Kroatia

 (Luettu 406289 kertaa)

Zina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #240 : 14.07.2009, 11:19:54 »
Kiitos kaikille vastailijoille :) Tänään ajattelin suunnata juurikin kirjastoon ja bongata sieltä ainakin nuo sankarimatkailijat mukaan, kun hyllstä sattuvat löytymään. Lähempänä reissua voi sitten katsoa, mitä ottaa mukaan, nyt tarvii vaan jotain kivaa aiheeseen liittyvää luettavaa :) Edelleen kuulen melellään kokemuksia ja vinkkejä.

Törmäsin myös mielenkiintoiseen hinnoitteluun paluulennoissa Split - Helsinki 23.8.09, hinta yhdelle 149e, ja kahdelle yllättäen 350e! Päätin tottakai tehdä kaksi eri varausta samalle lennolle, ja toista varausta tehdessä hinta nousikin 175euroon..

Melkoisen mielenkiintoisia hinnoitteluja tuli myös itselläni vastaan. Varasin Malev Hungarianin lennot Helsingistä Budapestin kautta Splitiin ja samaa reittiä takaisin Supersaverin sivuilta aika tarkalleen 200€/pää. Piipahdin myös ko lentoyhtiön omilla sivuilla, joilla yhden suunnan hinnaksi tarjottiin muistaakseni 690e/pää, samoille päiville... Onko jollain muuten kokemuksia ko yhtiöstä, tuppaavatko olemaan myöhässä, kadottelemaan laukkuja tai muuta mukavaa?

Nienna

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 265
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #241 : 14.07.2009, 13:40:03 »
Onko jollain muuten kokemuksia ko yhtiöstä, tuppaavatko olemaan myöhässä, kadottelemaan laukkuja tai muuta mukavaa?

Malevia käytin itse viime vuonna loppukesästä/alkusyksystä, juuri tuolta Budapestin kautta lennettiin. Kaikki meni ihan hyvin, laukut eivät kadonneet eikä mitään. Jomman kumman vaihdon yhteydessä piti jonottaa välilaskutiskillä aika kauan, kun henkilökuntaa ei ollut paikalla, mutta muuten meni ihan jees. Splitin päässä pääsi bussilla suht helposti kaupungin keskustaan.

Bussilla jos meinaa Kroatiassa matkustaa, niin kannattaa varata aikaa, matkat kestävät kauan mutkaisten ja vuoristoisten teiden takia.

jempo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 102
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #242 : 14.07.2009, 22:10:24 »
Laitin jo visa electron-keskusteluun samaisen kysymyksen mut sieltä en ole vastausta saanut joten kysyn täältä :D ELI: Löytyykö Dubrovnikista automaatteja joista pystyy visa electronilla nostamaan rahaa? Mulla on visa electron enkä mielelläni ottaisi mukaan vain käteistä mutta sekin onnistuu. Lisäksi, kannattaako visa electronilla maksaa ravintolassa/kaupassa? Yleensä en etelän maissa uskalla hirveästi maksaa kaupoissa mutta poikkeaako kroatia jotenkin? :D
Tärkeintä olisi tuo rahan nostaminen.... (vaikkakin sekin maksaa, onkos se jotain 3e + joku prosentti summasta?)

Kysyn tätä siksi, että olin muutama vuosi sitten Englannissa ja sieltä sai hakemalla hakea että löysi automaatteja jotka kelpuutti visa electronin :/
Show me what it's like
To be the last one standing
And teach me wrong from right
And I'll show you what I can be
Say it to me
And I'll leave this life behind me
Say it if it's worth saving me.

cryinga

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #243 : 14.07.2009, 23:35:13 »
Lainaus
Laitin jo visa electron-keskusteluun samaisen kysymyksen mut sieltä en ole vastausta saanut joten kysyn täältä Cheesy ELI: Löytyykö Dubrovnikista automaatteja joista pystyy visa electronilla nostamaan rahaa?

