Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!

 (Luettu 13220 kertaa)

Bubblejet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« : 27.03.2007, 12:51:22 »
Eli, tilanne on tämä:
Lähtö on 12. huhtikuuta ja elämä on tällä hetkellä sen verran kiireinen etten ole kerennyt tekemään kunnollista suunnitelmaa enkä etukäteistutkimusta, tarvitsisin hieman opastusta.
Olen lähdössä isäni ja ukkini (n. 70v) kanssa. Reissu Intiaan on meille ensimmäinen. Ukin kunto on ihan ok, jaksaa kyllä kymmenisen kilometriä kävellä, mutta siihen täytyy silti kiinnittää huomiota - liiat saasteet ja erityisesti LIIAN KUUMA on varmastikin pienoinen ongelma.

Näitä välttäen mitkäkähän olisi hyviä kohteita? Budjettimatkailua tämä ei ole, kyllä budjettia Intian hinnoilla on ihan riittävästi. Tärkeää olisi kuitenkin saada rahoille vastinetta ja hyvä kokemus, ukkini kun niin toivoo pääsevänsä Intiaan vielä elämässään, toivottavasti hän siitä vielä nauttisi. :)

Aikaa on matkustuspäivien lisäksi vain 7 täyttä päivää! Junalla liikkumiseen saa mennä aikaa, näkeehän siinä maisemia ja ihmisiä, ja hintavemmilla lipuilla todennäköisesti ihan hyvän kokemuksen, vai?

Sitten tyhmiin kysymyksiin:
Mitä Intiassa uskaltaa syödä ruokamyrkytys- ymsriskin minimoimiseksi? Lähinnä mitä paistamatonta uskaltaa syödä? uskaltaako jogurttia? hedelmiä kuorittuina toki...

Ja sitten hölmöin kysymys: liene käsien pesu desinfioivalla aineella on järkevää, löytääköhän tuota Intian puolelta kuinka helposti? :)

Koska matkaseura ei ole aivan täysissä voimissaan ja nuoruuden innoissaan, haluaisin vinkkejä loman onnistumiseksi ja hienojen kokemusten saamiseksi. Kiitos kaikille etukäteen!

Katariina72000

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 008
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #1 : 27.03.2007, 13:11:23 »
Näihin osaa löytyisia varmaan vastauksia jo avatuista ketjuista. Joku siirtäköön sinne jos katsoo aiheelliseksi.Noita matkasuunnitelmia vastaavia useitakin muistaakseni täällä jossain.

Tyhmiin kysymyksiin vastauksia:
Älä syö mitään kypsentämätöntä.(piste)Ja sen kuoritun hedelmänkin voit unohtaa jos et sitä itse kuori ja se ei ole sitä ennen lillunut missään vedessä. Skippaa maito jutut. Varma on varmaa.

Vie desinfiointi aineet Suomesta

Ainuska

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 993
  • Profiili
  • http://www.myspace.com/ainotska
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #2 : 27.03.2007, 15:15:45 »
Jos haluat pelata varman paalle, ala ruokaile ravintolassa, jossa tarjotaan kanaa. Voivat kasitella samoilla valineilla myos kasviksia. Exani sai ilmeisesti talla tavoin kampylobakteerin. (ja allekirjoittanut sai jostain lavantaudin, vaikka kaikkea kypsentamatonta valtimme).

Kannattaa ilmansaasteiden takia valttaa varmaan suurkaupunkeja. Esim. Delhin ilma on sellaista, etta itse kaytin ilmansaasteiden takia allergialaakkeita.
nly those who risk going too far can
possibly find out how far one can go.

T.S.Eliot

Bubblejet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #3 : 27.03.2007, 16:46:57 »
Kiitos jo näistä tiedoista. Matkasuunnitelmaahan tosiaan monissa ketjuissa mietiskellään. Yleensä aikaakin on kyllä huomattavasti enemmän ja kyse on suunnileen koko Intian kiertämisestä. Ajattelin, jos jollain olisi suoralta kädeltä ehdottaa jotain näihin kriteereihin sopivaa lenkkiä mielellään suht. lähellä delhiä.
Toki onhan mahdollista myös lentää kauas ja tulla sieltä sitten takaisin hitaammalla temmolla.

mangostan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 104
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #4 : 27.03.2007, 17:46:18 »
Delhin seudulla on aika kuuma tuolloin, joten yksi idea voisi olla suunnata vuorille pohjoiseen. Ei ehkä liian korkealle, mut kuitenkin, siellä on viileämpää. Mulla on vasta reissu suunnitteilla tuonne alueelle, joten parempi etten lähde kuulopuheiden ja lukemisten perusteella mitään kummemmin suosittelemaan :)

Myös joku luonnonpuisto antaisi mahdollisuuden päästä pois isojen kaupunkien saasteista.

