Mongolia

 (Luettu 49747 kertaa)

katia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 43
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #60 : 14.06.2008, 11:35:22 »
Heip Scubapro,

Kiitoksia viimesimmistä tiedoista! Kerrohan nyt jotain tuosta Gobi-turneesta. Mitä ei kannata missata, mitä taas vois jättää välistä. Mitä koitte/näitte 9pv aikana? Vinkkejä? Meillä on 30pv aikaa Mongoliaan =), kaikki vinkit otetaan vastaan, jos vaan ehdit reissullasi kirjoitella! Kaunis kiitos!
ust because you wonder, doesn´t mean you´re lost...

ale

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #61 : 16.06.2008, 01:43:35 »
Suosittelen "bussisafaria" jonnekkin maaseudulle. Eli siis paikallisbussi alle ja menoks. Hinta ei päätä huimaa (alle kymmenellä eurolla pääsee pitkälle) ja turistien määrä aika nollissa. Matkat pitkiä ja matkustusajat myös, mutta vastapainoksi pääsee kokemaan kaikkea jännää. Bussiliput on suht helppo säätää vaikka ei paikallista kieltä osaiskaan. Bussit yleensä vanhoja neuvostoaikasia menopelejä jotka menee läpi mistä tahansa. Välillä joutu kuumottelemaan että kieppaako koko härveli ympäri kun kuski pisti menemään ojien ja muiden esteiden yli...välillä matkustetaan "tiellä" ja välillä arolla.

Painia kannattaa kaydä kattomassa. Ite kun satuin paikalle ni viereen istu joku ukko ja selitti kaiken säännöistä ja painijoista. Oli kirjottanu englanninkielisen kirjanki asiasta.
Mongolia on mahtava mesta, ihmiset ihan huikeita ja ruoka on lihaa lihalla. Kerranki lihakeitto oli lihakeitto.

Jos diggaa perinteisestä suomalaisesta juomakäyttäytymisestä niin mongoliassa on vähän sama meininki, sen votkan kaa vaan joutuu muutaman kerran reenaamaan ennen ku niitä desin paukkuja pystyy tiputtamaan nopeassa tahdissa. mutta harjotustahan kertyy jo Venäjällä jos menee sen läpi.

Ulan-Batorista ehdottomasti Oyuna-guest houssia. Mukavan lepponen perheyritys, joten majoittuminen tapahtuu samoilla tonteilla perheen kaa. ja sijaintikaan ei ole ihan keskustassa.
scubapro

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #62 : 01.07.2008, 19:35:18 »
Moi Katia,

Me olimme Mongoliassa n. kaksi viikkoa, joka on aika vähän. Voimme kuitenkin suositella ehdottomasti tutustumista Gobin autiomaahan jonkun G.H:n järjestämällä reissulla. "Valmis" matkan etuja ovat mm. vähempi sähläys ja sitäkautta ehkä nopeampi reissaus ympäri Mongoliaa. Hinnat eivät juuri päätä huimaa, ellet ole aivan minimibudjetilla liikkeellä.

Paha sanoa mitä pitäisi jättää pois ja mitä saada enemmän, Mongolia tulee pyörittämään sukkia kuitenkin! Me emme kokeneet juuri mitään tässä historiallisessa soturien maassa! Parasta oli vain aistia meininkiä ja asua jurtissa joka yö.

Seuraavalla kerralla ehdottomasti vain busseilla "kaupungista" toiseen, mutta todennäköisesti silloin on 3kk viisumi Mongoliaan. Nyt olimme vain läpikulkumatkalla!

Hyviä kokemuksia Mongoliaan kaikille teille pallontallaajat! :)

Tässä vielä meidän Gobi reissun suunnitelma:

Gobi trip (8 nights 9 days)

1. UB
2. Rock Formation (1 night) T5000
3. Tsagaan Suvaga (1 night) T5000
4. Dalanzadgad Town (1 night) T5000 - Market, elect. are available
5. Ice Valley - visit
6. Bayanzag (1 night) T5000 - Camel riding are available
7. Sand Dunes (1 night) T5000 - Camel riding are available
8. Arvaikheer Town (1 night) T5000 - Market, elect. are available
9. Waterfall (1 night) T5000 - Horse riding are available
10. Kharkhorin (1 night) T5000 - Market, elect. are available
11. UB

