Mongolia

 (Luettu 47066 kertaa)

Melankolia

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 101
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #20 : 13.01.2007, 12:02:47 »
Kähtävä, katso vaikka tämä linkki: http://www.teachabroad.com/listings.cfm/countryID/171
Mun poikaystävä sai työn Mongoliasta, mutta sillä on Bachelorin tutkinto Teaching English as a foreign language. Ei ole US:n kansalainen, vaan ihan eurooppalainen. En osaa sanoa miten saada Mongoliasta töitä ilman minkäänlaista ammattitaitoa...itse en siinä ainakaan ole onnistunut. Tosin en ole niin kovin aktiivisesti yrittänytkään...

Edit. Joo katsoin tuota linkkiä just vähän tarkemmin ja vapaaehtoistöitähän nuo oli. Siinä viimeisessä kyllä maksettiin ruuat ja vuokrat sun muut. Mutta kyllä noita varmaan Googlesta löytyy lisää. Voin kysyä vielä poikaystävältäni mitä kautta se sen työn löysi, mutta ei siitä taida kauheasti olla hyötyä jollei ole sopivaa koulutusta :?

mazikainen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • MSN Messenger - mazikainen@hotmail.com
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #21 : 14.01.2007, 17:47:25 »
Me vietettiin viime elokuussa viikko Mongoliassa ja jai lahinna semmonen mielikuva etta kuukausi siella ei olisi ainakaan liikaa. Tassapa pari pikavinkkia ja mielikuvaa:

- Ulan Bator on kakka paikka. Saasteinen, polyinen, julma liikenne, vahan nahtavaa.

- "UB guesthouse" Ulan Batorissa on paras hostelli missa olen viimeisen 5+ kuukauden aikana yopynyt. Dormipunkka 5 taalaa yo, suosittelen lampimasti. Siella on hyva reppureissaajameininki ja omistajat valittavat asiakkaistaan

EDIT: skandien puute nams. "valittavat" siis muotoa "vaelittaevaet" :D

- Mongolian maaseutu on uljasta nahtavaa. Kavimme Tereljin puistossa, ja vaikka se on turistihtava, niin siella kylla paasee omaan rauhaansa kun nakkaa repun olalle ja kavelee vuorille. "home stay" paikallisessa yurtassa maistui turhan jarjestetylle ja massaturismille. Tama reissu oli jarkattu hostellin kautta ja taisi maksaa kolmelle paivalle jonkun 40 taalaa.

- Mongoliaan kannattaa menna jos mahdollista heinakuun lopulla, silloin siella jarjestetaan Naadam. Naadamin aikaan mongolit kilpailevat ratsastuksessa, jousiammunnassa ja muissa perinnelajeissa, ja se on paikallisille vuoden kohokohta.

Kuvia loytynee http://messi.uku.fi/~masikain/matkalla/mongolia

-Mazikainen

Piipaa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #22 : 21.03.2007, 08:26:12 »
Talla hetkella ollaan vaimon kanssa mongoliassa. Vietettiin 5 yota pekingissa, oli ihan hauskaa, mutta onhan kiina ihan kiina. Eli lapilentoon soveltuu, ei paljon muuhun.

Taalla oltiin UB:ssa 2 yota kavereilla, ei oikein saatu muuta kasitysta kuin, etta halpaa on, mutta tavaraa ei ole juurikaan, siis kayttokelpoista. Pimean aikaan ryostetyksi joutuminen on todennakoista, varsinkin jos liikkuu porukassa, yksinainen ulkolainen voi jaada huomaamatta, mutta jos yhtaan puhuu suomea niin saa varmasti 10 poijaan lauman peraansa jotka hakevat paikkaa tempuilleen.. Taskuvarkaita on kaikkialla ja muutenkin meno on aika villia. Jos joku vaittaa ennakkoluuloiseksi, niin tervetuloa toteatamaan asia itse. Ja emme edes koko ajan liikkuneet ihan keskustassa vaan vahan sivummalla. Eli UB:sta kannattaa poistua heti kuin vain voi.