Junissa vaan ilmastoidut vaunut, niin pitäisi olla ihan miellyttävää matkanteko.

Bubblejet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #5 : 27.03.2007, 19:32:07 »
Joo-o, kyllä nuo pohjoiset vuoret vois olla ihan hyvä kohde, kuten Dharamsala ja Shimla. Olisivatkohan nämä hyviä kohteita? Sen verran lähellä että ehkä siellä helvetillissä Agrassakin kerkeäisi käydä kääntymässä.

Varanasi ja Ganges-joen alue kyllä kiinnostaa mutta tuo helvetillinen kuumuus pelottaa. :&

Bubblejet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #6 : 28.03.2007, 13:12:26 »
Vielä yksi Tyhmien kysymysten kategoriaan menevä ruokailuun liittyen:
Onko leipä paistettu ruoka, ts. uskaltaako sitä syödä? Onhan se kyllä joskus paistettu, mutta vaikeampi tietää millon. Syöttekö leipää vain jos se on aivan tuoretta? Varovaisemmat siis. :)

Pohjoiseen lähtö tosiaan kiinnostaisi, Himachal Pradeshin alue - Shimla, Dharamsal, Manali...

taivaanrannanmaalari

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #7 : 28.03.2007, 14:46:54 »
Oltiin ryhmämatkalla Intiassa ja matkanjohtaja ilmoitti jo etukäteen, että n 70% tulee sairastamaan 'Delhi-Belly'n. Ja niihän siinä kävi, hän tiesi mistä puhui, matkan jälkeen n 70% oli sairastanut vatsataudin.

Ripuli tulee jos on tullakseen, vaikka ilman syömistäkin. Kosket ovenkahvaa ja sen jälkeen vahingossa suupieltä ja siinä on tauti jo saatu. Meistä monella oli mukava desinfiointigeelit, mutta silti tauti iski.

Jos/kun tauti tulee, niin muistakaa juoda, vaikkei neste välttämättä pysy sisällä. Ja mitä iäkkäämpi matkalainen, sitä tarkemmin täytyy seurata kuntoa.

Kannattaa ottaa jo Suomesta mukaan kunnon ripulilääkkeet (reseptilääkkeet lääkäriltä). Kannattaa myös varata särkymävaraa matkakassaan, sillä viiden tähden ilmastoidussa hotellihuoneessa on aina mukavampi sairastaa.

Tietenkin kannattaa olla varovainen syömisen kanssa ja meitä kehotettiin esim. miettimään kahdesti, ennenkuin haukkaa pikkunälkään jotain katukeittiöstä.

Kaikesta huolimattaa Intia oli todella viehättävä ja kiehtova maa, jo ihan pakettimatkalaisenkin silmin.

Didi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 25
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #8 : 28.03.2007, 17:33:06 »
Ja kannattaa alottaa jo Suomessa maitohappobakteerien syönti ja jatkaa joka päivä koko matkan. On aika hintavia mutta kannattaa todellakin. Saa kaikista suomen apteekeista. Teillä on niin lyhyt matka että olis tosi ikävä viettää sitä kipeenä sängyn pohjalla. ja junissa yms on erittäin ikävä matkustella vatsa kipeenä..  :oops:

Jos siellä Agrassa haluaa käydä niin saatte kyllä Delhistä sinne helposti bussiretken. Löytyy helposti hyviä ilmastoituja busseja ja näkee vaarisi sitten tuon Taj Mahalin. Muuten Agrassa ei ole mitään nähtävää niin samana päivänä vaan takaisin Delhiin.