kyllä löytyy, ei mitään ongelmia siinä.  Kaikilta automaateilta ainakin itse sain rahaa nostettua oli se automaatti sitten vanhassa kaupungissa tai linja-autoasemalla, ja hyvin pelasi.  En törmännyt yhteekään automaattiin, joka ei korttiani olisi kelpuuttanut.
ubi bene, ibi patria

Oskari100

 • Reissaaja
 • Viestejä: 34
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #244 : 16.07.2009, 10:44:39 »
Onnistuin maksamaan ruokakaupassa jopa todella syrjäisen saaren kyläkaupassa (kylässä noin 200 asukasta). Tapahtui kyllä todella hitaasti ja jotenkin internetin kautta kaiketi :D tiedä häntä.

lime

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 67
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #245 : 23.07.2009, 12:56:04 »
Tietääkö joku, miten pääsisin Pulasta Koperiin tai Piraniin (Sloveniaan). Ainakaan mun etsinnällä en löytänyt busseja enkä junia tuolle välille.

iko

 • Reissaaja
 • Viestejä: 55
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #246 : 24.07.2009, 08:47:35 »
Ainakin kaksi kertaa päivässä kulkee edestakainen bussi noiden kahden välillä. Voi olla, että jotkut Venetsiaan menevät bussitkin pysähtyvät Koperissa. En nyt kuollaksenikaan muista aikoja Pulasta lähdettäessä, mutta yksi kulki vielä pari vuotta sitten aikaisin aamulla ja toinen iltapäivällä. Viime vuonna päinvastoin kuljettaessa toinen bussi lähti Koperista 0800 ja toinen 1300, joten oletan, että myös Pulasta lähtiessä ovat aikataulut suht ennallaan.
Sama bussi kulkee Piranin, Portorozin ja Koperin kautta. Olisiko mennyt lopulta Triesteen tms.

nti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 169
  • MSN Messenger - karoliinavirta@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Brac vai joku muu?
« Vastaus #247 : 28.07.2009, 17:35:22 »
Tarkoituksena on vuokrata isompi apartment ja ollaan ajateltu Bracia ja sieltä joko Supetarin tai Bolin aluetta. Kumpi ennemmin? Vai jokin ihan muu alue/saari?

Tarkoituksena on vain chillata, sukeltaa ja tutustua saareen/saariin ja viettää päivä Splitissa tms. Haluttais kuitenkin, että paikassa johon mennään on jotain elämää.

Itse selailin saarista infoa, kun lähdemme viikonloppuna Splitiin ja pitäisi  keksiä, millä saarilla käydään. Bracista jäi sellainen kuva, että Supetar olisi aika hiljainen paikka, ja enemmän menoa olisi juuri Bolissa. Joten jos menoa kaipaa, niin sinne varmaan kannattaa suunnata. Pääseehän siellä nopeasti liikkumaan paikasta toiseen, joten ei varmaan ole niin väliä missä yönsä viettää :)

Edit. Olette kyllä varmaan jo varanneet majoituksen, kun viestisi oli lähetetty jo kolmisen viikkoa sitten... No mutta laitan omat matkakokemukset reissun jälkeen!

Tosiaan me päädyttiin Supetariin, koska ymmärrettiin, että elokuussa sielläkin on menoa ja Bol on turhankin täynnä. Tarkoitus on nimenomaan kierrellä Bracissa, joten Bolissa tullaan myös viettämään aikaa.
Olisi silti mukava kuulla tuoreita matkakokemuksia reissusta!

Monni

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #248 : 05.08.2009, 11:43:52 »
Olimme tosiaan Splitissä heinäkuun puolessa välissä. Ilmat olivat todella lämpimät ja ihokin paloi heti ensimmäisenä päivänä. Ei ole koskaan ennen käynyt näin, että käsivarret ja kaikki kärähti vaikka rasvaili. Eli kannattaa lätkiä kunnolla aurinkorasvaa päälle.

