Milano

 (Luettu 148779 kertaa)

katikala

 • Reissaaja
 • Viestejä: 58
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #160 : 20.02.2010, 18:52:57 »
Täältähän löytyi paljon hyviä vinkkejä Milanon matkaan, kiva! Varmaan käydään katsastamassa toi Navigli alue ja muutama päiväretki ainakin Comolle ja ehkä Bergamoonkin. Liput San Sirolle on se syy lähteä, niin kuin monella muullakin :)

Kysynpä kuitenkin, vaikka hieman hiljaista on ollut vastausten suhteen, että onko joku löytänyt oikeasti jotain tekemistä Milanosta? Siis semmoista, missä katselun ja "tunnelmasta nauttimisen" sijaan saa tehdä jotain? Esimerkiksi jäätelön maistelun sijaan saa tehdä omaa jätskiä? Muuta italialaista ruokakurssia? Viinin valmistusta? Hevosella ratsastusta? Ihan mitä vaan hieman interaktiivisempaa järjestettyä toimintaa?

Sen jo huomasin, että netistä kaivaminen on aika työlästä italiaa osaamattomalle, tai sitten on vaan googletaidot pahasti ruosteessa.       

LauraInkeri

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 79
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #161 : 21.02.2010, 09:55:39 »
Tässäpä hieman Milanosta.Noin niinkuin yleisesti,en muista tasan kaikkia kysymyksiä,mutta yritän parhaani mukaan.

JUNAT : yleensä juna kuin juna,ei toinna paikkalippuihin rahaa tuhlata.Ei niitä kuitenkaan kysellä.Ainoa poikkeus on EuroStar ja CroceRossa,mihin automaattisesti tulee paikka varaus.Junat ovat täynnä aina,missä päin Italiaa tahansa,varsinkin paikallisten lomien aikaan (joulu/uv) se kä pahin juust elokuussa, Ferragosto.
Junien kanssa,kannattaa varautua REILUIHIN myöhästelyihin...
Liput saa helpoiten ostettua tiskiltä,jossa tosin saa varata hermoja asian esittämiseen englannilla jos et italiaa taida,mutta lopulta kyllä se onnistuu.

HOTELLIT : Milanossa,kuten kaikissa suurissa kaupungeissa halvimmat hostellit ovat keskittyneitä juna-asemien läheisyyteen.Niihin varaus toimii yleensä paikan päällä kysymällä.Varaukset hotelleihin kannattaa tehdä suht ajoissa,sillä menee nopeasti täyteen! Milanossa voi saada suht ok hotellin esim. Gorgonzolan alueelta,mikä on kauempana keskustaa,mutta metro kulkee välin n.20minuutissa.Toinen hyvä paikka on Novara, junalla menee n.30min Milanosta,mutta hiukan edullisempi ja ihan kiva pikkukaupunki.Voi katella hotellia myös täältä  www.expedia.it
Joku kyseli leirintäalueista..ei taida kauhean lähellä olla mitään Milanossa, sillä suurkaupunki,ja ihmiset ovat tottuneet hotelliasumiseen..Enempi noissa rantakohteissa vain on moisia.Mutta ylipäätään Italiassa leirintäalueen maksut ovat itseasiassa korkeat,joten monessa paikkaa samalla hinnalla pääsee jo hotelliin.

TEKEMINEN/HARRASTELU : Milanossa aktiviteetit pukkaa maksamaan runsaasti jos satut löytämään moista.Heillä kun ei ole kummemmin "kokkikurssi" kulttuuria.Jäätelön tekeminen onnistuisi ehkä etelä italiassa tai sardiniassa jossain pikkutehtaalla.Viinin valmistuskin kannattaisi kokeilla jollain viinitilalla,Piemontessa pohjoisosissa tai sitten Toscanassa tai Umbriassa.
Perugiassa voisi päästä ehkä seuraamaan Baci-suklaan valmistusta.. ;)
Takuita ei noista ole,mutta helpompi kuin Milanossa.
Jos on pidempi aika seikkailla,sekä mahdollisesti auto alla,kevät/kesä/syksy suosttelen matkaamaan Valle d'Aostaan,Cerviniaan.Sijaitsee vuoristossa Ranskan rajalla.Matkalla voi yritää satuttautua myös keskiaikaiseen tapahtumaan St.Denis: ssä Castel di Cly - linnassa......
Milanon parasta antia on juuri kaupunki itsessään,mutta senkin näkee nopeasti,joten sen jälkeen on helppo "karata" vuorille..Jota suosittelen kyllä!!Vuoristossa on hyviä paikallisia juustoja ja paljon rauhallisempaa kuin alhaalla....


