Oxford / lähiympäristö

 (Luettu 38852 kertaa)

jaipur

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Oxford / lähiympäristö
« : 09.05.2007, 00:52:30 »
Onko kenelläkään antaa vinkkejä Oxfordin ja sen lähiympäriston  tutkimiseen? Mitä kannattaa tehdä ja missä käydä? Mikä on ko. paikan erikoisuus? Itselleni tulee paikasta mieleen lähinnä yliopisto ja kampus.

Lisäksi kiinnostaa kovasti second hand-kaupat, löytyykö niitä? Entä onko hyviä ruokapaikkavinkkejä (rasvainen ruoka ei innosta).

Olemme Oxfordissa kuun vaihteessa 8 päivää, reissukaverinani on enimmäkseen vuoden ikäinen vauva. Haluaisin tehdä päiväretkiä lähiseudulle, muuallekin kuin Lontooseen.

Onko junalla matkustaminen kallista? Entä hintataso muuten Lontooseen verrattuna?

Neuvoista kiittäen!

Bonisla

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Oxford
« Vastaus #1 : 09.05.2007, 09:04:16 »
Muakin kiinnostaisi em. asiat. Olemme tosin Lontooseen lähdössä, mutta tarkoitus olisi tehdä reissu Oxfordiin (tai jonnekkin muualle, ideoita??). Kuinka kauan junamatka kestää sinne ja paljon maksaa?

mljv

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 280
  • Profiili
Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #2 : 09.05.2007, 14:09:20 »
Junaliput ovat Englannissa samanlaista salatiedettä kuin lentoliput täällä... Yleisesti ottaen kannattaa muistaa, että Brittilässä menopaluu on lähes aina huomattavasti halvempi kuin kaksi yhdensuuntaista eli siis menopaluuetu on edelleen olemassa (toisin kuin VR:llä ja Matkahuollolla). Erityisesti junissa kannattaa sekä hermoja että kukkaroa säästääkseen välttää aamuruuhkan aikaa eli lähteä liikenteeseen vasta välillä 9-10 ja samoin jos tulee takaisin vasta 19 jälkeen, on väljempää (tosin Oxford-Lontoo lienee ruuhkaisempi aamulla kuin Lontoo-Oxford ja illalla päinvastoin).

Bussien aikataulut ja hinnat on helppo löytää, http://www.nationalexpress.com/ auttaa tässä ja antaa hinnat ja saattaa myydä e-lipunkin. Jos on menossa suoraan Heathrow'n tai Stanstedin kentältä Oxfordiin, voi bussin käyttäminen olla helpompaakin - ja kun jonkin verran olen Brittilässä (satunnaisesti tosin) kulkenut junalla ja bussilla, ovat bussit National Expressin bussit olleet sekä mukavampia että paremmin aikataulussa kuin junat.

Junien etsimisessä käyttää Brittilässä asuva ystäväni aika paljon Trainline-palvelua: http://www.thetrainline.com/ - tuolla taitavat olla kaikki isommat junafirmat.
Pikahaku huomiselle välille London-Oxford kertoo, että junia menee usein ja matka kestää junalla tunnin. Hintoja en jaksa kaivaa, kun se vaatii rekisteröitymisen - mutta ymmärtääkseni myyvät myös ulkomailla asuvalle.
Edit: http://www.traintimes.org.uk/ kertoo, että huomiselle voisi saada päiväretken Paddington-Oxford-Paddington halvimmillaan hintaan 14 puntaa eli ei paha; mutta tuo pitää ostaa etukäteen ja toimii vain muutamilla junavuoroilla. Seuraava hintaluokka näyttäisi sitten olevan Cheap Day Return, jonka voinee ostaa paikanpäältäkin hintaan 17,50 (tai sitten ei, lukekaa itse kaikki pikkupräntit...). Open Return maksaakin sitten jo melkein neljäkymppiä... Tuosta Traintimes-palveluste lippua ei voi ostaa, mutta ilmeisesti linkkien kautta pääsee myyjään jne jne.