Split oli ihana kaupunki, jotenkin tosi kotoinen fiilis oli siellä. Eli kannattaa ainakin päiväreissulle lähteä Splitiin. Lautta maksoi 30 kunaa lärviltä yhteen suuntaan (Split - Brac Supetar).

Ehdottomasti suosittelen sellaista ravintolaa kuin Bistro Black Cat. Loistavaa ruokaa ja hinnat varsin kohtuulliset (esim. ruokaisat, isot salaatit 45-55 kunaa, fajitakset yms alle 60 kunaa jne). Samoin ravintola Fife on kokemisen arvoinen, tosi kämäinen paikka mutta hinnat halvat ja ruoka tosi hyvää. Se on aika täynnä ilmeisesti aina, joku taitelijoiden ja ruokakriitikoiden ylistämä paikka. Ainut vaan, että kaikkea listalta ei olekaan tarjolla. Fife sijaitsee siellä Marjanin (kukkulan) puolella ja Black Cat taas siellä toisella puolella. Ei ole kovin pitkä matka kumpaankaan pääkadulta, olisiko joku 500m.

Siistiys yllätti todella. Jopa ilmaiset yleiset vessat olivat käsittämättömän siistejä! Katsomisen arvoisia paikkoja on mm. palatsi keskustassa, jossa kannattaa kierrellä niitä pieniä kujia. Ensikommenttimme tuosta ns. palatsista oli, että oksettavan kaupallinen paikka, mutta kun siellä kierteli enemmän niin pääsi mukaan siihen juttuun. Se alun turistikrääsä vaihtuu pikkuputiikkeihin, joita on pitkin niitä kujia.

Bracilla käytiin tosiaan Supetarissa. Oli tosi hiljaista ainakin tuolloin, oltiin siellä kylläkin päiväsaikaan, että iltaelosta en tiedä. Tosi pieni paikka oli. Siellä ns. sataman puoleisilla rannoilla oli ihan kuollutta, ihan muutama ihminen meidän lisäksi. Ihana rauha ja tosi kaunis, kirkas vesi. Splitissä rannat olivat aika tukossa ja mielestäni myös rumempia. (Onneksi ei olla rantaihmisiä...) Meidän piti käydä myös Visillä tai Hvarilla, mutta jostain syystä jäi kuitenkin lähtemättä. Supetariin menee Splitistä aika hyvin lauttoja (muistaakseni 1,5 h välein), muille saarille sitten aika harvakseltaan, muutamia päivässä.

Kaikenkaikkiaan tosi mukava maa, jossa ei tarvitse pelätä sisäänheittäjiä tai muutakaan epämiellyttävää (tai ainakaan Splitin seuduilla). Varmasti mennään uudelleenkin!
« Viimeksi muokattu: 05.08.2009, 12:08:35 kirjoittanut Monni »

Zina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #249 : 31.08.2009, 11:40:26 »
No niin, reissu lähestyy ja alustavat matkasuunnitelmat alkaa muotoutua. Perjantaina lennetään Splitiin, ja ajatus oli lähteä siitä ensin Trogir-Sibenik-Krka-aksellle pariksi päiväksi. Kysymys kuuluukin, meneekö lentokentältä ollenkaan busseja muualle kuin Splitiin? Ei viitsis turhaan kiertää lenkkiä etelän kautta, jos tuonne pohjosen suuntaan pääsis suoraankin. Lentokentän sivuilta en ainakaan onnistunut löytämään mitään tietoa. Päädytiin siihen, että ekaksi yöksi voitais varata majoitus valmiiksi, mutta muuten katsellaan vasta paikan päältä, kun ei haluta tehdä mitään kovin tiukkoja reittisuunnitelmia. Jos jollakin on vinkata hyvää ja halpaa majapaikkaa joko Trogirista tai Sibenikistä, niin mielelläni kuulisin :)