Nyt ollaan Tsetserlegin kylassa, Arhangain maakunnassa, noin 500km lanteen UB:sta. Tultiin postibussilla joka oli TAYNNA. Matka kesti 10 tuntia ja oli moykkyinen, mutta paikallisten kanssa paasee hyvin juttuun, siis maalaisten ja hinta on 10500tukrukkia. Taalla maalla meno onkin aivan toista luokkaa kuin paakaupungissa, taalla ei tarvitse pelata mitaan. Kaduilla kulkee sikoja, lehmia, lampaita, koiria ja koiranpentuja. (vaimo on taysin myyty jo..) Kulkusiat oli minulle aivan uusi kasite, taalla ne tappelevat koirien kanssa samasta ruuasta ja roskiksista, ihan siistia.
 Kylasta loytyy pari nettikahvilaa, useita hyvia ravintoloita, seka FAIRFIELD -niminen brittien pitama ravintola/hostelli. Fairfield on mainittu mongolian lonelyplanetissa ja kehuttu taivaisiin. Ruoka on kalliimpaa, n. 7e kahdelta hengelta, mutta lansimaista. Muualla ruoka maksaa noin 2e/syoja. Taalla on hevosia, jurttia, lampaita, susia, korppikotkia ja mita elaimia vain. Meno on leppoisaa ja tata voisi kai kutsua oikeaksi Mongoliaksi, UB on lahempana neuvostovenajaa.

Rahan vaihtokurssi on 1500tukrukkia=1euro, ja paikallisen hyva palkka on 100 000tukrukkia kuussa, eli suomalainen elaa herroiksi helposti.

Tsetserleg loytyy jopa google earthilla, ja tarkka kuva onkin, esim paikallisen temppelin eteen maahan kirjoitetut n. 1m tekstit nakyvat ja ovat luettavissa.

Venajaa taalla puhuu vanhoista osa, mutta paa-asiassa mongoliaa, enkkua vain muutamat nuoremmat.

Ei voi kuin suositella. Viela on viikko jaljella tata lystia ennen paluuta suomeen, pitaa ottaa ilo irti. Lahipaivina rakennetaan telttasauna tuonne joen varteen..

Piipaa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #23 : 26.03.2007, 06:28:45 »
No niin, kaytiin eilen ratsastelemassa metsassa ja arolla, oli koko lailla uskomattoman hieno reissu. Lahtopaikkana toimineen jurtan ymparistossa syntyi puolen tusinaa karitsaa ja niiden tokkurointia katseltiin jurtassa, olipa lystia. Paivan ratsastus maksoi 7000 tukrukkia, eli parilla eurolla saa ratsastaa koko paivan luonnossa, ei paha hinta musta, jos vertaa suomen maneesivehkeilyyn..

Mutta huomenna kohti likaista ub:ta ja keskiviikkona pekingin kautta kotio.. Jop jop.

Anacon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Re: Mongolia
« Vastaus #24 : 26.03.2007, 21:54:00 »
Olimme Mongoliassa pari viikkoa, ja teimme tuollaisen viikon reissun jeeppi+kuljettaja+englannin kielinen opas (josta tuli ystäväkin). Per päivä tämä jeeppireissu tais olla kokonaiskustannuksiltaan 25 dollaria ja oli kyllä hienoin reissu ikinä! Upeita maisemia (kaikkialla). Oltiin mm. Tsetserlegissä, Karakorumissa ja monissa luontokohteissa. Näimme villihevosia 20 m päästä eräässä kansallispuistossa ja muuta sellaista. Kiersimme tarkoituksella suurimmat turistipaikat ja yritettiin etsiä sitä oikeaa Mongoliaa. Asuimme mm. pari yötä kuskimme kaverin luona jurtassa keskellä ei-mitään, ja majoitus lattialla+ruoka+ratsastusta makso joku 2 dollaria päivältä. Eli vaan sellanen ele. :wink: Mahtava matka oli! Tykkäsimme myös Ulan Batorista. Teimme parin yön retken Tereljiin, jossa ratsastimme paljon, oli upea paikka, mutta turisteja kyllä olis. Ratsastettiin pari päivää.

