Telttailu Yhdysvalloissa?

 (Luettu 5904 kertaa)

zztd

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 100
  • Profiili
Telttailu Yhdysvalloissa?
« : 19.03.2007, 17:26:04 »
Suunnitelmissa on lähteä elokuussa parin viikon autoilureissulle Yhdysvaltojen länsirannikolle. Koska budjettimme ei ole rajaton, aikomus on yöpyä mahdollisimman edullisesti hostelleissa, teltassa ja motelleissa. Löytyykö palstalta ketään Kalifornian, Nevadan ja Utahin yöpymishinnoista tietoista? Entäpä on joukossa paikan päällä telttailleita tai muuten leirintäalueilla yöpyneitä, jotka voisivat tietouttaan jakaa? Kaikki mahdollinen asiasta ja sen laidasta kiinnostaa,  etenkin kun leirintäalueista tuntuu olevan heikonlaisesti tietoa saatavilla. Suurimmat kaupungit Los Angelesia lukuunottamatta taidamme ajaa ohi ja pysähtyä pienissä kaupungeissa, kansallispuistojen tuntumassa jne.

Upstate girl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 416
  • Profiili
Telttailu Yhdysvalloissa?
« Vastaus #1 : 19.03.2007, 18:10:14 »
Todella laaja skaala noissa hotelleissa seka niiden hinnoissa. Motelleissa todella halpoja hintoja ( $40 ja ylospain ), samoiten tien varsien pikku hotelleilla. Telttailu voi tulla akkia saman hintaiseksi. Telttailu on toki paljon mukavampaa, jos on oikeat kamat siihen. Eli teltta  :P, makuupussi, keittokamat jne. ja naet jopa kivempia maisemia kuin tien varren halvoissa motelleissa.
Mulla on jonkun verran kokemusta telttailusta Utahissa, ja ehdottomasti suosittelen.

Tutustu leirinta alueisiin hyvin etukateen. Esim. osavaltioiden omat State Parks ovat siisteja. State Park' eja on joka osavaltiossa. Yopymiset vaihtelevat karavaanareiden kalliimista hinnoista telttapaikkoihin. Yleensa telttapaikka on jotain $15-25 /yo, sisaltaen autopaikan.
Leirintapaikat kannattaa aina varata etukateen.
"Don't tell me how educated you are, tell me how much you traveled."

zztd

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 100
  • Profiili
Telttailu Yhdysvalloissa?
« Vastaus #2 : 20.03.2007, 18:33:48 »
Kiitos! Ja heti lisää kysymyksiä :)

Millaisia nuo osavaltioiden omat leirintäalueet ovat palveluiltaan ja tunnelmaltaan? Löytyykö kolikoilla toimivaa pyykkikonetta, keittomahdollisuuksia (lukuunottamatta trangiaa ;) ) jne? Entä tiedätkö löytyykö minkäänlaista kirjaa tai esitettä, jossa noita osavaltoiden tai eri ketjujen leirintäalueita löytyisi? Kuinka täysiä leirintäalueet elokuun aikaan ovat -onko varaus syytä tehdä jo Suomessa vai voiko sen varaan laskea, että aina jotain kohtuuhintaista löytyy? Onko leirintäalueilla saapumisaikaa, entä viitoituksia teiden varsilla? Tiedän että osa noista riippuu aivan leirintäalueesta, mutta jos sinulla on minkäänlaista tuntumaa niin kerro toki, osaisimme vähän suunnitella ja varautua.

Engel

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Telttailu Yhdysvalloissa?
« Vastaus #3 : 20.03.2007, 21:25:09 »
Virallisten leirintäalueiden lisäksi joidenkin rest areoiden (siis tien varren levähdyspaikka) yhteydessä voipi olla telttailumahdollisuus. Itse olen ollut tuollaisessa paikassa joskus yötä. Siellä ei ollut muistaakseni suihkua, mutta käytössä oli rest arean sisävessa ja vesipiste. Paikkaa hoiti eläkeläispariskunta, joka asui omassa asuntoautossa siellä kesän ajan. Nuo levähdysalueetpaikat ovat yleensä tosi siistejä ja hyvin merkittyjä. Isoimmilla teillä aina rest arean kohdalle tullessa varoitetaan, että seuravan kerran vessaan pääsee 50 mailin päästä, jos et nyt pysähdy. :)

Minäkin voin suositella Usan kansallispuistoja! Kokeile etsiä haluamasi alueiden kansallispuistot googlella ja katso niiden sivuilta löytyykö mitään majoitussuosituksia. Toinen vaihtoehto on etsiä kaupunkien nettisivuja ja niistä jotain turisti-infotoimistoa. Monissa pikkupaikoissakin on sellainen.

Upstate girl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 416
  • Profiili
Telttailu Yhdysvalloissa?
« Vastaus #4 : 20.03.2007, 23:06:39 »
Zztd,
Tassa hieman vastauksia kysymyyksiisi.... en voi puhua kaikista osavaltioiden puistoista, koska niissa on eroja, osavaltoiden kohdalla seka puistojen kohdalla.  
Pyykkikoneita en ole nahnyt, (muistaakseni) .. mutta veskit ovat siistit ja suuret, joissain pyykinpesualtaita. Siella voit pesta pyykkia.
Kannattaa tilata esitteita netista etukateen, ennen matkaa!
Kalifornian State Parkit loytyvat  http://www.parks.ca.gov/ .