illusia

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 774
  • Profiili
  • http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Vs: Kroatia
« Vastaus #250 : 02.09.2009, 07:28:20 »
No niin, reissu lähestyy ja alustavat matkasuunnitelmat alkaa muotoutua. Perjantaina lennetään Splitiin, ja ajatus oli lähteä siitä ensin Trogir-Sibenik-Krka-aksellle pariksi päiväksi. Kysymys kuuluukin, meneekö lentokentältä ollenkaan busseja muualle kuin Splitiin? Ei viitsis turhaan kiertää lenkkiä etelän kautta, jos tuonne pohjosen suuntaan pääsis suoraankin. Lentokentän sivuilta en ainakaan onnistunut löytämään mitään tietoa. Päädytiin siihen, että ekaksi yöksi voitais varata majoitus valmiiksi, mutta muuten katsellaan vasta paikan päältä, kun ei haluta tehdä mitään kovin tiukkoja reittisuunnitelmia. Jos jollakin on vinkata hyvää ja halpaa majapaikkaa joko Trogirista tai Sibenikistä, niin mielelläni kuulisin :)

Meillä oli kesäkuussa miehen kanssa treffit Trogirissa, hän tuli sinne bussilla suoraan lentokentältä (minä Makarskasta Splitin kautta). Samalta "pysäkiltä" marketin edestä Trogirissa pääsette jatkamaan matkaanne Sibenikiin.
http://my.opera.com/illusia.finland/blog/krotaia-17-5-5-6-2009
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Törkeän täynnä elämää
- Ismo Alanko -

Zina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #251 : 02.09.2009, 11:24:39 »
Luinkin illusia matkapäiväkirjasi jo aiemmin kesällä erään tylsän työvuoron ratoksi :) Olemme alustavasti kyselleet yhtä huonetta Trogirista, mutta tarjottu 80€/2vrk kuulosti turhan paljolta, joten koitan tingata sitä hieman alemmas. Toisaalta isäntä lupasi hakea meidät lentokentältä, mistä hyvästä voisi hieman ylihintaa maksaakin. Mutta hyvä tietää, että sinne pääsee kentältä suoraan, mikäli ei tätä huonetta oteta vaan päätetään luottaa hyvään onneen ja etsiä majoitus vasta paikan päältä. Suunnitelmat alkaa selkiytyä, tuntuu vain ettei tuo puolitoista viikkoa riitä mihinkään :/

potaatti

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #252 : 03.09.2009, 13:29:11 »
Tuli mieleen, että muistan lukeneeni jostain, että Kroatissa olisi sunnuntaisin kaikki paikat (kaupat, ravintolat yms) kiinni. Olemme menossa Zagrebiin -yllätys yllätys- sunnuntaina, niin kyselisin vaan, että onko mun hatara muisti pettänyt vai onko siellä mikään auki. Lähinnä ruoka olis ihan kiva juttu, ei niinkään mikään shoppailu.
"Rahat meni, mutta kyllä reissu kannatti." -M. Servo

illusia

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 774
  • Profiili
  • http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Vs: Kroatia
« Vastaus #253 : 03.09.2009, 14:04:55 »
Omasta kokemuksestani tältä kesältä ainakin Dubrovnikissa ja Sibenikissä kaupat olivat sunnuntaina kiinni. Mutta nälkää ei tarvitse nähdä; ravintolat ja baarit (taisi jotkut kioskitkin) ovat auki.
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/
Törkeän täynnä elämää
- Ismo Alanko -

atomisoundi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #254 : 03.09.2009, 23:30:12 »
Suunnitelmat alkaa selkiytyä, tuntuu vain ettei tuo puolitoista viikkoa riitä mihinkään :/

Näin on, näin se vaan menee että nälkä kasvaa syödessä..
Vasta reissun päällä alkaa kunnolla selkiytymään mitä kaikkea siistiä paikan päältä oikein löytyykään:)

Lentääkö Blue one vielä suoraan mestoille?