National Expressin sivuilta vilkaisin sen verran, että suora bussi kestää aamulla 2 tuntia ja illalla 1 t 40 min välillä London-Oxford. Day Return maksaa 15 puntaa ja kelpaa missä bussissa vain - eli jos tuuri osuu kohdalle, nopeampi vaihtoehto eli juna maksaa saman kuin bussi, mutta jos ei osu halpaan junavuoroon, bussin hinta on taattu eli Day Return maksaa joka tapauksessa tuon.

Katsoinpa sitten vähän noita lentokenttäjuttujakin, jos tästä olisi alkuperäiselle iloa:
Stansted-Oxford kestää ihan kamalan pitkään, tulee vaihto Lontoossa. Sen sijaan Heathrow-Oxford kestää 1 t 20 min ja aikuisen menopaluu maksaa 21 puntaa (Economy Return / Standard Return). Jos tuota reittiä käyttää, suosittelen menopaluuta jo siksikin, että Heathrow'lle menevät bussit ovat joskus aika täysiä ja ennakkoon ostettu lippu takaa paikan tietttyyn bussiin.
[No, niinhän se onkin: jos menee Cambridgeen, kannattaa ehdottomasti lentää Stanstedille - jos taas Oxfordiin, Heathrow on paljon paremmassa paikassa; jos katsoo esim. AA:n karttaa, tämän ymmärtää nopeasti seuraamalla sinisiä teitä eli moottoritielinjauksia...)

[Muoks. Lisäsin junahinnat ja linkin TrainTimesiin, nyt kun sen löysin.]

Bonisla

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #3 : 09.05.2007, 15:35:30 »
Ihanaa, kiitos oikein paljon avusta! :D

greenapple

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 397
  • Profiili
Re: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #4 : 09.05.2007, 19:12:43 »
Lainaus käyttäjältä: "jaipur"
Onko kenelläkään antaa vinkkejä Oxfordin ja sen lähiympäriston  tutkimiseen? Mitä kannattaa tehdä ja missä käydä? Mikä on ko. paikan erikoisuus? Itselleni tulee paikasta mieleen lähinnä yliopisto ja kampus.


Niinno, Oxfordhan nyt lähinnä on (=) yliopisto+kampukset, ja se on se sen erikoisuus ja omaleimaisuus. Kaunis kaupunki kyllä, jos tykkää että historiaa punkee näkökenttään keskustassa joka kadunkulmassa. Onnistuu olemaan myös suhteellisen vihreä ja vehmas. Tarvittavat kaupat ja kauppaketjut löytyy myös, ja vähemmällä tungoksella kuin isommissa kaupungeissa. Kesällä paikka tosin on tietysti aika pullollaan turisteja.
walk on

mljv

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 280
  • Profiili
Re: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #5 : 09.05.2007, 19:51:29 »
Lainaus käyttäjältä: "jaipur"
Mikä on ko. paikan erikoisuus? Itselleni tulee paikasta mieleen lähinnä yliopisto ja kampus.

Kaupunki itsessään kampuksineen ja niiden sekaan lomittuvine kauppoineen ja kuppiloineen on minun mielestäni elämys. Monet kampukset (colleget) rakennuksineen ja pihoineen ovat kurkistamisen arvoiset.
En tiedä, mitä se meistä kertoo, mutta minulla ja matkakumppanillani on itse asiassa brittiläisten kaupunkien arvoasteikko, jonka toinen pää on Oxford/Cambridge/Bath ja toinen pää on Sheffield/Swansea (metropoleja ei luokitella tällä menetelmällä, tosin Lontoon kaupunginosista Richmond on päässyt kyytiin, Oxford-päähän skaala). Autolla kun ajellaan ympäri-ämpäri, tulee käytyä aika monessa kaupungissa.
Tuonne Oxford-päähän asteikkoa pääsevät ne kaupungit, joissa on kompakti, käveltävä ja katseltava keskusta, historiaa, kivoja kirjakauppoja, hyviä kuppiloita ja ihan oikeasti elämää - mielellään myös sunnuntaisin. Niin ja ovat yleensä myös suhteellisen siistejä kaupunkeja, siis siten, että roskia ei loju ihan joka paikassa.