Ja noista intian leivistä piti vielä kirjoittaa että kannattaa ehdottomasti syödä ruuan kanssa naan leipää. Monissa ravintoloissa on se tandooriuuni niin keskellä ravintolaa että näet kun leipä siellä paistuu ja leipä tuodaan heti tulikuumana eteesi. Eli näet varmasti että on tuoretta. Aika epätodennäköistä että siitä jotain pahoja bakteereja saisi.
kannattaa jättää liha kokonaan pois matkalta ja suosia juuri noita vegepaikkoja, ravintoloita missä ei lihaa saa ollenkaan. Ja intialaisista tarjoilijoista: usein huomaa että ne haluaa suositella jotain tiettyä ruokaa listalta ja jos tämän otat niin se myös tuodaan tavallista nopeammin pöytään, eli eilistä lämmitettyä mikä on pakko saada myytyä?? Eli tilaa siti mitä itse päätät. Nim. kokemusta on.   :D

kaukomatkailija

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 622
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #9 : 28.03.2007, 21:25:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Didi"
Ja noista intian leivistä piti vielä kirjoittaa että kannattaa ehdottomasti syödä ruuan kanssa naan leipää. Monissa ravintoloissa on se tandooriuuni niin keskellä ravintolaa että näet kun leipä siellä paistuu ja leipä tuodaan heti tulikuumana eteesi. Eli näet varmasti että on tuoretta.

Jep, ja jos haluaa olla ehdottoman tarkka syömisistään niin keema naania ei kannata tilata ellei voi varmistua siitä, että jauheliha pistetään leipään ennen paistamista. Garlic naan ja butter naan lienevät herkkävatsaisellekin OK, mutta turvallisinta on ottaa naan ihan sellaisenaan.
Jengi ryysää suuhun ja sieraimiin, leijuu ruumissavut yllä Gangesin, döfis tuo mieleen vanhan Folk-Fredin laulun, skene kuin Riipisen kadonnut taulu
-Pelle Miljoona

mangostan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 104
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #10 : 28.03.2007, 22:03:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Bubblejet"

Onko leipä paistettu ruoka, ts. uskaltaako sitä syödä? Onhan se kyllä joskus paistettu, mutta vaikeampi tietää millon. Syöttekö leipää vain jos se on aivan tuoretta? Varovaisemmat siis. :)


Monissa guesthouse tyyppisten paikkojen "ravintoloissa" leipää (esim. chapati) tuodaan usein sitä mukaa lisää, kun edellinen on syöty. Käytännössä se siis tuodaan tuodaan kuumana, vasta paistettuna pöytään. Teillähän budjetti on vissiin semmonen, ettei välttämättä guesthouseissa tule yövyttyä, mutta vinkkinä nyt kuitenkin.

qeeko

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
kuumuudesta
« Vastaus #11 : 28.03.2007, 22:31:29 »
Suosittelen erityisesti kuumissa ilmastoissa juomaan ORS-liuosta,jotta nestetasapaino pysyy kohillaan,mutta erityisesti suolatasapoinon takia(erinlaiset vatsa/lihaskrampit välttää) johtuen voimakkaasta hikoilusta ja auttaa tohon ripulin ennaltaehkäisyyn. vaikka ORSsia käytetään ripulivaiheessa olen huomannut liuoksen toimivuuden lämpimän maiden ilmastoon totutteluun.

Kauppanimiä liuokseen on Jeevan Jal, Gastrolyte

merjah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
Himalajan suuntaan
« Vastaus #12 : 30.03.2007, 00:56:56 »
Huhtikuussa kannattaa tosiaan suunnata pohjoiseen, Himalajan suuntaa, kuten joku tuolla jo ehdottelikin. Keski-Intiassa on todella kuuma tähän aikaa vuodesta aina sadekauteen eli kesään asti.

Simla ja Daramsala ovat hyviä kohteita. Lähempänä Delhiä on Uttaranchalin osavaltio, noin reilu 200 kilsaa pohjoiseen. Siellä on mm. hindujen pyhiä kaupunkeja Haridwar ja Rishikesh ja iki-ihana Ganges virta vuorien välissä vielä puhdasvetisenä. Haridwar on lähes Varanasin veroinen "kylpy"kaupunki ja mielenkiintoinen kokemua. Vielä vähän kauemmas pohjoiseen on tarjolla niitä lumihuippuisia vuoria. Nainital on kuuluisa brittien aikainen vuoristopaikka, jonne vetäydyttiin kuumuutta pakoon.

