Galapagos

 (Luettu 15003 kertaa)

HT

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
  • Sähköposti
Galapagos
« : 12.05.2007, 17:51:04 »
Ei ainakaan nopealla vilkaisulla näyttänyt olevan parilla ekalla sivulla puhetta.

Eli onko kokemuksia Galapagos-saarista? Elokuussa matka vie Ecuadoriin ja kiinnostaisi kovasti tuo Galapagos. Netistä on tullut etsittyä mahdollisimman halpoja reissuja sinne, mutta halvimmatkin ovat n. 400-500$ luokkaa + puistomaksut. Kyseeseen tulisi varmaankin 3-5 päivän retki. Vinkkejä?

Miqel

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Galapagos
« Vastaus #1 : 13.05.2007, 18:12:49 »
Moi!

Olin maaliskuun alussa 11 päivää Galapagoksella ja toki, suositeltavaa on! Aluksi myös pelottivat nuo hinnat, mutta totuus oli kerrankin kohtuullisempi.

Lennot mantereelta maksoivat muistaakseni 230euroa, Guaiaquilista meno-paluu. Luonnonpuistomaksu 100 dollaria. Majoittuminen Puerto Ayorassa 8$ ok hotellissa, venetaksi 50snt, puolenpäivän snorklaus 20$, pari sukellusta 90$, yhteysalus Isabelille tai Cristobalille 30$, kolmen yön retki Isabelin suuntaan 120$, jossa teltan vuokra retken jälkeen 4$ yö, ruuat 4$ ateria, polkupyörän vuokra 8$ päivä, snorkkelit ja räpylät yleensä 5$, lento Isabelilta Cristobalille 100$, jossa oma pieni talo keskustasta 20$..

Nonii, siinä noita hintoja isona jonona, kysele lisää jos ne kiinnostavat. Tarkoitukseni on kuitenkin viestiä, ettei Galapagoksella välttämättä tarvitse osallistua niihin veneretkiin, joissa nukutaan veneessä! Itsenäinen matkailu edellämainituilla kolmella saarella (ja myös yhdellä muulla muistaakseni) on helppoa ja halpaa, vain vähän Ecuadorin yleistasoa korkeampaa. Erilaisia retkiä voi ostaa matkatoimistoilta, järjestää suoraan kapteenien kanssa, suoraan "villien luonnonpuisto-oppaiden" kanssa (kaikki jotenkin sertifioituja kuitenkin), hevosia ja takseja ja polkupyoriä ja kajakkeja voi vuokrata, veneitä saa päiväksi kaukaisempien (mutta sallittujen) rantojen tutkimiseen tai snorklailuun ilman rantautumista, kaikkien edellämainittujen kaupunkien lähellä on kävelyretkiä ja rantoja ja "informaatiokeskuksia" joita voi tutkia omassa rauhassaan ilmaiseksi! Galapagos kokemus on varmasti toisenlainen, vaikea sanoa parempi vai huonompi, mutta ainakin paikanpäällä on varaa viettää enemmän aikaa! Miten se slogani taas meni, "Pienemmällä rahalla kauemmas, pitempaan, enemmän ja siistimmin..!"

Vastaukseni on nyt vähän hätäinen, mutta kysele lisää jos voin jotenkin auttaa, kokemuksistani tosin puuttuvat nuo galapagokselle ominaiset veneretket. Moro!

HT

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
  • Sähköposti
Galapagos
« Vastaus #2 : 14.05.2007, 00:01:35 »
Kiitos, tuossa tulikin jo paljon hyödyllistä tietoa. Koko reissun budjetti valitettavasti vain on rajallinen, joten pitää hieman miettiä tuota kuviota vielä. Vaikka varmasti Galapagos on jokaisen euron arvoinen.

Itse tosiaan olen lähinnä katsellut juuri noita risteilyjä, mutta hyvä tietää, että lentojen lisäksi voi omatoimisesti järjestää melko halvalla muut "oheispalvelut". Tosin lennot taitavat olla elokuussa kalliimmat, eikös se ole high-season aikaa? Mitä nyt nuista luettelemisistasi hinnoista voisi päätellä, niin 3-5 päivän retki voisi olla mahdollinen kohtuullisella hinnalla. Koko Ecuadorin reissu on vain 3 viikon mittainen, niin ei viitsi hirveän pitkää Galapagoksen reissua suunnitella, että jää aikaa viettää myös mantereen puolella.