Jos harrastaa mitään vähänkään tieteelliseen viittaavaa, Oxfordin kirjakaupat ovat ainakin Iso-Britannian parhaat, tekisi jopa mieleni sanoa, että ehkä maailman parhaat fyysiset kirjakauppatilat. Cambridge ja Lontoo tulevat sitten kannoilla, mutta jotenkin takaraivoon on iskostunut sellainen "mutta Oxford on vielä parempi", tiedä sitten, pitääkö se todella paikkansa. Ainakin sieltä on joka pysähdyksellä tarttunut mukaan todellisia aarteita...


Lainaus
Lisäksi kiinnostaa kovasti second hand-kaupat, löytyykö niitä?

Useimmissa pienissä ja keskisuurissa brittikaupungeissa on pääkadun (High Street) läheisyydessä ns. charity shopeja eli hyväntekeväisyysketjujen käytettyjen vaatteiden kauppoja. Niissä on usein myynnissä ihan laatutavaraa, itse olen netonnut useammankin kauniin Laura Ashley-mekon ja jopa yhden edullisen juhlapuvun tuollaisista (istui kuin valettu...). Kannattaa ehkä verrata paremminkin UFF:ään kuin Pelastusarmeijaan, jos tästä nyt on mitään iloa.
Oxford on paitsi opiskelukaupunki myös suhteellisen hyvinvoivan oloinen paikka, joten charity shopit kannattaa luultavasti nuohota. Luultavasti siellä on muutakin, mutta esim. "Oxfam", "Red Cross" ja "Heart Foundation" ovat hyviä avainsanoja (on noita muitakin, nimet vain eivät ole jääneet mieleen).


Lainaus
Entä onko hyviä ruokapaikkavinkkejä (rasvainen ruoka ei innosta).

Visiitit Oxfordiin ovat jääneet lyhykäisiksi, mutta ainakin Cambridge on täynnään kaikenlaisia edullisia ruokakuppiloita. Jos "rasvainen"="brittiruoka", etnopuolella on tarjontaa. Mutta jos "rasvainen"="mikä tahansa rasvainen", joutuu jo vähän enemmän hakemaan. Me syömme aika usein lounaaksi "päivän keiton", joka on Englannissa(kin) hämmästyttävän usein joku suhteellisen vähärasvainen kasvissosekeitto, esim. potato and leek tai tomato and herbs. Päivän keittoa tarjoavat teehuoneet (tea rooms), pubit, museokuppilat jne.

Pubeissakin saa aika usein ranskalaisten perunoiden sijasta riisin tai keitetyt perunat tai uuniperunan, jolloin esim. kananrinta vihannesten ja uusien perunoiden kera on jo ihan asiallinen ja suhteellisen vähärasvainen annos. Riippuu tietty vähän paikasta, ruoan perässä kannattaa mennä "ruokapubin" oloiseen paikkaan, Wetherspoons on yksi ketju, joka on aika varma tapaus; ei huippuruokaa, mutta listassa on ihan ns. normaalirasvaista ruokaa kohtuullisesti eikä pelkkää uppopaistettua.
Iloksemme muuten huomasimme vapun tienoon reissulla, että Brittilän pubit ovat kovasti muuttumassa ja muuttuneet savuttomiksi! Pohjois-Walesissa sijainnut lähipubimme oli yksinkertaisesti savuton, kaikki baaritytöstä alkaen kävivät ulkona tupakalla, joten sisällä oli aika raikasta ja mukavaa.

Lainaus
Olemme Oxfordissa kuun vaihteessa 8 päivää, reissukaverinani on enimmäkseen vuoden ikäinen vauva.