Jos haluatte kysyä jotain niin rohkeasti vaan. Tarvittaessa meillä on myös yhteyksiä paikan päälle tämän oppaamme kanssa, joka on ilmeisesti perustanu UB:hen hostellin tai muuta vastaavaa. Siitä vaan Mongoliaan!
Go where you want to be.

Anacon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #25 : 26.03.2007, 22:04:52 »
"Piipaa", nyt on sanottava että olen TÄÄÄYYYSIIIN eri mieltä kanssasi. Itse vietimme (kesällä 2004) pari viikkoa Ulan Batorissa ja minkäännäköisiä ongelmia ei ollut. Emme tunteneet kumpikaan oloamme turvattomaksi kertaakaan, ja kaupunki oli ihana, joskin koruton. Itse asiassa pidin tyhjää lompakkoa aina takataskussa huvikseni, jossa oli joku lappu jossa luki "hahaa suckers" :D  tai jotain. Eikä sitäkään viety, edes keskustan tungoksissa! Ja immeiset oli perin juurin ystävällisiä. "Piipaa", Haluaisin tietää, että milloin ja missä ihmeessä siellä olit jos koit kaupungin tuollaisena? Meille jäi niin hyvä fiilis sieltä kuin olla ja voi, vaikka oltiin varoiteltu.

Ja muille sanon, että en todellakaan ole sitä mieltä että UB:sta kannattaa poistua heti kun mahdollista!!!!!!! Vaikkakin Mongoliassa on niin paljon nähtävää, että jos aikaa on vain vähän niin tietenkin kannattaa mennä katsomaan sitä oikeata Mongoliaa maaseudulle.
Go where you want to be.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #26 : 27.03.2007, 00:35:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Anacon"
Itse asiassa pidin tyhjää lompakkoa aina takataskussa huvikseni, jossa oli joku lappu jossa luki "hahaa suckers" :D  tai jotain. Eikä sitäkään viety, edes keskustan tungoksissa! Ja immeiset oli perin juurin ystävällisiä. "Piipaa", Haluaisin tietää, että milloin ja missä ihmeessä siellä olit jos koit kaupungin tuollaisena? Meille jäi niin hyvä fiilis sieltä kuin olla ja voi, vaikka oltiin varoiteltu.

Meitä ei oltu varoiteltu, eikä Ulan Batorista jäänyt mitenkään huono kuva. Mutta lompakko lähti, tosin vasta junassa viimeisenä iltana. Asialla oli tosiammattilainen, en huomannut yhtään mitään ennenkuin oli liian myöhäistä. :evil:

Lainaus käyttäjältä: "Anacon"
Ja muille sanon, että en todellakaan ole sitä mieltä että UB:sta kannattaa poistua heti kun mahdollista!!!!!!! Vaikkakin Mongoliassa on niin paljon nähtävää, että jos aikaa on vain vähän niin tietenkin kannattaa mennä katsomaan sitä oikeata Mongoliaa maaseudulle.

Joo, kyllä Ulan Batorissakin on monenlaista hauskaa nähtävää. Reittitaksien rahastajien matkustajien houkutteluhuudot on helppo kuvitella mielessään. :) Liikenne on kaoottista ja hauska piirre on se, ettei kukaan suunnista kuulemma osoitteilla. Täytyy tietää, minkä tärkeän/tunnetun rakennuksen viereen on menossa, jos vaikkapa taksilla matkustaa. Asuimme perhemajoituksessa betonikerrostalossa, joka ei ollut kuitenkaan kovin kaukana keskustasta. Matka keskustaan taittui joko jalan tai paikallisbussilla.

