Costa Rica, Uruguay, Argentiina?

 (Luettu 1696 kertaa)

SannaErika

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • MSN Messenger - sanzuli92@hotmail.com
  • Profiili
Costa Rica, Uruguay, Argentiina?
« : 17.05.2007, 11:27:15 »
Täällä näyttää olevan niin paljon matkailevaa porukkaa, että ajattelin tulla täältä kysäsemään noista maista. Eli vaihto-oppilaaksi olisin lähtemässä, maanvalinta tuottaa hieman vaikeuksia. Tällä hetkellä nuo kolme olisi kärjessä.

Eli siis kertokaa kokemuksia maista, ja mielipiteenne mihin vaihtariksi ja miksi? Onko joku maista erityisen epäsiisti ja huonotasoinen, luonnosta jotakin, ihmisistä, turvallisuudesta jne.

Tasmanian tuholainen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 259
  • Profiili
Costa Rica, Uruguay, Argentiina?
« Vastaus #1 : 18.05.2007, 01:19:49 »
Jos olet lähdössä vaihto-oppilaaksi, niin oletan sinun olevan lukiolainen eikä yliopistosta tms. vaihtoon lähtevä opiskelija. Tällä on todennäköisesti kuitenkin vaikutusta siihen miten hyvin pystyt vaikuttamaan paikkakunnan valintaan. Lisäksi sinulle ei merkitse mitään se seikka, että Argentiinassa julkiset yliopistot ovat maksuttomia myös ulkomaalaisille ja tiedän että Montevideon julkinen yliopisto on maksuton ainakin paikallisille, luultavasti myös ulkomaalaisille. Itse en tunne Keski-Amerikkaa ollenkaan, mutta Costa Rica lienee parempi paikka jos haluat panostaa erityisesti espanjan kielen oppimiseen. Uruguay ja Argentiina ovat kaikista Etelä-Amerikan maista varmaankin kaikkein eniten toisiaan muistuttavia ja eurooppalaistyylisimpiä. Uruguaylaiset ja argentiinalaiset ovat veljeskansoja joilla on hyvin paljon yhteistä (kulttuuri, kieli, tavat yms.). Uruguay on hyvin rauhallinen ja turvallinen paikka, Argentiinassa Buenos Aires on sen verran iso kaupunki että joukkoon mahtuu kaikenlaista vipeltäjää, mutta jos et eksy väärille alueille ja noudatat yleisiä varotoimia, niin ainakaan fyysisestä koskemattomuudesta ei tarvinne huolehtia, vaikka tavaroista pitääkin aina pitää huoli, etteivät ne lähde itsestään kävelemään. Ulkomaalaisten mielestä Buenos Aires on turvallinen kaupunki, vaikka argentiinalaiset ovatkin viime vuosina muuttuneet jopa hieman vainoharhaisiksi ajoittain. Hygienia on yleisesti ihan ok, vaikka Buenos Aires voi paikoin olla hyvinkin roskaisen näköinen. Montevideo muistuttaa tyyliltään paljon Buenos Airesia, mutta on -yllätys, yllätys- paljon pienempi. Uruguay on luonnoltaan lähinnä kukkulaista ja kumpuilevaa metsää ja niittyä. Sen rannikko on paljon Argentiinan vastaavaa kauniimpi. Argentiina on niin valtava että sen sisään mahtuu kaikenlaista ilmastoa ja maastoa. Ihan etelä on arktista seutua ja pohjoisessa sekä koillisessa ilmasto on trooppinen. Lisäksi esim. Himalajan ulkopuolisen maailman korkein huippu Aconcagua on Argentiinan maaperällä. Uruguay on jonkin verran kalliimpi kuin Argentiina, mahdollisesti joissain asioissa huomattavan paljonkin kalliimpi.
Tässä ketjussa vertailtiin Argentiinaa ja Chileä:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=12162&highlight=chile+argentiina