Jos tuosta yrittäisi ihan peruspaketin vääntää nyt malliksi:

- lento 230€
- puistomaksu 100$
- majoitus 5-10$ yö
- pyöräily/snorklaus 10-20$
- ruuat n. 5$ ateria

Eihän tuo nyt loppujen lopuksi aivan mahdottoman kallis olisi. Varmaan juuri enemmän mielenkiinto olisi valokuvaus/pyöräily akselilla, kun tuo sukellus nyt ei niin kiinnosta. Ja aika paljonhan tuossa säästäisi, jos pysyttelisi vain yhdellä saarella eikä ostaisi nuita siirtymiä ja järjestettyjä retkiä. Mitä luulet, viihtyisikö tuola Santa Cruzin saarella esim. 3-4 yötä? Vai millä saarella olisi eniten nähtävää, jos yhden valitsisi tukikohdaksi?

Miqel

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Galapagos
« Vastaus #3 : 14.05.2007, 11:36:10 »
Kyllä Santa Cruzilla varmasti voisi viihtyä useamman päivän, mutta itse nautin kuitenkin enemmän ajastani Isabelilla ja San Cristobalilla. Puerto Ayora Santa Cruzilla on lopulta aika pieni kaupunki, mutta kauttakulkevien turistien määrä on niin valtava etten kokenut sitä mitenkään erityisen viehättäväksi tukikohdaksi. Tekemistä saarella varmasti on, erityisesti teitä joita pyöräillä. Myöskin päivän mittaisiä retkiä on sieltä helpoin, muttei halvin, järjestää. Käytännössä tämä tarkoittaa parin tunnin pikaveneilyä johonkin muuhun saariston osaan, jossa snorklausta ja rantautumisia ja illaksi takaisin. Hinnat näille vaihtelivat etäisyyden mukaan 60-100 dollaria muistaakseni.

Vastaavia retkiä on helppo järjestää myös Isabelilta, ja itse ainakin koin tämän saaren ja pienen pienen kaupungin kaikkein mielyttävimmäksi tukikohdaksi! Kaupungin muutamat nuorisopainotteiset hotellit järjestävät yhteyksiä venemiehiin joiden kanssa pääsee tutkimaan lähialueita, päivän pikaveneily hienoon snorklauskohteeseen tai esim. Floreanalle maksoi 200-400€, mutta tämän kustannuksen voi jakaa jopa kymmenen muun kanssa. Lisäksi snorkkelit ja voileivät, suhteellisen halpaa.

San Cristobalin kaupunki, eli Puerto Baquerizo Moreno, tai jotain, oli myös aivan huippu! Tällä saarella on myös muutama pitkä tie joita pitkinn pääsee pyörällä tai taksilla muutamalle tulivuorelle, useille hienoille rannoilla, jarvelle tms. Puolenpäivän taksisuunnistus taisi maskaa jotain 45$, valtion vakiohinnastosta. Pyörän vuokra tietysti aikapaljon vähemmän. Myös veneretkiä jne on jonkin verran tarjolla, tai itse järjestettävissä. Jos puhut espanjaa niin satamassa huutelemalla onnistuu helposti, englanniksi vähän hitaammin.

Mielestäni kolme tai viisi päivää ei tee mitenkään oikeutta Galapagokselle, varsinkin jos matkustat itsenäisesti jolloin asioihin tuppaa kulumaan vähän enemmän aikaa. Koita budjetoida sentään viikko aikaa, rahan kulutus ei ajanlisäämisestä välttämättä kasva, vieraile vähintään Isabelilla ja minimoi Puerto Ayorassa vietetty aika, snorklaa merileijonien kanssa, kysele missä olisi sellainen alue kuin "tunnelit".. Ei tarvitse myöskään pelätä että aika Galapagoksella olisi mitenkään pois ajasta Ecuadorissa! Silloin kun et ole ihmettelemässä jotain luontomuodostelmaa tai elukkaa, olet kuitenkin selkeästi oudossa ja ihastuttavassa eteläisessä kulttuurissa, hyvän musiikin keskellä (erittäin vähän reggeatonia ecuadorissa!) Omassa matkassani jätin lähes kaikki muut Ecuadorin merelliset kohteet väliin ja painotin galapagoksen osuutta, autioita rentoja hiekkarantoja ja  aaltoja löytyi sieltäkin, aikalailla samoin kustannuksin kuin emämaalta.

Galapagos ei vastannut mielikuvaani varsinaisesta paratiisisaaresta, jos olet sellaista hakemassa niin Jambelin saari Machalan ulkopuolella etelässä olisi lähempänä. Galapagoksella on niitä eläimiä, muttei palmuja eikä aivan liikaa riippukeinujakaan! Riippuu sitten mitä on elämältään hakemassa.. Hyvää matkaa aina vaan!

HT

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
  • Sähköposti
Galapagos
« Vastaus #4 : 14.05.2007, 16:46:47 »
Hyviä vinkkejä tuleekin enemmän kuin uskalsin odottaa.