Gobin trippi tarkoittaa n. 2000km autolla huonossa maastossa. Meillä oli kaksi suihkumahdollisuuskertaa paikallisissa suihkuloissa. Reissu oli kuitenkin tosi nasta ja kuljettajamme loistava. Me koimme hyviä hetkiä Mongoliassa. Ehkä näihin kaikkiin paikkoihin ei paikallisbussilla kuitenkaan pääse.

paulinha

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #63 : 01.07.2008, 21:59:05 »
Sellaista kyselisin, kun olen matkaa Mongoliaan suunnittelemassa, että millaiset säät siellä on syksystä? Onko suuria eroja syys- ja lokakuun välillä? Onko lokakuussa jo kovin kylmää ja lumista? Ei kai talvi rajoita siellä paljoa matkaajan tekemisiä, eli voiko loka- tai marraskuussa tehdä suunnilleen samoja retkiä yms kuin vaikka syyskuussa?

Miqel

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #64 : 07.07.2008, 12:08:20 »
Riippuu tietty vuodesta, mutta 2005 kun olin  niin syyskuun viimeiset viikot olivat sandaalit ja shortsit keleisiä. Sitte lokakuun ekan parin viikon aikana yöpakkaset paukahteli alle kymmenessa asteessa, joinain päivinä tuli puol metriä lunta, joskus tuuli todella kovaa sen pakkasen kyytipojaks, joskus tuli räntää. Auringossa sen paistaessa (useimmiten paistaakin) on kuitenkin ihan lämmintä toki. Mongoliassa kannattaa varautua aivan kaikkeen, talvemmalla kenties riittää että varautuu vain kylmään :)

wilhelm-

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 227
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #65 : 09.07.2008, 11:48:07 »
Tulis nyt jo se Mongolian viisumi sieltä.. Taisi vähän tuo poikkeustila jäädyttää tilannetta hetkeksi. Tilanne vaikuttaa kuitenkin jo rauhalliselta siellä, joten eiköhän se viisumikin sieltä tule, aikaa matkaan onneksi vielä on. Mongolia, here I come!
Matkakertomuksiani lattareista 2012:

www.villek.blogspot.com

Kuukauden reissu eteläisessä Afrikassa 2013

http://www.villek2.blogspot.fi/

Kähtävä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #66 : 05.10.2008, 18:33:56 »
Mitkä alueet siellä mongoliassa on tiheimpiä metsäalueita? Ite ei viime kesänä tullut mentyä Tsetserleggiä pitemmälle ,onko muilla kokemusta siitä millaisena maasto jatkuu siitä länteen tai pohjoiseen ? UB:sta itään ( Khentiin aimagissa) on Lonely Planetin mukaan metsiä, tietääkö kukaan onko se metsäistä myös suomalaisen mittapuun mukaan? Ja jos jollain on vielä kokemuksia Five Rivers alueesta niin kiinnostaa kovasti.
quot;autuaita ovat persaukiset, sillä heillä ei ole varaa tehdä syntiä "

carrus301

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 390
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Mongolia
« Vastaus #67 : 03.12.2008, 19:01:15 »
Onkohan kukaan nyt hetkeen käynyt Ulan bataarissa? Mahtaako enää olla hengissä Golden Gobi niminen hostelli? Heidän nettisivunsa on ainakin kadonnut salaperäisesti johonkin bitti avaruuteen  ???Artjom

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #68 : 28.01.2009, 11:51:40 »
Onkohan kukaan nyt hetkeen käynyt Ulan bataarissa? Mahtaako enää olla hengissä Golden Gobi niminen hostelli? Heidän nettisivunsa on ainakin kadonnut salaperäisesti johonkin bitti avaruuteen  ???

Pitäisi olla. Ainakin siellä pari reppureissaajaa kertoi juuri yöpyneensä.

anssku

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 464
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Mongolia
« Vastaus #69 : 29.01.2009, 22:42:16 »
Oli se ainakin viime syyskuun loppu puolella hengissä, jolloin kävimme siellä katselemassa huonetta. Ihan viihtyisältä näytti, mutta silloin siellä oli liikaa porukkaa meidän makuumme.