pilona

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #162 : 22.02.2010, 17:36:42 »
Kysynpä kuitenkin, vaikka hieman hiljaista on ollut vastausten suhteen, että onko joku löytänyt oikeasti jotain tekemistä Milanosta? Siis semmoista, missä katselun ja "tunnelmasta nauttimisen" sijaan saa tehdä jotain? Esimerkiksi jäätelön maistelun sijaan saa tehdä omaa jätskiä? Muuta italialaista ruokakurssia? Viinin valmistusta?       

Kokkikursseja, joskin hintavahkoja, löytyy ainakin täältä: http://lacucinaitalianamagazine.com/advertise/cooking_school.

katikala

 • Reissaaja
 • Viestejä: 58
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #163 : 23.02.2010, 20:23:47 »
Kiitti paljon LauraInkeri ja pilona hyvistä vinkeistä!

Toi kokkikurssi näyttää tosiaan aikasta kalliilta, kun meitä on vaan kolme, mutta oikein hyvä saada hieman käsitystä kurssien hintatasosta. Taidamme karata vuorille... 

pistaasi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 124
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #164 : 25.02.2010, 14:44:31 »
Mulla ei ole sen enempää vinkkejä Milanoon, mutta oman mielipiteen kerron. Me oltiin varattu vain 1,5 päivää sinne, kun ajateltiin, että ei ole meitä varten se kaupunki. Mutta me yllätyttiin Milanon tunnelmasta ja ois voinu varata hieman enemmän aikaa tällekin kaupungille.

Como on hurmaava pikkukaupunki, muistakaa mennä kiskojunalla Brunaten kylään!
"The World is a book, and those who
do not travel read only a page"
-St. Augustine-

katikala

 • Reissaaja
 • Viestejä: 58
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #165 : 19.06.2010, 19:18:12 »
Aattelinpa kirjoitella tänne hieman kokemuksia Milanosta, kun aika moni taisi olla menossa sinne saman kaltaiselle lyhyelle stopille San Siron vetämänä. Tai itse asiassa, kokemuksista suurin osa taisi kertyä meille lopulta aivan muualta kuin Milanosta mutta tässä muutamia parhaita kohtia.

Duomo oli vaikuttava, iltavalaistuksessa sekä päivällä. Patsaissa riittää pällisteltävää ja varsinkin pienellä mielikuvituksella tarinan aihetta. Katolle pääsee kirkon takaa ja aamulla ruuhka ei ollut vielä kovin suuri. Tunnelma katolla saa uniikin vivahteen sunnuntaiaamun messujen urkumusiikin vaihtuessa viereisen talon kattoterassilta kajahtavaan Stairway to heaven klassikkoon.

Naviglissa kanavan äärellä iltadrinksut ja tunnelma oli korkealla, mutta ilmaisista alkupaloista emme onnistuneet löytämään syömisen arvoisia. Kenties paremmalla kokemuksella tai kärsivällisemmällä odottelulla olisi löytynyt ne ruokapaikat, joissa olisi voinut haukata enemmänkin.   

Castello Sforzesco ja sen puisto on oiva picnicpaikka ja hienosti valaistu iltasella.

Milanon keskustan laajuus hieman yllätti, kun tuo oma kartan tulkitsemistaito ei aina sisällä mittakaavaa. Raitiovaunu 1. kulki mukavasti keskustan läpi ja muutenkin julkinen liikenne toimi erinomaisesti.

San Siro oli todella hieno kokemus. Tunnelma oli aivan mahtava! Majoituksen löytäminen läheltä oli hieman hankalaa ja meille olisi ollut parempi jäädä rautatieaseman vierelle, sillä kävimme paljon päiväretkillä muualla.