En nyt varsinaisesti mitään paratiisia ole etsimässä; uniikki luonto ja eläimet vain kiinnostavat Galapagoksessa kovasti. Ja ei tosiaan varmasti enää loppuhinnassa muutama lisäpäivä tunnu missään, joten jos tuonne tulee lähdettyä, niin viikko olisi varmaankin sopiva aika viettää. Valitettavasti en itse puhu espanjaa alkeita enempää mutta matkakumppani sitäkin enemmän sitten.

Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, niin lennot mantereelta tulevat joko Baltraan tai San Cristobalille. Eli Puerto Moreno olisi siitäkin syystä hyvä valita tukikohdaksi. Mites muuten lennot mantereelta, onko suurta merkitystä lentääkö Quitosta vaiko Guaiaquilistä? Lentohinnassa ei varmaan kauhean suurta eroa ole? Tuo San Cristobal yhdistettynä tulivuoriin ja pyöräilyyn kuulostaa kyllä hyvältä yhdistelmältä. Hieman olen harkinnut teltan mukaanottamista, mutta kuten aiemmin kirjoitit, niin niitä ilmeisesti pystyy muutamalla taalalla vuokraamaan myös.

No, paljon hyviä mahdollisuuksia ja ideoita on nyt kuitenkin mistä valita ja päättää. Hyvä tietää ainakin se, ettei nuo reissun kustannukset nyt kuitenkaan aivan järjettömän suuriksi nouse.

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Galapagos
« Vastaus #5 : 29.10.2012, 19:47:43 »
Tarvis paivitettya tietoa Galapagos saarista?

Nykyisin lentoja on kahdelle eri saarelle eli kumpaan kannattaisi lennot ostaa? Eli kummassa on reissujen teko ja jarjestely helpompaa ja elama halvempaa?

Tarkoitus on ostaa lennot saarelle ja olla mestoilla noin 2 viikkoa. Ajatuksissa on buukata noin viikon laivareissu ja muutoin hengailla saarilla ja tehda paivareissuja/sukeltaa.
 
Onko laivareissun ostaminen parempi tehda nyt marraskuussa paikan paalta vai mantereelta Quitosta tai Guyagulista?

Onko kukaan kaynyt sukeltamassa? Missa parhaat kohteet tai helpointa ostaa sukellusreissuja?

Liveaboardille ei taida budjetti riittaa...  ::)

Begemont

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Galapagos
« Vastaus #6 : 01.11.2012, 11:23:11 »
Maaliskuun alussa tuli Galapagoksellakin piipahdettua juuri samoissa merkeissä kun sinulla näyttää olevan ajatuksena.

Lainaus
Nykyisin lentoja on kahdelle eri saarelle eli kumpaan kannattaisi lennot ostaa? Eli kummassa on reissujen teko ja jarjestely helpompaa ja elama halvempaa?
Puerto Ayora on isompi ja luulisin siellä olevan tarjonnan perusteella, että on helpompi paikka järjestää matkoja ja sukelluksia. Halpoja majotuksia löytyy myös kohtuullisella etsinnällä.

Lainaus
Onko laivareissun ostaminen parempi tehda nyt marraskuussa paikan paalta vai mantereelta Quitosta tai Guyagulista?
Itsellä ei ollut liiaksi aikaa Guyagulissa etsiä kyseisiä laivareissuja, mutta niitä tuntui olevan tarjolla enemmän kuin tarpeeksi vielä Puerto Ayorassa. Lähes jokainen turismipuoti/sukelluslafka myy laivamatkoja. Kiertelemällä ja kilpailuttamalla pääsee taakille tarjolla olevista matkoista ja niiden hinnoista. Jotenkin jäi myös mututuntuma, että omalla kohdallani, hinnat olisivat olleet halvempia paikan päällä kuin mantereen puolella.

Lainaus
Onko kukaan kaynyt sukeltamassa? Missa parhaat kohteet tai helpointa ostaa sukellusreissuja?
Taisin itse heittää 4 sukellusreissua. Puerto Ayorassa on n.10 sukelluksia tarjoavaa toimistoa. (Toiset enemmän laillisia, kuin toiset.) Scuba Iquana taitaa olla kuuluisin (myös kallein) ja tuntui olevan myös myyty loppuun lähes aina. Suurimmilta sukellusfirmoilta löytyy omat nettisivut.

Cordons Rock taitaa olla tuo kuuluisin paikka sukeltaa ja sinne useat reissut myös kohdistuvat. Muitakin spotteja on useita tuosta Santa Cruzin lähistöllä. Yleensä sukellusfirmoilla on pienet taulut liikkeiden edessä, jossa on tulevien päivien sukelluskohteet esillä. Tosin sukellusfirmat vaativat minimisukeltaja määrän lähtijöitä että retki toteutuu, joten kannattanee iltaisin varmistaa, että aamun lähtö on vielä varma.

