Autoilu Bulgariassa...

 (Luettu 1943 kertaa)

teemukoo

  • Aloittelija
  • Viestejä: 1
    • MSN Messenger  - tutustunyt@hotmail.com
    • Profiili
    • http://www.kase.fi/~teemukoo
Autoilu Bulgariassa...
« : 14.03.2007, 00:00:06 »
Vierailimme viime elokuussa Bulgarian Sunny Beachillä kaverini kanssa ja petyimme pahasti kun aurinkomatkojen matkaopas sanoi jo kentältä hotelliin matkalla että auton vuokrausta ei suositella. Matkamme pituus oli 2vk. ja hotelli kuolema iski viikon kohdalla. Koska Sunny Beachin "teennäisyys" ja turistirysämäisyys alkoi inhottaa tosissaan vuokrasimme auton 4päiväksi ja se oli matkan pelastus.
 Suosittelen muillekkin, varmistatte vaan vakuutus-asiat kuntoon ja ei kun maaseudulle ajelemaan. Itse kävimme Bulgarian länsi-osassa Sofiassa saakka sekä seikkailimme korkeimmassa osassa Sofian etelä-puolella ajaen välillä yli 2000msl. korkeudessa.
 Bulgarian ajokulttuuri on "vauhdikas" ja täysin erillainen kun Suomessa. Yhtään kolaria emme nähneet vaikka kilometrejä kertyi toista tuhatta. Bulgarialaisen liikenteen saa Suomalaisen silmissä näyttämään kauhealta ohitukset. Bulgarialainen bensa-tankkiauto lähtee ohittamaan ladan vaikka vastaan tulisi räjähde-lastissa oleva rekka 200m päässä. Tämä aluksi ihmetytti mutta opimme hyvin pian että ohittamaan lähtevällä Bulgarialaisella ja vastaantulevalla on telepaattinen yhteys jokaisella. Kun Suomessa oma kaista pidetään loppuun asti vaikka väkisillä niin Bulgarialainen vastaantulija antaa bensa-rekalle tilan ohittaa ja ottaa mielellään pientareelle hieman että 3 autoa rinnan ei ole mikään erikoinen tilanne. Tämän ymmärtäminen on Suomalaiselle hieman hankalaa mutta käykääpäs kokeilemassa, näin se siellä menee.. reilun 500km:n jälkeen aloitin itsekkin ajelemaan samalla tavalla ja totesin teorian toimivuuden.
 Reipasta mieltä ja pois rantakohteiden teennäisyydestä autolla ajellen, suosittelen!