Olimme tyttöystäväni kanssa 17.8-23.7 Kroatiassa ja tykkäsimme kovasti!
Ihmiset olivat mukavia ja parempia säitä ei olisi voinut toivoa (paitsi pari päivää oli tosi paahtavia, jolloin lämpötila pysyi klo23 illallakin 30c asteessa).

Vietimme aluksi 2 yötä Dubrovnikissa, 2 yötä Hvarilla, ja vikat 2 yötä Splitissä.
Täytyy sanoa että Dubrovnik jäi mieleen, hieno kaupunki!
Splitistä käsin kävimme päiväretkellä Trogirissa, ja sitä voin suositella siellä matkaaville, bussimatka Split - Trogir kesti noin tunnin ja hinta oli jotain 20-30kn.

Lisää kokemuksia matkalta voi lukea http://atomisoundi.blogspot.com/

pistaasi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 124
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #255 : 09.09.2009, 14:39:56 »
Tässä pohdiskellaan matkaa ensi (mahd.) toukokuulle. Ajoissa olen, mutta ajattelin selvitellä vaihtoehtoja ajoissa. Matkaan lähdettäisiin todennäköisesti isommalla (4-10) porukalla, kun vielä innostusta tälläiselle matkalla on. Kroatia siis yksi vaihtoehto.

Blue1 kauppaa ensi toukokuulle (21.-29.5) lentoja Splitiin n.250€/naama. Katselin booking.com:sta majoitusta ja siellä olikin ihan edullisia hintoja 4-8 hengelle (25-50€/hlö/yö). Olisi kiva oleilla myös saarella/saarilla (Hvar, Brac) osa lomasta, mutta mitenhän silloin tuon majoituksen kanssa olisi hyvä tehdä? Uskaltaako tuollaisella porukalla jättää majoituksen varausta paikan päälle, vai onko matkasuunnitelma jollain lailla lyötävä lukkoon ja varattava majoitus etukäteen. Rahan takia en tätä mieti, vaan lähinnä loman "vapauden" takia olisi kiva jättää vaihtoehdoille sijaa.

Tarkoitus olisi viettää porukalla aikaa hyvin syöden ja nauttien elämästä, pientä jammailua unohtamatta. Mitään "biletyspaikkaa" emme kuitenkaan etsi. Tämän ketjun läpi luettuani uskon että Kroatia voisi olla yksi hyvä vaihtoehto.
"The World is a book, and those who
do not travel read only a page"
-St. Augustine-

jtahola

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kroatia
« Vastaus #256 : 14.09.2009, 11:05:01 »
Tervehdys, oltiin perheen (2+2) kanssa 2 viikkoo Hvarissa heinäkuussa 2009. Matka Splitistä Hvariin menee nopsaan mutta itselle pienenä yllätyksenä tuli aikataulut. Klo 17 jälkeen ei muistaakseni mennyt laivoja Splitistä Hvariin kuin yhtenä päivänä.
Mutta majoituksesta, aina kun katamaraani tuli laiturille, oli paikalla odottamassa iso liuta huoneenvuokraajia odottamassa eli majoitus pitäis löytyä tuohon ajankohtaan kohtuu helposti. 
Kannattaa ainakin katsastaa etukäteen mitä yleensä tarjolla jos/kun kyseessä isompi porukka.
Yksi hyvä sivusto on http://tzhvar.hr/en/ ja sieltä vasemmasta alalaidasta valitsee interactive map.