Oxford on muistaakseni vähän mäkisempi kuin Cambridge, mutta molemmissa on laaja kävelykeskusta ja isot puistot, mikä tarkoittaa sitä, että voit työnnellä vauvaa rattaissakin ilman, että tarvitsee pelätä jalkoihin jäämistä (esim. Lontoossa rintareppu/rinkka/kantoliina lienee kätevämpi, metrossakin on älyttömästi portaita jne; eikä rattaita juuri näekään). Ja noita teehuoneita ja muita kuppiloita, jonne vauvan voi hyvin viedä, on myöskin tarpeeksi.


Lainaus
Haluaisin tehdä päiväretkiä lähiseudulle, muuallekin kuin Lontooseen.

Pakko tunnustaa, että kun en ole Oxfordissa ollut keskenäni, niin en ole perehtynyt julkisen liikenteen reitteihin... Vähän vaikoilin kartasta ja junan aikatauluja ja totesin, että Oxfordista Windsoriin pääsisi noin tunnissa (yksi vaihto) ja Oxfordista Bathiin (Bath Spa on virallinen nimi) kestää yhdellä vaihdolla tunti ja risat, nopeimmillaan 1 t 10 min. Näitä kahta tarjoan siksi, että molemmat ovat käveltäviä pienehköjä kaupunkeja (jos mäet eivät haittaa), joissa nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä asemalta. Windsorissa on tietysti linna, Bathissa roomalainen kylpylä ja pukumuseo sekä tietysti Jane Austen -tunnelmaa.


Varmasti lähempääkin löytyy katsottavaa, ei vain tule mitään hirmu erikoista mieleen tällä istumalla, itse Oxford kujineen ja kirjakauppoineen on riittänyt meille päivävisiiteillä.

Tässä Oxfordin turistisivut: http://www.oxford.gov.uk/tourism/
(Täältä löytyy varmasti noita shoppailujuttujakin.)

Jaha, esimerkiksi Winston Churchillin syntymäpaikka ja Marlborough herttuan koti Blenheim Palace (on toivomuslistallani, en ole vielä päässyt käymään) on helpon bussimatkan päässä Oxfordista, luultavasti matka ei maksakaan kuin jonkun punnan:
"By Bus

The No.20 to Woodstock runs from Oxford Train station and Gloucester Green to the gates of Blenheim Palace on Hensington Road in Woodstock. Please ask the bus driver identify the appropriate stop. The bus runs every 30 minutes. "
Lähde ja lisää ko. palatsin aukiolosta jne jne (nämä ovat yleensä auki kesäkauden eli pääsiäisestä lokakuun loppuun): http://www.blenheimpalace.com/visiting/findingu.htm


Lainaus
Entä hintataso muuten Lontooseen verrattuna?

Lienee vähän halvempi kuin Lontoon keskusta, opiskelijapaljoudenkin takia. Vaikka Brittilä on yleisesti ottaen Suomen pääkaupunkiseutua kalliimpi, en Helsingin kahvilahintoihin tottuneena koskaan jaksa lakata hämmästelemästä, kuinka halvalla hyvän teekupillisen ja ison kaakunpalan voi saada (yhden hengen teekannu = kaksi kupillista maksaa plusmiinus punnan, kaakku turistirysässä luokkaa puolitoista puntaa). Vain Starbucks on ainakin yhtä kallis kuin Helsingin keskustan kuppilat, esim. National Trustin kartanoiden teehuoneet ovat minusta suorastaan halpoja välillä, kaupunkien pikkuteehuoneista puhumattakaan.
Samoin esimerkiksi 2 litran vissy- tai limupullo ei maksa yhtään mitään, jos ostaa paikallista Pirkkaa eli esim. Sainsbury-vettä, halvimmillaan taitaa maksaa 39 penceä/2 litraa. Peruseväät kuten leipä, rehut ja jogurtti ovat olleet samoissa hinnoissa kuin täällä Suomessakin, niiden hintaa en ole viime vuosina enää joutunut kauhistelemaan, vaikka kiltisti laskenkin kaiken aina euroiksi (ts. kerrotaan puntahinnat puolellatoista). Eli siis suunnilleen sillä pitäisi pärjätä kuin Suomessakin, jos välttää ihan pahimmat turistirysät ja tankkaa ennemmin jossain kaupunkilaisten suosimassa marketissa.