Ulanbatorin monet hostellit ja guesthouset ovat vain niin piilossa, että on todellinen taitolaji löytää ne. :) Voisin vaikka vannoa, että kukaan ei vahingossa törmää vaikkapa tuohon Golden Gobiinkaan, eivätkä taksit varmasti osaa nimen perusteella perille. Lähes aina nämä guesthouset ovat piilossa jossain sisäpihojen perimmäisessä nurkassa, jonne saa kierrellä kaduilta monen mutkan kautta. Joskus harvoin talojen kadun puolellakin saattoi olla mainos majapaikasta, mutta se ei vielä auttanut paljonkaan, kun ei tiennyt miten rakennukseen pääsee sisään. Sai sitten kierrellä loputtomasti talojen väleissä, sisäpihoilla ja kiipeillä eri rappukäytäviin katseleen olisiko jossain ovessa kyltti guesthousesta. 

Shaon

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • MSN Messenger - Sla__88@hotmail.com
  • Profiili
  • http://my.opera.com/Shaon3/blog/
  • Sähköposti
Vs: Mongolia
« Vastaus #70 : 04.02.2009, 14:47:08 »
Viime heinä - elokuussa tuli UB:ssä vietettyä melkein pari viikkoa ja voin sydämellisesti suositella UB Guesthousea! Aivan mahtava mesta, lähellä keskustaa ja sitä kautta saa järkättyä kaiken mahdollisen reissuista viisumeihin ja junalippuihin eteenpäin..

Paikkaa pyörittää Bobby ja mr. Kim ja oli siellä vielä kolmaskin heppu jonka nimeä en nyt muista. Bobby on oikea luonnonvoima :) Tuntuu että hän oli koko ajan siellä ja järkkäsi ihmisille retkiä tai huolehti siitä että jokaisella oli vuode missä nukkua, pesi pyykkiä jne..  Hän se oli joka oli meitä vastassakin juna-asemalla aamulla ja haalisi mukaansa muitakin reppureissaajia siinä samalla.. mr Kim taas oli enemmänkin se johtohahmo joka hoiti enemmän kirjallista puolta, tai sellaisen kuvan ainakin sain. Tiedä sitten mikä totuus on.. Ja tämä kolmas mies taas hoiti minulle ja kaverilleni junaliput Kiinaan eikä ottanut itse paljon palkkiota tästä. Hän myös huolehti viisumeistamme, muistutteli koko ajan mitä papereita piti olla mukana ja patisti meidät ovesta ulos hakemaan ne ;D

Gobin reissua ei tehty mutta Tereljiin mentiin heidän kauttaan ja ei sitä reissua voikun suositella. Mentiin perheen ylläpitämään jurtta kylään ja majoituttiin kuuden hengen jurttaan. Meininki oli hyvä koska meitä oli iso porukka kavereita kasassa kun oltiin jo junassa tärmätty ja tutustuttu. Illat meni nuotiota poltellen ja tähtiä katsellen ja päivällä taas patikoitiin ja ratsastettiin. Reissuun sisältyi yksi ratsastus retki mutta kun hieman mentiin puhumaan perheen pään kanssa ja hieman rahaa vilautettiin niin oltiin järjestetty jo ratsastusretki joelle missä päästiin uimaan!!!

Meinaan oli kuuma ja pölyistä niin mikään ei virkistänyt paremmin kuin kylmä jumalattoman kovin virtaava puhdas vesi!

Ja jos tuonne tekee mieli niin ottakaa PALJON vettä mukaan! Perhe myy kyllä kaljaa ja jäätelöä mutta ei vettä :P No meiltä totta kai alkoi vesi loppumaan toisena päivänä ja oltiin kuultu huhua että sähköjohtoa pitkin seuraamalla löytää kioskin. No löydettiin kuin löydettiinkin se mutta oli kyllä sen verran työlästä että mielellään olisi sen veden tuonut mukanaan jo alunperin. Hieman alkaa menemään OT:ksi mutta kuitenkin..

Niin, ja yöt ovat todellakin kylmiä sitten tuolla maaseudulla. Siinä hieman ennen aamuyötä on se kylmin hetki eikä meinannut mitkään peitot ja pitkät paidat riittää.. Mutta sitten pari tuntia siitä eteenpäin alkoi tulla taas niin todella kuuma.
There is a difference between living and being alive-

Nothing is as soft as water. Yet, who can withstand the raging flood?