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Galapagos
« Vastaus #7 : 17.12.2012, 05:46:33 »
Galapagoksen visiitti heitetty ja ei kaduta, vaikka rahaa paloikin.
Kaikilta saarilta loytyy kohtuuhintaista majoitusta 10-20 usd yo hlo. Ruoka kalliimpaa kuin mantereella, mutta jos majoituksessa keittio, niin sita kautta saastaa varmasti.

Itse lensimme Baltralle ja pois San Cristobalilta meno-paluu skyscannerin kautta 360 usd per hlo Aerogalilla.

Sukeltamassa tuli kaytya Puertoa Ayorasta Gordon Rockilla Academy bay divingin kautta 150 usd 2 sukellusta. Galapadivingin kanssa oltaisiin menty   mutta ei osunut paivat kohdilleen. Virtauksia riitti, nakyvyys ei kummoinen mutta tuli muutama hammerhead pongattua.
Mentiin sukeltamaan myos Kicker Rockille San Cristobalilta, mika oli rennompi kohde sukeltaa ja hammerheadeja loytyy myos taalta, kuten galapagos haitakin. Suosittelen. 120 usd 2 sukellusta.

Hienointa Galapagoksella oli kuitenkin risteily, jonka teimme The Beaglella (reitti hyva). Jokainen paiva tarjosi jotakin uutta ja opas oli todella hyva. 7 yon risteilysta maksoimme 1155 usd mika oli kolmasosa normaalihinnasta. Pyynti aluksi oli 1280 usd, joten tinkaamalla sai alennusta. Toimistoksi voin suositella ehdottomasti Galapagos cruising Muran tours (melkein hotel salinasta vastapaata). Kyseisessa toimistossa voi esimerkiksi ensimmaisen risteilypaivan skipata (ei kaikissa toimistoissa onnistu) ja muutoinkin homma toimi ja palvelu oli ystavallista... Loytyy myos wifi, joten voit itse tsekata heti netista suosituksia tarjotulle vaihdoehdolle.

Muita risteilyjen last minute hintoja Puerto Ayorasta marraskuussa 2012: Treasure of Galapagos 4N 850 usd, EDEN 7N 1350 usd, Floreana 7N 1100 usd, Sampa 1200 usd. Kannattaa kysaista heti risteylyjen last minute tarjouksia, kun saapuu Puerto Ayoraan, silla samalla illalle voi olla hyva tarjous tiedossa. Eli saapuminen kannattaa ajoittaa viimeistaan keskipaivaan... Lisaksi kannattaa etukateen hieman tutusta veneisiin ja reitteihin esimerksi Happy Gringon sivuilta...
« Viimeksi muokattu: 17.12.2012, 05:49:20 kirjoittanut ihmeseikkailija »

trilobiitti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Galapagos
« Vastaus #8 : 17.12.2012, 21:08:29 »
Kiitos raportista! Millaisissa lukemissa veden lämpötilat pyöri, palelsiko sukelluksilla?
...and as all travelers I never was longing for arrival...

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Galapagos
« Vastaus #9 : 01.01.2013, 09:21:06 »
Viileaa oli sukelluksilla. 7 mm paksulla ja pitkalla puvullakin alkoi 30 minuutin jalkeen hieman palella. Itse en hupusta tykkaa vaikka niitakin tarjolla on. Vesi taisi olla sukkelluskellon mukaan noin 20 asteista tahan aikaan vuodesta.

Kerran elämässä

 • Reissaaja
 • Viestejä: 32
  • Profiili
  • Kerran elämässä
  • Sähköposti
Vs: Galapagos
« Vastaus #10 : 18.02.2014, 16:48:53 »
Galapagos on aivan upea matkakohde, ja siellä pärjää vähän ohuemmallakin lompakolla. Paikka sopii mainiosti myös omatoimimatkailijalle.

Luontoristeilyt ovat supersuosittuja mutta myös suolaisen hintaisia – onneksi (melkein) kaiken voi nähdä myös omin päin matkustaessa. Oma suositukseni on, että viikon reissulla yhdistää muutaman päivän risteilyn ja muutaman päivän omatoimimatkailun. Jos harrastaa sukeltamista, kannattaa laittaa rahaa palamaan: Galapagossaaria hienompaa sukelluskohdetta ei ihan joka reissulla tule vastaan!

Matkareportaasi ja infoa:
http://kerranelamassa.fi/ecuador-galapagos-risteily/
Kerran elämässä
http://kerranelamassa.fi

matkamies31

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 332
  • Profiili
Vs: Galapagos
« Vastaus #11 : 09.06.2019, 07:01:49 »
Tuli hankittua lento San Cristobalille.
5pv aikaa.
Onko suosituksia, miten ajan käyttää?