Mukavaa matkaa itse kullekin, Oxford on reissun arvoinen!

jaipur

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #6 : 09.05.2007, 21:29:00 »
Kiitos, näistä tuli valtavasti informaatiota!

Mitä tuumaatte yöpymispaikoista - haluaisimme mieluiten sellaisen paikan, jossa voi tehdä itse ruokaa. Vauvalle esim. aamupuurot jne., ja itselläni on keliakia, eli ainakin välillä olisi kiva tehdä omat ruoat. Ulkomailla kun ei yleensä tunneta kovin hyvin keliakiaa. Onko vinkkejä? (Onkohan opiskelijat jo lomalla,jos he vuokraavat kämppiään... ) Jos sellaista ei ole, niin ehkä joku b&b.... Eikös ne ole aika kivoja?

Olisikohan pyöräily hyvä tapa nähdä kaupunkia ja ympäristöä? Entä suositatteko auton vuokrausta lähiseutujen tutkimiseen (vs. julkiset)?

Olen kuullut kehuttavan myös Englannin maaseutua. Monessa paikassa toimii keino "bussilla vain summamutikassa johonkin päin" - onko totta Oxfordin lähettyvillä? Mielessä on joku ihana vanhanaikainen pikkukylä (mielikuva suoraan tv-sarjoista kun ei muuta kokemusta...), jossa voisi ehkä vuokrata pyörän jotta pääsisi vähän nopeammin katsastamaan maisemia. Onko ne kylät niin ihania kuin sarjoissa? Sellaista haluaisin päästä tutkimaan.

hANN A

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
  • myspace
Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #7 : 29.12.2007, 09:55:02 »
Nostanpa tämän aiheen taas esille.

Minua nimittäin kiinnostaisi erityisesti tuo brittiläinen maaseutu oxfordin läheisyydessä. Otin tehtäväkseni suunnitella 50-vuotis lahjamatkaa ja pääkohteena siis oxford. Kohdehenkilö ei kuitenkaan ole mikään kaupunkishoppaaja (vaikkakin viihtyy kirjakaupoissa varmasti enemmän kuin mielellään) ja minusta olisi ihanaa viedä hänet myös katselemaan countrysideä johonkin mahd. lähellä olevaan pienempään kylään.

Osaako kukaan antaa mitään vinkkejä paikosta ? Entäpä miten tämä toimii käytännössä eli kulkeeko busseja / junia ? Toki noilta edellämainituilta sivuilta löytyy varmaankin yhteyksiä.

misja

 • Vieras
Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #8 : 13.02.2008, 11:37:20 »
Oxfordista kulkee ihan hyvin busseja ympäröiviin kyliin, olisivatkohan jotkut kulkeneet tunnin välein.
Kylissä pääsee hyvin kävelemään kärrypolkuja ympäri maaseutua, joskin aitojen yli saattaa joskus joutua kiipeilemään, kun laitumet sattuvat kulkureitille. Päiväretkiä voi siis hyvin tehdä eväät repussa. Majoitusmahdollisuuksista itselläni ei tosin ole kokemusta.
Oxfordistahan on suhteellisen lyhyt matka myös Bathiin, Stratford-upon-Avoniin sekä Salisburyyn, jotka ovat kaikki keskenään erityyppisiä kaupunkeja.
Suosittelen reissua ehdottomasti. Itselläni on kova kaipuu Englannin maaseudulle!
(Tulipa rikkonainen teksti...)

vanilla

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #9 : 26.10.2008, 14:11:27 »
Tama vastaus tulee nyt myohassa teille, mutta ehka joku muu hyotyy tasta. Oxfordin lahella on ihana vanha pikkukaupunki nimelta Wallingford, sinne on noin puolen tunnin bussimatka (bussit numero X40 ja X39 Readingin suuntaan), menopaluu maksaa viitisen puntaa.