Minulla ei ole Ulan Batorista eikä Mongoliasta yleensä pahaa sanottavaa. Hauska ja mielenkiintoinen maa. Omalla reissulla vasta Mongolia tuntui oikeasti erilaiselta maalta. Ei Venäjällä vielä niin erilaista ole, paitsi Baikalin jälkeen, kun maisemat alkavat näyttää Mongolialta. :D
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Piipaa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #27 : 28.03.2007, 16:11:35 »
Lainaus käyttäjältä: "Anacon"
"Piipaa", nyt on sanottava että olen TÄÄÄYYYSIIIN eri mieltä kanssasi. Itse vietimme (kesällä 2004) pari viikkoa Ulan Batorissa ja minkäännäköisiä ongelmia ei ollut. Emme tunteneet kumpikaan oloamme turvattomaksi kertaakaan, ja kaupunki oli ihana, joskin koruton. Itse asiassa pidin tyhjää lompakkoa aina takataskussa huvikseni, jossa oli joku lappu jossa luki "hahaa suckers" :D  tai jotain. Eikä sitäkään viety, edes keskustan tungoksissa! Ja immeiset oli perin juurin ystävällisiä. "Piipaa", Haluaisin tietää, että milloin ja missä ihmeessä siellä olit jos koit kaupungin tuollaisena? Meille jäi niin hyvä fiilis sieltä kuin olla ja voi, vaikka oltiin varoiteltu.

Ja muille sanon, että en todellakaan ole sitä mieltä että UB:sta kannattaa poistua heti kun mahdollista!!!!!!! Vaikkakin Mongoliassa on niin paljon nähtävää, että jos aikaa on vain vähän niin tietenkin kannattaa mennä katsomaan sitä oikeata Mongoliaa maaseudulle.

Niin, mielipide on kuin perseenreikä, jokaisella on sellainen ja vieläpä omanlaisensa ;)
Mutta pääasiassa oleiltiin Kuuban suurlähetystön puolella kylää, kolmosalueella, jos nyt en ihan väärin muista alueita :)

Juuri tulin suomeen, ja haikealla mielellä. Olisin voinut jäädä asumaan sinne landelle.

Ja omakohtaiset kokemukset jäivät lähinnä seurailuun ja tungeksintaan, mutta jokaiselta UB:ssa pitempään asuneelta ystävältäni on viilletty reppu tai laukku auki ja koitettu keikata, saaliiksi saivat mongolin kielisiä uusia testamentteja. Ja jokaiselta on onnistuneesti keikattu rahat useampaan kertaan. Mutta tokihan voi olla tuuriakin, ja jos ymmärtää pysyä poissa kaduilta ilta-aikaan.

Mutta maaseutu vie kaupunkia 100-0. Ja kannattaa unohtaa kaikki opastetut ajelut ja etsiä GerPositioningSystemillä ystävällinen jurtta ja pyytää jeesiä, eli taksilla vain pakollinen matka ulos kaupungista, tai mikroautobussilla/postiautolla maalle ja ei tarvitse maksaa noita kiskurihintoja auton kuljettajista.

Normaalitaksitaksa on 250tukrukkia/km, mutta jos sopii kuskin kanssa ruuasta ja koko päivän ajot, niin 25e on aika kallis kuski jo.

Ja vielä UB:sta.. Kaupungissa on kymmeniä tuhansia jurttia, kun jokainen lyö hiiltä kamiinaan ja lisäksi kolme valtavaa hiilivoimalaa keskustassa pökkää lämpöä tulemaan, on smogi kohtalainen..

renne

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 161
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #28 : 28.03.2007, 16:26:16 »
Ulan Bataarissa kannattaa muuten taksiin hypätessään alkumatkalla tarkkailla taksin hinnan kehitystä. Osalla kuskeista on tunattu mittari jossa tukrukmäärän suhde kilsoihin ei ole ihan lain mukainen. Muutaman kerran näkyi muun muassa sellaista, että normaali kilometrihinta tuli täyteen jo sadalla metrillä.