Jos menisin uudestaan, harkitsisin vakavasti jäämistä Bergamoon ainakin osaksi aikaa, sillä etäisyydet päiväretkille järville tai muihin kaupunkeihin ovat lähes samaat, hotellit hieman edullisemmat ja kaupunki eritavalla kaunis kuin Milano. Bergamon keskusta on kompakti, rautatieasemalta pääsee helposti nähtävyyksille ja kukkulat koristavat maisemaa.   
       

miia991

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #166 : 23.07.2010, 18:33:22 »
Hei!
Voisiko joku kertoa hyvän ja halvan ruokapaikan Milanon keskustan alueelta?

pistaasi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 124
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #167 : 02.08.2010, 13:16:14 »
^Ollaan usein katsottu tripadvisorista suosituimmat ruokapaikat (hakuun "local") ja aina on sijat 1-3 olleet hyviä!
"The World is a book, and those who
do not travel read only a page"
-St. Augustine-

LauraInkeri

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 79
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #168 : 30.08.2010, 23:59:34 »
Hei!
Voisiko joku kertoa hyvän ja halvan ruokapaikan Milanon keskustan alueelta?

Tulee vähän myöhässä, mutta BHANGRABAR on loistava paikka. ;)
Sempionella sijaitsee.

vinorosso

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #169 : 01.09.2010, 22:21:42 »
Halpuus on aina vähän suhteellinen käsite, mutta tuollaisista lähes halvimman hintaluokan ruokapaikoista pidin lähes Corso Buenos Airesin vieressä sijaitsevasta(Viale Tunisia 1) Ristorante Pizzeria Porta Renzasta. Ystävällinen ja nopea palvelu ja annokset sopivan kokoisia. Pizzat ja pastat muistaakseni 5-9€ välillä eli vaihtoehtoja riittää. Coperto 1,50€/hlö. Entrecoté n. 12-13€, puoli litraa viiniä 4€ jne.

piter

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #170 : 20.09.2010, 19:17:10 »
Tällä palstalla on aiemmin pariinkin otteeseen tiedusteltu lipuista Santa Marie delle Grazie´en katsomaan Leonardo da Vincin Viimeistä Ehtoollista. Omasta kokemuksestani kehoitan soittamalla varaamaan liput osoitteesta:

http://www.vivaticket.it/evento.php?id_evento=298097&op=cenacoloVinciano

Sivuilla on myös online varausmahdollisuus, mutta se ei välttämättä pidä paikkaansa. Kyseisestä osoitteesta tilattuna liput maksavat varausmaksuineen aikuisilta 8 e ja lapsilta vain rekisteröinnin 1,50 e. Muista paikoista esim. Milan Museumin kautta perheemme liput olisivat maksaneet 79,50 e!! (joku opaskirja olisi sisältynyt hintaan).
« Viimeksi muokattu: 20.09.2010, 19:19:31 kirjoittanut piter »

Tuulikki81

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #171 : 04.10.2010, 12:24:11 »
Mikähän siinä on, että joulukuussa Milanoon on niin heikosti lentoja Suomesta? Näyttäisi siltä, että Finnair on ainoa lentoyhtiö joka lentää suoraan Milanoon ennen joulua.

Tässä tapauksessa siis Suomi = Helsinki

kaukomatkailija

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 622
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #172 : 04.10.2010, 13:45:34 »
Mikähän siinä on, että joulukuussa Milanoon on niin heikosti lentoja Suomesta? Näyttäisi siltä, että Finnair on ainoa lentoyhtiö joka lentää suoraan Milanoon ennen joulua.

Tässä tapauksessa siis Suomi = Helsinki

Eipä sinne Milanoon lennetä muualtakaan Suomesta (Bergamo ei ole Milanoa). Volare yritti muutama vuosi sitten päivittäistä lentoa Milano-Helsinki Airbus320 -koneella, mutta koneiden käyttöaste oli huimat 20 %. 

Varsin sujuvasti pääsee Saksan kautta ja usein varsin edullisestikin.
Jengi ryysää suuhun ja sieraimiin, leijuu ruumissavut yllä Gangesin, döfis tuo mieleen vanhan Folk-Fredin laulun, skene kuin Riipisen kadonnut taulu
-Pelle Miljoona

Tuulikki81

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #173 : 06.10.2010, 11:13:30 »
Olin itsekin yhdellä VolareWebin lennolla Helsinki-Milano. Koneessa oli mukavasti tilaa köllötellä kolmella penkillä vaakatasossa. Tuntui ihan privatejet-meiningiltä, koneessa oli arviolta 30 matkustajaa  ;D

Itse tuumailen, että halpa ja helppo vaihtoehto Milanoon pääsyyn voisi olla ottaa Norwegianin lento Helsingistä Tukholman Arlandaan ja Easyjetin lento Arlandasta Milanoon. Esim. joulun alla tälle matkalle tulisi hintaa about 100 euroa/suunta/henkilö.
« Viimeksi muokattu: 06.10.2010, 11:15:06 kirjoittanut Tuulikki81 »