Leirinta-alue varaukset kannattaa tehda etukateen. Olemme monet kerrat pettyneet, koska emme varanneet telttapaikkaa etukateen, ja paikat ovat tupaten taynna. Etenkin kun teidan matka on elokuussa ja silloin on porukat lomalla. Joskus saattaa samana paivana saada peruutuspaikan hyvalla tsakalla.
Niin ja tosiaan, State Parkit eivat ole ainoita telttailumahdollisuuksia. Noista Rest Arean paikoista ei mulla ole kokemusta. En edes muista nahneeni. Kenties vaihtelee osavaltioittain nekin..

Kysyit myos puistojen palveluista ja tunnelmallisuudesta.  Leirinta-alueen palvelut ovat varmaan samat kuin Suomessa. Aina on pikku putiikki, josta saa valttamattomat ruoat ja juomat, T -paitoja, halkoja nuotioon, jaapusseja kylmalaukkuun, karttoja ja tan tallaista kraasaa.
Voi myos valita haluaako telttapaikan, on sahkotolppa.. yleensa joka telttapaikassa on vesihana, grilli ja piknikpoyta seka paikka teltalle. Tunnelma on mahtava, mikali tykkaat telttailusta. Sehan on itsesta kiinni. Mua ei haittaa otokat, helle eika rankkasateetkaan telttailessa..
Muuten State Parkit ovat melkeinpa aina mahtavilla paikoilla, nakoalaltaan ja vaikka minkalaista tekemista loytyy.

Toivottavasti sait jotain kasitysta.  8)
"Don't tell me how educated you are, tell me how much you traveled."

Suunnaton

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
  • Suunnaton-matkablogi
  • Sähköposti
Vs: Telttailu Yhdysvalloissa?
« Vastaus #5 : 26.02.2017, 10:40:47 »
Kaipailisin vinkkejä telttailutarvikkeista. Mitä kannattaa tuoda Suomesta ja mitä ostaa USA:sta/Kanadasta?
Onko vinkkejä paikoista, joista tarvikkeita kannattaa vuokrata tai ostaa? Entä itse tavarat - teltta ja makuupussit toki, mutta mitä pitäisi ottaa huomioon erityisesti car campingissa?
Ja mihin kannattaa heivata ne tavarat, joita ei halua tuoda mukanaan Suomeen? Ikävä toimivia tavaroita olisi roskiinkaan heittää.
« Viimeksi muokattu: 26.02.2017, 10:42:58 kirjoittanut Suunnaton »

wysig

 • Vieras
Vs: Telttailu Yhdysvalloissa?
« Vastaus #6 : 26.02.2017, 12:13:22 »
Siitä sitten tekemään vertailua, vaikka Walmartin kotisivuilta, halvin teltta 20+tax. Vertailukohdaksi voi ottaa lisämatkalaukun taitaa maksaa minimissään 75 per suunta ja antaa 23kg kuljetuskykyä.
Polttoaineet ym pitää ostaa paikanpäältä, niitä ei voi kuljettaa täältä. Kaasujutuissa on muistaakseni myös erilaiset liittimet eli kannattaa tarkistaa oman keittimen ja jenkkipullon yhteensopivuus.

otl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 485
  • Profiili
Vs: Telttailu Yhdysvalloissa?
« Vastaus #7 : 26.02.2017, 12:14:56 »
Ja mihin kannattaa heivata ne tavarat, joita ei halua tuoda mukanaan Suomeen? Ikävä toimivia tavaroita olisi roskiinkaan heittää.

anna  bensa-asemalla kolikoita pummaavalle tyypille viimeisenä reissupäivänä, ilahtuu varmasti

arkienkeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 109
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Telttailu Yhdysvalloissa?
« Vastaus #8 : 03.03.2017, 10:46:11 »
Joskus iäisyys sitten kiertelimme pari kuukautta ympäri Yhdysvaltoja ja suurimman osan aikaa asuimme KOA:n (Kampgrounds of America) leirintäalueilla, jota on vajaa puolituhatta ympäri maata. Siistejä ja rauhallisia paikkoja, enimmäkseen tietysti matkailuautoja mutta teltoillekin on paikkoja. http://koa.com

Suosituimmat kansallispuistot pakkaavat sesonkiaikaan olemaan kuin nuijalla lyötyjä eikä tilaa ole telttailijoille ilman (ajoissa tehtyä) ennakkovarausta. Tilannehan on mennyt sellaiseksi, että jossain Grand Canyonissa ja Mt Whitneyllä jopa patikkaretkeilijöitten telttailuluvat maastoon arvotaan vuosittain ja paikkoja riittää vain noin 15% halukkaista. Syrjäisemmissä State Parkeissa ja vastaavissa voi joissain myös telttailla, joskus ilmaiseksi joskus ranger käy myymässä lupalapun, mutta alueilla ei välttämättä ole juuri palveluita eikä valvontaa.

petteri81

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
  • Petteri Vähäkangas -sivut
  • Sähköposti
Vs: Telttailu Yhdysvalloissa?
« Vastaus #9 : 18.03.2017, 00:15:15 »
2015 kesäkuussa (ja tämän vuoden kesäkuussa uudelleen) oltiin matkailuautolla tuolla seudulla ja silloin oli kyllä vielä ihan hyvin tilaa. Varauksia ei tehty ennakkoon paria poikkeusta lukuunottamatta. Kesäkuu kun ei ole vielä lomasesonkia. Rannikolla oli oikeastaan ainoat alueet jotka oli täynnä... ja tietysti kansallispuistoissa.
www.allstays.com löytyy kaikenlaisia leiripaikkoja. Sitä käytettiin siitä on myös sovellus puhelimeen.
Jos kiinnostaa, niin kuvasin reissusta videosarjan ja jos niitä jaksaa katsoa, niin jotain tiedon murusia sieltä voi löytyä. www.petterivahakangas.com