Raitakerttu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #71 : 02.09.2009, 09:56:48 »
Olisiko kenelläkään uutta tietoa Peking-UB-junien aikatauluista? Lonely Planetit jne. on tassussa, mutta olisi hirmu kiva saada varmistusta.

Mistään en ole löytänyt nettisivua, josta aikataulut löytyisivät. Lentoni on Pekingiin 13.9. (aamu) - 30.9.. haluaisin löytää yhteydet siten, että Mongoliassa ehtisi olla mahdollisimman kauan. Osaako kukaan auttaa?

Haaveissa on myös jonkinlainen opastettu ratsastus jne. kierros. Kuinka lämpimiä nuo gertit ovat, olisiko hyvä olla oma makuupussi?
« Viimeksi muokattu: 02.09.2009, 10:18:09 kirjoittanut Raitakerttu »

vanilla

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #72 : 08.10.2009, 13:31:13 »
Onko kokemuksia Mongoliasta talvella? Olisin siellä näillä näkymin marras-joulukuussa. Minkälaisia aktiviteetteja on mahdollista harrastaa, järjestetäänkö esim mitään retkiä Gobille?
Onko ylipäänsä järkeä mennä talvella, vai missaanko monet hienot paikat ja maisemat?

Onko Mongoliassa muuten talvella yhtä pimeää kuin Suomessa? Pakkasta taitaa olla aika reilusti enempikin, mutta enköhän minä siitä selviydy kun paikallisetkin selviytyvät.  ::)

Gold-Digger

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #73 : 07.03.2010, 11:47:05 »
Tervehdys, nämä kelit ja olosuhteet kiinnostavat itseänikin. Näillä näkymin olen Mongoliassa toukokuun alussa ja aikaa olen varannut sinne tarvittaessa pari kolme viikkoa, jonka jälkeen siirryn Baikalille. Vieläkö siellä on lunta ja pakkasta?  :o

Olen ajatellut, mikäli mahdollista, kalastella ja tutustua muutamiin jokiin. Nämä kalastusreissut saa varmaan järjestettyä jonkin Guesthousen kautta, onko kokemuksia?

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #74 : 07.03.2010, 22:49:23 »
Tervehdys, nämä kelit ja olosuhteet kiinnostavat itseänikin. Näillä näkymin olen Mongoliassa toukokuun alussa ja aikaa olen varannut sinne tarvittaessa pari kolme viikkoa, jonka jälkeen siirryn Baikalille. Vieläkö siellä on lunta ja pakkasta?  :o
Kokemusta on vain keväästä 2005. Toukokuun loppupuolella Irkutskissa oli lämpöä parhaimmillaan 29 astetta, lunta ei ollut missään. Baikaljärvestä olivat juuri jäät lähteneet, etelärannalla oli vielä pieniä muruja kerääntyneenä. Aika omituinen tunne, kun ilman lämpö huitelee hellelukemissa, mutta Irkutskin läpi kulkevan Angara-joen vesi on hyytävän kylmää, koska se tulee Baikalista, josta ovat juuri jäät lähteneet. :o

Jaa niin, Irkutskista siirryimme Mongoliaan ja alussa sielläkin oli suhteellisen lämmintä, mutta eräänä aamuna turistijurtasta herätessämme lämpöä oli enää +2. Toisaalla Mongoliassa oli samana päivänä satanut lunta. Tämä siis kesäkuun ensimmäisellä viikolla.
« Viimeksi muokattu: 07.03.2010, 22:51:49 kirjoittanut Jouni »
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Gold-Digger

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #75 : 09.03.2010, 08:56:49 »
Morjens ja kiitokset jälleen. Taitaa olla keleissä vähän samanlaiset venyvät aikataulut kuin Suomessa. Olin joskus tunturissa kultahommissa muutama päivä ennen juhannusta ja oli pakko lähteä välillä Norjaan lämmittelemään. Kilpisjärvi oli vielä jäässä kun etelässä oli leikattu nurmea varmaan jo pari kuukautta.