Uttarachalissa voi harrastaa monenlaista, mm. koskenlaskua, patikointia ja norsuratsastusta kansallispuistoissa. Siellä on useita kansallispuistoja, joista kuuluisin on Gorbet, Intian ensimmäinen.

Tuosta linkistä löytyy tietoa Uttarancahlin osavaltiosta:
http://gov.ua.nic.in/uttaranchaltourism/index.html

Vatsatautia ei tarvitse pelätä, eikä ruokien syömistä. Kyllä siellä hyvin todennäköisesti vatsanväänteitä saa, mutta sieltä myös löytyy halvalla lääkäri ja/tai apteekki, josta saat halvalla sellaiset rohdot, että vatsavaivat häipyvät saman tien. Lääkkeitä ei kannata Suomesta rahdata mukanaan. Intialaiset ovat paljon halvempia ja tehoavat paljon paremmin sikäläisiin tauteihin. Tärkeää on hankkia lääkettä mahdollisimman pian, eikä jäädä potemaan vaivoja.

Ruokaa voi syödä mitä vain, ja kannattaakin kokeilla. Tietysti kypsennetty ruoka on aina turvallisempaa. Salaattia kannattaa ehkä varoa, mutta olen minä syönyt niitäkin. Siellä pitää myös muistaa juoda paljon. Vesi ehdottomasti pullotettuna, ei paikallista, koska siinä kyllä piilee vaara.

Mutta yleisesti ottaen Intiaan voi mennä huoletta. Se on ehkä sekava ja kaoottinen, mutta samalla niin uskomattoman rauhallinen ja ystävällinen maa.

Bubblejet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #13 : 30.03.2007, 06:06:08 »
Kiitos kaikille vinkeistä! Kiitos eritysesti merjah - pitää katsella tuohon suuntaan himachal pradeshin lisäksi. Vielä edes tämä seitemän päivän reissukaan ei vaikuta kiireiseltä aikataulultaan - HP:ssä ehkä päivä per paikka. Onkohan Pathankot sen arvoinen paikka että siellä kannattaisi yö viettää vai jatkaa heti dharamalaan?
Nyt matkasuunnitelma näyttää suunnilleen tältä - Delhissä yö, pathankot, dharamsal, manali, shimla, jonnekin uttarachaliin josta delhiin ja päiväretki agraan, sitten pois.

Delhin yön jälkeen on siis vielä nuo 7 päivää ja delhipäivän jälkeen lento lähtee seuraavana aamuna kuudelta. Tämähän alkaa tästä muotoutua ja kuulostaa hyvältä. Kiitos, lisääkin saa toki kirjotella! :)

Matt

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 027
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #14 : 30.03.2007, 07:22:39 »
Päiväretki Agraan Delhistä kannattaa tehdä junalla jos suinkin mahollista.Matka aika vain 2h/sivu kun autolla menee vähintään 4h/sivu,itse olin toissapäivänä niin mennessä illalla meni 6 tuntia ja palatessa seuraavana iltapäivänä meni reilu 5h.Toi 200km:n väli on käytännössä koko matkan keskustaa ja ruuhkaa.Kuski kertoi että junalippua ei tartte etukäteen varata,riittää kun tuntia ennen on lippuluukulla jonottamassa.On kuulemma uusi junavuoro klo 06.30(?) Delhi-Agra joka menee välin parissa tunnissa. :wink:

Raparperipiirakka

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #15 : 30.03.2007, 15:21:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Matt"
Päiväretki Agraan Delhistä kannattaa tehdä junalla jos suinkin mahollista.Matka aika vain 2h/sivu kun autolla menee vähintään 4h/sivu. Kuski kertoi että junalippua ei tartte etukäteen varata,riittää kun tuntia ennen on lippuluukulla jonottamassa.On kuulemma uusi junavuoro klo 06.30(?) Delhi-Agra joka menee välin parissa tunnissa. :wink:


Nojoo, ehkä joku niistä junista meneekin joskus kahdessa tunnissa. Meillä väli Delhi-Agra kesti junalla n. 5h; aikataulun mukaan piti olla muistaakseni jonkin verran alle 3h. Ja tuo 5h meni siitä kun astuttiin junaan. Perillä juna oli ainakin 3h myöhhässä aikataulusta :D Ihan leppoista silti ja liputkin oli ostettu vasta samana päivänä sieltä New Delhin aseman "turistitoimistosta", josta junaliput Delhissä kannattaa ehdottomasti hakea. Jonoja ei ole tai ne ovat huomattavasti lyhyemmät kuin yleisillä lippuluukuilla.  