Mr. Voyageur

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 330
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #174 : 06.10.2010, 17:21:06 »
^ Mikset mene ihan perinteisillä? Löysin tosi monille matkustuspäiville joulukuussa menopaluuhintoja Helsingistä Milanoon alle kahden sadan. Lisäksi näissä lienee vähän paremmat vaihtoajat kuin halpiksilla ja koska lennot on yhdellä lipulla, pääset varmasti perille ilman mitään ihme säätöjä. Vai onko sinulla jotkut tarkat päivämäärät?

parusmajor

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #175 : 14.10.2010, 11:32:23 »
Luinpa koko ketjun läpi. Mainioita vinkkejä kerrassaan.

Oma ihmettelyni koskee vuoden vaihdetta. Miten mahtaa olla ravintolat, kaupat, nähtävyydet ym. auki uutena vuotena?

Jos kaupunki hiljenee uudeksi vuodeksi, niin kannattaisikohan lähteä Luganon puolelle ihmettelemään uudenvuodenpäivää? Junat näyttäisi kulkevan ihan kohtuullisesti 1.1.

Lisäksi mainioita ravintolasuosituksia otetaan mielellään vastaan. Saa olla ihan kohtuu hintaviakin, kunhan on hyvää ruokaa.

kaupoi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #176 : 21.10.2010, 23:33:03 »
Tässä uunituoretta tietoa Milanosta. Lennot Ryanairilla Bergamoon ja takaisin 80 €/hlö, Orioshuttle-nimisellä bussilla Milanoon 10 €/sivu/hlö, lippuja saa kuskilta, matka kestää n.45 min. Bussi saapuu keskusrautatieasemalle, josta kävelimme hotellille n. 800 m. Hotelli oli nimeltään Serena. Siisti hotelli, kielitaitoinen vastaanottohenkilökunta, siistit huoneet ja innokas siivooja. Aamupala todella vaatimaton (sämpylä,sulatejuusto, jugurtti, tuoremehu ja erikoiskahveja). Äänieristys parakkitasoa, joten viikonloppuna saattaapi kuulua vähän meteliä käytävästä. Parasta hotellissa oli sijainti eli metroaseman (Lima) vieressä. Milanossa on kolme metrolinjaa, joista punainen meni siis hotellimme ohi. Punaisen linjan varrella olivat myös tärkeimmät kohteemme matkalla. Metrolippu maksaa 1€, mutta kannattaa ostaa päivän (3,50 €) tai kahden päivän (5,50€) lippu, niin niillä saa suhata mielin määrin. Metro toimii kuin vanha vr:n vessa.Vaikka kyseessä on suurkaupunki, niin muutaman päivän oleskelulla nähtävyydet on nähty. Ruokapaikkkoja on yllättävän vähän, samoin baareja. Oluen hinta hämmästytti: pullollinen olutta 6-15€. Ekana päivänä söimme Duomon alueella turistimaisesti ja vaikka puitteet olivat hienot, niin ruoka oli 6-. Toisena päivänä käydessämme katsomassa Viimeinen ehtoollinen-maalausta (jonne lippuja sai samalle päivälle, vaikka muuta peloteltiin) kiinnitimme huomiota pariin ruokapaikkaan, joista toiseen palasimme illalla. valinta osui nappiin: ravintola oli aivan täynnä paikallisia, siis ilmeisen suosittu. Ruoka oli hyvää ja hinta kohdillaan. Ravintolan nimi oli Ristorante  l´Uccellina ja osoite Piazzale Francesco Baracca. Viimeisen illan ruokailu jäi pikaruokapaikkaan hotellin lähellä. Bussi lentokentälle lähti aikataulun mukaisesti 6.15 aamulla. Surkeinta matkassa oli Tampereen lentokentän (lue: Airpro) toiminta. Siellä ulkomaalaiset kyselivät muilta matkustajilta, kuinka pääsee keskustaan, kun henkilökunta ei osannut sanoa muuta kuin, että bussilla, mutta se on täynnä (jota se ei sitten kuitenkaan ollut).

Mr. Voyageur

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 330
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #177 : 22.10.2010, 03:41:52 »
Toisena päivänä käydessämme katsomassa Viimeinen ehtoollinen-maalausta (jonne lippuja sai samalle päivälle, vaikka muuta peloteltiin)...