Törmäsin sattumalta tuttuun, joka oli asunut Mongoliassa lähes kaksi vuotta perheineen, (käymättä kertaakaan välillä Suomessa). Kylmistä keleistä huolimatta, siellä ei taida kuitenkaan sataa lunta aivan mahdottomasti. Myös hän kertoi, että kelit ja jäätilanteet ovat suotuisia jo toukokuussa.


Jean-Luc Crétier

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #76 : 27.03.2010, 14:50:40 »
Itseäni kiinnostaa hyvin paljon Mongolia. Onko sinne mahdollista päästä vaihtoon tai töihin? Kärsin epärealistisesta ajattelusta mutta jos joku tietäisi enemmän Mongoliasta.

Artjom

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #77 : 15.04.2010, 07:55:43 »
Onko kokemuksia Mongoliasta talvella? Olisin siellä näillä näkymin marras-joulukuussa. Minkälaisia aktiviteetteja on mahdollista harrastaa, järjestetäänkö esim mitään retkiä Gobille?

Itse olin tammi-helmikuussa 2009. Gobi-retkiä järjestetään, mutta tietenkin täytyy löytää matkaseuraa (ellei halua maksaa koko pakusta itse) mikä ei välttämättä ole itsestään selvää hiljaisimpina aikoina. Terelj-kansallispuistoon päässee joka tapauksessa ratsastelemaan. Itse olin onnekas ja löysin UB-guesthousesta muitakin Gobi-reissusta kiinnostuneita joten teimme 6 päivän retken autiomaahan. Voin kyllä suositella varauksetta, vaikka yöllä vähän kylmä jurtissa olikin!

rasmussen

 • Reissaaja
 • Viestejä: 48
  • Profiili
Vs: Mongolia
« Vastaus #78 : 10.06.2010, 11:59:19 »

Onko kokemuksia Mongoliasta talvella? Olisin siellä näillä näkymin marras-joulukuussa. Minkälaisia aktiviteetteja on mahdollista harrastaa, järjestetäänkö esim mitään retkiä Gobille?

[/quote]

Vietin Mongoliassa maaliskuun 2010 eli informaatio on tuoretta laatua, tosin ei ihan kaipaamaltasi ajankohdalta. Kylmähän siellä oli, voisin tosin kuvitella että marras-joulukuussa vielä kylmempää kuin maaliskuussa. Toppahousut ja -takki, kolme villapaitaa, villahousut ja kahdet muut housut oli päällä kokoajan ulkona ollessa, suurimman osan ajasta tarkeni. Tuo siis maaseudulla, Ulan Batorissa riitti vähempikin. Gobiin pääsi helposti, me otettiin hostellista 14 päivän retki Länsi-Mongolian ja Gobin kiertelyyn. Samaisesta hostellista löytyi mukavaa matkaseuraa, meitä oli kuusi plus opas ja kuski, hintaa reissulle tuli n. 350 euroa per lärvi.

Majoitus paikallisten (nomadic, en tiedä suomenkielistä käännöstä) perheiden jurtissa, joissa yön aikana lämpötila vaihteli todella kylmästä (kolmet housut, kolme villapaitaa, takki, pipo, kaulaliina ja kaksi makuupussia oli riittävästi) liian kuumaan (eli suurin osa vaatteista pois), riippuen siitä oliko kamiinassa tuli vai oliko se päässyt sammumaan. Eli niitten vaatteiden kanssa sai venkslata useita kertoja yön aikana. Ruoka kuului retken hintaan, mongolialaista ja länkkäriä vaihtelevasti. Ensimmäinen viikko oli kivaa, toinen liikaa. Pahinta oli ruoka - kaikki liha oli 80 prosenttia läskiä, ja sen ekan viikon jälkeen ihan tosissaan tuli paha olo jo ruuan hajusta. Muutaman päivän välein matkan varrella oli kyliä joissa pysähdeltiin, sieltä sitten ostamaan mitä ikinä voisi kuvitella saavansa alas: suklaata ja sipsejä, eli todella huonolla muonituksella mentiin loppuaika, mutta sitä ruokaa ei ihan oikeasti kestänyt enää. Vasta Kiinassa aloin taas ajatella lihan syönnin olevan miellyttävä kokemus, normaalioloissa olen lihan ystävä. Aina uuteen jurttaan saavuttaessa tarjottiin suolaista teetä.