Helppo huomata ja jos näin käy niin sit vaan ulos taksista ja uutta pirssiä kehiin. Jos ei siis tahdo tuota moninkertaista hintaa maksaa.

Muuten UB:stä ei oo kyllä mullakaan pahaa sanottavaa, mutta makunsa kullakin.

Piipaa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #29 : 29.03.2007, 11:38:15 »
Lainaus käyttäjältä: "renne"
Ulan Bataarissa kannattaa muuten taksiin hypätessään alkumatkalla tarkkailla taksin hinnan kehitystä. Osalla kuskeista on tunattu mittari jossa tukrukmäärän suhde kilsoihin ei ole ihan lain mukainen. Muutaman kerran näkyi muun muassa sellaista, että normaali kilometrihinta tuli täyteen jo sadalla metrillä.

Helppo huomata ja jos näin käy niin sit vaan ulos taksista ja uutta pirssiä kehiin. Jos ei siis tahdo tuota moninkertaista hintaa maksaa.

Muuten UB:stä ei oo kyllä mullakaan pahaa sanottavaa, mutta makunsa kullakin.

Kertaakaan en nähnyt taksissa mittaria.. Taksihan on auto, jota voi ajaa kuka tahansa Mongoliassa. Aina kun nostaa käden pystyyn, joku pysähtyy ja vie perille, ei ne kaikki oikeita takseja ole. Pitää vaan arvioida se matka ja ehdottaa etukäteen summaa, jos on alakanttiin niin kuski sanoo kyllä, jos ymmärtää mitä tarkoitat..

Kähtävä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #30 : 21.05.2007, 22:30:21 »
Miten paikan päällä onnistuu esim. retkeilytarvikkeiden (tyylin teltta ja gps tms. ostaminen) ? Ulan Batorista varmaan löytyy ,mutta onko siellä muita kaupunkeja joista löytyy jotain tollaista tavaraa?
quot;autuaita ovat persaukiset, sillä heillä ei ole varaa tehdä syntiä "

renne

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 161
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #31 : 21.05.2007, 22:38:08 »
Ulan Batarissakaan ei kannata mitenkään kovin ihmeellistä valikoimaa odottaa. Pari retkeilytarvikkeita myyvää liikettä siellä on, mutta valikoimat eivät ole mitenkään hääppöiset. Itse etsin taannoin makuupussia hyvin huonoin tuloksin. Niitä merkkejä tai laatua mitä länsimaissa myydään ei ole oikeastaan lainkaan tarjolla, kopioita lukuunottamatta.

Retkiä järjestävillä tahoilla on myös jonkin verran tavaraa myynnissä ja vuokrattavana.

Kähtävä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #32 : 28.05.2007, 09:34:31 »
Tässä olisi pari kysymystä niin osaa ottaa oikeanlaiset vermeet mukaan: Onko kesä-heinäkuun yöt kylmiä ? Sataako paljon ?
Tarkoitus olisi ostaa pari hevosta ( + varusteet) ja vaeltaa pari viikkoa ominpäin.
 Jos kellään on mitään vinkkiä tollaisen matkan toteuttamiseen niin kertokaa.
quot;autuaita ovat persaukiset, sillä heillä ei ole varaa tehdä syntiä "

Cherbourg

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 192
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #33 : 28.05.2007, 13:29:13 »
Mitenkäs tuo viisumin rekisteröinti sujuu Mongoliassa? Kannattaako se Venäjän tapaan tehdä majoituksen yhteydessä vai sujuuko se suhteellisen vaivattomasti tuossa maahanmuutto ja naturalisaatio toimistossa?