Lontoo-Oxford-valilla halvin vaihtoehto on Megabus, joka lahtee Lontoosta Victorian asemalta. Liput ostetaan etukateen netista ja ne maksaa 1-5 puntaa per suunta, riippuen kuinka ajoissa ostaa.

Judi Dench

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #10 : 25.05.2015, 10:57:29 »
Kiitos tästä ketjusta, vinkit oli mukava lukea. Olen kesäkuussa lähdössä Oxfordiin.  Nyt kaipaisin apua: onko kukaan matkustanut Oxfordista Highclere Castleen? eli Downton Abbey kartanoon? Miten pitkä matka on Oxfordista sinne? ja miten pääsee helpoiten?

cynthialf

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #11 : 25.05.2015, 17:23:02 »
Highclere Castleen paasee Oxfordista joko:

1) menemalla junalla Newburyyn Readingin kautta, ja sielta taksilla linnalle, tai
2) menemalla National Expressin bussilla n:o 539 Newburyyn, ja sielta jalleen taksilla linnalle.

Nettisivujen mukaan linna on kuitenkin valitettavasti kesakuussa auki yleisolle vain 5.6. (loppuunmyyty tapahtuma), ja sen jalkeen se aukeaa vasta heinakuussa.

Oxfordin lahella on Blenheim Palace, Churchillin synnyinpaikka, jos kaipaat yleista linnameininkia. Paljon muitakin country houseja ja vastaavia loytyy ymparistosta, esimerkiksi Buscot Park.

Oxfordista n. 30 minuuttia lanteen sijaitsee myos Bampton, kiva pikkukyla jossa on kirkko jota kaytettiin Downton Abbeyssa.

Olen asunut Oxfordissa opiskelijana nelja vuotta, joten jos on jotain kysymyksia vastailen mielellani :)
« Viimeksi muokattu: 25.05.2015, 17:39:59 kirjoittanut cynthialf »

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #12 : 25.05.2015, 19:42:34 »
Piti tuosta Highcleresta tulla kommentoimaan, että amerikkalaiset on aika innoissaan siitä ja myydään loppuun heti kun liput tulee myyntiin. Tässä on niiden nettisivu.

cynthialf: mä mietiskelen just, että mentäis joko Oxfordiin tai Cambridgeen ja majoituttais vanhoissa college-rakennuksissa, ovat kesällä hostellikäytössä. Osaatko sanoa, mihin kannattaisi suunnata, oletko kuullut noista majoituksista hyvää/huonoa?

cynthialf

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #13 : 25.05.2015, 20:17:06 »
Mulla ei itsellani ole kokemusta naista collegen huoneista B&B-kaytossa. Katselin pikaisesti universityrooms.com-sivustoa ja siella on arvioita eri paikoista. Joistakin ihmisilla on parempia kokemuksia kuin toisista, joka on ihan ymmarrettavaa, silla Oxfordin collegeilla ei ole mitaan yhteista hallintoa tmv. Kannattaa katsoa ainakin tarkasti sijainti ja - jos kaipaatte keskiaikaista fiilista - varmistaa etta kyseessa ei ole collegeen 70-luvulla rakennettu lisaosa :)

Opiskelijahuoneita ei nyt voi ylipaataan verrata mihinkaan hotelliin, ja veikkaan etta valitettavasti niita kivoimpia kaytetaan lahinna konferenssivieraiden ja kesakoululaisten yosijoina... Tsekkasin AirBnB:n ja sanoisin etta siella hinta kohtaa paremmin laadun.

Cambridgen tilanteesta en osaa sanoa, mutta tietenkin hiukan puolueellisena voin sanoa etta Oxfordissa on pidemmalle visiitille paljon enemman tekemista :)
« Viimeksi muokattu: 25.05.2015, 20:18:47 kirjoittanut cynthialf »

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #14 : 25.05.2015, 22:05:39 »
Joo. Meillä ois haussa äidille "kaikki sen sata leffaa ja tv-sarjaa on kuvattu täällä", ja lapselle ehkä joku Harry Potter-mainen kokemus. Cambridgessä valitettavasti moniin vanhoihin rakennuksiin ei otettu lapsia, perhehuoneet taas oli niissä ikävissä uusissa. Pitänee vielä etsiä.