Tuo on hyvää mäihää. Me ei päästy samana päivänä (ei tullut yllätyksenä, mutta pitipähän kokeilla..) eikä oltais kuulemma päästy pariin seuraavaan viikkoonkaan. Kannattaa siis varata etukäteen, jos maalaus on reissun kohokohtia tai muuten tärkeä juttu.

Kyllähän Milanossa on baariloita vaikka millä mitalla, kävittekö esim. Naviglin alueella illalla?
« Viimeksi muokattu: 22.10.2010, 03:55:07 kirjoittanut Mr. Voyageur »

Waliant

 • Reissaaja
 • Viestejä: 29
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #178 : 15.03.2011, 22:53:01 »
Heipä hei, Milanosta kotiuduttiin kolmen yön reissulta eilen ja kaupunki oli vastoin täälläkin välillä esitettyjä näkemyksiä ehdottomasti oman matkan arvoinen. Tässä jotain tiivistystä reissusta, toivottavasti hyödyttää.

Lennot meillä oli Lappeenranta-Riika-Milano ja vastaava reitti takaisin. Lentoajat Lappeenrannasta olivat paikallisen näkökulmasta loistavat, lähtö 8:10, Milanossa 13:40, Milanosta lähtö 14:25, Lappeenrannassa 20:30. AirBaltic lensi tuonne täälläkin mainostetulle Linaten lentokentälle. Matka kentältä keskustaan oli tosi helppo (ja halpa), lippu San Babilaan (josta oltaisiin jatkettu metrolla jos ne eivät olisi olleet lakossa...) 1 e, matka bussi 73:lla n. 20-25 minuuttia.

Hotellina meillä oli Liman metroaseman vieressä sijaitseva Bestwestern Galles. Huone kahdelle neljän hengen hotellista irtosi bookig.com:in kautta vähän alle kolmellasadalla (kolme yötä). Sijainti oli loistava ja huone ihana kun se saatiin vaihdettua remonttissa olleen huoneen vierestä pois. Hotellissa oli uima-allas, sauna, turkkilainen sauna, aamupala kuului hintaan ja aamupalaan kuului kuohuviiniä vapaasti joten mitään valittamista ei tosiaan ollut :).

Nähtävää riitti: Duomo, duomon katto, se upea kauppakeskus siinä vieressä (Gallerio Vitterio Emanuele), Castello Forzesco, Pinoteca Ambrosiana jossa oli nähtävilä myös otteita Da Vincin muistikirjasta, Cimitero Monumentale (suosittelen aivan ehdottomasti), Via Montenapole ja lähistö... Ambrosianassa kannattaa ehdottomasti ottaa euron arvoinen audioguide mukaan, näyttelyssä ei nimittäin ole edes minkäänlaisia selitelappuja englaniksi.

Ruokaa löytyi kaikkialta helposti. Iltaisin käytiin syömässä Naviglin alueella. Pitseria Naturale ja Officina 12 ovat ainakin hyviksi testattuja paikkoja. Happy Hour -tarjous kannattaa ehdottomasati hyödyntää (useimmiten 19-21), omat ruoka-ajat menivät usein sen verran italialaisiksi että tarjousta ei aina ehditty hyödyntää. 

Kaikkiaan Milanosta jäi hyvä kuva erittäin toimivana ja herkullisen ruuan kaupunkina. Nähtävää löytyi paljon enemmän kuin ennakkokuvausten perusteella uskalsin toivoa. Tavalliselle kukkarolle sopivaa shopattavaa olisi löytynyt ihan tuon hotellin vieressä sijainneelta Corso Buenos Airesilta, mutta shoppailut jäi kyllä tällä kertää muiden kiireiden tieltä kokonaan väliin.

nappis

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Milano
« Vastaus #179 : 09.05.2011, 19:52:20 »
Heippa!!

Kysyn näin tyhmänä ummikkona että osaisikohan kukaan sanoa miten nuo milanon julkiset kulkuyhteydet pelaa ja mikä niistä olisi halvin ja nopein kun oli tarkoitus päästä bergamosta malpensan lentokentälle ja aikaa siirtymiseen olisi vain noin 2h kun bergamossa ollaan 15.35 ja malpensasta lähtisi kone tunisiaan 17.30!!

APUVA!!