Mongoliaan olen menossa heinä- elokuun vaihteessa ja toivon mukaan pääsen osallistumaan kansainväliselle työleirille :)

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #34 : 28.05.2007, 18:12:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Cherbourg"
Mitenkäs tuo viisumin rekisteröinti sujuu Mongoliassa? Kannattaako se Venäjän tapaan tehdä majoituksen yhteydessä vai sujuuko se suhteellisen vaivattomasti tuossa maahanmuutto ja naturalisaatio toimistossa?

Viisumin rekisteröinti? Pitäisikö sellainen tehdä? Emme me ainakaan tehneet yhtään mitään emmekä olleet kuulleetkaan, että Mongolian viisumi pitäisi rekisteröidä. Eikä rajalla kysytty mitään.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Kähtävä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #35 : 28.05.2007, 22:53:09 »
Eikös siinä tapauksessa vaan pidä rekisteröityä jos halua olla maassa yli 30 vrk..
quot;autuaita ovat persaukiset, sillä heillä ei ole varaa tehdä syntiä "

Cherbourg

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 192
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #36 : 29.05.2007, 10:02:24 »
Tjaa, no tuossa viisumihakemuksessa luki, että viikon sisällä maahan tulosta pitäisi rekisteröityä "Immigration and Naturalization office":ssa. Vastaavasti myös, jos oleskelu ylittää tuon ajan sen 30vrk. Ruperin vaan miettimään, kun täällä on paljon puhuttu rekisteröinnistä Venäjän puolella, mutta Mongoliasta ei ole ollut puhettakaan. Hmm...

Tomppat

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • MSN Messenger - tomp22@hotmail.com
  • Profiili
Mongolia
« Vastaus #37 : 29.05.2007, 21:44:03 »
Ulan Batorissa on "foreign office"(löytyy kun kyselee) jossa voi rekisteröityä, jos tarvitsee. Kiinalaiset ja Venäläiset ainakin käyvät rekisteröitymässä siellä. Itse olin siellä 2 yötä ja todellakin riitti.
Ks toimistossa itse kävin viisumiasioissa (passi hajosi)
isited 29 countries (12%)

tuuraaja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
juna Angara Irkutsk-Ulan Bator
« Vastaus #38 : 18.06.2007, 16:14:18 »
Elikäs kaveri on parhaillaan junassa matkalla Mongoliaan ja pyysi kyselemään tietoa Angara junasta, numero 264, Irkutskista Ulan Batoriin, millaiset on aikataulut?
Toinen kysely koski ostosmatkabussien aikatauluja Pietarista Suomeen, paluu olisi tossa heinä- elokuun vaihteessa?
[/u]

JouniS

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 121
  • Profiili
Re: juna Angara Irkutsk-Ulan Bator
« Vastaus #39 : 18.06.2007, 16:31:58 »
Lainaus käyttäjältä: "tuuraaja"
Elikäs kaveri on parhaillaan junassa matkalla Mongoliaan ja pyysi kyselemään tietoa Angara junasta, numero 264, Irkutskista Ulan Batoriin, millaiset on aikataulut?


Juna taitaa olla tata nykya numeroltaan 362/364 (362 Venajalla ja 364 Mongoliassa). Kulkee paivittain, lahtee Irkutskista paikallista aikaa joskus iltayhdeksan aikoihin ja saapuu Ulaanbaatariin aikaisin aamulla kahta yota myohemmin.

Alkumatka on kuin mikakin maitojuna, silla pysahdyksia on ensimmaisten 16 tunnin aikana noin 60 kappaletta. Sitten paastaan iki-ihaniin rajamuodollisuuksiin, joista pari ensimmaista tuntia kuluvat Venajan puolella yleisen koomauksen merkeissa ilman, etta mitaan tapahtuu. Vajaan kuuden tunnin pysahdyksen jalkeen junasta jatkaa yleensa pari vaunua Mongolian puolelle, jossa vaunut kiinnitetaan Mongolialaisen junan peraan reilun kolmen tunnin pysahdyksen aikana.

Tai tuollaista se ainakin oli kolmisen viikkoa sitten.