AirBnb on meikäläisen kohdalla poissuljettu vaihtoehto (veronkierto/yrittäjyys, kuluttajansuoja/palvelutaso).

muuvaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 504
  • Profiili
  • http://www.muuvaara.net/blog/
Vs: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #15 : 26.05.2015, 09:30:18 »
Oxfordissa suosittelen esim. Turf Tavernia, keskiaikaista opiskelijapubia jossa on loistava ruokalista ja ihastuttava viherterassi. (Tämä on myös paikka, jossa Bill Clinton EI vetänyt henkeen.)

AirBnb on meikäläisen kohdalla poissuljettu vaihtoehto (veronkierto/yrittäjyys,

Sori, mutta tätä mä en tajunnut...jos otan kämppääni alivuokralaisen vuodeksi ja se maksaa osan mun vuokrasta, en ole tietääkseni mitenkään verovelvollinen, koska se ei ole tuloa, vaan kulujen jakamista vuokralaisten kesken. Miksi se olisi veronkiertoa, jos otan alivuokralaisen viikoksi tai päiväksi kerrallaan?
« Viimeksi muokattu: 26.05.2015, 09:37:55 kirjoittanut muuvaara »

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #16 : 26.05.2015, 19:06:12 »
muuvaara: hotellin pitäjä maksaa palkat ja verot, yksityinen ei.  Eli toisella on laiton kilpailuetu. Sympatiani on virallisen talouden pyörittäjien puolella. (Kaikilla meillä on ns. hassut periaatteemme, tää on yksi mun omista, en ole käännyttäjä eli jokainen tyylillään, en paheksu.)

muuvaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 504
  • Profiili
  • http://www.muuvaara.net/blog/
Vs: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #17 : 27.05.2015, 01:40:38 »
muuvaara: hotellin pitäjä maksaa palkat ja verot, yksityinen ei.  Eli toisella on laiton kilpailuetu. Sympatiani on virallisen talouden pyörittäjien puolella. (Kaikilla meillä on ns. hassut periaatteemme, tää on yksi mun omista, en ole käännyttäjä eli jokainen tyylillään, en paheksu.)

Mutta miksi tämä kilpailuetu on sinusta laiton, kun alivuokran perimisessä ei ole mitään verotettavaa, ja omassa yrityksessä on täysin laillista työskennellä maksamatta palkkaa itselleen? Jos taho A pystyy tuottamaan saman tai vastaavan palvelun laillisesti alemmilla kustannuksilla kuin taho B, niin tahon A kuuluukin menestyä paremmin - myös siksi, että ilman kilpailua taholla B ei ole mitään motivaatiota tehostaa toimintaansa. (Sori, tää taas on mun hassu periaate.)

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #18 : 27.05.2015, 11:58:41 »
Majoituspalvelu ei ole sama kuin kimppakämppä, uber ei ole sama kuin kimppakyyti. Toisessa tarjotaan palvelua ilman kuluttajansuojaa ja veroja (ja samalla isketään kyseisiä asioita ammatikseen tekeviin), toisessa aidosti jaetaan kustannuksia. Voi halkoa hiuksia, mutta onhan noihin verottaja ja oikeusoppineet ottaneet kantaa. Just not my cup of tea.

aanai

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • Profiili
Vs: Oxford / lähiympäristö
« Vastaus #19 : 20.03.2017, 06:17:44 »
Hiljainen on ketju ollut pari vuotta, mutta muutama alueeseen liittyvä kysymys olisi.

Pääsiäisen aikaa vietetään Oxfordissa, onko siellä jotakin perinteisiä tapahtumia joita kannattaa seurata?

Ja mietin myös sitä, onko Oxfordissa mahdollista nostaa käteistä paremmalla vaihtokurssilla kuin Lontoossa?