Zina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #257 : 15.09.2009, 10:50:49 »
Reissu tehty ja pitkin hampain palattu takaisin Suomeen. Kovasti tykättiin ja alustavasti jo alettiin suunnitella, että voitais tehdä toinen reissu isommalla porukalla... Reitti kulpi sitten lopulta seuraavasti: Split (Krka)-Bol-Hvar-Korcula-(Omis) Trogir. Suluissa oleviin paikkoihin tehtiin päiväreissut Splitistä, muissa paikoissa oltiin aina kaks yötä jokaisesa. Paljon ehdittiin nähdä, mutta paljon jäi näkemättäkin. Krkan putoukset oli hienot, samoin Cetina-joen kanjoni, saarista Hvar nousi ehkä suosikiksi. Splitissä ei vanhan kaupungin (joka ilman muuta on näkemisen arvoinen) lisäksi ollut oikein mitään, liian ruuhkainen ja meluisa kaupunki meidän makuun, toki kätevä "tukikohta" päiväretkiä ajatellen.

Splitin majoitus oli varattu etukäteen (http://www.croatiaapartments.net/), saarilla asunto löytyi satamasta ja Trogirissa jouduttiin turvautumaat matkatoimiston apuun, kun saavuttiin sinne niin myöhään. Kahdesta yöstä maksettiin Trogiria lukuunottamatta aina 400kn (14€/pää/yö), Trogirissa hinta oli 600kn, mutta siellä käytössä olikin kokonainen apartment, muualla aina huone. Korculaa lukuunottamatta huoneissa ei ollut mitään valittamista.

Ravintolaruoka oli järkiään hyvää ja kohtuuhintaista (pastat, risotot ja pizzat aika yleisesti 40-55kn, talon viini 70-80kn/l) ja toreilta ja leipomoista sai tuoreet aamupalat. Julkinen liikenne pelasti erinomaisesti ja oli edullista tai ainakin ihan kohtuuhintaista. Ilmastointi tuntui välillä pelaavan busseissa ja lautoilla vähän liiankin hyvin... Ilma oli paria viimeistä päivää lukuunottamatta tosi hyvä, lämpöä ja aurinkoa riitti vähintäänkin tarpeeksi, nyt viikonloppuna oli sitten harmaampaa ja viimeiselle yölle saatiin vielä oikein kunnon ukkonenkin. Ja tähän aikaan vuodesta turistejakaa ai enää aivan kauheasti ollut, mutta ei olis haitannut vaikka olisi ollut vieläkin vähemmän...

Kaiken kaikkiaan onnistunut reissu ja varmasti jossain vaiheessa lähdetään katselemaan vielä ihan Etelä-Dalmatiaa ja/tai Istriaakin.


pistaasi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 124
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #258 : 17.09.2009, 10:52:36 »
Kiitos jtahola linkkivinkistä ja Zina kokemuksista.
Täytyypä ottaa tämä porukalla puheeksi, voisi varailla jo lennot niin se olisi sitten sovittu!
"The World is a book, and those who
do not travel read only a page"
-St. Augustine-

Dlight

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Kroatia
« Vastaus #259 : 22.10.2009, 12:56:14 »
Heipä hei täältäkin.
Sloveniassa olemme matkustelleet jo aikaisemmin ja ensi kesänä meinasimme aloittaa matkan Kroatian puolelta.

Alustavissa suunnitelmissa olisi lentään Helsinki-Split.
Viettää pari päivää Splitissä ja toisen päivän aikana käväistä pistokeikkana Plitvicassa.

Kolmantena päivänä matka voisi jatkua kohti pohjoista pitkin rantaa. Todennäköisesti suoriltaan Splitistä Rijekaan, jossa voisi viettää päivän pari ja siitä sitten Pulaan joiksikin päiviksi. Tästä sitten olisi tarkoitus hypätä Slovenian puolelle ja suunnata kohti festareita.

Miltäpä kuulostaa?

Ja toki mahdollisuuksien ja ajan mukaan noista kaupungeista saarillekin voisi tehdä retkiä. Suunnilleen viikko on varattu aikaa ennen festareita, joten eiköhän siinä päälisinpuolin ehdi vähän Kroatian menoa ihmetellä?