Maisemat taas oli upeita, se luminen tyhjyys, jurtat täysin keskellä ei mitään. Pakua jouduttiin kaivamaan lumesta ja työntämään joskus jopa kuudesti päivässä. Suurin osa matkasta sujui ilman minkäänlaista tietä, välillä lumeen oli painautuneina jonkinlaisia renkaanjälkiä. Ehkä olisi ollut fiksumpaa valita lyhyempi reitti, näin oltaisi päästy vähemmällä autossaistumisella, nyt lähes päivittäin n. 7 tuntia ajamista. Ja usein kyyti oli todella pomppuista. En voi pahoin autossa lähes koskaan, ja nyt viimeiset viisi päivää oli tuskallisimmat ikinä. Harmi että Gobi oli reissun lopulla, eli sinne saavuttaessa olin jo liian väsynyt nauttimaan täysillä. Hiekkamyrsky ja kameliratsastus oli hienoja elämyksiä, ja dyyneille kiipeäminen. Reissun aikana ratsastettiin myös hevosilla, jotka olivat todella laihoja erityisen ankaran talven takia. Parempana vuonna varmasti miellyttävämpi kokemus, etenkin kesällä - itse pelkäsin hevosen sortuvan alta millä hetkellä hyvänsä. Niin itseasiassa kävi yhdelle porukan miehistä, polle kävi makaamaan pari kertaa hänen ollessaan selässä, ja hän päätti sitten kävellä loppumatkan.

Kuulostaa ihan kauhealta valitukselta, tiedän, mutta kaikki tuo oli useamman henkilön kokemusta, eli ei ihan tuulesta temmattua tai prinsessan herneen tunnustelua. Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisin takuulla päättänyt reissun ihan erimielellä jos olisin valinnut viikon mittaisen. Kokemus oli unohtumaton, ja nyt kun aikaa on jo vähän kulunut, jo häivähtää ajatus että joskus sinne voisi jopa palata. Painajaisen uudelleenkohtaaminen  ;) mutta ehdottomasti olen tyytyväinen että tein reissun talvella, millään tavalla kesää mollaamatta - sitä en voisi edes tehdä koska kokemusta ei ole.

Ulan Batorista samanlainen fiilis kuin jo aiemmin tullut esiin - pitäkää tavaroistanne kiinni, eikä illalla todella kannata turhaan liikkua ulkona. Meidän hostellista kävi jätkäporukka baarissa, ja ilta päättyi muutamaan mustaan silmää, jopa hostellin "äitiä" (kuudenkympin paremmalla puolella oleva naishenkilö) käytiin kurkusta kiinn. Tämä sen vuoksi ettei pojat suostuneet maksamaan taksikuskin vaatimaa, alunperin sovittua hintaa kymmenen kertaa suurempaa summaa.

Odotan saavani tulikivenkatkuista palautetta Mongolian ystäviltä, tällaiset kuitenkin olivat mun kokemukseni. Seikkailuja haluavalle suosittelen.

Ikiliikkuja

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 807
  • Profiili
  • @ .
Vs: Mongolia
« Vastaus #79 : 10.06.2010, 12:54:33 »
^ Tää oli kyllä aika mainio raportti  :D

Se iltaelämä Ulaanbaatarissa on sitten
samanlaista kuin Suomen sydänmailla ???

Ei mutta, tarkoitus olisi itsekin noin vuoden
päästä olla siellä suunnalla ja hyvä tietää
tuo ruokahomma kun ei liha uppoa ollenkaan
eikä varsinkaan mikään jakinläski (no tietty
uppoaisi jos olisi tosissaan pakko).

Kävittekö pesulla ollenkaan sen kahden viikon
aikana vai eikö ollut mahdollisuuksia?

Entäs luonto, onko siellä vaan tasasta nummea joka
on lumen peitossa (siis talvella) ja ei puita? Siis onko
se ihan tyhjää koko paikka. Lentokoneessa kattelin
kun oli kamera koneen alla ja autiolta sekä vihreältä
se näytti. Kobin autiomaata en kyllä nähnyt.

Kyllä kovasti haluan käymään Mongoliaan.