko päästä uudelleen ja uudelleen.

vierailija

 • Vieras
Lontoo, missä kannattaa käydä?
« Vastaus #51 : 12.04.2005, 17:45:59 »
Olisin menossa aivan heinäkuun alussa Lontooseen.

Windsorit sun muut pakkokäydäturistiansat ei pahemmin kiinnosta.

Onko Lontoossa mitään vähemmän tunnettuja siistejä paikkoja?

En tarkoita minkään tyyppisiä erityisesti, vaan mielenkiintoisia paikkoja noin yleisesti.

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Lontoo, missä kannattaa käydä?
« Vastaus #52 : 12.04.2005, 17:56:56 »
Stanford'sin karttakauppa, 12-14 Long Acre. Maantieteilijän paratiisi: kolme kerrosta täynnä karttoja.
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

Anonymous

 • Vieras
Lontoo, missä kannattaa käydä?
« Vastaus #53 : 12.04.2005, 19:46:05 »
Jalkapallomatseissa kannattaa käydä. Hyvää korviketta Veikkausliigalle  :wink:

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 677
 • Kulkija
  • Profiili
Lontoo, missä kannattaa käydä?
« Vastaus #54 : 12.04.2005, 19:58:10 »
Riippuu todella paljon siitä, mitä haluaa nähdä.

Vinkki, josta tuskin kovin moni pallontallaaja innostuu, mutta kerronpa kuitenkin;

Pohjois-Lontoossa on RAF:in (Royal air force) museo, jossa on huikea kokoelma sotilaslentokoneita, painottuen maailmansotien aikoihin, ja muuta asiaan liittyvää, esillepano ja lavastus on todella hyvin toteutettu. Vaikka aihe ei hirveästi kiinnostaisikaan, niin kannattaa käydä, vanhat koneet ovat kiehtovia, vaikkei sotahistoria tai ilmailu kiinnostaisikaan. Paikka on entinen sotilaslentokenttä, netistä varmasti löytyy, omasta käynnistäni on aikaa, taisi olla 1998.

Edit: Vapaa pääsy!!

Anonymous

 • Vieras
Lontoo, missä kannattaa käydä?
« Vastaus #55 : 12.04.2005, 22:26:38 »
Toi Stanford's kuulostaa aika rankalta, täytyy varmaan pistäytyä.

Urheilu ei pahemmin nappaa.

Royal Air Force Museum ehkä jää pois, sillä ei sijaitse ihan keskustassa.

hile

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 379
  • MSN Messenger - reija20_00@hotmail.com
  • Profiili
  • http://spaces.msn.com/members/brxtnrabbit/
  • Sähköposti
Lontoo, missä kannattaa käydä?
« Vastaus #56 : 13.04.2005, 00:50:42 »
Kaikki marketit. Joku mainitsi sunnuntaina olevista Spitafieldsin marketista Liverpool Street Stationin lahella ja mina mainosta Brixton markettia, jossa on Euroopan laajin caribialaisen ruuan valikoima. Alueella myos monia caribialaisia ruokapaikkoja, joissa kannattaa syda rice 'n' peas and chicken tai ackee and saltfish (hih ja kumpaakaan en ole maistanut kun kana tai kala ei maistu..)
 love to see my people living in love ,
I 'ate to see dem fighting an' swimming in blood.

I-Wayne -Living In Love

Anonymous

 • Vieras
Lontoo, missä kannattaa käydä?
« Vastaus #57 : 13.04.2005, 07:07:18 »
Regent's Parkin lapi Primrose Hillille katsomaan auringonnousua Lontoon skylinen ylle. Todella upeat nakymat.

AS

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 875
  • Profiili
Lontoo, missä kannattaa käydä?
« Vastaus #58 : 13.04.2005, 10:28:18 »
Ala kayta tubea, aja aina vain bussilla. Mieluiten toisessa kerroksessa. Aja valilla huviksesi bussilla jonnekin paattarille ja takaisin. Hyppaa pois jos naet hauskannakoisen paikan/pubin/mita vaan. Lontoo on eri nakoinen joka ilmansuunnassa.

Nain mina taalla kulutan aikaani, jos sattuu olemaan tylsaa.

Primrose Hill, hienot nakymat, niinkun joku jo mainitsikin. Tower of London, vaikka sanoitkin ettei turistirysat kiinnosta. Tuhat vuotta vanhojen, yli metrin paksuisten muurien sisalla ja pihalla olevalla mestauspaikalla tulee mieleen monenmoisia mietteita, ja kruununjalokivet ovat myos naytilla, voi sitten miettia etta mita ne kaikki maailman suurimmat timantit tekevat just brittien kruunuissa.. herattaa ajatuksia vaikka vahan kaupallistettu onkin.

Mita kauemmas keskustasta menet, sita parempia ja "englantilaisempia" pubit ovat. Bussilipulla paasee hammastyttavan kauas, ja mika tahansa Travelcard kay missa tahansa bussissa, huolimatta mille zonelle se on ostettu.
ähdön läheisyydestä he turvaa saa.

Niko

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Ceremony of the Keys
« Vastaus #59 : 13.04.2005, 18:50:49 »
Ceremony of the Keys, tämmöstä pääsis pällisteleen ilmaseks (tilaamalla liput tosin) http://www.londonforfree.com:in mukaan.

Näköjään tää juttu tapahtuu Tower of Londonissa hieman ennen kymmentä joka ilta.

Onko joku käyny? Onko minkäänlainen?

Rekisteröidyin nyt, oon siis tän aiheen aloittaja.