Batumi, Georgia

 (Luettu 1271 kertaa)

eksynyt

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 115
    • Profiili
Batumi, Georgia
« : 20.06.2007, 11:18:50 »
Olen lähdössä ensi viikolla Turkkiin käymään ja ajattelin yllättää itseni muutaman päivän rantalomalla Batumissa Georgiassa. Koska en ole siellä aikaisemmin käynyt enkä tiedä siitä mitään, ottaisin ilolla vastaan vinkkejä, varoituksia ja muutakin tietoa kaupungista ja vaikkapa edullisista majapaikoista. Kannattaako sinne edes mennä? Entäpä kielikysymys? Pärjääkö siellä esim. turkilla?

Hauskaa juhannusta kaikille!

UsvaAuer

  • Tuplatonnitallaaja
  • Viestejä: 2 072
    • Profiili
    • Sähköposti
Batumi, Georgia
« Vastaus #1 : 20.06.2007, 15:08:14 »
Onnittelen! Batumi on yksi parhaiten varjelluista salaisuuksista Euroopassa. Ihastuttava, kaunis pikkukaupunki vehreässä ja merellisessä miljöössä.

Kaupungin keskustaa dominoivat matalat, nätisti maalatut puutalot. Iltaisin kaupunki on mahdollisesti vielä kauniimpia. Silloin katujen varsille syttyvät vanhanajan lamput, joiden valo on kellertevä, pehmeä. Historialliset merkkirakennukset saavat loisteliaan julkisivuvalaistuksen.

Batumissa ihmettelinkin, miten niin köyhällä maalla on varaa niin upeaan valaistukseen. Rikkaassa Pohjolassakaan ei näe sellaisia valoja. Mutta sitten oivalsin, että kyse on estetiikan tajusta. Suomessa, arkisuuden ja kovien linjojen mallimaassa, sitä ei ole.

Majoitustietokanta, toistan jälleen. Kerään sinne aina majoitussuositukseni, jotka yleensä edustavat tarkkaan valikoitua linjaa. Rahalle vastinetta: halpaa ja tasokasta.  J

Jos käyt myös Erzerumissa, käy suositushotellissani: kaikista majoituspaikoista suosikkini! Trabzonin torakkahotellin olen unohtanut laittaa. Isoja torakoita, mutta mikä ihana, pimeä hotellihuone. (Turkissa käyneenä tietänet, että pimeä huone on ihme Turkissa.)