Uttaranchalin osavaltiossa Nainital vaikutti ihan miellyttävältä paikalta, mutta sää oli hiukan viileä joulukuussa. Mikäli vuoria haluaa nähdä kohtuullisen matkan päässä Delhistä, voin suositella Kausania. Ei tosin vuorokautta pidempään viihdytty, koska öisin lämpötila putosi turhan alas. Kesäisin tätä ongelmaa ei tietenkään ole. Talvella ei juuri muita turisteja kummassakaan paikassa ollut, mutta kesällä tilannne lienee toinen.

Kuva hotellihuoneen parvekkeelta Kausanista; oli ihan mukavat maisemat kun aamulla heräsi auringon noustessa.

Nainital on pieni kaupunki, joka on kuvassa osittain näkyvän järven ympärillä.

vanharaato

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #16 : 30.03.2007, 15:47:50 »
Shatabdi Express niminen juna painaa sen tohon 2h/sivu,lähtee delhistä 06.30 takas joskus klo 20 Agrasta. Hyvin toimi ainakin meillä ja tarjoilukin pelasi=)  Liput sieltä 2krs. "turisti officesta" vaikka paikalliset veijarit muuta selittävätkin.

Bubblejet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #17 : 30.03.2007, 17:17:23 »
Upeita kuvia Raparperipiirakka, tässähän alkaa sairastua matkakuumeeseen... :) Uttaranchalissa riittää hyvän kuuloisia kaupunkeja, harmi ettei kaikkiin ole aikaa.

edit tähän väliin myös: Pathankotin päiväjunat on melko vähissä, joten taidan vaihtaa matkasuunnitelman toisin päin, eli Delhi -> uttaranchal -> Shimla -> manali -> daramsal -> pathankot -> illalla yöjunalla Delhiin ja päiväretki agraan. Jos päivä riittäs kaikkeen, niin 3 päivää jäisi uttaranchalille. Kyllä seitsemässä päivässäkin kerkeää jotain nähdä ja reissata ihan hyvin, mukavaa! 7 viikkoa olisi toki parempi.  

Miten hyvinkäs käytännössä junalippuja saa saman päivän junaan? jos junalippuja ei saa niin pääseekö bussilla paremmin hätätapauksessa? Tosin onhan noissa junissakin paikkoja joihin pääsee ilman varausta, mutta siellä voi olla melkoista tungosta.

edit: Mikäkähän olis paras tapata varmistaa lippu etukäteen? Opetella nettivaraussysteemi? Pyytää hostellia hankkimaan lippu etukäteen (mahdollista?)?

merjah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
matkustus vie aikaa
« Vastaus #18 : 30.03.2007, 18:06:41 »
Hei vielä.

Intiassa matkustusta suunnitellessa on hyvä huomioida se, että siellä matkanteko kestää rutkasti kauemmin kuin meillä täällä. Taksillakin sellaisen 200 kilometrin matkaan saa varata vähintään 6 tuntia. Junalla ja linja-autollakin matka kestää kaksi-kolme kertaa sen minkä täällä meillä.

Ei siis kannata suunnitella liian tiukkaa aikataulua, ettei mene koko loma paikasta toiseen siirtymiseen.

Bubblejet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Apua intiaan, kinkkisiä ongelmia!
« Vastaus #19 : 30.03.2007, 18:47:24 »
Hmm, se on kyllä totta. Oikeastaan ongelma on muistaa, että vuorokaudessa on vain 24 tuntia, 6 tuntia on siitä jo iso osa  :roll:

edit: Aikasyistä ja erityisesti osavaltioiden välin pitkän bussimatkustuksen takia (10 tuntia, ellei sitten jostain löydä nukkumabussia välille).
Päätin, että keskitymme joko Utarakhandiin ja Himachal Pradeshiin. Tällä hetkellä todennäköisesti Utarakhandiin. Hyvähän se on ettei tule liian kiire.